Suosikkitukkatuotteettuuttööt

Olen lupauksieni mukaisesti alkanut laittaa tukkaani. Kiharran, käherrän, käännän ja väkerran. Solmin ja letitän, pinnitän. Ja aika ajoin myös hieman nillitän. Mutta laitanpahan joka tapauksessa.

Minulta onkin kyselty myös käyttämistäni hiustuotteista. Tällä kertaa siis esittelyssä kotona aktiivikäytössäni olevat suosikkini.

Ennen pesua laitan hiuksiini muutamaksi minuutiksi tämän mm. kookosöljyä sisältävän Bootsista ostamani tehohoidon. Tämä on mukava lisätuote varsinkin silloin, kun hiukset tuntuvat takkupesältä ja niiden selväksikampaaminen totaaliselta mahdottomuudelta ilman hoitoaineella muhittelua.

Kun olen pessyt ja hoitanut tukkani, laitan siihen jätettävät hoitoaineet.

Tällä hetkellä käytössä on Schwarzkopfin Got2B Smooth ´n Chic -linjan Smoothing lotion (joka on muuten kestänyt minulla ikuisuuden!) sekä saamani Joicon Stucture-linjan Foundation Prep & Primer suihke, josta olikin enemmän juttua tässä postauksessa.

Jos tahdon nimenomaan enemmän siloitusta ja takkujen availua, käytän Bootsista ostettua Umberto Giannin beauty Secrets Instant Beauty Makeover Sprayta (saatavilla myös Ruotsin Bootseista), joka on kosteuttavia ja siloittavia aineosia sisältävä suihke. Tämä sopii myös pesunjälkeisinä päivinä suihkittavaksi tukkaan, kun tukka kaipaa siloittelua ja uudelleenherättelyä.

Seuraavan tuotteen valitsen sen mukaan, olenko pitämässä tukkaani sileänä ja suorana vai kihartamassa sitä. Cutrinin Chooz Multispray on palvellut minua jo vuosia ihan vaan siksi, että sain niitä niin monta työskennellessäni aikoinani Lumenella. Pulloja on vielä jäljellä yksi töissä ja tämä yksi kotona, mutta näiden loputtua tahdon kokeilla jotain muuta. Tuote kyllä toimii loistavasti pitäen kiharat hyvin ja tuoden niille mukavaa tukea ja tekstuuria, mutta tylsistyttää minua vuosien käytön jälkeen jo kovasti.

Kuvan VO5 Heat protection spray on puolestaan Englannin tuliainen. Tuote sisältää kosteuttavia, pehmittäviä ja siloittavia aineita ja hieman hiusta (väliaikaisesti) paikkaavia proteiinejakin. Tuote toimii parhaiten, kun sitä suihkuttaa vielä hieman kosteaan tukkaan, mutta toki sen voi suihkia myös kuivaankin tukkaan. Tuote lupaa lämpösuojaa 230 asteeseen asti, mutta minä en usko pätkän vertaa lämpösuojiin. Käytän niitä vain siksi, että tuotteissa on lämpösuojaavien aineosien ansiosta muitakin muotoilullisia ominaisuuksia (silikonit siloittavat, muovit antavat tuen).

Pari suihkausta ainetta ei todellakaan voi tuoda mitään kunnollista suojaa vaan on lähinnä markkinointikikka. Suihkit tuotetta ihan maksimissaan kymmenen suihkausta ympäri päätäsi ja osa hiuksistasi kostuu siitä. Kokeilepa suihkia vaikka ne kymmen suihkausta kämmentäsi vasten, odota käden kuivumista ja tartu sillä suoritusrautaan tai kihartimeen. Tai auts, älä tartukaan, koska järkikin sanoo, etteivät nuo pari suihkausta voi muodostaa mitään suojaavaa kerrosta, joka oikeasti auttaisi millään lailla lämpöä vastaan.

Tämä on minun mielipiteeni, mutta kuulen ilomielin, jos joku osaa perustella minulle, miten lämpösuojat kykenisivät suojaamaan. Hyötyä näistä tuotteista on toki tosiaan niiden muotoilua tukevien aineosien vuoksi, jolloin tukkaa ei ehkä tarvitse esimerkiksi suoristusraudalla vetää yhtä montaa kertaa läpi itse aineen jo tuodessa hieman siloitusta ja pitoa.

Jos olen suoristamassa tukkaani, on ylivoimainen suosikkituotteeni kuitenkin John Friedan 3-day Straigh ylivoimainen ykköstuotteeni, jota laitan heti jätettävien hoitoaineiden jälkeen. Mikään muu tuote ei kykene tekemään näin sileää, suoraa ja pitkään kestävää lopputulosta kuontalooni!

Jos olen suoristanut tukkani, siloitan sen vielä Mark Hillin Holiday Hair Stay Straight Shaping Polishilla (Englannin tuliainen), joka tuo tukalle sileyttä ja pehmeyttä tekemättä siitä tahmeaa tai raskasta. Saamani GHD:n Smooth & Finish Serum puolestaan on tavallinen silikoniseerumi, joka siloittaa latvojen pörröidyyset. Näitä kahta voi käyttää myös päällekäin siloittamalla tukan ensin GHD:n seerumilla.

Jos puolestani tahton tukkaan enemmän tekstuuria ja muotoiltavuutta, suihkin siihen Fudgen Urban-linjan merisuolasuihketta. Tämä on tavallinen merisuolasuihke, joita saa monilta merkeiltä, mutta halusin itse kokeilla tätä Englannin tuliaistani.

Viimeistelen tukkani joko saamallani Joicon Structure-linjan hiuslakalla tai Fudgen Texture Blasterilla. Joicon hiuslakasta on tullut yllättäen suuri suosikkini sen osottauduttua jatkuvassa käytössä aivan loistavaksi hiuslakaksi. Lakan suihke on melko hienojakoista ja lakka pitää tukan paikallaan vetämättä tukkaa turhan klönttiin tai klimppiin (mitä suurempipisaraiset lakat joskus tekevät) ja tämä sopii aivan täydellisesti pitämään kiharretun tukkani kiharat kuosissaan. Myös tupeerauksissa tämä on osoittautunut mainioksi avuksi. Tämä saa minulta suuren suuren sydämen.

Texture Blasteria käytän puolestani hiusten tyveen antamaan kuohkeutta ja nostetta. Se sopii myös täydellisesti voimakkaamman pidon antavaksi lakaksi ja onkin yksi luottotuotteistani.

Pesua ja muotoilua seuraavana päivänä nämä kaksi tuotetta astuvat kuvaan riippuen siitä, onko tukkani ollut suora vai kihara.

Suora ja lättänämpi tukka kaipaa usein tyveensä pientä raikastusta kuivashampoon avulla (tällä hetkellä käytössä ihan vaan puhtaan tunteen antava James Brownin Hair Revive Dry Shampoo) kun taas Kevin Murphyn Hair Resource Spray on ylivoimaisesti paras koskaan kokeilemani suihke kiharoiden puristeluun ja uudelleenelävöittämiseen. Itseasiassa niin ylivoimaisesti paras, että teen tälle pian oman postauksensa.

Tällaisilla tuotteilla minä tällä hetkellä leikin kotioloissa tukkani kanssa.

Mitä suosikkituotteita teillä on tukanlaitossa tällä hetkellä?

Kommentit
 1. 1

  Anonyymi sanoo

  En tiennyt, että hiustenlaittoon on olemassa noin onenlaista tuotetta.

  Shampoo, hoitoaine, vaha ja kuivashampoo on omassa garderoopissani hiuksille.

 2. 3

  Anonyymi sanoo

  Kiellän sinua tekemästä tämmösiä postauksia enää!!! 😀

  No ei vais, tuli vaan tossa merkattua pari juttua jotka tulevaisuudessa voisin hankkia.. Mm. toi got2ben hoitis ja VO5 lämpösuoja. Tosin mikään noista ei olis yhtä tarpeellinen kuin tuo suoristussuihke, josta tehdyn postauksen luettuani oon takuu varma että toi lähtee seuraavalla kerralla kaupasta mukaan… ja rahaa menee 😀

 3. 5

  sanoo

  *raahaa hiustököttinsä näppäimistön äärelle* Noniin!

  Alkutiedoksi: Mulla on parturin sanoin lasimainen hyvin jäykkä hius, jota on vaalennettu monta kertaa. Latvat välillä vähemmän ja välillä taas enemmän huonossa kunnossa.

  * THE Hoitoaine:
  System 4 Hydro Care Conditioner
  (http://sim.fi/fi-system4-h)
  = Karussa ruskeassa pullossa tuleva jumalainen pahimmankin takkutukan tainnuttaja! Hiusterapia josta en aio luopua vuosien käytön jälkeen, toki hoitoaineita välillä tehokkuuden (ja kokeilunhalun) takia vaihtelen.

  * THE Hiuksiin suihkutettava jätettävä hoitoaine:
  System 4 Chitosan Hair Repair
  (http://sim.fi/fi-system4-r)
  = Sama tarina tylystä pullosta upealla sisällöllä. Tätä olen käyttänyt vuosikausia, en todellakaan edes muista, kuinka pitkään. Upea hiusten pelastaja, jonka voi suihkia tukkaan pesun jälkeen, tai aamulla, kun karvat sojottavat vääriin ilmansuuntiin!

  THE Hiuksiin jätettävä voidemainen hoitoaine:
  Goldwell Kerasilk Instant Silk Fluid (http://www.villikihara.fi/cat/product_details.php?p=206)
  = Tätä sivelen latvoihini vähintään joka toisella kerralla pesun jälkeen. Vuosi(kausi)a käytössä ollut riittoisa luottotuote, joka hoitaa tehokkaasti tekemättä hiuksesta sähköistä tai rasvaisen tuntuista.

  THE Kiiltopikakuivattaja:
  Tigi Rockaholic Rock Out Shine Blaster
  (http://www.tigihaircare.com/consumer/en-us/rockaholic/rockaholic-products.asp?product=rockout&categoryID=)
  = En keksinyt tälle sopivampaa kuvausta, mutta tuon se tekee: tuo kiiltoa ja nopeuttaa hiusten kuivumista hyvin! Parturi myös suositteli tätä minulle sen takia, että se notkistaisi vähän lasimaisuutta hiuksistani ja antaisia paremmat lähtökohdat muotoiluun, tuosta en osaa sanoa, mutta tuote on kuitenkin ehdottomasti kokeilun arvoinen! + Tuote on riittoisa (mulla on vielä meneillään pullo, jonka ostin kaksi vuotta sitten); pieni noin euron kolikoksi kämmenellä leviävä tilkka riittää mainiosti koko puolipitkään tukkaani, ennemmin tätä voikin vahingossa laittaa liikaa, jolloin tuloksena on rasvaisen näköinen hius (näinkin on käynyt muutaman kerran…).

  THE Kiharasuihke:
  Wella Create Character Dry-rakennesuihke
  (http://sokos.s-verkkokauppa.fi/webapp/wcs/stores/servlet/Tuote2/wella-professionals-styling-create-characterrakennesuihke/384030/11932)
  = Tuorein löytöni! Etsin pitkään Tuotetta, jonka avulla saisin Remingtonin sauvakihartimestani kaiken hyödyn irti, ja tämä on se! Toimii ainakin minulla antaen erittäin kauniin kiharan palkinnoksi sormien käräyttelystä. <3

  THE Hiuspuuteri
  Osis Dust It
  (http://sokos.s-verkkokauppa.fi/webapp/wcs/stores/servlet/Tuote2/osis-dust-it-mattapuuteri-hiuksille/150145/12402/11901/10301)
  = Huipputuote tupeerauksen tueksi antamaan pitävämmän kohotuksen tyveen. Miinuspuolena se, että tämä on mielestäni työläs poispestävä, mutta mitäpä ei kuohkeamman tukan vuoksi tekisi? 😉

  ja sokerina pohjalla

  THE Parhaan tuoksuinen hiuslakka:
  Osis Session
  (http://sokos.s-verkkokauppa.fi/webapp/wcs/stores/servlet/Tuote2/osis-session-erittain-voimakas-hiuskiinne/150148/11932/11901/10301)
  = Mulla ei ole ehdotonta lempparia hiuslakoissa, mutta hiuslakkojen tuoksuissa tämä kipuaa oikeutetusta korkeimmalle pallille: Rrrakastan! Ja en kyllä voi valittaa muutenkaan ominaisuuksista, tämä levittyy hyvin, eikä tahmaa, vahvin tuki on mulle hyvä. P.S. Sain myös poikaystäväni ostamaan tämän lakakseen. 😉

 4. 6

  sanoo

  Minulla ei oikeastaan ole suosikkituotteita, mutta ongelmia sen sijaan on… Nimittäin sähköisyys! olen vaihtanut shampoon ja hoitoaineen volyymituotteista kosteuttaviksi. Silti hiukset kuivina sähköiset. Lisäsin vielä pesun jälkeen jätettävän hoitosuihkeen. Sähköiset. Muotovaahtoa, sähköiset. Ainoastaan hiuslakka pitää sähköisyyden aisoissa kunnes ekan kerran harjaan hiuksia.

  Olisiko sinulla tähän jotain vinkkiä? Kampaaja ehdotti vain noita kosteuttavia tuotteita ja jätettävää hoitoainetta. Hiuslaatu on aika kuiva ja ohut. Hermo menee, kun hiuksia on kokoajan pakko pitää kiinni. Ja esim. suoristusrautakäsittely vielä entisestään pahentaa tilannetta! :/

 5. 7

  sanoo

  Minun suosikkituotteeni ovat pinnit ja ponnarit. Hiuslakkaa vähän ja ennen pesua ja hoitoainetta öljyhoito hiuksissa pari tuntia. tungen tukkaani mahdollisimman vähän aineita ja mahdollisimman vähän kuumia rautoja tai muutakaan. Vaalennan kuontaloani, siinä ei paljon voi rasittaa tukkaa muuten kun tämän haluan pitkänä ja hyvin voivana kuitenkin pitää.

 6. 8

  Anonyymi sanoo

  Umberto Gianninin tuotteiden kauniit kuvat pulloissa on muuten piirtänyt suomalainen kuvittaja Laura Laine!

 7. 9

  Anonyymi sanoo

  Millaista tuotetta suosittelisit laitettavaksi ennen kihartamista ja kihartamisen jälkeen? Entä toimiiko John Friedan 3-day Straigh myös kuiviin hiuksiin?

  Kiitos etukäteen 🙂

  – Nelli

 8. 10

  Cerp sanoo

  Got2ben hiuspuuteri on ykkönen tällä hetkellä. Kuulemma lähestulkoon sama inci kun osiksen vastaavassa, hinta vaan puolet halvempi. Se on myös kätevämpi kuin tigin root boost, sillä puuteria saa läntättyä kuivaankin tukkaan ilman föönausta. Toi tuo ihanaa nostatusta ja käsiteltävyyttä kuontaloon, kun se on luonnostaan liukas ja lasimainen. Yleensä laitan vielä latvoihin tigin surffisuihketta, joka myös pörröttää lyhyempää tukkaa kivasti. Kaiken tämän alla on taftin muotovaahto, joka on myös yyperlemppari.

 9. 11

  sanoo

  Got2B:n hiuslakat on jotaa mist en luovu ! Oon varmaa kaikkii niit käyttäny ainakii yhen pullos verran, ja jokasest oon tykänny. Samoi Osiksen punain lakka ol jotaa parhautta 🙂

 10. 13

  Anonyymi sanoo

  kiitos postistasi,minun suosikki hiustuotteitani luonnonkiharoilleni ovat lushin kookos pala shampoo ja nuxe hiusöljy.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *