Sujuu kuin öljytty

Rakastan puhdistusöljyjä, mutta niitä on markkinoilla tällä hetkellä harmittavan vähän.
Teen ihonpuhdistukseni iltaisin aina kahdessa osassa, eli puhdistan kasvoiltani ensin meikit öljymäisellä tai maitomaisella tuotteella ja viimeistelen puhdistuksen vaahtomaisella, geelimäisellä tai voidemaisemmalla tuotteella. Suomessa tätä puhdistustapaa joutuu usein selittelemään kysyviä katseita luoville, mutta esimerkiksi Aasiassa tällainen kaksoispuhdistus on itsestäänselvä asia.
Ykkösvaiheen öljymäisiä puhdistustuotteita on tosiaan harvassa ja koska tahdon aina kokeilla jotain uutta, on uusien vaihtoehtojen löytäminen välillä hieman haastavaakin. Onneksi olen kuitenkin pitänyt silmäni auki ja bongannut Bootsista tällaisen tuotteen:
Sanctuary SPA:n Ultimate Facial Cleansing Oil on ollut aivan mahtava ihonpuhdistaja, sillä se puhdistaa kaiken meikin (ja jopa tietysti silmämeikinkin) iholta tehokkaasti, mutta huuhtoutuu kuitenkin vedellä iholta pois jättämättä jälkeensä öljyistä tunnetta.
 Iho jää tämän puhdistustuotteen jäljiltä puhtaaksi ja pehmeäksi, eli kaikin tavoin miellyttävän tuntuiseksi.
Pidän tuotteesta kovasti, vaikkakin ainoa negatiivinen puoli tuotteessa on sen hhhmm… yrttinen tuoksu. Pidän tuotteista, jotka tuoksuvat kukille, hedelmille, tyttömäisille asioille ja keijupölylle eikä tämä oikein vastaa tuoksultaan niistä mitään, mutta koska tuote on muuten kaikin tavoin loistava, voin elää asian kanssa.
Oma puhdistusöljyni on tosiaan ostettu Englannin Bootsista, jossa 150 millin pullo maksoi normaalihinnalla 13 puntaa. Edullisia puhdistusöljyjä on vaikeaa löytää, joten minusta tämä oli loistava löytö!
Pidättekö te puhdistusöljyistä? Mitä mukavia puhdistusöljyjä te olette löytäneet?
Kommentit
 1. 2

  Anonyymi sanoo

  Mielenkiintoista kuulla, että ns. kaksoispuhdistat ihosi.

  Mitä hyötyä olet tästä havainnut, olisi erittäin kiva kuulla.

  Samoin jos kuvailsit samalla, millainen iho sinulla on, niin voisi peilata tätä tapaa omaan ihoon ja omiin ihonhoitorutiineihin.

 2. 3

  sanoo

  Omia suosikkeja on Alpha-H:n ja RMK:n öljyt. Tuo on kyllä löytö, sillä puhdistusöljyistä saa järjestään maksaa reilut 30€…

 3. 4

  sanoo

  Jee, toinen öljyfani täällä! Minäkin käytän aina öljyä meikinpoistoon. Minulla on iso kanisteri manteliöljyä, jota kaadan suihkepulloon ja sekoitan öljyyn jotain tuoksuöljyä (esim. sitruuna, appelsiini, vanilja, laventeli jne) ja E-vitamiiniöljyä. Sama öljy käy mun kuivalle iholle myös esim. sheivaukseen ja ihan vaan voiteluun. Todella edullista, sillä litran saa seitsemällä punnalla: http://www.amazon.co.uk/Litre-Sweet-Almond-Oil-Pressed/dp/B007MCXGO6/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1373992492&sr=8-1&keywords=almond+oil

  Aromaterapiaöljyjä ostan Holland&Barrettista.

 4. 5

  sanoo

  Avocado-tai kookosöljy on meikäläisellä ykkösvaiheena. Tosin se vaatii kakkosvaiheelta hiukan, mutta sama purkki palvelee yövoiteena, silmämeikinpoistoaineena, silmänympärysvoiteena, hoitoaineena, myös jätettävänä sellaisena sekä kaikenlaisten voiteiden ja naamioiden tehostajana. Ei paha vitosen purkilta 🙂

 5. 7

  Anonyymi sanoo

  Lumenen puhdistusöljy oli luottotuotteeni, mutta harmi että sen valmistus lopetettiin 🙁 Täältä suomesta kun ei oikein saa tällä hetkellä muuta kuin selektiivisiä kalliita öljyjä, joten tällä hetkellä kasvoni puhdistaa lorealin puhdistusöljy, jonka saa tilattua feeluniquesta ilman kalliita postikuluja…

 6. 8

  Anonyymi sanoo

  Sinun suosituksien kautta rakastuin palavasti Lumenen puhdistusöljyyn. Haalinkin niitä monta pulloa valmistuksen loputtua ja onneksi minulla onkin vielä yksi lähes täysi ja yksi korkkaamaton pullo jäljellä. En tosiaan tiedä mitä teen kun ne joskus loppuu…

  -Siiri

 7. 9

  Anonyymi sanoo

  Itse käytän puhdistusöljynä ihan vain oliiviöljyä minkä jälkeen puhdistan kasvoni vielä puhdistusgeelillä.

 8. 10

  Anonyymi sanoo

  Käytän aina kaksoispuhdistusta. Sensain öljy on ihana, mutta turhan hintava myös tax free -hinnoilla. Lumenen oli NIIIIN edullinen, mutta sitähän ei enää saa. Nyt käytössä DHC:n öljy. Olisi hienoa, jos olisi myös joku edullinen vaihtoehto, kuten Lumene oli aikoinaan.

 9. 11

  sanoo

  Kaksoispuhdistuksen nimeen vannon minäkin! Lempparini on shu uemuran eri öljyt, tuoksuu ja näyttää kauniille! Pumppumekanismikin toimii moitteettomasti! Sitä voi painaa sen verran kuin haluaa, sen sijaan, että joutuisi aina painamaan pohjaan saakka, jolloin öljyä tulee aina ihan tolkuton määrä. Kanebo on hyvällä kakkossijalla, ja Dermalogica vikana, sillä se kuivattaa ihan simona rasvoittuvaakin nassua! Koska Suomesta ei kuitenkaan löydy mitään järkevän hintaisia puhdistusöljyjä, teen ne nykyään itse! 🙂

 10. 12

  Anonyymi sanoo

  Shu Uemuran puhdistusöljypullo on kestänyt ikuisuuden. En ymmärrä, miten se ei tunnu edes vähenevän jotakuinkin päivittäisestä käytöstä huolimatta. Puoltoistadesiä on huvennut piiiitkän (vuosi? kaksi?) aikana ehkä puolilleen. On tehokasta, mutta vaatii kyllä jatkopesun toisella tuotteella, jättää muuten öljypintaa.

  Jos vuoden tai parin päästä pääsisi korkkaamaan jo tuon Etude Housen Real Art -puhdistusöljyn. Maksaa rontti kymmenen puntaa ebayssä. Pikkupullon testiin saa parilla punnalla.

 11. 14

  Anonyymi sanoo

  Hyviä ovat Sensain ja Macin puhdistusöljyt. Onhan noita sitten esim. Malu Wilzillä ja joillakin muilla merkeillä, jotka eivät ole aivan älyttömän kalliita (kuten muun muassa tuo Sensain) ja joita saa ihan Suomen kaupoista ostettua.

 12. 15

  Anonyymi sanoo

  Minäkin olen jo useamman vuoden käyttänyt kaksoispuhdistusta. Dermalogican PreCleanse on loistava, yhdistän sen saman sarjan herkän ihon puhdistusgeeliin. Ja minulla öljy ei kuivata lainkaan rutikuivaa ihoani. 🙂 Ihot reagoivat niin eri tavoin.

  Shu Uemuran öljyjä olen netistä tutkaillut, ne lähtevät jossain vaiheessa testiin.

  Kokeilin myös perusöljyjä, mutta niillä jäi iho aina jotenkin… ei puhtaaksi.

 13. 16

  sanoo

  Dior Instant Gentle Cleansing Oil oli todella hyvä puhdistusöljy, vaikka en nyt tiedä onko tuotteessa varsinaisesti "oikeita" öljyjä.

  Tällä hetkellä käytössä Lumenen öljypuhdistus, jonga bongasin joskus blogistasi, mutta joka ei valitettavasti sytytä yhtä paljon kuin Dior

 14. 17

  Anonyymi sanoo

  Löysin mukavan hieman edullisemman puhdistusöljyn: Joik Deep cleansing facial oil [http://www.joik.eu/products/facial-care/deep-cleansing-facial-oil-for-daily-use/]. Puhdistusöljy on virolaista luonnonkosmetiikkaa, ja sen hinta näyttäisi olevan noin 10€. Omani olen ostanut Virosta (halvemmat hinnat ;)).

 15. 18

  Anonyymi sanoo

  mielenkiintoinen tämä kaksoispuhdistus. Käytättekö vielä kasvovettä puhdistuksen viimeistelyyn ennen kosteusvoidetta?

 16. 19

  Mariia sanoo

  The Body Shopin uusi öljy on kohtuullisen hintainen ja aivan loistava. Ainoastaan pakkauksessa on vähän valittamista pumpun puuttuessa.

 17. 20

  sanoo

  Olen käyttänyt kaksoispuhdistusta muutaman vuoden ajan enkä vaihtaisi pois. Kalliimmasta luokasta lemppariöljy on Sensai ja Shu Uemura, halvemmasta Sana.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *