Suttua tumpelolle

Blogiani pidempään lukeneet tietävät minun olevan vannoutunut Diorin viisikkoluomivärien fani. Olen käyttänyt niitä jo vuosia ja jopa yhdistellyt vanhoja palettejani uusiksi kokonaisuuksiksi omien mielihalujeni mukaan. Blogissani on jopa oma tunnisteensa viisikoille ja se pitää sisällään viitisenkymmentä postausta!
Diorin viisikoilla olen saanut luotua niitä helppoja ja turvallisia meikkejä, joita aina käytän. Kevyt ja luonnollinen meikki onkin yleensä ollut se minun juttuni ja kaiken maailman smokylookit ovat olleet minulle aivan vieras juttu.
Tähän syntyi kuitenkin muutos, kun pääsin toukokuussa töiden kautta Lancomen meikkitaiteiluja Petr Blechan meikkikoulutukseen ja pääsin tutustumaan Lancomen uusiin luomiväriviisikoihin.
Viisikko kuin viisikko, olin aiemmin ajatellut enkä ollut jaksanut kiinnostua myymäläämme ilmestyneistä uusista luomivärikomboista sen kummemmin. Mutta voin kertoa, että kun joku oikeasti avaa tällaisen viisikon käytön ihan kunnolla, saa konseptin myytyä minullekin jo ihan täydellisesti!
Palettien käytöstä on pyritty tekemään kuluttajille mahdollisimman helppoa, joten niiden mukana tulee ohje, jossa jokainen väri ja jokainen sivellinpinta on numeroitu ja pakkauksessa tulevat mukana myös ohjeet siitä, mihin mitäkin väriä levittää. Homma näyttää aluksi haastavalta, muttei kuitenkaan loppujen lopuksi ole sitä millään lailla.
En ole itse mikään smokylookkien luoja, joten halusin kokeilla, kuinka tumpelolta sujuu meikin tekeminen pakkauksen ohjeilla. 

Sain koulutuksesta itselleni ruskeahkoja sävyjä sisältäneen Brun Adore -paletin, jolla lähdin hommaa toteuttamaan.
Lähtötilanne olivat meikittömät silmät.
Kuten perusmeikkaajat yleensä, levitetään applikaattoripinnalla numero yksi luomivärisävyä numero yksi koko liikkuvalle luomelle. Tämä on helppo vaihe ja tämän osaa tehdä jokainen.
Tämä ei ole niin tarkkaa, kunhan sävy on siellä päin. Homman voi toki lopettaa jo tämän yhdenkin sävyn jälkeen, mutta siinä tapauksessa kannattaa yrittää olla hieman tarkempi sävyn levityksessä…
Seuraavaksi lisätään sävyä numero kaksi applikaattoripäällä numero kaksi.
 
Tämäkin on helppoa. Vaaleaa ja kevyesti valoa tuovaa sävyä lisätään kulmaluun alle ja sillä itseasiassa voi täyttää kaiken ykkösluomivärin ja kulmakarvan välisen tilan. Sävy ei ole liian pigmenttinen, joten se vaan tuo katseeseen mukavasti valoa. Jälleen homman voi jo lopettaa tähän jos tuntuu, että tässä on jo tarpeeksi.
 Kolmannenkin sävyn käyttäminen on helppoa. Se on nimittäin tumma rajaussävy, jota käytetään applikaattori numero kolmosen kyljellä tai kärjellä. Jos sävyn tahtoo pehmeän utuisena, voi sen levittää kuivana, mutta jos hommaan tahtoo intensiivisyyttä, kannattaa applikaattoria kostuttaa hieman (muttei jättää sitä läpimäräksi!). 
 
Itse rajasin tässä vaiheessa vain yläluomen, mutta rajaan alaluomea lisää myöhemmin. Rajausta myös tarttui hieman silmän alaluomen sisäpuolelle, mutta se ei haittaa, sillä olen anyways menossa kohti smokympaa lookkia.
Seuraavaksi levitän sävyä numero neljä pehmoisella siveltimellä, jonka on kerrottu olevan nimenomaan nelosvärille tarkoitettu. 
Tämä on varjostusväri ja sillä tehdään perus banaanivarjostusta luomivakoon. Luomivärisivellin on tähän tarkoitukseen pehmoisine harjaksineen aivan loistava ja hyvä lopputulos syntyy helposti. Paketin ohjeissa neuvotaan, että nelossävyä voi laittaa alaluomelle jo tässä vaiheessa, mutta koska itse teen silmämeikin aina ensin ja meikkipohjan vasta sitten, en vielä lähtenyt sohimaan mitään alaluomille.
Siinä missä nelosvaihe saattoi tuntua haastavimmalta, on vitosvaihe jo kaukana siitä. Tässä vaiheessa nimittäin napataan esiin sivellinpinta numero viisi sekä väri numero viisi ja töpöytetään niitä hieman liikkuvan luomen sisänurkkaan tuomaan kirkastusta ja valoa meikkiin.
 
 Töps ja homma on valmis.
 Meikkipaletin luomivärien koostumuksessa on kuitenkin yksi pieni juttu. Ne ovat erinomaisen kosteudenkestäviä ja kuulemma mitä enemmän kosteutta ilmassa on, sitä paremmin ne luomilla pysyvät. Ja pitihän sitä tietysti lähteä kokeilemaan ihan vaan sillä, että nappasin paletin mustan, puuterimaisen luomivärin (numero kolme) ja sudin sillä itselleni sisärajaukset alaluomilleni. Ja löysinpä ripsivärinikin tähän väliin.
Ja voi jessus, ne sitten muuten todellakin pysyivät!
 Tässä yllä yksi ”8 hours later” -kuva. En ole missään vaiheessa lisännyt rajauksia sisäluomilleni, vaan nämä todellakin ovat vaan pysyneet melkolailla loistavasti.
 
En tosiaan yleensä ole ollut mikään smokymeikkien ystävä, mutta tämä paletti on saanut minut innostumaan niistä aivan täysillä. 
Paitsi että luomivärit ovat hyvälaatuisia ja helppoja käyttää (jokaisessa ei olevoimakasta pigmenttiä, vaan pigmentin määrä on suhteutettu käyttötarkoitukseen), ovat ne luomilla myös kestäviä ja hyvin levittyviä. Lisäksi pakkauksen pienistä siveltimistä on onnistuttu tekemään niin hyvälaatuiset, että meikki tosiaankin syntyy pelkästän niitä apuna käyttäen. 
(Pieni ekstrayksityiskohta siveltimissä on muuten se, että ne pysyvät paikoillaan rasiassa magnettiien avulla, eli vaikka aukinaisen rasian kallistaisi ylösalaisin, eivät siveltimet tipu siitä lattialle. Nice!)
Olen itseasiassa viimeiset pari viikkoa käyttänyt joka päivä yksinomaan tätä palettia ja sivupalkissakin näkyvistä Instagram-kuvistanikin voi huomata, että olen tosiaan ollut paletin kanssa tiiviissä suhteessa ja suosinut smokyeyes-lookkia lähes päivittäin!
Ihastuin tähän Lancomen luomiväripalettiin niin suuresti, että taidan jopa harkita toisenkin paletin ostamista. Tällähän saa toki tehtyä erilaisiakin lookkeja, mutta  tämä suttusilmäisyys on vienyt minut ihan mennessään viimeaikoina.

 Millainen on teidän suhteene smoky eyes -lookkiin? Suositteko sitä usein, silloin tällöin vai ette juuri koskaan? Tai oletteko tehneet tuttavuutta näiden Lancomen uutuuspalettien kanssa?
(Ja kun joku kuitenkin kysyy, niin en ole varma palettien hinnasta Suomessa. Meillä tax freessa ne kustantavat n. 46 euroa, eli hinta on Suomessa varmankin kuudenkympin paikkeilla…?)

PS. Kiitos kaikille ihanista vastauksistanne eiliseen kettupostaukseen. Olen nauranut vedet silmissä selityksillenne siitä, miksi ketuilla on ollut käsisaha mukana…

Kommentit
 1. 1

  Anonyymi sanoo

  Mulla ei ole instaa koska en omista sellaista puhelinta johon sen saisi, mutta oh my ku oon juuri tuota smoky lookia tuijotellut tosta sivupalkista! Se sopii sulle ihan äärettömän hyvin, ihanaa että oot löytäny vähän tummemmat meikit. ü Mikä ripsiväri sulla muuten on noissa kuvissa? Ekaa kertaa kunnolla rakastuin sun ripsiin, tälläsesstä meikissä ne etenkin pääsee oikeuksiinsa. aiaiai tykkään, jatka smokyilya, sopii sulle !

  • 1.1

   Anonyymi sanoo

   Pääset instaan katsomaan kuvia vaikkei sulla olisikaan tunnuksia sinne. Osoiteriville vain näppäilet tän: instagram.com/joiedevirve

   Mutta joo, oon itsekin ihan hurahtanut smoky eyesiin lähiaikoina! Ja sulle tuo sopii erittäin hyvin 🙂

   -Sara

 2. 2

  sanoo

  Voi eiii miten ihana meikki! Mua harmittaa valtavasti toi banaanirajaus itsellä, kun en vain millään saa siitä siistiä ja symmetristä. :/ Olen kokeillut applikaattoria, sivellintä ja sormia, mutta ei… Ja samaten tuollainen utuinen meikki… Näytän vain turpiini saaneelta, vaikka katsoisin mitä ohjeita. :/

 3. 4

  sanoo

  Smoky on varmasti yleisin meikki jota käytän. Tosin usein laitan tumman sävyn lähimmäs ripsirajaa, siitä parilla-kolmella sävyllä vähitellen ylöspäin häivyttäen. Banaanivarjostusta käytän enemmän yhdessä ulkonurkan varjostuksen kanssa klassisessa silmämeikissä. Mutta Lancomen paletti kuulostaa mielenkiintoiselta, erityisesti tuo vedenkestävyys! 🙂

 4. 6

  sanoo

  Hmm… minulla tuo olisi kevyt, neutraali päivämeikki (eli aika harvinainen), tuota hillitympää en oikein osaa tehdäkään, jos kerran ylipäätään laitan luomivärejä. 🙂 Tietenkin silmälaseilla on vaikutusta asiaan, ne vaativat vähän voimakkaampaa meikkiä. Olenkin aina miettinyt, mikä tekee smokeysta smokeyn, koska kaikkia siksi kutsuttuja en itse pitäisi sellaisina. Vaihtoehtona noille väreille olisi kai laittaa vaaleampi sävy luomelle, mutta omissa silmissäni siitäkin tulisi varsin näyttävä tyyli.

  Mun mielikuvani smokey eyes -lookista on huomattavasti tummempi ja dramaattisempi ja sitä tuleekin usein tehtyä illaksi, päivällä suosin värikkäämpiä sävyjä. Meikkaustekniikkanikin on erilainen, tuo esitetty kuvaa pikemminkin minun perustapaani meikata, jos käytän 3-5 sävyä. Arjessakin tosin saatan tehdä jonkinasteisen smokeyn (eli tummaa väriä melkein koko luomelle ja häivyttäen ylös/ulospäin), joko tuollaisilla neutraaleilla sävyillä (joista kuitenkin puuttuu se mun "vaatima" tummuus/dramaattisuus) tai sitten yhdellä tietyllä monivivahteisella luomivärillä, jota levitän nopeasti koko luomelle, tummempana ulkonurkkaan. Oikeastaan oma smokey eye -tekniikkani on vielä hakusessa, aina tulee erilainen look. 😛

 5. 7

  sanoo

  Kiitos tuhannesti tästä jutusta! UD:n Nakedissa näyttäisi olevan tähän sopivat sävyt, jospa sitä itsekin uskaltaisi, muuta kuin sitä samaa lookia. 😉

 6. 8

  Heidi sanoo

  Ei siis ihan tosi, jäin tuijottamaan tota instagram-juttua, ja jumaliste, Virve, sä oot kaunis! Oothan sä kaunis ollu tietenki kaikissa kuvissa mitä oot julkassu, mutta harvemmin pääsee näkemään koko kasvoja, ja vitsit…:D

  Ja asiastakin siis, pitääpä kokeilla noita Lancomen uusia paletteja, on ne silmiin osunut, mutta ei niissä mitään mullistavan kiinnostavaa ole ollut. Toi ruskeasävyinen paletti vaikuttaa hyvältä, sopiva skaala vaaleasta tummaan, kun musta tuntuu että paletit on usein liian vaaleita ja sitten on se yksi musta mukana…:/

 7. 9

  Anonyymi sanoo

  Apua mitä on tapahtunut sun kulmakarvoille! Onko lontoolaiset nyppijät villiintyny?

  • 9.2

   Anonyymi sanoo

   Ihana vastaus mun aika epäkohteliaaseen kommenttiin! Oot söpö, olin varmaan itsekkin pahalla tuulella eilen ja tuli vähän kärkkäämmin mitä mielessäni ajattelin mutta on siis oikein somat kulmakarvat nytkin mutta eikö ne ole ollut paljon paksummat ennen? Mielestäni ne ehkä sopi vähän paremmin! JOS välttämättä mielipiteeni halusit kuulla… ja epäilemättä halusit…

 8. 16

  Anonyymi sanoo

  Aivan upea meikki! <3 Mun taitaa olla pakko ostaa sama paletti jostain 🙂

 9. 17

  Anonyymi sanoo

  Ihana meikki ja paletti myös! Jos mulla olisi varaa maksaa reilut 50€ luomiväripaletista, niin toi olis mun!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *