Style as desired.

Muotoilutuotteiden loppuminen on ehdottomasti yksi lempparihetkistäni kosmetiikkaan liittyvissä asioissa.
Käytän melko vähän muotoilutuotteita ja olen laiskahko laittamaan tukkaani, mutta jostain syystä muotoilutuotteita on silti kertynyt jemmoihini vähän turhankin paljon. Siksi olisikin ihanaa saada vanhoja tuotteita kulumaan loppuun ja voida keskittyä käyttämään vaan muutamaa oikeasti loistavaa tuotetta. Nyt minusta nimittäin tuntuu, että käytän osaa tuotteistani ihan vaan saadakseni ne loppumaan enkä välttämättä edes huomaa suurempaa eroa siinä, olenko käyttänyt niitä vai en.

Olen onneksi saanut pienennettyä muotoilutuotevarastoani pikkuhiljaa hieman muutaman loppuunkuluneen tuotteen myötä sekä yksinkertaisesti luopumalla muutamasta tuotteesta. Nyt sain onneksi pienennettyä jemmojani vielä yhdellä tuotteella:

Tuote oli Wellan High-hair Flat Iron Spray, joka oli nimenomaan tarkoitettu hiusten suoristamiseen.

Tuote oli kaksifaasinen eli ravistettava. Sen öljyisempi faasi toi nimenomaan pehmeyttä ja sileyttä tukkaan, minkä vuoksi tämä oli oikein mukava suoristaja. Jos esimerkiksi vertaa Osiksen Flat Lineriin, jättää se enemmän sellaisen jäykän suoran tukan, kun taas tämä jättää sellaisen pehmeämmän ja sileämmän suoran tukan.

Tämä oli ihan mukava tuote, mutta koska oma tukkani ei ole mitenkään erityisen karhea, tuntui tämä jopa liian siloittavalta. Tukkani jäi tämän kanssa hieman raskaaksi eikä kovinkaan ilmavaksi, joten en tule luultavasti hankkimaan tätä toiste. Karheammalle ja taipuisalle (ei ehkä ihan kiharalle kuitenkaan) suoristusraudan kanssa pelaavalle tukalle tämä on kuitenkin varmasti nappivalinta siloitukseen.

Käytin tätä itseasiassa välillä tukkaani myös sellaisina aamuina, kun tukkani oli vähän liian pörrössä eikä oikein asetttunut paikoilleen. Suihkin tätä tukkaani ja harjasin tukan läpi, jolloin tämä siloitti tukkani kivasti jo ilman rautaakin.

Tämän tuotteen loputtua muotoilutuotteita kuitenkin tosiaan jäi jäljelle vielä muutama:

Koskakohan koittaa se päivä, jona tämän tytön muotoilutuotteet mahtavat loppua?

Kuinka ahkeria tukanlaittajia te olette? Käytättekkö säännöllisesti muotoilutuotteita?

Kommentit
 1. 1

  Anonyymi sanoo

  Täällä ollaan niinkin ahkeria tukanlaittajia, että aamuisin etsitään puoliunessa jostain ponnari, vedetään tukka söherölle päälaelle ja tadaa! Aikaa meni 5 sekkaa ja muotoilutuotteiden saldo nolla!

 2. 2

  Anonyymi sanoo

  Omaa lyhyttä tukkaani täytyy laittaa joka päivä, jotta kehtaan lähteä kotiovesta ulkosalle. Ja kun tukka on vielä laadultaan kuin pumpulia, kuluu siihen melko lailla kaikenlaisia muotoilutuotteita, mm. noin 100ml hiuslakkaa viikossa. 😀

 3. 3

  sanoo

  Käytän liian harvoin muotoilutuotteita, koska en yksinkertaisesti ole ikinä tottunut käyttämään niitä. Lyhyiden hiuksieni ajoilta kaappeihini on jäänyt hirveät määrät vahoja ja geelejä, joita nyt hieman pidempien hiusten kanssa on vaikea käyttää. Hiuslakka on ainoa, jota saan kulumaan. 😀

 4. 4

  Anonyymi sanoo

  Ohoh, onpas noita muotoilutuotteita paljon..! Itsellä on aina puutetta niistä, en muista koskaan ostaa niitä.. 🙂
  Sitten toiseen aiheeseen, voisitko suositella jotain huulipunaa/-kiiltoa, joka olisi sävyltään nude? Tarkoitan, omat huuleni ovat niin tummat, että näyttää joskus vähän tyhmältä jos on tummempi silmämeikki ja tummat huulet.. :/ Pitäisi saada vähän vaaleammaksi näitä huulia. Ja ihan markettimerkeistä nyt etsin sellaista.
  Kiitos jo etukäteen! 🙂

 5. 5

  Sissi sanoo

  Laiskana ihmisenä tulee käytettyä vain hiuslakkaa. Välillä kiiltovahaa jos oikein innostun. 😉

 6. 6

  Anonyymi sanoo

  hei oletko koskaan kokeillu freemanin hiustuotteita?Kattelin sokoksella freemanin papaya&lime hoitista mutta se oli niin iso pullo että aattelin tulla kysymään sulta ensin neuvoa ku täältä löytyy aina apua melkeen mihin vaan:D Tää sun blogi on ihan paras! vaiks yleensä luen pelkkiä muoti ja lifestyle blogeja ni tää sun on kyll ihan yliveto!

 7. 7

  sanoo

  Löysin tässä viikko sitten kolme vanhaa kajalia, mitkä ovat ihanan värisiä ja haluaisin käyttää niitä, mutta viimeinen parasta ennen-päiväys oli kaikissa vuodelta 2003-2005, joten mitä mieltä olet, uskallanko enää käyttää niitä? Mietin vaan, että en halua mitään haittavaikutuksia niistä, kun ne ovat menneet 'vanhoiksi'. Itse olen joskus kuullut ettei se päiväys vaikuta mitään itse meikkeihin, ja nuo näyttää oikein hyviltä, päiväys vain kauhistuttaa.
  Uskallanko käyttää niitä enää?

 8. 8

  Anonyymi sanoo

  Itse käytän muotoilutuotteista vain lakkaa.

  Sain pienen näytetuubin Santen kasvovoiteesta. En ymmärrä inceistä juuri mitään, mutta alkoholi heti listan toisena aineena vähän kavahdutti. Eikös listan etupäässä ole ne aineet, joita tuotteesta löytyy eniten? Uskaltaako tätä nyt lätkiä kasvoihin?

 9. 9

  sanoo

  Hmm, tota voisi kokeillakin joskus! Tosin itseltänikin löytyy jo ties kuinka monta siloittavaa tuotetta jo ennestään…

 10. 10

  Anonyymi sanoo

  Tuo kuulostaakin aika hyvältä omille hiuksille! Minulla on juurikin nuo kuvailemasi karheat ja taipuisat hiukset. Jotkut tuotteet ovat kyllä hyviä siloittamaan mutta sitten taas tuntuu, että ne myös rasvoittavat. Itsellä kun on pitkät hiukset, en viitsi niitä joka päivä pestä, kun latvat ovat kovilla jo muutenkin. Normaalisti en käytä kovin paljon muotoilutuotteita samppoon ja hoitoaineen lisäksi. Toki jotain tuotetta ennen föönausta lämpösuojana. Sitten töihin hiukset kiinni ja päälle vähän lakkaa ja siinäpä ne minun muotoilutuotteeni :D. Olisi kyllä aivan ihanaa, kun löytäisi sellaiset just itselle sopivat luottotuotteet, jotka voisi vain aamuisin sutia tukkaan ja voisi luottaa tukan asettuvan ja näyttävän vieläpä hyvältäkin!

 11. 11

  Leea sanoo

  Mun melko kiharaan, paksuun ja karheaan tukkaan tuo Wellan aine on kyllä tehonnut oikein hyvin muuten, mutta jos tuota on käyttänyt vasta toisena päivänä pesun jälkeen, niin se on helposti tehnyt tukan rasvaisen näköiseksi. Tiedä sitten mistä johtuu.

  Näin INCI-jutuista mitään ymmärtämättömänä kysyisin vielä, että vaikuttaako vartalovoiteessa sen tuoksun vahvuus jotenkin INCI:in? Koska mulla on nyt esimerkkinä 3 tuoksuvaa vartalovoidetta, joista kaks on vahvemman tuoskuisia ja yks sitten miedompi, ja ne vahvemman tuoksuiset allergisoi ihoani. Tulee punoitusta, kutinaa yms. Mitään yhtäläisyyksiä voiteista 1 ja 2 ei löytynyt, mitä ei olisi myös voiteessa 3, joten ihmettelin asiaa. Ja tuoskut oli myös kaikissa eri, jos se asiaan vaikuttaa.

  Ja sit kolmantena, millasia peiteaineita kannattais lähteä hankkimaan lievästi akneiselle, pintakuivalle mutta rasvoittuvalle iholle? Selitin varmaan tosi hankalasti, mutta joo. Nyt on ollu käytössä ihan perus meikkivoide-peitepuikko-puuteri yhdistelmä, mutta ainakaan se Natural Coden meikkivoide mikä mulle on ollut, ei ole ollut tarpeeksi peittävä aknelleni ja on silti ollut liian kuiva iholle. Olen vähän hukassa näiden kanssa 😀

 12. 12

  sanoo

  ihan aiheen vierestä..

  itsekin kosmetiikkaan hurahtaneena.. en tosin ihan noin suuressä mittakaavassa koska rahapussi ei anna myöden.

  Lähinnä miettinyt, kun sulla näkyy joskus kohtalaisen vanhojakin tuotteita pyörimässä, niin minkälaisia ajatuksia sulla on kosmetiikan säilyvyydestä.. Milloin avattu tuote on niin vanha että sen voi heittää pois käyttämättä?

  Itse opiskelin muinoin kampaajaksi ja siinä sivussa sen verran maskeerausta että esim häämeikki ja kampaus onnistuu samalla istumalla, ja omista opiskeluvuosista on jäänyt hyvin mieleen esimerkiksi kerta jolloin jokaisen omasta ripsiväristä tehtiin bakteeriviljelmät, ja voi mitä ällöttävyyksiä niissä kasvoikaan, vaikka omani ei ollut kolmea kuukautta vanhempi. Sen jälkeen on kyllä ripsivärit vaihtuneet hyvinkin tiuhaan tahtiin. Samoin esimerkiksi avatut rasvapurkit, vaikka spaattelilla siitä rasvan noukkisi, vaihtuu puolivuosittain, jos ei ole loppuun ehtinyt käyttää..

  Eli olisi kiinnostavaa tietää koska sulla jokin tuote menee roskiin ihan vaan vanhuuttaan, vai meneekö?

  Ja tosiaan, aika pitkään täällä taustalla kurkkinut kun jostain vahingossa blogiisi eksyin ja tykkäsin 🙂

 13. 13

  Janina sanoo

  Kaappini tursuilevat muotoilutuotteista, ja olen saanut taistella itseni kanssa, että saisin niitä käytettyä vähän pois. Olen löytänyt nimittäin niistä juuri ne muutamat suosikit, joiden avulla pärjään tilanteessa kuin tilanteessa. Nämä käyttämättömät tapaukset olen koittanut siirtää muille luovutettavien pinoon, mutta ne ovat usein niitä tuotteita, joita HALUAISIN käyttää enemmän. Haluaisin käyttää esim. UV-suojallista voidetta enemmän, mutta se jättää hiukseni tahmeiksi.. Haluaisin käyttää muotovaahtoa tyven kohotuksessa, mutta hiuspuuteri/kuivashampoo on siihen niin paljon parempi.

  Säännöllisesti käytän vain näitä:
  – Cutrin Multispray vol.2
  – 4R-hiuspuuteri/kuivashampoo (tiedän, että Klippoteketillä on lähes täsmälleen sama tuote, puolet halvemmalla, mutta en vaan voi sietää sen tuoksua)
  – Paul Mitchell Worked Up / Hold me tight

  tämän lisäksi kaapeissa on noin 30eri muotoilutuotetta. 😀 huh.

 14. 14

  Anonyymi sanoo

  Mulla on aina ollut pese ja pidä -tukka. On ollut kaikkea pituutta, jokaista väriä ja vaikka mitä leikkausta, mutta en ole koskaan jaksanut laitella. Nykyisin pidän hieman yli olkapäiden ulottuvaa mustaa kuontaloa, johon käytetään vain XZ:n muumisuihketta selvittämään :'D. Ei vaan, olen huomannut että kaikki muu on ihan turhaa. Mulla on luonnonlaineikkaat, just sellaset karheat ja taipuisat suortuvat, eikä niitä oikeasti hillitse mikään. Viimeeksi kampaajalla käydessäni sellanen nuori tyttö tunki puoli pulloa tököttiä ja koitti kovin föönata otsatukkaa kivasti, mutta ei voi mitään: jos on tarpeeksi vahvat pyörteet omassa tukassa, ne asettuu luonnolliselle paikalleen jo matkalla kotiin…

 15. 15

  Anonyymi sanoo

  Oletko Virve huomannut, että siitä Garnierin itseruskettavasta on tullut kauppoihin uudistunut versio, jossa on kaksi kertaa enemmän tavaraa about samalla hinnalla ja inci on ihan täsmälleen sama? Kaipa tuota pääasiassa pitäisi suihkia vartalolle, mutta miksei kävisi kasvoillekin, kun inci ei ole kasvoversiosta muuttunut miksikään. Jee!

  – Niina

 16. 16

  Heitu sanoo

  Pakko kysyä vielä noista aurinkovoiteista.. Mietin että olisin hankkinut tuon Cliniquen almost powder makeupin, mutta sehän taitaa sisältää titaaniokisidia ja ei sovellu avobenzonea sisältävien voiteiden kanssa yhteen? Miks tän kemian pitää olla tämmöstä 🙁

 17. 17

  Anonyymi sanoo

  Voisitko tehdä postauksen, jossa esittelet Dior 5-Couleurs 609 Earth Reflection
  paletilla tehdyn silmämeikin?
  Olisi mukava nähdä ammattilaisen taidonnäyte kyseisellä tuotteella taiteiltuna. 🙂

  Palasin juuri risteilyltä kyseinen paletti mukanani. Ensimmäinen näin kallis luomiväri, jonka olen ostanut omalla opiskelija budjetillani(mutta olihan se kumminkin yli 20€ edullisempi kuin stockmannilta). Pidemmän aikaa olen jo harkinnut uuden luomivärin harkintaa niin päätinpä nyt sitten oikein panostaa 😀
  Mistäköhän lienen saanut vaikutteita tähän luomivärin valintaan… 😉

 18. 18

  sanoo

  Laitan tukkani joka päivä, olin kotona tai en. Ilman meikkiä voin kyllä lähteä kylän kaupassa käymään mutta ilman että olisin laittanut tukkani, NEVER! 😀

 19. 19

  sanoo

  Flat Iron Spray hakkaaa mun tukassa kaikki GHD:t sun muut. Kiharoiden ja suorien kanssa… Itselläni on hieman karhea, ehkä jopa kihara tukka 🙂

 20. 20

  sanoo

  Anonyymi: 🙂

  Anonyymi: Itse nautin, kun tukallani on nyt pituutta jo sen verran, ettei sitä tarvitse aamuisin pahemmin laittaa. 🙂

  JLCHARLOTT4: 🙂

  Anonyymi: L'orealin Glam Shineissa on ainakin hyvä pigmentti. Sävy 06 on muistaakseni aika kiva nude, shimmerillä tosin. 🙂

  Sissi: 🙂

  Anonyymi: En ole kokeillut itse, ohimennen vain tutkinut. :/

  Mariaaw: Usein nuo kovettuvat ajanmyötä ja itse massahan on loppujen lopuksi melko huokoista, eli bakteerit pääsevät imeytymään siihen hyvin. Omalla vastuulla voi toki käyttää, itsekin käytän joskus jotain vanhempia. Mutta kyllä se päiväys tosiaan vaikuttaa, suurimpaan osaan meikeistä, mutta ei toiki aina. 🙂

  Anonyymi: Luonnonkosmetiikassa käytetään alkoholia hyvin usein säilöntäaineena. Toisten iho tykkää, toisten ei. 🙂

  Heidi: 🙂

 21. 21

  sanoo

  Anonyymi: Näinpä. 🙂

  Leea: Saman huomasin itsekin välillä. :/
  Toiset hajusteaineet ärsyttävät enemmän toisia kuin toiset. Kurkkaa incistä, missä kohdassa hajuste on. Mitä ylempänä se on, sitä vahvempi tuoksukin yleensä on (poikkeuksia lukuunottamatta).
  Esimerkiksi Estee Lauderin Double wear -peitepuikko voisi olla kiva, sillä se on koostumukseltaan kestävä, mutta hyvin nestemäinen eikä ollenkaan kuivakka. 🙂

  VINSKI: Ihan hirveän vanhoja en jemmoissani pidä ja heittelen surutta vanhoja roskiin. Mietin aina ajatuksen kanssa, kuinka kauan tuotteet ovat olleet jemassa, ovatko koostumukset kunnossa ja mitä haittaa tuote voisi tehdä. Toki välillä joitakin vanhempiakin löytyy, mutta kyllä minä tosiaan ajattelen purkkien ikää. 🙂

  Janina: Olisi tosiaan ihanaa löytää ne luottotuotteet itsekin. 🙂

  Anonyymi: Pese ja pidä on minullakin se suosikkityyli, jollaista mieluiten kantaisin. 🙂

  Niina: Eikös tuo ole se sama, jo pitkään myynnissä ollut tuote? Täytyy tosin myöntää, etten ole koskaan verranut kroppa- ja kasvoversioden incejä, kun noita kasvoversioita on ollut kaapit täynnä. 🙂

  Heitu: Tuo ei ole puhdas mineraalimeikki ja olettaisin tuon titanium dioxidin olevan tuossa kapseloituna, kun noissa yleensä on. Ongelma on siis vain puhtaiden mineraalimeikkien kanssa.

  Anonyymi: Laitan mietintään, mutta olen melko huono toteuttamaan näitä meikkipostauksia. :/

  Hannukkaz: 🙂

  Noora: Minulla se korputtaa helposti vähän liikaa. :/

 22. 22

  Anonyymi sanoo

  Joka aamu suoristan ja tupeeraan tukan sekä tarvittaessa laitan kuivashamppoota 🙂 Yleensä laitan joka aamu vähintään lämpösuojan, tyvikohottajan ja hiuslakan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *