Vänkä ja nätti seepra

Sain suomalaisesta Pretty.fi -kosmetiikkaverkkokaupasta testattavikseni vängän näköisiä kynsijuttuja.

Kyseessä ovat nimittäin kynsiin liimattavat lakkaukset! (Hinta 7,90€/pakkaus.)

Paketissa tulee yhteensä 20 tarraa kymmenessä eri koossa, eli käytännössä tällä pitäisi saada ainakin kaksi ”lakkausta” tehtyä. (Tarkennan myöhemmin, miksi ”ainakin kaksi”.)

Homma lähtee siitä, että puhtaat, kuivat ja lakattomat kynnet käydään kevyesti niiden pinnalta läpi bufferin avulla, jolloin niiden pinta karhenee hieman ja tarrat pysyvät niillä paremmin.

Valitaan siis sopivan kokoisen näköinen tarra…

…poistetaan sen alla oleva suojamuovi, irroitetaan tarraa vähän sen päällä olevasta suojamuovista…

…ja painetaan tarra kynnelle.

Ylimääräinen, kynnen reunan yli menevä osa taitetaan pois ja tarra repäistään poikki.

Tämän jälkeen mahdolliset muualta kynnen yli menneet kohdat irroitetaan esimerkiksi kynnen avulla ensin tökkimällä ja sitten lopuksi ihan vaan nyppäisemällä.

Kaikki kynnet käydään läpi samalla lailla ja lopputuloksena on tämä:

Kynsiä voi lämmittää hieman hiustenkuivaajalla tarrojen kiinnittämisen jälkeen, jolloin tarrat saa asettumaan vieläkin paremmin.

Lopuksi kynsien kärjet voi kevyesti viilata mukana tulleella hiekkapaperiviilalla, jolloin ylimääräiset tarranpalat lähtevät niistä pois.

Homma oli yllättävän aikaavievää. Ajattelin sen olevan vikkelää: tuosta vaan tarrat kynsiin suit sait sukkelaan ja nopeasti valmista, kun lakan ei tarvitse antaa kuivua, mutta vielä mitä.

Homma vei oikeasti melko paljon aikaa kaikkine kommervenkkeineen!

Tarrar pysyivät kynsissäni hyvinä pari päivää, jonka jälkeen ne alkoivat vähitellen kulumaan kynsien kärjistä.

Itse en välttämättä innostuisi näkemään tätä vaivaa yksiväristen tarrojen eteen, mutta tällaisten kuvioiden kanssa, joiden loihtiminen tällaiselta taiteettomalta hätähousulta veisi kolme vuorokautta, tässä hommassa kuitenkin oli järkeä.

Arkikäytössä nämä voisivat olla minusta hieman liian aikaavieviä, mutta jotain erityistä menoa varten laitettuina jo sitten ihan mieletön juttu. Varsinkin, jos nämä saisi vielä nätisti mätsäämään jonkun pienen yksityiskohdan kanssa.

Pretty.fi myy tarroja tällä hetkellä kuudessa eri kuosissa, joten vaihtoehtoja on muutama.

Ja niin, mitä tulee siihen, että setti riittää ainakin kahteen käyttökertaan, niin itse saan sen riittämään ainakin kolmeen, ellen peräti neljäänkin (riippuen kynsien pituudesta).

Jos nimittäin olet yhtä pihi kuin minä (ja suht lyhytkyntinen), otat aina talteen ylijäävän osan:

Mitäs tykkäätte?

Innostuisitteko te tällaisista tarraleikeistä?

Kommentit
 1. 1

  Anonyymi sanoo

  miten opin nail envyä käytetään? netistä oon lukenu et kaks kerrosta pitäis lisätä joka päivä mut pakkauksessa luki et yks kerros joka toinen päivä…

 2. 2

  Agatha sanoo

  Kivan näköiset, mutta en tiedä jaksaisinko itse vaan muutaman päivän takia laittaa noita 🙂 Miten noi muuten saa pois?

  Näistä tuli mieleen, että oletko kokeillut Konad-kynsikoristeluja koskaan?

 3. 3

  Anonyymi sanoo

  Mulla on pysynyt n. 5päivää yleensä. Siinä vaiheessa alkaa tietysti kynsi olla kasvanutkin jo niin paljon että on aika ottaa tarrat veke

 4. 4

  j sanoo

  Agatha: Kannatisiko hieman olla itse aktiivisempi ja kokeilla esimerkiksi tuota sivupalkin haku -kenttää kuin tulla heti kysymään? Konad juttu nyt on muutenkin jo menneen talven lumia… Siihen hakuun kirjoittamalla konad varmasti huomaat jotakin.. Ja Konadille nyt sattuu olemaan ihan oma tunnistekin sivussa. =)

  Anteeksi oli ihan pakko huomauttaa… Tuntuu että ihmiset ovat nykyään kauhean avuttomia ja kysyvät monesti sellaista mitä omalla aktiivisuudella blogistakin löytäisi.

 5. 5

  sanoo

  Saman tuloksen, mutta pysyvämmän saa lakallakin kun tarpeeksi harjoittelee 😛 On varmasti joillekkin mukava tapa tämä mutta itseäni varten nämä eivät ole 😀

 6. 6

  sanoo

  En ole tarraleikkejä vielä leikkinyt, mutta odottelemassa olisi Italian tuliaisina Essencen kynsitarrapaketti, tosin niissä oli vähän eri toimintamenetelmä muistaakseni.

 7. 7

  sanoo

  Tais mennä tarra väärin päin kun ohjeessakin lukee, että pyöristetty pää kynsinauhaa kohti 😀 Jos osasin oikein suomentaa? Mutta kyllähän se noinkin toimii!

 8. 8

  Agatha sanoo

  J: Ai anteeksi, enpä huomannut tuota tunnistetta kun en ole niin innostunut kynsien laitosta, tuo Konad tuli vaan mieleen näistä. Kiva että viitsit näin ystävälliseen sävyyn siitä huomauttaa, niin tiedän olla vastaisuudessa kysymättä mitään…

 9. 9

  sanoo

  Itse oon miettinyt tuollaisten kynsitarrojen kokeilua. Mietityttaa vain, etta onnistuukohan se niiden laittaminen kuinka helposti…

 10. 10

  Anonyymi sanoo

  Mitä ihmettä… Tarrat maksavat musta tosi paljon siihen nähden,että kestävät ainoastaan muutaman päivän.

 11. 11

  j sanoo

  Agatha: En tarkoittanut pahalla =) Täällä blogeissa vain pyörii niin paljon ihmisiä ketkä eivät itse viitsi etsiä mitään vaan kysyvät heti, niin satuin sitten huomauttamaan asiasta…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *