Why, oh, WHY??

Minusta lupaus 24 tuntia pitävästä antiperspirantista on jo melko kova, mutta silti vielä jollain tasolla ymmärrettävä.

Lupaus 48 tuntia pitävästä antiperspirantista puolestaan alkaa olla jo melkoinen. Ihan tosi, kahden vuorokauden tehokas pito?

…Mutta hei 96 tuntia pitävä antiperspirantti on jo jotain ihan älytöntä!

Ja nyt ei kuitenkaan puhuta apteekin Absolut Torrista vaan ihan vaan L’orealin miesten antiperspirantista. Siis kuka tarvitsee antiperspiranttia, joka lupaa 96 tuntia (eli neljä vuorokautta) pitoa? (”Muru, jos käytän sitä joka toinen päivä, ei minun sitten vissiin tarvitse käydä enää ollenkaan suihkussa?” kysyi Englantilaistunut herrasmieheni iloisesti.)

Ymmärrän, että deodorantin markkinoidaan pitävän kainalot hyvin kuivana 24h, mutta miksi mikään firma tahtoisi markkinoida deodoranttinsa pitävän hien poissa neljä vuorokautta?

Siis tottakai deodorantin hyvää pitoa kannattaa mainostaa, mutta ihan tosi, miksi miksi MIKSI sen kerrotaan pitävän hiki poissa 96 tuntia? Kuinka moni mies on 96 tuntia ilman suihkua ja deodorantin lisäämistä? (Ja kuinka moni tahtoo tapailla sellaista miestä?)

Kenelle tämä on tehty? Kuka tarvitsee deodoranttia, jonka teho kestää yhdellä käyttökerralla 96 tuntia?

Why, oh why?

Tässä lienee hyvä deodorantti niille miehille, jotka kärsivät kovasta hikoilusta. Kehottaisin heitä silti käymään suihkussa useammin kuin kerran neljässä vuorokaudessa.

(Vai onko tämä Absolut Torrin kaltainen tuote, jonka alumiinin tukkiva teho säilyy suihkussa käynnistä huolimatta?)

Kommentit
 1. 2

  sanoo

  yäääk, toivottavasti kukaan ei ole aina neljää päivää käymättä suikussa, yäk yäk yäk…

 2. 3

  Anonyymi sanoo

  Kuinka paljon deodoranttia yleensä kuuluu rullailla iholle? Siis yhden kerran, kaksi, kolme.. ? Itselläni ainakin oli kainalot koko päivän märkinä, kun kokeilin tuota Herbinan sinistä. Eivät haisseet, mutta olivat ikävän märät. Rullasin 2-3 kertaa.

 3. 5

  Anonyymi sanoo

  tuo tuote on ehdottomasti kaikille niille suomalaisille perusjunttimiehille, joiden aika ei vain riitä itsensä pesemiseen…….. Oiskohan näin? :d

 4. 6

  Anonyymi sanoo

  Tämähän on tehty armeijan suihkuttomille, loputtoman pitkille metsäleireille, jossa miehekäs haju saattaa paljastaa viholliselle olinpaikan.

  Eevi

 5. 7

  Anonyymi sanoo

  Hah-haa, voisi tuo 96 tunnin dödö mennä kuin kuumille kiville meillä, jos mies vaan saisi siitä jostain tietää. 🙁 Meillä mies nimittäin joskus saattaa olla 2 päivääkin ilman suihkua. 🙁 Olen sanonut siitä kyllä (siis ettei se ole kivaa näin kumppanin kannalta), mutta T U R H A A N …

  Parempi etten kerro tuosta 96 h: deuskista yhtään mitään!

  Olet muuten oikeassa että ajatus liki 100 tunnin pidosta on älytön! Ihmettelin jo näitä naisten 48 h:n dödöjäkin ihan tarpeeksi. Siis juuri sitä, että kuka tarvitsee 2 päivän hikipidon? Kai sitä nyt yleensä tarvitsee vain 24 h, kun suihkussa kuitenkin iltaisin käy?

  Minusta muuten jotkut noista dödöistä lupaavat hiton paljon enemmän kuin tekevät! On sellaista, joka muka pitää kuivana, eikä haise hiki tms. Mutta ei vaan pidä ja kyllä haisee! Sanon tämän ihmisenä, joka on ihan normaali, eli en siis ole mikään poikkeuksellisen runsaasti hikoava tai supersportti. Pelkkää kukkua jotkut noista mainoksista! Osa toimii, osa ei, sanoi mainokset mitä vaan.

  T: Tintti

 6. 8

  Anonyymi sanoo

  Tää kommentti ei kyllä mitenkään liity ko. postaukseen, mutta osaisitko kertoa, mikä on Youngbloodin mineraalijauhemeikkivoitessta sävyä 'ivory' tummempi sävy? Talvella käytössä on ollut 'ivory' mutta nyt se alkaa olla liian vaalea ja meillä päin ei noita myydä, joten testaamaan ei pääse 🙁

 7. 9

  Eeva sanoo

  No hyvä luoja, ymmärrän että neljän vrk:n hajusuojaus on aika hupaisa lupaus, mutta kyllä 3-4 päivää on IMHO ihan normaali suihkussakäyntiväli. Ei sitä ihoa & hiuksia ihan oikeasti tarvitse kuoria kaikista omista rasvoistaan… Jos pesee hiuksia joka päivä, ne myös rasvoittuvat samaan tahtiin. Jos tahtia harventaa, myös rasvaneritys rauhoittuu. (Eri asia tietysti jos käy salilla/treeneissä harva se päivä ja sitten vaan kerran viikkoon suihkussa. :D)

 8. 11

  Anonyymi sanoo

  tästä tulikin mieleen, että kuinka useasti suihkussa olisi hyvä käydä, jos ajatellaan, ettei hikoilisi erityisemmin? Kun monesti sanotaan ettei joka päivä saisi suihkussa käydä, mutta silti monet kauhistelee, jos joku käy joka toinen/kolmas päivä suihkussa..

 9. 12

  sanoo

  Tosiaan partiotoimintaa harrastaville, armeijaan pakotetuille, vapaaehtoistyötä vesipulasta kärsivässä maassa tekevälle jne. tuo on loistojuttu. Myös kotimaassa on välillä kriisitilanteita kovan pakkasen ja ukkosmyrskyn vuoksi, jolloin ainoa liikenevä (= jostain muualta kannettu) vesi käytetään janojuomaksi. 😉 Toimiva vesihana, lämmin vesivaraaja sekä veden riittävyys kaivosta ovat monelle suomalaiselle itsestäänselvyys. Mutta jo esim. niinkin länsimaisessa valtioissa kuin Australia ja Brasilia vettä on pakko säästellä. Olen kuullut huhuja, että Brasseissa esim. vessaa ei saa vetää joka kerta. Lisäksi olen sitä mieltä, että talvisin me tietyt herkkäihoiset suomalaiset suihkutamme ihomme korpuksi pakkasilla. (Onneksi itsekin otin opiksi…)

  Tosin en usko, että tuote ihan 96 h kestäisi kuitenkaan. Mutta kauemmin luultavasti kuitenkin kuin meidän normidödöt. Pitäisi varmaan pyytää jotain kaveria testaamaan tota, sellaista joka ei tosiaan tietyssä elämäntilanteessa pääse suihkuun noin vain. Mutta myydäänkö tuotetta koto-Suomessa?

 10. 13

  Anonyymi sanoo

  Täytynee ottaa huomioon että kaikki miehet ja naiset eivät ole ns. toimistorottia jotka tekevät työtä säännöllisesti kasista neljään. Mun mies on alalla jossa tosiaan suihkuun ei pääse joka päivä (ei vältämättä edes joka toinen). Hänen hiki ei onneksi haisekaan 🙂

  -Hantta

 11. 14

  Anonyymi sanoo

  Hei!

  Kysymykseni menee ohi päivän varsinaisesta aiheesta, mutta löysin blogisi vasta hiljattain ja olen lueskellut mielenkiinnolla vanhempiakin postauksia (ja saanut monia hyviä vinkkejä ostoslistalle…). Mutta siis asiaan, tiedusteluni koskee käyttämääsi BareMineralsin mineraalimeikkipohjaa ja sen peittävyyttä. Millaisia ihovirheitä sillä tarkkaan ottaen pystyy peittämään? Itselläni on erittäin pahat maksaläiskät useammassa kohtaa naamataulua (eivät ole tulleet liiasta auringonotosta, vaan erään lääkekuurin seurauksena keskellä talvea – toki auringon uv-säteily hoiteli sitten varsinaisen läiskänmuodostuksen) ja niiden peittely (sekä auringon välttely) on ympärivuotista puuhaa. Käytössäni ovat jo vuosien ajan olleet Joe Blascon meikkivoide + brown neutralizer, joita ilman en neljän seinän sisältä voi poistua. Mineraalimeikeistä ei ole mitään kokemusta/käsitystä. Vaikutat asiantuntevalta, joten kerro vaan ihan rehellinen mielipiteesi asiasta! Ja samoin, jos sinulla on jotain hyviä kikkoja tiedossa liittyen maksaläiskien peittämiseen/häivyttämiseen, kaikki vinkit ovat enemmän kuin tervetulleita… Kiitos mielenkiintoisesta ja hyödyllisestä blogista ja hyvää juhannusta!

 12. 15

  Anonyymi sanoo

  Fantomelta tosi hyvä argumentti. Juuri näinhän se on, maailmassa on monenlaisia olosuhteita.

 13. 16

  omppu sanoo

  Usko tai älä, mutta minun mieheni voi helposti olla käymättä suikussa neljäkin päivää (ja myös pesemättä hampaitaan viikon), mikä itsestäni tuntuu täysin käsittämättömältä kun käyn suihkussa päivittäin, usein kaksikin kertaa päivässä. Välillä olen joutunut ilmoittamaan, ettei mikään lähikontakti tule kyseeseen ilman suihkussa käyntiä. 🙁

 14. 17

  sanoo

  On siina kestoa 😀
  Tuohon suihkussakayntikeskusteluun, kylla ma joka ilta kavaisen suihkussa vahintaan huuhtaisemassa paivan pölyt pois – eihan sita aina tartte vimmatusti saippuaa kayttaa 🙂 Aamullakin pikainen suihku saa olon raikkaaksi unien jaljilta!

 15. 18

  Anonyymi sanoo

  Mä käyn suihkussa joka toinen aamu (en ikinä koskaan never-ever illalla, en ymmärrä illalla suihkuttelijoita, siinähän menee koko vaiva ihan hukkaan ;)!). Sinä toisena aamuna sitten peseydyn pikaisesti lavuaarin ääressä. Enkä koe olevani mitenkään erityisen likainen =). Mutta tosiaan, deodoranttia laitan ihan joka päivälle oman annoksensa, en todellakaan tarvitse enkä halua tuotetta jonka teho muka kestää 4 vuorokautta…

 16. 19

  Helinä sanoo

  Onhan tuo varmasti melkoista myrkkyä…mieluummin ehkä haisisin kuin kainaloni tuolla tukkisin. =) Ehkä tosiaan joissain vedettömissä olosuhteissa moni haluaa tämäntyyppisen tuotteen turvakseen.

  Mitä suihkussakäyntiin tulee, en todellakaan itse käy suihkussa päivittäin. En tee työkseni tai harrasta mitään "likaista", joten en koe, että kroppani kauttaaltaan tulisi päivässä likaiseksi. Uskon sen olevan monille pelkkä tapa ja kuivattavan ihoa turhaan sekä rasvoittavan monien hiuksia enemmän. Omat lämpimät vedet rivitalossa maksaneen velkaisen yksinhuoltajan taloudessa kasvaneena minua ei siihen koskaan opetettu lapsenakaan. Voin kertoa (ja järkyttää), että talvisin käyn suihkussa n. 2 x viikossa ja kesäisin n. 3 x viikossa. Hiukseni eivät juuri rasvoitu, joten olen aina pessyt ne n. kerran viikossa. Eivät ne pahemmin nutturalla likastu, kun en muotoilutuotteita käytä. Monista se on ehkä ällöttävää, mutta kuulemma tuoksuvat hyvältä aina kumppanin nenään.

  Suihkussakäynti on kuitenkin eri asi kuin peseytyminen. Pesen käsiäni intensiivisesti ja JOKA ILTA kasvot, kainalot ja käsisuihkulla intiimialueen. Näihin muihin toimiin riittää ihan vessan lavuaari. Eli kyllä minäkin uutta dödöä laitan joka ilta, mutten antiperspiranttia. (Exäni kävi likaisen työnsä takia suihkussa aamuin illoin, vapaapäivinäkin pelkän tavan vuoksi, ja se jopa ahdisti minua vedentuhlauksena. Ei häntä koskaan kyllä haitannut oma tyylini käydä suihkussa harvemmin ja pestä vain kriittiset paikat välipäivinä.)

 17. 20

  Anonyymi sanoo

  OLen varmaan vähän pöllö, mutta en kyllä itsekään käy suihkussa joka siunatun päivä, koska ei tarvitse, joka toinen päivä yleensä. Ymmärrän niitäkin, jotka käyvät harvemmin, mutta onhan se ymmärrettävää, jos tekee raskasta työtä tai harrastaa päivittäin liikuntaa, että sitten taas käy. Mutta kuten moni muu jo mainitsikin, olosuhteet ja ihmniset vaihtelevat. Mutta sitä en voi mitenkään ymmärtää, että joku ei pese hampaitaan joka päivä :S Tai ymmärtäähän sen, jos jää päivä välistä, mutta että viikko? Käykö omppu, sinun miehesi useinkin hammaslääkärissä?

  Henkilökohtaisesti tulee sellaisista ihmisistä mieleen, jotka eivät _oikeasti_ kykene huolehtimaan hygieniastaan, että on jotain isompaakin ongelmaa elämässä tai päässä.. Kyllä kunnossa oleva ihminen pitää huolen siitä, että on suurinpiirtein puhdas, jos siihen on mahdollisuus. Etenkin tuon suuhygienian osalta…

 18. 21

  Anonyymi sanoo

  HOX! hiuksetkaan ei tykkää jokapäiväisestä suihkusta, eli joka toinenkin riittää! :)) (käyn kuitenkin itse joka pv ;DDD)

 19. 22

  Anonyymi sanoo

  Mielenkiintoisia poikaystäviä joillakin kommentoijista 😀 En osaa kuvitellakaan, ettei poikaystäväni peseytyisi päivittäin.

 20. 23

  sanoo

  Oi, tällainen tuote olisi ollut ihan täydellinen inttiaikoinani. Kun on viikon metässä ilman minkäänlaista peseytymismahdollisuutta, niin tuollainen dödö olisi ollut pelastus!
  Vesi jota esimerkiksi taisteluleireillä oli, käytettiin juotavaksi ja sammutusvetenä kaminan vieressä. Eli pesuvettä ei vaan yksinkertaisesti ollut.
  Ja kun viikon ryömii hiekassa, mäkälissä, kaivelee pari poteroa ja kierii vähän mullassa, niin on siinä aikamoiset tuoksut 😀
  Etenkin, kun vaihtovaatteita mahtuu mukaan maksimissaan yhdet.

 21. 24

  omppu sanoo

  Toisin kuin joku epäili, ei ainakaan minun mieheni kohdalla ole kyse mistään henkisistä ongelmista. Hän on vain kasvanut oloissa, joissa vesi ei ollut itsestäänselvyys, vaan sitä piti säästää kaikin mahdollisin keinoin, eikä suihkussa rampattu päivittäin vaan korkeintaan muutaman kerran viikossa. Hän ihmetteleekin kovasti jatkuvaa suihkutteluani ja varsinkin lähes joka päiväistä hiusten pesua. Ja hampaitaankin hän siis normaalioloissa pesee muutaman päivän välein, mutta pystyy helposti olemaan pesemättä niitä moneen päivään, itse kun jo parin päivän päästä pesisin hampaani vaikka tiskiharjalla paremman puutteessa,niin paljon hampaiden pesemättömyys minua ahdistaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *