Tältäkö sen pitäisi tuntua?

Olen aiemmin pohtinut blogissani kampaajalla käymistä ja sen jälkeistä fiilistä
Mainitsin silloin, että olen lähtenyt elämäni aikana kampaajalta tasan kerran täysin tyytyväisellä fiiliksellä. Kampaajallakäyntihistoriani ei ole ollut mitenkään huono tai täynnä häiritsevän kohtalokkaasti pilalle menneitä leikkauksia tai värjäyksiä, mutta en vain ole koskaan oikeastaan päässyt kokemaan sitä wow-efektiä, jonka siellä käynnin pitäisi kuulemma aiheuttaa. Hyvän kampaajallakäynnin jälkeen pitäisi olla kuulemma aina uskomattoman hyvä ja varma fiilis ja tuntua siltä, että tukka on todella upea, mutta en vain ole päässyt käsiksi tuohon fiilikseen. Lopputulokset ovat olleet ihan kivoja ja olen löytänyt noiden ihan kivojen käyntien riemun hiuksiani hetken pohdittuani ja niiden kanssa tovin elettyäni.
Hiukseni pesun jälkeen ilman fööniä kuivuneina ja ilman laittamista.
Onko syy ollut sitten minussa? Myönnän, että minulla on olemassa pari pientä rajoitetta sen suhteen, mitä hiuksilleni voi tehdä. 
Ensinnäkin olen jo vuosia yrittänyt kasvattaa hiuksiani. En siis tahtoisi latvoista useita senttejä pois, mutta pituuksille saisi kyllä tehdä jotain, ne kun ovat niin raskaat. 
Otsatukkaan lankean usein, mutta olen yrittänyt olla taivuttelemattomissa siihen. Olen aamuihminen ja otsatukka ei omien kokemusteni mukaan kuulu aamuihini. Lisäksi hiukset on näppärää föönata päätä alaspäin pitäen…paitsi otsatukan kanssa, sillä jos ei sitä huomioi erikseen, on lopputulos kattoa kohti kurottava etutöyhtö, jota on mahdotonta ottaa enää takaisin hallintaan.
Normaalisti en yleensä pidä hiuksiani nän tekemättä niille yhtään mitään.
 Värjäyksenkin suhteen olen hieman haastava, sillä viihdyn tummassa tukassani. Tukkaani on värjätty tummaksi kymmenisen vuotta sen ollessa normaalisti hyvin vaalea. Ei sillä, etteikö minusta olisi mukavaa kokeilla vaaleaa, mutta näin pitkään tummaksi värjätystä tukasta on hyvin haastavaa saada millään lailla vaaleaa. Ja välimuodot ovat hieman tylsiä. Ja shokkiväreihin en lähde.
Toisaalta olen kuitenkin ympäripuhuttavissa. Ehkä sekin on ollut ongelma?
”Joo joo, anna mennä vaan… kyllähän ne siitä kasvaa!”
”No joo, voisihan se olla hyväkin idea… koitetaan vaan!”
Tai ehkä syy on ollut epärealistisissa odotuksissani, kuten joku asiaa minulle on kommentoinut. Mitään ei saisi tehdä, mutta silti odotan jotain suurta ja mullistavaa muutosta? Ja tämä ei kuitenkaan ole mahdollista, kuulemma.
Vaan lälläslää, nytpäs pääsen näyttämään edelliseen mielipiteeseen yhtyneille pitkää nenää ja kertomaan, että olen kokenut elämäni parhaan kampaamokäynnin ja lähtenyt oikeasti kampaajalta paremmalla fiiliksellä kuin vielä koskaan aiemmin.
Voitin nimittäin eräässä arvonnassa ilmaisen kampaamokäynnin, jota jännitin etukäteen kovasti. Perinteisesti halvalla tai ilmaiseksi ei saa hyvää, mutta mielikuvani kampaajan ammattitaidosta oli niin vahva, että halusin uskoa sen kuitenkin olevan tässä yhteydessä mahdollista. Ja se todellakin oli!
Pääsin nimittäin Kalliossa toimivan Pure Hairdressingin Janin käsittelyyn ja ensimmäistä kertaa koin, että homma todellakin toimi!
Vaikka aina kerron, että yritän kasvattaa hiuksiani enkä tahdo niistä pituutta liiemmin pois mainitsen aina myös, että niitä saa kyllä keventää reilusti. Minulle passaa, vaikka latvoissa olisi kaksi karvaa ristissä, tahdon vain kevyttä ja pitkää yhtäaikaa. Koska yleensä kuitenkin totean, etten tahdo päälaelle liian lyhyitä tupsuja, pelkää moni kampaaja leikkaavansa makuuni liikaa ja tyytyy vaan lyhentelemään latvoja hieman puuttumatta hiusten leikkauksen varsinaiseen malliin mitenkään. Ja se tylsä mallihan se ongelma juuri onkin. 
 
Jani kertoi kampaajien lyövän leikkiä siitä, että jos joku vaan keksisi, kuinka hiukset saisi leikattua pidemmiksi, olisi tämä henkilö miljonääri. Samalla hän kuitenkin lupaili tietävänsä keinon, jolla päästään edes lähelle optista illuusiota siitä. Kampaamokäynnin lopuksi en voinut kuin uskoa häntä.
Jani keksi myös antaa myös hiusteni värille pienen piristyksen ilman, että tuo piristys veisi liikaa huomiota. Pitkään tummennettuja hiuksiani olisi hankalaa värjätä, mutta pienen pienen lisäefektin tuominen hiusten etuosaan piristäisi ilmettä varmasti tuomatta kuitenkaan liian radikaalia muutosta. Tumma tukka kun on vuosien varrella ollut se ainoa, jossa olen viihtynyt ja kaikkeen muuhun olen kyllästynyt jo parissa viikossa.
Jani uskalsi kerrostaa hiuksiani reilummin, jolloin lyhyemmät pituudet luovat kontrastia pidempiin latvoihin ja hiukset ihan oikeasti vaikuttavat pidemmiltä! (Ja haha, hyvähän hänen oli uskaltaa: maksamattakaan kun en voinut jättää, ilmainen hemmotteluhetki kun tämä muutenkin arpaonnen kohdanneelle olisi.)
Hiusten pökkelöön ja lähes tasapitkään takaosaan tuli siihenkin mukavasti kevennyksen avulla helpompaa hallittavuutta. Kihartelen ja taivuttelen hiuksiani paljon, joten pidemmät takahiukset eivät ole jaksaneet taipua tarpeeksi ja takaosa ei ole ulkonäöllisesti koskaan kiharrettuna kulkenut käsikädessä etuosan kanssa. Vaan nytpä kulkee!
Värin lopputulos jännitti minua hieman. Tai no, ei oikeastaan jännittänyt vaan kiinnosti vain kovasti.  Jani keksi, että hiuksiin voitaisiin vaalennuksen ja taiton avulla saada pientä vivahdetta, kun etuosaan ja sivuille laitettaisiin hiusten alle muutama paksumpi osio, jotka näkyisivät kivasti hiusten seasta niitä taivutellessa ja kiharrellessa. Janin kuvailemana tuo kaikki kuulosti paljon edellä esitettyä hienommalta ja kivemmalta, joten annoin vapaat kädet. Tyyppi on kuitenkin maailmaa ympäri reissaileva kouluttaja sekä itse Herra Liikkeen Toimitusjohtajakin, joten pakkohan hänellä sitä silmää olisi olla. Ja hyvä että annoin ne vapaat kädet, sillä lopputulos oli mahtava.
Jos minulle olisi etukäteen puhuttu jotain punertavista raidoista, olisin kiljunut ja lähtenyt menemään. Onnekseni asiaa ei kuitenkaan esitetty näin ja pysyin penkissä.
Olen ihan uskomattoman tyytyväinen lopputulokseen. Tämä on juuri sitä, mitä olen salaa mielessäni toivonut jonkun kampaajan ehdottavan! Hiukset ovat yhä pitkät, mutta niitä on kerrostettu juuri sopivasti, eli muotoilu ja taivuttelu on helppoa, mutta päälaella ei keiku liian lyhyitä ja hankalasti hallittavia osioita. Mallia on muutettu, mutta silti tämä on niin minua. Ja pienen pieni tehosteen lisääminen värin sekaan on juuri sopiva muutos, muttei liikaa.
Ymmärrän nyt ensimmäistä kertaa sen olon, kun kampaajalta lähtiessä on hyvä ja itsevarma fiilis!
Ja niin tämä hehkutus ei nyt ole Puren mainos vaan aidosti tyytyväisen asiakkaan hehkutusta. (Mutta ei sillä, ettenkö paikkaa suosittelisi. Kotisivuille pääsee täältä.)
Oletteko te kokeneet tätä samaa kampaajallakäynnin riemua viimeaikoina?
(Pahoittelen, etteivät lopputuloksesta otetut kuvat ole kovin tarkkoja, mutta katsokaa vaikka sen verran kieroon niitä tutkiessanne, että selkeytyvät.)
Kommentit
 1. 2

  sanoo

  AIVAN HUIKEA! Mulla oli myös pitkään tuon mittaiset hiukset, mutta ikinä en saanut parturista mitä halusin 🙁 Jos vielä pitkän kasvatan niin osaan ehkä pyytää jotakin tuon tapaista. 🙂

 2. 5

  sanoo

  Tosi nätti kampaus ja värillä saatu moniuloittesuutta 🙂 Tommosen tukan minäkin huolisin, jos olisi paksuutta enemmän. Nyt lopputulos näyttäisi hiiren hännältä 😀

 3. 7

  sanoo

  Kauniit hiukset! Mä olen Puressa kerran käynyt, en Janin käsittelyssä, ja olo oli ihan ok. Toisaalta mun tukalle saa tehdä jotain todella dramaattista, että olisin siitä erityisen innoissani – kaikki värit ja pituudet kun olen melkein kokeillut.

 4. 10

  Miira sanoo

  Todella onnistunut leikkaus ja sopii sinulle hyvin! Olen itsekin miettinyt pitkään tuollaista päälliosan kevennystä, mutta pelko epäonnistuneesta lopputuloksesta on estänyt tekemästä ratkaisevaa liikettä.
  Olen myös aika laiska kihartelemaan ja taivuttelemaan hiuksia, joten olisi tosi mielenkiintoista nähdä, minkälaiset nuo uudet hiuksesi ovat laittamatta tai esim. suoristettuna. Suosittelisitko tuota leikkausta ihmiselle, joka ei välttämättä aina kihartele hiuksia? Entä ylettyvätkö nuo lyhyemmätkin osat vielä takaraivolle, eli saako niistä edelleen ponnarin tai nutturan?

  • 10.1

   sanoo

   Hiukeat hiukset! Mutta Miiran kysymykset kiinnostavat minuakin. Pitkät hiukset yleensä piikkusuorana (täysin luonnostaan), mutta jotain uutta kaipaisin kuin pelkkää latvojen lyhentelyä. Miltä tuollaiset hiukset näyttävät suorina?

 5. 11

  sanoo

  Mulla on oma vakikampaaja, jonka luota lähden joka kerta tyytyväisenä. Ennen häntä, vihasin hiuksiani, mutta nyt rakastan!

 6. 15

  ulla sanoo

  Mun tekee heti mieli lähteä tonne näiden kuvien kanssa ja sanoa "yksi samanlainen, kiiiitos!" 😀 Loistava lopputulos, just tollasesta lookista oon haaveillut ja yrittänyt turhaan pyytää.

 7. 16

  sanoo

  Tänään kolme tuntia kampaajalla ja olen vähintäänkin yhtä innoissani uudistuneesta tukastani. Voisi koko ajan vilkuilla peiliin, jatkuvaa hiusten hiplaamista unohtamatta. 🙂 Mutta varsin onnistunut on sinunkin kampaajareissusi lopputulos. 🙂

 8. 20

  Anonyymi sanoo

  Pssst.. Virve! Oletko kuullut Ciaten Mini Mani Month joulukalenterista? Tontut mulle siitä vihjaisi tänään. 😉 Kyseessä on siis joulukalenteri, jossa joka luukusta paljastuu kynsitarvikkeita! 🙂

 9. 22

  Anonyymi sanoo

  Aivan mahtava tukka! Toi olis itelleki se haaveiden kuontalo :). Pituutta riittää tällä hetkellä enemmänkin kuin sulla mutta paksuus on kärsinyt hiustenlähdön vuoksi :(. Siksipä ei tällä hetkellä tuo leikkaus olisi se paras mahdollinen…aika rimpulalta näyttäis! Tuota tukkaa on varmasti ihana muotoilla ja varsinkin kiharat tulevat esiin paljon paremmin. Onnittelut komiasta tukasta 🙂

 10. 23

  sanoo

  Todella hieno lopputulos! Olen itse painiskellut saman ongelman kanssa, tämän pituiset hiukset näyttävät heti paljon lyhyemmiltä vaikka leikkaisi vaan muutaman sentin pois mutta toisaalta eivät pysy terveen näköisinä jos niitä ei leikkaa. Joka kampaajakäynnin jälkeen tuntuu että hiuksista olisi viety ihan liikaa pituutta ja yleensä heitän hiukset kampaajan jälkeen ponnarille. Hienoa kun kerrankin on sellainen lopputulos mihin voi olla oikeasti tyytyväinen!

 11. 24

  sanoo

  Joo itse vähäaika sitten lähdin kampaamosta pitkästäaikaa todella tyytyväisenä. VUOTEEN en ollut saanut niin punaisia hiuksia kuin olisin halunnut mutta koska kaverini on kyseinen kampaaja, en viittinyt asiasta mainita jos esim hiuksistani ei olisi saanut sellaista myöskin 10 vuotta värjänneenä (vaikka ikää vasta hieman vajaa 20) Hyväpuoli on se että olemme välillä yhdessä pohtineet mitä hiuksilleni voisi tehdä. Pidän pitkistä että saan kiharrettua, mutta taka haluaisin lyhyen että ei mene niin helposti takkuun mutta että saisi ponnarilla kiinni. Hankalalta yhdistelmältä kun se kuulostaakin niin kaverini toteutti 🙂 Vuossit (tasan oikeastaan) leikkasin ensimmäistäkertaa sitten päiväkotiajan jälkeen otsiksen 🙂 Toistaiseksi ollut erittäin tyytyväinen ja löytäny myös rakkauden klipseihin millä saan hiukset nopeesti ylös, nyt kun ei ole enään niin paksut hiukset. Aikasemmin minua on kampaamoissa ärsyttänyt enemmän hiukseni föönauksen jälkeen ja ennen mennyt aina samana iltana suihkuun…

 12. 25

  Anonyymi sanoo

  Toimiikohan tuollainen malli epäsuomalaisissa todella paksuissa ja hieman kiharissa hiuksissa?

 13. 26

  Anonyymi sanoo

  Tuo uusi tukka on kyllä WOW! 🙂 Näyttää paljon pidemmiltä, paksummilta, terveemmiltä ja..upealta. Kiva kuulla, että oli onnistunut reissu. Itsehän en ole uskaltanut antaa kenenkään leikata tai värjätä tukkaani liki 15 vuoteen, omiin kätösiin olen vain luottanut. Tällä hetkellä hiukset eivät kampaajaa kaipaakaan (rastat), mutta kun näistä aion luopua, olen päättänyt rohkeasti lompsia kampaajan käsittelyyn 🙂

 14. 27

  Anonyymi sanoo

  Wautsi onpa todella hyvä leikkaus ja väri!! Itselläni on myös hyvin samantyylinen tukka kuin sinulla aiemmin enkä koskaan tiedä mitä sille voisi tehdä, mutta tästä sain hyvän vinkin 🙂

 15. 29

  sanoo

  Aivan upeat hiukset tuli! Kannattaa pitää kiinni tuosta mallista! Paljon parempi, kun vertaa ensimmäiseen kuvaan 🙂 Näyttävät vielä pidemmiltäkin, ihan uskomatonta 😀
  Mie oon kasvatellu hiuksia, joten viimeksi niitä on anoppi leikannu kesällä vaan 3cm 😉

 16. 30

  Anonyymi sanoo

  Vau! Siis aivan mielettömän upeat 🙂 Laittaisitko vielä jossain vaiheessa kuvan jossa hiuksia ei ole laitettu mitenkään? Kiinnostaa miltä noi näyttää "luonnontilassa".

 17. 31

  Anonyymi sanoo

  Ihanat hiukset, ottaisin kyllä 🙂
  Itse en ole koskaan tyytyväinen kampaajalta lähdettyä, hiukseni ovat ohuet yksittäin sekä määrällisesti, siis oikeesti ohuet, ei sellaiset "minulla on pitkät ja paksut hiukset" ja sit naristaan että onpas ohuet 😉
  Näistä hiuksista ei saa kauniita, kiiltäviä, tuuheita, eikä kaunista kiharaa tule millään keinolla. Sen on kokeillu kampaajat ja minä itse.
  Hyvä kampaaja ja vähän huonompikin tekee hyvistä hiuksista kivannnäköiset, vaikka saksisi vähän pieleenkin. Mutta jos karvoja on pari kummallakin puolella päätä niistä ei saa mitään. Siksi aina kaipaan vinkkejä ja tuotetietoutta tähän ongelmaan, valitettavasti en vielä mistään ole löytänyt yhtään ohut hiuksista bloggaajaa…..hui!
  Mutta todellakin, hiuksesi ovat ihanat, todella kauniit, myös ensimmäisessä kuvassa, kelpaisi mulle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *