Täysi kymppi?

Viimeisen kymmenen vuoden aikana tukkani väri on vaihdellut tumman ja vaalean välillä melko säännöllisesti.

Oma tukkani on vaalea eli tummuusasteeltaan noin 8-9 ja kesäisin pienen auringossa oleskelun jälkeen sitäkin vaaleampi. (Kesäisin se perisuomalainen maantienvivahde myös häipyy pois.) Viihdyn kuitenkin tummassa tukassa oikein hyvin (tällä hetkellä tummuusaste 2) ja tämä on se kotoisin. Tummuus tuo jotenkin särmää vaaleaa ihoa ja tylsiä piirteitä vasten enkä pidä tukkani sävyä liian kovana omalle vaalealle hipiälleni.

Inhoan kuitenkin kesässä eniten sitä, kuinka aurinko vaalentaa omaa tyveäni ja hiusten etuosan vauvahaituvia entisestään. Tai no, oikeastaan inhoan siinä eniten sitä, että tukan vaalentuminen saa minut himoamaan vaaleaa tukkaani ja ryhtymään säännöllisesti epätoivoisiin tekoihin alkuperäisen värini saamiseksi.

Lopputulos on kuitenkin aina sama ja tiedän sen jo etukäteen, mutta silti lähden aina mukaan rumbaan. Voi kuinka ihanaa olisikaan saada se vaalea tukka, jonka tyveä ei tarvitsisi olla jatkuvasti värjäilemässä ja johon riittäisi vain pieni raidoitus silloin tällöin!

Homma menee aina niin, että jonkun aurinkoisen päivän pimeänä yönä saan päähäni vaalentaa tukkani. Olen yleensä silloin yksin kotona ja yöllä kello yksi tuo päähänpistos vaan tuntuu jotenkin todella hyvältä ajatukselta. (Nykyään olen onneksi heittänyt pois kaikki tämän prosessin mahdollistavat tuotteet, mutta ennen minulla oli aina kaapissa tukkukokoja hiusväreistä, vaalennusjauheista ja hapetteista.)

Lopputulos on aina sama: vuosien tummentaminen ei tietenkään lähde yhdellä värinpoistolla ja tukka jää todella oranssiseksi. Päätän laittaa värinpoiston päähäni vielä uudelleen ja tukka jää tällä kertaa oranssisen laikukkaaksi ja tyvi on muuta tukkaa vaaleampi. Seuraavana päivänä hankin yleensä värin, joka tasoittaa tilannetta hieman. Tukkani ei kuitenkaan vieläkään ole sellainen kuin tahtoisin ja pyydän kampaajaksi opiskellutta ystävääni tekemään tukalleni jotain.

Lopputulos on aina lukuisien vaalennusten jälkeen se, että minulla on kellertävällä pohjalla vaaleita raitoja ja tukkani on purkkaa ja sitä joudutaan kerrostamaan hullun lailla ja vihaan reilusti kerrostettua tukkaani, jota on lähes mahdotonta saada aamuisin asettumaan. Sinnittelen kamalan tukkani kanssa hetken ja värjään sen aina lopulta takaisin tummaksi tuntien oloni taas kotoisammaksi, mutta kiroan edelleen lyhyitä hiuksenpätkiä. Tässä vaiheessa pohdin aina, miksi ikinä keksinkään ryhtyä vaalentamaan tukkaani ja kiroan entisten hyväkuntoisten ja kiiltävien tummien kiehkuroideni menetystä.

En myöskään missään tapauksessa tahdo mitään kompromissitukkaa, jota lähtisin pikkuhiljaa vaalentelemaan. En minä tahdo elää minkään vaaleanruskean tukan kanssa, tahdon joko tummaa tai vaaleaa (en mitään supervaaleaa kylläkään, mutta blondiksi tunnistettavan).

(Kuvituksena hiuskokeiluja teinivuosilta 2002-2007.)

Tänä kesänä yritän kuitenkin pysyä tiukkana ja tyytyä värjäämään tukkaani tummaksi. Minulla on muutenkin kasvatusprojekti meneillään ja silloin on vaan parasta olla temppuilematta vaalennusaideiden kanssa.

Tyvi siis paistoi jälleen ikävästi, joten uusi hiusväri oli pakko hankkia ennen kuin keksisin taas tehdä jotain typerää tukalleni.

Olen viimeaikoina käyttänyt tyven värjäämisen L’orealin Feria Preferencen sävyä 2.01 ja huomasin joku aika sitten kaupassa sen rinnalle tulleen uuden tulokkaan.

Sävy on sama, aineita on pakkauksissa saman verran… erona on vain se, että tässä uudessa pakkauksessa etupuolella on miehen kuva. Tarkoituksena lienee madaltaa miesten kynnystä hiusvärien ostossa, sillä muutamaan muuhunkiin sävyyn oli tullut naisen kuvalla varustetun pakkauksen rinnalle miehen kuvalla varustettu versio. Ihanaa, sillä moni mies ihan tosi empii ostaa ”naisten” hiusvärejä.

Helpoin vaihtoehtohan olisi tietysti tehdä kuten Schwarzkopf on tehnyt Live-väriensä kanssa ja pistää kanteen sekä miehen että naisen kuva, jolloin kumpaakin sukupuolta olevat uskaltaisivat tarttua pakkaukseen miettimättä, onko sen ostaminen noloa.

Olin jo ostamaisillani tuon miehen kuvalla varustetun Feria Preferencen sävyn 2.01 (ihan vaan varmistuakseni, että ne tosiaan ovat käytössäkin samanlaisia), mutta juuri silloin silmiini osui jotain muuta:

Thank God, FINALLY! Olen ollut todella, todella utelias näiden muka kymmenessä minuutissa värjäävien hiusvärien suhteen, mutta koska sekä L’orealin että Schwarzkopfin kummankin sävyvaihtoehdot loppuvat neloseen, en ole voinut ostaa näitä kokeiluun. Nyt L’orealin Excell 10′ -hiusväristä on kuitenkin saatavilla myös tummempiakin versioita, joten päätin samantien ottaa tämän kokeiluun. Vaikka nimittäin rakastan värjäyksen lopputulosta, inhoan itse sitä värjäysprosessia.

Hiustenvärjääminen on jostain syystä minusta aivan älyttömän ärsyttävää puuhaa. Jaksan säännöllisesti päivittäin läträtä kasvoilleni ja vartalolleni tuotteita ja voiteita, mutta tuntuu ihan ylitsepääsemättömän mahdottomalta jaksaa värjätä oma tyvikasvu viiden tai kuuden viikon välein. (Ja kampaajalla tyven värjääminen olisi turhan kallista, koska yhdellä värillä värjääminen on niin helppoa tehdä itsekin.) Värjääminen vaan vie jotenkin niin paljon aikaa ja energiaa ja on jotenkin vaan todella tylsä ja vaivalloinen prosessi.

Tämän värin kohdalla voin kuitenkin todeta värjäyksen sujuneen kerrankin ilman ärsytystä.

Väri oli helppo levittää tyveen väripullon kampamaisen pään avulla (halutessaan voi myös levittää tavallisella nokalla) ja se levittyi muutenkin hyvin. Pullossa oli sopivan reilusti väriä tyven värjäämiseen ja tukka tosiaankin värjäytyi siinä luvatussa kymmenessä minuutissa, vaikka tummennettavaa olikin vähintään kuuden asteen verran. (Kaikki kokeilemani värit kun eivät ole kyenneet tummentamaan tukkaani kunnolla edes kolmosasteisekseksi.)

Väri huuhtoutui tukasta helposti pois eikä tukka myöskään tuntunut väriä poishuuhdellessa ollenkaan sellaiselta hamppuiselta, miltä se joidenkin värien jälkeen saattaa tuntua. Mukana tullut hoitoainekin selvitti ja pehmensi tukkaa hyvin. Ainoa miinus oli pullo, josta ei meinannut aina oikein saada pitävää otetta sitä rutistellessa, mutta jonka kanssa temppuilu kuitenkin sujui.

Täytyy sanoa, että olen todella positiivisesti yllättynyt. Tämähän oli aivan mahtavan helppoa ja näppärää! Jos väri vielä kestääkin hiuksissani, voin kertoa löytäneeni HG-hiusvärini. Osa tavallisista väreistä kun haalistuu jo noin kolmen viikon jälkeen ja ainakin kulmakarvojen ja ripsien pikavärien olen huomannut haalistuvan hieman tavallisia hitaammin vaikuttavia värejä nopeammin.

Olisi mielenkiintoista kuulla, mikä näissä pikaväreissä tekee sen nopean värjäystuloksen. Pelkkä vahvempi hapete vai onko näissä jotain muutakin kiihdyttämässä reaktiota?

Onko jollain muulla kokemuksia näistä pikaväreistä?

Kommentit
 1. 1

  Anonyymi sanoo

  ok, tukkasi on vaalentaessa oranssi – no damn, minun on luonnostaan oranssi 😐 !
  – aina voi-si olla vähän huonommin ;)…

  /nanna

 2. 2

  Anonyymi sanoo

  Ensimmäiseksi pitää kommentoida, että pidä ihmeessä tuo tumma väri! Sopii sulle vaan niin hyvin ja tosiaan tuo sun piirteitä hienosti esille 🙂

  Itsellä on myös hyin suomalainen maantienvärinen tukka ja myös olen kokeillut niin vaaleeta kuin tummaakin väriä ja itse taistelen juurikin noiden samojen värisumplimisien kanssa. Juuri kun tukka on hyvässä kunnossa ja sopivan tumma, tulee kauhea hinku saada se vaaleaksi. Ja toki hommaan menee aikaa, aineita ja valitettavasti niitä hiuksiakin. Viimeksi tämän vimman iskiessä jouduin lopuksi leikkaamaan ihanan pitkän tukkani polkaksi, kun koko latvaosio kuoli olemattomiin :(. Nyt olen yrittänyt taas kasvattaa ja pysyä sinnikkäästi tummassa. Ja olen juurikin testannut ekaa kertaa tuota samaa kotiväriä ja on hyvin väri pysynyt :). Ainoa miinus oli se purkki, josta oli todella vaikea pitää kiinni sen jälkeen kun väriä oli levinnyt purkin pinnalle.Ihmeen liukas ja vähän hassun mallinen, että oli vaikea puristaa ja saada kaikkea ainetta ulos. Tosin ainetta tuntui riittävän ihan hyvin. Itse värjäsin tyven mutta sain lopusta ihan hyvin väriä latvoihinkin, joten väriä tuntuu riittävän. Tulos todellakin oli nopea ja siistikin. Suosittelen kyllä kokeilemaan!

 3. 3

  Anonyymi sanoo

  Mä itse epäröin kamalasti noiden kotiväriaineiden käyttämistä. Mulla on suht pitkä tukka, n. kainaloihin saakka, ja pelkään sitä lopputulosta. Mutta onko nuo ihan yhtä hyviä kuin kampaamotuotteet, ja uskaltautuisinkohan joskus värjäämään? Onko se helppoa?

 4. 4

  sanoo

  Ihan pakko vain todeta, että kyllä toi tumma todellakin sopii sulle huomattavan paljon paremmin. Pidä se!

 5. 5

  Anonyymi sanoo

  Oi jestas kun näytit ihanalta noissa vaaleissa hiuksissa! Oikeesti sopi tosi hyvin, värjää joskus takaisin! 🙂

 6. 6

  Nihnaana sanoo

  Toi tekstin alkuosa oli just kun mun suusta 😀 oma väri mulla on aika vaalea (eli ei minkään värinen) ja olen nyt muutaman vuoden viihtynyt punasenruskeassa tukassa, jokaista alkukesää lukuunottamatta…
  aina keväällä ku aurinko alkaa lämmittämään, tulee hinku saada vaalea tukka takaisin ja niin se värinpoistorumba alkaa… niin on ehtinyt jo tänäkin keväänä käydä (ja viime keväänä ja sitä edellisen jne). Eikö sitä koskaan opi?! Ja nyt on jo takas ruskea tukka 🙂
  onneks mun tukka on vahvaa tekoa, niin ei pahemmin mun mielialavaihteluista hätkähdä, heh.

  Juureen on vaikea saada väri tarttumaan, pitääkin katsoa olisko tuossa sun kokeilemassa merkissä sopivaa väriä mulle.

 7. 7

  Jenni sanoo

  Olen siskoni ja äitini hiukset värjännyt tuolla. Helppo levittää ja nopeaa kuin mikä. Jos uskaltaisin värjätä omat hiukseni niin ostaisin varmaan tuommoisen 10 min värin jos vaan löytäisin hyvän sävyn. En vain tiedä uskaltaisinko kun en ole koskaan saanut täysin sitä väriä kun paketin kyljessä lukee ja viimeksi ihanasta kullanvaalesta tuli tumman harmaa. Täytyy miettiä myös sitä vaihtoehtoa, että kasvattaisin oman värini takaisin mutta tykkään omasta väristäni vain kesäisin auringon paahtamana. Vaikeaa tämä naisena olo välillä 😀

 8. 8

  sanoo

  Olen myös joskus kokeillut ko hiusväriä, ja hyvä oli! 🙂 Ja mitä tulee värikokeiluihisi; mielestäni sinulle sopii tumma tukka kuin nenä päähän, enkä sinuna siitä ihan heti luopuisi. 🙂

  Mulla oli myös varsin tumma tukka (pikimusta) pari vuotta, mutta sitten kyllästyin totaalisesti tyvikasvun värjäämiseen (omasta takaa maantienruskeat hiukset), ja päätin ryhtyä etsimään luonnollista väriäni. Puolitoista vuotta on kulunut, ja vieläkään en ole tavoitteessani. Oranssista olen päässyt eroon jo onneksi, mutta juuri on edelleen eri väriä latvoihin verrattuna. Eiköhän tässä joskus jotain tuloksia saada. 😀 Nykyisin hiukseni ovat kuitenkin suhteellisen hyvässä kunnossa! 🙂

 9. 9

  Anonyymi sanoo

  En nyt kommentoi hiusten värjäämistä vaan kysyn kulmien värjäyksestä 🙂 Värjäytin kulmani kosmetologilla aikani kunnes reilut puoli vuotta sitten opettelin sen taidon itse. Jooo-o, no eihän se tosiaan vaikeeta olekaan…mulla on RefectoCilin paketti ja sitä olen about viiden viikon välein käyttänyt. Ihanko tosissaan voin käyttää tämän koko paketin loppuun asti haihtuvieni kanssa??kun ei tässä mitään best before päiväystä ole 🙂
  Ja sitten jos vielä suosittelisit kunnolliset pinsetit kulmakarvoille? onnettomat ohuet luirut karvat ei kaikilla suostu poistumaan 😉
  Kiitos.
  -anne-

 10. 10

  sanoo

  Itselläni käy aina samoin tukan kanssa. Oma väri suht vaalea (maantien harmaa kylläkin), mutta tumma olisi niin kiva. Ainut vaan, että tummassa näytän aika haudankaivajalle. No kuitenkin, vaalentelen hiuksiani välillä jopa yli vuoden (raitoja jne), sitten hetken mielijohteesta päätän että hei, tumma ois hiton jees! Ja eikun kaduttaa. Ja uusiksi, hieman raitoja, seuraavalla kerralla enemmän… Huoh.

  Ja noin mulla kävi ton pika värin kanssa: ostin jonkun suht vaalean sävyn (vaalean ruskea?) ja sain lähes suklaanruskeat hiukset! Kyllä vitutti ja armottomasti, kun tukka jäi tietysti niin tummaksi. Tuo oli yhden vaalennusprojektin jälkeen :<. Muuten väri tuntui niin helpolle, kun ei tarvitse istua jumalaton hiusturbaani päässä ja varoa nojaamasta mihinkään yli puolta tuntia.

  Onko sulla kokemusta hiusten katkeiluista? Tietenkin näiden hirmuvaalennusten jäljeltä latvani katkeavat. On kokeiltu vaikka mitä tököttiä, latvasuojaa jne mut en vain löydä sitä oikeea…

 11. 12

  Anonyymi sanoo

  Mustanruskea on rakkaani <3. Palaan siihen takaisin, kunhan olen käyttänyt yhden mustan väripurkin pois ja odotellut hieman haalistumista.

  Kerran olen laittanut 10 minuutin väriä ja se muistaakseni haalistui todella äkkiä pois.

 12. 14

  Anonyymi sanoo

  mul on värjätty pari kertaa jollain schwarzkopfin 10 minuutin värillä sävyllä kirkkaanvaalea.siin sanottiin et hiusväri ois normaalia vaalentavaa hiusväriä hellävaraisempi ja hoitavampi.hyvin vaalensi 🙂

 13. 15

  sanoo

  Ajatus siitä, ettei tarvitsisi värjätessä istua ja odotella pahanhajuinen väriaine päässä pidempään kuin 10min on todella houkutteleva! Olen luonnonvaalea, eikä tukalle oikein voi/viitsi tehdä muuta kuin laittaa vähän aurinkoraitaa ja aina kadehdin niitä jotka värjäilevät (tummia) hiuksiaan kotona ja voivat vaihdella sävyään säännöllisin väliajoin. Kerran olen värjännyt hiukset tummiksi, ja taisi olla tyhmin tekoni ikinä, sillä vaalea juurikasvu sai minut näyttämään ihan pälvikaljulta ja kalpean ihoni jotenkin hassunväriseltä 😀 Ja siihen vaalennusprosessiin meni 1,5 vuotta ja hitosti rahaa kampaajakäynteihin… Minusta sinulle sopii sekä tumma, että vaalea, eli lucky you! Mutta, ihailen aivan suunnattomasti Dita Von Teesea, ja tuo tumma tukka + lumikki-iho saa just sellaisen ihanan Dita-ilmeen aikaan 🙂

 14. 16

  Anonyymi sanoo

  Itse olen muinoin kasvattanut hiukseni pitkistä tummista oman värisiksi ja se oli kyllä kaamea urakka! Vähän leikkasin hiuksiani lyhyemmiksi, värjäsin aluksi vain päällimmäisiä hiuksia ja jossain vaiheessa laitoin vaaleampia raitoja. 🙂 Mutta nyt viihdyn maantienharmaata hiukan ruskeammassa omassa värissäni. 🙂

  t: Maija

 15. 17

  Heitu sanoo

  Itselle käy kanssa aina noin 😀 Tosin nyt olen malttanut mieleni, puoli vuotta kokeilin pitää hiuksiani eri ruskean sävyisinä päästäkseni kohti omaa vaaleaa väriä, mutta ei siitä mitään tullut, takas mustaks vaan! Eli tosiaan kerrasta vaaleaksi sitten jos joskus sen aika on, ja sitten itketään hyväkuntoisten hiusten perään…noh, onneksi on hiustenpidennykset! 🙂

  Noista 10 min kestoväreistä sen verran.. Oon kanssa kokeillut ja tykännyt, MUTTA niissä on tosiaan huisisti vahvempi hapete kuin kuin normaaleissa kaupan hiusväreissä (ja niissäkin reilusti vahvempi hapete kuin kampaamoväreissä!) ja ovat siten paljon kuluttavampia hiukselle ja ärsyttävämpiä päänahalle. Eli ei tosiaan se paras ratkaisu, varsinkin jos kärsii vähänkään herkästä päänahasta tai huonokuntoisista hiuksista. Harmi, tykkäsin kyllä itse muuten niistä!

 16. 18

  sanoo

  Siussa on jotain lumikkimaisen kaunista tummana 🙂 Vaaleilla hiuksilla ei ihan kasvot tule samalla tavoin esille, tummat antaa sopivasti kontrastia.

 17. 19

  Anonyymi sanoo

  Minunkin mielestäni tumma väri sopii sulle aivan älyttömän hyvin! 🙂 Laitat siis värin aina vain tyveen, et ollenkaan latvoihin? Onko tukkasi enemmän tummanruskea vai musta / miten saat sen pidettyä tummanruskeana ettei väri kerrostu?

 18. 20

  Anonyymi sanoo

  Hei,
  luin tuolta kasvojenhoitotuotteiden listalta, että sinulla on Cliniquen Redness Solutions Daily Protective Base SPF 15. Millaista se on? Auttaako punoitukseen yhtään? Sitä varten siis olisin kyseisen tuotteen mahdollisesti hankkimassa.

  En ainakaan löytänyt aikaisempaa arvostelua tuotteesta. 🙂

 19. 21

  Anonyymi sanoo

  Hei! Tää ei nyt liity postaukseen, mutta muistelin että sinulla olisi joskus ollut kokeilussa Mavalan Minute quick-finish? Itse ostin sen n. kuukausi sitten, ja olen käyttänyt n. kerran viikossa. Eilen aloin taas laittamaan sitä lakkaukseni päälle, niin koko lakka oli sellasta hassua, se oli ikäänkuin paksuuntunut. Kun pulloa pyörittelee, lakka ei liiku siellä "sulavasti" niin kuin yleensä kynsilakat liikkuvat. Purkki ei olllut vähääkään auki (olen nimittäin suht neuroottinen tämän asin kanssa, pullojen on oltava kiinni) joten kävikö sinulle samoin, jos kävi mistähän asiassa on kyse? Lakkaa on kuitenkin puoli pulloa jäljellä niin olisihan se kiva loppuun asti käyttää…

  /Sonjuska

 20. 22

  sanoo

  nanna: 🙂

  Anonyymi: Nyt vaan jännittämään, kuinka kestää. 🙂

  Anonyymi: Oppimani paerusteella erot eivät ole suuria, mutta toki kampaamoistakin voi väripaketteja ostaa kotiin, jos epäilee niitä paremmiksi. 🙂

  AD: Se on se kotoisin. 🙂

  Anonyymi: Ei saa yllyttää, tumma on kivempi, mutta vaalea käytännöllisempi. 🙂

  Nihnaana: Raportoin parin viikon kuluttua pysyykö tämä juuressa. 🙂

  Jenni: Ei niihin kuviin niinkään kannata luottaa vaan opetella tummuusasteita. Kasi on aina kasi ja tietty taittosävy on tietynlainen. 🙂

  JLCHARLOTT4: Tsemppiä projektiin. 🙂

  anne: Niin kauan kun tuo vain toimii niin käytä ihmeessä. Hapetteen teho voi jossakin vaiheessa heikentyä, muta huomaat sen kyllä. 🙂
  Ja pinseteistä ehdottomat Tweezermanit! 🙂

  Amelie: Saa tosiaan olla värjäysajan kanssa hyvinkin tarkkana, jos ei tahdo kovin tummaa kun ottaa huomioon, että levittämisessäkin jo menee aikaa. :/
  Pahastakin katkeilusta on kokemusta. Kosteutusta ja varsinkin rakennepaikkaavia hoitoaineita vaan tukkaan ja jätettävää hoitoainetta ja latvasuojaa päälle. 🙂

  Anonyymi: Sitä vähän pelkäänkin :/

  Anonyymi: EPÄKOHTELIAS näyttäisit sinä olevan viestisi perusteella. 🙁

  En voi ymmärtää näitä anonyymeja, jotka tulevat laukomaan juttujaan TUNTEMATTOMILLE ihmisille. Ei, me emme ole mitään tuttuja, vaikka lukisitkin blogiani ja kannattaa miettiä, mitä on kohteliasta sanoa ja mitä ei. Varsinkaan, jos ei tiedä, onko oikeassa…

  Kemisti: Kiitos. 🙂

  Anonyymi: Kiva kuulla. 🙂

 21. 23

  sanoo

  Flicka: Pitäisi vaan tosiaan tyytyä pysymään jo valmiiksi hyväksi havaitussa eikä lähteä seikkailemaan. 🙂

  Maija: Itse aina haaveilen tuosta, mutta en kestäisi sittenkään kasvattaa. 🙂

  Heitu: Semi-pysyvissä on käsittääkseni yleensä se 3% hapete ja väreissä 6% tai 9% riippumatta siitä, ovatko kampaamosta vai marketista. Täytyykin kysyä L'orealilta tämän vahvuudesta. Toisaalta hieman vahvempi hapete ja lyhyempi aika on hiusten kannalta varmasti melko sama kuin pidempi aika ja miedompi hapete. 🙂

  Mai Korpi: Vaalea tukka tekee jotenkin todella tylsäksi minut. :/

  Anonyymi: Tähtään vain tyveen, mutta toki muuallekin voi välillä mennä. Melko hyvin on pysynyt mustanruskeana, eli tummana, mutta mustaa pehmeämpänä. Toki tyven väri voi välillä lähteä haalistumaan ja olla latvaa vaaleampi, mutta ihan mustiksi eivät ole latvat yleensä vetäneet, vaikka ihmiset monesti sanovatkin suoraan tukkaani mustaksi ja minä koitan korostaa, että tämä on mustanruskea. 🙂

  Anonyymi: Ei nyt mitenkään erityinen. Erityistä tuossa on sen vihertävä sävy, joka neutralisoi välittömästi. Käsittääkseni tuo on kuitenkin jäänyt (ainakin Suomessa) pois valikoimista. Rinnastan enemmän siis meikkituotteeseen. :/

  Sonjuska: Omani ei paksuuntunut ja vaikka paksuuntuminen onkin noissa yleistä niin ei kyllä noin nopeasti pitäisi paksuuntua. :/

 22. 24

  Anonyymi sanoo

  Olen ajankuluksi lueskellut postauksia tuolta alkuajoilta ja naurattaa huomata muutos, ensin et millään halunnut paljastaa nimeäsi tai kuvaasi ja pikkuhiljaa tiukka linja on vaihtunut paljastavampaan koko ajan. Paljon mukavampi tämä nykyinen avoimempi tyyli. Vielä jos saataisiin postaus miten sun meikkityyli on vaihdellut vuosien myötä, samalla tavalla kun tässä jo nähtiin vähän hiuksia, niin me uteliaat olisimme tyytyväisiä. (:

 23. 25

  Anonyymi sanoo

  Mulla tuli samaisen värin sävystä 4.3 Dark Golden Brown latvoista sysimustat ja vain tyvessä oli toivomaani väriä! Väri ei ollut ehtinyt kymmentäkään minuuttia olla päässä ja kyllä otti päähän sanonpahan vaan! Oon nyt sitten miettinyt et johtuiskan siitä, että latvoihin väriä on kerääntynyt jo ennestään niin paljon väriä aikaisemmista värjäyksistä, että veti noin tummaksi? Ja oma väri värjäyshetkellä oli sellainen tumman ruskea.

 24. 26

  Anonyymi sanoo

  PIDÄ EHDOTTOMASTI TOI TUMMA, toi vaalea tekee jotenki todella tylsän tavallisen näköiseksi eikä tuo muutenkan tuo piirteitäsi esille kovin hyvin, kun vaalea ihosi hukkuu blondatun tukan sekaan.Ja paljon sähäkämpi tuo tumma muutenkin 😀 terveisin: itse blondina ollut 17 vuotta, kunnes tajusi vaihtaa

 25. 27

  sanoo

  Anonyymi: Aluksi oli tosiaan mukavaa olla anonyymi, mutta monia postauksia on helpompi toteuttaa kasvollisena. 🙂
  Minulla ei kamalasti taida olla koneellani kuvia, joista näkyisi erilaista meikkityyliäni. :/

  Anonyymi: Tuolle ilmiölle oli ihan selityksensä, jonka opin koulussa, mutta nyt en saa sitä yhtään mieleen. :/

  Anonyymi: Samaa mieltä. 🙂

 26. 28

  Anonyymi sanoo

  Juu sama väri itseasiassa tällä hetkellä päässä, ja olen hirveästi tykännyt 🙂

 27. 29

  sanoo

  Voi oli pakko tulla hehkuttamaan erästä ihanaa asiaa! 😀 Sain tänään aivan yllätyksenä ''kesäloman alottajaislahjana'' samaisen meikkipakin, jonka itsellesi olit hiljattain hankkinut! Aivan täydellinen lahja minulle, ja nyt on meikeille ainakin tilaa. :DD

 28. 30

  Anonyymi sanoo

  Hohhoh, tuo yksi Anonyymi ei ole ilmeisesti hilsettä koskaan nähnytkään… terkuin atoopikko joka on käynyt läpi kaikki hiuspohjaa kosteuttavat ja stimuloivat shampoot ja hoitoaineet ja vasta kosteuttava hiuspohjageeli on auttanut.

  Mun mielestä sulle sopii sekä tumma että vaalea hius oikein hyvin, hassua! Oletko mitään punasävyisiä värejä, liiloja tai muunlaisia koskaan kokeillut?

  Ja sitten asiaan. Ostin Avenen 50 spf kasvovoidetta (joka olikin sävytetty vaikka pakkauksessa ei mainittu, GRR!) ja siitä olisi muutama kysymys! Eli, voiko sitä sekoittaa sävyn vaalentamiseksi tavan kasvorasvaan? Käytössä on tällä hetkellä Loreal Hydrafresh ja tuossa Avenessa näyttäisi suoja-aineena olevan nuo samat mitkä sopivat yhteen mineraalimeikkipohjan kanssa.

  Tuossa on ongelmana muuten tuoksu, tai siis pikemminkin haju. Sisällä ei tuoksusta ole tietoakaan, mutta auta armias kun astuu ulkoilmaan, haju on aivan järkyttävä. Sellainen aurinkorasvan ja itseruskettavan välimuoto, onko tämä yleinen ongelma näissä suojatuissa voiteissa?

  Tuossa on myös sitä ongelmaa, ettei se imeydy kokonaan. Lähteekö siis suojakertoimet livohkaan kun taputtelen tunnin päästä levityksestä rasvaista pintaa pois kasvoiltani?

  Ja hei, tilailin tuon Sensain puhdistusliinan, mutten ymmärrä sen käyttöä! Puhdistusemulsion hieronnan jälkeen pyyhin silmänaluset sun muut tuolla liinalla pariin kertaan, sitten huuhdon naaman vielä ja levitän yövoiteen, mutta herään silti pandasilmäisenä! Käytänkö liinaa oikein?

  Silmämeikin poistosta tulikin mieleeni, ei kannata kokeilla Simple -merkin silmämeikinpoistajaa, löytyy ainakin Citymarketeista. Sain räkäisesti nauraa sille kun yritin poistaa Lumene Star Effect WP ripsariani, se poisti tasan luomivärin eikä yhtään ripsiväriä. Nätti pakkaus, kiva etiikka, hyvä hinta, mutta eipä tuosta mihinkään oikein ole.

  -Catmint

 29. 31

  Anonyymi sanoo

  "Anonyymi: Ei nyt mitenkään erityinen. Erityistä tuossa on sen vihertävä sävy, joka neutralisoi välittömästi. Käsittääkseni tuo on kuitenkin jäänyt (ainakin Suomessa) pois valikoimista. Rinnastan enemmän siis meikkituotteeseen. :/"

  Hmm, tuo vihertävä sävy kuitenkin auttaa punoitukseen vai? Osaatko muuten suositella mitään vastaavaa voidetta, jota kannattaisi hankkia punoitukseen? 🙂

 30. 32

  sanoo

  Värjään omaa tukkaani itse, mutta satunnaisesti myös kampaajalla. Olen huomannut yhden eron. Kamaajalta tullessani hiukset eivät kiillä ja toisekseen väri haalistuu parissa pesussa. Viimeksi maksoin 100 euroa (tukkani on puolipitkä nykyään) ja väri katosi viemäriin. Kävin vaatimassa uutta väriä haalistuneen tilanne, mutta sama juttu sen kanssa. Itse värjätessäni tukassa on kiilto ja väri pesusta toiseen, kunnes juurikasvu pakottaa värjäämään.

  Sekkuni (joka on parturikampaaja, kielsi minua värjäämästä tukkaani itse, koska aineet ovat kuulemma huomattavasti vahvempia kuin parturissa. En ole kuitenkaan tätä neuvoa noudattanut juurikin em. syistä johtuen. Tosin en käytä enää itse värjätessäni kestovärejä vaan kestosävytteitä. Tosin en ole huomannut mitään eroa pysyvyydessä verrattuna kestoväreihin. Sävetteissä ei ole ammoniakkia ja ne tuoksuvat huomattavasti paremmalle. Niin ja tosiaan kiilto ja väri pysyy kuten kestoväreissä.

 31. 33

  tätä mieltä sanoo

  Miten niin joku voi muka nähdä mitään hilseen tapaistakaan noissa kuvissa?! Jonkin verran kuvaa klikatessa (kun kuva suurenee), näkyy pikselöitymistä, eli niitä pieniä valkoisia neliön muotoisia bittivirheitä. Mutta en minä vaan näe hilsettä 😮

  Niin paljon kuin pidänkin vaaleista hiuksista noin yleensä, sun tyyliin, piirteisiin ja ihon väriin sopii tuo tumma kyllä aivan selvästi vaaleaa paremmin. Tulee hiukan särmää kasvoihin, kun taas vaaleat hiukset häivyttää piirteitä.

  Tosin monissa kuvissa, joissa olet vaaleahiuksisena, meikkisi on joko hyvin hillitty tai puuttuu kokonaan (uima-allaskuva), joten sekin voi keventää piirteitäsi.

  Ja aikuisen piirteet vahvistuu ja selkeytyy muutenkin ajan kanssa, kun lapsen pyöreys vähenee poskipäiden ja leukaperien alueelta.

 32. 34

  Heitu sanoo

  Kampaamoissa on yleensä tummissa väreissä se 3% hapete juu.. Itse kanssa järkeilin asiaa samalla logiikalla kuin sinä, mutta ainakaan mun kampaajan mukaan asia olikin sit just toisinpäin :)Kampaaja sano ettei suostu kenenkään päähän laittamaan tommosta 10min väriä, että vaikka se aika on lyhyempi niin se on silti hiukselle rankempi kuin perusväri. Tiedä sit miten on.

 33. 35

  pazqu sanoo

  (ei liity hiuksiin tai tähän juttuun)
  Jos ei tää kysymys ole vaivaksi, nii voitko kertoo et mitä pidit siitä Natural coden puuterista? pitääks se ihon mattana t-alueella? jos et nii pystytkö suosittelemaan mitään puuteria joka pitäis mattana? ja ei mieluiten mitää kauheen kallista, opiskelija kun olen 😀

  ootko muute kokeillu niitä we care icon-tuotteita jotka tuli myyntiin sokokseen? olis kiva tietää minkälaisia ne ovat 🙂
  P.S. tää sun blogi on tosikivaa luettavaa, ite luen tätä ihan himona, ja yks mun suosikkiblogeista!! tää on vaa nii hauska 🙂

 34. 36

  sanoo

  Anonyymi: Toivottavasti tämä kestää. 🙂

  JLCHARLOTT4: Oi, ihana yllätys! <3

  Catmint: Kyllä sieltä zoomailemalla lakkajämiä yms. muotoilutuotejämiä varmasti voi löytää, mutta en tosiaan ainakaan myönnä kärsiväni hilseongelmasta niin, että olisin saanut päästäni irti selkeää hilsettä. 😉
  Minulla on ollut todella punaisiakin sävyjä ja tummia violetilla taitolla olevia sävyjä myös ja olen kyllä tykännyt, mutta tämä neutraali on kotoisin.
  Voit toki sekoittaa voiteeseen, mutta se todennäköisesti vähentää tehokkuutta. :/
  Oma Anessani tuoksuu vain miedosti tavalliselle aurinkovoiteelle ja sekin tuoksu haihtuu iholta melko nopeasti. En ole koskaan myöskään törmännyt mihinkään erityisen haiseviin aurinkotuotteisiin, eli ei mikään yleinen ongelma. (Lohdutavaa varmasti kuulla, että satuit saamaan juuri sen haisevan. 😉 )
  Toki pieni rasvaisuuden imeminen voi vaikuttaa suojakertoimen tasaisuuteen, mutta taitaisi mennä jo hysterian puolelle jos näin epätoivoisena alkaisi suojakerrointa varjelemaan. Itse ainakin saatan joissakin voiteissa taputella rasvaisuutta paperiin.
  Käytät varmasti liinaa oikein, mutta onko puhdistustuotteesi hyvä? Silmämeikin pitäisi lähteä poistoaineella helposti ja hellävaraisesti ilman, että enää liinalla joutuisi liiemmin hankailemaan.
  Pitäisi itsekin kokeilla tuo Simple joskus, sillä olen kuullut siitä nyt sekä hyvää että huonoa. 🙂

  Anonyymi: Kyllä. 🙂 Suosikkini tuossa tarkoituksessa on ollut Estee Lauderin Primeri, joka neutralisoi punoitusta. Harmi vaan, että on tainnut juuri jäädä pois ainakin SUomen valikoimista. :/

  Caitia: Kampaajat tosin värjäävät usein miedommalla hapetteella ja usein se riittääkin. 🙂

  tätä mieltä: Kyllä sieltä varmaan pölyä ja muotoilutuotteiden jämiä voi löytyä, mutta en ole kokenut omistavani hilsettä. 🙂
  Ikuinen palloposki tulen kyllä varmasti olemaan, mutta en ihan niin paha kuin noissa teinikuvissa. 🙂

  Heitu: Monissa värimuutoksissa se 3% tosiaan riittää. 🙂

  pazqu: Minusta tuo on ihan hyvä puuteri. 🙂 Myös GOSH:in Mattifying Finish pressed powder vaikutti kivalta mattaajalta kun sitä tutkin. 🙂

 35. 37

  Anonyymi sanoo

  Hmmm, käytän Herbina Marja Spa tuotteita, olen myös kokeillut Dermosilin tuotteita ja molemmat merkit putsaavat yhtä hyvin sekä liinan kanssa että ilman.

  Joo, minä en tee tuolla Simplen puhdistusaineella mitään, taidan laittaa sen äitipuoleni kosmetiikkakaappiin, samoin kuin tuon Avenen aurinkovoiteen mikäli se hänelle kelpaa. Vaalea, suht neutraali ihonväri johon lätkäisen vahvanruskeaa ja punertavaa aurinkorasvaa? Juueikiitos.

  Olen intoillut nyt kynsistäkin suht paljon viime vuodesta lähtien ja täytyy muuten vinkata, että minun kynsilläni OPIn ja China Glazen voittaa kyllä kaikki GOSHin lakat! mahtava levittyvyys, kuivumisaika on naurettavan nopea (varsinkin Mavadryn kanssa…) ja väritkin ovat ihanan kuultavia tai peittäviä, kolmatta kerrosta en ole tarvinnut koskaan!

  -Catmint

 36. 38

  Anonyymi sanoo

  Vaalea väri sopii sulle kyllä tosi hyvin. Mutta paras on tottakai se missä itse tuntee itsensä parhaimmaksi. 🙂

  -Mia

 37. 39

  sanoo

  Ihana kuulla etten mä ole ainoa, joka viihtyy parhaiten tummassa tukassa mutta kuitenkin aina silloin tällöin kaipailee omaa vaaleaa väriä (ja joskus jopa ryhtyy epätoivoisiin tekoihin) 😀
  Itsekin olin tossa ihan parisen viikkoa sitten blondi mutta nyt olen taas värjännyt tummaksi 😀

 38. 40

  sanoo

  Tumma sopii sulle paljon paremmin. Niin kuin sanoit: se tuo särmää kasvonpiirteisiin.
  Sama juttu itselläkin. Tumma sopii tuhat kertaa paremmin, koska en omaa mitään selviä kasvonpiirteitä. Tumma tukka luo varjoja sopivasti. Mutta mutta… joku yö, kun on unohtanut taas sen vaalean tukan epäsopivuuden, etulee ajatus ttä nyt olis taas vaalea tukka tosi kiva. Lopputuloksena on AINA se, että värjää takaisin tummaksi 😀

  Tuota Lorealin hiusväriä olen minäkin kokeillut, mutta sain 2-3 astetta tummemman tukan kuin oli tarkoitus. Tarkoitus oli saada 5-6 asteinen vaaleakupari, mutta sainkin sitten todella tumman punaruskean värin.

 39. 41

  sanoo

  Minä käytän liiketyössä tummentamiseen AINA 3% hapetteen. 6% hyvin intensiiviseen sävyyn (kirkkaanpunainen, violetti, oranssi, etc. Sävy tulee kyllä 3%:kin hapetteella, mutta koska 6% vaalentaa hiusta pohjalle enemmän, sävystä tulee intensiivisempi.) tai harmaantuneeseen tukkaan. 9% ja 12% ainoastaan vaalentamiseen. Kaupan sävyissä on pakko olla aika iso hapete, koska värjäystulos luvataan niin suurille tummuuseroille. Schwartzkopfilla on ammattilaisillekin 10 minuutin sävy, mutta enpäs tiedä, miten se kemiallisesti toimii. Toisaalta olisi hassua ajatella, että siinä olisi vain isompi hapete, sävyhän tulisi tukasta nopeammin ulos ja eiköhän noita olisi tullut markkinoille aiemmin jo, jos se hapetteen kovuus on se ainoa salaisuus siinä. Myyntiedustaja on tulossa ensiviikolla käymään, voisin kysyä, mihin se vaikutusaika perustuu. :)Kyllä kampaajana käytän mielelläni sen mahdollisimman pienen hapetteen ja niin neuvotaankin tekemään. Tein tänään aivan platinat raidat 6% hapetteella n. 5-8 tummuusasteiseen pohjaan (omaa sävyä, tummemmaksi värjätty alaosa ja 8 tummuisia vaalennusraitoja), ei sen tarvi aina olla se kaikista tujuin aine.

 40. 43

  Anonyymi sanoo

  Tuo tumma sopii kyllä nyt tosi hyvin, mutta harkitse sitten uusiksi kun ikää tulee lisää. Itse värjäsin hiukseni maantienharmasta mustaksi ja kovasti sopi silloin omasta ja muiden mielestä. Mutta nyt 30+ ikäisenä, kun se iho vaan ei ole niin täydellinen enää..niin musta vaan korostaa kaikki näppylät ja muut epäpuhtaudet. Ja on huomattavasti helpompi olla kun ei tarvi huolehtia juurikasvusta. Olen 2 kertaa kasvattanut oman värin takaisin. Kun erehdyin välillä taas kokeilemaan miltä se tummana olo tuntuikaan..Nyt tein ison päätöksen ja päätin leikata pitkän tukkani. Maanantaina on aika ja tilauskirjaan merkattiin polkkatukka. Kampaajakin tuuletti, niin kauan on himoinnut tehdä muutakin kun sen sentti latvoista ja otsatukka siistiksi…;) Voi kyllä tulla itku kotona…

 41. 44

  sanoo

  Moikka taas!
  Selvittelin taustoja sain selville seuraavaa: 10 minuutin väreissä on nopeammin hapettuvat pigmentit sekä aminohappoja katalysaattoreina. Hapeteeksi on yleensä valittu 6% (tummennoksiin), jotta toimii varmasti kaikissa hiuksissa. Vaalennuksissa hapete on korkeampi.

 42. 45

  Anonyymi sanoo

  "Ihanaa" löytää sielunkumppani tässä asiassa 😀 Omana erona tosin se, että oma värini on melko tumma (olisikohan asteikolla 4 tai jopa 3) ja blondina ollessa se tyvikasvu oli jotain aivan kärsimystä.. Olen samalla lailla siis poukkoillut vaaleasta tummaan eikä minuakaan miellytä mikään keskivaiheen väri eikä myöskään tietenkään tuo oma hiusteni väri, joka tuntuu vain niin tylsältä. Viimeksi nyt keväällä yritin palata vaaleaan jossain mielenhäiriössä (olen siis nyt n.1-2v ajan värjännyt hiuksiani tummiksi ja tummuusaste taisi olla samaa kuin sinulla) ja eihän siitä tietenkään mitään tullut, hermot vain menivät ja pohdin miksi lähdin siihen samaan rumbaan jälleen kerran ja sain hiukseni lähes pilattua – tähän väliin mainittava, että ONNEKSI hiukseni ovat melko paksut ja kestivät nytkin useamman värinpoistoyrityksen (joiden lopputulos oli jotain karmeaa..).

 43. 46

  Anonyymi sanoo

  Pidä tumma väri – sopii paremmin ja kauniimpi. Hailakat vaaleat joutaa alta pois . .

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *