Syvällistä pohdintaa

Kun on näin syvällinen ihminen kuin minä, kärsii tietysti myös hyvin syvällisistä ja suurta pohdintaa ja jopa stressiä aiheuttavista ongelmista. Esimerkiksi eräs suuri kysymys on aiheuttanut minulle päänvaivaa jo jonkun aikaa: Minkä kasvoveden valitsen käyttööni nyt, kun Lumenen Lift Touch Elvyttävä kasvovesi loppui?

Omatunto sanoo, että minun olisi käytettävä pois myös toinen samanlainen, sillä tämä on ollut minulla jo ainakin pitkälle toista vuotta eikä välttämättä säily enää kauaa hyvänä.

Järjenääni puolestaan kehottaa minua käyttämään pois Lancomen kasvoveden, sillä olen hankkinut sen itselleni nimenomaan rottakuurin kuivattamaan nassuun ja se on juuri se optimaalisin vaihtoehto minulle

Sisäinen seikkailijani kuitenkin yllyttää minua ottamaan kokeeksi käyttöön Diorin kasvoveden, sillä meillä kahdella ei ole ollut takanamme ikinä mitään yhdenyön juttua vapakavampaa.

Voih, kuinka rankkaa elämäni taas onkaan näiden vaikeiden päätösten keskellä!

Ja niin, olisitteko tahtoneet kuulla muutaman sanasen tästä jo loppuneesta Lift Touchin Elvyttävästä kasvovedestä (joka muuten löytyy kaupoista nykyään nimellä Hoitava kasvovesi)?

Lift Touch -linja on tarkoitettu aikuisemmalle tai kuivemmalle iholle, eli myös nuori kuivaihoinen voi sen puhdistustuotteita käyttää. Linjan puhdistusöljy on yksi lempparituotteistani ja kasvovesikin on ihan ok tapaus, vaikkei kuitenkaan lempparikasvoveteni olekaan (tykkään itse täyteläisemmistä, jopa geelimäisemmistä koostumuksista).

Hyvästä ja minulle sopivasta kasvovedestä on löydyttävä INCIä lukiessa heti veden jälkeen kosteutusta ja pehmitystä. No, tästä löytyy glyseriini ja sen jälkeen tuleekin jo tuotteen koostumukseen vaikuttavia aineosia (emulgaattori, säilöntäaine, toinen säilöntäaine…) ja sitten seuraa se mielenkiintoisin: Benzophenone-4, eli aurinkosuoja-aine!

Toki näiden jälkeen tulee vielä parisenkymmentä muuta ainetta (joiden joukossa on toki mm. allantoiini ja tuotteen lupaama kanervauute) , mutta en usko, että niiden määrä voi olla kovin suuri, jos paria säilöntäainettakin on niitä enemmän. Tai ainakaan en toivo määrän olevan kovin suuri, sillä jestas, mikä määrä säilöntäaineita tässä siinä tapauksessa on!

(Aineethan on lueteltu INCI-luettelossa pienenevässä määrin sen mukaan, mikä niiden osuus sisällöstä on. Alle 1% tuoteen sisällöstä olevat aineet valmistaja voi kuitenkin luetella ihan missä järjestyksessä vain tahtoo kuluttajan silmää haluamallaan tavalla miellyttäen.)

Aurinkosuoja-aineen selittäisin itse sillä, että koska valmistajat ostavat tuotteensa sisältöä varten tarkoitetut aineet cocktaileina, joita käsittääkseni vain muutama tehdas valmistaa, on tässä cocktailissa nyt vain sattunut olemaan mukana tuo aine.

On siis turha luulla, että joku ihana kemisti on valinnut erikseen jokaikisen aineosan tuotteeseen juuri siksi, että juuri se nimenomaan sopii tuotteeseen. Valmistajat ostavat tosiaan cocktaileja samoista tehtaista (esim. kevyt voidepohja, täyteläisempi voidepohja, shampoopohja…), joita he sitten yhdistelevät tarpeensa mukaan ja mahdollisesti lisäävät sekaan sen oman superraaka-aineensa.

Tämä info mursi minulta aikoinaan täysin sen mielikuvan, että ihanan voidepurkkini jokainen aineosa olisi tarkkaan mietitty. Eipä ole ei, vaan purkissa on sitä, mitä siinä oleviin cocktailiin kuuluu, olivatpa ihan kaikki aineosat edes tarpeellisia lopputuotteessa tai eivät (niiden poistaminen olisi turhan hankalaa ja kallista ja sitäpaitsi muutenkin turhaa). Ja koska jokainen erillinen cocktaili tarvitsee säilyäkseen ainakin yhden säilöntäaineen, voi kuulemma säilöntäaineiden määrän mukaan jopa laskea, kuinka monesta cocktalista tuote on koottu!

Kosmetiikkateollisuus on mielestäni ehdottomasti kiinnostavin teollisuuden ala, sillä se pyrkii luomaan niin paljon harhakuvia ihmisille, ettei tosikaan! (Mutta mitäpäs minä tässä siitä nurisisin, kun itse kerran tuen alaa kaikin mahdollisin tavoin työn ja vapaa-aikanikin puolesta…)

PS. Lopputulos oli, että käytän Lancomen kasvovettä iltaisin ja aamuisin meikatessa varisseiden luomivärien pyyhkimiseen Lumenea. (Mikäli jotain muuta syvällistä persoonaa jäi asia mietityttämään.)

Kommentit
 1. 1

  Anonyymi sanoo

  mielenkiintoista, en tiennyt tuosta cocktail-jutusta.

  Mitä mieltä olet tällaisesta putsarista herkälle pintakuivalle näppyläiholle?:

  Aqua, Disodium laureth sulfosuccinate, Sodium lauryl sulfoacetate, Sodium lauroyl glutamate, PEG-11 avocado glycerides, Methyl gluceth-10, Sodium chloride, PEG- 120 methyl glucose dioleate, PEG-15 glyceryl isostearate, Phenoxyethanol, Laureth-2, Lactic acid, Ethyl-hexylglycerine

 2. 2

  Anonyymi sanoo

  Mursitkin just myös mun kuvitelmat! Eipä oo tommonen ikinä edes käynyt mielessä, vaikka tietty tommosta tehdään kosmetiikassakin, kuten niin monessa muussakin teollisuudenalassa.

  Tuli muuten mieleen sinä kun luin tämän kuun S-ryhmän ammattilehteä. Rainbow julkaisi/julkaisee pian ihonhoitosarjan, jolla on joutsenmerkki. Ovat kuulemma edelläkävijöitä tässä suhteessa, kovin monella sarjalla ei tuota joutsenmerkkiä kuulemma ole.

 3. 3

  sanoo

  Mielenkiintoista luettavaa. 🙂

  Toi Lancômen kasvovesi on niiin ihanaa. Varsinkin, kun tajusin jättää pumpulin sen käytöstä pois. Hulautus kämmenelle ja levitys sellaisenaan nassuun. Reilukin määrä imeytyy nopeasti ja voin ainakin haaveilla sen tekevän hyvää nassulle. 😉

 4. 4

  sanoo

  Ihan OT mutta olen NIIIN pettynyt kun olin tilaamassa look fantasticilta Masterpieceä niin sinne on ilmestynyt teksti:
  "Please be aware that products such as batteries, perfumes, aftershaves and aerosols can no longer be shipped outside of the UK due to Mail restrictions"
  Sama lukee HqHairilla. Mistä mä nyt saan Masterpieceni halpaan hintaan???
  Pitänee käydä tutustumassa uuteen Fruugoon.
  Oletko huomannut tuon muutoksen aiemmin?

  Hmm otsikon nimi oli syvällistä pohdintaa mutta tämä ei liene sellaista 😀

 5. 5

  sanoo

  Mademoiselle, ainakin olette kovin rehellinen ja pidän kovasti itseironisesta kirjoitustyylistänne! Kysymys: kuinka kauan hajuvesi (ihan eau de toilette, ei siis oikeaa parfyymiä) säilyy käyttökelpoisena? Sattui käymään niin, että sain useamman haikkarin lahjaksi melko samanaikaisesti ja pohdin tässä vain kuinka paljon aikaa minulla on käyttää näitä vai pitääkö joku ottaa vessanraikastimeksi?

 6. 6

  sanoo

  Olipa mielenkiintoinen tieto tuo kosmetiikan valmistuksesta. Minäkin olen ollut käsityksessä että jokainen osa erikseen valitaan tuotteeseen. No tieto lisää tuskaa vai miten se oli =)

 7. 8

  sanoo

  Minua jäi kutkuttamaan tuo aurinkosuoja-asia. Osaatko kertoa, minkä nimisiä muita aineita tavallisissa päivävoiteissa käytetään antamaan aurinkosuojaa, tuon yhden tekstissä mainitsemasi lisäksi?

  Yritin nimittäin taannoin etsiä miehelle aurinkosuojan sisältävää kasvovoidetta, ja törmäsin miehille tarkoitettuu Rainbow-merkkiseen muutaman euron maksavaan voiteeseen, jossa sanottiin olevan "UV filter", mutta ei puhuttu mitään suojakertoimista tai muusta minkä olisin ymmärtänyt. Oletkohan törmännyt tähän? Se oli muistaakseni harmaa pumppupullo. Ainesosista ymmärtämällä voisi varmaan päätellä, suojaako voide todella yhtään auringolta vai ei. Hiukan liian edulliselta se kyllä tuntuu ollakseen niin pätevä 🙂

 8. 9

  Anonyymi sanoo

  Ihan vaan mielenkiinnosta: Oletkos Virve koskaan kokeillut kreikkalaista kosmetiikkasarjaa nimeltä Korres? On olevinaan luonnonmukainen muttei kuitenkaan sertifioitu sarja. Itselläni on ihan hyviä kokemuksia varsinkin sarjan vartalovoista, mutta suurinta osaa tuotteista on ole viitsinyt hinnan takia ostaa (ainakaan vielä)…-P-

 9. 10

  sanoo

  Näin joku vuosi takaperin dokumentin kosmetiikkateollisuudesta ja siinä kerrottiin, että useat merkit käyttävät saman tehtaan valmistamia kosmetiikkapohjia (pätee niin meikkeihin kuin muuhunkin kosmetiikkaan). Siinä myös kerrottiin, että esim. Estee Lauder ja muistaakseni Chanel ovat saman firman tuotteita, joissa monien tuotteiden ainoana erona on hinta. Aika karua, että 99% sama tuote voi maksaa huomattavasti enemmän, jos merkki on esim. Chanel Estee Lauderin sijaan.

 10. 11

  sanoo

  Nyt on ihan pakko kommentoida paria juttua 😀

  Ensinnäkin, se Lumenen kasvovesi kestää aivan varmasti hyvänä, vaikket sitä vielä olisikaan alkanut käyttää. Tuotteet kun yleensä säilyy kymmenkertaisen määrän siihen verrattuna, mitä säilyvyysmerkinnät väittävät. Ja tämä siis on totta, ei provosointia 😀

  Toiseksi, säilöntäaineita saa tuotteessa olla maksimissaan 1% yhteensä eli niitä ei voi mitenkään olla kovinkaan paljon. Säilöntäaineista voi päätellä myös sen jälkeen tulevien ainesosien määrän…

  Ja viimeisenä haluaisin kysyä, että mihin tarvitset kasvovettä (alkoholiton ilmeisesti kuitenkin?) jos käytät kuitenkin kosteusvoidetta? En oikein näe järkeä ostaa tuotetta, jossa arvostat samoja ominaisuuksia kuin kosteusvoiteessa, muttei kuitenkaan voita kosteusvoidetta? kkasvoveden tarkoituksena on kuitenkin puhdistaa 😀

  Ei siis ole tarkoitus olla mikään negatiivinen kommentoija, haluan vain pohtia asiaa:) Blogisi on ihana<3

 11. 12

  sanoo

  It is a nice blog.Olipa mielenkiintoinen tieto tuo kosmetiikan valmistuksesta. Minäkin olen ollut käsityksessä että jokainen osa erikseen valitaan tuotteeseen.Thanks for the blog.

 12. 13

  Anonyymi sanoo

  oijj, tää on niiiin syvällistä ;)!
  itsekin jouduin eilen pohtimaan syvällisiä, kun olin tilaamassa loppuvan yövoiteen tilalle uutta ja se olikin loppu :O! aivosoluja raastavan mietiskelyn jälkeen seuraavaksi kokeiluun tulee ole henriksenin pure perfection :). näitä onneksi uskaltaa herkksihollekin lähteä kokeilemaan, mistään ei ole tullut mitään muuta kuin positiivisia reaktioita :). silti – jänskättää vähän 😛

  /nanna

 13. 15

  Anonyymi sanoo

  Olen katsonut Youtubesta mineraalimeikkivideoite ja aika usein ennen mineraalimeikin levittämistä kabukiin/siveltimeen suihkutetaan jotain nestettä, jossa on kai vettä ja glyseriiniä(?). Miksi ne tekee niin? 😮

 14. 16

  sanoo

  Joskus muuten kun tuotteen ihan mainostetaan sisältävän aurinkosuojan, onkin kyse kemikaalista joka suojaa itse tuotetta, ei ihoa auringon pilaannuttavalta vaikutukselta. Siinähän on silloin aurinko suoja ja sitä saa niin mainostaa. Samoin kun monien voiteiden mainostetaan sisältävän jotain vitamiinia, ne toimii usein tuotteessa säilöntäaineena. Kaikkee latistavaa sitä koulussa oppii… Mut hei, mitä sitten! Rakastan uusia purnukoita. Minkä nainen luonnolleen mahtaa:D

 15. 17

  Anonyymi sanoo

  Muutosvastarintaisena en tykkää yhtään tästä uudesta sivuasettelustasi. 🙁

 16. 19

  Anonyymi sanoo

  Heips!

  Osaisitko suositella jotain hyvää nestemmäistä, markettipuolen meikkivoidetta? Eli en siis ole itse vielä kerennyt perehtymään mineraalimeikkeihin, koska olen vaan niin tottunut nestemmäisiin meikkivoiteisiin, mutta niistä ei ole vielä täydellistä löytynyt. Minulla on pintakuiva sekaiho, ei kummempia epäpuhtauksia, mitä nyt vähän punoitusta ja mustapäitä, mutta t-alue rasvoittuu päivän mittaan ja kuivia kohtia myös paikoittain välillä. Haluaisin sellaisen meikkivoiteen, joka jättää heleän, luonnollisen pinnan, ei siis turhan mattapintaista pintaa, mutta mikä pysyisi kasvoilla koko päivän? Mahtaakohan löytyä.. Tähän saakka meikkipohjan tekeminen on vain ollut vähän rasittavaa, kun ei saa itseään miellyttävää jälkeä aikaan. Osaisitko muuten sanoa, että miten meikkipohjan saa pysymään naamalla parhaiten? Mitä meikkivoiteen alle pitäisi laittaa, että se pysyisi?

  Voi kun tuli kamalan pitkä juttu. :/ Kiitos kuitenkin avusta jo etukäteen!!

 17. 20

  Susa sanoo

  Hei apuaaa, tarvitsen sun postausta niistä lemppimeikeistä joita saa marketeista? 🙂

  Huomasin tänään et puuteri loppu, meikkivoide liian tumma ja haluan myös jotain shimmeriä! Apuaaa!!

 18. 21

  sanoo

  Mä olen pitkään vastustanut kasvovesien tarpeellisuutta. Enkä mä vieläkään usko niiden ehdottomaan tarpeellisuuteen. Olen ihastunut kuitenkin suihkautettaviin vesiin, mm. Avenen lähdeveteen.

  Tällä hetkellä käytössä on kuitenkin Lushin Eau-Roma Water, jonka inci on ihan simppeli:
  Lavender Water (Lavandula angustifolia), Rose Water (Rosa centifolia), *Limonene, *Linalool, Perfume, Methylparaben. En tiedä hoitaako noista mikään millään tavalla, mutta tärkeintä on että vesi tuntuu ihanalta kasvoilla, ei ärsytä ja tuoksu on kaunis.

 19. 22

  Anonyymi sanoo

  Moikka, miltä susta vaikuttaa tämä puhdistusaine rasvoittuvalle iholle?

  Aqua/Water**, Cocamidopropyl Betaine**, Glycerin**, Acrylates Copolymer, Disodium Cocoyl Glutamate**, Sodium Methyl Cocoyl Taurate**, Lauric Acid**, Glycol Distearate, Sodium Laureth Sulfate**, PEG-40 Glyceryl Cocoate**, Red Rice Vinegar*, Oryza Sativa (Rice) Extract*, Citrus Medica Limonum (Lemon) Peel Oil, Parfum/Fragrance, Spiraea Ulmaria Extract**, Maltodextrin**, Butylene Glycol, Sodium Hydroxide, Zinc PCA, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate, Sodium Coceth Sulfate**, Disodium Laureth Sulfosuccinate**, PEG-12 Dimethicone**, Cocamide MEA, Tetrasodium Glutamate Diacetate, Limonene**, Coumarin

 20. 23

  Janina sanoo

  Ihan tulin vain kiittämään hyvistä vinkeistä täällä blogissasi. 🙂 En olisi itse IKINÄ mennyt ostamaan mineraalimeikkejä, ellet olisi niitä täällä melko kattavasti esitellyt (ja vähän hehkuttanutkin ;D). Nyt iho voi paremmin ja minulle kommentoidaan IHAN hirmuisesti siitä, miten ihoni "hehkuu". Kiitos kuuluu suureksi osaksi sinulle! 🙂

 21. 24

  sanoo

  Anonyymi: Minun itseni on usein todella hankala sanoa putsareista pelkän incin perusteella mitään. Ihan ok:lta tuo vaikuttaa kai.

  Anonyymi: Olipas mielenkiintoinen info! 🙂

  kiukkupussi: Jätin tänään itsekin vanun sitten pois, sillä käytän sitä tosiaan vain tuomassa lisää kosteutta ja tasapainottamassa ihon pH:n. 🙂

  Arja: Englannin posti ei ole tosiaan hetkeen toimittanut aerosoleja, joten sieltä päin niitä ei enää ainakaan saa. Valitettavan harvassa ovat muutkaan paikat, jotka niitä myisivät maailmalla. Onneksi Tigi laski Suomessa tässä kuussa hintojaan. 🙂

  Rhia: Näinpä. 🙂

  Flicka: Jos säilytät tuoksua pakkauksessaan valolta suojattuna ja huoneen lämmössä (esim. vaatekaapissa tai jossain laatikossa) säilyy se hyvänä parikin vuotta. Monissa tuoksuissa luvataan, että säilyisivät hyvinä avattuina kolmekin vuotta, mutta tuohan tarkoittaa vaan sitä, kauanko tuote säilyy terveydelle hyvänä. Tuoksu voi lähteä muuttumaan. Mutta oikein säilytettyinä varmasti ainakin pari vuotta. 🙂

  Anna: Monesti nuo aineosat voivat vain antaa nimellisen uv-suojan, eli tuotteeseen ei ole lisätty mitään varsinaisia suoja-aineita, mutta siinä käytetyt aineosat voivat antaa esimerkiksi suojakertoimen 4. Pelkkää aineosalistaa katsomalla ei voi päätellä aurinkosuojan vahvuutta, mutta täältä löydät hakemalla kaikki kosmetiikassa käytetyt aurinkosuoja-aineet:
  http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=CELEX:32006D0257:FI:NOT
  (hae sivulta vaikka). 🙂

  Anonyymi: En ole pahemmin kokeillut. :/

  Anne: Tuo Kuka omistaa kenet -aihe on todella mielenkiintoinen.
  Täällä listausta: http://www.kissandmakeup.tv/2007/08/who-owns-who-in.html
  (YSL:n kosmetiikan omistaa myös nykyään Loreal.)

  Reetta: Mutta en itse tykkää ajatuksesta, että käyttäisin kolme vuotta kaapissa seisonutta tuotetta. 🙂
  Kuulin myös opettajaltani tuon saman väitteen, että kosmetiikassa saisi olla säilöntäaineita vaan 1%, mutta nyt myöhemmin hommaa tutkiessani en ole löytänyt mistään lainsäädännöstä kohtaa, jossa tuo tulisi esiin. Osaisitko kertoa, mistä tuo löytyisi?
  Käytän kasvovettä viimeistelemässä puhdistuksen. Lapusta näkee, jäikö nassuun vielä jotain ja lisäksi kasvovesi tuo kasvoille mukavasti lisäkosteutta, sen päälle levitetty kosteusvoide tai öljy lukitsee kosteutta sisäänsä ja lisäksi uskon sen tasapainottavan ihon pH:n vesijohtoveden jäljiltä. Itse siis uskon tähän.
  Ja voisin laikka laittaa pääni pantiksi, että opiskelet estenomiksi ja opettajasi on Raija Kara. 😉
  (Jos osuin oikeaan, niin kysy Raijalta, mistä tuon säilöntäaineiden maksimimäärän saa tarkistettua faktaksi, itse en silloin trkistanut vaan uskoin vain.)

  Nail Polish: Välillä oppii järkyttäviä asioita. 🙂

  nanna: Mutta eikö ole ihanaa, kuinka helpolla elämäänsä saa jännitystä? 😉

  Carmabella: Google arpoo nuo vaihtuvat mainokset. Koskevat yleensä blogin sisältöä, mutta huteja sattuu. 🙂

  Anonyymi: Täältä löydät vastauksen: http://www.themineralmakeup.com/applying-mineral-foundation-wet/10/26/2006/ 🙂

  HanSu: Nuo aurinkosuojajutut ovat tosiaan mielenkiintoisia, samoin tuo vitamiinien hehkutus. 🙂

  Anonyymi: Tahtoisin pitää tämän kolmipalstaisena, mutta olen hyvin avoin sivua selkeyttäville ideoille! 🙂

  Tuulia: Olivat minullekin, kun niistä kuulin. 🙂

  Anonyymi: Nyt tätyy sanoa, että mieleeni ei noilla kriteereilla markettipuolelta omien kokemuksieni pohjalta tule kovin montaa vaihtoehtoa. IsaDora High Performance Foundation ja Max Factorin Second Skin foundation tulisivat näin äkkiä mieleen, sillä markettipuolella monesti kestävä tarkoittaa kuivaa ja heleä puolestaan voidemaisempaa, ei niin hyvin paikoillaan pysyvää. :/

  Susa: Tässä: http://ostolakossa.blogspot.com/2009/12/paiva-319-halpaa-mutta-hyvaa.html

  Honey: Kasvovesi jakaa tosiaan mielipiteitä tarpeellisuudesta. 🙂

  Anonyymi: Ihan ok tuo minusta on, ainakin melko hellävarainen.

  Janina: Aivan mahtavaa kuulla! 🙂

 22. 25

  sanoo

  Yksi opetus myöskin kosmetiikan kemian tunnilta: Iholla kestää n. kaksi tuntia puhdistuksen viimeistelyssä käytetyn veden jälkeen palauttaa ihon pH normaaliksi, mutta kasvovesi tekee sen heti.
  Tämäkin kannattaa ottaa huomioon ja muistaa, että jo tuo 2h laittaa ihon työskentelemään tehokkaammin, koska oikea, normaali pH iholla toimii myös puskurina mahdollisia ulkopuolelta tulevia "taudinaiheuttajia" vastaan.

  Voi kuullostaa epäuskottavalta, mutta näin iho fysiologisesti toimii ja sen tehtävä on ensisijaisesti suojella muuta elimistöä sinne kuulumattomilta mikrobeilta. Anatomian ja fysiologian valossa ihon toiminnan tarkoitus kannattaa selvittää, näin myös tieto lisääntyy, onhan iho ihmisen suurin elin.

 23. 27

  Anonyymi sanoo

  Voitko sinä kosmetiikka-alan ammattilaisena kommentoida jotenkin seuraavia totuutena julkaistuja lauseita (lainatu suoraan kirjasta "Nykynaisen niksit"):

  -Ihonkuorinta-aineet ovat turhia ja jopa haitallisia. Ne vaurioittavat happovaippaa ja voivat katkoa pieniä pintaverisuonia.

  -Kasvovesi kuivattaa kaikkia ihotyyppeejä, se kuivattaa voimakkaasti ihon pintasolukkoa muodostaen karstaa

  Kirjassa kehotetaan käyttämään myös perusvoiteita esim.aqualan L:ää kasvojen pesussa ja kosteutuksessa. Sillä luksusvoiteet on kirjsan mukaan hömppää.

 24. 28

  sanoo

  Anonyymi: No onpas kummia väittämiä… Kyllä kuorintavoiteellakin voi toki saada pahaa jälkeä, jos ei valitse tarpeeksi hellävaraista. Kuorinta kuitenkin heleyttää selkeästi ihon pintaa ja aineet pääsevät imeytymään paremmin iholle.
  Kirjoittaja ei ehkä myöskään tiennyt, että on olemassa alkoholittomia kasvovesiä, jotka sisältävät kosteuttavia aineosia. Kasvovesi viimeistelee ihonpuhdistuksen ja tasapainottaa ihon pH:n vesijohtoveden jäljiltä.
  Perusvoiteet ovat hyviä kosteuttamaan ja toimivat pesemisessäkin mainiosti, mutta en lähtisi sanomaan, että kaikki luksusvoiteet ovat hömppää. Niin edullisemmissa kuin kalliimmissakin on yhtä lailla huonompia tapauksia. Täytyykin joskus lukea tuo kirja. 🙂

 25. 29

  sanoo

  Mulla on tällä hetkellä käytöss kaksi sy-voidetta. Aamulla laitan Diorin Hydra-protectivea ja iltaisin Cliniquen all about eyes richia.

  Cliniquen purkki on jo kolmas ja ostankin niitä edullisia meikkipussukoita joissa on hoitovoide, 7 ml sy-voide ja puhdistusvoide. Puhdistusvoide ei sovi iholleni lainkaan, mutta kaksi muuta ovat hyviä tuotteita. Päädynkin sitten aina luovutttamaan puhdistusvoiteen siskojen käyttöön.

  Diorin sy-voide on 7 ml kokeilutuubi, mutta varsin riittoisa käytössä. En ole itseasissa koskaan ostanut sy-voidetta täyteen hintaan vaan saanut/ostanut erikoiskokoisena kokeilupakkauksissa. Minusta ihan hyvä niin sillä pikkupurkit kuluvat sopivassa tahdissa eikä tarvi pelätä, että voide vanhenisi 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *