Välipala

Pieni välipostaus tähän rakoon.

Haluan heti ensinnäkin kertoa blogiani tuotteiden vähennysprojektin kannalta seuraaville, ettette todellakaan tule (taaskaan) pitämään tulevista tuotepostauksistani kesäkuun yhteenvedosta puhumattakaan (tosin siihen nyt ei vielä aikoihin päästäkään). Tavaraa ei nimittäin ole pahemmin vähentynyt, mutta sitä on ehkä hieman tullut lisää…

Mutta hei, minkäs sille voi!

Välillä laihdutuskuuristakin voi mennä maku. Usein se tapahtuu kesällä, kun kaikki syövät jäätelöä, mansikoita ja kermavaahtoa ja kaikki kesäjuhlat ovat suklaakakkupainotteisia. Juuri tällainen vaihe minulla on nyt menossa -mielestäni ihan ymmärrettävästä syystä.

Tiedättekö, mikä on astetta pahempi vertauskuva vertauskuvasta ”kuin lapsi karkkikaupassa”? Vastaus: ”Kuin Virve halvan kosmetiikan kaupassa.”

Ensimmäinen työputkeni laivalla on takana ja voin kertoa, että kymmenen päivän pyöriminen laivan parfyymiosastolla ja Tukholman ja Helsingin alennusmyynneissä ei tullut ihan halvaksi! Tai oikeastaan kaikki ostamani oli erikseen ihan superhalpaa (jopa näin köyhän kosmetiikkamyyjän näkökulmasta), mutta jos kaiken laskee yhteen, ei loppusumma ollutkaan enää ihan niin pieni…

Tämä postaus toimii siis pohjustuksena sille, ettei kesäkuun yhteenvetoa tulla ihan heti näkemään. Toki voisin listata tulleet ja menneet tuotteet ensin yhteen ja syventyä niihin sitten tarkemmin, mutta minusta on kivempaa pitää teitä jännityksessä niin, ettette yhtään tiedä, mitä milloinkin on luvassa. Ehkä siis saamme kesäkuun yhteenvedon käsittelyyn heinäkuun lopulla ja heinäkuuhun pääsemme sitten joskus syksyllä…?

Nyt ryhdynkin sitten sormet syyhyten näpyttelemään teille postauksia uusista ihanista tuotteistani. Toivottavasti kaikki tuotejuttujen kannalta blogiani seuraavat kuitenkin nauttivat! Minulla on nimittäin niin paljon muutakin tekstiä naputeltuna, etten edes malttaisi varata mitään päivää yhteenvedolle. No, yritän sujauttaa sen kuitenkin johonkin väliin…

Kommentit
 1. 1

  pannukakku sanoo

  Hei olen kokonaan unohtanut kiittää suoristusraudasta! Se tuli perille nopeasti ja superhyvin pakattuna ja itse rauta on mahtava 🙂
  Tosin tuskailin varmaan lähemmäs 10 minuttia päällelaiton kanssa, olisin toki voinut lukea raudan kyljessä olevan tekstin jonka mukaan nappia on painettava kaksi sekunttia mutta se olisi toki ollut liian yksinkertaista 😉

  Mutta siis kiitos paljon! 🙂

 2. 2

  sanoo

  Minä tykkään blogistasi, höpiset täällä mistä tahansa 🙂 Tätä on vaan niin ihana lukea, ja bonuksena päälle saa hyviä käyttökokemuksia eri tuotteista.
  Ihanaa kesää ja innolla odottelen, mitä kaikka kivaa olet aleista löytänyt meren molemmin puolin.

 3. 4

  Jane sanoo

  Mutta hei, mites me sitten ehditään käydä itse alesta ostamassa ne hyvät tuotteet, jotka sinä olet löytänyt ja joista meille kerrot, jos et tee sitä heti? Toivottavasti siis postailet mahdollisimman pian löydöistäsi meille vinkiksi ja ainakin lukuiloksi, jos ei muuta.

 4. 5

  Muumöö sanoo

  Totta puhuen en noita yhteenvetoja lue muutenkaan, tuotepostauksia sen sijaan kyllä, mitä suurimmalla mielenkiinnolla 🙂

 5. 6

  Anonyymi sanoo

  Äh, mulla meni fiilikset. Muuten hyvä blogi, mutta noi iänikuiset vertailut laihdutuskuurien repsahduksiin ja samat sepittelyt, että "minkäs voit" ja "näitä vaan tulee ja tulee" antoi, anteeksi nyt vaan, tosi huonon vaikutelman. Ja näitä on herraties kuultu jo niin monta kertaa.

  Ne on KAIKKI omaa selittelyä itsellesi, kun annat julkisesti itsellesi armahduksen, kun vaan ostat, ostat, ostat, otat vastaan, saat lahjoituksena, sulle tupsahtelee jne. aina vaan enenevissä määrin kaikkea kivaa, ihanaa, mä-kuolen-kun-en-malta-odottaa-korkkausta tuotteita, ja se alkuperäinen blogin idea on enää vain kaukainen, hädin tuskin tunnistettavissa oleva järjen häivähdys.

  Ja ihan turha vakuutella, että kyllä vielä otat itseäsi niskasta kiinni, että tää on vaan väliaikainen repsahdus, että sori nyt vaan mut kyllä te ymmärrätte, että ens kuussa sitten kulutellaan tuotteita tripla-lotraamalla, ja että eiks oo mukavaa, kun me lukijat saadaan kuunnella sun arvioita uusista tuotteista.

  No ei oo enää kivaa sekään. Jokatoinen sun arvio on tällainen: "ihan kiva, siis kosteutti ihan mukavasti mutta ei riittävästi, ei mun haluihin tarpeeksi tahmainen/tuuheuttava, ei jää ikävä, en ostaisi toista, palan halusta päästä kokeilemaan kaikkia muiden valmistajien samantyyppisiä tuotteita, blaa blaa…"

  Mihin on hukkunut se kriittinen ihminen, joka sä olit aiemmin? Nyt on jäljellä joku avosylinen vastaanottajarobotti, joka vaan kuluttaa kulutuksen, huvin, päähänpinttymän, hauskuuden, muka-lukijoiden-edun ja ties minkä muun vuoksi, mutta ei enää ideologian vuoksi.

  Tiedän, etten ole ainoa, koska on muitakin, jotka ovat samaa mieltä, että homma on karannut käsistä, ja blogi jauhaa aina samaa.

  Nyt sä puolustaudut ja sanot, että jos ei huvita, niin älkää lukeko. Sun blogi, sun säännöt. No, ei tuollaisia argumentteja vastaan voikaan taistella, mutta tää olikin vain tiedonanto mitä lukijan puolelle kuuluu. Suutu rauhassa, vaikka ei se kirjoituksen tarkoitus olekaan. Kun lepyt, niin mieti, voisiko olla jotain, millä uudistat tätä niin hyvin alkanutta mutta sittemmin ihan farssiksi muuttunutta blogiasi? Aina riittää niitä lukijoita, jotka kommentoivat, että ihanaa, ihanaa, tosi hyvä blogi, mä rakastan sun blogia.. Mutta riittääkö sulle se hypetys? Etkö haluaisi mieluummin olla enemmän? Vakuuttavampi, uskottavampi? Sulla on ammattitaitoa, mutta tuotteiden edessä olet pahempi kuin tavalliset naiset yleensä. Sekoat ihan täysin, ja sulle kelpaa mikä vaan, missä vaan, ja sen seurauksena saamme kuulla niitä diipa-daapa-arvosteluja, jotka olemme itsekin todenneet käytettyämme samoja markettituotteita. On tää jonkinasteista lukijan aliarvioimista, mutta kun kerran julkisesti halusit alkaa ostolakkoon, niin julkisesti tulee myös palaute. Tai sitten ei ;), jos et julkaise tätä. Niinkin voi käydä, ja sitten ainakin tiedän, että tää osui ja upposi liian lujaa..

  Kaikesta huolimatta, koita kestää ja tsemppiä työhön ja kotiinkin!!

  Anni

 6. 7

  kirsikka. sanoo

  Minulle on ainakin pääasia että postaat jotakin. Ihan mitä vaan! Oon aivan koukussa kirjoituksiisi, ja sinusta on ollut hurjan paljon apua ostopäätöksiä tehdessä. (Voi tosin olla että muutama euro olisi säästynyt jos en olisi hurahtanut kynsien laittoon sinun takiasi, mutta pyh, syöminen on ihan yliarvostettua. Kunhan vain on kauniit kynnet :D) Minä en syytä sinua yhtään mistään, nyt kun tiedän miten helppo kosmetiikkaan on hurahtaa! Pah, joku vähennysprojekti. Kunhan vaan olet onnellinen etkä huku kauneustuotteisiisi (-:

 7. 8

  sanoo

  pannukakku: Kiva kuulla ja kiitokset itsellesi. 🙂

  Sinisilmä: Kiva kuulla. 🙂 Löytöjä on tosiaan tehty ja niistä on tulossa raportointia.

  Kirsikka: 😉

  Jane: Jos on jotain superhyviä alelöytöjä, niin julkaisen ne postaukset ekana. 😉

  Muumöö: Jes. 🙂

  Anni: Kiitos ajattelemisen aihetta antaneesta kommentistasi. Totuus vaan kuitenkin on se, että juuri tällainen minä olen, ihan superhörhö kosmetiikan suhteen ja minä RAKASTAN testata kaikkea uutta. Vaikken kirjoittaisikaan kaikesta blogiini, tykkäisin silti testata ja käyttää. Minähän testaan töissä paljon kaikkea sellaistakin, mistä en täällä edes mainitse. Olen siis vaan puhtaasti utelias kosmetiikan suhteen! Aluksi ideana oli lähteä muuttamaan itseäni tuotteidenvähennysprojektin avulla, mutta ajatus itsensä muuttamisesta ei vaan ole enää tuntunut hyvältä. En ole keksinyt enää sitä järkevää vastausta kysymykseen "Miksi?". Tottakai tahtoisin vähemmän tavaraa ympärilleni, mutta en ole saanut punnittua vaakakupissa sitä, olisinko onnellisempi omistaessani vähemmän tuotteita vai saadessani kokeilla kaikkes kivaa. Nyt olen ollut jo jonkun aikaa eräänlaisessa miettimisvaiheessa sen suhteen, mihin suuntaan lähden. Väärin on kuitenkin sanoa, että otan kaikkea mitä saan avosylin vastaan, sillä blogini kautta en pahemmin mitään saa ja jokainen kosmetiikkamyyjänä työskentelevä lukijani tietää, että saavat itse saman verran elleivät peräti enemmänkin tuotteita töistä kuin minä. Ulkopuolisen silmissä tämä voi kuulostaa oudolta, mutta jos itse on töissä alalla ja lähipiirikin on samaa luokkaa, niin tämä on ihan normaalia.
  Kurja tosiaan kuulla, jos tuotekommentit toistavat sinun (ja monien muiden mielestä) itseään. Kirjoitan kaikesta kuitenkin edelleen rehellisesti ja jos kokemusta on kymmenistä samanlaisista tuotteista, hukkuu moni vaan massaan eikä niistä vaan ole sen erityisempää sanottavaa. Blogini ideana on ollut alusta asti kertoa tuotteista se rehellinen ja minun oma mielipiteeni ja aion sillä linjalla jatkaa tulevaisuudessakin. Siitähän ei mihinkään pääse, että hyvin moni tuote nyt vaan on niin toistensa kaltainen, ettei niistä vaan ole mitään erityistä sanottavaa.

  En tosiaan närkästynyt mielipiteestäsi, sillä kyllä tämä on ihan avoin kanava kaikelle (asialliselle) palautteelle. Kiitos siis vielä kommentistasi. 🙂

  kirsikka.: Kiitos, kiva kuulla. 🙂

 8. 9

  sanoo

  pannukakku: Kiva kuulla ja kiitokset itsellesi. 🙂

  Sinisilmä: Kiva kuulla. 🙂 Löytöjä on tosiaan tehty ja niistä on tulossa raportointia.

  Kirsikka: 😉

  Jane: Jos on jotain superhyviä alelöytöjä, niin julkaisen ne postaukset ekana. 😉

  Muumöö: Jes. 🙂

  Anni: Kiitos ajattelemisen aihetta antaneesta kommentistasi. Totuus vaan kuitenkin on se, että juuri tällainen minä olen, ihan superhörhö kosmetiikan suhteen ja minä RAKASTAN testata kaikkea uutta. Vaikken kirjoittaisikaan kaikesta blogiini, tykkäisin silti testata ja käyttää. Minähän testaan töissä paljon kaikkea sellaistakin, mistä en täällä edes mainitse. Olen siis vaan puhtaasti utelias kosmetiikan suhteen!
  Aluksi ideana oli lähteä muuttamaan itseäni tuotteidenvähennysprojektin avulla, mutta ajatus itsensä muuttamisesta ei vaan ole enää tuntunut hyvältä. En ole keksinyt enää sitä järkevää vastausta kysymykseen "Miksi?". Tottakai tahtoisin vähemmän tavaraa ympärilleni, mutta en ole saanut punnittua vaakakupissa sitä, olisinko onnellisempi omistaessani vähemmän tuotteita vai saadessani kokeilla kaikkes kivaa.
  Nyt olen ollut jo jonkun aikaa eräänlaisessa miettimisvaiheessa sen suhteen, mihin suuntaan lähden. Väärin on kuitenkin sanoa, että otan kaikkea mitä saan avosylin vastaan, sillä blogini kautta en pahemmin mitään saa ja jokainen kosmetiikkamyyjänä työskentelevä lukijani tietää, että saavat itse saman verran elleivät peräti enemmänkin tuotteita töistä kuin minä. Ulkopuolisen silmissä tämä voi kuulostaa oudolta,
  mutta jos itse on töissä alalla ja lähipiirikin on samaa luokkaa, niin tämä on ihan normaalia.
  Kurja tosiaan kuulla, jos tuotekommentit toistavat sinun (ja monien muiden mielestä) itseään. Kirjoitan kaikesta kuitenkin edelleen rehellisesti ja jos kokemusta on kymmenistä samanlaisista tuotteista, hukkuu moni vaan massaan eikä niistä vaan ole sen erityisempää sanottavaa. Blogini ideana on ollut alusta asti kertoa tuotteista se rehellinen ja minun oma mielipiteeni ja aion sillä linjalla jatkaa tulevaisuudessakin.
  Siitähän ei mihinkään pääse, että hyvin moni tuote nyt vaan on niin toistensa kaltainen, ettei niistä vaan ole mitään erityistä sanottavaa.

  En tosiaan närkästynyt mielipiteestäsi, sillä kyllä tämä on ihan avoin kanava kaikelle (asialliselle) palautteelle. 🙂

  kirsikka.: Kiitos, kiva kuulla. 🙂

 9. 10

  sanoo

  pannukakku: Kiva kuulla ja kiitokset itsellesi. 🙂

  Sinisilmä: Kiva kuulla. 🙂 Löytöjä on tosiaan tehty ja niistä on tulossa raportointia.

  Kirsikka: 😉

 10. 11

  sanoo

  Jane: Jos on jotain superhyviä alelöytöjä, niin julkaisen ne postaukset ekana. 😉

  Muumöö: Jes. 🙂

  Anni: Kiitos ajattelemisen aihetta antaneesta kommentistasi. Totuus vaan kuitenkin on se, että juuri tällainen minä olen, ihan superhörhö kosmetiikan suhteen ja minä RAKASTAN testata kaikkea uutta. Vaikken kirjoittaisikaan kaikesta blogiini, tykkäisin silti testata ja käyttää. Minähän testaan töissä paljon kaikkea sellaistakin, mistä en täällä edes mainitse. Olen siis vaan puhtaasti utelias kosmetiikan suhteen!
  Aluksi ideana oli lähteä muuttamaan itseäni tuotteidenvähennysprojektin avulla, mutta ajatus itsensä muuttamisesta ei vaan ole enää tuntunut hyvältä. En ole keksinyt enää sitä järkevää vastausta kysymykseen "Miksi?". Tottakai tahtoisin vähemmän tavaraa ympärilleni, mutta en ole saanut punnittua vaakakupissa sitä, olisinko onnellisempi omistaessani vähemmän tuotteita vai saadessani kokeilla kaikkes kivaa.
  Nyt olen ollut jo jonkun aikaa eräänlaisessa miettimisvaiheessa sen suhteen, mihin suuntaan lähden. Väärin on kuitenkin sanoa, että otan kaikkea mitä saan avosylin vastaan, sillä blogini kautta en pahemmin mitään saa ja jokainen kosmetiikkamyyjänä työskentelevä lukijani tietää, että saavat itse saman verran elleivät peräti enemmänkin tuotteita töistä kuin minä. Ulkopuolisen silmissä tämä voi kuulostaa oudolta,
  mutta jos itse on töissä alalla ja lähipiirikin on samaa luokkaa, niin tämä on ihan normaalia.
  Kurja tosiaan kuulla, jos tuotekommentit toistavat sinun (ja monien muiden mielestä) itseään. Kirjoitan kaikesta kuitenkin edelleen rehellisesti ja jos kokemusta on kymmenistä samanlaisista tuotteista, hukkuu moni vaan massaan eikä niistä vaan ole sen erityisempää sanottavaa. Blogini ideana on ollut alusta asti kertoa tuotteista se rehellinen ja minun oma mielipiteeni ja aion sillä linjalla jatkaa tulevaisuudessakin.
  Siitähän ei mihinkään pääse, että hyvin moni tuote nyt vaan on niin toistensa kaltainen, ettei niistä vaan ole mitään erityistä sanottavaa.

  En tosiaan närkästynyt mielipiteestäsi, sillä kyllä tämä on ihan avoin kanava kaikelle (asialliselle) palautteelle. 🙂

  kirsikka.: Kiitos, kiva kuulla. 🙂

 11. 13

  sanoo

  Anni: Kiitos ajattelemisen aihetta antaneesta kommentistasi. Totuus vaan kuitenkin on se, että juuri tällainen minä olen, ihan superhörhö kosmetiikan suhteen ja minä RAKASTAN testata kaikkea uutta. Vaikken kirjoittaisikaan kaikesta blogiini, tykkäisin silti testata ja käyttää. Minähän testaan töissä paljon kaikkea sellaistakin, mistä en täällä edes mainitse. Olen siis vaan puhtaasti utelias kosmetiikan suhteen!
  Aluksi ideana oli lähteä muuttamaan itseäni tuotteidenvähennysprojektin avulla, mutta ajatus itsensä muuttamisesta ei vaan ole enää tuntunut hyvältä. En ole keksinyt enää sitä järkevää vastausta kysymykseen "Miksi?". Tottakai tahtoisin vähemmän tavaraa ympärilleni, mutta en ole saanut punnittua vaakakupissa sitä, olisinko onnellisempi omistaessani vähemmän tuotteita vai saadessani kokeilla kaikkes kivaa.
  Nyt olen ollut jo jonkun aikaa eräänlaisessa miettimisvaiheessa sen suhteen, mihin suuntaan lähden. Väärin on kuitenkin sanoa, että otan kaikkea mitä saan avosylin vastaan, sillä blogini kautta en pahemmin mitään saa ja jokainen kosmetiikkamyyjänä työskentelevä lukijani tietää, että saavat itse saman verran elleivät peräti enemmänkin tuotteita töistä kuin minä. Ulkopuolisen silmissä tämä voi kuulostaa oudolta,
  mutta jos itse on töissä alalla ja lähipiirikin on samaa luokkaa, niin tämä on ihan normaalia.
  Kurja tosiaan kuulla, jos tuotekommentit toistavat sinun (ja monien muiden mielestä) itseään. Kirjoitan kaikesta kuitenkin edelleen rehellisesti ja jos kokemusta on kymmenistä samanlaisista tuotteista, hukkuu moni vaan massaan eikä niistä vaan ole sen erityisempää sanottavaa. Blogini ideana on ollut alusta asti kertoa tuotteista se rehellinen ja minun oma mielipiteeni ja aion sillä linjalla jatkaa tulevaisuudessakin.
  Siitähän ei mihinkään pääse, että hyvin moni tuote nyt vaan on niin toistensa kaltainen, ettei niistä vaan ole mitään erityistä sanottavaa.

  En tosiaan närkästynyt mielipiteestäsi, sillä kyllä tämä on ihan avoin kanava kaikelle (asialliselle) palautteelle. 🙂

 12. 14

  sanoo

  Anni: Kiitos ajattelemisen aihetta antaneesta kommentistasi. Totuus vaan kuitenkin on se, että juuri tällainen minä olen, ihan superhörhö kosmetiikan suhteen ja minä RAKASTAN testata kaikkea uutta. Vaikken kirjoittaisikaan kaikesta blogiini, tykkäisin silti testata ja käyttää. Minähän testaan töissä paljon kaikkea sellaistakin, mistä en täällä edes mainitse. Olen siis vaan puhtaasti utelias kosmetiikan suhteen!
  Aluksi ideana oli lähteä muuttamaan itseäni tuotteidenvähennysprojektin avulla, mutta ajatus itsensä muuttamisesta ei vaan ole enää tuntunut hyvältä. En ole keksinyt enää sitä järkevää vastausta kysymykseen "Miksi?". Tottakai tahtoisin vähemmän tavaraa ympärilleni, mutta en ole saanut punnittua vaakakupissa sitä, olisinko onnellisempi omistaessani vähemmän tuotteita vai saadessani kokeilla kaikkes kivaa.

 13. 15

  sanoo

  (jatkoa Annin kommentin vastaukseen, Blogger ei suostunut jukaisemaan yhtenä patkänä jostain syystä.)
  Nyt olen ollut jo jonkun aikaa eräänlaisessa miettimisvaiheessa sen suhteen, mihin suuntaan lähden. Väärin on kuitenkin sanoa, että otan kaikkea mitä saan avosylin vastaan, sillä blogini kautta en pahemmin mitään saa ja jokainen kosmetiikkamyyjänä työskentelevä lukijani tietää, että saavat itse saman verran elleivät peräti enemmänkin tuotteita töistä kuin minä. Ulkopuolisen silmissä tämä voi kuulostaa oudolta,
  mutta jos itse on töissä alalla ja lähipiirikin on samaa luokkaa, niin tämä on ihan normaalia.
  Kurja tosiaan kuulla, jos tuotekommentit toistavat sinun (ja monien muiden mielestä) itseään. Kirjoitan kaikesta kuitenkin edelleen rehellisesti ja jos kokemusta on kymmenistä samanlaisista tuotteista, hukkuu moni vaan massaan eikä niistä vaan ole sen erityisempää sanottavaa. Blogini ideana on ollut alusta asti kertoa tuotteista se rehellinen ja minun oma mielipiteeni ja aion sillä linjalla jatkaa tulevaisuudessakin.
  Siitähän ei mihinkään pääse, että hyvin moni tuote nyt vaan on niin toistensa kaltainen, ettei niistä vaan ole mitään erityistä sanottavaa.

  En tosiaan närkästynyt mielipiteestäsi, sillä kyllä tämä on ihan avoin kanava kaikelle (asialliselle) palautteelle. 🙂

 14. 17

  Janina sanoo

  Nyt täytyy sanoa, että olen Annin kanssa TÄYSIN eri mieltä.
  Itse en seuraa tätä blogia lähes ollenkaan enää "ostolakko"-hengessä, vaan olen koukuttunut tähän täysin uusien tuotteiden, ostohypetyksen, tuotearvioiden ja asiantuntijuuden takia. En saa kiksejä siitä, että tuotteet vähenevät (poikkeuksena ne kerrat, kun kirjoitat siitä niin elävästi, että itsekin innostuu :D), vaan enemminkin uusien tuotteiden arvoisteluista ja huippuhyvistä vinkeistä. Ja tämä blogi ei todellakaan ole mikään farssi minun silmissäni ainakaan, vaan nykyään vielä parempi ja syvällisempi, kuin aloituspäivityksien aikaan.

  Ja tuosta töitten kautta saaduista tuotteista ja sen määristä: kosmetiikka-alalla itsekin töissä olevana tiedän, että tuo on todellakin normaalimääriä, mitä saat töittesi kautta tuotteita. Meidän TYÖHÖMME kuuluu testata uusia saatuja tuotenäytteitä, tutkiskella niitä ja miettiä kenelle ne voisivat sopia. Emme ole "kohteliaita", jos kieltäytyisimme tuotteista, vaan silloin olisimme tylyjä ja huonoja myyjiä.

  Ja tuosta, että Virvelle riittäisi pelkkä hypetys tästä blogista. Onkohan Anni lukenut lähiaikoina kommenttiboksia yhdestäkään kirjoituksesta? Lähes joka ikisestä löytyy vähintään yksi kysymys, joka ei välttämättä edes liity koko kirjoitukseen, mutta johon Virve vastaa ammattitaidolla.

  Ja se, että Virve selittelee ostoksiaan – kuka EI selittele välillä ostoksiaan? Minä ainakin perustelin joka ikisen aleostoksen itselleni "Tarvitsen juuri tätä laukkua, koska minulla ei ole yhtään vaalean harmaata pitkäolkaimista laukkua vielä." jne. Virve on vain bloginpitäjä, joka tekee sitä julkisesti. Vähän armoa hei.

  Ja jos joku väittää, että Virve on "tuotteiden edessä pahempi kuin tavalliset naiset yleensä", niin tässä yhden shoppailu&kosmetiikkahypettäjän aleostoslista tältä kesältä:

  – Dior luomiväripaletti
  – Dior viisikko
  – Biotherm puhdistusvaahto
  – Biotherm seerumi
  – L'oréal kasvovesi
  – Dior meikkivoide
  – Dove suihkusaippua
  – Rainbow suihkusaippua
  – Rainbow kuorinta-aine
  – Rainbow kasvovoide
  – Nivea aurinkovoide
  – L'oréal aurinkovoide
  – Nivea after sun
  – Joico hoitoaine
  – Joico hoitoaine 2
  – Joico hoitoaine 3
  – Nail envy
  – Biotherm kasvovoide
  – L'oréal ripsiväri
  – L'oréal ripsiväri x2
  – ripsentaivuttajat
  – luomivärisivellin
  – palasaippua x2
  – kasvonaamio x2
  – huulienkuorinta

  Ja tämä siis pelkästään kosmetiikasta.

  Virve on täysin normaali kosmetiikkafriikki 😉

 15. 18

  sanoo

  Janina: "Virve on täysin normaali kosmetiikkafriikki" Kiitos! 😉
  Tottakai ymmärrän, että homma voi jo näyttää farssilta jonkun ulkopuolisen silmissä, mutta jos olisin ammatiltani vaikkapa kirjastonhoitaja ja ahmisin kirjoja samalla antaumuksella voisin vaikkapa vannoa, ettei kukaan pitäisi sitä ollenkaan outona vaan ammattiin vaan kuuluvana. 🙂

 16. 19

  Kaisa sanoo

  Komppaan Janinaa, eikä tämäkään kosmetiikkafriikki millään malttaisi odottaa esittelyä Tukholman alelöydöistä!

 17. 20

  Helinä sanoo

  Tuohon Annin kommenttiin ja siitä virinneeseen keskusteluun toteasin omalta osaltani seuraavaa: Vaikka olen ollut aina minimalisti kosmetiikan suhteen (nyt kyllä Lush-villitys sekoittanut vuoden sisällä uudelleen pääni ehkä hieman huolestuttaviin mittasuhteisiin….) enkä itse edes meikkaa kuin ani harvoin (silloinkin vain ripsaria ja huulikiiltoa), niin en silti lähtisi todellakaan tuomitsemaan Virveä.

  Toki kulutustahti joskus hirvittää siinä mielessä, etten millään saisi kosteusvoiteita tai huulipunaa kulutettua samassa ajassa ja tietysti niistä yhteensä syntyy älyttömästi jätettä. Virve kuitenkin onneksi kierrättää pakkaukset. Enemmän ihmettelen ihmisiä, jotka ostelevat muodin mukaan vaihtuvia uusia vaatteita ja hankkivat esim. kuudet farkut vuodessa ja uuden talvitakin joka vuosi (kyllä, tunnen ihan oikeasti paljon ihmisiä, jotka tekevät näin), kun itse käytän jopa yli 15 vuotta vanhoja vaatteita tai muiden vanhoja (miten kengät voivat kulua "loppuun" vuodessa??). Kosmetiikka on kuitenkin kulutustavaraa ja vaikka kulutusta olisi minusta kaikkien hyvä hillitä, lähes jokaisella on joku intohimo tai elämäntapa, josta syntyy suorasti tai epäsuorasti jätettä/saastetta/energiantuhlausta: internetin suurkäyttö, kirjojen tai levyjen ostelu, matkustelu, autoilu, lihansyönti, käsityöt…

  Minusta on hienoa, että Virve jaksaa vastailla ihmisten kysymyksiin asiallisesti ja asiantuntevasti ilman palkkaa blogissaan. Tämän kyllä huomaa, jos lukee kommenttiboksitkin. Minusta arvostelut eivät ole suinkaan poikkeuksetta diibadaabaa ja ainakin tälle kosmetiikkatumpelolle on selvinnyt monien mystisten tuotteiden merkitys ja käyttötapa (katso hyvänä esimerkkinä seuraava postaus latvasuojista!). Ja noh…kaikista perustuotteista ei pysty kertomaan muuta kuin ne perusjutut, mutta senkin Virve tekee hauskalla ja sujuvalla tavalla, jota kielen ammattilaisena itse jaksan lukea, vaikkei normikosmetiikka edes sinänsä kiinnosta minua! (Olen vankkumaton eläinkokeettomuuden ja luonnollisemman kosmetiikan kannattaja itse.)

  Mitä tulee työn kautta tuleviin tuotteisiin , minusta hyvän myyjän tehtäviin kuuluu testata niitä itse eikä myydä tavaraa vain promomatskun pohjalta. Tältä osalta testailu lisää ammattitaitoa ja on osa työlle omistautumista. (Kirjoitin tästä jo muuten juuri äskettäin johonkin postaukseen…)

  Ainoa, mistä olisin tässä hieman huolissani (jätteiden ohella) on se, voiko iholle todella olla hyväksi käyttää niin paljon ja erilaisia tuotteita jatkuvasti, sillä itse karsastan normikosmetiikan kemikaalien määrää ja sitä, että vuosittain kuitenkin kielletään useita ainesosia, joita siihen asti on pidetty turvallisina, joten koskaan ei voi tietää, mikä ensi vuonna todetaankin virallisesti vaaralliseksi. Siinä mielessä luonnonkosmetiikka on kyllä turvallisempi vaihtoehto minusta. Mikäli tämä ei Virveä itseään kuitenkaan huoleta, ei sekään minusta minulle kuulu. Luen mielenkiinnolla silti kaikesta, mutta päätän itse, mitä uskallan ja haluan kokeilla tai en. =)

  Virvestä tulisi muuten aivan MAHTAVA myyjä luonnonkosmetiikan puolelle, sillä hänellä on laaja kokemus koko kentästä ja osaisi siis vertailla ja auttaa erityisesti asiakkaita, jotka ovat vasta epävarmoina siirtymässä normikosmetiikasta luonnonmukaisempaan! =)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *