Tukkavinkit jakoon, niistä voi saada palkinnon

Meillä on otettu töissä tarkkailun alle uusi märäys. Tai itseasiassa määräys ei ole millään lailla uusi, mutta vanhasta määräyksestä on alettu pitää tiukasti kiinni. Ihan kirjaimellisesti.

Tämä siis tarkoittaa, ettei töihin ole enää myymälän aukioloaikoina asiaa hiukset auki.

Olen periaatteessa varustautunut tähän määräykseen paremmin kun hyvin:

Lisäksi minulta löytyy kymmeniä muita elektronisia ja ei-elektronisia hiusvempaimia, ponnarreita, pinnejä sekä pantoija ja oli kyseessä melkeinpä mikä tahansa muu hiusvempain tai vinkula, löytyy minulta yhdeksänkymmenen prosentin varmuudella myös sellainenkin.

Silti menen lähes jokapäivä töihin se surullisen kuuluisa hätäponnari päässäni lopulta.

Ai miksikö?

No siksi, etten osaa käyttää näitä tukassani. Tiedän teoriassa, mitä kaikkea voisin näillä tehdä, mutta käytäntö on ihan sulaa mahdottomuutta. Viimepassissa tappelin tuon hairagamin kanssa hytissäni yhtenä iltapäivänä puoli tuntia roikottaen lopulta päätäni sängyn reunan yli yrittäessäni rullailla vempainta tukkaani (tuloksetta) käsivarret maitohapoilla.

Yritän parhaillaan kasvattaa tukkaani. Tukkani on melko paksu, joten leikkautin jälleen paksun otsatukan keventääkseni muuta hiusmassaa. Pyysin kampaajaa myös keventelemään latvoja. Koska olen kuitenkin kasvatusvaiheessa, en tahdo ohennella latvoja liiaksi. Haaveenani on parikymmentä senttiä pidempi ja paksu hiuspehko.

Tukka on siis suora ja paksu ja siksi aika jämäkkä. Vaikka yritän värkätä siihen mitä, sojottaa jostakin suunnasta aina ylimääräisiä haituvia aivan väärään suuntaan tiukasti ja itsepäisesti.

Värkkään ja värkkään ja lopputulos on aina lopulta tämä tai joku tämän variaatio:

Harvassa ovat ne päivät, kun tukkani suostuu tekemään kanssani yhteistyötä ja asettumaan nätisti nutturalle. Jostain suunnasta sojottaa aina kuitenkin jotakin ylimääräistä, jota on mahdotonta saada hallittua.

Lopputulos on lähes poikkeuksetta itseasiassa lopulta aina tämä:

Puolet tukasta on menossa mukana ja puolet sitten järjestänyt omaa menoa.

Lopulta tukka on sotkuinen ja takkuinen (samoilla termeillä voisi kuvata myös ajatuksenjuoksuani tässä vaiheessa) ja heitän sen kiireessä pikaiselle ponnarille tai sotkuiselle nutturalle.

Alan kohta tulla siihen tulokseen, että joudun taistelemaan hätäponnarieni ja sotkunutturoideni kanssa ainakin vielä ensikesään, kunnes hiukseni ovat 10 cm pidemmät ja helpommin hallittavassa pituudessa. En kuitenkin tahtoisi homman menevän näin, joten ajattelin jälleen kerran kysyä apuanne.

Kertokaa parhaat kampausvinkkinne! Laittakaa kuvia, videoita, nettisivuja, ohjeita tai kirjoittakaa niin, että aasikin (tässä tapauksessa bloggaaja) ymmärtää!

Vinkkejä jakaneiden kesken arvotaan täysin aiheeseen liittymättömästi Marc Jacobsin uusin tuoksu Oh Lola EdP 50 ml.

Vinkkejä voi jakaa sunnuntaihin 13.11. klo 19 asti, jonka jälkeen arvon voittajan. Tällä kertaa parasta vinkkiä ei palkita, vaan jokainen vinkkinsä jättänyt osallistuu arvontaan. Muista siis jättää sähköpostiosoitteesi vinkkisi yhteyteen.

Ja kun vaan itse opin kontrolloimaan tätä tukkaani, lupaan yrittää myös tehdä teille kampauspostauksia!

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Olen huomannut, että se hätäponnari tai sotkunuttura näyttää aina paremmalta (laitetummalta) kun hiuksissa on kiharaa. Kihartelen hiukset heti pesun jälkeen ja pidän ne eka päivän auki. Toisena päivänä kun kihara on vielä aika tiukkaa, teen sellaisen kiharaisen sotkunutturan. Kolmantena päivänä käytän kuivashampoota ja laitan ne ponnarille, jolloin niissä latvoissa on vielä kiharaa ja muutenkin tukassa rakennetta + ponnari näyttää kivemmalta kuin suorassa tukassa. Saatan myös vähän pimpata nutturaa ja ponnaria letittämällä pikkuletin jonnekin väliin. Joskus teen sen nutturan tai ponnarin toispuoleisesti, mikä kans muuttaa vähän niiden ulkonäköä:)

  ihanastyle@hotmail.com

 2. 2

  sanoo

  Ite ainaki oon huomannu että sen hätäponnarin ku tupeeraa ja sitte kiepauttaa jättinutturalle nii saa heti iha erinäköseks ittensä 🙂 varsinki jos vielä jonkun nätin klipsin tai muun härvelin tunkee mukaan! pelastanu monta arkiaamua tämän henkilön elämässä 😀

  heiniamanda@hotmail.fi

 3. 3

  sanoo

  Itse suosin lettejä. Niitäkin voi tehdä erilaisia ja vaikka vääntää perusletin nutturalle pinneillä.
  Letissä voi myös vähän hiukset sojoitella ulos ja väittää sen olevan tahallista 😉

 4. 6

  sanoo

  Omastakin päästä löytyy valitettavasti aivan liian usein hätäponnari, mutta olen löytänyt yhden loistavan sivun jossa on paljon hiusvinkkejä (joita silloin tällöin tulee jopa hyödynnettyä): http://thebeautydepartment.com/hair/

  Eli Lauren Conradin ja hänen meikki- ja hiustiiminsä ylläpitämät sivut joilta löytyy loistavia vinkkejä erilaisiin nopeisiin hiustyyleihin, oma suosikkini on ballerina bun johon usein vain hieman tupeeraan hiukset ensin… Löytyy täältä:
  http://thebeautydepartment.com/2011/05/the-ballerina-bun/

  Myös tämä puolipitkille hiuksille tarkoitettu kampaus näytti oikein kivalta ja nopealta:
  http://thebeautydepartment.com/2011/09/short-hair-chignon/

 5. 7

  sanoo

  Hei!
  Olen näkevinäni sulla tuossa yhdessä kuvassa noita Spin Pinsejä, niitähän on kuulemma mitä helpoin käyttää! 🙂 En sitten tiedä oletko kokeillut niitä/onko ne toimineet sulla niin hyvin, kun kerran vinkkejä kaipaat. Nehän siis kai toimii niin, että kietaistaan vaan hiukset joko siistille tai sotkuiselle nutturalle ja ruuvataan ne ruuvit nutturaan ja sen pitäis kyllä pysyä paikallaan koko päivän. Itse en ole noita päässyt vielä kokeilemaan, mutta haluaisin kyllä. Niin ja vielä mun vinkki, tee poninhäntä hieman oikealle tai vasemmalle puolelle päätä niin ponnariinkin saa vaihtelua. Kerron nimenomaan tämän vinkin sen takia, että olen itsekin aika toivoton hiustenlaittaja ja tuo nyt on vaan ainakin helppo, nopea ja toimiva keino saada hiukset kiinni! 🙂

  nora(piste)massinen(at)gmail(piste)com

 6. 8

  lurva sanoo

  Kokeile jotain letti kampauksia! Niissä menee aikaa kyllä opetella mutta ovat sen arvoisia 🙂

  http://www.youtube.com/user/beautydept

  esim tuolla lauren conradin kanavalla on paljon selkeitä ohjeita kun vaan selailee eteenpäin 🙂

  llauras@windowslive.com

  Sitten yksi hyvä vinkki piristää jotain perus ponnaria tai nutturaa voisi olla vaikka meikin väreihin sopivalla hiuskukalla tai muulla koristeella =)

 7. 9

  Anonyymi sanoo

  Mullekin oli mielettömän vaikeaa alkaa yhtäkkiä loihtia kampauksia kun olin tottunut vaan tavallisiin ponnareihin. Pakko oli vaan opetella silti.

  Korvaamaton apu mulle ovat olleet YouTube-hiusgurut; ihan mahtavia ihmisiä jotka jakavat osaamistaan ihan ilmaiseksi meille vähän hölmömmille helposti ymmärrettävillä videoilla. Esimerkiksi tämä video on ihan loistava: http://www.youtube.com/watch?v=93Hc4IR2cgU&feature=channel_video_title
  Tuon binosusumen lisäksi seuraan kanavia lilithedarkmoon, FoxyLocksExtensions ja LuxyHair. Sieltä löytyy vaikka mitä!

  Oma henkilökohtainen lempparini ponnarikampauksissa on tosi helppo. Hieman sivulla oleva ponnari ja hiukset kiharretaan. Yksinkertainen ja nopea, mutta silti näyttävä 🙂

  anniinaamanda@gmail.com

 8. 11

  Tiinat sanoo

  No, taidan olla vähän tylsä, mutta mielestäni hätäponnari on oikein hyvä ratkaisu! 🙂 Jos olen ymmärtänyt oikein niin nukut aamuisin niin myöhään kuin mahdollista, joten tällöin voi ihan hyvin tyytyä perusponnariin ja käyttää vaihtelun vuoksi lenkin sijaan vaikka solkea. Näin minä teen 😉 Juhliin voi sitten enemmän puunata!

 9. 12

  sanoo

  Mun paras tukanlaittovinkki on pipo tai hattu päähän – ja jos oikein jaksan panostaa, niin heitän sen hätänutturan päälaelle. Tästä johtuen hankin clip-on hiustenpidennykset (joita olen aina inhonnut!) mutta ah, miten paljon helpompaa sen tukan kähertäminen onkaan 🙂

 10. 13

  sanoo

  Sairaan nopee ja kivannäköinen hätäratkaisu aamuun kuin aamuun:

  Tukka sivujakaukselle, jommalle kummalle puolelle korvan taakse/alle siisti sivuponnari. Davines Sea Salt Sprayta (tai jotain muuta vastaavaa hiuksiin rakennetta tuovaa suolasuihkeen kaltaista ainetta) ponnarihiuksiin muutama suihkaisu, puristele tukkaa pari kertaa sormin. Sitten tupeeraat ponnaritukan muutamalla isolla liikkeellä (itse käytän sellaista aitoharjashiusharjaa), että tukka on sellainen tupeerauspallo. Sitten vain muutamalla pinnillä sellainen sessuaalinen suttunuttura ponnarin päälle, ei haittaa vaikka vähän sojottelee ja tukka karkaileekin. Päälle reippaasti hiuslakkaa.

  Mulla ei mene tähän edes viittä minuuttia. On pelastanut monen monta työaamua, kun haluaa juurikin jotain aivan muuta kuin hätäponnarin. Tosin tästä on tullut mulle hätänuttura, mutta eipähän ainakaan näytä niin "hätäiseltä" kuin ponnari 🙂

 11. 14

  sanoo

  Mulla on tosi pitkä tukka, joka on kyllä nätti auki, mutta sit se pitää jaksaa käsitellä juurista, että se kuitenkin on siistin näköinen. Ja loppujen lopuksi se vähän häiritsee töissä auki roikkuvana, vaikka kyllä sitä auki saa pitää. Eli hätäponnari on mun ratkaisu kyllä 4 aamuna viikossa. Huoh. Tylsääääää! Mutta kun en enää edes ostele noita kivoja hiusvempaimia, kun ei se onnistu kuitenkaan.

 12. 15

  sonja sanoo

  thebeautydepartment.com

  jos vaan osaat yhtään englantia, niin tuolta löytyy tosi kivoja kampausvinkkejä ja paljon muutakin kauneuteen liittyvää! Ja vaikka englantia ei ymmärtäisikään, niin kaikki on opastettu myös joko kuvilla tai videoilla. 🙂

  sonja–@hotmail.com

 13. 16

  utuua sanoo

  Mun hiustenlaitto-ongelmat on ratkenneet erilaisilla lettikamapuksilla. Ensin opettelin tekemään itselleni ranskanletin ja sitten olen vain varioinut sitä: teen sen "nurinpäin", vinosti, kaksi kappaletta, jotka yhdistän ponnariksi tai nutturaksi jne. Nykyään letittäminen sujuu ilman peiliä ja aikaa kuluu n. 5 minuuttia. Itsekin kasvatan hiuksia ja lettikampaukset on ainakin mulle todellinen pelastus.

  Harjoittelen letitystä usein iltaisin televisiota katsellessa, jolloin saan kaikessa rauhassa kokeilla uusia juttuja ja purkaa pieleen menneen kampauksen.

  Varmaan moni muukin vinkkaa Saaran tekemiin videoihin, esim. tässä postauksessa oleviin http://www.lily.fi/juttu/anna-abreu-ttk-30102011
  Itse muistaakseni opettelin näiden avulla

 14. 17

  sofiiaa sanoo

  Itsekin olen välillä aika toivoton näiden hiusasioiden suhteen… 😀 Mun vinkki kuitenkin on se, että jos aikaa vaan riittää, niin kannattaa kihartaa hiukset loivasti suoristusraudalla/piippiraudalla, ja tämän jälkeen vetää nutturalle! Eivät jää törröttämään läheskään yhtä pahasti kuin tikkusuorina, ja jos jäävät, niin näyttävät kuitenkin paljon paremmilta. Nutturasta ei siis tarvitse saada yhtä "siistä" kuin suorilla hiuksilla. 🙂

  sofiiaa at luukku com

 15. 18

  Anonyymi sanoo

  Ei oo ku yksi vinkki: http://www.flexi8.com/ Aivan mahtava, löytyy malleja niin arkeen kuin juhlaankin, todella helppo käyttää ja oikeasti pysyy hiuksissa hyvin kun voi valita oikean kokoisen soljen.

 16. 19

  sanoo

  Tuli mieleen sellainen vempain, jollaisen omistin lapsuudessa. Se on kangas, jonka reunat oli vahvistettu rautalangalla ja keskellä oli reikä. Hiukset pujotettiin tästä härvelistä läpi, vedettiin sitä alas hiusten latvoihin ja alettiin rullaamaan ylöspäin, jonka jälkeen kiedottiin se ponnarin ympäri. Tuloksena oli helppo donitsinuttura. =D Tälläiseen törmäsin eilen ebayssa ja jäi mieleen.

  Olen toivoton tukan laittamisessa ja yleensä menenkin hätäponnarilla. Ilmettä siihen kuitenkin saa, esimerkiksi yläosan tupeerauksella jne.

 17. 20

  Anonyymi sanoo

  Pitkään, liukkaaseen hiukseen kannattaa suihkauttaa hiukan kevyttä lakkaa ennen kuin lähtee rakentamaan kampausta tai ponnaria. On tärkeää että lakka on riittävän kevyt ja hienojakoinen, tarkoituksena on antaa pientä kitkaa ja pitoa hiuksiin, ei tehdä takkuista liimapintaa. Kuivashampoo toimii myös tuohon tarkoitukseen.

  Paksussa ja kiiltävässä hiuksessa "hätäponnarikin" näyttää hyvältä. Eri korkeuksille aseteltuna saa erilaisen fiiliksen aikaan. Viimeistellyn fiiliksen saa kun erottelee ponnarin alaosasta pienen nipun hiuksia ja kieputtaa ne hiuslenkkikohdan päälle ja kiinnittää pinnillä.

  Letit! Kun opettelee perustekniikat variaatioita on niin paljon kuin mielikuvitus antaa myöten.

  Viimeistelyyn lakkaa, niin kauan kuin haluat muokata hiuksia, kevyttä ja hiusta hiukan sitovaa lakkaa, tällä kannattaa siloittaa hiusten pinta. Suihkuta "myötäkarvaan" ja siloittele joko kammalla, kädellä tai luonnonharjalla. Lopuksi kunnon tiukkaa tavaraa.

  Pinni

 18. 21

  Anonyymi sanoo

  Moi!
  Erilaisilla leteillä saa piristystä hiuksiin helposti ja nopeasti!

  honsu[@]suomi24.fi

 19. 23

  Pinja sanoo

  Nätin & suuren nutturan saa helposti tehtyä näin:

  Aluksi harjaa hiukset pää alaspäin ja kasaa niitä ns. kekoon päälaelle. Nosta pää ylös ja heitä samalla hiukset etukautta taakse niin, että pää jää vähän takakenoon. Vedä kaikki hiukset korkeaan ponnariin päälaelle. Tupeeraa niitä reilusti latvasta tyveen, niin että hiukset ovat kunnolla sekaisin. Silota kevyesti hiusten pintaa siten, että ns. takku jää kuitenkin alle. Sen jälkeen aloita kierittämään hiuksia ponnarin ympärille. Kiinnitä hiuslenkillä ja tarvittaessa vielä toisellakin. Harottavast hiukset voi tunkea hiuslenkin väliin. Lopuksi laita lakkaa nutturaan ja sivuille, jotta kampaus pysyisi hyvin kohdallaan.

  ppinja-@luukku.com

 20. 25

  ansqu sanoo

  Vedä pinnillä otsahiukset taakse. Tee sivujakaus ja pyöritä/letitä otsahiukset kauniisti sivuille. Tee toispuoleinen hiuskampaus, eli vedä jommalta kummalta sivulta hiukset ylös ja laita vaikka rusetti hiuksiin. 😉

  ansqu4@luukku.com

 21. 28

  Mirri sanoo

  Mulla on aikalailla samanpituiset hiukset kun sulla ja ihan älyttömän paksut, siis mallia moppi 😉
  Kampausten teossa oon ollut ihan onneton, noi sun mallikampaukset on ihan ziljoona kertaa parempia kun mikään mun yritelmä….
  KUNNES löysin Pinterestin ja siellä hair&beauty -osion, sieltä löytyy linkkejä ja kuvia ymym.
  Suosittelen 🙂

 22. 29

  Katriina sanoo

  Mulla on aina suuri ongelma mun todella liukkaiden hiusten kanssa, joten parhaat kampaukset tulee ku laitan yöks sellaset vaahtomuovikiharruspatukat päähän ni aamulla ei tarvi laittaa ku muutama pinni niin on syntyny kaunis nuttura.

  jun_765@msn.com

 23. 30

  sanoo

  Tiedän niin tuon tunteen!! Haluaisin itsekin laittaa hiukset kivoille nutturoille yms. mutta sitten aamulla luovutan ajanpuutteen vuoksi… Mutta olen löytänyt youtubesta loistavia tutorialvideoita käyttäjältä lilith dark moon, hyvälaatuiset ja hyvin ohjeistetut videot on saanut ainakin minut innostumaan uudestaan lettikampauksista ja nutturoista, tässä yksi lemppareistani: http://www.youtube.com/watch?v=sPHEzUr5bWQ&feature=related
  aksentti tietty on välillä vähän epäselvä, mutta videot on todella loistavia! toivottavasti oli apua 🙂

 24. 31

  sanoo

  Jos haluaa aamuksi luonnolliset hieman laineikkaat hiukset, illalla kannattaa laittaa kosteisiin hiuksiin kalanruoto. Monet laittavat monta lettiä yöksi, mutta oon itse huomannu, että kun vetäisee yhden kalanruodon illalla hiuksiin, ja aamulla on sitten hieman erilaiset laineet (:

 25. 34

  sanoo

  Tietenkin edellinen pitkä sepostus ei tullut.. Itsellänikin on juurikin samanmoinen tukka. Teen yleensä nopean nutturan näin: Laita hiukset ponnarille haluamaasi korkeuteen. Löysää ponnaria ja tee aukko. Vedä poninhäntä aukosta alhaalta ylös päin läpi. Kiristä ponnaria vetämällä sivuille. Hiustupsut pitäisi sojottaa suunnilleen ylöspäin. Tupeeraa osioittain ja kokoa oman maun mukaan nutturaksi. Itse tein kesällä samalla tyylillä kivan pallonutturan niskaan.

 26. 35

  sanoo

  Ranskalaista lettiä voi käyttää todella monipuolisesti. Kun tekniikka on hallussa, ''kampaus'' syntyy nopeasti ja vaivatta ja on aina huolitellumman näköinen, kuin tavallinen hätäponnari. Itse pidän yksinkertaisesta pään takaa laskeutuvasta letistä tai vinoon kulkevasta.

  Tosi paljon kuvia, ohjeita ja videoita löytyy, kun googlettaa sanat ''french braid''. Vain luovuus on rajana 🙂

 27. 36

  sanoo

  itselläni saan hätähiukset näin:

  1. Letitän otsahiukset alukisi ranskalaisittain ja ohimon ja poskiluun kohdalla ihaan perus lettiä ja tulos on joskus tällainen:
  http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSSh6MRMPxx1dT5pnBXox_tGcdeE7atZmH9muFRul6Ju4xRSHaR
  2.
  Vedän hiukset korkealle päälaelle ja annan otsikseni olla. Teen hiuksista viuhkan ha puolitan hiukset keskeltä ja vedän otsiken ensin ponnarin eteen ja sieltä jon yli taakse = rusetti. Se kuulostaa pitkältä proessilta mutta perin koeilukerrran harjoittelun jälkeen onnistuu siinä ihän hyvin kiireessäkin. Melkein kuin bebexo : http://www.youtube.com/watch?v=-MWqyGtzclQ

  Nuo autttavat paljn kiireessä 🙂

 28. 37

  senny sanoo

  Itsekin haluaisin saada ideoita kampauksiin! Oma luottokampaukseni hieman tuunattu perusponnari. Tupeeraan siis hiuksia ja kiinnitän ne hieman normaalia korkeammalle. Yksinkertaista ja rennon tyylikästä. Olen myös sitä mieltä, että jos kampauksen (olkoon se millainen tahansa) pohjana on kiharaa niin kampauksesta tulee paljon paremman ja näyttävämmän näköinen.

  micjac@luukku.com

 29. 38

  sanoo

  Itse olen myös kasvatusvaiheessa ja nyt hiukset alkavat olla enemmän pitkät kuin lyhyet. Eivät kuitenkaan niin pitkät että niistä saisi kivan suuren nutturan noin vain. Teen näin: laitan ponnarin takaraivolle, sitten tupeeraan latvoja jonka jälkeen kerään hiukset nutturaksi ja sidon ne toisella ponkkarilla ja ettei nutturasta tulisi liian ulkoneva, tökin vielä muutaman pinnin sekaan jotta nuttura kiinnittyy päähän 🙂 tulee melko iso nutturapallo lyhyistä tai ohuistakin hiuksista!

  jenny.rytkonen@gmail.com

 30. 39

  Epa sanoo

  Ite oon tykästyny eniten kaikenlaisiin lettikampauksiin. Se vaatii vähän harjoittelua, mutta kun siihen tottuu, nii erilaiset lettikampaukset sujuu melko helpolla 🙂
  Parhaat vinkit letteihin oon löytäny Saara Sarvaan blogista (http://www.lily.fi/palsta/saara-sarvas) ja erityisesti tästä postauksesta: http://www.lily.fi/juttu/kesahiukset-2011-ja-helpot-kampaukset-jokaiseen-pituuteen
  Esimerkki mun lemppareimmista lettikampauksista on otsahiuksista niskaan kulkeva ranskalainen letti, joka päättyy sivuponnariin 🙂

  Ja pakko vielä hehkuttaa että hätäponnariki näyttää sata kertaa paremmalta ku pohjalla on nätit kiharat! Remingtonin Pearl Wand on ehkä ihanin vekotin siihen hommaan ♥

  nesssi_@hotmail.com

 31. 40

  sanoo

  se ihan perus sotkuponnari (ja varsinkin kun sulla on noin pitkät hiukset) on ihana!! siis normaalisti vaan hiukset kiinni ja nutturalle, sitte pöyhit hiuksia ja vetelet sieltä nutturasta hiuksia ulos 🙂 ite tykkään hirmuisesti!

 32. 42

  sanoo

  Kun sulta löytyy noin paljon kaikenlaisia hiuspinnejä- ja vempaimia, varmaan kiharrin tai suoristusrautakin löytyisi? Melko nopea kikka saada hiukset näyttämään kivalta, on laittaa ne sivuponnarille ja kihartaa latvoja oman maun mukaan. 🙂 Pitääkin myöhemmin muistaa käydä katsomassa täältä muiden vinkkejä itselle!

  tiia.lyytinen@hotmail.com

 33. 43

  Tuulia8 sanoo

  Laita vähän hiuspuuteria tukkaan, kiepsuta tukka sykerölle päälaelle ja kiinnitä tuolla isolla mustalla hainhampaalla toisesta reunasta tai jos saat niin koko synerö kiinni ja suihkuta hiuslakkaa hieman päälle. Noita muita vempaimia en minäkään ole onnistuneesti oppinut käyttämään, joten kiva jos täällä paljastuu lisää vinkkejä! 😉
  Leela 1 at luukku . com

 34. 44

  sanoo

  Siinä muutama video! Sit tietenkin hätäponnarista saa sadasti mielenkiintosemman kihartamalla tai kreppaamalla ponnarilla olevat hiukset 🙂

 35. 45

  sanoo

  Muhkean nutturan saa kätevästi kun ensin heittää hiukset suht tiukalle ponnarille haluamaansa kohtaan, sitten tupeeraa kevyesti ja suihkii lakkaa (tai Four Reasons Shaperia) ja lopuksi kiinnittää koko hässäkän muutamalla pinnillä kiinni.

  Onnistuu useimmiten suht pienellä vaivalla, kunhan vain tupeeraa tarpeeksi ja käyttää lakkaa tarpeeksi. 😀 (Aina ei tosin onnistu, kuten tänä aamuna kun tuloksena oli epämääräinen lässähtänyt kasa. Lähin sit ponnarissa ja päätin et johtuu maanantaista…)

 36. 47

  M sanoo

  Olen myös itse tosi laiska hiustenlaittaja, vaikka omistan tooodella pitkän ja paksun tukan. Saankin tästä usein ystävältä noottia, kun on tukkaa mitä laittaa mutta mille en muuta kuin harjaa näytä.
  Koulussa on pakko pitää hiuksia kiinni, ettei asiakkaiden suuhun/silmiin/ym joudu hiuksia joten keksin, että kun teen korkealle jämäkän ponnarin ja sitten solmin vapaan hiuksen "solmuun". Kun löysä solmu on valmis, kiinnitetään se pinneillä (ja ponnarilla jos tarve vaatii) vähän erilaisemman nutturan muotoon. Päälle vielä silaus hiuslakkaa jottei yksittäiset haituvat häiritse. Hauska ja yksinkertainen nutturaohje.

 37. 49

  sanoo

  1.Laita hiukset tiukalle ponnarille korkealle pään päälle, mutta jätä etuhiukset ja hiusten etummaisia osiota vapaaksi n. 5-10 cm matkalta.

  2. Tupeeraa poninhäntä, ja rullaa se niin, että ensiksi vedät sen eteenpäin ja sitten taitat latvat poninhäntää kohden niin että hiukset näyttää vähän niinkuin litistetyltä ympyrältä. Kiinnitä latvat pinneillä.

  3.Tupeeraa vapaaksi jätetyt hiukset mitkä on pään etuosassa, ja vedä ne nutturan yli niin, että nuttura jää piiloon, ja kiinnitä hiukset pinneillä nutturan alapuolelle pään takaosaan.

  4.silota hiusten pintaa ja viimeistele hiuslakalla (:

  nutturan pitäisi olla hiuksien alla "piilossa" ja lopputuloksen pitäisi näyttää suunnilleen tältä:
  http://www.hairs-style.com/wp-content/uploads/2011/03/updos-for-hair.jpg

  itse tein tämän kampauksen itselleni kevätjuhlaan kun peruskoulu päättyi, ja monet kysyivät olinko laittauttanut hiukseni jossain (; toivottavasti edes jollekkin oli apua tästä !

 38. 50

  sanoo

  KAtoin sitä lemmi,kosi,vältä-ohjelmaa nii siinä oli vinkkinä, et kun suihkuttaa suolavettä tukkaan saa kivat "rantakiharat" mitkä on aina ulkomailla! Ja ainakin oma mielipide on että surffikiharat näyttää aina hyviltä, vaikka tukka kiinni!<3

  ps. himottava palkinto.. arh!

  moccamaster@windowslive.com

 39. 51

  henh sanoo

  Mulla yleensä pelastaa kun lähen etuhiuksista alkaen tekemään ranskalaista lettiä jonka sitten kierrän korvan vierestä, niskan kautta toiselle puolelle ja päätän kaikki hiukset yhelle letille, yksinkertaista ja kohtuu helppoa 🙂

  henna.ojala@netti.fi

 40. 53

  Anonyymi sanoo

  Oi miten hyviä vinkkejä, näitä lukee mielellään. En keksi mitään sellaista mitä ei olisi jo mainittu, mutta itsekin lähden siitä että hiukset ovat hyväkuntoiset, hyvässä värissä ja leikkauksessa, nämä auttavat paljon. Anna Abreulla on hienoja kampauksia, kukahan mahtaa hänelle ne tehdä?

  naela@luukku.com

 41. 54

  Heidi sanoo

  Mulla on kanssa todella jääräpäinen tukka, ihan kuin hevosen jouhta: paksu ja piikkisuora, kaikenlisäksi vielä "liian" hyväkuntoinen, eli todella liukas, minkä takia siihen on tosi vaikea tehdä yhtään mitään, kun normi ponnarikin valuu niskaan koko ajan ja suorat hiukset vaan tunkevat ulos nutturoilta sun muilta, eivät vain suostu pysymään ja taipumaan. Onhan kiiltävä hius kaunis, mutta vaikea käsitellä. Kokemusta siis on juurikin kuvailemastasi tilanteesta, joten toivottavasti vinkeistä on edes jotakin hyötyä:

  -Kihara on hyvä pohja kampauksille (tai ponnarille ylipäätään), mutta kun tässä tukassa ei kiharakaan tahdo pysyä, niin ehdottomasti kaikkein paras on KREPPAUS! Juu, se kammottava 80-luvun (tai mun tapauksessa 90-luvun alun) ihme. Ei tarvitse (tai ole edes suositeltavaa) krepata hiuksia kokonaan, vaan kannattaa jättää päällimmäiset hiukset suoriksi, ja alta ja latvoista krepata, ja silleen varovasti, ettei edes tavoittele sellaista selvää kuviota. Vielä kun harjaa kreppaukset, niin kampauspohja on pitävä (avonaisena tosin aika kamala).

  -Ihan puhtaaseen, vastapestyyn hiukseen ei kannata edes yrittää mitään. Tää kohta mulla vaan menee pieleen siinä mielessä, että hius rasvoittuu järkyttävän nopeasti, mutta sitä vartenhan on olemassa ihana ystävämme kuivashampoo. Paras ja pitävin (tosin ei hiusystävällisin) komboni onkin ollut kuivashampoo ja hiuslakka, ja varsinkin jälkimmäistä paljon. Kuivattaa hiusta jonkin verran, mutta paksu hius kestää melko hyvin, ja pidänkin hiuksistani vähän karheampina ja kuivempina, hiusta kun on hieman helpompi käsitellä. Tietenkin vastapainona hyvä hiustenhoito ja kosteuttavat tuotteet.

  -Tätä ei tietenkään voi suositella kenellekkään, mutta itse olen viime vuosina käynyt suunnilleen kerran vuodessa kampaajalla poistattamassa värin. Olen tosin vaihtanut väriä samalla, mutta se siis tavallaan rikkoo hiuksen pintaa sen verran, että hiukseen tulee kaipaamaani karheutta ja tietynlaista taipuisuutta. Kun vaan muistaa edelleenkin hoitaa ja kosteuttaa, niin hiustenlaitto on hieman helpompaa karheammalla hiuksella. Kaikkien hiukset eivät tietenkään tujua käsittelyä kestä, mutta omassa kuontalossani värinpoisto saa ainakin hetkeksi aikaan juurikin sen, mitä kaipaan.

  En nyt siis ole ihan varma tarkoititko juuri sitä, että hius on niin jäykkää ja tottelematonta, että hiusten käsittely on sen takia hankalaa, näin olin ymmärtävinäni ainakin parista kuvasta, mutta josko edes joku saisi vinkkejä…? Ja kovasti onnea hiusten kanssa, itse jo luovutin, maksimipituus onkin viime aikoina ollut lyhyt polkka!:D

  heisku88@hotmail.com

 42. 55

  sanoo

  Mun hätänutturani on sellainen "oon saletisti tosi näpsäkän näköinen, jos nuttura on kireä" -nuttura. Jos tukassa on volyymiä valmiiksi, tästä tulee vähän muhkeampi, mutta jos taas ei ole, niin sitten joku jättidonitsi hukuttaa koko nutturan melkein sisäänsä, joka on joko hyvä tai huono asia – miten tykkää. Ponnari päähän kohtuullisen korkealle, kierretään hiuksia pötkönä itsensä ympäri. Siansaparo alkaa vetää itseään suppuun ihan itsestäänkin, kierretään vaan lisää ja tiukemmalle. Kaksi pinniä eri suuntiin ja kireä miniponnari päälle pitämään sen kasassa. Jos se meni vähän sinne päin ja sojottaa tyhmän näköisenä, huitastaan siihen se donitsi päälle.

  Lopputuloksesta tulee kaikkia seuraavien väliltä, riippuen siitä katsooko peiliin tätä tekiessä (en katso), kuinka huolella tekee, kuinka kireälle kiertää ja kuinka paksu tukka on. Mun viritelmät on yleensä lähinnä tuota viimeistä linkkiä.

  http://hairstylesandcuts.net/wp-content/uploads/2011/07/jennifer-lopez-hairstyles-2011.jpg

  http://www.rewaj.com/wp-content/uploads/2010/09/bun.jpg

  http://1.bp.blogspot.com/_91i1C2Pl8Ew/TOh-ROg_LhI/AAAAAAAAH4o/7FrDpnoxwJw/s640/mandy-moore-hair.jpg

  http://1.bp.blogspot.com/_KzMvlbM7m-w/S7GDABwtuPI/AAAAAAAAAyM/2dUXl-kQBsQ/s400/What%27s+going+on+ear+Gemma+Arterton+unveils+angel+wing+tattoo+at+Clash+Of+The+Titans+premiere+2.jpg

  Ja on mulla mailikin. girlwithoutapearlearring@hotmail.com

 43. 56

  sanoo

  Itse olen huomannut, että hätänutturasta saa ihan uusia ulottuvuuksia kun sen nostaa päänpäälle. Olen oikea hätänutturoiden liikakäyttäjä, sillä hiukseni ovat niin sileät, että ne menevät avonaisina helposti pitkin päätä. Siispä laitan heti pesun jälkeen muotovaahtoa ja joinain päivinä lakkaakin karhentamaan hiusta ja pää alaspäin kokoan hiukset käteen, kieputan niistä nutturan ja laitan ponnarin vasta tässä vaiheessa. Sitten revin nutturan auki isoksi, donitsin näköiseksi nutturaksi. Sitten siloitetaan hiukset lakalla niin ettei hahtuvia jää. Lopuksi, jos nuttura on epätasainen, eikä lakkauskaan auta, laitetaan iso kukka litteimpään kohtaan, jolloin kampauksesta tulee hauska. Jos kukka sopii hiusten väriin, se ei ole liian huomiota herättävä. Itse käytän kultaista kukkaa, sillä se sulautuu omaan väriini.

 44. 57

  Anonyymi sanoo

  Itse en ole kampausfani, liian laitettu tukka näyttää tönköltä ja saattaa usein olla tätimäinen. Yksinkertaisuus on kaunista, mikäli on paksut, terveet ja hyvinvärjätyt hiukset. Hiukset auki ja suorana tai loiville laineille. Ponnariin saa piristystä ja tyylikkyyttä siten, kun kiepauttaa hiussuortuvan hiuslenkin peitoksi ja kiinnittää sen pinnillä. Pannat ja muut hiuskoristeet on myös kivoja ja näyttäviä. Niitä voi käyttää arkenakin tavallisen asun piristeenä.

  kiirulainen@hotmail.com

 45. 58

  sanoo

  Mä puhun niinkin perinteisen kampauksen puolesta kun letit. Ei siis silleen perinteisesti yhtenä tai kahtena koko tukkaan, vaan ennen kun laitat sen hätäponnarin, väsää muutama pikkuletti päälihiuksiin. Letit näkyy kivasti hiusten seasta mikä tahansa kampaus sitten onkaan kyseessä, ja tuo ihastuttavan lisän ja yksityiskohdan yksinkertaisesti 🙂

  -Anni (a-anni@hotmail.com)

 46. 59

  nanna sanoo

  Itse olen todennut parhaaksi rennon nutturan. Kampaan hiukset melko korkealle (kuin tekisin ponnaria), sitten vain kierrän niitä vastapäivään niin,että ne kiertyvät "kierrepötkyläksi" ja pötkylä sitten kiertyykin lähes itsestään itsensä ympäri ja lopuksi kiinnitän nutturan tarpeeksi monella pinnillä. Parhaaksi lakaksi olen itselleni todennut Schwarzkopfin got2b smoot'n chic-sarjan hiuslakan,joka pitää hyvin törröttävät pikkusuortuvat kurissa. Itselläni on toisaalta melko ohut tukka, joten paksummat kutrit omaaville kunnon suihkaus vahvaa hiuslakkaa varmasti toimii paremmin 🙂

  wardrobe.dreams@luukku.com

 47. 61

  sanoo

  Minäkin olen löytänyt avun youtuben hiusguruilta 🙂 Suosikkini on Imogen:

  http://www.youtube.com/user/FoxyLocksExtensions/

  Innostuin jopa niin että halusin tilata tuolta hänen omistamaltaan firmalta (Foxy Locks Extensions) clipsipidennykset ja nyt odottelen niitä innolla saapuviksi.. 🙂

  Hänellä on myös kiinnostava blogi:
  http://imogenfoxylocks.blogspot.com/

  Lisäksi pari viikkoa sitten halusin tehdä pin up-tyylisen ponihäntävirityksen, ja löysin aivan mahtavia sen tyylisiä kampaustutoriaaleja:

  http://www.youtube.com/user/ilovegerardo

  yosefin4@gmail.com

 48. 62

  Anonyymi sanoo

  Mites erilaiset letit? Ite oon niin innostunu ranskalaisista 🙂

  Jenniemi

  (jeiidi at hotmail.com)

 49. 63

  sanoo

  Mulla on ihan tismalleen sama ongelma kuin sulla, paitsi etta omat hiukseni ulottuvat lapaluiden kohdalle. Liukasta ja paksua hiusta on uskomattoman vaikeaa vaantaa kampaukseen, mutta kuten taalla on jo mainittukin, kuivashampoo ja hiusten letitys etc yoksi auttaa hiukan. Innolla luin myos muiden antamia vinkkeja, jospa innostuisi kokeilemaankin joskus.

 50. 64

  sanoo

  Näyttävän näköisen nutturan saa, kun laittaa pään alaspäin ja sitoo tukan korkealle ponnarille. Sen jälkeen tupeeraa paljon tukkaa. Tämä ei siis sovi tupeerauskammosille. Sitten otetaan toinen hiuslenksu ja kieputetaan tukkaa ponnarin ns. tyven ympärille. Sitten vaan hiuslenksu päälle, vähän lakkaa ja avot! Täydellinen "harakanpesä"- kampaus on valmis. 🙂

  Toinen lempparihiustyyli on tuuhea ponnari. Illalla föönaan tukan melkein kuivaksi käyttäen volyymia antavaa moussea, sitten hieman kostea tukka nutturaksi päälaelle. Aamulla herätessä tukassa on runsaasti kuohkeutta, jolloin harjaan sitä kevyesti, laitan ponnariksi suunnilleen keskelle takaraivoa ja viimeistelen kevyellä lakalla. Näyttää, että olisin käyttänyt paljonkin aikaa ponnariin, vaikka todellisuudessa siihen menee noin 10 minuuttia. 😀

  senni.nylund@gmail.com

 51. 67

  sanoo

  Pari omaa suosikkia (nopeaa ja helppoa):

  -banaaninutturasutasu, eli kierrä hiuksia tiukalle pötkölle, nosta niskan päältä ylös ja kiinnitä pinneillä. Ei toimi vastapestyyn ja liukkaaseen hiukseen, vaan parempi vaikka vähän tupeerata ja sotkee tukkaa ensin.

  -saparohuijaus: jaa hiukset kahteen osioon, ihan kuin olisit tekemässä niskan puolelle kahta saparoa. Kierrä hiukset samaan tapaan kuin banaanisutaisussa, ja "solmi" kaksi kierteellä olevaa hiuspötköä keskenään (tässä voi käyttää luovuutta!). Kiinnitä pinnillä, klipsillä, kynällä tai mitä nyt käsiin sattuu osumaan!

 52. 68

  sanoo

  Itse teen nutturan huonoina hiuspäivinä ja paljon vinkkejä olen saanut tältä videolta:

  Samoin tämä on saanut kokeilemaan erilaisia vaihtoehtoja:

  Pääasiallisesti vaan kuitenkin kasaan hiukset niskaan ja tökin ne pinneillä ja tehokkaalla lakalla paikalleen. Innoitukseni nutturoihin tuli taannoisesta Olivia-lehdestä jossa oli helppojen nutturoiden ohjeet. Muistaakseni elokuun lehti. Siinä lähdettiin tekemään suurin osa kampauksista ihan vaan kierittämällä sivulta hiukset taakse ponnarille josta kasattiin nutturaa. Vähän erilaista kuin normaali kampaukset edes.

 53. 69

  Anonyymi sanoo

  Itsellänikin on paksu, taipumaton ja liukas tukka, joka ei meinaa kestää edes ponnarilla ilman aineita. Oman pelastukseni olen löytänyt hiuspuutereista, joita tällä hetkellä löytyykin todella mukavasti markkinoilta.

  Oma vakiokampaukseni on erittäin helppo ja nopea tehdä. Aikaa sen kieputteluun menee vain 5-10min ja lopputulos on juhlakamaa. Parhaiten kampauksen teko onnistuu päivän vanhoihin hiuksiin, joten se on myös pelastus, jos ei jaksa pestä hiuksia joka päivä. Kampauksen voi tehdä jo edellisenä iltana, sillä se kestää erinomaisesti nukkumista. Suihkaus lakkaa aamulla korjaa tilanteen.

  Kampaus tehdään niin, että hiukset kieputetaan rullille "kruunuksi" pään ympärille. Molemmat puolet kieputetaan erikseen. Kieputtaminen aloitetaan ottamalla pieni joukko hiuksia, johon otetaan matkan varrella mukaa lisää hiuksia. Kiinnittäminen tehdään matkan varrella pinneillä (näitä kuluu paljon). Variaatioita kampaukseen saa vaihtamalla jakauksen paikkaa, ei pidä jakausta ollenkaan (kampaa siis hiuksen suoraan taakse), tekee taakse kerätystä tukasta toispuoleisen nutturan tai tekee taakse kerätystä tukasta "oinaan sarven".

  http://aijaa.com/v.php?i=009519023622.jpg

  http://aijaa.com/v.php?i=001629023623.jpg

  -Paula (blues.drive.monster@hotmail.com)

 54. 70

  sanoo

  Mulla toimii tuossa tilanteissa semmoinen Kicksistä ostettu donitsi. Ensin laitetaan hiukset ponnarille ja vedetään ponnari donitsin läpi. Sitten asetellaan hiukset nutturan päälle ja pampula päälle (jää nutturan alle aika hyvin piiloon). Sitten ne irtonaiset hiukset käännetään ohuilla pinneillä siihen nutturan ympärille piiloon ja lakkaa päälle 🙂 Toimii hyvin myös lyhyemmilläkin hiuksilla, silloin ei tarvitse miettiä miten saisi kierrettyä ne ylimääräiset piiloon 😀

  Toivottavasti vinkistä on jotain apua!:)

  jensku_7@msn.com

 55. 71

  sanoo

  Mun neuvo ei ole mikään erikoinen mutta sitäkin toimivampi. Helppo mutta kaunis kampaus syntyy kun kiharrat ensin hiusten latvat ja teet sen jälkeen sen kuuluisan hätäponnarin/ nutturan. Tuloksena helppo mutta huoliteltu hätäponnari 😉

  karolii-@hotmail.com

 56. 73

  sanoo

  Erilaiset letit vois olla kivoja 😉 Ranskanletti on aikakin mulla toiminut myös otsahiusten kanssa. Eli siis jättää otsahiukset silleen otsalle tai laittaa ne pannalla tms. ylös.

 57. 74

  Anonyymi sanoo

  Ennen nukkumaan menoa laitetaan hiuksiin ponnari ja siihen tehdään letti. Letti kierretään ponnarin ympärille ja laitetaan toinen ponnari päälle. Aamulla heräät kauniiden kiharoiden kera! 🙂

 58. 75

  sanoo

  Pikaponnariin saa vähän erilaista ilmettä kun letittää ranskikselle otsahiukset ja vähän matkaa korvan taa asti, hyvin laitettuna kestää parikin päivää, tarvitsee vaan ponnari laittaa aamulla 🙂

 59. 76

  Hello sanoo

  (äskeiseen ei tullut sähköpostia, hups, no laitetaan uudestaan)

  Ennen nukkumaan menoa laita ponnari ja tee siitä letti. Kierrä letti ponnarin ympärille ja laita toinen pompula päälle. Aamulla heräät kauniiden kiharoiden kera!

  marieronen96@hotmail.com

 60. 77

  sofia sanoo

  voivoi, mä taidan olla kans aika surkee tässä hiustenlaitossa ;d. mun hiuksissa ois kyllä materiaalia erilaisiinki kampauksiin ku on pitkät ja paksut hiukset :D. mulla ei oo oikee tekemistä ni voisimpa vähä harjotella jtn :-). mä suosittelisin toispuoleista lettiä, jonka alotat vähän takaraivolta ja sitten se kiertyy sieltä eteen :D. uskon et muilla on paremmat vinkit ku mulla :-D!

  souffi96@hotmail.com

 61. 78

  Kinuski sanoo

  Ainakin jotain silottavaa hiustuotetta kannattaa kokeilla, jos ongelmana on tuollaiset "irtohaituvat". Ja jos tukka on liukas, tähän täytyy yhdistää sitten tupeeraus, hiuspuuteri tms. joka hieman karhentaa tukkaa. Eli ensin silotellaan ja sit karhennellaan ja sitten vielä silotellaan lopputulos. ;D

  nanna_@luukku.com

 62. 79

  sanoo

  Hätänuttura sivulle on aina kiireisinä aamuina ennen töihin lähtöä varma valinta 🙂 Näyttää hauskalta, mutta samalla huolitellulta! Oma nuttura on aina suurinpiirtein korvan korkeudella.

 63. 80

  sanoo

  Täältä saa kyllä hyviä vinkkejä! 🙂

  Itse tykkään käyttää erilaisia pantoja hätäponnareiden, söherönutturoiden ja päätämyöten-ranskanletin kanssa. Niillä saa helposti ilmettä ja asustusta perustukkapäiville.

  Kiitos, kun vinkkasit IsaDoran Big Bold -maskarasta, olin juuri ostamassa uutta ripsaria ja tartuin siihen. Aivan mahtava, mieletön räpsyripseys!! Nyt täytyy vaan toivoa, että se pysyy hyvin paikoillaan..yleensä tarvitsen nimittäin vedenkestävää ripsaria naurukohtauksissa ja tuulenpuuskissa vettyvien silmieni takia.

  Ida/2M

 64. 81

  sanoo

  Mä teen aina niin, että laitan hiuksiin ranskalaisen letin kummallekin puolelle ja kastelen ne ja nukun yön yli. Aamulla on kivat kiharat, ja ne voi laittaa nutturalle/ponnarille. Ne kiharat tuo hiuksiin tuuheutta ja näyttää paremmalta kuin ihan suorat 🙂

  ka-tte@hotmail.com

 65. 82

  Tiuku:) sanoo

  Hei!

  Oletko kokeillut vaihtaa normiponinhäntäsi paikkaa? Moni on ehdottanut, että sitä voisi siirtää hieman jommalle kummalle puolen päätä. Koita myös vaihdella korkeutta! Ja voithan vaikka pistää etutukan pannalla/pinneille pois otsalta, saat heti itsestäsi erinäköisen.

  Itse olen viime aikoina kokonut hyödyllisimmäksi tämän kampauksen, jonka bongasin Pupulandiasta:

  http://pupulandia.indiedays.com/2011/09/18/syksynpunaiset-huulet-ja-keijutukka/

  Tämä puolestaan on melko helppo ja nopea ja juhlavakin kampaus! Tarvitsee pohjaksi kiharat:

 66. 83

  sanoo

  Kannattaa koittaa "hätäponnarin" kanssa vaikkapa kiharoita. Kiharat voi jättää roikkumaan tai kiertää ponnarin ympärille sotkuisesti pinneillä.

  Ranskanletti on haastava, mutta onnistuneena siisti. Kun tekniikan osaa, voi tehdä pään ympäri kiertäviä ranskanlettejä, kaksi lettiä tai ihan mitä ikinä keksiikään!

  Jos tiedät käsitteen victory roll, joka kuuluu pinup-muotiin, kokeile tehdä yksi victory roll toiselle puolelle päätä! Jos olet kiinnostunut, voin tehdä itse tutorialin, sillä en ole vielä mistään löytänyt tähän ohjeita. Tämä sopii myös erinomaisesti juhlaan.

  Tavallisen nutturan kanssa, oli se tehty valkilla tai ei, voi leikkiä miten haluaa. Sen sijaintia voi muuttaa, siitä voi tehdä sotkuisen tai siistin, ja sen viereen voi asetella vaikkapa hiuskukkia ja muita.

  Jos hiukset sojottavat nutturasta tai päälaelta kiusallisesti, suihkuta hiuslakkaa kädellesi ja silitä "lakatulla" kädellä hiukset kuriin.

  Ja tässä vielä lempparini YouTubessa! Kaikilla on yksinkertaisia tekniikoita, jotka jopa minä olen saanut onnistumaan itse tehdessäni

  http://www.youtube.com/user/lilithedarkmoon

  http://www.youtube.com/user/LuxyHair

  http://www.youtube.com/user/LetsMakeitUp1

  senja.ukkonen AT gmail.com

 67. 84

  Anonyymi sanoo

  Siistimpi versio pika-aamukampauksesta, kun ponnari alkaa tympiä, on semmoset "geisha-tikut". Tukka vaan jonkinlaiselle sykerölle niskaan (itse teen kahdesta tukan osiosta kaksi tai kolme solmua peräkkäin ja sitten taitan ylimmän solmun vasten aloitussolmua -> sykerö, jossa hiusten latvat nousevat ylöspäin) ja toinen tikku ensin tukevasti sykerön yläreunasta sisään ja vinosti päänahan kautta sykerön alareunasta ulos. Toinen tikku toiseen suuntaan. Mulla kampaus pysyy hyvin koko päivän, vaikka hiukset ovat liukkaat ja raskaat, eikä aluksi olis sitä millään uskonut. Aikaa menee about minuutti. 😀

  t. Rhyme, joka ei todellakaan aio käyttää hiusten laittoon viittä minuuttia pidempään arkisin…

 68. 86

  Anonyymi sanoo

  Hei,

  Mistä sä muuten hankit/tilasit noita Goodyn hiusjuttuja? Saako niitä nyt Suomesta? 😀

 69. 87

  sanoo

  Ponnarin tai nutturan teossa auttaa huomattavasti hyvä tupeeraus, ja siihen reilulla kädellä lakkaa ja pinta siloitetaan luonnonharjasharjalla tai vastaavalla, ei kyllä varmana ole huolta sojottavista suortuvista 😉

  roosa.turpeinen@pp.inet.fi

 70. 88

  sanoo

  Yksi hätäponnarin/sotkunutturan suurkuluttaja ilmoittautuu! 😀 Ei ole ikinä aikaa ja energiaa yrittää väännellä ja käännellä paksua ja itsepäistä hiuspehkoani, mutta oon nyt keksiny tähän ratkaisun. Näin tämän hauskan hiusten kiinnitys tavan täällä blogissa http://www.ebeautyblog.com/2010/07/2-minute-updo-for-work.html
  Älyttömän helppo kun parikertaa harjoittelee! Ja niinkuin otsikkokin sanoo 2 minuutissa valmis ja siisti töihin. On ollut kyllä kiireisten aamujeni pelastus.

 71. 91

  Jenni sanoo

  Minä laitan huonoina päivinä (aika usein kyllä muutenkin,hehs) tukan isolle sotkunutturalle ja laitan nutturan "tyveen" hiuksiin tarkoitetun rusettiklipsin. Se on söpö ja näyttää jopa ihan kampaukselta jota on kauan joutunut tekemään 😉
  Minulla on tästä kuvakin, jos haluat että lähetän sen sähköpostiisi? 🙂

 72. 93

  sanoo

  Mulla on suunnilleen yhtäpitkät hiukset kuin sula ja mä suosin tosi paljo ruotolettiä tai tavallista lettiä, joka on kiinnitetty pinneillä varsinaisen letin ja päänahan väliin ja sit jätän silleen tai solmin nauhalla kiinni. myös "hauen leuka" on mulla paljo käytössä..

 73. 94

  sanoo

  Mulla on ollu aiemmin suunnilleen samanmittaiset hiukset ku sulla on nyt, ja mun hätäaamujen hiusratkaisu oli kihartaa pikakikkarat ja laittaa hieman sekaiset kiharat kiinni joko ihan ponnarille, tai sitten tehdä niistä rento nuttura. Kun oli enemmän aikaa, vääntelin erilaisia lettejä.

  lokakuusessa@gmail.com

 74. 95

  minttu sanoo

  Oletko kokeillut "kiharrustikkuja" (esim. Pearl wand), niillä saa tehtyä tosi nopeasti superkestävät kiharat. Kiharan tukan voi sitten sutaista vaikka huolettomalle suttunutturalle. Nopeaa ja kivan näköistä! 🙂

  eeva_2000@hotmail.com

 75. 96

  sanoo

  Itsellä on ahkera otsatukan kasvatus menossa ja otsis ei tosiaan koskaan tottele kun on vähän yli pitkä ja valahtaa silmille:D
  Hyväksi keinoksi oon kokenut pienen letin tai kieputtaa hiuksia ja laittaa sitten pinnillä kiinni niin vola! ja hätänuttura käytössä myös minulla, tupeeraa kevyesti ja sitten kieputtaa nutturalle niin on ihan siisti(ja nopea) arkikampaus valmis:)

  caritamoi@windowslive.com

 76. 98

  sanoo

  Kaikista nopein: tee hätäponnari hieman tavallista korkeammalle tavallisella kuminauhahiuslenkillä. Ota pieni tupsu hiuksia ponnarit alareunalta ja kieputa ympäri hiuslenkin päälle. Laita tupsun pää pinnillä kiinni (pinni ponnarin alle). Tadaa! Sievä, tyylikäs bisnesponnari :).

  mysannails@gmail.com

 77. 99

  sanoo

  Minulle tukan laitto tuntuu olevan aina yhtä tuskaa. Melkein aina tuleekin oltua tukka auki. Yksi helppo vinkki jonka minäkin jopa osaan on, että illalla suihkun jälkeen laittaa kosteaan tukkaan esimerkiksi muotovaahtoa. Sitten laittaa tukan sormikiharoille, eli kääntää vaan hiustupsuja sormien ympäri ja tuikkaa pinnillä kiinni. Pinnit eivät itselläni edes paina joten nukkuminenkin onnistuu toisinkuin vaikkapa patukoiden kanssa. Aamulla avaa kiharat ja haroo vähän sormilla ja halutessa tupeeraa tyvestä ja sitten vaan kokoaa kiharat toiselle puolelle päätä ja pinneillä kii. Lakkaa vielä ja valmis. Pienen harjoittelun jälkeen menee varmasti maksimissaan aamuisin viisi minuuttia tehdä tuo kampaus. Tälläisen teen usein juhliinkin mutta silloin kiharran tukan ihan kihartimella ja tupeeraan huolellisemmin 🙂
  -Tiia-

 78. 100

  sanoo

  en tiedä onko tämä vinkki jo esiintynyt täällä, mutta olen aivan ihastunut kalanruotolettiin! 🙂 helppo tehdä (jos tällainen hiustumpelo sanoo näin niin believe me, se on helppo). tässä video, josta löytyy ohje: http://www.youtube.com/watch?v=xcbAqfSW4_U (videossa sanotaan että ois aikaavievä, mutta kokemuksen kautta tämän oppii tekemään lähes yhtä nopeasti kuin tavallisenkin letin 🙂

 79. 101

  Anonyymi sanoo

  Mieleeni tuli heti nopea ja yksinkertainen vinkki 'hätäponnarin' piristämiseen. Siihenkin saattaa jonkin ajan kuluttua kyllästyä, mutta ainakin kiireisimpinä aamuina se sopii hätäponnarin piristämiseen. c: eli, laitat tukan tavallisesti ponnarille, tosin vain alas – eli niskaan. Vielä nätimpi lopputulos tulee (ainakin omasta mielestäni), jos ponnarin laittaa jommalle kummalle sivulle, että hiukset saa vedettyä helposti eteen tai vaihtoehtoisesti myös jätettyä taakse lipumaan selkää pitkin. Mutta, niin – ensimmäisessä vaiheessa teet niskaan normaalin ponnarin. Sitten vedät pampulaa hiukan kauemmas hiusten tyvestä ja teet reiän/jaat hiukset kahteen osaan tyvestä – eli tavallaan "ennen pampulaa." Sitten tunget pampulasta tulevat hiukset tämän reiän läpi ja se luo mukavaa piristystä hätäponnariin, koska pampula ei jää näkyviin, mutta hiukset tavallaan kiertyvät nätisti sisäänpäin. 🙂 Selitykseni selventämiseksi linkitän pari youtube-tutoriaalia:


  ja tässä samainen hiustyyli sellaisena, kuin siitä itse enemmän pidän, eli sivuponnarilla: http://www.youtube.com/watch?v=qvfXM5Um3Xg&feature=related

  En löytänyt parhaita mahdollisia tutoriaaleja, mutta uskon, että idea selviää näistä kuitenkin paremmin kuin selityksestäni 😀 Ja sitten itse tykkään letittää joskus vaihtelun vuoksi tukkani löysälle, hiukan sekaiselle letille tuohon olkapäälle, myös sivuun. 🙂 Joko ihan normaalille letille, tai kalanruotoletille, mikä mielestäni näyttää vielä kivemmalta ja on kuitenkin helppo toteuttaa ja sen oppii nopeasti. :> ja kaikenlisäksi, jos osa ongelmaasi oli joka suuntaan sojottavat hiukset, niin letistä saa lyhyitä hiuksia sinne tänne sojottaakin, eikä se haittaa lookia. c: ainakaan minun mielestäni. Ja jos haittaa, ne saa kyllä muotoilutuotteilla kätevästi piiloon.

  taru-96@hotmail.com

 80. 102

  sanoo

  Ranskalainen letti/letit (jotka alkaa jo ylhäältä saakka) ja kalanruotoletti toimii aina ja niistä saa pienillä jutuilla tosi kivoja ja nättejä 🙂

 81. 103

  sanoo

  Tällä videolla ihania ideoita, varsinkin ensimmäinen sopisi sulle ihanasti (koska otsatukka + paksut hiukset) ! 🙂 Onnea hiuskokeiluihin !

 82. 104

  sanoo

  En nyt lähde lukemaan aiempia kommentteja eli jos joku tämän on jo vinkannut, niin damn! Mutta joo, siis pohjana voisi olla jokin aika perus ponnari. Ponnarista lähtisi sitten pienet osiot kerrallaan pyörittelemään nutturamaisesti ponnarin tyven ympärille. Kiinnitys voisi toimia ihan pinneillä, tavallisilla tai sitten hengettömillä. Lopuksi lakkaa pitämään pinnejä ja suortuvia epäjärjestyksellisesti kiinni. 😉 Tästä ei sitten saanut aasi(kaan) selvää 😉

 83. 105

  mjai sanoo

  Lettejä, tavallisia ja ranskiksia lähtien tosta ohimolta ja päättyen ponnariin.
  Sotkunuttura on kans kiva, mutta muistan kuinka en itsekään saanu siitä koskaan kivannäköistä 😀 Mutta paljon vaan tupeerausta ja ehkä hiuspuuteri vois toimia pohjalla siinä.

  maya87(a)netti.fi

 84. 106

  sanoo

  Ranskanletti on helppo oppia jos sitä ei jo hallitse, siitä voi tehdä monta variaatiota: vinoon tehty, letitetty loppuun asti/jätetään häntä auki, löysää ja isommista osioista, tiivistä pienistä osioista, keskeltä päätä taakse tehtyä, kaksi ranskanlettiä tehtynä… ideoita on monia. Normaalista ponnaristakin saa helposti tyylikkäämään tekemällä otsahiukseen vinoa ranskanlettiä/puolikasta ranskanlettiä. Hiuksia kieputtelemallakin saa paljon aikaiseksi!

  naicca__@hotmail.com

 85. 107

  Anonyymi sanoo

  Ei vaan saa luovuttaa!! 😉

  Opettelet ensin perusletin kunnolla (käy myös hyvästä käsitreenistä) ja siitä pikkuhiljaa muunteleen.. Pyörätät letin nutturelle ja sitten siirryt ranskalaiseen lettiin ja siitä vielä sivulettiin..

  Hiljaa hyvää tulee, lycka till!

  Ttuulia

 86. 108

  sanoo

  Mielestäni kiva on kun letittää molemmin puolin päätä pienet ranskalaiset letit ja yhdistää ne ponnariin 🙂 letit niin että menee suunnilleen korvien korkeudella.
  Tai laittaa ensin päälliosan hiukset läpinäkyvällä kumpparilla miniponnarille ja vielä kaikki hiukset normaalilla ponnarilla kiinni!
  valekuva@gmail.com

 87. 109

  phlox sanoo

  Liukkaat ja tottelemattomat hiukset – liiankin tuttua! Onneksi valkaisu ja sävytys tekee omastani käsiteltävämmän, mutta pari niksiä millä olen omaa tukkaani saanut kuriin ja kiinni. (Ei minulla tosin ole läheskään yhtä muhkea tukka kuin sinulla!)

  Sekä hairagamin, lettien että nutturoiden kanssa auttaa paljon, kun sen kohdan, mihin kohti kamapauksen sijoittaa, pohjustaa pienillä hiuslenkeillä. Minulla sellaiset pienet silikoniset ovat parhaita. Nutturan voi tehdä vaikka niin, että takaraivolla olevat hiukset laittaa ihan tiukkaan ryppääsenn neljälle viidelle pienelle ponnarille, sitten loppuja hiuksia vetää ryppään ympärille ponnarille ohutta päällyskerroshuntua lukuunottamatta. Yksittäisiä poninhäntiä voi tupeerata tai asetella suorina millaiseen asentoon haluaa – ei kannata koko ponnaria laittaa kerralla, vaan kutakin ponnaria yksitellen jonkun matkaa ja kiinnitellä pinneillä. Lopuksi sitten kun kaikkien ponnareiden hännät on kiinnitetty, päällyshunnun kampaa nutturaa kohti ja kiinnittää haluamallaan tavalla. Tällä tavalla saa pallomaisen, ison pöyheän tai vaikka kuinka hienostuneen asetellun nutturan.

  Ranskalaisen letin teon alkuun pääsee, kun tekee samanlaisia ponnareita letin kohdalle. 5-10 cm:n leveydeltä ja parin sentin korkeudelta kokoaa hiuksia ponnareille, joten kun alkaa tehdä ranskalaista lettiä (tai hollantilaista, tai vaikka ranskalaista twistiä), on letin keskuskohta tiedossa ja on helpompi hahmottaa kuinka paljon paljon tukkaa ottaa kerrallaan. Ponnareiden ansiostaa letti pysyy napakammin paikallaan, ei ala hiukset karkailla sormista.

  Sitten on paljon variaatioita, banaaninutturat ja kaikki kierrekampaukset saa pysymään napakammin paikallaan, kun pohja on kiinnitetty pienillä poninhäntälenkeillä. Lisäksi vaan tarpeeksi pinnejä, lakkaa ja muita hyväksi toteamia hiuksen käsittelyaineita.

  Sitten vaan koristelmaan saatua kampausta koristepinneillä ja hiuskoruilla. Ja kaikkia kamapauksia ei tarvitse kiinnittää huomaamattomilla pinneillä, voi käyttää isoja hainleukoja tai linnunnokkia, mikä sattuu sopimaan parhaiten kynsiin. 🙂

 88. 110

  sanoo

  Tuli vielä mieleen, että nuttura donitsi voisi olla kätevä! Laita ihmeessä googlen hakuun niin löydät ohjeita! 🙂

 89. 111

  Anonyymi sanoo

  Paras vinkkini on: Pyydä äidiltä apua 😀 Itse olen aivan innoissani kun äitini värkkää ranskalaisen letin. Sinä päivänä nätti ja vieläkin nätimpi seuraavana päivänä aukaistuna kiharapilvenä. Olen myös pitänyt monista retrokampausideoista, mitä youtubesta löytyy (esim hengettömien pinnien avulla tehdyt lookit). t.badis bbomben(at)gmail.com

 90. 112

  sanoo

  itsellä toimii parhaiten hiusten tupeeraus, sitten melko korkealle ponnarille ja ponnarista tulevies hiusten suoristus/siloitus :)! hätänuttura on vasta todella hätätilanne! mutta sun tilanteessa kun hiukset eivät ole yhtä pitkät kuin minulla voisi näyttää molemmilta puolilta kasvoja lähtevät letit jotka päätyvät takaraivolle todelta hyviltä:)

  sapuscha@hotmail.com

 91. 113

  Sophie sanoo

  Ponnaristkin saa heti siistimmän aj laitetumman näköisen kun kiertää ohuen hiustupsun ponnarin ympärille, niin ettei ponnaria enää näy. Sitten jos vielä kihartaa hiukset niin on melkein juhlakampaus 🙂

 92. 115

  Anonyymi sanoo

  Sama täällä! Pantoja ja pinnejä löytyy, mutta lähes poikkeuksetta aamulla astun ovesta ulos tylsä ponnari tai hätänuttura päässä.

  Joskus kun tukka suostuu yhteistyöhön (silloin kun ei ole menossa minnekään) niin väsäilen ranskalaista lettiä sivuotsikseen ja teen takaraivolle rennon nutturan hengettömien avulla. ranskalainen letti onnistuu myös otsatukkaan, jos ottaa mahdollisimman väähn hiusta kerrallaan. Nopea toteuttaa, mutta jos ranskikset ei luonnistu niin toinen helppo vinkkini on: hiukset korkealle ponnarille (jos kerroksittain leikatut tai puolipitkät hiukset niin vähän alemmas) ja kihartimella/suoristusraudalla kihartaa ponnarin hiukset muutamassa osiossa, pelkkä latvojen kääntelykin toimii. Vie miljoona kertaa vähemmän aikaa kuin koko tukan kiharrus ja silloin vähän lyhyemmät hiukset sojottaa ponnarissa joka suuntaan, mutta tällä menetelmällä ne saa käännettyä ja väännettyä miten haluaa!

  Tsemppiä huonoihin hiusaamuihin!

  – Laura

 93. 116

  Anonyymi sanoo

  Itse olen ihan susi laittamaan hiuksiani ja piiiiitkän etsiskelyn jälkeen olen löytänyt pari helppoa kampausta, jotka osaan jopa toteuttaa:
  http://www.youtube.com/watch?v=ctkXA4V0zTg (tämän opin jo kahden harjoittelukerran jälkeen;)

  Ja suosikkini helppoutensa ja nopeutensa vuoksi: http://www.youtube.com/watch?v=Q1M1gZMkoHI (hieman muunneltu ponnari, mutta paaaljon siistimpi.)

  Hyviä hiustenlaittohetkiä ja trust me, sä osaat aivan varmasti tehdä samat, jos mäkin noihin kykenen.. nimittäin mua huonompaa kampauksenväsääjää ei ookaan! 🙂

  T. Emma-Lotta, emmis1112@hotmail.com

 94. 117

  Anonyymi sanoo

  Mä jätän tän väliin, koska saan aikaan melko massiivisen ja hyvän näköisen kiharasotkunutturan kastelemalla hiukset ja lisäämällä kolme-neljä pinniä…
  -Tiia

 95. 119

  sanoo

  kampausvinkkinä se, että kun hiukset ovat juuri pestyt niin laita ne nutturalle (kieputtaen) ja kun avaat parin tunnin päästä on täydellinen kiharapehko/laineet (riippuu hiuslaadusta) siinä! 🙂

 96. 120

  lits sanoo

  Tukan kihartaminen/suoristaminen jeesaa jonkin verran kampausten ähertämisessä ja hyvä lakka pitää menossa mukana. Pinnit on kans oiva apu; pari sinne tänne ja irtohapsut on jemmattu.

  litslats@suomi24.fi

 97. 121

  sanoo

  Itse suosin lettejä. Helppo laittaa ja pysyy hyvänä helposti. Seuraavat kolme ohjetta on Saara Sarvaksen blogista http://www.lily.fi/palsta/saara-sarvas

  Puoliranskalainen ylös: http://www.youtube.com/watch?v=sDNBXxQh8a4&feature=player_embedded

  Kalanruotoletti: http://www.youtube.com/watch?v=xcbAqfSW4_U&feature=player_embedded

  Lettinuttura pitkille hiuksille:

  Solmi hiukset löysästi rennolle ponnarille.

  Letitä poninhäntä todella löysästi.
  Nosta letti ylös ja kokeile, mille puolelle se laskeutuu kauniimmin. Asettele letti suunnan valittuasi nutturaksi.

  Ristipinnitä letti kiinni poninhäntäpohjaan ja itseensä käyttämällä hengettömiä pinnejä.
  Kiinnitä letti muutamasta kohdasta kunnon pinnillä ponnaripohjaan.
  Nyi piikkikamman tai pinnin avulla letin muoto tasaiseksi ja rennoksi.
  Suihkuta hiuskiinnettä!

  Fishtail: http://www.youtube.com/watch?v=ctkXA4V0zTg&feature=player_embedded

  Siskoni harrastaa sivuotsista, joka on kanssa mielettömän kivan näköinen.Kannattaa myös kokeilla tiukkaa ponnaria päälaelle ja letittää sitä. Myös Jasmin-kampaus on helppo ja näyttävä ja letteihin on helppo sitoa satiininauhoja väriä ja luksusta tuomaan.

  Itsekin vedän lähes joka päivä hätänuttura päässä. Onnistun vaan aina saamaan hiuksiini jättimäisen takun jonka selvittäminen vaatii miehistä voimaa (tunnetaan myös nimellä kärsivällisyys). Helpompi siis piilottaa se takku nutturan sisään takkuuntumaan entistä pahemmin kuin alkaa selvittämään sotkua itse.

 98. 122

  bubbs sanoo

  Joskus kierrän iltaisin hiukset noin kymmenenä itsenäisenä osiona sormien ympäri latvasta lähtien, muodostuneet hiuskiekurat litteästi päätä vasten pienellä pinnillä (tai kahdella ristikkäisellä). Aamuun mennessä muodostuneet kiharat ovat sattumanvaraisesti joko tosi ihanat sellaisenaan, tai tosi kamalat, mutta erittäin täydellinen kampauspohja. Muutamilla pinneillä kokonaisuuden kasaaminen takaraivolle valtavaksi kiharahattaraksi on tosi kiva jo sellaisenaan, irtoilevat kiehkurat vain parantavat tilannetta.

  Kuten jokunen yllä, itse teen myös hätäistä sivunutturaa. Koko reuhka sivuponnarille, ja sitten edetään joko hirvittävässä kiireessä vetäisemällä hiusnippu solmulle, ja kiinnittämällä solmunuttura pinnillä solmun alle, sekä muutamalla kokoamaan solmu paremmin päätä vasten. Jos aikaa on muutama minuutti enemmän, jaan ponnarilla olevat hiukset kahteen eri osioon, jotka kierittelen eri suuntiin, jolloin nuttura muodostuu ikäänkuin kahdesta päällekkäisestä nutturasta. Tykkään tehdä tämän (kuten kaiken muunkin) tosi maksimaalisella voluumilla, niin, että nutturakokonaisuus on vähintään puolen pään kokoinen. Sekaan sopii mainiosti heittää joku kukkanen, tai usein käytän sivunutturoiden/ponnareiden tasapainottajana pantaa, jossa on joku ruusuke, rusetti tai muu häkkyrä siellä vastakkaisella puolella. 🙂

  unipupu@hotmail.fi

 99. 123

  sanoo

  http://beautyisathingofthepast.blogspot.com/ -blogi on aarreaitta kampauksille, nimensä mukaan esittelee menneiten vuosien kampauksia miljoonittain ja liki jokaisessa on selkeät, yleensä alkuperäisestä lähteestä (Esim. naistenlehti 50 -luvulta) peräisin.

  Ohjeet ovat niin step by step, että kaltaisenikin tunari on onnistunut väsäämään mukiinmeneviä kampauksia.

  Taas oma hyväksi havaittu vinkki on se, että laine/kiharapohja on etenkin paksuun tukkaan paras pohja kampauksille. Ja hiuspuuteri niiden kaverina. Itse teen usein yöksi kosteaan tukkaan muotovaahdon kera ihan vaan pinnikiharat, jotka aamulla harjaan auki ja hieron hieman hiuspuuteria tyveen ja muotoilen sitten fiiliksen mukaan.

  Huonot tukkapäivät pelastaa itse sukkahoususta väsätty munkkivalkki, jolla saa muhkeamman nutturan joko niskaan tai Pikku Myymäisesti keikkumaan päälaelle. Olen vääntänyt pyöreän valkin ihan käsin ommellen, täyttänyt tummanruskeaa sukkahousua pumpulilla ja kuronut ympyräksi.

  Toinen huonojen tukkapäivien pelastus on isot hiuskoristeet, saavat hätäponnaritkin näyttämään paremmilta.

  Letit ovat myös kivoja, etenkin löysät ja nimenomaan karheaan lainepohjaan väsätyt. Toispuoleiset tai vaikka kalanruotoletti niskaan tai otsahiuksiin.

  Olen hieman samanlainen tukkakipuilija kuin sinä, ja nämä vinkit ovat ainakin helpottaneet oman kuontalon kanssa elämistä. 😀

  krisse.koskinen@gmail.com

 100. 126

  sanoo

  Hei, unohdin eilen väsyneenä vielä yhden kullanarvoisen kikan, mikä pelastaa likaisenkin tukan, nimittäin kiepautusnuttura käänteisenä, se on erittäin helppo ja hauskan näköinen:

  http://vivi-thkh.blogspot.com/2011/02/ponnarin-kaanteinen-kiepsautus-luo.html

  Muutenkin tästä blogista saa ammattilaisen vinkkejä kampauksiin ja hiustenlaittoon roppakaupalla, kuvien ja selkeiden ohjeiden kera. Olen saanut monenmonta ideaa tuolta kampaaja- bloggarilta.

  Sekin piti vielä sanoa, että meillä on kanssasi aika samanlainen hiuslaatu sen lisäksi että hiuspeukalo on keskellä kämmentä. Yksi mieletön tuoteapulainen on ollut Tigin Love, Peace & Planet -linjan Freak Of Nature Volumizer and Thickener -emulsio joka kampausten pohjalla antaa sekä pitoa että yksinkertaisesti helpottaa muotoilua ja käsittelyä!

  – Krisse taas (krisse.koskinen@gmail.com)

 101. 127

  sanoo

  Onpa kumma sääntö työpaikalla! Ettehän te edes ole tekemisissä esim. elintarvikkeiden kanssa…

  Mutta itse vinkkiin. Itselläni ei ole muutamaan vuoteen ollut pitkiä hiuksia, eikä koskaan kovin paksuja, joten en takaa näiden käytännön toimivuutta! Mutta mielestäni erilaiset lettikampaukset ovat kivoja. En tarkoita mitään peruslettejä, vaan esim. päälaen sivulta alkavia ja jonkinlaiseksi nutturaksi tms. päättyviä. Itselläni on myös kovin liukkaat hiukset, ja aivan perusletistä tehdyt nutturatkin pysyivät paremmin kuin tavalliset ja näyttivät aika veikeiltä. Ja jos hiusta raaskii tupeerata, on maailman helpointa tehdä ponnari, tupeerata ja pyörittää ja laittaa nipsuilla nutturaksi. Näyttää ihanalta!! Mutta en tiedä toimiiko noin paksuissa kuin sinulla.. 🙂

  Huoh, olisipa itselläni samanlainen kuontalo! Omat hiukset kun ohentuivat jostain mystisestä syystä 2/3 siitä mitä olivat ennen..

 102. 128

  sanoo

  Täs pari vinkkii :

  – Hainhampaat. Näit on monii erilaisii, ja erikokosii ja nää on tosi nopeet käyttää, mut kivat.

  – Tee ponnari tol kiepautustekniikal, tupeeraa vähän ja kieritä nutturaks. Kiinnitä ihan vaa sellaselt ohuel pinnil. Tään on mun mielest nätti, mut nopee tehä ja onnistuu aina.

  – Laita kaikki hiukset korkeelle ponnarille, etuhiuksii myöten.

  – Kiharra hiukset, vaikka suihkuttamal hiuksii suihkepullol ja tekemäl letit ennen nukkumaanmenoo ja taiteile niihin aamul joku kampaus. 1 iso letti, jota vois sit vähä muhkistaa vetelemäl osioi ulospäin, ponnari, nuttura…

  – Tee pikkumyy nuttura. Laita kaikki hiukset ylös päälaelle, tupeeraa ja laita nutturaks lakan, ponnarin sekä pinnien avulla. Ehkä vähä enemmän aikaa vievä, mut tää on hauska ja täst saa söpön laittamal etee vaikka rusettihiuskoristeen.

  – Muutenki kaikki hiuskoristeet piristää kivast kampauksii. Erilaiset kukat, rusetit ja ponnarit jois on jotkuu pampulat tai kuviot päissä on kiva lisä kampauksee ku kampauksee. Myös tälläin kiilto / kimallesuihke antaa kohtuudel käytettyyn kivaa blingii ihan vaikka normiponnarii.

  – Yks on löysä nuttura. Laita kaikki hiukset niskaa löysälle, roikkuvalle nutturalle ja se häntä kiputa niin huvin ku pystyt ponnarin ympäri niin et se peittää sen ja kiinnitä pinnil. Ite oon ainaki nähny tälläsii ruotsalaisil, eli bongaa niilt ni saat paremman käsityksen 😀

  – Ja viel vika, nimittäin sellain 'up-do'. En tiiä onks toi se varsinain nimi, mut et hiuksien päällysosa on ns. koholla. Kanttii katella Youtubest. Sit ku on tälläsen tehny, ni siihe sit viel vaik letti tai nuttura.

  – Apua, ei toi ollukkaa vika 😀 Mut kalanruotoletti ! Helppo, ku tekniikan oppii. Huolellisest tehtyyn vie aikaa sellaset 20 min, vähä huolettomammin nii saa tehtyy viieskii minuutis.

  – Viel yks vinkki. Kannattaa katella Youtubest tän kanavan viedoi : http://www.youtube.com/user/bubzbeauty
  Söpö tyttö, jol on hyvii vinkkei hiuksii, meikkeihi, ihonhoitoo ja kynsii ! 🙂

  Ja sähkäri on NebuParsahh@hotmail.com

 103. 129

  Anonyymi sanoo

  Oli kyseessä ihan minkä mallinen kampaus vaan, niin mun mielestä tärkeintä on se että jaksaa tupeerata edes vähän. 😀 Kuivashampoo + tupeeraus + pikkusen lakkaa kiinnitykseen niin avot! 🙂 Siis henkilökohtainen tukkakauhukuvani on rasvainen ja päätä myöten menevä. 😀 linda.playitagain@gmail.com

 104. 130

  sanoo

  Tässä on yksi aika kiva nuttura:

  Samalla tytöllä on paljon muitakin kivoja videoita.

  Itsekin turvaudun useimpina aamuina perusnutturaan, koska aikaa on noin 15 sekuntia 😀 Jollain kivalla hiuspannalla saa siihenkin vaihtelua.

  lauraarvonen@hotmail.com

 105. 131

  Teija sanoo

  Itse en pidä hiuksia kiinni, kun ne eivät vielä riitä siihen. Enkä ole innostunut siitä, että hiuslakkaa suihkutetaan hiuksiin pää ylösalaisin. Joten laitan sellaisen kuminauha-tyylisen hiuspannan päähän, ja suihkutan sitten hiuslakkaa. Ja lyhyehköihin hiuksiin tulee vähän enemmän volumea, kun pannan ottaa pois. 🙂

  teijjan@hotmail.com

 106. 133

  Anonyymi sanoo

  Itse tykkään laittaa hiukset toiselle puolelle niskaa kiinni ponnarilla ja kihartaa ne hiukset, jotka ovat ponnarilla. Ei vie kauheasti aikaa kun ei tarvitse kihartaa koko päätä. Toinen kiva kampaus tulee kun laittaa kosteat hiukset kiinni nutturalle päälaelle ja jättää ne niin tai avaa nutturan jonkun ajan päästä ja saa kivat kiharat! 🙂

  sähköposti jenniina.kanto@gmail.com

 107. 134

  iida sanoo

  Ite tykkään laittaa hiukset kivalle letille (: Siten hiukset eivät tule koko ajan naamalle tai heilu joka paikasssa!
  Myös nutturat on tosi kivoja (:

  iidalove(at)hotmail.com

 108. 135

  sanoo

  viimeksi eilen ristiäisiin lähtiessä etsin youtubesta jonkun simppelin omiin hiuksiini soveltuvan kampauksen, eikä aikaakaan mennyt kuin pari minuuttia. vähän lakkaa päälle ja hius pysyi kuosissa koko päivän! youtubesta löytyy paljon pelastavia hiusvinkkejä 🙂

 109. 136

  Anonyymi sanoo

  With blogs like this around I don't even need website anymore.
  I can just visit here and see all the latest happenings
  in the world.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *