Suuret on tyttösellä murheet

Minulle käy usein näin. Saan jonkun mielestäni huippukivan tuotteen ja jemmailen sitä itselläni pitkään odotellen sitä täydellistä hetkeä, jona voisin sen korkata ja ottaa käyttöön.

Ja sitten kun se hetki on käsillä saankin kuulla, että tuote lopetetaan ja tämän jälkeen kaikki käyttökokemukseni sen suhteen ovat lähes turhia. Okei, toki aina silloin tällöin juttelen asiakkaan kanssa, joka kertoo käyttäneensä juuri tätä tuotetta ja etsii nyt sille korvaajaa, mutta harvemmin näin kuitenkaan käy.

”Tavalliselle” kosmetiikan kuluttajalle asialla tuskin olisi mitään merkitystä, mutta minulle sillä on. Minä saan palkkani siitä, että tiedän, mitä hyllyillämme on ja kun lätkin iholleni tuotteita, joiden käyttökokemuksillani ei ole myynnin kannalta mitään arvoa tuntuu, kuin homma menisi ihan hukkaan!

Joinakin hetkinä tämä ärsyttää ihan suunnattomasti.

Tällä hetkellä minua ärsyttää eniten, että vähän aikaa jemmailemani töistä saamani Chanelin Beaute Initiale suihkutettava seerumi kuulemma lopetetaan.

Olen jemmaillut tätä, sillä tämän idea on minusta niin hauska.

Hienoa muuten, että Chanelin tuotteiden mukana tulee suomen kieliset tuoteselosteetkin (ja että niissä on vain minimaalisen vähän kirjoitusvirheitä).

Kyseessä on tosiaan tuotteen nimen mukaisesti kasvoseerumi, joka tulee pakkauksesta ulos hienojakoisena suihkeena.

Tuote siis painepakkaukseen pakattu aerosol.

Voisi luulla, että iho tuntuisi tämän jälkeen samalta kuin pelkällä kasvovedellä suihkimisen jälkeen, mutta tosiasiassa tämä jättää iholle paljon hoidetumman tuntuisen pinnan. Iho tuntuu siis tämän jäljiltä kosteutetulta (kiitokset mm. glyseriinille), muttei ollenkaan rasvaiselta.

Itse olen tykännyt tästä yksinään niinä päivinä, kun tiedän hikoilevani kovasti tai muuten vaan silloin, kun ihoni ei ole kuivimmillaan. Kun ihoni puolestaan on kuivimmillaan, on tämä mainio lisätuote tuomaan hieman ekstrakosteutusta.

Hieman siis harmittaa, että tämä jää valikoimista pois juuri nyt, kun minä myöhäisheränneenä vasta olen löytänyt tämän.

En myöskään tykkää saada tuotteita, joita ei ole enää myynnissä.

Lumene lopetti suosikkiputsarini Lift Touch -puhdistusäljyn ja jäin kaipailemaan sitä kovasti, mutta kun sain lahjaksi yhden kappaleen öljyjä sen valmistuksen loppumisen jälkeen, en enää tiennyt, kuinka suhtautua asiaan.

Tykkään tuotteesta kovasti ja se on käytössä ihanempi kuin muistinkaan, mutta silti minua samaan aikaan harmittaa, että minun on käytettävä se loppuun enkä pääse kokeilemaan jotain muuta minulle uutta.

En siis voi kuin sanoa, että kylläpä minulla menee hyvin, jos murheeni ja suruni ovat tätä tasoa.

Harmittaako teitä koskaan käyttää tuotteita, joita ei enää ole myynnissä vai onko asia teille aivan yhdentekevä?

Kommentit
 1. 1

  Anonyymi sanoo

  En oikeastaan ajattele onko tuote enää myynnissä vai ei. Tosin tämän kirjoituksen luettua saatan alkaa ajattelemaan asiaa 🙂

  Se harmittaa, että jos on ostanut jonkin jättipullon, joka ei olekaan kovin kummoinen. Sitä käyttää sitten hampaat irvessä loppuun, koska periaatteessa en heitä mitään pois. Olen alkanut välttelemään uusien tuotteiden kohdalla jättipulloja.

  naela

 2. 2

  elli sanoo

  lopetettu?? puhdistusöljy?? EIIIII! just tänään mietin mielessäni kuinka pitää ostaa uus pullo että pärjää tänkin talven ilman että iho lohkeaa irti naamasta! nouuuu.. jos tiedät muun hyvän puhdistusöljyn, vinkkaa ihmeessä 🙂 minä ja muut kuivaihoiset olisimme äärimmäisen kiitollisia!

 3. 3

  tiia sanoo

  Olen joskus kertonutkin sinulle siitä kun hamstarasin lähimarketista semmoset 10 purkkia lorealin puhdistusainetta. Nyt sitä on vielä joku 3 purkkia jälellä ja sitten pitäisi keksiä korvaaja… Surettaa jo valmiiksi.

 4. 4

  Anonyymi sanoo

  Kyllä harmittaa! Biothermin meikkivoide oli täydellistä, mutta nyt kyseinen lafka ei kuulemma enää myy ollenkaan meikkivoiteita!! Käytössä on viimeinen purkki meikkivoidetta ja koko ajan joutuu pelkäämään, että koska se loppuu 🙁

 5. 5

  sanoo

  Tosi söpö kirjoitusviirhe tuo puhdistusäljy!:D
  Itselleni ei ole väliä onko tuote lopetettu vai saako vielä kaupoista muulloin kuin silloin kun kyseessä on joku tosi hyvä tuote. Silloin tuntuu että sitä pitää säästellä että se kestäisi mahdollisimman pitkään. Sama juttu jos joku lempituote on loppumaisillaan mutta en ole muistanut ostaa korvaajaa varastoon.

 6. 6

  Anonyymi sanoo

  Voi ei! Itsekkin ostin tämän juuri ale hyllystä ja totesin tosi hyväksi kuivalle iholleni. Oletin ulkoasun taas muuttuvat tai jtn mutta harmi jos tämä kokonaan lopetetaan. Tarjoushaukkana vaan etsimään vielä talven varalle yksi purkki. ;0)

 7. 7

  Aroruusu sanoo

  Hei Virve! Voisitko tehdä jonkinlaisen tietopläjäyksen näistä kosmetiikassa käytettävistä aineista? Luin mm. että antiperspiranteissa käytettävä alumiini imeytyy kainaloiden kautta rintoihin, salisyylihappo ohentaa ihoa ja ainesosa nimeltään "propylene glycol" varastaisi kosteutta ihon syvemmistä kerroksista tuoden sitä pinnalle.

  Tiedän kyllä, että purematta ei kannata niellä mitään, mutta kun olen itse vähän kokematon näissä aineosajutuissa niin postaus olisi tosi mielenkiintoinen ja hyödyllinen! Itse olen ainakin kiinnostunut siitä, mitä kehooni imeytän, ja mielestäni jokaisen naisen pitäisi tietää näistä asioista edes jotain.

  Kiitos!

  ps. miksi Paula näyttää peukkua mineraaliöljylle? 🙂 hämmentävää.

 8. 8

  sanoo

  Aroruusu: Ihan kaikkea ei tosiaan kannata niellä asiaa kyseenalaistamatta. 🙂

  Antiperspiranteissa käytetään tosiaan alumiinia vaikuttavana aineena ja rintasyöpäkasvaimista on löydetty alumiinia, mutta vielä ei käsittääkseni ole yhdessäkään testissä voitu todistaa, että nimenomaan antiperspiranttien alumiini päätyisi sinne.

  Salisyylihappoa käytetään kosmetiikassa ihoa kuorivana aineosana, eli koska sen tarkoitus nimenomaan on kuoria ihoa (ja esimerkiksi ehkäistä epäpuhtauksien muodostumista sitä kautta), ohentuu iho tietenkin. Kosmetiikkateollisuus käyttää sitä niin pieninä määrinä, ettei siitä ole mitään haittaa ja ihohan uudistuu jatkuvasti. Esimerkiksi rakeellinen kuorintakin kuorii jo tehokkaammin yleensä.

  Mineraaliöljy on erittäin hyvä aineosa ehkäisemään kosteuden haihtumista. Esimerkiksi aknen hoitoon tarkoitetun Roaccutan-kuurini aikana en olisi ikinä selvinnyt ilman mineraaliöljypohjaisia tuotteita. Kun iholle laittaa kosteuttavia aineosia, eivät nekään pysy iholla ikuisesti vaan tarvitsevat jonkun aineen tavallaan peittämään ne alleen ja pitämään ne ja kosteuden siellä. Ongelma voi tulla vastaan siinä vaiheessa, jos tuote ei sisällä pahemmin muuta kuin halpaa mineraaliöljyä, joka kyllä pehmittää hyvin, mutta ei kosteuta. Esim. mineraaliöljypohjainen perus vaseliini pitää kyllä huulet pehmeinä, mutta ei tuo kuiville huulille lisäkosteutusta. Myös moni epäpuhtaasta ihosta kärsivä kokee, että iho saattaa tukkeutua mineraaliöljyistä. Kuivaihoiselle ne taas ovat usein mitä suurin apu.

  Itse en ole törmännyt propylene glycolin kohdalla mainitsemaasi väittämään, mutta kuulisin asiasta mielelläni lisää. 🙂

 9. 9

  Anonyymi sanoo

  Harmittaa kun Nivea lopetti hunajanaamion, löysin sen vasta viime syksynä ja siitä tuli kertaheitolla korppuihon pelastaja talvella. Pelottaa jo nyt että miten selviän tästä talvesta kun naamiota en ole enää löytänyt mistään 🙁

 10. 10

  Anonyymi sanoo

  Minulta on viety maailman paras deodorantti- Nanoelin rollon (haaleanvaalenpunainen). Jos tiedät vastausta ongelmaani, halkeaisin onnesta. Julmaa nuin vain lopettaa jo vuosia käyttämäni luottotuote. Meni aivan arkikin sekaisin kun viiminen jemmapurkki loppui 🙁 uuden etsintä on rankkaa ja joskus näköjään ikuista..

  -sanna

 11. 11

  sanoo

  Voi sanna, samassa veneessä ollaan. :/ Itsellenikin tulee yhä tippa silmäkulmaan kyseistä tuotetta miettiessäni ja ikävöidessäni. Eli osaanottoni on suuri, itsekin vastaavaa ikuisesti varmasti tulen etsimään.

  Erinomainen deodorantti löytyy kuitenkin esimerkiksi Clarinsilta, vaikkei aivan korvaava olekaan. 🙂

 12. 12

  Anonyymi sanoo

  lumenen puhdistusöljyjä näytti olevan vielä viime viikonloppuna lumenen tehtaanmyymälän hyllyssä, osoite lasihytti 2 espoo. Tehtaanmyymälästä löytyy myös jo aikaa sitten lopettuja tuotteita, esim. Meikkivoiteita, kasvovoiteita… Lisäksi myymälässä myydään ns. sekunda tuotteita, joissa ei ole muuta vikaa kuin pieni virhe pakkauksen ulkonäössä. Tuotteet ovat n. 25% halvempia kuin kaupassa.
  Vii

 13. 13

  Elli sanoo

  Hei! Tarvitsen kipeästi apuasi! 🙂 Äitini osti itselleen DIOR Capture Totale Multi-Perfection Eye Treatment-silmäseerumin, mutta se kuivatti hänen silmänympäryksiään joten hän antoi sen minulle. Kysymykseni onkin: voinko minä 22-vuotias käyttää tollaista anti-aging tuotetta? Minulla on ryppyjä silmien alla mutta mulla on tainut aina olla ne… Ei olisi kiva jos noin kallis voide menisi hukkaan! 🙂 Onko sinulla kokemuksia tästä tuotteesta tai osaatko kertoa siitä minulle jotain (yritin netistä selvitellä, kun äiti törkkäsi purnukan vaan mukaan…:D) Kiitos paljon Virve vastauksestasi jo etukäteen! 🙂

 14. 14

  Anonyymi sanoo

  "Tällä hetkellä minua ärsyttää eniten, että vähän aikaa jemmailemani töistä saamani Chanelin Beaute Initiale suihkutettava seerumi kuulemma lopetetaan."

  onnistuin lukemaan "intiimialueille suihkutettava seerumi" ja kyllä vähän nauratti 😀 lukihäiriökö..
  itseäni harmittaa, jos joku hyvä tuote on loppumassa. muutamille niin on käynytkin. tai sitten inci muuttuu jotenkin niin, että tuote ei ole enää hyvä, esimerkiksi freemanilla oli ihanan rakeinen, sekaiholleni hyvin sopiva aprikoosikuorinta. ostin uuden pakkauksen eräänä päivänä ja se tuntui ihan erilaiselta se tuote, jotenkin tehottomampi ja muutenkin outo. noh, sinnehän oli ilmestynyt silikonia ainakin yhteen kahteen kohtaan heti alkuun, ja nyt tuntuu ettei tuote enää toimi kuten ennen, enkä aio enää käyttää sitä vaikka se oli vakiokuorintani pari vuotta..

 15. 15

  Anonyymi sanoo

  Lumenen puhdistusöljyn lopettamista itsekin harmittelen ja ostin apteekista Clinidermin Velvety Smooth Cleansing Oilin, mutta mielestäni se on jotenkin "lirumpaa" eikä muutenkaan yhtä hyvän tuntuista. Kertokaa ihmeessä, jos löydätte jonkun hyvän ja kohtuuhintaisen puhdistusöljyn. t. Helen

 16. 16

  sanoo

  Kyllä harmittaa käyttää, varsinkin silloin jos tuote on hyvä ja tietää, ettei sitä enää saa :/.
  Ja näitä tapauksia tuleekin vastaan paljon, kun nuita varastoja on vielä "jonkin verran" jäljellä…
  Mutta joissain tapauksissa on aina uusi korvaava tuote löytynyt, onneksi :).

 17. 18

  Anonyymi sanoo

  Lumenen puhdistusöljyn lopettaminen oli kyllä harvinaisen huono juttu 🙁 Kuiva ihoni piti siitä hurjasti. Täytyy toivoa että tuote kuitenkin jossain vaiheessa ilmestyy takaisin markkinoille.. 🙂
  -Jenni

 18. 19

  sanoo

  elli: Itseasiassa Diorin ideologian mukaan Multi-Perfect ihonhoitolinjaan, joka on se kaikkein kattavin hoitolinja voivat käyttää kaikki, jotka tahtovat luksushemmottelua iholleen. Diorin mukaan nuorempi iho ei vaan sitten tule samalla lailla hyödyntäneeksi niitä kiinteyttävimpiä ja ravitsevimpia aineosia kuin vanhempi, eli menevät hieman hukkaan, mutta mikään ei estä käyttämästä.

  Minun mielestäni voit käyttää vapaasti, mikäli koostumus ei tunnu liian täyteläiseltä tai muuta. Jos siis tuote sopii ongelmitta eikä aiheuta vaikkapa turvotusta silmänympäryksillä, niin käytä ihmeessä. Tuo on aivan ihana tuote! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *