Tip of the day

Kuten olen kertonut, olen nyt pitänyt nelisen kuukautta ripsien pidennyksiä ja olen edelleen aivan mielettömän tyytyväinen näihin. Käyn huollattamassa ripseni parin kolmen viikon välein (kolmannella viikolla alan jo kaivata ripsiini mascaraa avuksi) ja käytän huoltojen välillä normaalisti silmämeikkiä ja rajauksia. Suosin etupäässä nestemäisiä rajausvaihtoehtoja, sillä ne levittyvät ripsirajaan kyniä helpommin ja vähemmällä hankauksella, mikä on ripsienpidennyksille ystävällisin vaihtoehto.

Moni on kuitenkin kysynyt, että millä ihmeellä otan rajaukseni sitten pois.

Aluksi käytin apunani vanulappuja (ja tietysti öljytöntä silmämeikinpoistoainetta), mutta vanulaput irrottavat helposti ripsiä ja niiden huokoisen koostumuksen vuoksi ripsiin jää välillä myös pientä höttöä kiinni. Ei siis mikään optimaalinen ratkaisu.

Myöskään pumpulipuikot eivät osoittautuneet kovin käteväksi vaihtoehdoksi, sillä, myös niistä irtosi pientä höttöä helposti ja niillä hankailu tuntui rasittavalta ja vaikealta niin ripsien kuin hermojenkin kannalta katsottuna.

Onneksi tähänkin megaluokan ongelmaan (ai mikä helppo elämä?) löytyi apu ja ratkaisu eräästä juuri vähän aikaa sitten jälleen mainitsemastani luottotuotteestani, nimittäin Sensain puhdistusliinasta.

Liina on mitä näppärin tässäkin hommassa. Kostutan yhden liinan kulman vedellä, puristan ylimääräisen nesteen pois, kostutuan saman kulman silmämeikinpoistoaineella ja eikun (yhtä toki tietyllä varovaisuudella) pyyhkimään.

Vedot on tietysti hyvä suunnata rajauksen suuntaisesti eikä vaan raastaa liinalla ympäriinsä, mutta näin homma sujuu todella näppärästi eikä ripsiä pahemmin enää irtoile meikkejä poistaessa, sillä liinan rakenne ei revi niitä mukaansa. Tämän jälkeen levitän sitten kasvoille normaalit puhdistustuotteeni ja pesen kasvoni muuten muun liinan avulla ja huuhdon liinan tavalliseen tapaani lopuksi.

Sensain puhdistusliina on tosiaan ollut käytössäni kohta 1,5 vuotta (liina on toki vaihtunut siinä välissä useaankin otteeseen ja niitä on kylvetty niin kotiin, töihin kuin reissukassiinkin) enkä todellakaan tule luopumaan siitä helpolla.

Ai mikä liina? Kurkkaa tämä postaus.

Kuinka monen menossa liina roikkuu mukana?

Kommentit
 1. 1

  Anonyymi sanoo

  Liina roikkuu uskollisesti mukanani, mutta se on nimeltään Duroy. Sekin hyväksi ja toimivaksi havaittu, vaikka omaakin edullisemman hinnan. Liinassa on kevyt hierova/kuoriva pinta, tykkään (:

  T: Sanni

 2. 2

  Anonyymi sanoo

  Voi ei, kone sekoilee ja kirjoittamani teksti hävisi enkä tiedä tuliko jo perille mutta tässä vielä uusi yritys 🙂 Aurinkosuojaa siis kaipailen mineraalien kanssa käytettäväksi. Iho atooppinen ja ekoja pintajuonteita tullut (ihanaa), iho ei kuitenkaan hilseile ja kesällä ehkä ei kuivakaan. Mietin tuota Anessaa että kun on matta niin ei kuitenkaan kuivata vai? Sinullakin kun on pintakuiva iho? Entäs silmänympärysten suojaaminen, mitä käytät? Aurinkosuojien allekko et käytä norm. päivä -ja silmänympärysvoidetta? Heikentääkö tehoa? Mitenkäs fysikaaliset suojat kuten Avene spf50? Onko huonompi teho kun Anessan? Auringossa on pakko olla, ei nyt koko päivää mutta runsaasti kuitenkin ja haluan maximi suojan. Silmien ympäristössäkin näkyy pahasti alkavia ryppyjä ja alue muutenkin atooppiselle tyypillisesti kuivahko. Kiitos tuhannesti jos viitsit auttaa 🙂

 3. 4

  sanoo

  Kiitos tasta vinkista. Aion itse kokeilla pian ripsia ja sita varten voisin hankkia taman Sensain liinan. Sensain tuotteet ovat poikkeuksetta voittajia!

  xx

 4. 5

  Anonyymi sanoo

  Ihan kiva liina joo, mutta miten ihmeessä saat sen puhdistettua? Itse hylkäsin liinan, koska sen puhdistaminen oli vaikeampaa kuin itse naaman.

 5. 6

  sanoo

  Ite puhdistan liinan liottamalla sitä vedessä, jossa on myös naamaputsaria. Valitettavasti aina sitä ei saa putsailtua, vaikka heti käytön jälkeen pesisi. Joten oon aina vaihtanut liinaa, kun se näyttää ällöltä.

  Ihan must siis! Välillä putsailen ilman, mutta silloin jää hirveesti meikkiä vielä kasvovesilappuun

 6. 7

  sanoo

  Rakkausrätti! <3 Juuri ostin uuden, edellinen palveli kiltisti yli vuoden. Huolellista huuhtomista ja säännöllistä konepesua, niin hyvä tulee.

 7. 8

  sanoo

  Sanni: 🙂

  Anonyymi: Jatkuvassa käytössä voi olla liian kuiva käytettäväksi, itse en käytä jatkuvasti, koska en ole jatkuvasti auringossa. Ja voiteiden yhdistelyllä on aina teoreettinen mahdollisuus heikentää suojatehoa. Oikeastaan kaikki aiheeseen liittyvä, mitä minulla on sanottavaa löytyy näistä postauksista: http://ostolakossa.blogspot.com/search/label/aurinkovoiteet 🙂

  Anonyymi: Kynsilakka on Rimmelin. Uusi lakka, joten löytyy varmasti vielä kaupoista.Sävyä en näin ulko muista. 🙂

  Inaria: Toivottavasti tykästyt. 🙂

  Anonyymi: Otathan silmämeikit ensin pois? Liina on tarkoitettu puhdistustuotteen iholta poistamiseen eikä meikin poistamiseen, eli silmämeikki ensin pois ja sitten kasvomeikki pyöritellään kunnolla ensin puhdistustuotteeseen. Oma liinani lähtee helposti ihan käsisaippualla puhtaaksi ja kerran kuussa pesukonepesuun. 🙂

  norppa: Kiitos vinkistä. 🙂

  Myy: HUi, vuoden. No, toki jos aktiivisesti pesee koneessa, mutta suosittelen kyllä vähän useammin vaihtamaan. 🙂

 8. 9

  sanoo

  Minullakin on jo aika vanha tuo Sensain liina, ostin viime elokuussa (sinun suosituksesi perusteella). Todella hyvä tuote, en ole kuitenkaan käyttänyt sitä niin aktiivisesti että vaihto olisi vielä tullut ajankohtaiseksi. Nyt kyllä tuntuu että voisin käydä uuden ostamassa, kun liinaan tuli pieni repeämäkin.

 9. 10

  Anonyymi sanoo

  Itse laitatin ripsipidennykset alkuviikosta ja olen yrittänyt keksiä uutta ratkaisua kasvojenpuhdistusongelmaan.

  Tämän liinan menen ostamaan ja sitten aloinkin laiskana puhdistajana miettimään miten pääsen helpoimmalla. Minä kun en vaan yksinkertaisesti jaksa lutrata monen eri puhdistusaineen kanssa.

  Löysin Biotherm Eau Micellaire – 3-in-1- tuotteen. Varmistin sen olevan öljytöntä ja vola! Sotasuunnitelmani meikinpoistoon ratkesi. Toivottavasti tuote on hyvä. Onko kellään kokemuksia?
  Muutenkin olisi kiva löytää/ kerätä räpsyttimien käyttäjien listaa puhdistusaineista, joita käyttävät.

  P.S Ensimmäinen kirjoitus ikinä kenenkään blogiin 😉
  T. Anne

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *