Vihdoin… siis VIHDOIN!

Minä lupaan ja vannon kautta kiven ja kannon, etten enää ikinä koskaan milloinkaan osta yhdestäkään tukkatuotteesta jättikokoa, vaikka se kuinka tulisi käytössä halvemmaksi. (Ja jos sanani syön, niin mörökölli minut vieköön.)

Sain nimittäin vihdoin ja viimein nurkissani varmasti lähes kaksi vuotta pyörineen Tigin Moisture Maniacin 750 ml hoitoainepullon loppumaan:

Olisihan tämä tietysti kulunut nopeammin, jos olisin pitänyt tätä kokoajan aktiivikäytössä, mutta kuka vähänkään seikkailunhaluisempi kosmetiikkakokeilija jaksaa käyttää putkeen 750 ml samaa hoitoainetta? Tämähän kestäisi silti ikuisuuden!

Itse hoitoaine oli toisaalta varsin mukava tukan pehmittäjä ja siloittaja, vaikkei mikään superkosteuttava tuote olekaan. Käytin tätä lähinnä suihkumyssyn alla tehohoitona muhitellen n. 20 – 40 minuutin vaikutusajalla ja ihan hyvää jälkeä kyllä tuli. Kivaa tässä oli tuoksu, joka oli sellainen hhmm… sitruksisen ananaksinen?

Täytyy silti sanoa, etten luultavasti tule toiste tätä hankkimaan (edes pienemmässä pullossa), sillä maailma on kuitenkin pullollaan hoitoaineita, joita tahdon kokeilla eikä tämä tosiaan nyt ihan niin erityinen ollut.

Mutta hei, muistaako joku, mitä tämän loppuminen tarkoitti? Sehän tarkoitti sitä, että pääsen testaamaan uudet tukkatuotteeni, eli MOP:in C-Systemit sekä A’kinin Avocado & Calendula Re-moisturising Conditionerin ja Gingo & Jojoba Intensive Moisture Vitamin Masquen! Palaan näihin kun käyttökokemuksia vaan kertyy.

Tigin hoitoaine ei ole ainoa tuote, jonka olen viimepäivinä saanut loppuun. Tämän kuun superpitkäksi ehtinyt loppuunkulutettujen tuotteiden lista saa nimittäin jälleen jatkoa.

Loppuun kului nimittäin myös Tallinan Kaubamajasta ostamani Dulgon-merkkinen ureaa sisältävä Hand Creme Urea 5 %.

Tämä oli mukava voide päiväkäyttöön, sillä se kosteutti ihan mukavasti ja imeytyi iholle hyvin. Itse kuitenkin käytän käsivoidetta lähinnä vain öisin ja tahtoisin silloin jotain oikein rasvaista ja tehokkaasti pehmentävää ja kosteuttavaa ja tämän koostumus oli kuitenkin sen verran kevyt, etteivät tämän tehot oikein riittäneet yökäytössä täysin. Päiväkäyttöön voin siis suositella (ei tosin imeydy ihan totaalisesti, mutta jättää ihanan pehmeän pinnan iholle), mutta yökäyttöön vain niille, jotka eivät rakasta öisin supertuhteja koostumuksia.

Kaubamajassa tällä taisi olla hintaa n. 2-3 euroa.

Myös yksi Lushin tuote kului jälleen loppuun, nimittäin Fair Trade Foot Lotion:

Lushin jalkavoiteessa oli piparminttua, mutta tämä ei tuonut jalkoihin sitä kamalaa ”jalat jäätyy” -fiilistä, jonka monet piparminttua sisältävät jalkavoiteet tuovat. Tämä oli kiva peruskosteuttaja, mutta tällaiselle kuivajalkaiselle seisomatyöläiselle tämäkään ei valitettavasti täysin riittänyt kosteutus- ja pehmitystehojensa puolesta.

Jalat pysyivät siis melko hyvin pehmeinä, mutta ihan täydellisen pehmeitä niistä ei kuitenkaan tullut (kuten esimerkiksi Schollin syväkosteuttavalla jalkavoiteella), joten etsinnät täydellisen jalkavoiteen löytämiseksi jatkuvat.

Hauskinta on kuitenkin jälleen luultavasti se, että olen jo todennut tuon Schollin syväkosteuttavan jalkavoiteen itselleni lähes täydelliseksi, mutta koska tiedän jo sen olevan loistava, en tietenkään voi ostaa jälleen uutta. Minähän tiedän jo, millainen se on ja maailmassa on vaikka kuinka monta muuta jalkavoidetta, jotka tahdon kokeilla!

Seuraavaksi käytän loppuun Seppälästä ostamani Anatomicalsin jalkavoiteen, jonka jälkeen lähden kokeilemaan apteekkipuolelta ainakin Compeedin Yövoiteen jaloille sekä ACO:n tehovoiteen jaloille.

Tämä Lushin voidepurkki oli muuten viides Lushin musta purkki, jonka kulutin loppuun ja laitoin jemmaan. Suomessa (ja esimerkiksi Tukholmassa) eniten hyödyttävät Lushin tyhjät mustat tuorenaamiopurkit, joita viisi kappaletta myymälään kiikuttamalla saa ilmaiseksi uuden tuorenaamion mukaansa. Jo Tallinnaan mennessä hyödyttävät kuitenkin kaikki tyhjät mustat Lushin purkit, sillä viisi mitä tahansa purkkia palauttamalla saa ilmaisen tuorenaamion (näin myös mm. Englannissa). En tiedä, miksi ainakin Suomessa ja Ruotsissa tämä ollaan rajoitettu koskemaan vain tyhjiä tuorenaamiopurkkeja, mutta täytyy tosiaan säästellä nuo muutkin purkit Tallinnaan menemistä varten. Kiva kierrätysidea!

Mutta hei, kuinkas teidän kinttunne voivat? Ovatko ne jo valmiina kesäkenkiä varten?

Kommentit
 1. 1

  H sanoo

  Apteekkipuolelta voin suositella myös CCS:n jalkavoidetta, sisältää jonkin verran eukalyptusta eli viilentää muttei minusta todellakaan niin paljon että jalat tuntuisivat jääkylmiltä. Tuossa ja Helosanin jalkavoiteessa on alkupään INCI suht sama, mutta CCS:n koostumus on minusta parempi.

  Ja mitä omiin jalkoihin tulee, niin voivat vähän vaihtelevasti. Jalkojenhoitointoa löytyy aika vähän, kun nämä eivät hoidettuinakaan ole kovin esittelykelpoiset. Kuivien kantapäiden ja isovarpaansyrjien kimppuun aion käydä suosittelemallasi Schollin voiteella heti kun muistan sen kaupasta ottaa mukaan. Voisi ottaa tavoitteeksi jokailtaisen rasvaamisen vihdoinkin.

 2. 2

  sanoo

  …Niin jos siis tiedät paikkoja ja pystyt suosittelemaan 😀 Unohtui kokonaan kysymystohinan keskellä.

 3. 3

  sanoo

  Kesä pääsi yllättämään jo kolme neljä viikkoa sitten (+23 kelit) ja onneksi olin käynyt juuri noita viikkoja ennen elämäni ensimmäisessä jalkahoidossa ja tykkäsin yhtä paljon kuin jalkani <3.

  Nyt olen pyrkinyt hoitamaan ihoani muutenkin paremmin (jalat, kädet / kosteutus, kuorinta) ja aijai se suosittelemasi jalkojen kosteusvoide oli kyllä aivan huippu kiitos siitä :)!

  Pyytäisin tässä välissä juttutoivetta! Olen lähdössä Tallinnaan muutaman viikon päästä ja ottaisin vastaan mielelläni suositteluja kosmetiikkakauppoja koskien (asustekaupat käyvät myös ^^) että missä voisi tehdä vaikkapa hyviä ja edullisia löytöjä :)?

 4. 4

  sanoo

  Hei, kerrohan mika tuon Schollin voiteen nimi on englanniksi, jos se siina purkissa jossain lukee? Kuulostaa hyvalta ja tahdon kokeilla, mutta olisi kiva saada ekayrittamalla se oikea tuubi kaupasta kotiin. 🙂

 5. 5

  sanoo

  Moikkis! Nyt kun shampoista puhutaan, oletko koskaan kokeillut Kerastase tuotteita? Itselläni on joitakin kokemuksia hyvin monia vuosia sitten ja ne eivät ole tuoreessa muistissa… Tuotesarja tuntuu aina välillä putkahtavan jostain takavasemmalta.

  Toinen kyssä olis sellainen että onko sulla kokemuksia kerrottavana niistä Philosophy tuotteista? Itse olen harkinnut ostaa Philosophyn kasvojen puhdistustuotteen "Purity Made Simple" tuotteen…

  Ai niin ja on muuten ollut lumenen yöjuttu äärimmäisen hyvä käytössä. Yllätti minut totaalisesti! Nassu tuntuu ja näyttää aamulla hyvältä. Koostumus on täydellinen sekä tuoksukin kiva. Pirkka sen sijaan oli pettymys mutta se ei sinänsä harmittaan jäänyt. 🙂

 6. 6

  Anonyymi sanoo

  onnea hoitsikan loppumisesta :)!
  välillä noiden jättipullojen loppuunkuluttaminen on kyllä niiiin tuskaa :|…
  minä en jalkojani paljon hoitele, korkeintaan leikkaan kynnet ja lakkaan välillä kesäisin mutta jotenkin kummasti ovat pysyneet kunnossa – ei sillä että hoitaminen huonoa koskaan tekisi, mutta melkein voisin sanoa ettei näitä _tarvitse_ kummemmin hoitaa.
  lucky me, i quess ;)?

  /nanna

 7. 7

  Anonyymi sanoo

  Suosittelisin ostamaan kaupasta lemon juice & glycerineä. Hintaa on alle kolme euroa, riittoisuus aika mahtava (mulla kestää puoli vuotta). Itse olen myöskin ns. jalkatyössä, joten mun jalat on AINA kärsineet kuivuudesta ja halkeiluista. Mitkään aineet ei ole aikaisemmin tehoneet. Kundikaveri sitten osti tätä ja sanoi että siinä sulle loistorasva, minähän tuhahdin jo pelkästä ajatuksesta että mukamas kolmen euron rasva auttaisi kun ei kahdenkympinkään tuotteet auta.

  Enää en pois anna! Jalat ei ole varmasti vauvanakaan olleet näin pehmeät, ja mikä ehkä "parasta" jalkoja ei tarvitse rasvata kun muutaman kerran viikossa.. 😀

 8. 8

  sanoo

  Minä en voi sietää jalkavoiteiden tuoksua! Vihaan kaikkea piparminttua ja eukalyptystä jalkavoiteissa, koska kaikki muukin tuoksuu niiltä sen jälkeen. Siksi meninkin ostamaan greenlandin mango-lemon vartalovoin lähinnä jalkavoiteeksi. Toimii!

 9. 10

  sanoo

  Pakko myöntää, että mulla on jalat aina kamalassa urheilukenkien muhittamassa kunnossa. Käyn kyllä silloin tällöin (eli liian harvoin) jalkahoidossa. Pari vuotta sitten hoitaja taisi raspailla ja vuolla vähän liikaa, koska kantapään iho halkesi, kun menin seuraavan kerran lenkille…

  Joku (olikohan jalkahoitaja – en muista) joskus sanoi, että jalkoja ei saisi raspata itse? Pitääkö paikkansa? Että pitäisi kotihoitaa vaan kuorinnalla ja rasvoilla.

  Ajattelin tänään napata kaupasta mukaan sen Schollin voiteen ja koettaa pelastaa nämä kantturat… Että kiitos postauksesta. 🙂

 10. 11

  Anonyymi sanoo

  Onnea Moisture Maniacin loppumisesta! 🙂 Onko vielä Tresemmet jäljellä vai oletko antanut ne eteenpäin? ;D Mulla on etsinnöissä jotkut todella kosteuttavat shampoot ja hoitsikat blondatulle tukalleni, onko tiedossa mitään sopivaa? 🙂 Vai olisikohan nuo MOPin tuotteet hyviä tarkoitukseeni? 🙂 (Saa olla kampaamo- tai markettikamaa) Kiitos, olen blogistasi löytänyt LOISTAVIA vinkkejä, esim. NutriGloss-naamio, harmi vaan kun lopetettiin. :/ Ja mineraalimeikit on nykyään ehdoton juttu!

  Ennen käytin BM:ää, mutta se kuulto korosti vähän ikävästi rasvaista ihoani ja ihohuokosiani, joten hankin Lily Loloa joka toimii loistavasti! Suosittelen.:)

 11. 12

  Sofia sanoo

  jalat voi tosi hyvin vaikken niitä rasvaakaan juuri koskaan :D.kynsiin vaihdan lakat täs varmaa joku päivä ku ens lauantaina on siskon ylppärit.

 12. 13

  Anonyymi sanoo

  Avonin foot works jalkavoide on paras mitä oon ikinä kokeillu. Siinä on piparminttua ja marjoja ja tuoksuu lähinnä mustikalta.
  En muuten itse pystyisi käyttämään käsivoidetta jossa on ureaa (pissaa), koska ällöttäisi jos käsillä olisi kyseistä ainetta.

 13. 14

  Anonyymi sanoo

  Ostin Body Shopista hamppujalkavoiteen ja se on loistava! Et varmaan uskalla koittaa tai jäät heti koukkuun? 😉

 14. 15

  Anonyymi sanoo

  Sain torstaina Bareminerals paketin kotiin ja se oli todella hyvä ostos! 😀 Kaksi asiaa kuitenkin jäi vaivaamaan, koska se on jauhemaisena, pysyykö se kasvoilla myös kun hikoilee? Ei nimittäin kovin kaunis näky, jos salilla ollessa huomaa että kasvoilta on valunut meikkivoide pois. Myös mattaisuus jäi mietittymään, pysyykö se mattana jos käyttää mukana tullutta primeriä, vai pitääkö sitä korjailla päivän aikaan sillä primerillä vai käykö ihan tavallinen puuteri?

 15. 16

  sanoo

  Itse ostin tänään vasta elämäni ensimmäisen jalkavoiteen. Pari kertaa olen käyttänyt äitini Schollin jalkavoidetta (ei hajuakaan mikä niistä) mutta muuten ihan perusrasvaa.. Ja paristi olen nyt käyttänyt käsivoidetta jalkoihin sillä haluan tuon nykyisen ällöttävän käsivoiteeni loppuvan jotta saan ottaa Dermosilin uuden käyttöön!

 16. 17

  hollantilaista vartalonhoitoa sanoo

  Greenlandia suositellut: Myös (pelkkä) mango, vadelma ja papaya on ihania, ja Virve, jos edelleen pidät omenan tuoksusta, Greenlandilla on myös vihreä omena!

  Vartalovoit on ihania, vaikkakin incissä on silikoni heti toisena. Iho tuntuu silti pitävän niistä. Merkillä on myös suihkugeelit ja bodylotionit. Mä löysin näitä Stockalta.

  Greenlandin tuoksut on hurmanneet mut ihan kokonaan!

 17. 18

  minikaktus sanoo

  Tukholmassa kelpaavat kaikki mustat purkit. Kävin juuri hakemassa Love lettucen viiden mustan avulla, eikä niistä läheskään kaikki olleet tuorenaamioita. 🙂

  Mistä tuo Suomea ja Ruotsia koskeva tietosi on peräisin? Olen nimittäin hiukan hämmästynyt, ja haluaisin mielelläni nähdä tuon jossain kirjoitettuna (kun itsellenikin noita tölkkejä kertyy).

 18. 19

  sanoo

  H: Tuota joku muukin taisi joskus suositella. 🙂

  Panda: En varmaan sitä ennen ehdo varsinaista juttua tehdä, mutta Virukeskusksen ( pitäen sisällään Kaubamajan) lisäksi kannattaa muistaa katsoa ainakin sataman läheltä sen ison marketin tarjonta ja siinä olevien pienempien putiikkien myös. (Rimikö se nyt on?) 🙂

  Evita: Deep Hydrating cream yms. 🙂

  juárez: Ei oikeastaan pahemmin kokemuksia, sillä ovat aina olleet minulle vain L'orealin markettikamaa hienommissa pulloissa (ainakin siitä lähtien, kun näin joitain inci-vertailuja). Nyt pitäisi kuitenkin varmaan jälleen tutustua noihin. 🙂
  Philosophyn suihkugeelit ovat olleen mukavia tuoksunsa vuoksi, mutta olen käyttänyt niin harvakseltaan, etten osaa sen tarkemmin analysoida. Muihinkin tuotteisiin tekisi mieli tutustua.
  Kiva, että Lumene on tuntunut hyvältä nyt sitten kuitenkin. Millainen tuo Pirkka sitten käytössä oli?

  nanna: Lucky you! 🙂

  Anonyymi: Käsivoiteena mainio, mutta enpä ole tajunnut jalkoihin laittaakaan. Kiitos! 🙂

  Reetta: Jep, monissa jalkavoiteissa on tosiaan sen "jalkavoiteen" haju. :/

  Anne-Mari: Voih, kuolisin. 😉

  Minttu: Jotkut ovat tuota mieltä tosiaan. Itse olen sitä mieltä, että voi raspata, mutta ei pidä innostua liikaa. Kerran kuussa on minusta hyvä tahti, muuten tehokasta kosteutusta ja vaikka sitten ihon kuorintaa. Monet kun innostuvat raspaamaan liikaa ja aiheuttavat sillä vaan itselleen kovettumia.

  Anonyymi: TRESemmet jäljellä, kyllä nuokin tässä kuluvat. 🙂
  MOP:it voisivat olla mainioita normaaliin pesuun, kokeilin juuri ja tykkäsin kovasti. 🙂

  Sofia: 🙂

  Anonyymi: Sitten sinun ei kannata myöskään syödä esimerkiksi pähkinöitä niistä löytyvän magnesiumin vuoksi eikä juoda maitoa kalsiumin takia, sillä niitäkin aineita löytyy pissasta. Ureahan ei siis ole pissan synonyymi vaan virtsasta 2,5 % on ureaa eli virtsa-ainetta ja saman verran virtsassa on myös erilaisia mineraaleja (kuten kalsiumia ja magnesiumia). 😉

  Anonyymi: Pakko tuo on jossakin vaiheessa testata, sillä olen kuullut sekä kehuja että haukkuja tuosta. 🙂

  Anonyymi: Pysyy hyvänä ja siistinä vaikka hikoilet, sillä meikkikerros on niin ohut, että jos se lähtee "pois" et näe mitään samanlaisia rannuja pitkin nassua kuin tavallisen meikin kanssa. Ihotyypistä riippuen pysyy erilailla mattana. Paketissa oleva kiinnityspuuteri auttaa asiaa, mutta toki voit halutessasi poistaa kiiltoa myös tavallisella puuterilla jos pohjan puhtaus ei ole se ehdoton juttu. 🙂

  Hannukkaz: Onnea esikoiselle! 🙂

  hollantilaista vartalonhoitoa: Omenat olivat ihania, olen käyttänyt sekä purkki- että tuubiversiot ja suihkugeelin. 🙂

  minikaktus: Kiva kuulla!
  Suomen tilanteen tarkistin suoraan Lushilta (helmikuussa laitoin muistaakseni sähköpostia ja näin on ollut kai alusta lähtien) ja Ruotsin tilanteen olen lukenut joskus Lushin sivuilta. Nyt löysin sieltä tällaisessa yhteydessä maininnan: http://www.lush.se/Events.htm
  "köp 5 st burkar av våra färska handgjorda ansiktsmasker, ta tillbaka de tomma burkarna till butik och få en ny färsk ansiktsmask gratis! (gäller tillsvidare)"
  Mutta ihanaa kuulla, että muutkin purkit käyvät Ruotsissa, sillä siellä tulee kesällä käytyä parikymmentä kertaa työn vuoksi. 😉

 19. 20

  minikaktus sanoo

  Hmm, varsin häiritsevää. Muutaman viikon päästä kiikutan taas viisi purkkia, ja toivottavasti kelpaavat.

  Jos eivät, niin sitten pitää ryhtyä harrastamaan oopperaa Tallinnassa. 😉

 20. 21

  jessi sanoo

  Mulla on kanssa HYVIN kuivat jalat, halkeilee ihan armottomasti, vaikken seisomatyössä olekaan.
  Jenkeistä löysin sitten drugstoresta roll on -rasvan, joka on tehonnut tajuttoman hyvin! Haju pistää nenään, mutta lopputulos on niin hyvä, etten ko. tuotteesta enää luovu. Onneksi on jenkeissä asuvia kavereita, joilta voin rasvaa pyytää lähettämään suomeenkin asti 🙂
  plussaa tuotteessa on myös juuri tuo roll on -ominaisuus, kädet eivät rasvaamisen jälkeen haise pahalta.

  mutta kerro ihmeessä, jos löydät suomesta jonkun huippuhyvän rasvan, mä oon kanssa kaikki markettituotteet jo testannu eikä mikään oo tehonnu.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *