Vaahtoava labra

Eilen puhuttiin öljyputsareista, joita käytän mielelläni kaksoispuhdistusta iholleni tehdessäni ykkösvaiheen puhdistustuotteina. Ne puhdistavat ihon hyvin jättäen sen kuitenkin pehmeäksi ja miellyttävän tuntuiseksi.
Kuten myös kerroin, suosin kaksoispuhdistusta. Ensimmäisellä puhdistuskerralla iholta lähtee pois meikki ja toisella puhdistuskerralla puhdistus vielä viimeistellään ja iholta lähtevät pois viimeisetkin epäpuhtaudet. Toisen vaiheen puhdistustuote saa olla pesevämpi, muttei kuitenkaan ihoa natisevan puhtaaksi hankaava. 
En ole yleensä mikään suuri puhdistusvaahtojen ystävä, mutta kakkosvaiheen putsareina ne kuitenkin menevät, mikäli ensimmäinen puhdistustuote on ihon tarpeeksi hyvin puhdistava.
Viimeaikoina minulla onkin ollut käytössäni Lumenelta saamani merkin apteekkilinja LAB:in Hoitava Puhdistusvaahto.
Kuten puhdistusvaahdot yleensäkin, on tämäkin todella hellävarainen iholla. Neste muuttuu pumppua painaessa ja purkista ulostullessaan kuohkeaksi vaahdoksi, joka ei ole mitenkään erityisen pesevää, mutta puhdistaa iholta hyvin kevyen meikin ja epäpuhtaudet jättämättä ihoa kiristävän kuivaksi. Tällaiset tuotteet ovatkin minusta mukavia käyttää silloin, kun iholla on vain hyvin kevyt ehostus tai ei ehostusta ollenkaan. Itse suosin tätä paitsi kakkosvaiheen putsarina myös aamupuhdistajana halutessani iholtani pois yövoiteen ja yöllisten hikoilujen jämät.
Rehellisesti sanottuna minun on kuitenkin todettava, etten ole yleensä huomannut vaahtoputsarien välillä suurta eroa. Ehkä eron huomaisi selkeämmin, jos koko meikinpuhdistuksen yrittäisi tehdä yhdellä ja ainoalla vaahtoputsarilla, mutta koska en todellakaan koe sen riittävän ihollani kunnolliseksi meikinpuhdistukseksi ja yhdistän tuotteen aina muihin tuotteisiin, ovat ne minulle yleensä lähes poikkeuksetta yhtä ja samaa tavaraa. Jotkut saattavat olla vielä toisiaan hieman hellävaraisempia, mutta tämän Lumenen LAB-linjan vaahtoputsarin laskisin melkoisen keskivertotavaraksi, joka hoitaa asiansa hyvin, muttei minusta erottunut millään erityisellä tavalla muista. 
Hyvää tavaraa, mutta minä etsin erityisen täydellisiä tuotteita.
Oletteko te kokeilleet tämän vaahtoputsarin? Tai olisiko teillä kertoa kokemuksia muista vaahtoputsareista? Ketkä ylipäätänsä ovat vaahtoputsarien ystäviä?
Kommentit
 1. 1

  Anonyymi sanoo

  Sebamedin puhdistusvaahto on jo useamman vuoden ajan toiminut mulla kaksoispuhdistukse kakkosvaiheessa 🙂 Meikit putsaan ensin Favoran puhdistusgeelillä. Näistä on muodostunut mulle se tuttu ja turvallinen kaksikko, mutta joskus tekisi kyllä mieli napata joku uusi tuote mukaan. Ehkä kokeilen tätä Lumenen vaihtoehtoa seuraavaksi 😀

 2. 2

  sanoo

  Mä rakastan vaahtoputsareita! Laveralta löytyy hyvä neutral sarjasta, mutta oma suosikkini on Melvitan, myös Acon putsarissa on loistava hinta/laatusuhde. Monet myös vannovat Vichyn nimeen, itse en niin tykästynyt.

 3. 3

  sanoo

  Itse pidän juurikin näistä puhdistusvaahdoista, koska se vaahto vain on niin kivaa. 🙂 Tuota Lumenen omaa en ole kokeillut. Käytän tällä hetkellä Dermosilin Vitamin E -puhdistusvaahtoa, joka on hyväntuoksuista ja kuohkeavaahtoista. Joidenkin puhdistusvaahtojen vaahdot ovat turhan löysiä, mutta Dermosilissä on hyvä vaahto.

 4. 5

  sanoo

  Olen käyttänyt Body Shopin Nutriganics -vaahtopuhdistusta sekä Nivean Cleasing Moussea (Dry Skin). Pidän enemmän Body Shopin tuotteen tuoksusta sekä vaahto on jotenkin pehmeämmän tuntuista. Vaikuttaa siltä, että edullisempaa Niveaa pitää ottaa enemmän, jotta se puhdistaa. Ehkä Nivean normaalin ihon versio on tehokkaampaa tavaraa.

 5. 6

  sanoo

  Ennen jonkinlaista tehoon ja kuluvuuteen negatiivisesti vaikuttanutta uudistusta käytin vuosia Dermosilin vaaleanpunaista E-puhdistusvaahtoa luottotuotteenani, nyt ystävän suosituksella olen löytänyt hintavamman mutta täydellisyyttä hipovan Elivon puhdistusvaahdon, jota saa apteekeista. Poistaa ilahduttavan tehokkaasti meikin yksinään käytettynä, ja tuotteen hieman unisex-tuoksu on nenääni herkullinen! Ostin juuri toisen pullon. 🙂

 6. 7

  sanoo

  En osaa selittää sen tarkemmin miksi tykkään vaahtoputsareista kuin että ne tuntuvat iholla ihanalta :). En käytä paljonkaan meikkiä kasvoilla eli saan kaiken naamasta irti jo pelkästään yhdellä putsarilla ja loppusilaus kasvovedellä.

 7. 8

  Anonyymi sanoo

  Itse en henkilökohtaisesti ole koskaan perustanut vaahtoputsareista. Tuntuu ettei ihoani tarpeeksi puhtaaksi tekevää ole olemassakaan. Kaikki vaahtomaiset ovat jotenkin niin kevyesti puhdistavia enkä oikein ymmärrä miten ne joillain toimivatkin niin hyvin. Miten vaahto voi puhdistaa edes vain vähäistä puhdistusta kaipaavaa ihoa?!. 😮

 8. 9

  sanoo

  Madaran vaahtoputsari on ihan paras! Puhdistaa raskaankin meikin ja on vielä kaiken lisäksi luonnonkosmetiikkaa. Superhyvä tuote kaiken kaikkiaan 🙂

 9. 10

  Anonyymi sanoo

  käytän lähes samanlaista, ACO:n apteekistasaatavaa vaahtoputsaria ja itse ainakin oon tyytyväinen sillä lähes ainoita putsareita joista oma ihoni ei ärsyynny, ennen tuon löytämistä ostin 2-3 purkkia erilaisia apteekin ja tavaratalojen 'hellävaraisia' putsareita, jotka kaikki kuitenkin lähti kavereille ollessaan mulle aivan liian vahvoja.

 10. 11

  sanoo

  En käytä vaahtoputsareita, sillä oon koukussa Garnierin Nordic Essentials -puhdistusgeeliin. Oon käyttänyt sitä jo monta vuotta ja toimii tosi hyvin. 🙂

 11. 12

  Anonyymi sanoo

  En ollut ikinä kokeillut vaahtoputsareita, ennenkuin kokeilin Madaran omaa. Se on loistava! Sillä lähtee myös silmämeikki, joten erillistä putsaria en enää siihen käytä. Minulla kun vielä on herkät silmät, eikä tämä ärsytä ollenkaan, mutta jättää ihon puhtaaksi.

 12. 13

  Anonyymi sanoo

  Onko tätä Lumenen LAB:ia myynnissä kaikissa apteekeissa vai vain muutamissa?

 13. 14

  Anonyymi sanoo

  Vaahtoputsaria käytän aamuisin.No7 putsari on hyvä.Se on todella pehmeää vaahtoa,ei mitään tursuavaa mönjää annosteltaessa.Jättää ihon ihanan pehmeäksi ja raikkaaksi.

 14. 15

  Heidi sanoo

  Itse puhdistusvaahdoista pitävänä voin suositella jotakin merkkejä. Ikää 28v, Iho on pintakuiva ja herkkä. Finnejä ei ole, meikki yleensä kevyt.

  Herbinan hellävarainen puhdistusvaahto on/oli suosikki, 75ml pullo. Tosin sitä ei taida saada enää mistään, lopetettu kenties? Tietoja? Kuitenkin, se puhdistaa hyvin, ei kuivata, ei ärsytä, tuoksuu kivalle ja poistaa kevyen silmämeikinkin (luomiväri, ripsiväri),tarvii toki silmämeikinpoistoaineella ja kasvovedellä viimeistellä. Pullo jotenkin ärsyttävän mallinen, aina putoilemassa lavuaarin reunalta lattialle (ei onneksi pönttöön). Hyvä reissuilla mukana.

  ->Oiskohan Herbinan uudempi, tuo luomuruusu fresh-vaahto mimmosta tavaraa? En ole kokeillut (vielä)

  Tällä hetkellä käytössä Biorich-puhdistusvaahto. Se on ihan jees, mitä nyt ihoani hieman joskus kuivattaa. Ei edes oo kallis tuo (jos sitäkin ei oo jo lopetettu..) Ei huono, muttei paras 😛

  Decubalin vaahtoa joskus olen yhden putelin käyttänyt, en tykästynyt. Kuivatti ihoani liiaksi eikä tuoksunut miltään, tuli sairaala mieleen. Parempi apteekkituotteista on Elivon vaahto.

  Vichyä joskus muinoin ollut käytössä, mutta muistaakseni sekin kuivatti/ärsytti (vaaleanpunainen pullo) ihoani. Ei vissiin silmämeikin poistoon saa käyttää.

  Kaikenkaikkiaan vaahtoputsarista jää mukavan raikas tunne iholle, varsinkin kesällä. Puhdistaa hyvin muttei kuivata liikaa (jos on oikeanlainen tuote käytössä).

 15. 16

  Anonyymi sanoo

  Madaran vaahtoputsari on todella hyvä ja tehokas. Vaahdolla puhdistaessa se ei tunnu kovin kummoiselta.. mutta kun pyyhkii kasvot sen jälkeen kasvovedellä, ei pumpuliin jää HITUSTAKAAN meikin jämiä. Aina en edes pyyhi kasvovedellä puhdistuksen jälkeen. Puhdistaa Joe Blascon värivoiteenkin kunnolla. Kerrassaan mainio tuote.

 16. 17

  Anonyymi sanoo

  käytössä Erisan youth vaahto. juuri samalla lailla kakkosvaiheessa. olen huomannut ihoni rauhoittuneen (kesän alussa naamassani räjähti todellinen finniongelma). Ei kuitenkaan kuivata eikä kiristä!

 17. 18

  Anonyymi sanoo

  Madaran vaahtoon on myös täällä useamman pullollisen verran luotettu. Aluksi tuoksui ihan ruoholle, mutta liekö sitä muutettu vai nenä tottunut, mutta nykyään en siitä mitään huonoa löydä.

 18. 19

  Anonyymi sanoo

  itse käytän lumenen vaahtoa ja sen jälkeen garnierin kuorivaa puhdistusgeeliä (garnieria en kuitenkaan ihan joka päivä). tämä yhtälö pitää mustapäät poissa eikä meikinjämiä jää vanuun kasvovettä laitettaessa. 🙂

 19. 20

  sanoo

  Tuota samaa vaahtoa kokeilin tuossa keväällä ja ihoni koki sen käytön myötä aivan järkyttävän kuivumisen. Muutaman kerran enää uskalsin kasvoilleni sitä käyttää ja sen jälkeen se siirtyi suosiolla suihkun puolelle. Kuivuus hävisi saman tien kun aloin käyttämään eri putsaria.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *