Viimeinen retkahdus? (Tai ainakin toistaiseksi viimeinen…)

Minulla on muutama addiktio: kosmetiikkakirjat, kynsilakat ja Diorin viisikot. Ihan kuin nämä eivät aiheuttaisi minulle jo tarpeeksi rahanmenoa (tosin viimeaikoina onneksi huomattavasti entistä vähemmän), kehitin tässä joku aika sitten itselleni uuden addiktion: Lushin palasaippuat.

Sain ensin testattavikseni yhden normaalikokoisen ja yhden näytekokoisen ja innostuin niistä kovasti. Olin juuri lähdössä Tallinnaan, missä innostuin sitten ostamaan muutaman palasaippuan lisää. Kotona harmittelin, etten ostanut Tallinnasta muutamaa muutakin, ja laitoin Lushin nettikauppaan tilauksen tulemaan.

Saippuat kuitenkin kiusasivat alintajuntaani vielä tämänkin jälkeen yötä päivää! Näin niistä useana yönä unta ja eräänä yönä heräsin hikisenä ja ahdistuneena -ajatellen yhä vaan niitä saippuoita, joita en ollut päässyt kokeilemaan. Ihan tosi, näin vuorotellen päiväunia ja painajaisia saippuoista, joita en omistanut! Mietin saippuapaloja jopa töissä ja televisiota katsellessani ja pidin tietokoneella ollessani jatkuvasti auki erilaisia sivustoja, joista löytyi infoa Lushin saippuoista. Ja lienee sanomattakin selvää, että pesin kotona käsiäni ja itseäni hyvin ahkerasti ja viihdyin tuoksuvissa vessassani ja kylpyhuoneessani loistavasti.

Lienee selvä homma, että minun oli ihan pakko saada itselleni mielenrauha ja tilata lisää saippuoita, kun en näköjään voinut millään lakata ajattelemasta niitä. Sekopäistä, mutta valitettavan totta.

Hei, olen Virve ja olen addiktoitunut Lushin palasaippuoihin.

Lähinnä mieltäni kiusasivat kuitenkin saippuat, joita ei Suomen Lushin sivuilta löytynyt. Englannin Lushin retro-osiosta löytyi vaikka mitä kivaa, mitä Suomesta ei saanut! (Retro-osiossa myydään valmistuksessa olleita, lopetettuja tuotteita, joiden perään kansa kuitenkin on ikävöinyt ja joita on sen vuoksi tehty pieniä eriä.) Jos saippua tuoksuu ananakselta, tai banaanilta tai sen nimi on Honey Waffle tai Gingerman, onko muka väärin, ettei sitä vaan voi vastustaa?

Tai onko muka väärin, jos niiden mukaan eksyy samoilla postikuluilla pari muutakin tuotetta…

Välillä olen kovasti pelännyt teidän tuomitsevan minut täydeksi sekopääksi purkkieni keskellä, mutta hei, tällä kertaa purkit eivät pahemmin lisääntyneet -tuotteet vaan! (Okei, huono vitsi…) Myönnän kyllä, että saippua-addiktioni veti pienet (no, ei ihan pienetkään) överit, mutta kuinka käteviä ja ihania lahjoja nämä ovatkaan! Aion ehdottomasti villitä ystävänikin näillä! Ja sitäpaitsi saippuaa kuluu aina, varsinkin jos se tuoksuu herkulliselle, jolloin sitä ei edes tahdo laskea käsistään. (No joo, tuomitkaa vaan, meillä kullakin on heikkoutemme ja outoutemme.)

Tämä oli pieni pohjustus näille:

Nyt minä lupaan ja vannon pyhästi, että pistän stopin tälle manialleni. Puolustukseksi sanottakoot kuitenkin, että voisi kai sitä ihmisellä olla pahempiakin mielitekoja…

Niin tai näin, mutta paketista paljastuivat seuraavat tuotteet:
-Ring of Roses butter cream
-Bohemian soap
-Figs and Leaves soap
-17 Cherry Tree Lane soap
-Banana Moon soap
-Gingerman soap
-Honey Waffle soap
-Pineapple Grunt soap
-Quinquereme of Nineveh soap
-Sea Vegetable
-Angels on Bare Skin cleansing wash
-Aqua Marina cleansing wash
-Coolaulin condiotioner
-American Cream conditioner
-Fair Trade Foot Lotion

Sain myös (pyynnöstäni) muutaman hiuspuolen näytteen:

Näytteet löytyivät näistä tuotteista (tosin paketeissa lukee vähän mitä sattuu):
-Seanik shampoo
-New shampoo
-Gentle Lentil shampoo
-Jungle conditioner

Ihanaa päästä kokeilemaan näitä palashampoita ja -hoitoaineita!

Älkää pelätkö, kaikki saippuani eivät ole minulle vaan osaa saippualajästäni aion tosiaan käyttää muidenkin ihmisten villitsemiseen, mutta kaikista lohkaisin kyllä ensin pienen palan omaan kokeiluuni. (Palan halusta tehdä näistä ja kivoista saippualautasista söpöjä lahjoja!) Saippuaa kun on turha vain tuoksutella, sillä suihkussa tuoksu saattaa tulla nenään ihan erilaisena. Lisäksi monen kanssa on tosiaan käynyt niin, etten ole ensimmäisillä käyttökerroilla tuoksusta pahemmin innostunut, mutta sitten yhtäkkiä ihastunkin palaan aivan suunnattomasti. (Näin kävi esimerkiksi Noubarin kohdalla, josta jopa harkitsin aluksi luopuvani, mutta jota olen nyt käyttänyt kohta viikon joka ikisella pesuhetkelläni.)

Testailukuppini näyttää jälleen herkulliselta jälkiruoka-annokselta:

(Ja ei, en laita kuppiin koskaan märkiä saippuoita takaisin lillumaan.)

Täytyy muuten kertoa, että kiitos näiden hellävaraisesti pesevien saippuoiden käytön, ei ihoni ole viimeisten viikkojen aikana ollut enää ollenkaan niin kuiva kuin yleensä. Syytän siitä täysin näitä, sillä käyttämissäni vartalovoiteissa ei ole tapahtunut mitään hurjaa muutosta. (Käteni eivät ehkä voi ihan niin hyvin, sillä siinä missä normaalisti olisin vain hieman huljauttanut niitä veden alla, vaahdotan ne nyt antaumuksella tuoksuvilla palasaippuoillani oikein kunnolla ja usein…)

Olin muuten aluksi hieman ihmeissäni paketin avattuani. Miksi ihmeessä Lushin saippuat on pakattu muovipusseihin?!? Kun kuitenkin avasin silmäni ja opettelin lukemaan, sain asialle selityksen.

Pussit eivät ole muovipusseja, vaan ne on tehty selluloosasta ja ovat kompostoitavia. Ihana systeemi!

Nyt olen vihdoin vilauttanut teille jokaisen helmikuussa saamani tuotteen, tunnustanut kuun jokaisen ostoksen ja esitellyt loppuneet tuotteet, joten huomenna päästään helmikuun yhteenvetoon. Ette edes usko, kuinka vatsaani kääntää sitä ajatellessa.

Ööh…ups?

Jos positiivista ajattelua kuitenkin aletaan viljelemään, niin huomisen jälkeen päästään sitten taas kunnolla käymään läpi uutuuksiani. Jee!

Kommentit
 1. 1

  Anonyymi sanoo

  Arvaapa minne tämä onnellinen pääkaupunkiseudun tyttö suuntaa nokkansa huomenna…

  ….no kauppakeskus Ison omenan lohkotuille päiville, jossa lushilla vastustamattomia tarjouksia! Mm. 50 euron arvoinen yllätyskassi 25 eurolla tai yli 50 euron ostoksille se kaupan päälle!

 2. 2

  sanoo

  Anonyyymi: Ja arvaapa vaan, kuinka kateellinen tämä ei-pääkaupunkiseudun tyttö sinulle onkaan. 😉 Tee hyviä löytöjä minunkin edestäni! 🙂

 3. 3

  Anonyymi sanoo

  Heips!

  Uskallanko udella, paljonko paketti yhteensä maksoi? Entä paljonko postikuluja tuli?

  Kiinnostaisi tilata tuolta, mutta mietin vielä asiaa 🙂

 4. 4

  sanoo

  Anonyymi: En tahdo enää ajatella koko asiaa… 😉
  Postikulut löydät täältä: https://www.lush.co.uk/index.php?option=com_content&view=article&id=16896:shipping-rates&catid=43:lush-life
  Oma pakettini painoi lähes tasan 2 kg, eli postarit olivat 9,95.
  Sanoisin, että jos tilaat enemmän, on kannattavempaa tilata tuolta, sillä tuotteet ovat edullisempia. Parin tuotteen takia ei puolestaan ehkä sitten ole edullisempaa.
  Kun mätät ostokset ostoskoriin ja menet maksamaan, voi katsoa paketin painoa ja postikulujen arvoa ennen mitään maksun tekemistä. Itse säädin aika lailla, että sain juuri ja juuri alle 2 kg paketin. 🙂

 5. 5

  sanoo

  Virve,
  pari kysymystä: Oletko kokeillut Lushin King of Satin-kiinteää kosteusvoidetta ja miltä tuntuu/onko hankkimisen arvoinen? Mikä mielestäsi noista saippuoista kosteuttaa kroppaa parhaiten?

  Tämä toinen (noh, ei ihan toinen..) kysymys koskee tuota sinun kauneudenhoitokirjallisuuden keräilyä. Kelpaako mikä laju tahansa, vai keräätkö tietyntyyppisiä kirjoja?
  Nimittäin minulla on iso kasa kirjoja ajalta n.1930-luvulta eteenpäin, mutta loppuu 2000-luvun alkuun. Enää en niitä ostele. Muutamista voisin luopua, jos kiinnostaa, esim. Susan Cressy: The Beauty Therapy ( For NVQ Levels 1, 2, 3) ja Ruth Bennet: The Science of Beauty Therapy. Ensimmäisen julkaisuvuosi 1993, viimeisin (?) korjattu versio tämän mukaan -98 ja toinen kirja- julkaisuvuosi 1990 (minulla painos -95).

  Kirjat ovat paksuja opuksia ja lähinnä kosmetologeille tarkoitettuja, mutta hyvää perustietoa löytyy, jos haluaa syventää tietoutta mm. ihon toiminnasta, rakenteesta yms yms. (Ainakaan toista näistä kirjoista ei ollut saatavilla Suomesta silloin, Akateeminen tilasi sen jostain mulle.)

  Laitoin tämän näkyville, jos joku muu on ehkä kiinnostunut.

 6. 6

  sanoo

  Äitini osti minulle pari Lushin shampoopalaa, ja olen kiltisti käyttänyt niitä normaalishampoon sijaan. Äidin hiukset ovat elpyneet kuivista koppuroista ihanan pehmeiksi, ja pidän itsekin siitä, että palashampoolla hiukset lähtevät vain puhtaiksi, eikä sitten muuta.

  Mitä shampoopaloihin ja saippuoihin tulee, niin minusta ne ovat loistava tapa vähentää jätettä!

 7. 7

  sanoo

  Käteviä biobusseja tuollaiset maatuvat 🙂 Jos ovat vielä kestäviä, ne normaalit biobussit ainakin hajoaa niin helposti (=ennen roskiinviemistä), että teen omani sanomalehdestä

 8. 9

  Anonyymi sanoo

  Kai sää ymmärrät että jotain elämäsi aukkoahan sä alintajuisesti yrität täyttää tolla jatkuvalla ostamisella ja "pakkomielteiden" saamisella (..jotakin tuoteryhmää kohtaan)
  Mutta tosiaan, voisihan mielitekosi olla jotain paljon "pahempaa" (esim kalliimpaa)..

 9. 10

  sanoo

  itsellä on ollut se ongelma muutaman lushin saippuan kanssa, että kun olen käyttänyt niistä noin 1/3 niin saippuoista häviää tuoksu. kun olet käytellyt saippuoita loppuun, niin olisi mukava kuulla kokemuksia siitä. eli onko esimerkiksi eri saippuoiden välillä eroa tässä.. harmittaa, kun tuoksun takia kuitenkin niitä saippuoita hamuan. nyt on tullut opeteltua tuo saippuan valmistus itsekin, niin se se vasta on villiinnyttänytkin tuoksujen ja eri yhdistelmien kanssa 😀

 10. 11

  sanoo

  Itse olen alkanut myös käyttää lisäaineettomia palasaippuoilla ja olen tehnyt saman huomion kuin: ne eivät kuivata ihoa läheskään yhtä paljon, kuin nestemäiset. Tai sitten vaan olemme molemmat aivopestyjä niistä ihanista tuoksuista 🙂

 11. 12

  Anonyymi sanoo

  voi virve :D!
  kamalia nuo tuotemaniat, itsekin olen joskus joutunut ostamaan kosmetiikkaa ihan vain jotta saisin nukuttua kunnolla ilman, että esim. joku viisikko pyörii silmissä ja ajatuksissa jatkuvasti :/ …

  pitäisi varmaan oikeasti perustaa joku 'anonyymit kosmetiikkaholistit' -ryhmä… lusheja en varmaan edes uskalla kokeilla etten koukutu pahimmalla tavalla…

  /nanna

 12. 13

  sanoo

  Hei Virve. Täällä toinen addikti. Olenko ainut joka piilottaa postit heti selän taakse ettei poikaystävä näe? Valitettavasti Lushin tuoksuvat isot pahvilaatikot on hieman vaikeita piilottaa. Lauantaina menossa Lushiin. Onko jees, että on pihdannut ruoassa, että voi ostaa saippuaa?

 13. 14

  Anonyymi sanoo

  Ihana 😀 Jotenkin enemmän ehkä olis yllättäny jos mania ei olis iskeny suhun. tosin en olettanu et se olis ollu noin paha 😀 mutta ei tuo väärin ole, kulutustavaraahan saippua on 😀
  T: Ruu
  Pitäneekin mennä käymään lushissa, ja varmaan se mania iskee tähänkin osoitteeseen 😀

 14. 16

  sanoo

  Taidatkin jo nyt sitten omistaa kaikkia eri saippuoita palasen. Ihmekös tuo jos maltat hetken olla ostelematta niitä 🙂

 15. 17

  minikaktus sanoo

  Ihania tuotteita (tai siis, vaikuttavat ihanilta, mutta noita en ole tainnut kokeilla). Odotan innolla arvioita, varsinkin banaanisaippua kiehtoo kovasti. 🙂

  Muuten, se Tukholmassa käynyt kaverikin (jota käytin lahjakkaasti tekosyynä kahdesti päästä LUSH:iin) hurahti pahasti, mutta sillä oli sentään jonkin asteen pieni hullaantuminen ennestään. 🙂

 16. 18

  Anonyymi sanoo

  Minäkin vähän jopa innostuin palasaippuoista (jotka eivät haise saippualle) ja sanoin äidille että haluaisin palasaippuoita kotiin. Reaktio oli odotettavissa "eihän kukaan enää käytä palasaippuoita!" meinasin sanoa, "no itseasiassa yks virve käyttää ja moni muukin varmaan" mutta päätin että on parempi pitää suutukossa ja käyttää omat rahat palasaippuoihin 😀

  -Lozku

 17. 19

  Anonyymi sanoo

  Ihanalta näyttää nuo saippuat, onneksi oon niin rutiköyhä tällä hetkellä että hyvä jos johonkin Euroshopper-saippuaan on varaa… 😛

  Sitten olisin kysynyt off-topic-juttua: Minulla on sellainen GOSHin pehmeä violetti silmäkynä, joka on alkanut tylsyä ihan muodottomaksi. Olen meikkijutuissa täysi newbie ja kaverini neuvoi ostamaan sellaisen teroittimen meikkisivellinten vierestä, jossa on kaksi erikokoista reikää. Koitin molemmilla saada tuohon kynään jotain terää, mutta molemmat vaan mössää kynän pään täysin. Millä sen sitten saisi terävöitymään? 🙁

 18. 20

  sanoo

  Tiina: Kiitos viestistäsi! Olen kuitenkin keskittynyt kirjojeni kanssa enemmän opuksiin, jotka tarjoavat uutta tietoa ja infoa (tai uusia vinkkejä) ja veikkaan, että noiden sisältö ei välttämättä toisi paljoa uutta tietoa, vaikka varmasti toki mielenkiintoista luettavaa olisivatkin. 🙂

  SaraStellar: Itseänikin tällaisena kosmetiikan suurena tuhlaajana viehättää ajatus jätteen vähentämisestä ilman, että joudun tinkimään tuotteista ja niiden määrästä. 🙂

  angela: Käteviä ehdottomasti. 🙂

  Juliet: Ja ovatkin! 😉

  Anonyymi: Mikäköhän ihme siinä on, että jos olisin kiinnostunut vaikkapa matkailusta ja kuluttaisin rahani maailman kiertelyyn, ei kukaan sanoisi, että yritän täyttää jotain aukkoa. Tai jos taas olisin intohimoinen museoissa kävijä ja hyvin kiinnostunut historiasta, ei asia olisi kenenkään mielestä ongelmallista.
  Miksi on vaan niin paha juttu olla innostunut kauneudenhoitoon ja hyvinvointiin liittyvistä asioista niin pahasti ilman, että asian täytyy heti olla ongelma? Tiettyihin asioihin saisi suhtautua intohimoisesti, mutta ilmeisesti se, että intohimon kohteet ovat materialistisia tarkoittaa heti sitä, että niillä yritetään paikata jotain.
  Minä nyt vaan tykkään kosmetiikasta sen kaikissa eri muodoissa.

  anna: Tuoksut tosiaan pikkuhiljaa haihtuvat tuotteista hieman. Tämän vuoksi leikkaan paloista aina vaan esim. 1/3 käyttöön ja säilytän loppupalaa minigripissä. Minulta kului juuri eilen loppuun 1/3 palanen Noubarista ja kun kävin hakemassa "tuoretta" tavaraa pussista lisää tilalle, oli tuoksu heti voimakkaampi ja koostumuskin ihanan pehmeä (vaikkei käytössäkään ollut pala kova ollutkaan ollut). Joidenkin palojen kohdalla olen kyllä huomannut, että pieni "tuulettuminen" on vaan hyvästä ja tuoksu on jopa parempi palan saatua olla hetken ja tuoksun asetuttua. 🙂

  nanna: No, täältähän tätä vertaistukea ainakin saa. 😉

  Emmi: Ja jo pelkästään se, että paloissa on esim. vähemmän sulfaatteja kuin normaaleissa suihkugeeleissä (näistä osassa on sulfaatteja) vaikuttaa jo sekin siihen, että iho on pehmeäpi, vaikkei saippua täysin sulfaatition olisikaan. 🙂

  Weezer: Ehdottomasti on jees! (Viimekuun ruokabudjetti 100 euroa, kosmetiikkabudjetti huomattavasti enemmän…) 😉

  Ruu: Ihanaa, että ymmärrätte! 🙂

  Sara: 🙂

  Emo: Pari olisi vielä jäljellä, mutta ei onneksi niin houkuttelevia, ettenkö malttaisi pysyä tiukkana. 😉

  minikaktus: Voiko Lushiin olla hurahtamatta? 😉

  Lozku: Palasaippuoita pidetään tosiaan jotenkin vanhanaikaisina. 🙂

  Anonyymi: Joko teroitin ei ole ihan kunnon kamaa tai sitten voisi auttaa jo ihan vaan se, että laitat kynän pariksikymmeneksi minuutiksi jääkaappiin asettumaan ja jämäköitymään ennen teroitusta. Ei myöskään kannata yrittää teroittaa pehmeitä kyniä liian teräviksi. 🙂

 19. 21

  minikaktus sanoo

  Ai niin, pitipä kysymäni, että millä sivuilla luit LUSH:n saippuoista paitsi LUSH:n omilla? 🙂 Addikti tarvitsee materiaalia. Luettavaa. LUSH:n kuvasto ja webbisivut eivät viihdytä ikuisesti.

  Sovin muuten juuri äitini kanssa, että hän katsoo LUSH:n Britannian sivuilta mitä hän tahtoo äitienpäivälahjaksi. 🙂

 20. 22

  Anonyymi sanoo

  No onneksi nuo lushin saippuat eivät ole kovin kalliita! Siis voisivat maksaa enemmänki ja kyllähän sitä hintaa kertyy kun useita ostaa kerralla, mutta ei ne yksittäin niin hintavilta tunnu;)

 21. 23

  Anonyymi sanoo

  Voisitko kertoa lisää tuosta Iso-Britannian sivuilta tilaamisesta? Kuinka kauan kesti tulla, onnistuko maksut ihan hyvin ja niin edelleen? Olen koittanut suostutella äitiä tilaamaan mulle tuolta – alaikäinen kun olen – enkä ainakaan vielä ole saanut tahtoani läpi..

 22. 25

  Anonyymi sanoo

  moi ! yritin selailla noita LUSH aiheisia postauksia läpi mutta en löytänyt etsimääni. eli: miten siis "kuivatat" saippuat käytön jälkeen tms ? 😀 tai mihin asetat ne kuivumaan niin ettei ne limaile sitte ja pöpöt yms ällöt kasva siellä märässä. oon pulassa koska olisin itsekin erittäin kiinnostunut kokeilemaan palasaippuoita, mutta ongelma on juuri tuo limaisuus mistä tahtoisin päästä eroon..

  -K.H

 23. 26

  Anonyymi sanoo

  Hmm itseasiassa en ollenkaan ajatellut ton asian materialistista puolta, vaan sitä että kerrot ajattelevasi asiaa todella paljon, sen pyörivän päässäsi pakkomielteen tavoin..

 24. 27

  sanoo

  minikaktus: Googlettelin yleisesti, luin Make Up Alleyn arvosteluja ja ennen kaikkea selailin tätä foorumia: http://forum.lush.com/forum/.
  Myös tämä sivusto oli aivan ihana: http://www.lushie.com/
  Ja YouTube tarjoaa vaikka mitä ihanaa. 🙂

  Anonyymi: Eivät tosiaan ole pahan hintaisia ollenkaan. 🙂

  Anonyymi: Kaikki sujui hyvin ja paketti tuli todella nopeasti. Arvioivat sen olevan perillä 5-7 arkipäivässä ja viidentenä päivänä taisi omani tulla ellei peräti jo neljäntenä. Nopea tilaus, hyvä palvelu (pyysin muutamia näytteitä) ja muutenkin olen kuullut pelkkää hyvää tuosta. Ostokset ja maksu on helppo suorittaa. 🙂

  Honey: Ja minä haisevia. :/

  K.H: En tosiaan olekaan sanonut tästä mitään erityistä. Itse kuivatan käytetyn saippuan ihan saippualautasella, jolloin sen altakin pääsee ilma kierämään hyvin eikä se lillu missään vedessä. Hyvä saippualautanen on siis must, jotta saippuat pysyvät hyvinä. 🙂

 25. 29

  Anonyymi sanoo

  Oijoii ihania!! Itse en raskisi tällä hetkellä (kun ei ole vakituista työtä, ja opiskelen) ostaa tuollaisia, sen verran kalliiksi se tulee, mutta kyllä sitten kun rahaa tulee kuukausittain ja reilusti! 😀 Mutta eihän tuossa mitään pahaa ole! Raha on tarkoitettu käytettäväksi, ja kun itse on rahat ansainnut, on vain normaalia, että ne haluaa käyttää asioihin, joista pitää. 😉 Näin mä ainakin sanon kaikille, jotka yrittää saada mulle morkkiksen päälle siitä, että ostan joskus vähillä rahoillani kynsilakkoja ym ''turhaa''.. :DD

 26. 30

  Anonyymi sanoo

  Okei, kyllähän sä välillä vaikutat pöhköltä purnukoittes kera 😀 (sanoo ihminen joka ei erityisemmin investoi kosmetiikkaan pakollisia myrkkyjä lukuunottamatta)
  Mutta on tätä blogia kiva lukea kun kirjoitat kivasti ja elävästi (ja rehellisesti!) Ja ymmärrän tuon "hurahtamisen", itselläni käy samanlailla monien asioiden kanssa (mutta ei saippuoiden…) Ja kieltämättä tuo kosmetiikkainnostus on ihan hieman pikkiriikkisen vähän tarttunut. Pitäsköhän sitä seuraavalla hesanreissulla napata hieman palasaippuaa mukaan!

 27. 32

  Anonyymi sanoo

  Tuli noista Lushin saippuoista mieleen, että tilasin iherb.com-nimisestä nettikaupasta tällaista saippuaa: http://www.iherb.com/Nubian-Heritage-Body-Butter-Soap-Mango-Shea-Cocoa-Butters-with-Honey-Cornmeal-5-oz-Bar/9445?at=0

  Inci:Mango butter, cocoa butter, african shea butter, pure honey, cornmeal, palm kernel oil, vegetable glycerin, vitamin E, vitamin C, soaps of coconut and palm, iron oxides

  Testasin tuota saippuaa tänään ensimmäisen kerran, ja suihkussa pesun aikana iho tuntui tuolla pestessä jopa hiukan tahmealta, mutta se tunne hävisi sitten itsekseen.

  Mietin vaan, että onko nuo soaps of coconut and palm jotenkin hellävaraisempia kuin se sodium laureth sulfate? 😀 Tuo inci on minusta muuten ihan loistokas, ja tuoksukin oli oikein herkullinen. Olen ajatellut Lushin saippuoita testata kanssa.

  Sitten tässä linkissä toinen saippua: http://www.iherb.com/South-of-France-Mango-Soap-Bar-8-8-oz-250-g/14397?at=0

  Mikä tuossa saippuassa pesee oikein? 😀 Incissä ei ole mielestäni yhtään pesevää ainesosaa.

 28. 33

  minikaktus sanoo

  Kiitos 🙂

  Lushin foorumille olen yrittänyt rekisteröityä, mutta tunnustani ei ole aktivoitu. Lushiesta en ollut kuullutkaan aiemmin.

 29. 34

  sanoo

  Hah hah, luulin että oon ainoa joka näkee painajaisia ostamatta jääneistä tuotteista. Jos saan päähäni että tarvitsen jonkin tuotteet mietin sitä yötä päivää niin kauan vihdoin hankin sen…hmm hieman sairasta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *