Tukasta asiaa

Tukkatuotteita ei olekaan loppunut hetkeen. No, ei se mitään, sillä nyt niitä sattui loppumaan kolme kappaletta saman suihkukerran aikana. Loppuisipa niitä aina tähän tahtiin!

Ensinnäkin käytin loppuun Aussien Miracle Moist shampoon. Kokeilin tätä ensimmäistä kertaa vuosi sitten enkä vakuuttunut yhtään ja tämä jäikin sitten pyörimään kaappeihini, kunnes pääsi jälleen käyttöön. Ja itseasiassa tällä kertaa minä jopa tykästyin tähän!

En tiedä, ovatko hiukseni, tarpeeni vai mielipiteeni muuttuneet, mutta nyt tämä ei tosiaan enää ollut ollenkaan hullumpi. Vuosi sitten pidin tätä hieman liian pesevänä tukalleni, mutta ehkä olen nyt sitten Aussome Volumen myötä tottunut pesevämpään shampooseen, sillä ei tämä enää tuntunut mitenkään liian pesevältä. Pesi kivasti, mutta ei kuitenkaan liian tujusti eikä jättänyt tukkaa takkuun. Hiukset jäivät tämän jäljiltä ihanan ilmaviksi ja mukavan tuoksuisiksi. Voisin jopa vaikka käyttää tätä lisääkin!

Toinenkin loppunut tuote oli myös Aussielta:

En oikein tiedä, mitä tästä sanoisin. Ensinnäkään se 1-3 minuutin vaikutusaika ei tehnyt tukalleni yhtään mitään ja lähes mikä tahansa hoitoaine teki tukastani mukavamman tuntuisen. Kun sitten lopulta keksin voivani jättää tämän päähäni 20-30 minuutiksi suihkumyssyn alle muhimaan, alkoi lopputulos olla huomattavasti enemmän minun mieleeni: tukka tuntui jo huuhdottaessa sileältä (millaiselta se ei 1-3 minuutin vaikutusajan jälkeen oikeastaan edes tuntunut) ja pehmeältä ja oli sellainen kuivuttuaankin, muttei yhtään littana tai lättänä ja pysyi kohollaan vielä seuraavanakin päivänä.

Toisaalta siis pidin tästä, mutta toisaalta en. Kyllä tämä toki lopulta ihan hyvää jälkeä teki, mutta ei tämä missään tapauksessa mikään tehohoito ole sisältönsä puolesta. Tämän pitäisi olla vaurioituneita hiuksia korjaava, mutta korjaavat (tai edes kosteuttavat) aineet ovat todella kortilla tässä tuotteessa. Pehmittäviä kyllä löytyy incin alusta pari, mutta kaikki ”hyvä” hukkuu säilöntäaineiden, väriaineiden ja hajusteen alle. Tehohoidoksi en tätä siis suosittele, mutta jos jaksaa muhitella tätä parikymmentä minuuttia päässä keskinkertaisen tuloksen saamiseksi, niin antaa mennä vaan.

Ja toki joku voi saada tällä hyvännäköisen tukan, mutta hyvännäköinen tai edes hyväntuntunen on eri asia kuin oikeasti hoidettu. Oma tukkani ainakin näytti hyvältä, mutta jatkuvassa käytössä se olisi tarvinnut oikeasti hoitaviakin aineosia. Kaikkien tukka ei tietysti tarvitse superhoitoa, joten tämäkin voi tietysti riittää. (Tosin hoidettu tukka ei myöskään automaattisesti tarkoita, että se näyttäisi hyvältä. Itse olen ainakin niin laiska tukanlaittaja, ettei tukka todellakaan näytä läheskään aina hyvältä, vaikka hoidettu onkin.)

Kolmas loppunut hiustuote oli sitten ihan oikeasti hoitava tuote.

Kyseessä on Kickseistä saatavan Oliv-sarjan hiuksiin jätettävä hoitosuihke:

Jotkut ovat sanoneet, etteivät tykkää tästä, sillä tämä ei kuulemma toimi. Mielipiteitä tuotteista saa toki olla monia eivätkä kaikki tykkää kaikesta, mutta tästä tuotteesta on pakko sanoa pari puolustavaa sanaa.

Monet olettavat tämän olevan selvitystuote, koska tämä kerran on suihkepullossa ja monet suihkepulloissa olevat hiuksiin jätettävät ”hoitoaineet” nimenomaan selvittävät tukkaa. Tässä on kuitenkin noihin selvityssuihkeisiin verrattuna se ero, ettei tässä ole selvittäviä silikoneja. Suomennettuna tämän inci nimittäin kuuluu näin:
Liuotin (vesi), kosteuttava aine, emulgaattori, pehmentävä aine, pehmentävä aine, kosteuttava aine, sähköisyyttä vähentävä aine, sähköisyyttä vähentävä aine, sähköisyyttä vähentävä aine…

Tämä on siis oikeasti hoitosuihke, joka kosteuttaa, pehmittää ja poistaa sähköisyyttä hiuksista. Ja suihkutettava hiuksiin jätettävä hoitoaine on aina se kevyin vaihtoehto hoitoaineista. Mitään radikaalia efektiä tämän ei siis voikaan olettaa tekevän, mutta hennommille hiuksille suihkutettava hiuksiin jätettävä hoitoaine on yleensä voidemaista parempi vaihtoehto.

Itse käytän aina suihkussa tavallista hoitoainetta tai tehohoitoa, jonka jälkeen laitan tukkaani vielä suihkutettavaa jätettävää hoitoainetta ja usein vielä hieman voidemaistakin. Yleensä laitan vielä lopuksi silikonisen latvasuojan suojaamaan hiuksiani ja antamaan tarvittavaa lisäselvitystä. Itselläni tämä suihkutettava hoitoaine oli siis vain pieni mukava lisä ja vaikka se periaatteessa riittäisikin ainoana jätettävänä hoitoaineena (latvasuojan lisäksi), tykkään pelata varmanpäälle. Varsinkin, kun yritän juuri kasvatella tukkaani. Ja ihan hyvin olen ilmeisesti pelannutkin, sillä vaikka föönaan tukkani kuivaksi lähes joka toinen päivä enkä ollut käynyt kampaajalla leikkauttamassa tukkaani lähes puoleen vuoteen, ei kaksihaaraisia tai kuivuutta näkynyt. (Ennen kuin innostuin hiustenhoidosta, näkyi niitä kyllä useinkin.)

Pakko muuten vielä kertoa tuosta kampaajalla käynnistä. (By the way, inhoan, kun kampaajalle menevät naiset sanovat menevänsä parturiin. Ei gynekologillekaan mennessäkään sanota menevänsä urologille!) Menin kokeilemaan uutta kampaajaa saatuani keskellä yötä päähäni, että seuraavana päivänä on pakko saada tukkaan jotain muutosta. Jostain syystä tykkään nykyään käydä miespuolisilla kampaajilla, sillä he vain ovat leikanneet tukkani tähän asti parhaiten.

Joka ikinen kerta kun käyn kampaajalla, tahtovat kampaajat kerrostaa tukkaani. (Tukkani on melko paksu ja vaikkei sillä olekaan liiemmin pituutta, vie sen kuivuminen aikaa neljättä tuntia ellei sille vilauta fööniä.) Lähes jokainen tahtoo aina leikata päälle hieman lyhyempiä osioita, joiden avulla saan sitten kuulemma tukkaani kivasti kohotusta. Ja lähes jokainen tekeekin sen sitten. Joka hemmetin kerta olen kotiin mentyäni kironnut lyhyitä tupsuja, jotka sojottavat aamuisin kaikkiin mahdollisiin suuntiin ja saavat tukkani näyttämään peruukilta mikäli yritän saada siihen tuuheutta föönaamalla pää alaspäin.

Ihana tähänastinen kampaajani on onneksi ymmärtänyt, etten tahdo päälle voimakasta kerrostusta ja olenkin ollut varsin tyytyväinen hänen tekemäänsä jälkeen. Nyt piti kuitenkin saada tukka leikattua ja hänelle ei ollut aikoja. Riski oli otettava.

Halusin kovasti luottaa uuteen kampaajaani ja annoin hänen puuhata rauhassa. Olin kertonut, että tahdon kasvatella tukkaani ja nyt vain tarvitsisin taas kivaa mallia, jota olisi hyvä lähteä kasvattelemaan. Homma sujui aluksi hyvin eikä kerrostamisesta puhuttu mitään, mutta sitten hän kaivoi esiin veitsen… Meinasin alkaa kiljumaan ja repiä veitsen häneltä pois. Toisaalta halusin kuitenkin luottaa häneen, sillä hän tuintui oikeasti sisäistäneen sen, että haluan kasvattaa tukkaani. Päätin siis olla puuttumatta hänen puuhiinsa ja kärsiä mahdolliset tulevat seuraukset.

Ajattelin hänen kerrostavan veitsellä vain etuosan hiuksia. Sitten homma kuitenkin jatkui ja jatkui ja jatkui ympäri päätä ja pitkiä suortuvia putoili lattialle. Olin niin kauhuissani, etten uskaltanut katsoa. Yritin kuitenkin hymyillä rohkeasti. Kauhulla mietin niitä kamalia aamuja, joina tulisin epätoivoisesti tasoittelemaan ympäriinsä sojottavia hiustupsuja, jotka eivät ylettäisi edes ponihännälle. Apua.

Sitten alkoi föönaus. Yritin ajatella hommaa positiivisesti ja katsoin kokoajan tarkasti, kuinka kampaajani työskenteli. Ehkä minäkin osaisin laittaa tämän sitten itse.

Kun homma oli valmis, oli hämmästykseni suuri. Oliko kampaajani silmänkääntötemppujen ammattilainen vai mistä ihmeestä oli kyse? Olin nimittäin nähnyt hänen vetelevän veitsellään minulta tukkaa irti vaikka kuinka paljon, ja silti hiuksieni pinta oli ehjä ja tukassa oli yhtä pituutta. Mitä ihmettä?!?

Selvisi, että kampaajani vaan oli aivan mahtava. Tukkaa oli kyllä kerrostettu ja kevennetty, mutta hiusmassaa oli edelleen runsaasti ja kerrostukset oli tehty päällihiusten alle. Nyt tukkani ei ole enää niin raskas ja alla olevat lyhyemmät hiukset auttavat päällihiuksia kohoamaan ilman, että tukkani näyttää kerrostetulta. Kerrostettu tukka, joka ei näytä kerrostetulta! Ihan mahtava juttu!

Taisin juuri löytää itselleni uuden kampaajan! Vielä kun jaksaisin ryhtyä tekemään tälle tukalle aktiivisesti jotain aamuisin…

Kuinka usein te olette lähteneet kampaajalta oikeasti tyytyväisinä?

Itse olen viimeisen vuoden ajan lähtenyt aina tyytyväisenä, mutta sitä ennen kammosin kampaajalla käyntiä, sillä he kuuntelivat liikaa typeriä ehdotuksiani. Parasta on, kun kampaajani sanoo rehellisesti, mitä kannattaa tehdä ja mitä ei, mutta kunnioittaa tahtoani tahtoa sen suhteen, mitä en tahdo tukalleni tehtävän. Minä en ainakaan itse aina tiedä, mikä on omalle tukalleni parasta (muuten kuin hoidon suhteen), joten on mukavaa, kun joku muu kertoo minulle sen.

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Mä olen ollut pari kertaa hiusmallina, ja yllättäen, olin todella tyytyväinen hiuksiini molemmilla kerroilla, vaikka itselläni ei ollut periaatteessa lainkaan sanavaltaa mitä tuli hiuksiini. Olen ollut lisäksi joillain oudoilla kampaajilla muutamaan otteeseen, ja silloin on kyllä mennyt pieleen. 😀 En tosin käy edes usein kampaajalla, mutta luottokampaajaa tässä siis etsiskellään!

 2. 2

  Anonyymi sanoo

  Tähän tukka-aiheeseen liittyen kysyisin että onko Nutri-gloss naamion tuotanto kokonaan lopetettu vaiko vain sen myynti Suomessa? Ruotsin puolella nimittäin kauppoihin on nyt ilmestynyt tuotteesta suurempi koko ja harkitsen että ryntäänkö heti lähimpään markettiin hamstraamaan purnukat tulavaisuuden varalle vaiko luotanko että niitä vastaisuudessakin tulen löytämään.

 3. 3

  Anonyymi sanoo

  Voi,kun minäkin löytäisin sen oikean kampaajan pitkästä aikaa.On varmasti kulunut viitisen vuotta etsiessä,kun luottokampaajani allergisoitui ja lopetti.Käyn kampaajalla joka toinen kuukausi ja kerran jo luulin löytäneeni sen oikean,mutta jostain syystä olin tyytyväinen ainoastaan joka toiseen leikkaukseen ja sitten hänkin lopetti samasta syystä,kuin edellinenkin.Haku siis jatkuu.Todella rasittavaa aina selittää uudelleen ja uudelleen mitä haluaa.Sydämenkin päälle ottaa jo pelkästään se tuloksen odottaminen.Kyllä jokaisella naisella pitäisi olla kampaaja,johon uskoo ja luottaa,sillä rentoutumaanhan sinne mennään ja olisi myös mukavaa astua liikkeestä ulos prinsessana eikä itkua pidätellen.Hyvä sentään,että sinä ainakin nyt omasi löysit.Minä jatkan etsimistä.

  Terkuin rouva48.

 4. 4

  Anonyymi sanoo

  Kuulostaa hienolle noi uudet hiukset 🙂 Olisko sulla kuvaa laittaa niistä? Olisi kiva nähdä minkälaiset ovat.
  Itse kokeilin aussieta, vieläkin pari shamppoota/hoitoainetta on. Tuntuu kyllä pesevän. Aussien jälkeen tuntuu ettei muilla enää puhdasta saa, joten käytäs harvoin tästä lähdin aussieta.

 5. 5

  Anonyymi sanoo

  Viimeksi ainakin lähdin tyytyväisenä kampaajan tuolista. Ihan perussetti tehtiin: vaaleita raitoja ja polkkatukan siistiminen (kerrostusta myös). Kyseessä oli kampaajaopiskelija, joten yritin mahdollisimman selvin sanoin kertoa, että olin tyytyväinen lopputulokseen. Opiskelija varmasti saa uskoa omiin kykyihinsä kehuista 🙂
  -tiina

 6. 6

  sanoo

  Onnea etsimisellesi rouva48! Tiedän tuon tunteen, kun sama kampaaja leikkaa ja värjää/vaalentaa hiukset joka kerran erilailla, vaikka muuta väittääkin. Tulos oli minunkin kohdallani aina erilainen, eikä koskaan heti juuri oikea…

  Virve, ole tyytyväinen, kun sinulla on paksut hiukset. Se antaa niin paljon enemmän mahdollisuuksia mallin suhteen.
  Minulla on tyypilliset suomalaiset, ohuet hiukset ja lisäbonuksena kaksi voimakasta pyörrettä niskassa ja takaraivossa, joten pitkät ja lyhyet mallit on suljettava pois 🙁

  Nyt olen onneksi löytänyt taitavan kampaajan, joka osaa leikata niin, että hiukst näyttävät paksummilta kuin olevat;)

 7. 7

  sanoo

  Multa loppui kanssa pari päivää sitten shampoo, olin taas poikennut luottotuotteistani ja viimeistään nyt päätin että pysyttelen siinä, minkä parhaaksi jo suhteellisen kauan aikaa sitten totesin.

  Parturiin/kampaajalle mentäessä kannattaa kertoa selkeästi mitä haluaa JOS itsellään on valmis mielikuva siitä, millaisena sieltä haluaa pois lähteä. Ja kannattaa muistaa että asiakas on aina oikeassa (NOT!). heh. Sen olen oppinut että jos hyvän kerran löytää, siis todella hyvän, kannattaa pitää siitä kiinni. Useimmissa tapauksissa toisilla kokeilut eivät kannata.

  Minulta loppui naaman putsarit. Olisko Virvellä mitään ehdotuksia kenties uutuuksia suositella? 🙂
  Haluaisin kovasti tykätä REN:in putsarista mutta jostain kumman syystä minulle tulee sitä käyttäessä tunne, ettei se ole tarpeaksi pesevä ja koska se ei vaahtoa yhtään, en osaa annostella sitä oikeaa määrää. Tuote ikään kuin katoaa ihoon ja pumppailen sitä sitten vähintään kolme kertaa yhden pesun aikana. Nyt kovien pakkasten jäätyä (toivottavasti) tuotteen ei tarvitse olla ehkä niin hoitava kuin REN:in kuivan ihon putsari… 🙂 Kai.
  Mietin kyllä, palaisinko loistavaan Gatineauun… Hmmmm. 🙂

 8. 8

  Anonyymi sanoo

  Minulla oli luottokampaaja noin parin vuoden ajan, mutta sitten hän lähti ulkomaille 🙁 Joka kerta sieltä lähtiessäni olin todella tyytyväinen lopputulokseen! Minulla oli silloin vielä todella lyhyet hiukset ja kampaajani joka kerta keksi niihin jotain uutta! Hänellä oli tosi paljon ideoita minulle ja joskus annoin hänelle melkeinpä vapaat kädet. Nyt on siis hiustenkasvatus-operaatio käynnissä ja en käy kampaajalla enää niin usein kuin ennen.

 9. 9

  sanoo

  Veit minulta otsikon, höh. Mulla on ollut tekeillä blogipostaus samalla nokkelalla otsikolla, mutta nyt täytyy keksiä parempi. 😀 Pitäisi itsekin uskaltaa kampaajalle, en ole rahan puutteessa käynyt kolmeen vuoteen. Nyt on löytynyt sponsori kampaajakäynnille, kun vain enää oisaisi päättää mitä haluaa…

 10. 10

  sanoo

  Yleensä annan hiusten kasvaa niin kauan kunnes juurikasvu on aivan sietämätön ja tukka kasvanut täysin ulos mallistaan ja sitten vasta suuntaan kampaajalle. (vaaleat hiukset -> yrittää välttää liikaa vaalennusta) Olen laskenut, että keskimäärin joka toinen kampaajakäynti on mukava. Ja mikäli en kampaajalta lähtiessä ole tyytyväinen olen yleensä tyytyväinen sitten seuraavana aamuna kun saan itse pestä ja laittaa hiukset omalla tyylilläni. Ja mikäli olen tosi tyytyväinen kampaajalta lähtiessä en yleensä voi sietää lopputulosta sitten kun olen itse laittanut hiukset. Kerrostaminen on kamalinta mitä tiedän, ja silti aina istun hiljaa kun kuontaloani kynitään leikkauksen loppuvaiheessa… Itsepäiset luonnonkiharat hiukset kun luonnostaankin jo sojottaa kaikkiin ilmansuuntiin… (Kiitos GHD:n kehittäjälle!) Olen 23-vuotias, ja lakkiaisiini menin pätkäisemään ihanat pitkät kultakutrini ja ihan pirusti olen katunut melkein joka päivä viimeisten neljän vuoden ajan… Ne hiukset ei vaan kasva takaisin samalla tavalla! Pikaista paranenista tassupoloiselle <3

 11. 11

  sanoo

  Aiemmin oli todella vaikea löytää hyvää kampaajaa. Jokainen halusi veitsellä kerrostaa paksua, luonnonkiharaa tukkaani. Ja veistähän ei KOSKAAN saa käyttää karheaan, kiharaan hiukseen, koska se rikkoo pinnan. Samoin värjäykset epäonnistuivat aina. Eräskin teki vaaleita leveitä raitoja tummaan hiukseen, eli juuri sellaisia, mitä KIELSIN tekemästä.. Huh huh.

  Nyt olen käynyt samalla kampaajalla kolmisen vuotta enkä vaihda. Hän on teknisesti taitava ja hänellä on silmää. En ole koskaan hänen luotaan lähtenyt niin, että matkalla pitäisi fiksailla tukkaa jotenkin.

  Noista Aussien tuotteista sen verran, että itse taas olen tykännyt kovasti niistä. Mielestäni ne tekevät hiukset ihanan pehmeiksi ja sileiksi. Johtunee hiuslaadusta.

 12. 12

  sanoo

  Voi hitto mikä kampaaja! Hih 🙂
  Itelläkin kampaaja tasan viikon päästä. Aina on muakin kerrostettu oikein rajusti. Ja oon itekin sitä halunnut pelkästään sen takia, että halusin ilmavuutta. Oma tukka lässähtää nimittäin tosi helposti…
  Pitäisköhän ens viikolla sitten sanoa, että kerrostaa alhaalta päin !!! Koska mun tukka taas näyttää tosi huonokuntoselta kuukauden päästä, kun se on kerrostettu tosi rajusti ja kasvanut ulos mallistaan… Mäkin nimittäin olen kovaa vauhtia yrittänyt kasvattaa hiuksiani!

 13. 13

  kihara sanoo

  Kiva kun sulla oli hiusaiheinen postaus just kun mulla on hiusaiheinen kysymys! 🙂 Mille nämä tuotteet näyttävät, osaatko sanoa jotain? http://www.logona.fi/tuotteet/Hiusten_hoito.html

  Föönineste tuolta puuttuu näköjään ja se minua eniten kiinnosti, tässä INCI
  Aqua, alcohol*, parfum (essential oils), chitosan, Bambusa vulgaris extract, Betula alba leaf extract*, Chamomilla recutita (matricaria) extract*, Humulus lupulus (Hops) extract*, glycerin, lactid acid, limonene, linalool, geraniol, citronellol.
  * = luomu.

  Vastaus kysymykseesi: en ole koskaan ollut tosi pettynyt kampaajalta tullessani. Se tosin johtuu siitä, että pitkiä kiharoita ei voi oikein mitenkään muotoilla, ne vaan on ja on ja on. Se kyllä ihmetyttää miksi niin moni kampaaja haluaa tietää onko nämä luonnonkiharat. Kyllä heidän se pitäisi nähdä omin silmin kun minäkin osaan kadulla vastaantulevista samanmoisista kiharapäistä asian sanoa enkä ole kampaaja.

  Eikä unohdeta sitä kampaajaa joka loppukesästä otti ulkokesätöiden vuoksi jonkun liikaa aurinkoa saaneen otsasuortuvani ja määritti siitä hiusteni värin heleän vaaleaksi vaikka mä olen ihan tosisuperblondi maantienvärisine hiuksineni.

 14. 14

  sanoo

  teen tunnustuksen, mä oon viimeks varmaan 6-7 vuotta sitten käyny viimeks kampaajalla 😀 mulla on siis n. vyötärölle ulottuvat luonnon vaaleet hiukset, ja tyveä sävyttelen kotona, ja en edes muista koska tosta olis leikattu senttiäkään pois. joskus ite (kampaajan saksilla ) nipsin etuhiuksia, mutta oon kyllä pohtinu pitäiskö joskus taas astella salongin ovesta sisään 😀

 15. 16

  Miina sanoo

  Minulla oli muutaman vuoden ajan todella hyvä kampaaja (miespuolinen), mutta kallis, ja kun lyhyellä tukalla siellä sai rampata usein ylitti se lopulta budjettini. Sitä ennen olin käynyt useissa paikoissa, en missään kahta kertaa, kun en yleensä ollut täysin tyytyväinen lopputulokseen. Ei siis mitään sellaista, että itkua pidätellen olisi pitänyt tulla kotiin, mutta jotenkin kampaajat vain onnistuivat leikkaamaan ja muotoilemaan hiukseni niin, että omasta mielestäni parannettavaa jäi.

  No nyt olen palannut pidempään, tasaisesti leikattuun hiusmalliin, joten kyllä, äitini saa hoitaa homman nykyään, ilmaiseksi 🙂 Värjään itse ja iloitsen säästetyistä pennosista (jotka tietysti tuhlaan johonkin muuhun). Syksyllä ajattelin tosin käydä oikealla kampaajallakin, mutta niin, mistä löytäisi uuden "sen oikean"…

 16. 17

  Anonyymi sanoo

  Mulla on ihan sama tuo parturi kampaaja juttu, kun käyn leikkuuttamassa kampaamossa hiuksiani ,aina saan kommenttia "****, sie oot käyny parturissa!" enpäs oo kun kampaamossa 😀
  Ja muuten jos saisi postausideaa ehdottaa, niin voisit esitellä esim. 10 mieluisinta kynsilakkaasi :))

 17. 18

  Anonyymi sanoo

  Itse sain niin suuret traumat edellisestä kampaajakerrastani, melkein 2 vuotta sitten, että en ole kampaajalla sen jälkeen käynyt. Olin kasvattamassa silloin tukkaani pidemmäksi, mutta halusin siihen vain hieman muotoa edellisen leikkauksen tapaan, lopputuloksena 10 cm katosi latvoista ja näytin idiootilta 😀
  Sen jälkeen en ole kampaajalle mennyt, vaan antanut tukkani vain kasvaa. Olen saanut lukuisia kehuja hyväkuntoisesta tukastani ja siitä, kuinka luonnolliselta tukkani näyttää (eräs kaverini intti minulta, että kuka kampaaja on osannut juuri leikata tukastani näin luonnollisen näköisen :D).
  Ja samalla linjalla aion jatkaa siihen asti, kunnes tukka on tarpeeksi pitkä ja kaipaan siihen jotain uutta.

 18. 20

  sanoo

  Kerran pyysin kampaajalla jotain kivaa, todella kerrostettua ja melko lyhyttä leikkausta ja pituuden kanssa oltiinkin sitten ilmeisesti samoilla linjoilla mutta muuten ei. Lähdin sieltä sitten tasamittaisella polkkatukalla, kun en nuorena ja ujona mitään kehdannut sanoa. Koulussakin esitin sitten, että joo kyllä mä tämmösen halusin… 😀

 19. 21

  Anonyymi sanoo

  Ihan tukka-asiasta toiseen, eli jälleen noihin bare mineralsin pohjiin 🙂 Kannattaako sun mielestä tilata se aloituspaketti vai suoraan vaan pohja+kabuki? Kun mua ainaki mietityttää, että tuleeko sen aloituspaketin muita tuotteita käytettyä, jos niistä kahdesta sävystäkään ei ole kuin toinen hyvä… Osaisitkohan neuvoa mua ton sävyn valinnassa, kun tällähetkellä on käytössä estee lauderin double wear sävyssä 2N2 fresco? Iho on siis melko vaalea, mutta helposti punoittava.
  Ja mihinkäs tuota aloituspaketissa tulevaa mineral veiliä käytetään? Aloituspaketissa ei myöskään näytä tulevan kabukia ollenkaan mukana, kannattaako pohjaa levittää muunlaisella siveltimellä? Kiitos avustasi!

 20. 22

  Ulpu sanoo

  Mulla on sama juttu, ärsyttää, kun usein naiset puhuvat menevänsä parturiin. Toinen mikä mua tökkii, vaikkei tähän liitykään niin se, kun naiset puhuvat lompakosta. Mun mielestä vain miehillä on lompakko ja naisilla rahapussi (vaikka olisi lompakon mallinenkin). Nih.

  Mä vähän odottelin kuvaa sun tukasta tuohon jutun perään… Look kuulosti kivalta meinaan. 🙂

 21. 23

  Anonyymi sanoo

  Tuo Olivin hoitoaine vaikuttaa todella kivalta! Muistatko yhtään, että minkä hintainen se on? 🙂 Tuoksuuko se miltään? 😀

 22. 24

  Anonyymi sanoo

  Minulle ei ole varmaan ikinä käynyt huonosti kampaajalla (tosin aika vähän käyn), mutta äidilleni senkin edestä. Itse menen aina tarkkojen värisävyjen ja parin kuvan kanssa kampaajalle, ja sitten ehkä pohditaan toteutusta yms. Yleensä siis kuvan olen vain napannut jostain lehdestä/netistä tms, sitten kampaajalle selostan, että omani haluan tuosta kohtaa hiukan pidemmksi, tästä suoremmaksi jne. Ja on tullut oikein mieluinen tulos, vaikka välilä kesken leikkuun on suunnitelmat vähän muuttuneetkin 😀

 23. 25

  didi sanoo

  Moi Virve! Blogisi on ihan loistava! Kaikki tuotemainokset liioittelee aina mömmöjensä vaikutusta, kun taas sulta saa puolueettoman, mutta ammattilaisen mielipiteen tuotteista =)
  Mulla oiskin tällänen ongelma johon tarvitsisin jeesiä. Mulla on kuiva ja varsinkin poskipäistä todella punaisen laikukas iho. Osaisitko suositella joitakin tuotteita, joilla tota punaisuutta saisi pois? Ärsyttää pakkeloida koko naama joka ikinen päivä kun muuten on ihan hyvä iho 🙁 Oisin enemmän kun kiitollinen jos pystyt suosittelemaan jotakin KITOOOOS

 24. 26

  sanoo

  Olen ollut kerran hiusmallina ja kampauksesta tuli aivan kaamea :D! En antanut lupaa värjätä eikä leikata vaan ainoastaan muotoilla ja hrrr mikä lopputulos, kampaus ei yhtään sopinut minulle :D. Liian "tiukka" ja ylös tehty kiharanutturahässäkkä.

  Oma kampaaja löytyy, olen käynyt hänellä varmaan kolmen vuoden ajan enkä ole koskaan pettynyt. Hieman hinnakkaampi kampaamo kuin normaalisti, mutta kyllä minä mieluusti laadusta ja hyvästä "kampaamohengestä" maksankin :).

  PS. En voi myöskään sietää jos nainen sanoo menevänsä parturille, mhpmh!

 25. 27

  sanoo

  JLCHARLOTT4: Minäkin olin tyytyväinen oltuani joskus hiusmallina. Kannattaa tosin olla mallina koulutuksissa, joissa opastetaan kampaajille ihan oikeita käytännönjuttuja eikä näytöksissä, joissa käytännöllisyydellä ei niinkään ole väliä. 😉

  Anonyymi: Tallinnassa sitä ainakin oli noissa jättipurkeissa myös, eli ehkäpä sen maahantuonti on sitten vain lopetettu. Thank God! 🙂

  rouva48: Onnea etsintään! 🙂

  Anonyymi: Laitan kuvaa joskus, kun saan näille jotain tehtyä. Pakettikäden kanssa sutaisen lähinnä ponnarille. 🙂

  tiina: Kehuminen on kyllä tärkeää. 🙂

  Tiina: Paksut, mutta lättänät sileyden vuoksi. :/

  juárez: Minkä tyyppisistä olet tykännyt? Geeli, voide, emulsio…?

  Anonyymi: Ideoiva kampaaja on kyllä ihana! 🙂

  .Nekku.: Se on se vaikein päätös. 🙂

  Flicka: Mikä siinä onkin, että vaikka leikkaus olisi hyvä, on kampaajan aina laitettava se lopuksi ihan ihmeellisellä tavalla? 🙂

  Laura: Osa kyllä tekee pehmeiksi ja sileiksi (tosin niin tekee Sun silk ja Fructiskin). 😉

  Mickey: Kysy, jos sujuisi. 🙂

  kihara: Saattaa olla jopa vähän kuivattava tuosta alkoholista johtuen, mutta varmaan muuten ihan hyvä.
  Muut tuotteet ovat aika normaaleja luontaiskosmetiikan tuotteita mielestäni. Itseäni häiritsee se, kuinka alkoholia on aina säilöntäaineena ja pelkäisin sen kuivattavan. :/

  Ruu: HUI! 🙂

  Anonyymi: Hah, kiitos hihityksistä! 🙂

  Miina: Pitkän tukan kanssa pääsee kyllä helpommalla kuin lyhyen, sillä malli ei ihan heti kasva pahasti ulos. 🙂

  Anonyymi: Pitääkin tehdä tilannepäivitys lemppareiden osalta, tässä viimekertainen: http://ostolakossa.blogspot.com/2009/06/paiva-127-lempparilakat.html 🙂

  Anonyymi: Höh. :/

  Anonyymi: Laitan myöhemmin, kun saan tälle jotain tehtyä. Pakettikätisenä lomalaisena vähän laiskottaa liikaa… 😉

  haili: Höh. :/ Itsekään en kyllä ole koskaan kehdannut sanoa, että lopputulos ei ole ollut mieleeni. :/

  Anonyymi: Fairly Light varmaan voisi olla passelein sävy sinulle. Vähän makuasia, millä lähtee. Setissä saa kolme sivellintä kuitenkin ja kiinnityspuuterin (mineral veil), peiteaineen ja aurnkopuuterin mukana, eli pääsee kokeilemaan hommaa ihan kunnolla. Setin pitkävartinen kabuki tekee aikalailla samaa jälkeä kuin tavallinen kabuki. Itse suosittelen settiä, mutta ihan makuasia tosiaan. 🙂

  Ulpu: Minä en ole koskaan ajatellut rahapussia tai lompakkoa sukupuolisidonnaiseksi vaan mallisidonnaiseksi. Rahapussit ovat minusta vain eri mallisia kuin lompakot. 🙂 Mutta mielenkiintoien juttu, kyllä!
  Saamattomuus voitti tukan suhteen ja kuvaa tulee myöhemmin. 😉

  Anonyymi: Sellainen mieto oliivin tuoksu. Olisiko hintaa viitisen (tai kuutisen) euroa?

  Annonyymi: Noinhan se on toki fiksua kun vaan menee sillä asenteella, että tätä tyyliä, mutta ymmärtää, ettei ihan identtinen ole välttämättä se paras mahdollinen. 🙂

  didi: Juuri yhtenä päivänä laitoin samasta ongelmasta kärsivälle asiakkaalle Estee Lauderin Face Primer Plus Color Correcting Basea, joka on kevyt punaisuutta neutralisoiva pohjustaja. Voi käyttää meikin alla, mutta tuolla sai jo yksinäänkin punoituksen kauniisti piiloon ilman, että nassuun oli edes tarvetta laittaa muuta päälle. En ole tosin ihan varma, onko tuo juuri ehkä poistumassa valikoimista… Kannattaa kurkata, paras punaisuuden neutralisoija koostumukseltaan, jonka olen kokeillut, sillä ei tuntunut yhtään paksulta ja jäykältä. 🙂

  Panda: Tuohon tuossa on, että kampauksessakin vaan esitellään/harjoitellaan kampausta eikä sitä ole välttämättä ajateltukaan kellekään tietylle sopivaksi. :/

 26. 28

  sanoo

  Geeli olisi paras koostumukseltaan mutta huonoin iholleni… Paras siksi että tykkään vaahtoavista putsareista, okei onhan niitä voidemaisenakin kyllä… Mun oli kuitenkin tehtävä ostopäätös koska putsari oli totaalisen loppu. Ostin RENin normaalin ihon geeliputsarin.

  Ainakin yhden kokemuksen perusteella on kivan oloinen, yksi painallus riitti ja tuote vaahtosi runsaasti ja teki ihosta puhtaan, plussaa myös siitä että tuote on lähes tuoksuton. Toivon vain että ihoni ei muutu pintakuivaksi ja herkäksi mitä se oli ennen kuin käytin, LOISTAVAA, sinun suosittelemaa RENin herkän ihon kosteusvoidetta ja putsaria. Sain niillä ihoni suhteellisen normaaliksi, mutta kuten kirjoitin, en pidä herkän ihon putsarista.

  Voiteen käyttöä jatkan niin kauan kun pitää siirtyä suojakertoimiin. Sitten alkaakin taas metsästys… Odotankin jo kuumeisesti tuleeko sulla juttua suojakertoimellisista päivävoiteista (jotka olisivat yhtä loistavia kuin RENin päivävoiteet) 🙂

 27. 29

  sanoo

  juárez: Tuo normaalin ihon versio oli minusta kyllä melko mukava tuote. Täytyy kyllä rehellisesti sanoa, että olen itse vältellyt kovasti vaahtoavia putsareita, joten niiden suhteen minulta irtoaa heikosti vinkkejä. :/
  Suojakerrointutkimukset jatkuvat. 😉

 28. 30

  sanoo

  Moi Virve! Oletko edelleen ollut tyytyväinen uuteen leikkaukseen? Haluaisitko kertoa, kuka kampaajasi on, hän voisi nimittäin saada ainakin yhden asiakkaan lisää (tietysti sen mukaan, missä hän vaikuttaa)? 🙂

 29. 31

  sanoo

  Eeva: Tyytyväinen olen kyllä ollut, vaikken olekaan nyt voinut käden paketoinnin jälkeen tälle oikein mitään tehdä. :/
  Laita sähköpostia, niin voin kertoa missä päin liikutaan, täällä en viitsi huudella. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *