Voiko se olla sittenkin olemassa…?

Olen jatkuvasti vinkunut teille (ja kaikille muillekin, jotka vain ovat jaksaneet kuunnella…ja kaikille niillekin, jotka eivät ole jaksaneet kuunnella…) kuinka en ole koskaan löytänyt vedenkestävää mascaraa, joka ei olisi koostumukseltaan vetinen ja joka kykenisi oikeasti tuomaan tuuheutta ripsiin.

Omat ripseni ovat pitkähköt, mutta hennot. Kun niihin lykkää vetistä vedenkestävää mascaraa, ei niihin vaan ole millään mahdollista saada aikaan tuuheutta. Harmikseni vedenkestävät mascarat ovat ainoita, jotka ovat kyenneet pitämään suorahkoissa ripsissäni taivutukset. Tämän vuoksi olen joutunut kikkailemaan ja käyttämään ripsissäni ensin vedenkestävää mascaraa pitämässä taivutuksia ja lisäämään päälle vesiliukoista mascaraa, joka kykenee oikeasti tuomaan tuuheutta.

Ilokseni voin kuitenkin todeta löytäneeni ensimmäistä kertaa elämässäni vedenkestävän mascaran, joka kykenee oikeasti tuomaan tuuheutta ripsiini!

Mascara on L’orealin Extra-Volume Collagene WP mascara.

Täydellinen mascara tämä ei ole, mutta tämä ainakin sai minut uskomaan, että vedenkestäväkin mascara voi tuoda tuuheutta ja että jossain on varmasti se oikea vedenkestävä ripsiväri myös minua varten.

Ensimmäisillä käyttökerroilla mascara toi tuuheutta, mutta samalla myös hirveästi paakkuja. Ehdin jo kirota tätä useaan otteeseen kunnes tajusin pyyhkiä harjan kertaalleen puhtaaksi liiasta mascaramassasta ja sen jälkeen tämä onkin pelittänyt oikein hyvin ja tehnyt suht siistiä jälkeä. Olen pyyhkinyt harjasta ylimääräistä massaa pois ehkä viikon välein, joten kovin paljon massaa tästä jättituubista ei onneksi mene hukkaan.

Mascara siis tekee tuuheaa ja lähes paakutonta jälkeä, mutta miinuksena täytyy sanoa, että lopputulos on hieman ”karvaisen” näköistä. Tarkoitan tällä siis sitä, että ripset eivät ole tasapaksut ja siistit vaan hieman rosoiset. Tuuheuttava Max Factorin False Lash Effect tekee ripsiini juuri päinvastaisen lopputuloksen, eli ripset ovat siistin tuuheat ja niiden pinta on tasainen. Itse kutsun tätä HD-efektiksi (High Definition, teräväpiirto). Vertaa vaikkapa näihin kuviin, jos et saa kiinni, mitä tarkoitan.

Olen vierastanut tätä mascaraa sen suuren harjan vuoksi, sillä esimerkiksi Diorin Diorshown jättimollukka on omissa ripsissäni aivan kamala. Tökin harjalla ripsirajan ja luomivaon täyteen mascaratäpliä eivätkä hennot ripseni edes mene tuuhean harjan harjasten väleihin.

Tämän harja on myös iso,mutta harjakset ovat sen verran harvemmassa, että tällä on huomattavasti helpompi sutia enkä ole pahemmin saanut tällä sotkua aikaiseksi. Tämä kuitenkin varisee ripsistä välillä hieman, joten siitä pieni miinus.

Hyvä mascara siis, joka palautti uskoni tuuheuttavien vedenkestävien mascaroiden olemassaoloon, mutta joka ei silti ole se täydellinen WP-mascara.

Onko tämä jollekin tuttu tapaus? Tai joko jollakin olisi vihdoin heittää joku oikeasti tuuheuttava WP-mascara?

Kommentit
 1. 1

  Anonyymi sanoo

  hmmm. jostain syystä tämä ei kyllä vakuuta minua… kuten ei mikään WP-mascara tällä hetkellä.

  kuviesi ladussa on muuten selkeä ero vanhaan kameraan nähden – oletan näiden olevan uudella otettuja :)?

  /nanna

 2. 2

  sanoo

  nanna: Ei vakuuta täysin minuakaan, mutta antoi toivoa, että tuuheuttava vedenkestävä voi ehkä olla olemassa. Tai edes jonkun firman tehtaassa jo työn alla. 😉

 3. 3

  Anonyymi sanoo

  mikä meikkivoide sulla on näissä kuvissa? näyttää jotenki niin keltaiselta ja kummallisesti levittäytyneeltä.

 4. 4

  sanoo

  Minäkin haikailen täydellisen vedenkestävän ripsarin perään, sellaisen, joka pidentää, tuuhentaa ja pitää taivutukset pillisuorissa ripsissäni. Kerroin jo aiemminkin käyttäneeni Lumenen Star Effectia, paras ripsari ikinä. Ja sitten ne menivät lopettamaan sen… murrr. Seuraan mielenkiinnolla tämän projektin etenemistä siis. Nyt käytössäni on Maybellinen Lash Stiletto WP, joka on pidentävä ripsari. En tykkää, lopputulos on juuri sellainen vähän "karvainen" ja epäsiisti.

  Ehkäpä mä tarvitsen uudet ripset ? Tuntuu, että ne olisivat helpommin hankittavissa kuin uusi, hyvä ripsiväri !

 5. 5

  Anonyymi sanoo

  Kyllä se oikea vielä löytyy ennemmin tai myöhemmin! Saako kysyä, mitä muuta silmämeikkiä sinulla on noissa kuvissa? Näyttää kivan nudelta.
  /Peppi

 6. 6

  Anonyymi sanoo

  Mulla on kanssa tää ikuinen täydellisen ripsivärin metsästys, kaikissa tuntuu olevan jotain vikaa. Suosikki on maxfactorin FLE, jos se vaan toisi pituutta enemmän ja pitäisi taivutukset niin olis aika täydellinen. Mä vaadin ehkä liikaa, erottelu, taivutusten pitäminen, tuuheutus ja pidennys. Ja pysyvyys, en halua että ripsarini varisee silmien alle.
  Oon odotellut sitä tuuheuttavaa JA pidentävää ripsaria maxfactorilta, hihkuin jo onnesta viimeisimmällä kauppareissulla mutta eii mikä pettymys, se olikin vain tavallisen FLEn limited edition versio 🙁 Ootko muuten kokeillut FLEn WP versiota? Tuuheuttaako se yhtään niin hyvin kuin normaali? Entä millanen on maybellinen colossalin WP versio?

 7. 7

  sanoo

  Anonyymi: Luultavasti joku Clinique ollut (vapaapäivänä) kokeilussa, ehkäpä Continuous Coverage…? Tai sitten All about eyes -peiteaine. Sellaista se on, kun kaikkea täytyy kokeilla. 🙂

  Petriina: Juu, uudet ripset tännekin, kiitos! 🙂

  Peppi: Koko luomella taitaa olla Lorkun vanhojen Triojen Douzen Kroesin ylintä sävyä, eli tuollaista kalpeaa kultaista ja muuten Diorin Incognito-viisikon sävyjä. Tällainen todella nude tosiaankin. 🙂

  Anonyymi: FLE:n normiversio on suuri rakkauteni enkä ole vielä uskaltanut kokeilla WP-versiota kuultuani siitä niin paljon pahaa. Pitää silti varmasti johonkin väliin kokeilla. Tuosta postauksen linkistä löytyy Colossalin WP:stä kommenttia.

 8. 8

  Anonyymi sanoo

  Voiko kynsilakkaa ohentaa jos se on vanhaa ja paksua ja tahmaista kynsilakan poistoaineella? (: tiedän, et on olemassa myös tuotteita jotka on oikeesti tohon tarkotettu, mutta mietin sopisko kynsilakanpoistoaine yhtähyvin

 9. 9

  sanoo

  Ensinnäkin, aivan mielettömän nätit silmät omistat!!

  Itse ostin juuri WP-mascaran, Max Factori False Lash Effectin kun on nyt kevätjuhlat ja hautajaiset joissa itken kuitenkin molemmissa 😀

  Olen ollut ihan tyytyväinen siihen, tosin täytyisi ostaa vielä pidentävä mascara tuohon päälle sillä hiukseni ovat aika lyhyet..

  Vielä kerran, ihanat silmät!

 10. 10

  Anonyymi sanoo

  Max Factorylla OLI ihan täydellinen ripsari, se, jota aikoinaan mainostettiin Mona Lisa Smile -leffan yhteydessä. Mut menivät lopettamaan senkin valmistuksen 🙁 Täydellistä ripsaria ei (yrityksestä huolimatta) ole vielä löytynyt, mutta huijaan puuteroimalla ripset ennen ripsarin laittamista. Toimii!

 11. 12

  Anonyymi sanoo

  Olen tykästynyt silmämeikinpuhdistuksessani Oil Of Aloe 3 in 1 Cleansinf Wipes -liinoihin, joilla puhdistan pelkät silmämeikit muun ihon puhdistuksen jälkeen. Onko ihan ok käyttää näitä liinoja, eli ovat tarpeeksi hellävaraisia ja kosteuttavia silmänympärysiholle ajatellen että niitä käyttäisi joka päivä?? Pakkauksessa sanotaan että sopivat silmänympäryksille jne mutta kun halpa hinta en uskalla luottaa ilman asiantuntijan apua 🙂

  Tässä vielä INCI: aqua, propylene, glycol, polysorbate 20, disodium cocoamphodiacetate, cyclomethicone, PPG-12-PEG-50 lanolin, ragrance, aloe barbadensis (sabila), citric acid, sodium citrate, 2-bromo-2-nitropropane-1, 3-diol, panthenol, methylchloroisothiazolinone, methylisothiazolinone

  Kiitos!

 12. 13

  Anna sanoo

  Hei!

  Tämä on vähän hölmö kysymys, mutta hauskuutanpa vapaaehtoisesti ihmisten elämää: mitä se taivutusten pitämättömyys tai pitävyys tarkoittaa? Siis tunnen kyllä sellaisen ripsenkiharrinhärvelin, mutta koska en ole sellaista koskaan omistanut, en ymmärrä taivutusten lähtemisestä mitään. Tästä olisi hauska saada joskus vaikka kuvallinen päivitys: ennen taivutusta/taivutuksella/ripsarilla (taivutukset pitävä)/ripsarilla (taivutukset tuhonnut). 🙂 Näin ehkä selviäisi minullekin, kuinka suurista eroista tässä oikeasti puhutaan.

  Omat ripseni tykkäävät olla all over the place vähän aina. Ei siis ole mitenkään tavallista, että saan pyyhtiä ripsiväriä pois luomilta, kun sitä on onnistunut sinne jo siirtymään ennen ripsivärin kuivumista. Tosin hiuksenikin heittävät korkkiruuveille tarpeeksi kosteutettuina, joten samaa laatua ovat kai ripsetkin.

  Kiitos rentouttavasta blogista, ja mukavaa kesää!

 13. 14

  Anonyymi sanoo

  Jotkut ovatkin jo ottaneet esille Max Factorin False Lash Effectin vedenkestävän version, ja minulla se on toiminut kiitettävästi. Hentoripsisempi kaverini ei kuitenkaan ihastunut siihen yhtä paljon kuin minä, vaikka ei minullakaan mitkään vahvat ripset ole. Taivutukset pysyvät kuitenkin melko hyvin siihen nähden, että suurin osa ripsistäni kasvaa taipuen alaspäin 😀

  Minua vain ihmetyttää, ovatko vedenkestävät ripsarit oikeasti vetisempiä kuin vedellä pois pestävät, sillä olen kokenut asian aina päinvastaiseksi.

  – Elina

 14. 15

  Heitu sanoo

  Kaikille ripsiensä kanssa tuskaileville: satsatkaa ripsipidennyksiin! Ei tarvi miettiä enää onko mascara hyvä vai ei, kun sitä ei tarvi käyttää, paitsi ehkä alaripsissä. Jos ongelmana on taivutuksien pysyvyys, niin kannattaa kokeilla ripsipermanenttia, esim. kosmetologiopiskelijahoitoloissa tehdään edullisesti 🙂

 15. 16

  em sanoo

  Minulla tämä ripsari ei toiminut yhtään, kummallista. Johtuu varmaa lyhyistä ripsistäni veikkaisin.
  Muuten, luin juuri jostain että kun Lancomelta on se uusi ripsari Hypnose Precious Cells, niin jenkeissä niillä on sen tilalla Definicils Precious Cells. Voiko siis ihan totta oikeasti olla niin, ettei Definils uutuus ole edes tulossa tänne Eurooppaan 😮 tai siis, mitä järkeä siinä on että Amerikan markkinoilla on vain pidentävä ja Euroopassa tuuheuttava Precious Cells mascara?

 16. 17

  sanoo

  Anonyymi: Lakan laatu ja kestävyys voi kärsiä, mutta jos sillä ei ole niin välilä niin periaatteessa voi.

  Hannukkaz: TUntuuko tuo tuuheuttavan?

  Anonyymi: More Lashes taisi olla ja olisiko Masterpiece "korvannut"? 🙂

  35 kiloa kosmetiikkaa: Ei haise "L'orealin konsernin mascaroille" kuten vesiloikoinen versio. Nämä WP:t haisevat ninusta aina jotenkin pistävemmälle. :/

  Anonyymi: Muuten ihan hellävaraisia, mutta nuo methylchloroisothiazolinone ja methylisothiazolinone ovat yhdessä Kathon CG -niminen säilönäaine, joka voi aiheuttaa allergisoitumisen jo yhdellä käyttökerralla. Kannattaa myös niettiä, ovatko liinat tarpeeksi kosteita, jottet turhaan joudu hankaamaan ja venyttelemään ihoa liikaa. 🙂

  Anna: Kurkista tuo "ripsivärit" tunniste ja vertaile sieltä ripsieni kuvia vesiliukoisten ja vedenkestävien kanssa. 🙂

  Elina: Oman kokemukseni mukaan koostumukset ovat löysempiä kun nimenomaan vertaa tuuheuttavia ripsivärejä. Vesiliukoiset pidentävätkin voivat toki olla löysempiä koostumukseltaan, mutta tuuheuttavissa on selkeä ero minusta. 🙂

  Heitu: Ripsipermanenttiin olenkin itseasiassa menossa tässä kesällä. 🙂

  Anonyymi: Mielenkiintoinen info, josta piti heti googletella. Definicils on varmasti se USA:n myydyin marcara, joten sen "hoitavalle" versiolle oli kysyntää. Muualla taas Hypnose myy eniten, joten siitä oli kannattavempaa tehdä "hoitava" versio. Olisikin kiva nähdä harjat rinnakkain. 🙂

 17. 19

  sanoo

  Tämä tulee myöhässä eikä sulla varmaan ole enää edes tarvetta, mutta Volum' Express® Falsies Flared™ Waterproof on ollut mulle ihan super paras. Muutenkin oon tykännyt noista vedenkestävistä Volum' Express- ripsareista kun pysyvät ja tuuheuttavat hyvin.
  Jaan tämän tiedon, koska olettaisin omien ripsieni olevan suht samanlaiset kuin sulla, hennot ja pitkähköt. Lisäksi herkät silmäni ja ihoni luovat todellisen haasteen ripsarin pysyvyydelle. Silmät vuotavat todella herkästi ja silmänympärysihoni on usein rasvainen johtuen atooppisen ihoni vaatimasta tiheästä rasvaamisesta. Lisäksi ripset ottavat taivutettuina koko ajan kulmaluuhun kiinni. Ihan täydellisesti eivät nämäkään pysy, mutta paaaljon paremmin kuin lorkut ja max factorit (vaikka tuo FLE lähteekin kokeiluun seuraavaksi ;))

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *