Tulppa.

Minulta kului jo jonkun aikaa sitten loppuun töiden kautta saamani Lumenen Vitamin C+ -linjan uudehko Ravitseva Tehovoide.
Kuivalle iholle tarkoitettu Vitamin C+ -linjan tehovoide on linjan viidesta voiteesta se kaikkein ravitsevin ja täyteläisin, mikä saakin sen sopimaan hyvin omalle kuivalle iholleni.
Käytin voidetta lähinnä yökäytössä ja välillä päivisinkin sen kosteuttaessani ihoani loistavasti.
Ihoni pysyi voiteen kanssa pehmeänä ja hyvässä kunnossa, joten käyttäisin voidetta mielelläni jatkossakin.
Pidin tuotteessa erityisesti myös sen pakkauksesta. Kevyen muovinen, ilmatiivis pumppupullo oli loistava pakkausvalinta ja hommasta teki vielä täydellisempää se, että vaaleasta pakkauksesta saattoi silti valoa vasten katsoessa nähdä, missä kohti sisäpohjan kanssa mennään ja paljonko voidetta on jäljellä.
Pakkausta analysoidessa päästään kuitenkin asiaan, joka on mietityttänyt minua jo pitkään ja johon minun pienet kosmetiikkahömpän aivoni eivät ole keksineet selkeää vastausta.
Vastaavalla tavalla pakattujen tuotteiden pumppujen suuaukolla on aina nuppi, mutta mitä tälle nupille kuuluu tehdä?
Onko kyseessä vain tuotetta ennen sen käyttöönottoa suojaava tulppa, vai kuuluisiko tulpan käyttöä jatkaa tuotteen käyttöönotonkin jälkeen? Vastaako tämä tulppa purkeissa sisällä olevaa foliosuojaa?
Tai voiko tuon tulpan käyttöä ylipäätänsäkään edes sen poistamisen jälkeen jatkaa, sillä suuaukkohan on aina käytön jälkeen jo valmiiksi täynnä voidetta, joka tulpan paikoilleen iskiessä tursuaa sitten suuaukon sivuilta ulos. 
Sitä siis ei varmasti ole tarkoitettu käytettävän jatkossa?
Tai jos olisi, sointuisi se taatusti pumpun sävyyn tässäkin tapauksessa.
Onko tulppa siis vain suojaamassa tuotetta ennen sen käyttöönttoa ja onko se tarkoitus heittää roskiin tuotteen korkatessa, vai onko kyse jostain muusta?
Itse olen viskannut tulpan aina roskiin, mutta tahtoisin teiltä fiksuja vastauksia asiasta, jotta saan siitä mielenrauhan!
Ja niin, jos Lumenen kuivan ihon Ravitseva Tehovoide on jollekin tuttu tuote, saa sitäkin kommentoida…
Kommentit
 1. 1

  Anonyymi sanoo

  Mun käsittääkseni tuo tulppa on siksi, ettei käytön yhteydessä törähtäis kädelle sitä sellaista kovaa voidekökköä. 🙂

 2. 2

  sanoo

  En ole koskaan moista tullut ajatelleeksi, mutta sinähän se ammattilainen olet 🙂
  Ehkä joku Lumenen konsulentti/kouluttaja tietäisi…?

 3. 3

  sanoo

  Itse en ole tuota kokeillut , mutta sellaisia kokemuksia muista tehovoiteista on ,että naama alkoi kukkímaan :0 ! Tiedätkö mistä moinen voisi johtua ?
  kosmetiikkabloggausta.blogspot.fi

 4. 4

  sanoo

  "Vastaavalla tavalla pakattujen tuotteiden pumppujen suuaukolla on aina nuppi, mutta mitä tälle nupille kuuluu tehdä?

  Mikä ihmeen NUPPI? Ulkkarivoiteissa en ole koskaan törmännyt moiseen, joten ei sellaista AINA ole.

 5. 6

  sanoo

  Mä oon käsittänyt, että tulppa on paikoillaan siksi, ettei valmiiseen tuotteeseen mene ilmaa ennenkuin se oikeasti otetaan käyttöön. Itsekin heittelen kaikki vastaavat tulpat aina mäkeen, koska en ole nähnyt niillä olevan mitään virkaa.

  Tuo pakkaus näyttäisi muuten olevan identtinen Clarinsin miesten linjan Balmin ja Gelin kanssa, eri värinen vaan 😀

 6. 7

  sanoo

  Roskiin vaan se tulppa, itse olen näissä ainakin niin toiminut. Minun hypoteesini on, että se on juuri siksi erivärinen kuin pumppu, että sen huomaisi ja hoksaisi heittää ylimääräisenä ja asiaan kuulumattomana pois 🙂

 7. 8

  Anonyymi sanoo

  Olen miettinyt samaa ja tullut lopputulokseen, että tuon muoviläpäreen tehtävä on estää ns. vahinkopumppaukset, jos pullo kulkee vaikka kassissa. Mulla ainakin nuo korkit (niinkuin tuossa tuo läpinäkyvä) katoavat ja irtoilevat aina… Muuta järjellistä selitystä en äkkiseltään keksi, keksiikö/tietääkö joku muu?

  • 9.1

   sanoo

   sori en voinu olla vastaamatta vaikkei multa kysytty:D, mutta toi dream pure bb voide on rasvoittuvalle iholle kun taas dream fresh bb voide on ns. normaalille iholle. Ja uskoisin että se on samaa tavaraa mutta vaan rasvoittuvalle iholle

 8. 10

  Anonyymi sanoo

  Käytän paljon apteekin perusvoiteita isoissa pumppupulloissa ja niistäkin nämä "tulpat" löytyy. En tiedä mihin tarkoitukseen ne oikeasti on tarkoitettu, mutta laitan tulpan aina käytön jälkeen paikalleen, koska se estää rasvan kuivumista pumpun suulle. Jos rasva kuivahtaa pumppuun on tukos hankala poistaa. Päivässähän se rasva ei siihen kuivu jos päivittäin käyttää, mutta koska en esimerkiksi reissuille ota isoa pulloa mukaan niin ei ehdi rasva kuivumaan poissa ollessani. "Tulppa" estää myös tosiaan ettei vahingossa tule pumppailtua rasvaa ja tulppa toimii myös eräänlaisena sinettinä.

 9. 11

  Anonyymi sanoo

  Estää voiteen kovettumisen suuaukolle, ettei aina käyttäessä törähdä kovaa kökköä kädelle.

 10. 12

  Anonyymi sanoo

  Varmastikin tulppa on paikoillaan osoittaakseen, että tuote on käyttämätön, estääkseen tuotetta pilaantumasta (ilman pääsy tuotteeseen) ja estääkseen purkkia vahingossa pumppaamasta tuotetta hankintareissun aikana.

 11. 13

  Anonyymi sanoo

  Joskus tulppa on tehty niin, että se jää roikkumaan purkista, kun sen irrottaa eli ei putoa eikä katoa eikä sitä voi heittää pois. Uskonkin siis, että tulpan tehtävä on estää tuotteen kuivuminen ja laitankin tulpan varmuuden vuoksi aina takaisin paikoilleen tuotteen käytön jälkeen etenkin jos käytän ko. tuotetta vaikkapa vain viikoittain tai kerran kuussa.
  Esim. Renin savi(?)naamiossa on tälläinen tulppa ja he neuvovat käyttämään sekä tulppaa että korkkia.
  -sh

 12. 14

  Anonyymi sanoo

  Rainbowilta löytyy samanmallinen purkki, jossa on myös kanssa tulppa. Tulppaa käytin aluksi, muttei se kyllä estänyt tavaran kuivahtamista pumpun suulla pieneksi köntiksi, joten nakkasin sen roskiin lopulta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *