Virvenkin valinta (plus arvonta)

Tänään postaan aiheesta, josta olen aivan innoissani. En siis edes muista, koska olisin viimeksi ollut ihan näin täpinöissäni jostakin, mistä aion blogiini postata.

Kuten te kaikki varmasti tiedättekin, saan blogini kautta jonkun verran tuotteita kokeiltavakseni. Suurin osa täällä esillä olleista saamistani tuotteista on töitteni kautta minulle päätyneitä, mutta pieni osa tuotteista on täällä esillä ihan vaan siksi, että ne on lähetetty nimenomaan bloggaaja-Virven testattaviksi.

(Tähän väliin pakko avautua pari sanaa aiheesta blogit ja piilomainonta. Minua ärsyttävät ihan suunnattomasti bloggaajat, jotka harjoittavat lainvastaisesti piilomainontaa ja esittelevät saamiaan tuotteita jättäen mainitsematta, että ovat tosiaan saaneet ne ilmaiseksi bloginsa kautta…)

Kuukausi sitten sain ehkäpä eniten riemunkiljahduksia ikinä aikaan saaneen yhteydenoton. Yhteydenotto koski henkilökohtaisen kosmetiikkajumalani, guruni, mentorini ja esikuvani Paula Begounin omaa Paula’s Choice -sarjaa, joka avasi vihdoin suomenkieliset (noh, osaksi ainakin) nettisivut madaltamaan meidän suomalaisten kynnystä tutustua sarjan tuotteisiin ja tilata niitä.

Paula on maailmalla kosmetiikkagurun maineessa oleva nainen, joka on oikea mestari INCI-tietämyksessään. Hänen myyntihittinsä ovat Don’t go to the Cosmetics Counter Without Me -teokset, joissa käydään läpi kymmeniä tuhansia kosmetiikkatuotteita merkki merkiltä ja Paula arvioi tuotteet niiden INCI-listoihin ja lupauksiin pohjautuen. Hänen kirjansa ovat oikeita raamattuja minulle ja minulta löytyikin niitä kotoani jo useampi kappale. Paulalla on oma Paula’s Choice -sarja, jonka tuotteet on valmistettu puhtaasti hänen viisautensa ja oppiensa pohjalta, mutta vaikka kuinka suuresti olenkin katsonut häntä ylöspäin en vain ole koskaan saanut aikaiseksi kokeilla hänen tuotteitaan.

Voitte siis vaan arvata, kuinka innoissani olin, kun minulle tarjottiin tilaisuutta päästä kokeilemaan Paula’s Choicen tuotteita!

Kuukauden malttamaton odotus palkittiin vihdoin eilen, kun saatoin hakea postista paketin, jonka sisältö näytti tältä:

Paketista paljastui Paulan Don’t Go to the Cosmetics Counter -kirjan kahdeksas painos (joka minulla tietysti jo oli entuudestaan) sekä kaksi sarjan ihonhoitotuotetta: Barrier Repair Moisturizer Skin Remodeling Complex sekä Daily Smoothing Treatment with 5% Alpha Hydroxy Acid.

Jos minä jonkun sarjan tuotteisiin luotan jo valmiiksi ennen kokeilemistakaan niin se on Paulan. Näiden on PAKKO olla hyviä, sillä Paulalla on niin suuri tietotaito asiasta ja jo pelkät pakkaukset kertovat, että tässä on ammattilainen asialla: ilmatiiviitä valoa läpäisemättömiä pumppupulloja, joissa aktiiviaineet säilyvät pääsemättä kosketuksiin hapen kanssa. INCI:t ovat täynnä tehoaineita ja tuotteet näyttävät niin lupaavilta, että mieleni tekisi jo tilata samantien lisää sarjan tuotteita kokeiluun, vaikken ole näistäkään vielä päässyt täysillä nauttimaan.

Pojat ja tytöt, minä olen näistä NIIN NIIN täpinöissäni, ettei tosikaan!

Raportointia tuotteiden tiimoilta luvassa tulevaisuudessa, mutta nyt haluaisin julistaa pienen arvonnan. Koska Paulan kirjan kahdeksas painos jo löytyy minun hyllystäni (sekä äitinikin hyllystä), tahtoisin arpoa tämän vajaat 1200 sivua käsittävän raamatun teidän kesken.

Kilpailuun voit osallistua vastaamalla kysymykseen
Mikä on suhtautumisesti INCI-listoihin?

Tiedätkö, mikä INCI-lista on? Onko koko asialla sinulle mitään väliäkään? Uskotko, mitä tuote lupaa vilkaisemattakaan edes sen sisältöä? Oletko innostunut INCI-listoista? Luetko niitä jo kuin vanha tekijä? Kerro meille, mikä merkitys niillä on sinulle.

Arvontaan osallistumisen ehtona on tälläkin kertaa, että osallistujien on oltava blogini lukijoita bloggerin kautta (katso sivun alareuna).

Arvonta päättyy 25.5. klo 23:59 ja voittaja julistetaan seuraavana päivänä. Tällä kertaa voittajaa ei arvo mikään satunnaisgeneraattori vaan sen valitsen minä puhtaasti vastauksien perusteella. Mielipiteesi kannalla suuntaan tai toiseen ei siis sinäänsä ole merkitystä vaan lähinnä sillä, että näen siinä jonkun pointin ja punaisen langan. Tai sinisen.

Vastauksia siis vaan kehiin!

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  suhtautuminen INCI-listaan – fanaattinen, johtuen yksinkertaisesti siitä että vuosien näppyläsodan jälkeen selvisi että olenkin allerginen useille kosmetiikassa käytettäville aineille. näinollen mitään tuotetta on turha ostaa ilman INCIn tutkintaa… aihe on kuitenkin vielä minulle sen verran uusi, että kirjallisesta avusta ei olisi lainkaan haittaa ;).

 2. 2

  sanoo

  INCI:en maailmaan taisin tutustua alunperin blogisi kautta. Tällä hetkellä olen lähinnä tietoinen muutamasta ainesosasta, mitä välttää laadukkaassa tuotteessa, mutta janoan lisää tietoa asiasta.

  Etsinnässäni on tällä hetkellä suojakertoimellinen päivävoide, joka ei ole ihan niin tuhti koostumukseltaan kuin Cliniquen Superdefence. Vinkkejä kaipailisin. Suosikkimerkkini Dermalogican voiteista en tykännyt. Ne kuumottivat kasvoja.

 3. 3

  sanoo

  Tuotteiden INCI- listat ovat itselleni ihan hepreaa. Kiinnostusta olisi kyllä oppia niitä lukemaan, mutta mielestäni sanojen merkitysen etsiminen netistä on aikaavievää ja hankalaa. En edes tiennyt kunnolla tuollaista opusta olevankaan, vaikuttaa hyvältä, sillä opiskelen itse asioita mieluiten kirjojen kautta.

  En tosiaankaan siis usko kaikkea mitä tuotteiden luvataan tehtävän, mutta minulla ei siis ole mminkäänlaista faktapohjaakaan asioista, pelkkää mutua. Olisi upeaa pystyä noita INCI- listoja lukemaan ja vertailemaan, mutta olen kokenut opettelun hankalaksi. Tästä sainkin pienen kesä-projektin sitten itselleni, jos en töitä onnistu löytämään (tuota kirjaa ei tosin seutukirjstostani löydy, menisi varmaankin ostolinjalle sitten) 😉

 4. 4

  sanoo

  Miun mielestä INCI-listat on käteviä, koska niistä voi edes jossain määrin ennustaa, minkälaisesta tuotteesta on kyse. On myös hyvä siinä mielessä, että säästää rahaa kun osaa lukea edes jossain määrin tuotteiden INCI-listoja, sillä köyhänä sekä kovin tulottomana yläkoululaisena ei ole helppoa törsätä ensin johonki vähän kalliimpaan tuotteeseen ja huomata vasta sitten sen tehottomuus/sopimattomuus omalle iholle. Toisaalta eihän sitä voi tietää, sopiiko se täydellisesti omalle iholle, mutta INCI-listat antavat omaa suuntaansa asiaan.
  Itse opin INCI-listojen jalon lukemisen suurimmaksi osaksi täältä sinun blogistasi. Vaikken osaakaan kaikkia aineita (todellakaan!) sieltä INCI-listasta lukea, osaan vältellä sellaisia jotka omasta mielestäni ja omien kokeilujeni mukaan ei sovi omalle iholleni. En usko pakkausten väittämisiä ennen kuin olen INCI-listaa vilkaissut. Hiustuotteissa suosin silikonittomia tuotteita, vaikka muistankin sen yhden postauksen jossa loppujenlopuksi todettiin etteivät silikonit olekaan pahoja. Tykkään kuitenkin muhitella hoitoainetta saunassa pitkään, joten se kerkeää vaikuttaa minulla hyvin : )

  Kiitos ihanasta blogista ja hyvistä opeista Virve : )

 5. 5

  Anonyymi sanoo

  INCI-listat ovat minulle aivan loistava löytö. löysin vahingossa blogisi viime kesänä ja jäin täysin koukkuun. kahlasin postauksia määrätietoisesti ja innostuin kosmetiikasta ihan täysillä. no, luin INCI-postauksesi ja "valaistuin". en ennen tätä siis edes tiennyt mikä se oli! minulla on aika hyvä ulkomuisti ja olen opetellut "INCI-pahiksia" ja "-hyviksiä" ulkoa. tämä on aivan mahtavaa sillä vaikka olen suhtaudun kriittisesti tuotteisiin ja katson AINA INCI-listan. tiedän näin siis, kusettaako tuote minua täysin. nyt osaan siis sanoa kaverilleni, että ei, hiuksesi eivät tuuheennu tällä kalliilla seerumilla, sillä kosmetiikan ainesosat eivät saa mennä kudoksiin, jossa on verisuonia ja jossa hiukset kasvavat. jatkuu… -emppu
  -emppu

 6. 6

  sanoo

  Intoilen inceistä, kiitos sinun ja muutaman muunkin bloggaajan. Joskaan en muista ulkoa juurikaan mitään, silikonit ehkä tunnista ja jotain luonnollisia öljyjä, mutta kovasti koitan niitä lueskella! Sen verran osaan niitä lukea, että jos mainoksissa mainitaan siinä olevan supertehokasta uutta ainesosaa X ja se on inci-listassa seitsemäntenätoista, en usko tuotteeseen enää sokeasti 😀

 7. 7

  Anonyymi sanoo

  jatkuu… -emppu
  ystäväni tarkistuttavat tuotteitaan nykyään minulla tietääkseen, onko tuote hyvä. en ole myöskään itse kuluttanut omaisuuksia kalliisiin voiteisiin vain huomatakseni, että ne ovat esim. pelkkää silikonia ja denaturoitua alkoholia. olen nimittäin huomannut, että jotkut merkkituotteetkin ovat tällaisia. jopa parhaan ystäväni äiti on kysynyt tuotteesta minulta. kaverini kylläkin pilkkaavat minua tästä "kosmettiikkahulluudestani", sillä olen vasta ylä-asteikäinen ja heidän mielestään olen pieni friikki. 🙂 mitäs pienistä. minusta pieni friikkiys on aivan mahtavaa.
  -emppu

 8. 8

  sanoo

  Olen kiinnostunut INCI-listoista ja entisessä työssäni Lushilla niihin tuli myös jonkin verran tutustuttua. Haluaisin tietää kuitenkin paljon enemmän ja oppia lukemaan niitä paremmin joten tuo kirja olisi valtava apu minulle! Jotkin termit ovat varsinkin niin hankalia että jokin helppolukuinen opus josta ne kaikki löytyvät olisi aivan omiaan niiden tulkintaan. Kaikkien yksittäinen googletus on jokseenkin turhauttavaa.

 9. 9

  sanoo

  oi mahtava palkinto

  JA toki tiedän mitä ne listat on, mutta laiskuuttani en jaksa etsiä tietoa sen tarkemmin vaikka ne inci tiedot kiinnostaakin. Toki pitäisi ihan oman hyvinvoinnin kannalta tarkistaa se mitä iholleen lätkii, mutta olen niin totaalisen huono etsimään ns oikeaa tietoa netistä, varsinkin kun saattaa yksi lähde sanoa yhtä ja toinen toista, eli ei aina edes tiedä mihin luottaa. Eli silmäilen ne toki, mutta en sen paremmin osaa niihin paneutua, vaikka pitäisikin opetella lukemaan niitä.

 10. 10

  sanoo

  Ostaisin sitten minkä kosmetiikkatuotteen tahansa, pitää ensin tarkastaa INCI. Jos ostan hiusvärin mikä lupaa ammoniakittomuutta, on INCIstä pakko tarkistaa asia. Pitää myös verrata hyvän ja huonon ripsarin INCEjä ja miettiä mikä niissä on sitten niin eroavaa. Olen vähän hullaantunut INCIen tutkimiseen (sinun ansoistasi Virve), vaikken asiantuntija kovinkaan suuresti ole. Ja usein googlaan ainesosia, joita en suoraan tunnista. Mun mielestä on äärettömän tärkeää, että tiedän, mitä iholleni laitan!

 11. 11

  sanoo

  Oijoi, mikä raamattu!

  Tutustuin yksityiskohtaisemmin INCI-listoihin kiitos blogisi. Aikaisemmin olin pyrkinyt vain katsomaan, ettei tuote sisällä ihoani kuivattavia alkoholeja. Kasvovedet, jotka sisälsivät tiettyjä alkoholeja koin ihoni turmioksi, varsinkin talviaikaan.

  Nykyään kyseenalaistan lähes kaiken ja lukaisen INCIn läpi. Tuotteen markkinoidut (ns. vaikuttavat) ainesosat, joiden luvataan tekevän sitä ja tätä, saavat heti pään surraamaan. En lue sujuvasti INCIä, mutta tiettyjä aineita huomaan tarkastavani, etenkin niitä ensimmäisenä luettelossa olevia.

  Olen jopa toisinaaan innostunut penkomaan EUR-Lexiä. Kosmetiikan ostaminen tuntuu nykyään jopa työläältä, tosin tämänkaltainen blogi pelastaa monen tuotteen metsästyksessä!

 12. 12

  sanoo

  Hmm (: Itse kyllä tiedän mitä on inci-lista, millaisia aineita sen suunnilleen pitäisi sisältää minkäkin tuotteen kohdalla jotta tuote yleensä tehoaisi, mutta olen yksinkertaisesti niin umpilaiska etten jaksa opetella sen kummemmin eri aineiden nimiä tai käyttötarkoituksia. Joten ei, en seuraa incilistoja ostoksilla ollessani vaan luon mielikuvan tuotteesta kokeilun perusteella. Olen kuitenkin melko kriittinen tuotteiden lupausten suhteen, ihan mitä tahansa roskaa en osta.

 13. 13

  Anonyymi sanoo

  Vastaan, vaikka en näköjään voi arvontaan osallistuakaan (google reader lyö bloggerin kautta seuraamisen mennen tullen jos saan huomauttaa).

  Suhtautumistani INCI-listoihin voisi luonnehtiä ristiriitaiseksi tai jopa passiivisaggressiiviseksi. Minun on vaikea ymmärtää, miten näin olennaisesta asiasta kuin tuotteen sisällysluettelosta on voitu tehdä salatiedettä, jonka tulkitsemiseen tarvittaisiin (kallis) raamattu jos toinenkin.

  En halua laittaa iholleni mitä tahansa, eikä ihoni myöskään kesti tai siedä mitä aineita tahansa. En myöskään tahdo lukea INCI-listoja, sillä en luota kykyyni tulkita niitä (ainakaan ulkomuistin varassa). Tämä yhdistelmä saa minut suhtautumaan epäilevästi lähes kaikkiin itselle vieraisiin kosmetiikka- ja hoitotuotteisiin. Uskallan kokeilla uusia tuotteita lähinnä, kun olen jo kuullut monen tahon niitä hehkuttavan. Muulloin katson jännittäviä uutuustuotteita kaupoissa kaiholla ja jätän ne niille, joilla on enemmän uskallusta kokeilla uutta. Niin, niille joilla on vähemmän herkkä iho.

  Minun täytyy olla hyvin kiinnostunut tuotteesta, että jaksan tutustua sen sisältöön etukäteen internetissä. Toisaalta palaan hyväksi havaitun tuotteen luo kerta toisensa jälkeen. INCI-listan tulkintakyvyttömyyteni siis rajaa pois kaikki spontaanit kosmetiikkaostot, niin hitit kuin huditkin.

  -E

 14. 14

  Ninni sanoo

  Tottakai tiedän mikä on inci-lista. Ihoni on atooppinen ja herkistynyt mineraaliöljyille ja siksi tutkin ihonhoitotuotteiden inci-listat tarkasti. Kerran tuskaillessani atooppisen ihottuman kanssa kokeilin apteekin voidetta joka lupasi avun atooppiselle iholle ja ihmettelin kun ihottumani vain paheni. Voiteessa oli incin kärjessä paraffinum liquidum… Jos löydän iholleni sopivan tuotteen, en sitä hevillä vaihda! Testailen kyllä paljon tuotteita mutta jämähdän toisaalta helposti tuttuun ja turvalliseen jos löydän jonkun oikein hyvän. (Ja kaapit ovat pullollaan kerran testattuja tuotteita…)

  Myös mitä tulee hiustenhoitotuotteisiin olen oppinut lukemaan incejä. Tunnistan silikonit ja sulfaatit sekä myös hyvät, kosteuttavat aineet (glyseroli, hyvät alkoholit jne). Hiustenhoitotuotteissa en ole niin ronkeli kuin ihonhoitotuotteissa, mutta pyrin silti välttämään tuotteita, joissa on silikoni alkupäässä. Viime aikoina olen täysin hurahtanut Lushin palashampoisiin (paluuta ei ole!!!) ja siinä sivussa myös muihin Lushin tuotteisiin jotka tuntuvat sopivan iholleni ja hiuksilleni tosi hyvin. 🙂 Olisi mahtavaa voittaa tuo kirja, voisin saada siitä lisää tietoa sekä allergisoivista aineista että ns. hyvistä aineista sekä myös hiustuotteiden ainesosista 🙂

 15. 15

  sanoo

  Itse olen inci-opettelija. En vielä niitä hirveästi osaa lukea, mutta joitain yksittäisiä aineita osaan jo vältellä/toivoa, kun olen ostoksilla. Opin yksi kerrallaan uusia asioita, ja toivottavasti lopulta osaan lukea sisällyksiä edes melko sujuvasti. 🙂
  Kirja kuulostaa nerokkaalta, ja siitä olisi varmasti paljon hyötyä opiskelussani!

 16. 16

  sanoo

  Vautsi, hienot näytteet sait! Olen ollut enenevässä määrin kiinnostunut INCI-listojen sisällöistä viimeisen vuoden aikana, mutta niiden hyviksien ja pahiksien ulkoaopettelu tuntuu loputtomalta suolta. Pari kertaa olen syöttänyt tuotteeni sisältölistaa netin "suomennos"koneeseen, linkin taisin bongata täältä blogistasi (selvisi mm. että suomalaisen Ideal Choice-luonnonkosmetiikkasarjan käsivoide kelpaisi INCInsä puolesta hienosti kasvoillekin)! Sen verran olen ulkoaoppinut että tunnistan mineraaliöljyt, paraben-loppuiset säilöntäaineet ja osan silikoneista, ja osaan katsoa kuinka ylhäällä INCIssä hehkutetut lakkauutteet sun muut ovat, että myydäänkö tuotetta vain sillä lakkauutteella vai voisiko sillä jopa olla jotain tehoakin. Myös Glycerin on jäänyt mieleen hyviksistä 🙂 Asia toden totta kiinnostaa ja onkin mahtavaa että asiasta voi lukea myös rautalangasta-vääntö-tietoa kosmetiikkabloggaajilta 😉

 17. 17

  Tessa sanoo

  Inci-listat ovat jo tulevan ammattini puolesta tärkeitä minulle, ja lukisin mielelläni lisää niistä. Niiden lukemisen opetteluun menee kyllä aikaa; en opiskeluistani huolimatta vieläkään osaa lukea niitä kunnolla. Mutta asia tosiaan kiinnostaa suuresti, ja tuo kirja kuulostaa aivan loistavalta opukselta! En ollutkaan kuullut siitä aikaisemmin.

  Omissa tuotevalinnoissani tarkastan kyllä aina tärkeimmät raaka-aineet ja luotan lähinnä ammattikäytössä oleviin tuotesarjoihin, jotta en kasvoilleni mitään epäilyttävää tunge. Haaveena olisi joskus olla yhtä hyvä inci-listojen lukija kuin sinä. 🙂

 18. 18

  sanoo

  INCI-listojen lukutaito on minulta melkolailla hukassa. Kemiallisten yhdisteiden nimet muistuttavat lähinnä tylsääkin tylsemmistä yläasteen kemian tunneista, ja hyvä tarkoitus muuttuu listaa lukiessa pian turhautuneisuudeksi.
  Osaankin vain muutamien aineiden nimet ja merkitykset, ja tsekkailenkin ainesosista lähinnä vain, että deodorantissa ei ole alumiinia, eikä shampoossa silikonia.
  Sinänsä olen kyllä aiheesta kiinnostunut, ehkä Paulan kirja voisi asiaa auttaa!

 19. 19

  sanoo

  Voihan INCI!

  Suhtautumiseni kyseiseen luetteloon on ristiriitainen. On tietysti tärkeää ilmoittaa pakkauksessa, mitä aineita kyseinen tuote sisältää (ja mitä siinä on eniten), jotta ihmiset osaavat välttää aineita, joille ovat herkistyneet/allergisoituneet (joko oikeasti tai nettikirjoitusten perusteella ;), mutta pelkkä ainesosaluettelo ei mielestäni kerro tuotteesta kaikkea. Vaikka aineet luetellaankin määrällisesti suuremmasta pienimpään, ei niiden suhteista kerrota sen enempää. Eli esimerkkinä tuote voi olla 95% perusraaka-ainetta ja 5% "teho"aineita, tai prosentit voivat olla 55% ja 45%! Aika huima ero.

  Lisäksi kemialliset/latinan kieliset nimet kalskahtavat ihmisten korvaan varmasti oudoilta ja markkinoijat hyödyntävät tätä kääntämällä niistä tärkeimpiä tekstin sekaan (tyypillistä luonnonkosmetiikkatuotteissa, esim. natriumlauryylisulfaatin sijasta runoillaan jostain kookosöljyperäisestä surfaktantista tms). Myös tiettyjä aineita korostetaan mielestäni liikaa INCIen tarkkailussa, esim. parabeenit tai silikonit. "Varo tätä! Ainetta käytetään moottorien puhdistukseen!". Tiedostavillekin ihmisille voi nykypäivänä myydä lähes mitä vaan, kunhan näitä pelottavia sanoja ei ole listassa. Niinpä kyseisiä aineita korvataan sitten tuotekehittelyssä toisilla, ehkäpä haitallisimmillakin aineilla. Tai aineet jätetään pois tuotteesta kokonaan, mikä mahdollisesti heikentää tuotteen säilyvyyttä tai käytettävyyttä. Ja sitten ihmetellään, kun voide ei tunnukaan kivalta kasvoilla tai shampoo ei vaahtoudu kunnolla.

  Itse katson ostoksilla ollessani jo tottumuksesta tuotteen INCI-listaa. Ei se minulle paljoa kerro, mutta jotain kuitenkin. Itse sisältöä tärkeämpää minulle taitaa olla tällä hetkellä INCIn pituus ja tuotteen pakkaus 🙂

 20. 20

  Tiude sanoo

  Aiemmin en ollut niinkään kiinnostunut tuotteiden INCI:stä, mutta jossain vaiheessa aloin tutkailemaan niitä vähän tarkemmin. Syynä tähän on kiinnostus oman ihon hyvinvointia kohtaan (aiemmin menin aina ihotautilääkärille, kun naama alkoi hilseilemään pois, nyt keskityn enemmänkin hilseilemättömän ajan ylläpitoon). Aluksi tietysti vain muutamia hyviä ja huonoja ainesosia jäi mieleen, mutta pikkuhiljaa tietous on kasvanut enemmän. Jotenkin silti välillä tuntuu, että on ihan yhtä kujalla kuin aluksikin! Ja sitten mennään taas vierailemaan lääkärisedän luona.

  Usein ongelmaksi muodostuu juuri, se ettei kaikkea lukemaansa tietoa voi mitenkään muistaa, enkä usein jaksa käydä kotona tekemässä ostopäätöksiäni (en myöskään omista sellaista hienoa älypuhelinta, millä pääsisi nettiin kesken kosmetiikkaostosten). Paulan kirjan ostaminen on käynyt mielessä, mutta rajallinen opiskelijabudjetti on toistaiseksi estänyt aikeeni.

 21. 21

  Piia sanoo

  Ei liity aiheeseen mitenkään, mut aattelisin että osaisit neuvoa. Mulla on nimittäin ihan älyttömän huonokuntoset kynnet, liuskottuu, halkeilee, katkeilee, todella kuivat yms muuta kivaa. Osaisitko neuvoa jonkin hyvän tuotteen/hyviä tuotteita, joilla saisin kynnet parempaan kuntoon niin, että niitä vois kasvattaakin?

 22. 22

  sanoo

  Allergioiden ja yliherkkyyksien kanssa saa olla yllättävän tarkka siitä, mitä peruskosmetiikka sisältää. Tässä parin vuoden sisällä INCI-listojen lukemisesta on tullut tapa, osaan jo tunnistaa ainesosia, jotka tiedän minulle sopimattomiksi. Jotkut aikasemmin käytetyt tuotteet jäävät nykyään sisällön perusteella hyllyyn, kun aikaisemmin tuotteen hyvä tuoksu tai vastaava "todella oleellinen" seikka on kiikuttanut sen kotiini. Voisin sanoa, että INCI-listoihin tutustuminen on lisännyt kriittisyyttäni siihen, millaisia mömmöjä olen valmis kehooni läträämään.

  Tuosta Paulan kirjasta olen kuullut sekä kiittelyitä, että kriittistä palautetta ja varsinkin jälkimmäinen vain lisää mielenkiintoani kirjan sisältöön.

 23. 23

  sanoo

  Itse olen Inceistä erittäin kiinnostunut,koska hakeudun juuri samaan kouluunkin,minä sinä kävit.Tosin eri paikkakunnalle. Ihmisillä on valitettavasti vain liian vähän tietoa tuotteiden sisällöstä:/

 24. 24

  sanoo

  Aluksi kun näin postauksesi INCI-listoista, ajattelin että en ikinä jaksaisi lueskella pitkiä listoja tosissani.
  Nyt olen alkanut kiinnostua yhä enemmän ja enemmän kosmetiikasta, markettikosmetiikan lisäksi myös selektiivisestä. Siksi olenkin alkanut miettiä, että olisi hyvä alkaa tutkimaan INCI-listoja. Kalliimpien tuotteiden kanssa haluaa olla yhä varmempi, tekeekö tuote mitä lupaa.
  Olen miettinyt tuon kirjan ostamista jo jonkin aikaa ja etsinkin tietoa kirjasta myös blogistasi. Aikamoinen yhteensattuma, että nyt arvot kyseistä kirjaa täällä :). Olisi tosi hienoa voittaa, koska kirjasta olisi luultavasti apua INCIen opiskelussa :).

 25. 25

  sanoo

  Voi Virve! Se mitä Paula Begoun on sinulle, olet sinä minulle!

  Tämä voi kuulostaa nyt ihan kamalalta fanaattisuudelta, mutta olen tainnut kommentoida asiasta aiemminkin sinulle… sä todella muutit mun elämäni.

  Löysin blogisi ja juurikin INCI-aiheiset postauksesi keväällä 2009. Kun aloin silloisessa lähihoitajan työssäni valvomaan yövuoroja, ahmin kaikki yöt blogiasi ja minusta alkoi tulla kosmetiikan suhteen yhtä fanaattinen kuin sinustakin. Sitäpaitsi luulin, että olin jo sitä, mutta silmäni avautuivat kunnolla vasta blogisi myötä…

  Olin aina rakastanut kaikenmaailman purkkeja ja purnukoita ja käyttänyt vähäisetkin varani kosmetiikkaan, kuitenkaan ymmärtämättä sen tarkemmin, mitä ne purkit ja purnukat pitivät sisällään. Blogisi myötä aloin ymmärtää Inci-listojen merkitystä ja ennenkaikkea sitä, miten niitä luetaan.

  Innostuin aiheesta siinä määrin, että edessä oli alanvaihto. Keväällä 2010 hain (nyt rohkaistuneena toista kertaa) opiskelemaan kosmetologiksi ja pääsin sisään! Olin juuri aloittanut työelämässä ja saanut vakituisen työpaikan, mutta silläkin riskillä lähdin opiskelemaan.

  Ja en ole katunut yhtään! Toki olen kiinnostunut enemmän myyntityöstä, ja hoitojen tekeminen ei kauheasti nappaa, mutta kaikki Inci-asiat korvaavat kyllä tuon hoitojen tekemisen "tuskan".

  Ja mitä sitten vielä tapahtui.. En ollut uskoa silmiäni, kun viime kesänä juuri tiedon koulupaikasta saaneena, läksin laivalle avomieheni kanssa ja tuolla samaisella laivalla satuit juuri sinä olemaan töissä! Kiertelin sitä myymälää kuin kissä kuumaa puuroa ja mietin mitä uskallan sulle sanoa.. Läksin jo poiskin, mutta sitten avomieheni rohkaisi minua ja tulinkin sanomaan sulle että luen blogiasi 🙂 muistan vieläkin miten pirteen olonen olit ja sanoit, että sulla on eka työpäivä laivalla. Toivotin sulle tsemppiä (tai jotain, olin ehkä vähän sokissa enkä muista mitä sanoin? :D) ja menin hehkuttamaan avomiehelleni asiaa 😀

  Ja arvaatko mitä! Ostin sillä reissulla teiltä sen pahamaineisin Tigin kuivashampoon ja kas kummaa se pullohan tyhjeni itsestään 😀

  Mutta vielä asiaan eli INCI-listoihin. Joissain tuotteissa olen kiinnostuneempi Incistä kuin muissa, esimerkiksi jos ostan kasvojen puhdistusemulsion, ei minulle ole niin väliä mitä se tavara on, kunhan se pesee kasvoni puhtaiksi, sehän ei kuitenkaan jää iholle. Esimerkiksi kasvovoiteissa olen taas tarkempi Incistä. Tykkään lukea Incejä ja selvittää ainesosien merkityksiä, mutta koen sen hieman haastavaksi, koska nimet ovat niin vaikeita. Tiedän kyllä perusjutut, että aqua on liotin jne. ja osaan katsoa, onko tuotteissa esim. öljyjä, mutta kun haluaisin oppia kaikki inci-nimet ulkoa ja lukea tuotteita kuin avointa kirjaa!

  Kaupassa on hankala alkaa selvittää incejä ja siksi tykkäänkin selvittää ne etukäteen kotona ennen ostopäätöstä. Sen vuoksi blogisi on ollut minulle suunnaton apu ja innoittaja! Olisi kuitenkin kiva saada tämä kuuluisa kosmetiikkaraamattu ja opiskella asioita ihan itse 🙂

 26. 26

  sanoo

  INCI-listojen kanssa olen tekemisissä päivittäin työni takia, ja pakko antaa kunniaa sinne, minne se kuuluu – Virvelle, ja tälle blogille. Olin aikaisemminkin kiinnostunut INCI-listoista, koska niissähän tuotteen todellinen teho näkyy, mutta vasta pari vuotta sitten tänne blogiin eksyneenä sain niihin kunnon kipinän.

  Aikaisemmin uskoin lähes sinisilmäisen naiivisti purkkien ja purnukoiden lupauksiin. Nyt, kun näen hoitoaineen, joka lupaa kosteutusta kuiville hiuksille, syyhyän innosta tarrata tuohon purkkiin ja todella etsiä todisteita väittämälle. Vielä en ole mennyt niin pitkälle, että lähettäisin valmistajalle kirjeen, jossa kysyisin perusteita katteettomille lupauksille, mutta joskus mieleni tekisi.
  Tämä tosin hankaloittaa työtäni välillä, kun asiakas tulee ostamaan kosteuttavaa hoitoainetta/kasvorasvaa, eikä INCI-lista välttämättä puollakaan tätä väitettä. Lyttäämättä asiakkaan tuotetta koitan kuitenkin usein ehdottaa jotain tuotetta, joka paremmin vastaisi asiakkaan vaatimuksia. Välillä kuitenkaan asiakas ei halua ottaa teholtaan parempaa tuotetta, vaan sitä, joka lupaa hänen korvaansa kuulostaen parhaimman lopputuloksen, ja tällöin mennään kassalle sen "tehottoman" tuotteen kanssa – that's life.

  Vieläkään en voi sanoa olevani lähellekään ammattilainen INCI-listojen lukemisen kanssa, mutta yllättävän hyvin niitä tehoaineita ja "tehottomia aineita" sieltä osaan jo bongata, ja olen koittanut levittää tietoa (ja innostusta) muihinkin kollegoihini. Paljon on opeteltavaa, mutta sitä varten tuo Paulan kirja olisi ihan mieletön aarre minulle <3

  Vaikka kosmetiikan myyminen ei liity tutkintooni, vaan se on enemmänkin "vapaa-ajan harrastukseni", on minulla suosikeissani monen monta inci-listoihin liittyvää linkkiä, joita vapaa-ajallani luen. Olen saanut ihan mielettömästi lisää itsevarmuutta myymiseen, koska TODELLA tiedän mitä myyn. Tämä on tuonut niin paljon positiivisia kokemuksia, että hain jopa pitkäaikaista työtä (ja sainkin sen, jee!) kosmetiikan parista, vaikka koulutukseni on tääääääysin eri alalta. 😀 Sinne on mentävä, minne sydän vetää. Ja minun sydän vetää nyt INCI-listoihin ja sen perusteella tuotteihin uppoamiseen. 🙂

 27. 27

  sanoo

  En yleensä lue INCI-listoja, koska pelkkä sen lukeminen ei auta, vaan sitä pitäisi myös ymmärtää. Tuotteiden lupauksiin en koskaan täysin luota ennen kuin olen kokeillut ja tuote on oikeasti tehnyt mitä lupaa (ja mitä enemmän tuote lupaa, sitä skeptisempi olen).

  Opiskelen biokemiaa ja ensimmäisen vuoden jälkeen tiedän jo että kaikki eliöt ovat monimutkaisia ja hiukan erilaisia. Minun ei esimerkiksi tarvitse vältellä silikoneja, jos niistä ei tunnu olevan haittaa iholleni tai metsästää ihmeainetta, jos pärjään markettiaineilla. Kokeilemalla kuitenkin parhaiten saa selville, mikä sopii itselle.

  Itse olen kyllä niitä ihmisiä, jotka lukevat ajankuluksi kosmetiikkatuotteiden käyttöohjeita ja muita pakkaustekstejä, mutta ostaessani uusia tuotteita en halua raahata mukanani valtavaa listaa kemiallistenyhdisteiden vaikutuksista.

  Jos alkaa miettimään liikaa sitä mitä mikin tuote sisältää, ei pian uskalla käyttää oikeastaan mitään, sillä "vaarattomienkaan" aineidenkaan pitkäaikaisvaikutuksia ei välttämättä tiedetä tai miten eri kemikaalit reakoivat yhdessä iholla.

  Monet kasviperäisetkin tuotteet voivat sisältää aineita, joiden tarkoitus on ollut alunperin pitää kasvinsyöjät poissa (jonkin sortin myrkkyjä) tai jotka voivat aiheuttaa allergiaa.

  Minä mieluummin keskitän energian ja ajatukseni johonkin muuhun kuin kuinka montaa eri silikonia tai ainetta kosteusvoiteessani on. Toki voin välillä vilkaista mitkä tuotteen kuusi ensimmäistä ainetta ovat ja yrittää siitä päätellä olenko ostamassa silikonitököttiä vai ihan jotain muuta.
  Minun elämässäni on vain minulle tärkeämpiäkin asioita 🙂

 28. 29

  sanoo

  Itse asiassa mun mielenkiinto INCI-listoja kohtaan nousi sun blogin myötä.

  Oon yrittänyt painaa mieleeni sanoja ja niiden tarkoituksia, että sitten kun kaupassa tutkii puteleita olisi siitä jotain hyötyäkin.

  Tosin tietoni on hyvin minimaalista vielä, mutta olen pitkään jo toivonut oppivani lisää niistä. En halua enään ostaa mukamas hyviä tuotteita, jotka todellisuudessa sisältää kaikkea muuta kuin hyviä juttuja. Viime aikoina varsinkin on kasvanut vain sellainen fiilis, etten halua joutua ns. huijauksen uhriksi vain tietämättömyyttäni.

  INCI-listoilla on siis tärkeä merkitys minun ostokulutukseeni suhteutettuna. 🙂

 29. 30

  sanoo

  Itse suhtaudun INCI-listoihin suurella mielenkiinnolla ja tiedonjanolla! On upeaa oikeasti ymmärtää, mitä ainesosia käyttämäni tuotteet sisältävät. Vaikka en mikään hullu INCI-tietäjä vielä olekaan, niiden ymmärtäminen on kyllä avannut silmiäni kosmetiikan suhteen. Haluaisin oppia aiheesta kovasti lisää, niin monia mielenkiintoisia aineksia kosmetiikkaan kuitenkin sisältyy!

  Kiitos blogista ja arvonnasta 🙂

 30. 31

  sanoo

  Luen INCI-listoja kyllä, mutta en fanaattisesti. Siis en välttele tiettyjä aineita tms, mutta mietin kyllä aina vaikkapa "luonnollisten ainesosien" kanssa, kuinkas luonnollista siinä onkaan. No okei, yksi, jonka syynään aina, on alkoholi kasvovesissä (ja kyllä, nimenomaan etanoli ei mikään cetyl alcohol 😉 ). Ja tietenkin hiiiirveen pitkä inci saa miettimään, MIKSI siinä tuotteessa on niin paljon ainesosia. Mutta sit taas, kosmetiikassa on omat sääntönsä ja ei tuo listan pituus kaikessa ole koko totuus.

  Ja oon samaa mieltä edellä kommentoineiden kanssa, että välillä liikaa pelotellaan ja vauhkotaan tiettyjä ainesosia. Ei ne aina mee ihan yks yhteen, mutta tietty järjenkäyttö sallittu! Esimerkkinä just se, että kun ainesosana on urea, ajatellaan että siinä tuotteessa on puhtaasti pissaa 😀

  Farmaseuttina INCI-listoja pitää tietenkin jonkin verran osata lukea, koska asiakkaat kyselevät niistä. Mutta eihän tuota kaikkea voi muistaa/tietää, joten usein niitä sitten yhdessä tarkastellaan ja varmistetaan, miksi mitäkin tuotteissa on (tosin välillä menee hermo selittää jonkun voidepohjan ainesosan merkitystä..). Pikkuhiljaahan nuo oppii 🙂

 31. 32

  sanoo

  INCI-listojen salaisuuksiin olen alkanut kiinnittää huomiota oikeastaan vasta blogisi lukemisen myötä. Denaturoitua alkoholia pyrin välttämään mahdollisemman paljon ja lisäksi uusia tuotteita ostaessani lukaisen ettei sisältönä ole kovinkaan montaa eri silikonia.

  Kiitos loistavasta blogista, tämän takia meikkipussissini on kokenut melkoisen mullistuksen. Uusin tulokas on Urban Decay silmämeikinpohjustaja.

 32. 33

  sanoo

  ihastuin Paula's Choicen tuotteisiin ja tilasin jo hiukan lisääkin 😀

  Incit kiinnostavat, ihoni on niin herkkä että oli pakko alkaa opetella incejä… En vieläkään kovin paljoa tiedä mutta osaan sentään varoa omalle iholleni pahimpia ainesosia 🙂

  Oi että haluaisin tuon kirjan!

 33. 34

  sanoo

  Suhtautumiseni INCI listoihin on hieman ristiriitainen, sillä haluaisin kovasti ymmärtää niitä! Olen NIIIIIIN super kyllästynyt ostamaan tuotteita, jotka 'kosteuttavat' ja 'hoitavat' lunastamatta lupauksiaan. Jos ymmärtäisin JOTAIN näistä INCIstä voisin mahdollisesti välttyä monilta huonoilta tuotteilta, joiden kuvailu vie minut aina harhaan 😀 Tavoitteenani on ollut jo vuoden ellei kauemmin löytää oikeasti hyvä ja kosteuttava hoitoaine hiuksilleni. Suosituksia kuiville, luonnon karheille ja taipuisille hiuksille? Ainiin ne on vielä paksut.. mission impossible? -.-
  Tämä kirja voisi auttaa minua M O N E S S A!! =D

 34. 35

  sanoo

  Kiinnostukseni kosmetiikkatuotteiden INCeihin heräsi vähän mutkan kautta; luettuani Aitoa ruokaa- nimisen teoksen minua alkoivat kiinnostamaan valmisruokiin piilotettujen lisäaineiden vaikutukset terveyteen ja hyvinvointiin. Aloin tutkimaan einesten ainesosaluetteloita oikein ajatuksen kanssa, ja ruokatutkimukseni kautta kiinnostuin lopulta myös kosmetiikan sisältämistä ainesosista ja niiden tehokkuudesta.

  Haluaisinkin selvittää, mitä käyttämämme meikkituotteet todellisuudessa sisältävät. Mitä pitkien nimien taakse piilotetut aineet todellisuudessa ovat ja mikä niiden tarkoitus on?

  Kyllästämme ihomme päivittäin erilaisilla aineilla, ja on todella ikävää, jos suurin osa niistä on tehottomia ja ihomme kannalta täysin turhia. Olisi mahtavaa osata valita meikkihyllystä ne tuotteet, jotka oikeasti toimivat ja saavat meidät tuntemaan itsemme kauniimmiksi ja terveemmiksi!

 35. 36

  sanoo

  Itse olen eräälle kosmetiikassa käytetylle aineelle allerginen, joten INCI-listat tulee sen vuoksi silmäiltyä läpi.

  Kiinnostuin myös enemmän tuotteiden sisällöstä sen jälkeen, kun olin tutustunut blogiisi ja olit täällä nostanut asiaa esille. Tarkoitukseni on ollut opetella ja opiskella enemmän kosmetiikan raaka-aineista juurikin sen takia, että ymmärtäisin INCI-listoista jotain muutakin, kuin vain osaisin sujuvasti lueskella ainesosien nimet. Kiinnostus aiheeseen on, nyt kun vielä jostain saisi raapaistua sen ajan, jolloin asiaan pääsisi kunnolla perehtymään.

  Jos arpaonni ei suosi tuon opuksen kohdalla, käytän blogiasi INCI-raamattunani 😀 Olitkin tänne linkkaillut hyviä sivuja, joten niistä on hyvä aloittaa.

 36. 37

  sanoo

  Olipa mielenkiintoinen juttu!! INCI oli nimittäin minulle, kosmetiikan suurkuluttajalle, aivan uusi termi! Tietysti välillä lueskelen purkkien kylkiä, mutta pääosin luotan markkinointiin jos nyt ei ihan hulluja lupailla. (maalaisjärkeen luotan tässäkin)

  Viime aikoina kiinnostukseni luomu-kosmetiikkaan on herännyt etenkin ystäväni kautta, joka on paljon aiheesta minulle jutellut. (tänään viimeeksi keskustelimme pyykinpesuaineista ja mitä ne tekevät ympäristölle ja iholle, senkin takia ehkä oli niin osuva kirjoitus) Koen kuuluvani siihen välimaastoon; minua kyllä kiinnostaa mitä suuhuni laitan ja kasvoilleni/kropalleni levitän, mutta alan parempaa tuntemusta ei ole eikä se kuulu ykköskiinnostuksiinikaan. (olin aina huono kemiassa…)

  Luulen, että asia on pitkälti niin, että suurin osa kuluttajista ei juuri tuoteselosteita ja aineosalistauksia lue, vaan luottaa pelkästään laiskuudesta siihen, mitä viestinnässä luvataan ja kerrotaan. Jos lista ei yhtään avaudu, harva merjameikäläinen jaksaa alkaa netistä etsiskellä selvityksiä. Tällä mennään kunnes joku tietty aineosa pomppaa median kautta suuren yleisön tietoisuuteen vaarallisena tai vältettävänä Esimerkkinä kohu natriumglutamaatista tai nyt pinnalla olevat parabeenit – mitä ne edes ovat? Tiedän, että niitä pitäisi välttää, mutta suoraan sanoen en ole viitsinyt selvittää miksi.

  Markkinointia opiskelleena osaan toisaalta itse ehkä hieman paremmin lukea mainoksia ja suodattaa tietyt korulauseet ja lupaukset. Myös kosmetiikkamerkkien kohderyhmä vaikuttaa mainontaan ja siihen, kuinka tarkasti hankintojamme pohdimme. Täällä blogissasi olemme varmasti suurin osa keskimääräistä enemmän ja syvemmällä tasolla kiinnostuneita kosmetiikasta, joten meitä ei varmasti ihan helpolla höynäytetä.

  Yllättävintä oli kuitenkin huomata, etten itse juuri viitsi lukea mitä tuotteet sisältävät. Jos BodyShopin suihkugeeli tai shampoo sanoo olevansa parabeeniton, luotan tekstiin. Apteekin sarjoihin (esim. oma suosikkini La Roche-Posay) luotan sokeasti kuvittelemalla, ettei apteekki VOI myydä mitään terveydelle haitallista. Kynsilakkojen sisältämiä aineita ei ole koskaan tullut mietittyä eikä sen liiemmin myöskään hiusvärien vaikutusta päänahkaparkaan.

  On siis hienoa, että tuollaisia opuksia kirjoitetaan ja sinäkin osallistut blogikirjoituksellasi valistustyöhön. Aivan varmasti seuraavalla kerralla katson, mitä tuote sisältää – samalla tavalla kun katson elintarvikkeista, etteivät ne sisällä hurjaa määrää E-koodeja.

  Kiitos siis hyvästä ja herättelevästä kirjoituksesta!

  ps. jään innolla odottamaan tuotetestauksen tuloksia!

 37. 38

  sanoo

  Nimimerkki AARRE!!! Suosittelen ehdottomasti Kimberly Sayerin SPF25 voidetta, joka on koostumukseltaan ohuehkoa voidetta ja imeytyy hyvin sekä tässä on loistava suojakerroin. Tuote on myös luonnonkosmetiikkaa. 150ml (!) pullo postikuluineen n.30€, kannattaa tsekata: http://www.ecorium.co.uk/products/Kimberly-Sayer-Ultra-Light-Facial-Moisturiser-SPF25.html

  Ja vielä nimimerkille TARU!! Mulla on mm.blondauksen takia todella kuivat hiukset, mutta yksi tuote joka on pehmentänyt ja kosteuttanut hiuksia aivan älyttömästi, on Mop c-system hydrating hoitoaine! Mielettömän pehmentävä ja lisää kiiltoa tuova paksu, appelsiinicolan tuoksuinen hoitis. Tätä saa mm.Feeluniquesta ja Lookfantasticista. (voin suositella myös rakennepaikkaavaa joico k-pak reconstructoria!) Mop hydrating shampoo on myös aivan loistava. Täältä ostolakko-blogista löytyy myös juttua noista Mopeista!

  ——

  (kilpailuun en jaksa nyt osallistua :D)

 38. 39

  sanoo

  Minä taidan lukea itseni aloittelevaksi (ja innokkaaksi)inciharrastajaksi. En osaa kaikkia ainesosia ja niiden merkityksiä ulkoa, mutta tiedän jo jostain jotain ja valitsen kyllä tuotteeni usein sen mukaan miten hyvin lupaukset kaikensorttisista ihmeaineista siellä incin puolella sitten toteutuvat. 😉 Myöskin lyhyt inci on valttia, ja jos sieltä ei löydy pikkusormen mittaisia ainesosien nimiä niin yhä paranee. Tässäkin asiassa tosin tieto lisää tuskaa, varsinkin siinä mielessä että kosmetiikkahyllyllä voi vierähtää monta tovia uutta tuotetta valitessa vaikka pitäisi olla jo jossain aivan muualla. 😀

 39. 40

  sanoo

  INCI on tullut tutummaksi (ei siis suinkaan tutuksi) sun blogin kautta, paljon kiitoksia vaan valistustehtävässä onnistumisesta ! Koskapa en aiheesta paljon tiedä, ei asialla ole niin väliä. Haluaisin tosin tietää enemmän. Koska oon nuori, mulla on koko elämä aikaa lärväytellä kemikaaleja naamalleni. Ois siis ihan kiva, ettei mitään syanidi- ja lyijyrasvoja hinkkais jatkusvasti, eli joo, lisäperehtyminen aiheeseen kelpais.

 40. 41

  sanoo

  Täytyy myöntää, etten ennen tänne eksymistä juuri vilkuillut INCI-listoja. Kyllähän purkkeja ja purnukoita tutkiessani vilkaisin vähän sinne päin ja näin vaan jotain hepreaa 😀 En vieläkään ole mikään taituri mutta muutamia ainesosia on jäänyt mieleen ja nykyään tulee ennen ostamista jopa luettua INCI kerran jos toisenkin läpi 🙂

  Kävimme kavereiden kanssa alkuvuonna Tukholmassa ja siellä paikallisen Lush-vierailun jälkeen keksimme hieman ajanvietettä INCI-listoista: yksi ystäväni on hortonomi, joten testasimme hänen kasvien nimituntemustaan vähän kyselemälle juuriostettujen tuotteiden INCI-litanioista löytyviä kasvikunnan tuotteita 😀 Siinä sitä leikin varjolla jäi vähän itsellekin asioita mieleen! 😀

 41. 42

  sanoo

  en ollut ennen oikein kiinnostunut lukemaan INCejä,mutta kun tutustuin blogiisi ja luin postauksiasi missä olit pohtinut tuotteiden inci-listoja niin heräsi mullakin mielenkiinto. vaikken niistä (todellakaan) suurinta osaa ymmärrä niin luen ne nykyään aina. pitäis kai alkaa ottamaan selvääkin asioista niin saisin siitäkin jonkun hyödyn:)

 42. 43

  sanoo

  Hei! Innostukseni INCI-listojen tutkimiseen kasvaa päivä päivältä ja vaikka en ole mestari (vielä ;)) niin googlaan innokkaasti kaikki tuntemattomat ainesosat läpi ja opin uutta joka päivä! Ennen ostin tuotteet pelkän lupauksen perusteella mutta nyt olen huomannut että INCI kertoo enemmän ja totuuden. Monen monta huulirasvaa on mineraaliöljyineen lentänyt roskikseen ja saman inventaarion olen tehnyt muillekkin kosmetiikkatuotteille. Ennen myös ajattelin että kalliimmat tuotteet (mm. kampaamoshampoot ja hoitoaineet) ovat parempia automaattisesti. Blogisi ja innokkaan INCI-lukemisen seurauksena olen siirtynyt tuotteisiin, jotka vastaavat omia tarpeitani, hintaan katsomatta. Aikaisemmin kosmetiikkahyllyllä tuntui että hui kuinka paljon valinnanvaraa onkaan mutta nykyään on (ainakin minulle jolla on harvinaislaatuisen paha valinnanvaikeus joka asiassa) ihana huomata INCI-listoja lukiessa että hei, tääki on ihan kuraa! Itseäni helpottaa jos valinnanvaraa on vähemmän, silloin ei tule paniikkia että apuapuapua mun on pakko kokeilla kaikkea. Nykyään marketin shampoohyllyllä kävelen suoraan omien uusien suosikkieni XZ ja EHS-tuotteiden luokse. Nyt kun INCI-listoista tietää enemmän, on mukavampi ostaa tuotteita koska tuotteiden valitseminen ei enää ole sellaista hakuammuntaa kuin aikaisemmin. On myös oppinut mitkä tuotteet ja ainesosat sopivat juuri omiin tarpeisiin. Tämän takia tykkään hirmuisesti blogistasi, kun et vain testaa tuotetta vaan "analysoit" hieman myös INCIä ja kerrot omat mielipiteesi.

  Tämä kirja kyllä menee ehdottomasti hankintalistalle jos en sitä satu voittamaan, kuulostaa sellaiselta raamatulta joka minun on saatava, palan halusta opiskella lisää INCI-asiaa! 🙂

 43. 44

  sanoo

  Tiedätkö, mikä INCI-lista on?
  – ne aineet, mitä ko. tuote sisältää

  Onko koko asialla sinulle mitään väliäkään?
  – jonkin verran.. kai.. haluaisin ymmärtää niitä, mutten tajua niistä mitään :<

  Uskotko, mitä tuote lupaa vilkaisemattakaan edes sen sisältöä?
  – en tosiaan

  Oletko innostunut INCI-listoista?
  – no vähäse 😀 vilkuilen niitä aina mut en kyllä tajua mitää..

  Luetko niitä jo kuin vanha tekijä?
  – en, kuten on jo selväks varmaan käyny hehheh 🙂

  Ja ilman blogias en olis tänä päivänäkää varmaa niitä vilkuillu. nyt vaan olis kiva tietää mitä ne tarkottaa.. joo o taisin jo nolata itteni? :DD

 44. 45

  sanoo

  Oooo miten ihana palkinto jaossa! Ja houkuttelevat tuotteet olet kyllä saanut testaukseen. Jään innolla odottelemaan millaisen tuomion saavat sinulta!

  Tämän blogisi myötä olen kiinnostunut INCI-listoista, enkä todellakaan enää luota sokeasti siihen mitä tuote lupaa, katsomatta INCIä. Hyvin on oppisi mennyt perille=)
  Vielä en ole mikään mestari INCI-listojen tulkkauksessa, mutta käsilaukussa kulkee lunttilappuna INCI-listojen hyvikset ja pahikset-lista ja tarvittaessa netistä käyn Googlettelemassa. On ollut mahtavaa huomata, ettei kallis tuote välttämättä ole aina sisällöltään se paras mahdollinen vaan halvemmistakin tuotteista voi löytyä oikeita helmiä.

 45. 46

  sanoo

  Olen hyvin kiinnostunut INCI-listoista, mutta aika laiska purkamaan listoja. Omassa käytössä olevat tuotteet olen kyllä syynäillyt läpi ja välillä innostun töissäkin (parturikampaamo)analysoimaan tuotteita. Sinun postauksesi INCI listoista olen lukenut useaan kertaan läpi ja ne löytyvät minulta jopa töistä tulostettuina, kun tietokoneenkäyttömahdollisuutta ei aina ole. 😀 Aina välillä käyn laiskemmaksi INCIen purkamisessa ja olen huomannut, että kun täällä on niistä ollut puhetta, into kasvaa taas joksikin aikaa. Ihan jo ammattini puolesta tykkään tietää, mitä päähäni tungen, mutta en oikeastaan välttele mitään tiettyjä raaka-aineita. Mieluummin haluaisin olla valveutunut kuluttaja, kuin sellainen jota ei tippaakaan kiinnosta mitä voidepurkki on syönyt. En myöskään ole mitenkään hyvä ennaltapäättelemään tuotteen hyvyyttä pelkästä INCIstä, joten kirjalle voisi olla käyttöä.

 46. 47

  sanoo

  Suhtautumiseni INCI-listoihin on ristiriitaista: toisaalta haluaisin omistaa kaiken tietotaidon kyseiseen aiheeseen liittyen, mutta sitten en kuitenkaan jaksa vaivautua. Kun näen INCI-sanan kirjoitettuna Internetissä, kiinnostukseni vihreisiin arvoihin nostaa heti päätään, mutta sammuu sitten taas viimeistään puolessa minuutissa ja saatan olla jo seuraavana päivänä kaupassa ostamassa ihan mitä tahansa meikkejä niiden (usein tyhjien) lupausten perusteella. Tiedän kyllä mitä INCI tarkoittaa ja päähäni on jopa saanut iskostettua itsensä meikkien pari "no-no" -ainesosaa, mutta tällä hetkellä jään vielä odottelemaan sen lopullisen päättäväisyyden ja kiinnostuksen ns. järkeviin meikkeihin heräämistä.

 47. 48

  sanoo

  Heippa hei!
  Minulle nuo INCI-listat ovat aivan hepreaa! Sanoja sinne tänne tuonne eikä mitään tietoa mitä ne tarkoittavat. Olen kosmetiikan ostossa luottanut lähinnä tuttujen kokemuksiin, sinuun ja kaupan myyjiin. Mutta uskon todella, että laadukkaan kosmetiikan ostaminen vaatii tuon INCI:n lukemisen taidon. Ei olisi siis lainkaan pahitteeksi tuommoinen kosmetiikan raamattu!

 48. 49

  Inga sanoo

  Inci-listan merkitys vaihtelee tuoteesta riippuen. Silikonit ja mineraaliöljyt tukkivat T-alueen ihohuokoset, joten niiden kanssa saa olla tarkkana. Toisaalta voin poskilleni levittää ongelmitta silikonisempiakin tuotteita. Yleensä pyrin tarkastamaan, että kyseisiä aineita ei löytyisi ostamieni tuotteiden inci-listan kärkipäästä.

 49. 50

  sanoo

  Itse tutustuin alun perin INCI-listoihin muutama vuosi takaperin erään suositun kosmetiikka-aiheisen foorumin kautta. Alkuun syynäsin tarkkaan kaikkien purkkien ainesosalistat ja etsin ns. "pahiksia" (esim. silikoni hiustuotteissa). En ole mestari lukemaan INCI-listoja, enkä pura niitä aina täysin auki vaan vilkaisu riittää kertomaan noin suurinpiirtein onko tuotteen aineosat pelkkää huttua vaan voisiko tuotteessa ollakin potentiaalia.

  Pari vuotta vanhentuneena (ja varmaankin viisastuneena, mene ja tiedä) tiedän jo aika hyvin mitä ainesosia vältellä ja mitkä ovat itselleni hyviä. Ja innostun myös kokeilemaan suosittelujen perusteella tuotteita, joiden ainesosaluettelot eivät minua vakuuta. Lähden siitä ajatuksesta, että ei ne yksittäiset ainesosat vaan se kokonaisuus. Jos se toimii, niin mikäs siinä 🙂

 50. 51

  sanoo

  Mikä on suhtautumisesti INCI-listoihin?

  – Ristiriitainen. Vaikea saada tuotteista selkoa ja etsiä tietoa netistä. Yksi sivu sanoo toista ja toinen toista. Hhhmmm… kosmetiikkamyyjien tietämys on myöskin vähän sekavaa. Tai tiedä sitten siitä(kään), koska jokainen tietenkin haluaa myydä omaansa, vrt. Lancomen edustajat.

  – Toivoisin selkeämpää tietoa plus tietenkin aikaa perehtyä asiaan. Nyt ostan sitä mikä tuntuu hyvältä ja välillä (useasti) tulee hutiostoksia.

 51. 52

  sanoo

  Mie haluaisin ymmärtää incilistoja kyllä… Osan "pahiksista" olenkin jo oppinut muistamaan, kuten sodium laureth sylfaten , joten en tuotteisiini halua.
  Silti niitä nimiä ja e-koodeja vain on liikaa muistettaviksi…

 52. 53

  Anonyymi sanoo

  Tietämykseni INCI-listoista on olematon, mutta suhtautuminen niitä kohtaa on positiivinen. Vasta kun olen lukenut blogiasi, incit ovat tulleet sitä kautta vähäsen edes tutuiksi, kiitos siitä! 😉 Kirja tulisi todella tarpeeseen..

  -Santtu-

 53. 54

  sanoo

  Saatuani tietää olevani allerginen formaldehydille olen yrittänyt opetella kaikki formaldehydiä tuottavat aineet ulkoa ja tsekata ettei niitä löydy INCIstä. Muutenkin tarkkailen listoja parabeenien ja SLS:n perässä, pyrin käyttämään mahdollisimman "luonnollisia" tuotteita mikäli siihen mahdollisuus tulee.

 54. 55

  sanoo

  Mun on vaikea suhtautua mitenkään INCI-listoihin koska en oikeastaan ymmärrä niistä mitään. Hienoa tietysti on, jos tuotteissa on vain luonnollisia aineita eikä esim. silikonia joka mielletään iholle pahaksi. Toivoisinkin että kaupoissa olisi enemmän informaatiota tuotteiden INCI-listasta ja kosmetiikan ainesosista puhuttaisiin enemmän. Niitä kun kuitenkin laitellaan naamaan ja toivotaan ihania vaikutuksia niin olisi mukavaa tietää mikä aine sen lopputuloksen tekee.

 55. 56

  Ceira sanoo

  Olen kiinnostunut INCI-listoista, mutta silti niide tutkiminen on jäänyt hyvin vähälle, mikä johtuu pitkälti tietotasostani. Tuon kirjan avulla oppisin varmasti mitä aineita vältellä, mikä tulisi tarpeen kun ostan normaaleja tuotteita. Nyt olen ostanut käytetyimmät tuotteeni madaralta ja muilta ekomerkeiltä, mutta opiskelijana minulla ei vain ole mahdollista ostaa kaikkea ekona :/

 56. 57

  sanoo

  Varmaankin ensimmäinen kerta kun olen kunnolla tutustunut INCI-listaan, on ollut blogisi kautta. Ennen lukemista en oikein tiennyt edes mikä se on. Nykyään saatan joskus tarkastaa listan, mutta koska se on muka-niin-vaikeaa, sorrun usein myös mahtaviin mainoslauseisiin, vaikka tiedän, että ne eivät kerro tuotteesta lähes mitään totuutta.

 57. 58

  sanoo

  Koko ikäni olen tapellut iho-ongelmien kanssa ja olen niin turhautunut tähän sotaan, ettei tosikaan. Kosmetologien antamat neuvot ovat aivan ristiriidassa toistensa kanssa, toinen neuvoo käyttämään rasvaisen ihon tuotteita, toinen kuivan ihon ja kolmas sekaihon. Yksi neuvoo tehostamaan kuorimista, toinen välttämään ja kolmas jotain muuta. Edes ammattilaisilta ei tunnu saavaan apuja!! 🙁 Tällä hetkellä olen 31-vuotias enkä ole koskaan saanut nauttia kauniista ihosta. Se syö itsetuntoa kovasti, meikittä en voi liikkua lainkaan arpien ja näppyjen takia.

  Blogien ansiosta olen alkanut herätä näihin INCI-juttuihin ja jotain on jo selvinnytkin, kun olen esim. Sannin juttja lukenut. Silti valtaosa on hepreaa eikä incin lukeminen kerro minulle oikeastaan mitään. Parabeenit jo tunnistan sentään, mutta en tiedä pitäisikö minun niitä välttää vai ei.

  Ehkä tämä kirja toisi valoa? ja olen kutakuinkin valmis mihin vain, että saisin iholleni sellaiset tuotteet, jotka oikeasti toimisivat. Paulan sivuilla olen käynyt ja joitain näytteitä käyttänytkin, mutta sen tarkempaa kokemusta ei ole.

  Innolla siis osallistun tähän arvontaan, josko tuo olisin onnekas ja saisin ehkä apuja tähän epätoivon suohon!

 58. 59

  sanoo

  Inci-listat ovat Batmanin ohella yksi terveellisistä pakkomielteistä. Lempiharrasteitani on lukea ainesosaluetteloita jopa tuntikausia liikkeissä. Huomaamattani olen kartuttanut kemian tietämystäni ja tuttavapiiri lähinnä pyörittelee silmiään kun pysähdyn hyllyjen väliin lukemaan siansaksaa shampoopulloista.
  Ehkä se kuulostaisi vähemmän friikiltä jos oikeasti tietäisi mitä kaikki aineosat tarkoittavat. Onpahan harrastus.

 59. 60

  sanoo

  INCI-listat ovat minulle miltei pelkkä välttämätön paha – vaikka kuinka yrittäisin, en ymmärrä ja pahojen ja hyvien aineiden muistaminen on minulle miltei täysi mahdottomuus. Tämä kirja tulisi kyllä tarpeeseen! 😀

 60. 61

  sanoo

  Tiedän mikä INCI-lista on, mutta en oikeastaan juurikaan koskaan niitä lue, sillä en tajua niistä mitään. Silti jossain tuotteisssa yritän aina katsoa mitä siinä on, mutta en saa selville. Silti se on hauskaa yrittää.

 61. 62

  sanoo

  Incit ovat kovasti kiinnostavia! Ammattini (lääkäri) varjopuoliin kuuluu ehkä tietty kyynisyys kosmetiikan mahdollisuuksiin ja etuihin. Vähemmän on enemmän, iholle ei mielestäi kannata kerrostaa kaikkea mahdollista ja "less is more." Uskon ihon pH:n pitämiseen happamana – hyvän tuotteen pH ei siis ole 7 vaan vaikkapa 5,5, tätä kyttään esim. suihkugeeleistä. *bentzoat- tai *benzoyl-loppuiset herättävät epäluuloisuuden samoin kuin silikoneja karsastan. Toisaalta omaa pörröpäätäni ei aivan ilman silikoneja saa siloiseksi, kuitenkin olen valinnut silikonittoman hoitoaineen ja ruiskin Natusan selvityssuihketta latvoihin. Rutikuivaan ja pöllyävään ihoon tarvitaan oikeaa rasvaa, lempparini on apteekin Decubal sarja. Myös Cliniquesta tykkään hajustettomuuden vuoksi. En vietä tuntikausia incejä tutkien, mutta kurkistan kyllä joka purkin kylkeen ennen ostopäätöstä. Oikeisiin iho-ongelmiin on mielestäni viisautta kysyä lääkärin mielipide – akneen, ruusufinniin ja atopiaan oikeat ja toimivat keinot löytyvät apteekista. Opastan kyllä kaikenmoista, jos aikaa ja halua keskustella on, esim. että hammastahnan natriumlayryylisulfaatti pahentaa aftojen syntyä (ts. osta Elmexiä…) tai kysyn millä shampoolla hilseongelmainen päänahkaansa pesee ja ohjaan parempaan valitaan (esim. mieluummin XZ kuin Linna-shampoo jne.) Myös kasvisuutteet ja luomu-kosmetiikka voivat olla tavallaan ongelmallisia, koska kasviuutehan voi pitää sisällään vaikka mitä ihoa ärsyttävää tai herkistävääkin. Näin ollen incit kiinnostaa ja niillä on väliä – niin itselle kuin ammatissa.

 62. 63

  sanoo

  Jestas, onpa houkutteleva palkinto! Ihanan paksu, mielenkiintoinen kirja ja vieläpä täynnä oivaa tietoa. En ole aiemmin tutustunut Paulan teoksiin, mutta hänen nettitietotoimistoaan olen selaillut.

  Olen sattumoisin viime aikoina ryhtynyt perehtymään INCI-asioihin enemmän ja katsomaan tarkemmin, minkäläisia mömmöjä vessan kaapissa oikein majailee, johtuen muun muassa ongelmallisesta ihostani sekä myös silkasta uteliaisuudesta – täytyyhän nykypäivän kuluttajan tietää, mitä hänen päivävoiteensa todella sisältää, myyntipuheisiin kun ei juuri voi luottaa.

  Kiinnostusta INCI-listoihin siis löytyy, harvoin ostan mitään ilman ainesosien enemmän tai vähemmän perinpohjaista syynäystä ja minut voikin bongata kauppojen kosmetiikkaosastoilta mumisemassa outoja jokin purkki kädessä ja nenä kiinni etiketissä. Useimmiten haen infoa netistä ja selailen INCI-aiheisia blogipostauksia vaikkapa Karkkipäivässä tai juurikin täällä sinun blogissasi.
  Toisinaan tulkitsen myös huvikseni ystävieni purnukoiden listoja ja paasaan – heh, siis levitän INCI-listojen ilosanomaa.

  Mikään guru en kuitenkaan vielä ole, Paulaan verrattuna vasta keltanokka, joten sitä suuremmalla syyllä hänen kirjastaan olisi minulle paljonkin iloa. Ajattelin kesällä hiukan päivittää ihonhoito- ym. tuotevarastoani, ja vaikkapa mökillä olisi etenkin sadepäivinä mukava lueskella tuota pikkujättiläistä. ^__^

 63. 64

  sanoo

  INCI- listat on mulle täyttä hepreaa. Koitan vältellä tuotteita jossa joka toinen listasta on alcohol, siinä se. Olisi mahtava opetella, mutta pelkään etten jaksaisi lukea INCIä aina vaikka osaisinkin.

 64. 65

  sanoo

  INCI-listat ei oo mulle oikeen tuttuja. Silikonin tunnistan, en oikeastaan muuta. Mutta joskus kirjoitan jonkin aineen ylös, mitä en halua tuotteen sisältävän.

  Nyt aion ostaa aurinkosuojavoiteen kasvoille, joka sopii mineraalimeikkien kanssa. Siitä epäsopivasta aineesta oli täällä puhetta. Voihan niitä aineita olla muitakin, mutta suojaudunpa jonkin verran. Ennen en ole paljoakaan suojautunut auringolta, mutta enpä ole kova auringonottaja. Nyt voisi suojata kädet, dekolteen ja kasvot, kun lähtee kaupungille. Jos huomaat kysymyksen.. niin ovatko kemialliset aurinkosuojat epäterveellisiä?

 65. 66

  Anonyymi sanoo

  INCI-asiat ovat kyllä hyvin mielenkiintoisia, mutta en tunnista listalta yleensä kuin silikonit. Olisi kyllä mielenkiintoista perehtyä asiaan tarkemmin, tosin pelkona on että suuri osa nykyisistä tuotteista menisi sen myötä vaihtoon..

  -U

 66. 67

  sanoo

  Inci-listoista en tiennyt mitään ennen blogiisi tutustumista sen syntyaikoina. En vieläkään osaa lukea listoja, mitä nyt tukkatuotteissa yritän vältellä paljon silikonia sisältäviä tuotteita (syynä tuloksena tuleva lättänä tukka).

 67. 68

  sanoo

  Yksin en inceistä mitään tajua, mutta kun olen kaupassa kaverini kanssa, hän saa valkata sen mielestään incin perusteella minulle paremman tuotteen 🙂

 68. 69

  sanoo

  Minä, kuten varmaan moni muukin, olen tutustunut INCI-listoihin hyvin paljolti blogisi kautta. Olen etsinyt tietoa myös muualta, mutta toistaiseksi olen kosmetiikan tuoteselostusten suhteen vieläkin ihan pihalla. Ruokien ainesosalistoja luen kuin vettä vaan, mutta kosmetiikassa kun ne ainesosat ovatkin hieman monimutkaisempia kuin E-koodien lukeminen (tai ainakin musta tuntuu siltä) (:

  Olen kuitenkin oppinut paljon uutta ja enimmäkseen listojen edes jonkinasteinen ymmärtäminen on saanut minut ymmärtämään, että kaikki aiemmin huonoiksi luulemani ainesosat eivät välttämättä olekaan niin huonoja. Mutta paljon on vielä opittavaa (:

 69. 70

  Anonyymi sanoo

  Hah, arvasinkin jo heti, mistä on kyse 😀 Tänään on näkynyt jo parissa suomalaisessa blogissa hehkutuksia Paula's choisen tuotteista.

 70. 71

  Anonyymi sanoo

  Jaa a, INCI listat. Laittavat minut kovin mietteliääksi. En osaa lukea listaa, mutta haluasisin kovasti oppia. Sen verran vilkaisen INCI-listaa purkin takana, ettei se sisällä muutamaa ainetta, jolle olen allerginen. Kerran tein virheen ja en tarkistanut listaa ja sitten olikin riesänä paha silmätulehdus.
  Vaikka osaisin lukea listaa, niin en silti usko voivani ennustaa tuotteen toimivuutta, koska kemikaallit reagoivat keskenään ja sen enempää en tiedä, koska taisi tulla nukuttua kemian tunneilla. 😀
  Kiva olisi opiskella lisää asiaa, ehkä olisin itsekkin pysynyt paremmin hereillä kemian tunneilla, jos siellä olisi käyty INCI listoja läpi. 🙂

  Kuukie

 71. 72

  sanoo

  Ymmärsin oikeastaan inci-listojen olemassaolon vasta kun aloin vilkuilla tätä blogia. En ymmärrä niistä juuri mitään, mutta jostain syystä nykyään luen kyllä pullojen kylkiä.

  Lyhyet incit houkuttavat ostamaan, en tiedä miksi. Tulee tunne turvallisemmasta tuotteesta, vaikka voi mennä kyllä ihan metsään.

  Tuollainen tietämys olisi kyllä paikallaan, koska jonkin aikaa olen jo ostellut tuotteita suositustesi perusteella. Siis näiden kirjoitusten houkuttelemana. Itsekin olisi todella hyödyllistä "tietää" näistä asioista jotain 🙂

 72. 73

  sanoo

  Tutustuin INCI-listoihin ensimmäisen kerran koulussa, kun opiskelimme asiaa niistä. Kiinnostuin niistä heti! Olen myös lukenut joitakin blogeja,joissa on ollut juttua INCI-asioista 😀 Tiedän niistä jonkun verran (mutta en kyllä läheskään kaikkea ulkoa millään muista..)ja olen hyvin kiinnostunut oppimaan niistä lisää :)Töissäkin (kosmetologi/kosmetiikkamyyjä apteekissa) niitä joudun välillä katsomaan jos asiakas on allerginen jollekin ainesosalle tai kysyy jotain tiettyä. Ihonhoitotuotetta ostaessani kyllä aina katson incin ensin, ja sitten teen ostopäätöksen, meikeissä tai hiustenhoitotuotteissa ei kyllä tule juuri koskaan kiinnitettyä niihin huomiota.

 73. 74

  sanoo

  Olen opiskellut INCI-listoja jonkun verran ammattini puolesta, kouluaikana tosin en jaksanut kiinnostua ainesosista juurikaan.
  Itseasiassa blogisi ansiosta kiinnostuin uudelleen INCI-listoista, ja joitain tuotteitani olen nimenomaan Paulan sivuilta katsonut ainesosa ainesosalta. Harmittelen vain sitä, ettei minulla ole enempää aikaa perehtyä ainesosiin. Tuo Paulan kirja on ollut pitkään haaveissa, taitaa tosiaan olla aika guru 🙂

  Mutta todella paljon olen sun blogista oppinut aiheesta, joten jatka samalla linjalla! 🙂

 74. 75

  sanoo

  Itse olen INCI-listoista erittäin kiinnostunut, mutta valitettavasti en osaa oikein tulkita niitä. Olen yrittänyt etsiä tietoa ns. pahoista ainesosista mutta kuitenkin olen vielä aika eksyksissä. Osaan kyllä esimerkiksi vertailla missä kohtaa ainesosaluetteloa joku luvattu super aine on ja epäillä sen tehokkuutta jos se löytyy vikojen joukosta väriaineen jälkeen. Haluaisin oppia kuitenkin enemmän ja tuo kirja vaikuttaa erittäin mielenkiintoiselta. Noista tuotteista olisi mahtava kuulla lisää, itsekin olisin mitään kuulematta melkein valmis niitä tilaamaan kun noin asiantunteva ihminen ne on kehitellyt.
  Haluaisin myös todella oppia tietämään voiko tuote vastata tuotekuvausta ja sisältääkö tuote esimerkiksi halpoja massa ainesosia vai oikeasti vaikuttavia ainesosia.
  Kirja tulisi täyttämään suurta tiedonjanoa ja tekisi minusta varmasti vaativamman kuluttajan!

 75. 76

  sanoo

  olen kiinnostunut INCI-listoista ihan vaan sen takia koska olen opiskellut kosmetologipuolella ja olen erittäin pessimistinen kaikkien ihmemömmöjen suhteen 🙂 kylläkin nyt INCI-listojen tutkiminen on jäänyt ajan puutteen vuoksi ja se ärsyttää ihan liikaa, voiko sanoa että on ikävä.. Terveisin 9kk:n ikäisen tyttölapsen äiti 🙂

 76. 77

  sanoo

  noup. nada. en tiä inceistä mitään, siis yhtään mitään, tosin tunnistan joitakin sanoja tekkarillisella kemian tietävyydelläni 😀

 77. 78

  sanoo

  Kiinnostuin INCI-listoista sinun ja parin muun blogin kautta. Sinun blogisi kautta tutstuin Paulaan ja olenkin käynyt hänen nettisivuillaan lukemassa asiasta lisää. Olen kärsinyt monta vuotta aknesta ja samalla ihoni on ajoittain hyvin pintakuiva ja herkkä, joten sopivien tuotteiden löytäminen on ollut vaikeaa. Olen monesti ostanut kosmetiikkatuotteen vilkaisematta INCI-listaa ja tuntuu että minulla ei ole tarpeeksi tietoa "hyvistä" ja "huonoista" aineista tulkitakseni INCI-listoja.
  Samalla esim. mineraaliöljystä ja parabeeneistä on esillä hyvin erilaista tietoa ja mielestäni kuluttajan on vaikea tietää mitkä aineet ovat loppujen lopuksi haitallisia ja millaiselle iholle.

 78. 79

  sanoo

  Luen AINA ICNI:t mutta ongelma on siinä etten ole löytänyt ymmärrettävää suomennosta/selostusta kaikille ainesosille, joten minulle jokin tuommoinen opus olisi ehdottoman hyödyllinen.
  Olen yrittänyt turhista kemikaaleista luopua kun olen tajunnut että niitä hyviä tuotteita todella valmistetaan ilmankin hirveää myrkkykuormaa (allergikkona ei yhtään huonompi juttu että näihin INCI-listoihin on alettu viimein kiinnittää kunnolla huomiota!). Lisäksi osaan jo nauraa pilkallisesti (muahhahhaa) jos tuotetta mainostetaan jollain tietyllä marjan tms. ominaisuudella ja tuo ainesosa löytyy jostain sieltä listan loppupäästä. Ja hyvin onnellinen olen siitä etten ole enää se ainoa kahjo joka niitä tuoteselosteita jaksaa syynätä. 😀

 79. 80

  sanoo

  Oma suhtautumiseni ei ole kummoinen.. olen yrittänyt blogisi kautta opetella tulkitsemaan sitä paremmin, mutta ei ne nimet ja tarkoitukset vaan oikeen muistu mieleen.. Silikonien määrän tarkistan aina (:

 80. 81

  Anonyymi sanoo

  Aikaisemmin olen käyttänyt kosmetiikkaa fiilispohjalta. Tuoteluettelosta koetan bongata, onko pähkinää (josta saan sisäisesti ja ulkoisesti allergisia reaktioita, sisäisesti tulee pahemmat oireet).

  Miehellä oli pitkään hilseongelma päänahassa. Siihen löytyi sopiva markettishamppoo (jonka valmistus lopetettiin). Vanhasta purkista sisällysluetteloa vertaamalla löysin nyt Linna – saunashamppoon (vihreä pullo), joka kelpaa. Alkuun mies purnasi ettei käy, mutta kun purkkien sisällysluettelot oli rintarinnan, niin mieskin myöntyi – sopii tuo.

  Tuon jälkeen mies (nelikymppinen tosi äijä) on ollut supertarkka ja rupes puhumaan incheistä (olin että whaaat).
  Lupasin ilmoittaa mieheni tähän kisaan. Sillä jos hän saa tuollaisen kirjan, elämäni turvallisen kosmetiikan parissa on taattu.

 81. 82

  sanoo

  Sinun blogiisi tutustumisen jälkeen (n. puolitoista vuotta sitten) olen alkanut katsella enemmän INCI-listoja. Eivät ne nyt niin hirveän tärkeitä ole edellenkään, mutta jokseenkin tärkeitä kyllä.

 82. 83

  sanni sanoo

  Reilu vuosi takaperin valaistuin ruokien E-koodeista ja tuoteselosteista. Mun kanssa on raivostuttavaa mennä ruokakauppaan, kun luen mulle uusien tuotteiden selosteet läpi ja yritän parhaani mukaan välttää liikoja E-koodeja. Saman olet, Virve, sinä aiheuttanut blogillasi kosmetiikan suhteen 🙂 INCI-listoja luen, mutta en saa niistä niin paljoa irti, kuin safkasta.

 83. 84

  sanoo

  Pyrin lukemaan INCI-listan läpi. Tällä hetkellä luen lähinnä jo ostettujen purkkien listoja ja opettelen niistä. Välillä tulee ikäviä yllätyksiä. Apunani on Hyvä paha lisäaine -kirja, jossa on listattuna ruuan sekä kosmetiikan ainesosat. Hyvä ostos. Sitä ei kuitenkaan viitsi raahata mukana kaupassa, jotenka olen tehnyt listan hyväksyttävistä ainesosista.

  Palkintona olevan kirjan haluaisin lukea. Sitä ei valitettavasti löydy kirjastosta.

 84. 85

  sanoo

  Olen viime vuoden aikana kiinnostunut INCI-listoista paljonkin. Kiitos kuuluu siitä sinulle. Jo aikaisemmin olen kiinnostunut syömäni ravinnon laadusta, mutta nyt myös käyttämästäni kosmetiikasta. Paulan kirja siis kiinnostaa kovasti.

  Kiitos arvonnasta!

 85. 86

  sanoo

  Lähes täysin voit ottaa kunnian siitä, miten minä luen inci-listoja. Tunnistan sieltä noita yleisimpiä ainesosia ja osaan katsoa että jos kosteusvoiteen alussa lukee glyserinit ja ceatyryl alcoholit niin jees. Lisäksi hoitoainesta ja shampoista bongailen silikoneja (lähinnä -cone yms päätteillä) ja sen sellaista. En siis mitään kovin syvällistä, mutta omiin tarpeisiini oikein riittävää. Toisinaan jos joku tuote mietityttää niin voin tarkastaa sen osa osalta Eur-lexissa (jonka linkin olen senkin tainut blogisi kautta tallentaa kirjanmerkkeihini).

  Sen lisäksi minulla on kyllä lukion pitkän kemian opiskelijan silmä niitä lukiessani, toisinaan alkaa jonkun ainesosan kemiallisen nimen jälkeen piirtymään mieleen kuvaa ko. aineen rakennekaavasta… Ei se kyllä ikinä mitään aineesta kerro, mutta silti.
  Tulee muuten kemian kirjoista aina ahmittua innolla ne harvat sivut kun kerrotaan jotakin kosmetiikkaan tai vastaavaan liittyvästä. Ja sitten ihmiset pyörittelevät silmiään kun selitän hiuksien rikkisilloista..

 86. 87

  sanoo

  INCI listoilla ei ole mulla hirveän suurta välitystä. Tosin, en ymmärrä oikein paljoa sitä lukiessa (eli mitään), paitsi sen että se aine joka siinä tuotteessa on eniten, on listassa ekana. En oikeen ymmärrä sitä paapatusta eri ainesosista.. jos ymmärtää noista listoista mitään voi varmaan hyötyä siitä jos on esim. allegisoitunut jollekin aineelle, ja listaa lukemalla voi selvittä onko se itselleen turvallinen. mutta mulla taas ei ole mitään pahoja allergioita… Että joo. Haluaisin kyllä oppia enemmän Inci-listoista ihan siitäkin syystä että opiskelen alaa. Yks juttu joka kuitenkin ärsyttää paljon on tuo paljon kohuttu parabeeni- keskustelu. Kun tuotteissa on pakko olla säilöntäaineita jotta tuote säilyy pitkään. Meikkifirmat käyttää sitten jotain toista säilöntäainetta, jonka nimi ei ole parabeeni, ja näin voi käyttää säilöntäaineita ilman että kuluttajat närkästyy. Tosin ne säilöntä aineet on huonompia. Näin ainakin meidän opettajamme on kertonut…

 87. 88

  sanoo

  Olen aika skeptinen uutuustuotteita kohtaan ja yleensä päädyn ostamaan tuttuja ja hyväksi todettuja. Pakko myöntää, että en lue INCI-listoja muista kuin hoitoaineista. En juuri osaa niitä tulkita, muuten kuin silikonien osalta. Pitäisi kyllä opetella.. Sen verran kuitenkin kiinnostaa, mihin rahani laitan.

  Ennen kuin blogiasi aloin lukemaan, en ollut edes ajatellut että tuotteista voisi INCI-listatkin katsoa. 😀

 88. 89

  sanoo

  En välittänyt ennen INCI-listoista, mutta pikkusiskoni kosmetiikkainnostuksen (ja blogien lueskelemisen) myötä opin itsekin kiinnittämään huomioni INCI-listoihin. En niistä kovin hyvin vielä ymmärrä, mutta opin koko ajan lisää. Tiedän esimerkiksi kahden kasvojen putsarituotteen INCI-listoja vertaillessani, kumpi kannattaisi ostaa. Ainakin melkein aina. 😉

  Kuulostaapa erittäin mahtavilta nuo Paulan tuotteet! En niistäkään ole kuullut ennen mitään, mutta alkoi toden totta kiinnostaa, ja en ihmettele vaikka innoissasi tuotteista oletkin!

  Kiitos tästä blogista!

 89. 90

  sanoo

  Minä syynään melko innokkaasti INCI-listoja, mikä ihmetyttää monia kavereitani. Itse taas en voi käsittää miten joku ei syynää niitä. Silloinhan tulee huijatuksi! 😀 En tunne läheskään kaikkia ainesosia (no kukapa voisikaan tuntea) mutta osaan erottaa perusjutut kuten silikonit, värit, säilöntäaineet ja kosteuttavia aineita. Tarkoituksena on opiskella asiaa lisää, mutta toistaiseksi mennään näillä.

  Aina ei kuitenkaan onnistu minullakaan syynäämisen avulla tuotteen valitseminen.Johtuu juurikin siitä, että tunnistan aineista vain osan. Olin valitsemassa itselleni kasvovoidetta ja ensimmäisenä listalla olivat mm. aloe vera ja glyseroli joten ajattelin saavani hyvän voiteen. Totuus oli kuitenkin toinen sillä mukana oli myös joku aine joka teki todella inhottavan kalvon ja voide lensikin roskiin. Hyi. Eli opiskeltavaa vielä on.

 90. 91

  sanoo

  En aiemmin ymmärtänyt inci-listoista paljonkaan, lähinnä joskus tarkistin onko tuotteessa esim. alkoholia. Löysin blogisi parisen viikkoa sitten ja minusta tuli käännynnäinen :). Luenhan ostamistani ruoistani yleensä mitä niissä on, miksen siis kosmetiikastakin? Varsinkin ihoni kunto on alkanut kiinnostaa entistä enemmän, hyvinhoidettu iho on mielestäni parasta mitä ulkonäölleen voi tehdä ja mihin oikeasti voi vaikuttaakin!
  Viitisen vuotta sitten minulla puhkesi atooppinen ihottuma ja puolen vuoden kärvistelyn jälkeen sain vihdoin pätevän diagnoosin ja reseptin juuri oikeaan apteekin rasvaan joka hämmästyksekseni lopetti oireet lähes saman tien. Silloin tajusin, miten paljon oikeanlainen tuote voi auttaa ja miten huonoa väärä tuote voi herkälle iholle tehdä. Haluaisin perehtyä aiheeseen enemmän ja oppia incien lukutaidon. Kiitos hienosta blogista!

 91. 92

  Anonyymi sanoo

  Tiedän INCI-listan erittäin hyvin, sillä 11 vuotta sitten todetut allergiat ovat pakottaneet tutustumaan niihin, ja hyvä niin. INCI:t ovat siis tosi tärkeitä mulle ja luen ne aina. Vuosi vuodelta kiinnostus tuotteiden sisältöön on vain lisääntynyt ja normikosmetiikan ”pahikset” olen yrittänyt painaa mieleeni. Nykyään hankin kyllä vain luonnonmukaista kosmetiikkaa ja sitäkin valikoiden. En usko tuotteiden lupauksia ennen kuin olen ne itse testannut, sillä kohdalle on sattunut useita hutiostoksia. INCI-listoilla on paljon merkitystä, sillä haluan tietää mitä kehooni laitan kosmetiikan myötä ja samalla osaan välttää tuotteita, joissa on allergisoivia ainesosia. Kiitos Virve kivasta blogistasi ja kauniita kesäpäiviä! Toivoo, L

 92. 93

  sanoo

  Ah ja voih, tuotelupaukset… jos ne kaikki pitäisivät paikkansa niin mun naamani ei näyttäisi tältä! Siinä ei kuuluisi olla rypyn ryppyä…

  Hauskimpia tehovoidekokeiluita on ollut ehdottomasti Rubinsteinin ihmevoide, joka lupasi yhdeksän hyvää ja kymmenen kaunista ja maksoi 10 vuotta sitten 170 euroa purkki. Minä kävin keräilemässä siitä nipun tes… anteeksi… näytteitä, joita läästin kaksi viikkoa vain toiselle puolelle naamaa. Jos ryppyjen silotteluksi lasketaan se, että naamassa on peukalonpään kokoisia paiseita niin voide toimi kuin unelma!
  En sitten kuitenkaan käynyt törsäämässä siihen varsinaiseen purkkiin…

  Sittemmin olen ollut sitä mieltä, että vähempi on sittenkin enempi. Rasvaan mieluummin sisäpuolta kuin ulkoa ja valitsen purkkini enempivähempi satunnaisotannalla, jotkut vaan putkahtavat kaappiin, jotkut näyttävät kivoilta ja joskus äärimmäisen harvoin lankean hypeen 😀
  Niissä tapauksissa purkin kyljessä tuppaa lukemaan ainakin "organic".

  Eli juu, tiedän mikä on INCI, ja se on pe-lot-ta-vaa luettavaa. Useimpia siihen präntättyjä juttuja en osaisi lausua jos ne sattuisinkin näkemään. Joskus käy sitten niin, että luotan shoppailessa kuulopuheisiin ja saan jälkikäteen selville, että "silikonittoman" tuotteeni pääraaka-aine on mikäs muu kuin silikoni…

  Complimentary-suurennuslasit meikkikauppaan!

 93. 94

  Anonyymi sanoo

  Olen todellinen kosmetiikkafriikki, jolla jostain syystä on kuitenkin aiemmin jäänyt INCien luku vähemmälle. Mutta. Nyt muiden blogiosaajien kautta sekä nykyisin itse kosmetiikkafirman palkkalistoilla (kääntäjä/tulkkina) työskentelevänä olen vähitellen alkanut kiinnostua INCistä enemmän.

  Koetan nykyisin hiukan enemmän katsoa mitä tuote todella sisältää. Nyt vieressäni on tutkittavana esim. Kiehl'sin acai-seeerumi, jonka INCi on varsin myhäilyttävää ja verrattain helppolukuista luettavaa moneen muuhun tuotteeseen verrattuna. Mutta olen vielä verrattain noviisi, ainakin jos vertaa siihen tosiasiaan, että kosmetiikkaa minulla on kotona varmasti ainakin yhtä paljon kuin sinulla(!) 😀 Haluaisinkin tajuta enemmän, ei se niin hepreaa voi olla, eihän?

  t. Badbomben/ bbomben(at)gmail.com

 94. 95

  sanoo

  Hmm, aloin lukemaan blogiasi (vasta…liian myöhään) n. kuukausi sitten. Tiesin kyllä, että putiloissani on ainesosa luettelo, mutta en koskaan ollut tajunnut miten paljon hyötyisin niitä lukemalla ja tutkimalla! Tuntuu todella hassulta, sillä luenhan aina ruokakaupassa pakkausselosteet ja teen ostopäätöksiä niiden mukaan, miksi en ole tehnyt niin kosmetiikan kanssa? Blogiasi selattuani olen paljon kiinnostuneempi INCI-listoista ja kosmetiikkakaappini sisällöstä, mutta ensin täytyisi opetella nämä pahuudet ja hyvyydet..

  Enkä tosiaankaan ole ennen kuullut, että aiheesta on kirjojakin olemassa. Tää tyttö syynää ensi kerralla kirjastossa vähän pidempään. 🙂

 95. 96

  Anonyymi sanoo

  INCI on se hassu pienellä painettu präntti siellä tuotteen nurkassa, vai mitä? Se on minulle täyttä hepreaa tai ainakin tuoteselostetta. Silti sitä tulee kaupassa purkki jos toinenkin kädessä ihmeteltyä, sillä tähän ikään mennessä on jo kehittynyt tunne, että tietämättömyyttään tulee syötyä vaikka mitä turhia lisäaineita, jotka kerääntyy johonkin umpisuolenmutkaan punomaan juonia ne nielaisseen pään menoksi, ja ikävästi takaraivossa jyskyttää tieto, että sen lisäksi kaikkea turhaa ja kyseenalaista tulee levitettyä iholleenkin.

  Tuoteselosteen syventävämpi opiskelu tuntuu kuitenkin työläältä, aivan kuin uuden kielen opiskelulta (joka ei ole koskaan ollut mikään lempilajini). Pelkästään lyhenteiden ja vieraskielisten sanojen avaaminen kun ei vielä vie mihinkään, vaan pitäisi vielä oppia jotain siitä, mitä mikin aine ihmisiholle tekee.

  Ehkä tästä postauksesta innostuneena joskus kuitenkin metsästän tuon INCI-raamatun käsiini ja kokeilen, miten kosmetiikkakieli sen avulla alkaa avautua. T.

 96. 97

  sanoo

  En kiinnittänyt inceihin juuri mitään huomiota ennen kuin aloin lukea blogiasi. Näin siksi, etten ymmärtänyt niistä muita kuin sanan AQUA. INCI-postauksiisi tutustumisen jälkeen olen alkanut tunnistaa muitakin (silikonit). Kävin kirjakaupasta etsimässä jotain mainitsemaasi kirjaa, mutta meidän kaupungin ainoa kirjakauppa keskittyi enemmän glittergeelikynien myyntiin kuin kirjojen…
  Mitenkään fanaattisesti en kuitenkaan INCEjä tutki, enkä tee ostopäätöstä pelkästään niiden perusteella. Multahan voisi mennä joku loistavuus ohi, jos hylkäisin sen INCIn perusteella. Tai sitten voisin säästyä monelta susituotteelta (ja menettää taikauskoni), jos alkaisin oikeasti lukea ja ymmärtää INCIt aina ennen ostamista. Niin… Lisääkö tieto tuskaa? 🙂

 97. 98

  sanoo

  INCI-listoilla olen välttynyt hutiostoksilta ja saanut ihoni kuriin. Tavaamalla INCI:t tiedän suurinpiirtein jo etukäteen mitä tuote sisältää ja miten ihoni mahtaa siihen reagoida. Aknetaipuvaisena ja herkkänä sekaihona tämä on tärkeää ja opeteltuani perusasiat Inceistä sain myös ihoni kuriin.
  Incien perusasioina näen niiden ainesosien tunnistamisen jotka ovat ongelmallisia tai erityisen hyödyllisiä omalle iholle – henk.koht. en näe ideaa opetella vaivain eri kosteudenehkäisijöiden ja kalvojen tahi pehmentimien ainesosia kun jo tuotteen koostumus pitkälti kertoo sen (geelivoide kevyempi, ohut tai paksu voide, kunnon voi jne).
  Omalle iholle ne ehdottomat "nou-nou"t ovat silikonit (-oxyt, -oxat, silicat ym) koska pidemmässä käytössä ne varmasti tukkivat ihoni – riippuu toki missä vaiheessa listaa ne löytyvät – ja erityisen hyödyllisinä näen öljyt, karitevoit ja osan pehmentäjistä. Herkkää ihoa taas hajusteet eli perfumet takuulla ärsyttää, mutta sama tieto selviää myös tuotteen kyljestä ja nuuhkimalla itse testeriä.
  Ei se ole niin vakavaa mutta kyllä se Incien tunnistaminen helpottaa ongelmaihoisen elämää 🙂

 98. 99

  sanoo

  Suurimmaksi osaksi olen täältä blogistasi oppinut ja kiinnostunut enemmän lukemaan INCI listoja. En nykyään osta tuotteita edes vähän vilkaisemasta niitä, mutta en tosin ole kovin hyvä niitä tulkitsemaan.
  Yleensä etsiskelen hiustuotteista silikoneja (tai niiden puutetta) ja katson vähän kuinka paljon ainesosia yleensäkään on ja mistä tuote suurimmaksi osaksi koostuu, eli ne ensimmäiset aineet listassa. Jostain on päähäni iskoutunut myös sellainen yleensä paikkaansa pitävä neuvo, että ne aineet jotka ovat listassa hajusteen (parfum) jälkeen, eivät ole kovin merkittäviä, vaikka niitä etiketissä mainostettaisiinkin.
  Joskus on myös kemiaa taitava poikaystäväni "päässyt" auttamaan tässä puuhassa;P Tuo kirja olisi aivan mahtava apu, koska tuntuu että olen suurimmaksi osaksi ihan hukassa ja yleensä astelen kassalle vähän epäröiden. Olisi ihanaa jos oikeasti tietäisi aina mitä ostaa:D

 99. 100

  Anonyymi sanoo

  INCI. Inhottava, Nuimasti Cheshire-katin lailla Irvistävä hirvitys!

  Tuskallisesta tavaamisesta huolimatta en tule incistä juurikaan hullua hurskaammaksi. "Paraben stearate, oxyl paraben… äh, en minä ymmärrä!" Olenkin siirtynyt voiteissa ja shampoissa luonnonkosmetiikkaan, sillä niistä inceistä ymmärrän minäkin: "seed oil" on paljon selvempi merkitykseltään kuin erilaiset hydro-oxygen-paraben-yhdisteet.

  Incejä enemmän ostopäätökseeni vaikuttavat kavereiden ja bloggarien suositukset. Olen mukavuudenhaluinen ihminen ja nautin siitä, kun kosmetiikkablogin kirjoittaja on asioista perillä ja selvittää minullekin incien salaisuudet. Onhan minullakin kirjanmerkeissä muutama inci-sivusto, mutta… se on niin hankalaa. Kaipaisin motivaatiota inspiroitua Begounin kaltaisesta gurusta, sillä tällä hetkellä koen incit yksinomaan hankaliksi. Cheshire-kissoiksi. Puhuvat arvoituksellisia ja tarpeeksi kauan tuijotettuasi ei näe muuta kuin irvistävät hampaat.

  – Elisa

 100. 101

  sanoo

  Minä olen loputtoman kiinnostunut inceistä, sillä tahdon tietää tarkkaan mistä maksan ja mitä iholleni/hiuksiini/jne laitan.

  Koska olen atoopikko ja allergikko, on minun erityisen tärkeää tietää esimerkiksi kosteusvoiteiden sisällöt ettei tule ikäviä yllätyksiä, siitä varmaankin alunperin lähti kiinnostus lueskella purkkejen ja purnukoiden takapuolia!

 101. 102

  sanoo

  erittäin kiinnostunut olen inci-listoista ja aina kun aikaa liikenee koitan opiskella lisää inci-nimiä ja niiden merkityksiä 🙂 voi sitä päivää kun joskus osaisi suurimman osan jonkun tuotteen inci-listasta…
  : )

 102. 103

  Anonyymi sanoo

  Nykyään mun filosiani kosmetiikkaostosten parissa on että ostan sertifioitua luonnonkosmetiikkaa, hyviksi arvioituja tuotteita. Yleensä kokeilen uutta jonkun suositusten mukaan, joka on tavannut INCI-listan valmiiksi, harvemmin ostan mitään nykyään heräteostoksena. (En ole käynyt missään aikoihin, kuten laivalla 🙂

  INCI on yleensä niin pienellä ja sellaisella fontilla kirjoitettu, ettei siitä tahdo saada selvää ja mua ärsyttää jatkuvasti kaivaa laseja laukusta. Natriumlaurylsulfaatittomia tuotteita olen kyllä käyttänyt jo viimeiset 15 vuotta iho-ongelmien takia, joten sen jouduin ennen aina tsekkaaamaan kaupassa, mutta näkökin oli parempi 🙂
  -Helinä

 103. 104

  sanoo

  Vastausten perusteella valittu voittaja kuulostaa siltä, että en ikinä osaa kirjottaa tarpeeksi hyvää vastausta. Mietin tätä viime tippaan asti, enkä siltikään osaa pukea sanoiksi. Joten lyhyesti ja ytimekkäästi: kiinnostaa!

 104. 105

  sanoo

  En nuorempana (näin 22 vuotiaana onkin aivan äärettömän vanha :D) käyttänyt perustuotteita kummempaa kosmetiikkaa enkä meikannut, mutta voi sitä hetkeä kun meikkien ja hiustuotteiden maailman ihanuus aukesi vihdoin minullekin. Näin jälkeenpäin ajatellen on hassua ajatella, että on ollut sellainenkin aika, jolloin kaikenlaisia tuotteita tuli kyllä ostettua, mutta pakkauksen myyntitekstit olivat ainoa asia mitä pakkauksesta ymmärsin ja ainesosalistat olivat aivan hepreaa vettä ja denaturoitua alkoholia lukuunottamatta. Muutama vuosi sitten herkkä ihoni ärtyi kovasti ja sille sopivia tuotteita oli todella hankala löytää, joten siinä vaiheessa aloin tutustumaan mystisiin INCI listoihin syvällisemmin. Luulin olleeni innoissani jo pelkästään meikkien ja kosmetiikan olemassaolosta, mutta voi sitä riemua kun pääsin vielä astetta syvemmälle (ja aloin samalla lukemaan kosmetiikkablogeja ja viettämään liiankin monia tunteja tutkien juurikasvun ketjuja kaikesta mahdollisesta kosmetiikkaan liittyvästä maan ja taivaan välillä).

  Minusta on tullut kovin kriittinen tuotteiden lupausten suhteen – valintaan vaikuttaa taatusti enemmän sen varsinainen sisältö kuin pakkauksen korulauseet. INCI listasta tulee tunnistettua ainakin yleisiä perusraaka-aineita ja erikoisempien yhdisteiden funktioita on onneksi mahdollista etsiä netin uumenista. Onneksi paras ystäväni opiskelee kosmetologiksi, joten en ole yksin kaupassa hipelöimässä purkkeja ja tutustumassa sisältöihin ainakaan ihan jokaisella kauppareissulla. Ja onneksi on myös joku, jolle voi myöhäänkin illalla lähettää tekstiviestin, kun tuli ahaa elämys siitä mitä se helianthus annuus seed oil olikaan kun se kaupassa näytti niin tutulta muttei just sillä hetkellä muistunutkaan mieleen.

  Hyvässä tuotteessa on kuitenkin myös oltava muita oikeita ominaisuuksia; toisinaan hyvä tuoksu ja toisinaan tuoksuttomuus, kohdallaan oleva hinta-laatusuhde, toimiva tai innovatiivinen pakkaus ja ennenkaikkea sellainen lopputulos iholla / hiuksissa / missä tahansa, joka on juuri sitä mitä olen tuotteelta hakenut. Tieto lisää kylläkin toisinaan tuskaa kun ns. huonoja tai vääriä aineita sisältävä tuote onkin käytössä toimiva, mutta INCI:enkin armottomalle tavaamiselle pitää johonkin vetää raja ja antaa markkinoitavalle multihyper complex ™lle mahdollisuus ja uskoa sen vaikuttavaan voimaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *