A Whiter Shade of Pale

Sain blogini kautta kokeiltavikseni pari tuotetta:

Ensimmäinen tuotteista oli minulle jo vuosien takaa vanha tuttu Doven Summer Glow nourishing lotion (olisikohan tämä lanseerattu 2006?), joka on siis ihoa asteittain kevyesti päivettävä kosteusvoide.

Taustatarinana kerrottakoon, että klassikkokappaleen ”A Whiter Shade of Pale” nimi on huhujen mukaan syntynyt minun säärieni inspiroimana. Olen kalpea ja väritön tyyppi paitsi henkisesti niin myös fyysisestikin enkä pahemmin rusketu mutta ei sillä, että edes aurinkoa ottaisinkaan.

Näiden viiden (?) vuoden aikana tuotteen pakkaus on vaihtunut, mutta voiteen tuoksu on pysynyt aina samana. Koska tämä on minulle tuttu tuote jo usean pullon ajalta, alkaa tuoksu jo hieman tökkiä nenääni. Positiivista tässä on kuitenkin ehdottomasti se, ettei tuote missään tapauksessa haise levitettäessä valmiiksi jo itseruskettavalle.

Oma voiteeni oli normaalista tummemmalle iholle tarkoitettua versiota mikä tarkoittaa käytännössä sitä, että se päivettää ihoa voimakkaammin kuin vaalealle iholle suunnattu versio.

Yhden käyttökerran jälkeen väri olikin ihollani näkyvä, mutta mukavan kevyt silti. Selkeitä rajoja tämä ei huonommin levitetylle alueillekaan tuonut, vaikka toki pientä epätasaisuutta saattaa tarkasti katsottuna nähdä, kiitos epätarkan levittäjän. Tämähän siis vaan kertoo siitä, että päivetys oli sopivan kevyt kertalaagia ajatellen ja kun voiteen levittää uudelleen on hyvin pieni todennäköisyys, että mokaa levityksen seuraavallakin kerralla samassa kohassa samalla lailla, joten sävyerot tasoittuvat helposti.

Aiheesta tulikin mieleeni, että tiedättekö muuten, mikä on minusta maailmankaikkeuden typerin kysymys, jota asiakkaat minulle itseruskettavista esittävät?

”Jättääkö se rajoja?”

Mitä tähän pitäisi vastata?

”Ei, hyvä rouva. Kun te levitätte sen huonosti ja huolimattomasti vain tietylle alueelle, osaa se ajatella itsenäisesti ja sen molekyylit kipittävät itsestään niille alueille, joille ette sitä levittäneet saaden aikaan tasaisen rusketuksen.”

Vai ”Itseasiassa tämä on sellainen, että vaikka tietysti levitätte sen aina täydellisen tasaisesti niin puolet tämän partikkeleista vaan päättää tylysti olla ruskettamatta ja siksi tämä jättää ihan piruuttaan ihollenne rajoja ja laikkuja.”?

Vai rehellisesti vaan ”Ei, hyvä rouva, se ei jätä niitä. TE itse jätätte niitä”?

Siis ihan tosi, mikä ihmeen kysymys tuo nyt on??? Mitä ihmeen tekemistä tuotteella on sen kanssa, levitätkö sen itse hyvin vai et? Kysymyksen ”levittyykö se helposti tasaisesti” vielä ymmärrän tottakai (koska koostumuksissa voi olla eroja), mutta tätä toista en oikein…

Mutta siis vielä takaisin itse tuotteeseen. Tämän jättämä sävy oli oikein kaunis ja tummuus minun vaalealle iholleni sopiva jo yhden käyttökerran jälkeen. Toinen käyttökerta alkoi tekemään kevyestä päivetyksestä jo rusketusta ja kolmas olisi ollut kevyttä väriä hakevalle vaalealle iholleni jo liikaa.

Tällaisten asteittain päivettävien kosteusemulsioiden ideana on tuoda iholle luonnollista sävyä ja niitä on tarkoituksena käyttää ensin niin monena päivänä peräkkäin, että haluttu lopputulos on saavutettu ja sitten pitää sävyä yllä käyttämällä niitä muutaman päivän välein.

Itse tykkään käyttää näitä yötä vasten, sillä itseruskettavan ominaistuoksu puskee joidenkin tuntien kuluttua iholle läpi ja inhoan sitä ymprilläni leijuvaa löyhkää. Tämänkin kanssa itseruskettavan haju oli aamulla havaittavissa selkeänä, joten eikun suihkuun vaan.

Suihkuseuranani toimi Doven go fresh Plum & Sakura, joka oli myös oikein mukava perus nestemäinen suihkusaippua mukavalla tuoksulla.

Oma suosikkini kevyesti päivettävien vartalovoiteiden kategoriassa on edesmennyt Lumenen asteittain päivettävä vartalovoide, joka on juuri korvattu uudella versiolla ja jonka tuoksukin on samalla päivitetty. Pitänee testata sekin uutuus ja toivoa, ettei sitä olla suuresti peukaloitu, sillä sen itseruskettajan ominaishaju ei puskenut iholle pahana edes vielä käytetyn yön jälkeisenä aamullakaan.

Innostutteko te näistä asteittain päivettävistä vartalovoiteista? Entäpä mikä on teidän suhtautumisenne itseruskettavien tuoksuun?

Kommentit
 1. 1

  Anonyymi sanoo

  Itse en valitettavasti voi noita itseruskettavia käyttää juurikin tuon tuoksun takia. Olen myös kalpeaakin kalpeampi mutta itseruskettavien haju suorastaan kuvottaa enkä kestä sitä, vaikka muuten en missään nimessä mikään tuoksuherkkä olekaan. Ärsyttävää!

  Lisäksi olen joskus ostanut pari kasvoille tarkoitettua itseruskettavaa mutten ole uskaltanut edes kokeilla niitä juurikin tuon hajun vuoksi…. 🙁

  -Mari-

 2. 2

  sanoo

  Varsinkaan jalat eivät mulla rusketu ollenkaan auringossa vaan pysyvät itsepäisesti täysin valkoisina. (joskus saan myös aurinkoihottumaa) Tästä syystä olisikin kiva löytää hyvä päivettävä tuote. Pelottaa vaan omat levitystaidot ja lopputuloksen seeprakuosi…

 3. 3

  Anonyymi sanoo

  Minä en koskaan ole kokeillut itseruskettavaa – pelkään juurikin noiden rajojen ja laikkujen syntyä! 🙁 Nyt on tulossa kesäkuun alussa sellainen tilaisuus, jossa olisi hyvä edes hiukan olla päivetystä, muuten näytän ihan aneemiselta mekossani. Olen miettinyt näitä voiteita, mutta PELKÄÄN oikeasti, että ilmestyn sitten paikalle laikukkaana kuin joku LEHMÄ. 🙁

  Tavallaan tekisi mieli kokeilla.. mutta hirvittää! Kasvoille myös pitäisi varmaan sitten.. En vielä tiedä uskallanko. Mulla ei vain ole käsitystä siitä kuinka tarkkaa tuon levitystyön pitäisi olla…

  T: Kia

 4. 4

  sanoo

  Se haju on niin kamala että mielummin olen käyttämättä noita ollenkaan. JA muutenkin minun ihollani kaikkiin (joita olen kokeillut) tulee joku kummallinen oranssinen vivahdus, enkä halua että koipeni ovat kun Jersey Shore/guido/guidette ohjelman esiintyjät, niin olkoon koko keinorusketus 😀

 5. 5

  Sissi sanoo

  Doven tuote on kyllä hankittu jo useampaan kertaan, toimii kivasti. Haisu ei miellytä täälläkään, mutta yöksi rasvaan ja aamulla suihkuun.

 6. 6

  sanoo

  Käytän Dovea ihan säännöllisesti että pysyisin "luonnollisen" näköisenä enkä juuri kuopasta nousseelta zombilta. Sekoitan sitä vielä vähän kosteuttavaan kasvorasvaani että saan naamaankin kivan päivetyksen. Yksi kerta riittää saamaan aika hyvän värin, haju tosiaan vaan on aika luotaantyöntävä.

 7. 7

  sanoo

  En innostu noista "asteittain päivettävistä" sillä niillä ei ole mitään tehoa kalmankalpeaan kroppaani. Dovella olen kerran saanut useamman päivän levityksen jälkeen kaksi hienoa seepranraitaa nilkkaan, Nivean samanmoinen taisi jättää muutaman raidan sääriin, ja L'Orealin varsinainen itseruskettava Sublime Bronze -suihke ei jättänyt sitten niin minkäänlaista jälkeä vaikka suihkin tuotetta antaumuksella. On aivan turha löyhkätä itseruskettavalta kun ruskettava tulos on pyöreä nolla. 😀 Seilaan siis iloisesti ja ylpeästi kalkkilaivalla.

 8. 8

  Anonyymi sanoo

  Itse en tykkää oikein asteittain päivettävistä tuotteista, vaan kerralla kunnon rusketuksen antavista, niin ei tarvitse moneen kertaan läträillä saadakseen hyvän lopputuloksen. 🙂 Tykkään levittää itseruskettavan kumisilla siivoushanskoilla; näin se levittyy todella upeasti eikä varmasti jää sormien väliin inhottavia laikkuja. Käsiin pistetään sitten vanulapulla tai meikkisienellä ruskettavaa. ;D

 9. 9

  Anonyymi sanoo

  Itse en uskalla käyttää enää mitään muita kuin sumutettavia itseruskettajia, juurikin laikkujen pelossa. Koska vaikka miten kuorin ja kosteutan ne laikuttuvimmat paikat etukäteen, niin lopputulos ei vaan ole tasainen (kirotut nilkat!!!!!!). Ainakaan luonnonvalossa..

 10. 10

  sanoo

  Aahhahaaa… tuo oli niin hyvä tuo "Jättääkö tämä rajoja?" ^_^

  Ihan yhtä typerä on mielestäni ERITTÄIN USEIN esitetty kysymys; "Mikä olisi hyvä ripsiväri?" tai jopa, "Suosittele jotain ihan parasta ripsiväriä."

  Siis öö? Ei ole olemassa mitään universaalisesti mahtavaa ripsiväriä, joka toimisi kaikilla. Ripsivärin toimivuus = parhaus/huonous/rapisevuus/tuuheuttamisaste/erottelevuus/whatever riippuu täysin henkilön omista ripsistä ja tarpeista. Jos yksi ripsiväri tuuheuttaa ja erottelee kauniisti minulla, ei se välttämättä todellakaan tee sitä toisella. Yksi tykkää paksuista harjoista, toinen ohuista. Kolmas kuituharjaksista, neljäs muovisista. Miten siis kukaan keksii esittää kysymyksen: "Mikä olisi hyvä ripsiväri?" Vastaus on aina subjektiivinen. Joo, voin kertoa, mikä ripsiväri on _minun ripsissäni_ hyvä, mutta en voi mitenkään tietää, mikä maskara toimii optimaalisesti jollain toisella henkilöllä.

  Asiakkaan on turha pettyä jos minun hehkuttamani maskara ei teekään hänen ripsilleen mitään.

  *huokaus*

 11. 11

  Anonyymi sanoo

  Miten olisi ajankohtaina postaus; aurinkosuoja? Erityisesti kaipailen vinkkejä kasvoille. Oletko syynännyt usein apteekin tuotteita? Parempia kuin kaupoissa?

  Osaatko suoraan suositella jotain kasvojen suojaa?
  Oma ihoni on 22-vuotiaan helposti ruskettuva sekaiho, ja tarvitsisin suht korkea kertoimen, sillä olen koko kesän takuuvarmassa paisteessa. Kukkaro on suht laiha 🙂

 12. 12

  Anonyymi sanoo

  Oho. Etsiskelin juuri arvosteluita päivettävistä voiteista, ja ajattelin kurkkasta tähän blogiin, ja oli jopa ensimmäisenä postauksena! Voisinpa ehkä kokeilla tota Doven Summer Glowea. Sopiiko se kasvoille?

 13. 13

  Anonyymi sanoo

  "Taustatarinana kerrottakoon, että klassikkokappaleen "A Whiter Shade of Pale" nimi on huhujen mukaan syntynyt minun säärieni inspiroimana."

  Milloinkohan minä opin, että sun blogia ei pidä lukea päiväkahvin kera… Siis taas on puoli suullista näppiksellä ja monitori täynnä tipluja ;D

  Mitä minun sääriini tulee, niin niissä lienee hyvin samanlainen sävymaailma kuin sinunkin säärissäsi. Minuun ei edes aurinko tartu, eikä tartu juurikaan edes itseruskettavat. Mistähän moinen johtuu? Jos mulla ei ole ihossa pigmenttejä laisinkaan?

  T: Dara

 14. 14

  sanoo

  Tavallisista itseruskettavista minulla on huonoja kokemuksia. En saa niitä levittymään tasaisesti, kauheita laikkuja ja rajoja.

  Viime kesänä kokeilin ekaa kertaa näitä asteittain ruskettavia ja tykkäsin kyllä. Käytin Lumenen kevyesti päivettävää vartalovoidetta ja Acon kevyesti päivettävää Glow-versiota. Molemmat on hyviä, ei tullut mitään rajoja kummastakaan, koska niin vähän kerrallaan tulee sävyä. Aco on riittoisampaa ja edullisempaa kun Lumene, mutta en niin välitä aprikoosin tuoksusta, jos ei se nyt minua kauheasti häirinnytkään. Acosta saa ehkä myös vähän paremmin väriä, kun Lumenesta, kun pidempään käyttää.

  Kerran ehkä sinun postauksesta innostuneena kokeilin viime kesänä jotain L'orealin itseruskettavaa sprayta, jos tuli kyllä ihan todella kaunis väri, mutta kamalat rajat, kun en minä sitäkään saanut tasaisesti laitettua. Pari kertaa yritin, mutta ei onnistunut.

  Mutta siis teille itseruskettavia rajojen takia pelkääville, kokeilkaa ihmeessä noita asteittain ruskettavia. Ei tartte niiden kaa pelätä rajoja!!

  Tosin itse siirryin syksyllä luonnonkosmetiikkaan ja yritän vältellä kaikkea muuta, joten en taida enää viitsiä lutrata noiden kanssa ellei sitten ole jotain juhlia joihin haluaa välttämättä vähän väriä.

 15. 15

  sanoo

  Minä en ole käyttänyt itseruskettavia vuosiin, koska kauneusfilosofiani kuuluu "mitä vaaleampi, sen kauniimpi", mutta ties missä äkillisessä mielenhäiriössä ostin juuri tuon asteittain päivettävän Doven (tosin vaalean ihon version).

  Levitin sitä ensimmäisen kerran tänä aamuna, mutta en kyllä koko päivän aikana ole huomannut sen paremmin väriä kuin tuoksuakaan. Ihan kuin olisin käyttänyt mitä tahansa perusvartalovoidetta. Ehkä tuota täytyy käyttää pari kertaa enemmän, ennen kuin mitään eroa on havaittavissa?

 16. 16

  Anonyymi sanoo

  Itse unohdin koko aurinkovoiteet (kun en niitä osaa ilman raitoja levittää ja persaus (=rahat) ei riitä ammattilaisen värjäämisiin).
  Levitän tummelia 3€/500ml sääriin ja käsivarsiin ja naamaan, kun meen shortseissa nyppiin rikkaruohoja pellosta.

  Olen saanut kehuja tuon jälkeen upeasta ihostani.

  Eli jätin ne aurinkosuojat pois ja rusketun 🙂
  Ikää on jo 50v ja ei juurikaan ole ryppyjä…

  Tää on silti kiva blogi.

 17. 17

  Anonyymi sanoo

  Itsekkin käytän keväisin varsinkin itseruskettavia. Jo kyllä, joku aurinosuojavoide-postaus olisi tosi kiva 🙂

 18. 18

  sanoo

  Dovekin on tullut kokeiltua, mutta nyt ihastuin Piz Buinin Self Tanning Lotion + Colour Dial -voiteeseen. Puteli pitää sisällään sekä kosteusvoidetta että ruskettajaa eli sävyn saa säädeltyä itse, samalla voide kosteuttaa hyvin. Sävyä tuli hyvin ja ilman rajoja (mikä siis edellyttää huolellista levitystä). Tuoksu on perusällö eli illalla pintaan ja aamulla suihkuun. Mutta siis muutaman käyttökerran jälkeen suosittelen, vaikka inan tyyriimpi onkin.
  Kannattaa muuten kuoria kädet levityksen jälkeen, niin taatusti välttyy oransseilta kämmeniltä. Kuorintavoiteen voi korvata sokerilla ja nestesaippualla – halpaa ja tehokasta! 🙂

 19. 20

  Anonyymi sanoo

  Rusketuksesta ja auringosta tulikin mieleen.. Tiedätkö jotain hyvää hinta/laatu-suhteeltaan olevaa silmänympärysvoidetta, joka sisältäisi kohtuullisen suojakertoimen? Tajusin tässä joku päivä, että kasvot tajuan (yleesä) suojata, mutta silmänympäryksiä ei tule niin vahdittua…

 20. 21

  Anonyymi sanoo

  Anonyymi yllä:

  Muistan lukeneeni Virven jonkun vanhan postauksen, jossa tykkäsi Eveline-silmänympärysvoiteesta, suojakerrointa en muista, olikohan 15-20? Evelineä myydään Tarjoustalossa, VapaaValinnassa yms. Tokmanni-ketjun kaupoissa ja hintaa ei siis paljon ollut. Itelläkin semmonen hakusessa. 🙂

  -Mari-

 21. 22

  Anonyymi sanoo

  Tuota Doven vaaleammalle iholle tarkoitettua kokeilleena voin kertoa että jättää rajat jo yhden kerran jälkeen sellaiselle alueelle mitä ei kyllä viitsi/voi korjata eli se kohta kun ranne loppuu ja käsi alkaa, kun kumminkin kädenselkään levitetty itseruskettava lähtee nopeammin pois kiitos tarpeeni käsienpesuun. Taidan jäädä kalkkilaivalle 🙂

 22. 23

  Frigga sanoo

  Okei, mä nyt viimein uskalsin ostaa tuota Dovea, tummempaa versiota kun en ole ihan niin kalmankalpea. Mutta mihin tuota uskaltaa levittää?

  Taidan nyt ekalla kerralla käsitellä vain jalat, yläkroppa tuntuu muutenkin saavan aurinkoa enemmän. Mutta entäs kun bikinikausi alkaa, mihin se raja sitten vedetään? Jos reidet ovat ruskeammat kuin vatsa? (Se on kyllä ehkä ihan normaalia, useammin niitä jalkoja kuitenkin paljastellaan kuin vatsaa.) Tissien alle? Uskallanko ruskettaa tuolla dekolteen, sitä en nimittäin hirveästi paljastele auringolle ryppyjen pelossa. Mihin sitten levitys lopetetaan, kaulaan? Sitten pärstä on eri värinen 😀

  Tämä ei ehkä ole niin vaikeaa kuin miltä saan sen vaikuttamaan :)))

  Loppuun vielä muuta asiaa: Kiitos Virve ihanasta blogista. Toisin kuin melkein kaikissa muissa blogeissa, täällä ei ikinä raivota anonyymeille tai muuten ärjytä, vaan kaikissa postauksissa on hyvä fiilis. Valoa ja lämpöä kesääsi!

  P.S. Se Garnierin UUH AAH KOSTEUTAN SINUA 7 PÄIVÄÄ-hömppävoide kiinnostaa, ehtisitkö/haluatko tehdä siitä jutun?

 23. 24

  Anonyymi sanoo

  Oot ihan järjettömän paskalla asenteella duunissas ja musta se on aika surullista kuinka halveksut ehkä ns. tietämättömempiä ihmisiä. No kukin tavallaan, mut näistä kirjotuksistä jää semisti paskanmaku suuhun kun aina pitää arvostella "muiden tietämättömyyttä."

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *