Tax Free Shopping

Minulta kysytään usein, mitä laivalta kannattaa ostaa.
Mikä on halpaa? Mikä on edullista? Missä on hyvä säästö Suomen hintoihin verrattuna? Onko laivalla edes edullisempaa shoppailla kuin maissa?
Viimeiseen kysymykseen törmään töissä päivittäin. 
Onko täällä muka edullisempaa kuin Suomessa?
No on! Tämä on tax free, mikä ei ole vaan sanahelinäinen kaupan nimi siinä missä Vapaa Valinta tai Jättijako, vaan nimi tarkoittaa nimenomaan sitä, että hinnoista on pudotettu arvonlisävero pois. Koska vero on Suomessa 23%, on säästö usein merkittävä.
Ihan suoraan hintoja ei voi aina laskea vähentämällä maahinnoista lähes neljännestä, sillä tottakai tuotteillakin on maissa eri hintoja ostopaikoista riippuen ja tottakai eri tax free -myymälät hinnoittelevat tuotteensa erilailla. Toiset piilottavat katetta tuotteiden hintoihin, toiset johonkin muuhun osa-alueeseen.
Tein teille kuitenkin pientä hintavertailua havainnollistamaan eroja. Valitsin sattumanvaraisia tuotteita vertaillen tuotteiden Sokoksen hintoja (hinnat poimittu nettikaupasta) Silja Linen ja Viking Linen nettikuvastojen hintoihin.
Clarins Gentle Foaming Cleanser
Hinta Sokoksella 25,60 €, Siljalla 19,50€.
Lancome Teint Miracle -meikkivoide 30 ml
Hinta Sokoksella 51€, Viking Linella 30,10€
Sensai Total Finish -meikkipuuteri täyttö
Hinta Sokoksella 38,50, Siljalla 29,90€.
Clinique Almost Powder Makeup -meikkipuuteri
Hinta Suomessa n. 40€, Viking Linella 22,10€.
Lancome Hypnose Mascara
Hinta Sokoksella 35€, Viking Linella 23,80€.
Lumene Blueberry Curl Mascara
Hinta Anttilassa 15,90€, Siljalla 10,50€.
The Body Shop Shea Body Butter
Hinta The Body Shopim omassa myymälässä 18,50€, Siljalla 13,90€.


Hintaeroja siis löytyy. Itse olen huomannut parhaat hintaedut usein Cliniquen, Diorin ja Chanelin tuotteissa. Myös Lancomen hinnat ovat usein erittäin hyvät merillä.
Suurimmat hintaerot ovat kuitenkin usein hajuvesissä. Ei ole kerta eikä kaksi, kun asiakkaat ovat pyörineet myymälässämme jupisten keskenään hajuvesipullojen hintoja silmäillessään, etteivät hinnat ole yhtään sen halvempia kuin maissa. Eivät ehkä tuolla osastolla aina olekaan, mutta samalla hinnalla saa huomattavasti enemmän tavaraa kuin maissa!
Hintaeroa ei aina tajua, sillä testerit ovat saman kokoisia niin maissa kuin merillä ja asiakkaille on jo monesti suuri hämmennys siinä, ettei myyntikappale olekaan saman kokoinen kuin mitä testeri on. (”Anteeksi, mutta miten tämä iso pullo muka mahtuu tuohon pieneen pakettiin?” ”Ei se mahdukaan…”)
Tässä jälleen esimerkkejä:

Burberry Weekend EdP 30 ml Sokoksella 42,00€
Burberry Weekend EdP 50 ml Siljalla 43,50€

Calvin Klein One EdT 50 ml Sokoksella 36,00€
Calvin Klein One EdT 100ml Viking Linella 38,30€
Boss Orange EdT 30 ml Sokoksella 49,00€
Boss Orange EdT 50 ml Siljalla 46,90€
 
Kenzo Amour 30 ml Sokoksella 56,50€
Kenzo Amour 50 ml Siljalla 57,90€
Especially Escada EdP 30 ml Sokoksella 54,90€.
Especially Escada EdP 50 ml Viking Linella 53,50€
Jos siis olet hajuveden suurkuluttaja,  tee hajuvesiostoksesi laivalla. Jos puolestasi hankkisit mielummin pieniä pulloja, mutta et kuitenkaan miniatyrejä, ovat laivojen tax free -myymälät sinulle suuri pettymys. Niissä kun ei nimittäin yleensä pieniä kokoja myydä. Sitten voikin vaan puntaroida, kannattaako samalla hinnalla ostaa mielummin isompi pullo laivalta ja täyttää siitä käsilaukkukokoisen Travaloon….
Millaisia tax free -shoppailijoita te olette? Teettekö heräteostoksia vai keräättekö jo pitkään etukäteen listaa hankittavista tuotteista? Entä vertailetteko hintoja miten paljon?
Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Parin viikon päästä olisi laivareissu edessä ja hankintalistalla on todellakin hajuvesi, saa opiskelijana enemmän vastinetta rahoilleen (näköjään ihan mukavastikin verrattuna). Minulla on käytössä aina vain yksi päivätuoksu, joka loppui vähän aikaa sitten ja nyt mennään testereiden varassa 😀 Toivottavasti löytyisi vaikka aqua di gioiaa (mm..) sopivalla hinnalla :))

 2. 2

  sanoo

  Hei, sanoisin tähän, että sokoksen hinnat nyt ovat muutenkin vähän yläkanttiin, muualta saa vähintään muutaman euron halvemmalla kaiken noin muutenkin (paitsi jos tarjouksessa!)

  • 2.1

   sanoo

   Ainakaan siellä missä minä asun, ei eksklusiivista kosmetiikkaa juuri myydä prismassa tai cittarissa, vaan juuri sokoksella, stockalla tai sitten emotionissa, stockmann beautyssa tai sitten kicksissä. Toki se max factorin ripsari voi jossain vapaa valinnassa olla halvemmalla, mutta vertailussahan olikin pääasiassa niitä kalliimman kosmetiikan tuotteita…

 3. 3

  sanoo

  teen laivalta aina heräteostoksia, viimeksi ostin baba de caracolin etana voidetta, ja siihen olin enemmän kuin tyytyväinen! Muistin että olit postannut siitä ja kehunut että toimii hyvin, ja olit kyllä oikeassa!

  • 4.1

   sanoo

   Laivalle on vain ensin ostettava ja maksettava lippu… ja muualta Suomesta satamakaupunkiin matkustaminen maksaa myös. Siihen se hajuvesibudjetti sitten jo upposikin 🙂

   Yritin etsiä, mutta hakusanalla Baba de caracol ei löytynyt juttua, ei myöskään etanavoiteella. Kiinnostaisi lukea arviosi siitä, kun sitä on niin mainostettu.. suhtaudun siihen samalla epäluuloisuudella kuin ostoskanavien hehkutuksiin, mutta jos se joillekin auttaa, pitäähän asiaan paneutua 🙂 tieteellisiä tutkimuksia etanaliman tehosta ihonhoidossa en ole nähnyt.

 4. 5

  sanoo

  No sen verran tax freessä shoppailen että diorin kroko-crackle duon ostin turkin lentokentällä kun se maksoi vaan 28€. Olin ihan tyrmistynyt siitä hinnasta koska halpuus ja se myyjä meni ihan paniikkiin kun se raukka luuli että se oli mun mielestä kallis. 😀 Tai siis onhan se mutta Dioriksi…

 5. 6

  Anonyymi sanoo

  Nyt kun hajuvesistä tuli puhetta ja ajattelin seuraavaksi ostaa jonkun ison pullon tax freestä…niin olisiko sinulla ehdottaa mitään samantyyppistä kuin Kenzon ns.vesituoksu? Olen monella yrittäänyt sitä korvata, mutta kun ei 🙁 Paras yritys tähän mennessä on ollut Armanin Aqua di gioa, mutta ei siitäkään ole ihan lemppariksi. Ottaisin mielelläni ehdotuksia, että ei tulisi taas kalliita hutiostoksia, kun valikoimaa on niin paljon, että ei tiedä mistä aloittaa.

  • 6.1

   sanoo

   Miten olisi Issey Miyaken L'eau D'Issey tai Kenzon uudehko L'eau 2? Tai Biothermin Eau Oceanie tai eau Pure? Tai hieman sitruksisempi Dolce & Gabbanan Light Blue?

 6. 7

  Anonyymi sanoo

  Elokuussa olin ihan mielissäni, ku löysin Siljan tax-freestä Lorealin Double Extension (Renewal Serum Inside)- ripsivärin, jota en ole enää maista löytänyt myynnistä. Ja olihan se muutaman euron halvempikin kuiin maissa. Vahingossa löysin, ja pitihän se ostaa.

  Mä vaan oon ihmetelly, että minne se on maista joutunut, ku ei oo enää myynnissä… :/ Aivan loistava ripsiväri! Ootko muuten kokeillut sitä? Ja nyt ku ei oo ollu laivalla käyntiä, niin ripsari löytyi Parfyymi.fi:stä. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *