Vinkit kynsien kasvattamiseen ja arvonta

Kaupallinen yhteistyö: Verman

*Sis. mainoslinkin

Moni tuskailee kynsiään, jotka eivät vain millään tunnu kasvavan pitkiksi ja vahvoiksi vaan liuskoittuvat ja lohkeilevat heti kun niissä on hitunenkaan pituutta. Minulta kysellään aina välillä vinkkejä kynsien kasvatukseen, joten ajattelin koota yhteen ne parhaat, yleispätevät vinkit, joiden avulla omaa kynsien kasvamista voi tukea.

Helein Kauneusravintolisä

Kaikki eivät tarvitse kynnenvahvistajaa

Kaikkein yleisin virhe, johon moni kynsiään kasvatteleva sortuu on, että he olettavat kaikkien kasvuvaikeuksista kärsivien kynsien tarvitsevan kynnenvahvistajaa. Kynnenvahvistajat ovat erinomainen tuote niille, joiden kynnet eivät kasva, koska kynnet ovat taipuisat ja pehmeät ja tarvitsevat nimenomaan lisää vahvuutta, mutta jos ongelmana ei ole kynsien hentous ja taipuisuus, ei kynnenvahvistaja ole useinkaan avain vahvoihin, pitkiin kynsiin.

Jos kynnet ovat jo valmiiksi vahvat, voi vahvistajasta olla jopa haittaa, sillä se tekee kynsistä niin kovat, etteivät ne enää jousta tarpeeksi ja napsahtelevat siksi poikki. Onkin erittäin tärkeää miettiä, miksi kynnet eivät kasva ja ovatko ne oikeasti hennot ja taipuisat vai onko niiden todellinen ongelma siinä, että ne lohkeilevat ja liuskoittuvat eivätkä siksi pääse kasvamaan. Jos lakkaamattomat kynnet eivät taivu paperin lailla niitä kevyesti painaessa, ei ongelmana ole kynsien heikkous eivätkä ne tarvitse avukseen kynnenvahvistajaa.

Helein Kauneusravintolisä

Ravintoa liuskoittuville ja lohkeileville kynsille

Jos kynsien ongelmana ei ole vahvuuden puute, vaan ne liuskoittuvat ja lohkeilevat, on vika usein niiden kuivuudessa. Jos kynnet ovat kuivat ja jäykät, voivat ne napsahdella helposti poikki. Yleensä syy kynsien liukoittumiseen onkin nimenomaan niiden kuivuudessa. Kynnet koostuvat kolmesta toisiinsa kiinnittyneestä levystä ja jos kynnet ovat kuivat, irtoavat levyt helposti toisistaan ja lopputulos ilmenee kynsien liuskoittumisena.

Liuskoittuvat kynnet hyötyvätkin kynnenvahvistajien sijaan yleensä eniten kynsiöljyistä, jotka ravitsevat kynsiä tehokkaasti. Ne auttavat ehkäisemään kynsien kuivumista ja pitämään kynnet joustavina, mikä puolestaan ehkäisee kynsilevyjen erottumista ja kynsien liuskoittumista.

Helein Kauneusravintolisä

Kynsiöljy on parasta levittää puhtaille kynsille esimerkiksi iltaisin ennen nukkumaanmenoa. Jos käytät kynsilakkaa, voi kynsiöljyä käyttää myös kynnen alapinnalla. Myynnissä on myös paljon kynsiä ravitsevia tuotteita, jotka sopivat käytettäväksi ennen kynsilakan levitystä ja jotka eivät jätä kynnelle lakan kiinnittymistä häiritsevää, öljyistä pintaa.

Helein Kauneusravintolisä

Viilaa oikein

Tavallinen hiekkapaperiviila ja varsinkin sillä edestakaisin sahaaminen on yksi pahimmista kynsien vihollisista, sillä se irrottaa kynsikerroksia toisistaan ja edistää siten kynsien liuskoittumista. Kynsiviila kannattaakin vaihtaa hellävaraiseen lasiviilaan, joka ei revi kynsilevyjä irti toisistaan.

Jos havaitset kynsissa liuskoittumista, on kynsibufferi yksi parhaista apuvälineistä. Liuskoittuneen kynnen pinnan voi hioa, tasoittaa ja kiillottaa sen avulla sileämmäksi, jolloin kynsi ei pääse repeämään niin helposti enää enempää. Päälle voi vielä levittää kynsilakkaa suojaamaan revennyttä osaa.

Helein Kauneusravintolisä

Älä käytä kynsiä työkaluina

Olen itse sitä tyyppiä, joka ei jaksa aina kurkottaa avuksi saksenterää, veistä tai muuta raaputusta tai repimistä helpottavaa apuvälinettä, vaan yritän tehdä sen kynsilläni – ne kun ovat niin kätevästi aina kirjaimellisesti sormieni ulottuvilla. Olen yrittänyt hillitä tätä pahaa tapaani, sillä se on yksi kynsien pahimmista vihollisista ja saa taatusti aikaan niiden liuskoittumista ja jopa lohkeilua. Nykyään kuulenkin jo aina hommaan ryhtyessäni automaattisesti päässäni tapaani kovasti paheksuvan ja kynsistään hyvin huolta pitävän äitini hitaan ”aijaijaijai…” -uikutuksen ja korvaan kynnet asianmukaisella apuvälineellä.

En usko, että moni edes kiinnittää huomiota siihen, kuinka paljon tulee käyttäneeksi kynsiä työkaluina päivän aikana, mutta kun asiaan alkaa kiinnittää enemmän huomiota huomaa, ettei ole ihmekään, että kynnet liuskoittuvat.

Helein Kauneusravintolisä

Suojaa kynnet

Kynnet kannattaa yrittää suojata, sillä jo pelkkä toimistotyö ja tietokoneen näpyttely voivat olla niille turmiollista. Kynsilakka auttaa suojaamaan kynnen pintaa, mutta sen lisäksi kannattaa myös kiinnittää huomiota, että kädet muistaa myös suojata esimerkiksi käyttämällä tiskatessa kumihanskoja. Ei myöskään ole yhtään liioiteltua suojata kätensä kotona siivotessa, sillä erilaiset pintojen puhdistukseen tarkoitetut aineet voivat nekin tehdä hallaa päätyessään kynsille esimerkiksi rätillä pintoja pyyhkiessä.

Helein Kauneusravintolisä

Tukea tableteilla

Erilaiset Biotiinia sisältävät ravintolisät auttavat tukemaan kynsien kasvua. Kynnet ovat kovettunutta keratiinia ja biotiini auttaa aktivoimaan keratiinin tuotantoa, minkä ansiosta sitä sisäisesti nauttimalla voidaan kynsistä saada vahvemmat. Lisäravinteen avulla voidaan vaikuttaa vain kynnen tyvestä kasvavaan osaan, minkä vuoksi kynnen kasvunopeudesta riippuen biotiinilisän vaikutuksia voi alkaa huomaamaan usein vasta n. kolmen kuukauden säännöllisen käytön jälkeen, mutta kärsivällisyys kyllä palkitaan ja yhdessä muita kynnenkasvua tukevien vinkkien kanssa biotiini on loistava apu kynsiään kasvattaville.

Olen itse syönyt nyt parisen kuukautta blogiyhteistyön kautta saamaani, apteekeissa myytävää Biotin+ Helein Kauneusravintolisää, jonka popsimisen aloitin tavoitteenani kasvattaa ruotsalainen tukka. Kapselit sisältävät paitsi 5 mg biotiiniä myös varsinkin ihon hyvinvointia tukevaa sinkkiä sekä C-vitamiinia ja kysteiiniä. Omat kynteni eivät ole hauraat, mutta liuskoittuvat kyllä helposti, joten käytän tabletteja noiden muiden mainitsemieni vinkkien rinnalla tukemassa kynsien (ja hiusten) kasvua.

Helein Kauneusravintolisä

Ilokseni pääsen tukemaan myös jonkun muunkin kynnenkasvattelua, sillä Helein Kauneusravintolisien valmistaja Verman antoi minulle arvottavaksi purkin Biotin+-kapseleita!

Biotin+-kauneusravintolisä sopii käytettäväksi kaiken ikäisille, jotka tavoittelevat vahvoja kynsiä ja näyttäviä hiuksia. Pakkaus sisältää 60 tablettia, eli kahden kuukauden annoksen (arvo n. 20 euroa).

Helein Kauneusravintolisä
Arvontaan voi osallistua 2.11.2016 asti kertomalla kommenteissa oman vinkin kynsien kasvattamisen avuksi!

 Edit. 6.11.2016: Arvonta on päättynyt ja sen voittajaan on oltu yhteydessä. Kiitos kaikille osallistumisesta!

Helein Kauneusravintolisä Biotin+ -tabletteja voi ostaa apteekeista tai tilata itselleen helposti verkkoapteekista*.

Kommentit
 1. 1

  Emma V. sanoo

  Itselläni ei erityisiä vinkkejä kynsien kasvattamiseen ole (vielä), sillä ihan vasta lopetin kynsien puremisen. Harmikseni kynnet vain eivät oikein lähteneet kasvuun… No, toivottavasti voitan arvonnassa niin ehkä kynsistäni tulee joku päivä kauniit. 🙂

 2. 3

  Liisa Alppila sanoo

  Mm.. Paras vinkkini on juurikin tuo kumihanskojen käyttäminen tiskatessa. Se vesi pehmittää kynsiä aika helposti.

 3. 4

  manna sanoo

  Kunnollinen käsivoide auttaa myös kynsiä pysymään kunnossa.

 4. 5

  Silja sanoo

  Olisipa hyviä tuollaiset biotiinikapselit!
  Oma vinkkini on monipuolinen ravinto, tarvittaessa vitamiinilisät ja se, etten kasvata kynsiä liian pitkiksi vaan pidän ne ns. ”siistissä” mitassa, jolloin kynnet myös pysyvät paremmassa kunnossa.

 5. 6

  Heli Heinonen sanoo

  Ravintolisiä syön aika ajoittain, eipä oikein muuta vinkkiä ole.

 6. 7

  jensu sanoo

  Minun kynnenkasvatusvinkkini onkin juuri biotiiniravintolisän syöminen. Tämän lisäksi kynteni ovat lähes aina lakattuna, mikä ei pelkästään tee niistä kauniit vaan nimenomaan myös suojelee niitä.

 7. 8

  Eve sanoo

  Kun kynsiä liottaa vedessä niin niiden kasvu nopeutuu. Samalla voi vaikka katsella tv:tä. Siskoni huomasi nuorena kokkilinjalla ollessaan että kun oli paljon tiskivuoroissa oli kynnet vahvat ja paksut. Tätä kikkaa on nuorena käytetty monet kerrat ja aina toiminut. Päälle tietty hyvät rasvaukset. Ravintolisä hyvä tuki.

 8. 9

  Pinja sanoo

  Käsien hemmottelu ja hoitaminen kokonaisvaltaisesti. Käsirasvat, naamiot, kuorinnat yms.. Ja käsijumppa ja hieronta! Sormien hieronta yksitellen. Hoidetut kädet edesauttaa saamaan vahvat kynnet.

 9. 11

  Henni sanoo

  Itselläni on tosi liuskoittuvat kynnet sekä herkästi kuivuvat kädet, joten kynteni eivät kasva kovin pitkiksi ennen kuin ovat liuskeisina murusina. Itse huollan kynsiäni kuljettamalla käsirasvaa mukana laukussa, niin että kädet ei pääse kuivumaan korpuiksi käsienpesun jälkeen. Iltaisin kynsiöljy tai esim. Weledan Skinfoodia kynsiin! Tuo Skinfood on toiminut hyvin, koska on ravitsevaa ja paksua voidetta. Sen vuoksi pidän siitä jopa enemmän kuin perinteisistä kynsiöljyistä, jotka valuvat herkästi 🙂 Vielä kun pitää nuo öljyt ja voiteet yöpöydällä niin että homma ei unohdu! Vähentää myös kännykän näpräämistä sängyssä kun öljyisillä näpeillä ei viitsi naputella 😀

 10. 12

  Manski sanoo

  Monipuolinen ravinto on oma vinkkini kynsien kasvatukseen. Täytyy myöntää, etten ollut kuullutkaan tuollaista kynsiöljyäkin olevan olemassa. 😀

 11. 13

  Heini sanoo

  Itse käytän kynsiöljyä, mutta huolehdin myös pehmeiden rasvojen saannista sisäisesti, eli popsin paljon avocadoja ja käytän öljyjä aina tilaisuuden tullen.

 12. 14

  Mari sanoo

  Biotiinia syön minäkin, ensin söin (kampaajan vinkistä!) eläimille tarkoitettua biotiinia, se kun on vahvuudeltaan moninkertaista ihmisten biotiiniin verrattuna ja huomattavasti halvempaa. Nykyään tilaan biotiinini iHerbista. Sieltä saa samanvahvuista kuin se eläinten biotiini ja about samalla sisällöllä.
  Muutoin monipuolinen ravinto, hyvät öljyt ja riittävä kalsiumin saanti on se mikä pitää ihon, hiukset ja kynnet kunnossa 🙂

 13. 15

  Kaisu sanoo

  Vuodenaikakohtainen vinkki: tumput käsiin kylmillä ilmoilla. Pakkanen ja viima kuivattavat niin käsien ihoa kuin kynsiäkin.

 14. 16

  -R sanoo

  Itselläni kynnet kasvavat nopeiten ja parhaiten silloin,kun kynsissä on joko kaunis lakka tai niinkuin tällä hetkellä oman kynnen geelivahvistus. Kynsiä EI RAASKI repiä kun ne ovat huolitellun näköiset,ja jo kuukaudessa huomaan ainakin itselläni merkittävää kasvua 😀

 15. 17

  Teija sanoo

  Itselläni on todella hauraat ja liuskoittuvat kynnet ja vielä en ole löytänyt minkäänlaista tuotetta josta olisi apua.

 16. 18

  Minna sanoo

  Ravintolisät ja lasiviilan käyttö. Mutta silti en ole tyytyväinen kynsien kuntoon. Postauksestasi sain muistutuksen käyttää myös kynsiöljyäni 🙂 Mukana arvonnassa 🙂

 17. 19

  Arlene sanoo

  Öljyä, öljyä, öljyä. Rasvaa, rasvaa, rasvaa.
  Ittellä on sattunut hyvät kynsigeenit ja kynteni kasvavat nätisti, viilamatta ovaalin mallisiksi ja saan ne kasvatettua helposti monen cm mittaisiksi. Eivät liuskoitu eivätkä lohkeile. Mutta kuivat ne ovat, koska olen laiska rasvaamaan ja hoitamaan niitä niinkuin pitäisi… Jolloinka ne katkeavat ja saan aloittaa kasvatuksen uudestaan 😀
  Paljon rasvaa, paljon öljyä. Oikeastaan mikä tahansa öljy käy. Helsingin Cesarsshopissa on todella hyvä ja ravitseva kynsiöljy. Lushin nail butter on myös ihan must ja Essenceltäkin löytyy oikein hyvä öljyjä ja kynnenhoitojuttuja. Biotiinilisästäkään ei ole haittaa.

 18. 20

  Xeveliina sanoo

  Käsien ahkera rasvaus/öljyäminen toimii ainakin minulla, kun kynnet saavat samalla kosteutta.

 19. 21

  Sesse sanoo

  Minulla on auttanut kalkkitablettien syöminen sekä se, että pidän kynnet aina lakattuina 🙂 muuten nimittäin revin niitä helposti, mutta nyt olen saanut vihdoin kasvatettua pidemmät kynnet!

 20. 23

  Pia sanoo

  Täydellisen punainen kynsilakka! Kun sitä on kynsissä, niin eihän niitä kynsiä raaski nyppiä, tai käyttää työkaluna, tai liottaa pesuvedessä. Ja kyllä kynnet kasvaa!

 21. 24

  Siiri-i sanoo

  Täydellinen lakkaus on kaiken a ja o kynsien kasvattelussa. Jos lakka on halkeillut, se ei myöskään suojaa kynttä repeilemiseltä ja taittumiselta jolloin aivan taatusti saa kynnet telottua lyhyeksi. Lisäksi myös mainitsemasi kosteutus ja tarvittaessa kovettaja aluslakkana ovat mainio apu kasvatukseen.

 22. 25

  Laura sanoo

  Msm-jauhe on saanut kynnet kasvamaan nopeammin ja vahvempina. Nyt pitäisi vaan muistaa rasvailla tarpeeksi etteivät tosiaan lohkea sen kovuuden takia.

 23. 26

  Kintsu sanoo

  Vinkkini on Trind Nail repair- lakka. Ja rasvaaminen, nyt alkaa taas kädetkin kuivua ihan älyttämästi ilmojen kylmetessä.

 24. 28

  Hipsuvarvas sanoo

  Terveellinen ruokavalio ja lakkaamisen lopettaminen saivat minun katastrofikynteni moitteettomaan kuntoon! Kärsivällinen sai olla muutosta odottaessa, mutta se kannatti! Nyt kynnet ovat vahvat, sileät, kiiltävät ja kasvavat hurjaa vauhtia! Olen niin iloinen. 🙂

 25. 29

  Pia S sanoo

  Vinkkejä ei ole mutta niitä kyllä kaipaan. Kynteni on vahvat mutta liuskottuu herkästi. Öljyä hieron iltaisin kynsillä sekä kynsinauhoille. Olisi kyllä mielenkiintoista kokeilla ravintolisää, onko siitä apua, olen aika epäilevä niitä kohtaan.

 26. 30

  Jess sanoo

  Paras vinkki sekä muistutus (ainakin itselleni) : älä syö pureskele kynsiä.
  😀

 27. 31

  Marja-Liisa sanoo

  Siivotessa ja tiskatessa hanskat käteen, kynsien kosteutus.

 28. 32

  Essi sanoo

  Monipuolinen ravinto ja kynsiöljy 🙂 Minulla itselläni on kaikki ongelmat yhdessä paketissa; hauraat, todella ohuet, ja liuskoittuvat kynnet..

 29. 33

  Kirsi sanoo

  Säännöllisellä öljyn käytöllä olen huomannut parhaat vaikutukset. Joka ilta öljyän kynnet ja rasvaan käteni paksummalla voiteella. Päivällä kevyempää voidetta käsienpesun jälkeen. Tätä biotiinia olisi kiva kokeilla myös : )

 30. 34

  Mussu sanoo

  Kynsiöljystä on tullut minulle jokailtainen kaveri. Ja eron kyllä huomaa!

 31. 35

  Miia sanoo

  Mulla ei hirveästi vinkkejä ole, olen kynsien pureskelija 🙂
  Välillä olen saanut kasvatettua hetkeksi pidempää mallia pitämällä jatkuvasti kynsilakkaa kynsissä, se estää pureskelun ja enimmät liuskoittumiset.

 32. 36

  mses sanoo

  Minulla paras apu on ollut käsien ja kynsinauhojen jatkuva rasvailu. Nopeasti imeytyvät voiteet työpöydällä ja kodin eri huoneissa muistuttavat pitämään ihoa ja kynsiä kunnossa.

 33. 37

  Hennaj sanoo

  Paras omakohtainen vinkki on ehdottomasti se, että pitää kynnet lakattuna mahollisimman usein jolloin lakka suojaa kynttä 🙂 Olen itsekin syönyt monia eri biotiinivalmisteita erinäisiltä merkeiltä mutta Heleiniin en ole vielä päässyt tutustumaan.

 34. 38

  Sirpale sanoo

  Toivoisin että minulla olisi jokin hieno vinkki kestäviin kynsiin, mutta kun ei ole. Minulla oli varsin hauraat kynnet, jotka lohkeilivat helposti, taipuivat ja liuskoittuivat, ja minulla olikin pitkiä aikoja rakennekynnet. Sitten erään kerran kun poistatin rakennekynnet, päättivät omat kynteni lopettaa temppuilunsa ja sen jälkeen omat ei ole kynsien kanssa ollut muita ongelmia kuin se, että niitä saa olla alvariinsa lyhentämässä. Siis ainakin kahden kuukauden välein, kamalaa! (ai että laiska olisin? Ei voi pitää paikkaansa…)
  Pahimmat kynsien viholliset voin kyllä nimetä: pienenpieni epätasaisuus, jota tulee nypittyä. Ja nypittyä. Ja nypittyä. Ja kohta olet jyrsinyt kynnen aivan lyhyeksi koska en vain kestä. Minulla on joka paikassa lasiviila, yhtä kannan jatkuvasti mukanani, kun se menee kätevästi samaan pussukkaan lääkkeiden kanssa.

  Kynsiä suurempi ongelma onkin kynsinauhat ja kynsien vierustat, joita tykkään nyppiä pakkomielteeseen asti. Aina jossain on jokin kuivanut kohta, jota voi vähän kaivella ja repiä. Tähän jos saisi jonkin kuolemattoman vinkin, niin olisin iloinen. Rasvauksen kanssa olen laiska, ja toisaalta esimerkiksi tuo kynsinauhavoide, mitä nytkin on käytössä, on niin paksua jankkia ettei se imeydy nopeasti ja sitten on näppis, hiiri, puhelin, ja työpöytä rasvatahroissa enkä vain voi kestää niitä).

 35. 39

  Virve sanoo

  Kynsien riittävä kostetus ja huolto, ja se ettei niitä oikeasti käytä työkaluna. Olen myös hoitajana huomannut suuren käsidesin käytön nopeuttavan kynsien kasvua ja vahvistavan niitä!

 36. 40

  Ronja sanoo

  Olen huomannut ainakin omien kynsieni kohdalla, että ne kasvavat paremmin kun pesee kädet kynsiharjan kanssa ja pitää muutenkin kynnen aluset puhtaana. Myös käsien rasvaus ja kynsinauhojen työntely auttaa toki 🙂

 37. 41

  Saana sanoo

  Omiin kynsiin toimii jatkuva öljyäminen kynsiöljyllä ja se, että korjaa kuluneen tai lohkeavan lakkauksen välittömästi

 38. 43

  sanoo

  Tuossapa ne vinkit aikalailla tulivatkin 😀 Yksi tärkeä niin hiusten kuin kynsienkin kannalta on toki myös ravinto mitä nautit; terveellistä ja monipuolista ruokavaliota noudattamalla voit vaikuttaa myös niin hiusten kuin kynsienkin kuntoon. 🙂

 39. 46

  Lily sanoo

  Käsien rasvaaminen usein, varsinkin talviaikaan. Ei kannata kynsien antaa kasvaa ihan älyttömän pitkiksi sillä silloin ne usein napsahtavat poikki.

 40. 47

  klaara sanoo

  Minulla ei ole vinkkejä kynsien kasvattamiseen, sillä omani liuskoituvat jatkuvasti. Olen syönyt sinkkiä, B-, C-, ja D vitamiinia, mutta mikään ei tunnu auttavan. Ehkä kuitenkin hiukkasen. En haaveile kovin pitkistä kynsistä, kun vain saisi ne pysymään suht koht saman mittaisina.

 41. 48

  Noora sanoo

  Mun luottotuotteet on CND:n RescueRxxx-kynsiöljy ja Trindin Nail Repair 🙂

 42. 49

  Taru sanoo

  Olin juuri vaivalla kuukauden verran kasvattanut kynsiä, ja yhden lohjettua muutkin lohkesi/tuli revittyä mukana. Että nyt taas rumilla tynkäkynsillä mennään 🙁 Ainut, mitä olen keksinyt käyttää että pääsen aina kasvatusprojektissa uuteen alkuun on formaldehydiä sisältävä kynnenkovettaja. Toisaalta haluaisin siitäkin eroon, mutta toistaiseksi se on ainut joka auttaa edes vähän.. huoh, turhauttaa tämä ikuisuusprojekti.

 43. 50

  minna sanoo

  ehkä paras apu on juuri nuo ”kynsikapselit”.eli sisäinen vahvistaminen…

 44. 52

  sanoo

  Kumihanskat siivotessa ja tiskatessa, sekä ahkera käsien rasvaus! Valitettavasti itselläni kynsilakan käyttö huonontaa kynsien kuntoa entisestään. Kesällä kynnet oli ihan hyvässä kunnossa, sitten aloin lakkaamaan ja n. 3-4 lakkauksen jälkeen kaikki kynnet oli liuskottuneet pitkältä matkalta.

 45. 53

  Sennu sanoo

  Tämä tuote menisi äidille lahjaksi pukinkonttiin! Mitään erityisiä vinkkejä minulla ei ole. Pureskelin kynsiäni vuosikaudet ja sen lopetettuani ovat kynteni olleet todella vahvat ja hyväkuntoiset. Mitään kynsille tarkoitettuja tuotteita en käytä, minulle riittää päivittäinen käsien rasvaus.
  Kynsien lakkauksen olen huomannut kuivatttavan kynsinauhojani, joten lakkaa tule käytettyä harvemmin 🙂

 46. 54

  Elise H. sanoo

  Minulla ei taida olla mitään erityisiä vinkkejä annettavana, joten mainitsen vain tuon kynsiöljyn ja käsivoiteen käytön. Olisikin mielenkiintoista kokeilla tuota Helein -tuotetta, olen siis mukana arvonnassa 🙂

 47. 55

  Tuulia sanoo

  Tässä tulee minun vinkkini, jotka ainakin oletan olevan salaisuus kynsieni takana. Minulla on aina lakatut kynnet ja lakkaa on useimmiten 5-10 kerrosta, sisältäen alus- ja päällyslakat. Oletan sen vahvistavan kynsiä etteivät ne niin helposti napsahtele. Ja kun lakkaa kunnolla, lakat pysyvät ja lakkausvälin voi pitää 2-3 viikossa.
  En myöskään ikinä pureskele kynsiäni. Varon myös lakkauksia, eli en käytä kynsiäni niin paljoa koska haluan pitää lakat siistinä, joten tulen suojanneeksi kynsiä samalla. Teen myös kaikki kotityöt kumihanskat käsissä, en niinkään kynsiä suojellakseni vaan enemmän koska en halua koskea mihinkään ällöön, mutta samalla tulee suojattua kynsiä siinäkin. Ja useimmiten syön vuoden aikana pari biotiinikuuria, jotain vahvaa biotiinia.
  Ja niin, se vielä että noin joka toinen, kolmas kuukausi viilaan kynnet lyhyiksi ja annan niitten taas kasvaa. Pidän kynnen muodon kulmikkaana, en soikeana, jos sillä sitten on merkitystä.

  Jos sattuu käymään niin että jokin kynsi lohkeaa pahasti, niin sen voi korjata kynsiliimalla, ohuenohuilla läpinäkyvillä laastareilla ja päälle vielä kirkasta lakkaa ja lopputuloksen viilaa sileäksi ennen kuin laittaa värilakkaa päälle. Tuota ”paikkaa” pitää kunnes kynsi on kasvanut tarpeeksi pitkäksi, mahdollisesti joutuu vaihtamaan ”paikan” kerran tai kaks, riippuen kuinka syvällä lohkeama on.

 48. 56

  Anna sanoo

  Itse sanoisin niinkin tylsän vinkin kuin terveellinen ruokavalio. Joskus nuorempana, kun viikonloput kuluivat baareissa ja arkiruokailukin oli mitä oli, muistan taistelleeni jatkuvasti lohkeilevien kynsien kanssa. Nyt kun elämäntavat ovat kunnossa, saa lähinnä taistella jatkuvan viilauksen kanssa, kun kynnet tuntuvat kasvavan turhankin rivakasti… 🙂

 49. 57

  piitu sanoo

  Itselläni on ollut aina vahvat kynnet, johtuisiko siitä että syön aika paljon maitotuotteita? Jos voitan niin palkinto lähtee tyttärelle joululahjaksi. Harmittavasti hän ei ole perinyt vahvoja kynsiä.

 50. 58

  Kepa sanoo

  Itselläni toimii se, että lakkaan kynteni. Tällöin houkutus näpertää ja pureskella niitä on lähes olematon ja kynnet kasvavat kuin huomaamatta 🙂

 51. 59

  Hovatar sanoo

  Itse en kasvata kynsiäni vaan pyrin pitämään ne niin lyhyinä kuin mahdollista. Työni on sen luonteista, että edes kohtuullisetkaan kynnet ovat vastuksina, suoraan sanoen estävät sitä. Kynteni ovat onneksi muuten hyvässä kunnossa eli eivätkä katkeile tai lohkeile. Muuten kyllä yritän huolehtia käsistäni rasvauksella niitä ja pitämällä suojakäsineitä. Rasvatuubeja onkin monenlaisia ja monessa paikassa.

 52. 60

  Miukkis sanoo

  Omat kynteni kasvavat todella hitaasti ja ovat ohuet ja heikot. En ole siis hyvä neuvomaan, mutta kynsien suojana käytän väritöntä kynsilakka. Käsiä ja kynsinauhoja kosteutan ja ennen kaikkea maltillista mieltä kynsien kasvatuksessa tarvitaan 🙂 Osallistun kivaan arvontaan.

 53. 61

  Päivi J sanoo

  Jostain luin, että kynsinauhaöljyä käyttäessä pitäisi hieroa kynnen juurta ja tämä auttaisi kynnenkasvuun. Käsivoidetta käyttäessä hieron kynsiäkin 🙂

 54. 62

  Vehka sanoo

  Suojahanskat esim siivotessa, pakko olla 😀 Muuten viikkojen hoitokuurit ja kasvattelut valuu hukkaan.

 55. 63

  Donja sanoo

  Haluaisin löytää jonkun todella toimivan ”ihmeaineen” jota syömällä saisin kynteni kasvamaan. Olisiko se tämä?

 56. 64

  eekku sanoo

  kynsien hoito rasvaus ym ja tietenki erinlaisia kapseleita saatavilla.Täytyy myöntää et omat kynnet kärsineet hurjasti ku pienokainen vie ajan ei muista rasvailla eikä ehi lakkailla.Nämä tulis tarpeeseen

 57. 65

  HannaH sanoo

  Kookosöljyn hierominen päivittäin kynsiin ja kynsinauhoihin.

 58. 66

  Lily sanoo

  Eipä oo mitään huikeaa vinkkiä, yleensä tulee työn takia pidettyä kynnet lyhyinä. Ruokavaliolla oon huomannu olevan iso merkitys, jos syö oikein ja saa kaikki ravintoaineet mitkä pitääkin, kyllä se kynsienkin kunnossa näkyy 🙂

 59. 68

  Kristiina sanoo

  Kynsien kasvattamiseen auttaa mielestäni hyvin biotiini. Myös muilla asioilla voi vaikuttaa, riittävä kosteutus etenkin näin lämmitysaikaan on tärkeää. Itse käytän kynsinauhaöljyä jota sivelen myös kynsille. Palkinto olisi kiva saada, kuulin tuotesarjasta juuri I love me -messuilla ja kiinnostuin 🙂

 60. 69

  Resus sanoo

  Sanoisin että ruokavalio auttais jo aika pitkälle kynsienkin kanssa 🙂 ja itse yritän käsiä rasvaillessa hieroa kunnolla kynsinauhoihinkin

 61. 70

  petra sanoo

  Huolellinen hoito, suojaus aina lakalla ja iltaisin kunnon rasvaus.

 62. 71

  Marjuska sanoo

  Käsien säännöllinen rasvaaminen tekee hyvää myös kynsille! Mukana arvonnassa parempien kynsien tavoittelemiseksi 🙂

 63. 74

  Sari sanoo

  Kynsiöljyn säännöllinen käyttö! OPIn ja CNDn öljyt on parhaat. 🙂

 64. 76

  sanoo

  Kynsilakka ehdottomasti. Olen saanut kynnet kasvamaan hyvin kun muistan lakata niitä säännöllisesti. Viikkokin ilman kynsilakkaa saa minulla jo kynnet liuskoittumaan.

 65. 77

  Mandylor sanoo

  Mulla on oikeastaan aina ollut helpot kynnet. Eivät katkeile helposti, mutta kasvavat tuskallisen hitaasti. Kynsilakan alla käytän Opin Nail Envyä, laitan reilusti aluslakkaa ja mulla on käytännössä aina kynnet lakattuna. Ilman lakkaa tuskin kestäisivät.

 66. 78

  Mmie sanoo

  Täältä löytyy valitettavasti yksi kynsien pureskelija, jolla ei kyllä mitään vinkkejä oo… hanskoja käytän aina, rasvailen ja syön biotiinia, mutta se pureskelu. Silloin kun saa käyttää kynsilakkaa, niin ei ongelmaa mutta hoitotyö ja kielto lakkailuun… haaveilen geeliahvisteista..

  Mut yksi vinkki on,töissä kun on käytössä glyserolia sisältävä käsihuuhde ja sitä kun käyttää kymmeniä, jos ei satoja kertoja päivässä, pysyy niin kädet kuin kynnetkin hyvänä 🙂

 67. 80

  -R- sanoo

  Kynsien lyhennys vain kynsiviilalla, älä käytä kynsiä työkaluna ja pidä ne aina lakattuina 🙂 Ja tärkein: lyhennä ajoissa! Itsellä käy aina tietyn pituuden jälkeen niin, että kynsi kolahtaa johonkin ja katkeaa todella juuresta kipeästi. Sitten kasvatellaankin taas monta kuukautta 🙁

 68. 82

  Hanna sanoo

  Öljy on kaiken A ja O. CND:n Rescue Rxx on ehdoton, se sisältää öljyjä ja keratiinia. Töissä en voi käyttää kynsilakkaa, ja silloin käytän tätä kahdesti päivässä ja välissä vielä itse sekoittamaani kynsiöljyä parhaiksi näkemistäni öljyistä.
  Minulla oli geelikynnet ja töiden vuoksi jouduin ottamaan ne pois. Kynnet olivat hirveässä kunnossa ja heti kun aloitti Rescue Rxx:n käytön, huomasi eron.
  Yksi hyvä on myös IBX-hoidot. Ne ovat edullisia ja tehokkaita.
  Biotiinia syön 5000ug/pv ja lisäksi hieman MSM:ää.
  Tulosta on tullut-aivan ihanaa nykyään kun on omat vahvat luonnonkynnet. Ennen geelejä käytin öljyä vain satunnaisesti ja silloin kynnet olivat aina lyhyet ja liuskoittuivat. Mikään lisäravinne ei auttanut.
  Kynsinauhoja kannattaa myös hoitaa huolella ja hieroa kynsinauhoja. Lasiviila on ehdoton.

 69. 83

  Tine sanoo

  Anteeksi vaan, mutta vähän höpsö oli tuo vinkki laittaa öljyä kynnen alapinnalle, jos kynsissä on lakkaa. Jos kynteni kasvaisivat niin pitkiksi, että alapinta näkyisi, niin silloinhan mitään ongelmaakaan ei olisi! Lakkaa käytän, jotta kynnet pysyvät jotenkuten kasassa. Lakan alla käytän jotain vahvistajaa, Trindin Nail Repair on parhaasta päästä.

 70. 85

  hilkka sanoo

  kynnet kasvaa, kun niitä myös muistaa leikata välillä 🙂

 71. 86

  Minttu sanoo

  Tärkeintä on mun mielestä muistaa koko aika pitää kynsillä jotain lakkaa – se ainakin itsellä estää lohkeilun!

 72. 87

  Virve sanoo

  Ikuinen kynsienpureskelija pääsi eroon huonosta tavasta Nailtiques-tuotteiden (”kynsiproteiinia” ja -öljyä) avulla. Harmi vaan, että kyseisiä tuotteita ei saa Suomesta (eikä ymmärtääkseni edes naapurimaista) ja netistä tilaaminenkin on nykyään tehty hankalaksi rajoitusten vuoksi. (Vink vink sun työnantajalle)

 73. 88

  Akame sanoo

  Omat kynnet lohkeilee ja liuskottuu herkästi. Olen siitä syystä pitänyt kynteni useimmiten niin lyhyinä etteivät pääse katkeilemaan. Paras keino tietysti on kosteutus, sitä kun muistaisi tehdä vielä useammin kuin kerran päivässä, niin kädetkin kiittäisivät.

Trackbacks

 1. […] Blogissani lähti viime viikolla käyntiin kynsiaiheinen arvonta, jossa yksi onnekas voitti omat He… Samoilla päivittäin syötävillä, apteekeissa myytävillä tableteilla on tosiaan vaikutus sekä hiuksiin että kynsiin ja myynnissä on myös erityisesti ikääntyvää ihoa ravitsevia kapseleita (joihin niitä testannut Hanna Sumari näytti ihastuneen kovasti)  sekä kynsiä, hiuksia ja ihoa hoitava versio (joihin puolestaan Ida Jokikunnas ihastui). […]