The real thing

Minulle tuli hirveä himo hankkia itselleni yksi ihan oikea BB-voide, joten tein hieman taustatutkimuksia ja löysin itseäni kiinnostavan tuotteen, jonka sitten eBayn kautta itselleni kotiutin.
Paitsi että tahdoin löytää ominaisuuksiltaan kehutun tuotteen tahdoin siitä myös löytyvän sopivan vaalean sävyn.  
Yhdessä sävyssä tuleva BRTC:n Jasmine Water BB-Cream vaikuttikin kohtaavan kriteerini loistavasti, joten päädyin siihen.
Tuote lupaa paitsi kosteuttaa myös suojata ja rauhoittaa ihoa.
Lisäksi siinä on SPF 30, juonteidenvastainen koostumus sekä jopa ihoa vaalentava vaikutus. 

Koska en kuitenkaan bongannut tästä korealaisesta tuotteesta mistään kohtaa sen pakkausta tuotteen INCI-luetteloa en osaa sanoa, pyrkiikö tuote vaalentamaan ihoa aineosillaan pysyvästi vai lähinnä vain vaalean sävynsä avulla hetkellisesti. Olettaisin tämän kuitenkin paitsi vaalentavan ihoa pigmentillään välittömästi, myös sisältävän luonnon aineosia, joilla on väitetty olevan ihoa vaalentavia vaikutuksia. 
Arbutinia tämän ainakin väitetään sisältävän.
Kasvojeni iho näyttää tältä ilman meikkipohjaa.
Pisamaiset kohdat kaipaavat hieman tasoitusta ja punottavat kohdat pientä peittävyyttä.
En kaipaa paksua maskia, mutta hyvää tasoitusta.
Tahtoisin, että pohja jäisi meikin jäljiltä tasaiseksi, heleäksi ja matahkon tuntuiseksi, muttei kuivan näköiseksi. Noin niinkuin vaatimattomasti.
Vaatimaton toiveeni kuitenkin kuultiin ja oikeastaan toteutettiinkin.
 
Jasmine Water BB Cream nimittäin ensinnäkin tasoitti ihoni sävyä loistavasti.
Peittävyys oli hyvä, muttei tehnyt ihosta liian meikatun näköistä.
Iho jäi tämän jäljiltä heleän näköiseksi, mutta silti sopivan rasvattoman tuntuiseksi. Tuotetta oli helppo kerrostaa iholle peittävämpää jälkeä halutessaan ja se myös levittyi iholla hyvin.
Vaalealle iholle tarkoitettu sävy sujahti omaan vaaleaan ihooni aivan loistavasti. 
BB-voide pysyi iholla hyvin, mutta itse kiinnittäisin sen silti vielä kevyesti puuterilla iholle kestävimmän lopputuloksen aikaansaamiseksi. (Kuvissa puuteroimaton lopputulos.)
Missä tämä erosi länsimaisista BB-voiteista oli tuotteen koostumus. Siinä missä meidän BB-voiteemme ovat nimenomaan sävyttävän päivävoiteen kaltaisia voidemaisen kevyinä levittyviä tuotteita, oli tämä hieman jämäkämpää ja meikkivoidemaisempaa tavaraa, johon oli vaan ympätty mukaan hoitavia aineosia.
Pidin tästä itse kovasti ja käytän tuotetta mielelläni, sillä tämä teki juuri sen, mitä tältä toivoinkin.
Oma kappaleeni maksoi eBaysta tilattuna toimituskuluineen reilut 13 euroa, eli hinnallakaan tätä ei oltu pilattu.

Oletteko te kokeilleet aasialaisia, ”oikeita” BB-voiteita? Millaisia kokemuksia teillä niistä on?

PS. Vaikka Eurooppa onkin syttynyt BB-voiteisiin hieman jälkijunassa, on kotimainen Lumene sentään ajan hermoilla: Merkki julkaisee nimittäin tänä keväänä CC-voiteen! Sitä KOVASTI odotellessa!

PPS. Eilisen paras juttu täällä. 🙂

PS.

Kommentit
 1. 3

  sanoo

  Mulla on ollut jo useamman vuoden käytössä Skin79´n BB-voide. En luovu enkä vaihda. Paitsi jos paremman löydän. Potuttaa myydä länsimaisia "BB"-voiteita asiakkaille liki päivittäin, kun mieluumin myisi kunnollisen ihovoiteen ja kunnollisen meikkivoiteen.

 2. 5

  SamSam sanoo

  Tästä tulikin mieleen, mitä kuuluu niille bb-puutereille jotka mainitsit joskus aiemmin jossain postauksessa?

 3. 7

  sanoo

  Näiden aasialaisten BB-voiteiden vaalentavuudella (whitening) siis tarkoitetaan, että se tasoittaa punaisuutta. Periaatteessahan pidempiaikaista tulosta tässä haetaan, sillä ne rauhoittavat ihoa ja siten tasoittavat punaisuutta myös voiteen käytön jälkeen.

 4. 8

  Anonyymi sanoo

  Lumenen CC-voidetta bongattu jo Anttilasta! Vaalein sävykin vaikutti kädelle kokeiltuna melko vaalealta (ainakin vaaleammalta kuin Lumenen BB-voide), ja olisi hiukan houkuttanut ostaa tämä kosmetiikan uusi ihmetuote 🙂 Ihoni vain ei oikein pidä silikonisista tuotteista, joten voide jäi hyllyyn.

 5. 9

  sanoo

  Upeaa jälkeä! Itselläni on kokemusta SKIN79 BB-voiteesta, sitähän youtubessa esim. paljon hehkutetaan. Se on juurikin tosi jämäkkää ainetta, lisäksi on olemassa vain yksi väri. Voide on paksua harmaata "töhnää", mutta se sulautuu loistavasti ihoon (varsinkin vaaleaan), peittää punaisuutta ja korjaa pikku virheitä. Hankin omani Amazonista. Taisi olla postikuluineen 16 €. Olen tykännyt siitä kovasti ja iso plussa pumppupullosta!

 6. 10

  Heidi sanoo

  Eikä! Toi Zoya olis ihan mahtava!:D Mutta kovasti alkoi kiinnostaa toi BB, mulla on pienoinen naamakriisi tällä hetkellä, ja sellanen oikea BB vaikuttais olevan se tän hetken vastaus tähän pärstään. Taidanpa etsiä ja kokeilla…:)

 7. 12

  bubbs sanoo

  Olisipa Lumene kuullut meidän kalpeiden kaihoisat kutsut ja tekisi CC-voiteeseen myös vaalean neutraalin sävyn..

 8. 15

  sanoo

  Ostin juuri viime lauantaina tuon Lumenen CC-meikkivoiteen, ja muutaman käyttökokemuksen perusteella tykkään tosi paljon! Ilahdutti kyllä kovasti viime aikojen epäonnisten meikkivoiteenmetsästysyritysten jälkeen. 🙂 Mielenkiinnolla jään odottamaan sun näkemyksiä ko. tuotteesta!

 9. 17

  sanoo

  Moikka! Osaatko sanoa sopiiko bb- tai cc- voide (esim spf 20-30) rannalle käytettäväksi? Vai tukkiiko liikaa ihoa? :)ja siis ihan Suomen rannoille vain 😀
  Kiitos!

 10. 19

  Anonyymi sanoo

  Oon kokeillut tätä samaa BB-voidetta (ostin pari pientä testeriä). Koostumukseltaan todella mukava käyttää. Pysyy hyvin koko päivän niin että vaikka naama rasvoittuisikin, niin meikkipohjasta ei tule sellaista rumaa, kuin joidenkin muiden tuotteiden kanssa käy. Ainut vaan mikä vähän tökki oli sävy. Tarpeeksi vaaleaa kyllä, mutta musta vähän liian punapohjainen. Ois jospa tästä sais neutraalimman/snadisti keltaisemman version… se ois täydellinen.

 11. 20

  Anonyymi sanoo

  Skin 79 on tosiaan loistava BB-voide, kantsii kokeilla 🙂 Ja sekin on "aitoa tavaraa" 😀
  Mikä tuo CC-voide on? En ole kuullutkaan moisesta. BB-voide, CC-voide.. Milloinkahan joku kehittelee AA-voiteen ja mihinkähän sellainen voide on tarkoitettu sitten 😀

 12. 21

  Marjaana sanoo

  Mulla käytössä tämä sama tuote, tilasin sasa.comista. Tasoittaa kyllä tosi mukavasti punaisuutta ja jättää kauniin pinnan. Valitsin tämän, kun etsin nimenomaan BB-voidetta, joka ei ole sävyltään harmaa tai keltainen, koska oma ihoni on linjoilla viileä-neutraali. Olen siis tykännyt minäkin!

 13. 22

  r0sie sanoo

  Oon kokeillut Dr. Jartin BB-voiteita: Silver ja Black Labelia. Todella tömäkkää tavaraa, peittää loistavasti. Silver Label lähti mun pintakuivalla sekaiholla päivän mittaan hieman "valumaan", mutta Black Label (tarkoitettu kuivalle iholle) vaikuttais pysyvän paremmin. Usein myös sekoitan Diorin meikkivoidetta sekaan. Hyvää jälkeä tulee. 🙂 Lisäksi oon kokeillut SKIN79 Oriental Gold BB-voidetta sekä pinkissä pakkauksessa olevaa Super+ BB-voidetta. Oriental vaikuttaa aika samanlaiselta kuin Jartin Silver Label. Super+ on todella paljon kevyempää eli ei juuri tuo peittävyyttä, mutta koostumukseltaan oikein kiva. Väreissä ei oo oikeestaan ollut mitään ongelmia koskaan (paitsi rantalomien jälkeen!). Menee hyvin tällaiselle perusvaalealle suomalaiselle.

 14. 23

  Anonyymi sanoo

  Itse Etelä-Koreassa asuvana täytyi tietysti kokeilla tämä idän ihme asap! Korkea suojakerroin on kiva juttu, ja suojaavat ominaisuudet on varmaan kehitetty isojen kaupunkien jäjetöntä saastemäärää vastaan. Länsimaiden BB-voidehysteria on ihmetyttänyt, mutta toisaalta mua ihmetyttää kun ne tuomitaan heti aasialaisten bb-voiteiden rinnalla. Eivät ne korealaiset bb-voiteetkaan nyt niin ihmeellisiä kuitenkaan ole, kevyemmät eivät kovastikaan eroa sävyttävistä päivävoiteista.

  Suhtaudun kyllä itse todella skeptisesti tuohon "whitening"-hommeliin. Useimmissa bb-voiteissa se mitä ilmeisemmin tarkoittaa että saatava sävy on vaalea (täällä Koreassa liian vaalea meikkipohja on tavallinen meikkimoka). Kuitenkin, markkinoilla on myös ihon pysyvään vaalentamiseen tarkoitettuja voiteita, ja itseäni kyllä mietityttää että minkälaisilla aineilla se saadaan aikaan. Välillä mietin että kuinkahan paljon täällä myytävässä kosmetiikassa on aineita jotka Euroopassa on kiellettyjä…

 15. 24

  Anonyymi sanoo

  Mulla on Misshan Perfect cover BB-voidetta ja se on jotain niin äärettömän hyvää. Oikeasti neutraalin värinen (vaikkakin alkuun näyttää harmahtavalta), vaalea ja peittää ihan mielettömän hyvin. Tuntuu olemattomalta iholla ja jättää mukavan kosteutetun tunteen iholle. eBaysta tuonkin itselleni kotiutin, mielettömän kätevä pumppupullo ja hintaakin tais olla vähän päälle kympin verran. Omistan tällä hetkellä muutaman meikkivoiteen ja on jotenkin niin nihkeää yrittää käytellä niitä pois kun iho vain tahtoisi Misshaa. 🙂

 16. 26

  Anonyymi sanoo

  siis ei kai herranjumala tuo ole pysyvästi vaalentavaa voidetta.. katoin kerran dokumentin missä haastateltiin erilaisia ihmisiä ja yhdellä oli ihan kamalaks naama mennyt ton takia.. muutenkin kiellettyjä aineita voivat sisältää..

  siis nätti olet ja tykkään blogistasi paljon mutta hui kauhistus!

  • 27.1

   sanoo

   Kaikki julkaisua odottaneet kommentit on julkaista ja roskapostikansiokin kurkittu läpi varmuuden vuoksi. 🙂

 17. 28

  Anonyymi sanoo

  Kiinassa asuvana voin sanoa, että kierrän kaukaa kaikki whitening/brightening-tuotteet. Liian kovia ja vahingollisia tuotteita suomalaiselle iholle. Muutenkaan aasiassa valmistettuun kosmetiikkaan ei voi luottaa. Tuote voi sisältää ihan muuta kuin mitä tuoteselosteessa lukee. Se on opittu kantapään kautta. Myös paikalliset lehdet uustisoivat asiasta silloin tällöin.

  Täällä tuntemani suomalaiset rahtaavat kaiken mahdollisen kosmetiikan euroopasta tai jenkeistä. Myöskään Kiinan markkinoilla olevat brändituotteet eivät ole samoja kuin muualla päin maailmassa. Lancome on siis china-lancome.

  Kiinan suomalainen

  • 28.1

   sanoo

   Tuo on mielenkiintoinen tieto. en sinällään ihmettele, että Kiinassa myydään vaarallisia aineita sisältäviä kosmiksia, onhan siellä maitojauheessakin ollut myrkkyä.. mutta että lancome ei ole lancome?
   Sen valossa outoa, että Kiinan lainsäädäntö teoriassa on hyvin tiukka ja vaatii mm. eläinkokeita myytäville kosmistuotteille. Tämän johdosta Estee Lauderin tuotteet on siellä läpikäyneet eläinkokeita, ja Paula's Choicen tuotteet myydään HongKongista käsin, koska PC vastustaa ehdottomasti tuotteidensa testaamista eläimillä.
   Miktenköhän nämä nyt käyvät yksiin – tiukka lainsäädäntö ja toisaalta feikki/myrkkytuotteet?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *