Sovi muhun!

Hoen aina, että vaikka hyvät ihmiset pihistelisitte meikkienne hinnoissa, niin satsatkaa edes meikkipohjaan. Ei, en yleistä, että halvat meikkipohjat olisivat aina huonoja ja joidenkin tarpeisiin voi joku tietty tuote aina sopia, mutta tarkoitan tällä sitä, että jos johonkin meikkituoteeseen suosittelen satsaamaan, niin olkoon se nimenomaan meikkipohja.

Nyt joudun kuitenkin sanomaan, että joskus myös halvemmalla voi saada yllättävän hyvää.

Olin jo jonkun aikaa katsellut kaupoissa uteliaana Maybellinen uuden FIT ME -meikkilinjan tuotteita ja olinkin innoissani saadessani valita itselleni sopivat sävyt kokeiluuni Lorealin järjestämässä bloggaajatilaisuudessa.

Myyjänä tykkään siitä, kuinka helpoksi tuotteiden valinta on asiakkaille pyritty tekemään.

Meikkipohjien värit on jaettu tummuuden perusteella eri perheisiin ja käyttäjän tehtävänä on valita ensin oma tummuusasteensa. 100-numeroiset ovat vaaleimpia, 200-numeroiset hieman tummempia ja Suomessa 300-numeroiset tummimpia. Värien sisältä löytyy sävyjä hieman eri taitteella ja tummuudella, eli kun kuluttaja vaan löytää sopivan meikkivoidesävyn, on homma siitä eteenpäin oikein helppoa.

Itse olin innoissani, että tuotteiden joukosta löytyy kerrankin vaalea meikkivoidesävy meille vaaleaihoisille. Sävy 110 on nimittäin ihanan vaalea, muttei punainen (kuten ensimerkiksi Lorealin Infaalible-meikkivoiteen vaalea sävy 015 on). Minulle tämä sävy on aivan täydellinen!

Kun oikea meikkivoidesävy on löytynyt, pitäisi muiden tuotteiden valinnan olla helppoa.

Puuterin voi valita samassa sävyssä. Tai ainakin periaatteessa voi. Ihan kaikkia samoja sävyjä ei nimittäin puutereista löydy ja tämä näkyy nimenomaan 100-alkuisten sävyjen sävyperheessä. Sävyn 110 puuteria ei nimittäin ainakaan Suomen valikoimasta saa (kuten ei sävyn 135 myöskään). Seuraava sävy 115 on hieman roosa vaalean sävy ja sävy 120 puolestaan lämpimämpi, mutta vaalea, joten valitsin itse sävyn 120.

Jatko on kuitenkin helppoa.

Peitevärejä löytyy kolme: 15 vaalealle iholle (100-väriset), 20 keskivaalealle iholle (200-väriset) ja 30 tummalle iholle (300-väriset).

Poskipunasävyjäkin on aina kaksi jokaiselle tummuusasteelle: kylmempi ja lämpimämpi. Eli kun meikkivoidesävynsä tietää, voi vaan valita, ottaako pinkimmän vai persikkaisemman poskipunan tuosta tummuusasteesta.

Säännöthän on toki aina tehty rikottaviksi, eikä mikään estä nappaamasta tummempaa poskipunaa jos mieli vaan tekee, mutta hommasta on vaan yritetty tehdä kuluttajille helppoa.

Millaisia tuotteet sitten olivat käytössä?

Meikkivoiteeseen ihastuin itse suuresti. Vaalein sävy 110 on tosiaan vaalea ja sopivan neutraali ihollani ja tuntuu aivan ihanan ohuelta, mutta peittää ja tasoittaa ihon sävyä sopivasti. Oma ihoni punoittaa nyt Roaccutan-kuurin aikana helposti, mutta kun meikkivoiteella tasoittaa ihon sävyn näkee, kuinka hyvin se menee kaulani kanssa yhteen.

Meikkivoide tuntuu sopivan mattaiselta, muttei kuitenkaan kuivalta ihollani. Meikkivoide kesti siistinä pitkään eikä minulla ole siitä mitään muuta kuin hyvää sanottavaa. Suosittelen todellakin kokeilemaan!

Puuteri on koostumukseltaan mukavan ohut ja läpikuultava ja jättää ihon mattapintaiseksi olematta kuiva tai jauhoinen. Tästäkin pidän paljon ja sävy 120 on minulle oikein sopiva.

Peitevoide oli myös erittäin positiivinen yllätys. Rinnastan tämän jotenkin mielessäni Maybellinen ikivanhaan Non-Stop -peiteaineeseen, joka myös oli nestemäinen applikaattorillisessa pakkauksessa tuleva tuote. Peiteaine on ohut ja kevyt iholla, mutta peittää hyvin niin punoitusta kuin tummia silmänalusiakin näyttäen luonnolliselta iholla. Omilla kuivuuteen taipuvaisilla silmänalusillanikin tämä toimi hyvin.

Linjan meikkipohjatuotteet olivat minulle todella positiivinen yllätys ja jäivät itseasiassa vakiokäyttöön -jopa ihan näin ihoani kuivattavan Roaccutan-kuurin ajaksi!

Oletteko te tutustuneet Maybellinen FIT ME -meikkituotteita? Mitä olette niistä tykänneet?

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Siis oon kyllä niin samaa mieltä kanssas, että Fit me! on hyvä! 🙂 Vielä himottais saada siihen samaan sarjaan ainakin se poskipuna.. 🙂 Mulla on 115 meikkivoide, tykkään 🙂

 2. 2

  Anonyymi sanoo

  Taas tuli se pakko saada-tunne!! 😀 On kyllä tehty tosi selkeästi toi värien jaoittelu! 🙂 Seuraavaksi meikkivoiteeksi voisin ostaa tota. Tekis mieli ostaa koko sarja heti, mutta esim. puuteri kestää mulla ikäisyyden. Ostin ekan puuterini kesällä ja vaikka käytän sitä melkein joka päivä siihen ei oo vielä tullut ees kunnon kuoppaa :O Tää oli tosi kiva postaus muuten! Itse tykkään kuitenkin eniten loppuunkulutetut postauksista ja varastojen kuulumiset on kans kivoja. T. Kubla

 3. 3

  sanoo

  Tekisi mieli kyllä kokeilla. Mielenkiintoista muuten, että kun nämä joskus reilu puoli vuotta (?) sitten tuli jenkkimarkkinoille lähes kaikki kauneusbloggaajat ja vloggaajat taisivat nämä tuotteet tyrmätä. Olisikohan Eurooppalaiset versiot jotenkin erilaisia, kun kaikki suomalaiset blogit, joista tästä sarjasta olen lukenut, ovat näihin kovastikin ihastuneet..

 4. 4

  sanoo

  oon miettinyt itekkin seuraavana meikkivoidevalintana tota FIT ME -meikkivoidetta ja tää arvostelu vaan varmisti mun ostopäätöstä entisestään. itsellänikin on tosi vaalea iho, jolle ei mahda ikinä löytyä sopivan vaaleaa voidetta, mutta toivottavasti nyt lykästi. (: ja ihana kuulla kans, että peittää punoitusta, mulla on meinaan vähän sitä couperosaa.

  tiedätkö yhtään, miten paljon meikkivoide (ja ehkä myös puuteri sekä peitevoide) maksaa ?

 5. 5

  Anonyymi sanoo

  Voisin tuota meikkivoidetta koittaa, koska sävy vaikutti sopivan vaalealta iholleni. Toisaalta en tiedä, onko meikkivoide kovin tarpeellinen omalle iholleni, sillä peitän vain pienet punottavat kohdat peitepuikolla. Näitä punottavia kohtia on lähinnä vain nenävarressa. Kaipaisinkin neuvoa, että olisiko järkevää käyttää meikkivoidetta kasvoille, jos vain on muutama punottava kohta? 🙂

  – Nelli

 6. 7

  sanoo

  Ostin omani Jenkeistä syksyllä, kun olin odottanut niitä turhaan Suomeen jo kauan. Hyvä, että sieltä ostin, sillä omaa sävyäni ei näemmä Suomessa ole myynnissä. Oliivi-iholle tuntuu niitä olevan vähemmän täällä… Meikkivoide on todella hyvä, ohut mutta peittävä ja jättää mataksi jopa rasvaisen ihoni. Vastaa aiemmin suosikeiksi muodostuneita Diorin ja Chanelin voiteita hyvin.

 7. 9

  sanoo

  Oi kiitos tästä oli apua, olen juuri tuollaisen meikkivoiteen tarpeessa 🙂 Minusta muuten ihan tyylikkäät pakkaukset, ei sellaiset halvan näköiset :> minkähän hintaisia muuten ovat, en ole vielä hoksannut etsiä hyllyistä? 🙂

 8. 10

  sanoo

  vaikuttaa hyvältä, itekkin harkitsen noiden hankkimista, mutta minkä hintasia noi tuotteet on? tälläsellä budjetilla mitää kallista kyllä osteta… Eli siis mitä noi yksittäin ja yhessä maksaa?

 9. 11

  sanoo

  Olen itsekin tykästynyt tähän meikkivoiteeseen, lopputulos muistuttaa itselläni tosi paljon mineraalipohjan antamaa tulosta, mutta Fit Me näyttää iholla kuultavammalta. Suosittelin tätä itsekin yhdelle kaverilleni, joka on samanlaisella lääkekuurilla kuin sinäkin, kiva kuulla että se on toiminut siis sullakin!

  Maybellinelle annan myös iiisot plussat myös näiden tuotteiden pakkauksille! Yksinkertaiset ja selkeän tyylikkäät, jotka erottuvat marketin hyllyiltä ihan varmasti 🙂

 10. 12

  Anonyymi sanoo

  ooh äitil on tämmönen, ja oon miettiny et onko se hyvä. en vaa haluu ite valita sävyä, koska osun aina väärään .__. mietin vaa, et mistä löytäis oikeesti ammattitaitoista apua oikeen sävyn valintaan, eikä vaa mitää perusmarkettimyyjää.

 11. 13

  sanoo

  oon kuullut että noi tuotteet ei kestä hyvin runsaasti rasvoittuvalla/öljysellä iholla, mitäs olet mieltä ?

  • 13.1

   Juuu sanoo

   Mulla on rasvainen iho, ja ei oikein kestänyt. Meikkivoiteeni oli sävyssä 104, jonka luulin olevan vaalein sävy sillä purkissa luki ”sopii erityisesti vaalealle iholle”. Voi toki olla vain minun ihoni, mutta ihollani tämä 104 sävy hapettui oranssiksi, ja päivän päätteeksi ei sitten enään huomannut oliko meikkivoidetta vai ei.

   • 13.1.1

    Juuu sanoo

    Ja lisään vielä – pidän sarjan peitevoiteesta ja puuterista, mutta meikkivoide ei sopinut MINUN iholleni.

 12. 14

  Anonyymi sanoo

  Mulla on nyt kanssa Roaccutan-kuuri ja oon itse nuo kyseiset tuotteet todennut hyviksi! 🙂 Ja jopa kerrankin löytyi mun vaaleaan ihon sävyyn sopiva meikkivoide! Tykkään 🙂

 13. 15

  sanoo

  Oon myös ihan hurahtanu tähän FIT ME -sarjaan! Omistan tällä hetkellä meikkivoiteen ja peitevoiteen, ja oon sun kaa täysin samaa mieltä. Suosittelen muidenkin kokeilemaan 🙂
  Itellä sävy 115 ja sulautuu ihoon ja ihonväriin paremmin ku mikään muu kokeilemani meikkivoide!

 14. 16

  sanoo

  Itse ostin tuossa noin viikko sitten samat, paitsi puuterin numerolla 115 ja voin sanoa, että ihastuin ikihyviksi! Hus pois kamala Dream Matte Mousse mössö, ei tule ikävä!

  Peiteaine on ihanan peittävä, vaikka kiiltääkin iholla, mutta kun sitten tuputtaa puuteria päälle (joka on mielestäni vaalentaa vielä hieman ihoa), niin lähtee kiilto ja äkkiä! Ja meikki pysyy hyvänä koko päivän!

  Olen itse ihastunut näihin ja ehkä kun naama ei muuten enää punoittele, tai siis se ei enää näy, niin ehkä uskallan hieman punaa tuoda poskille – ja kauan haaveissa on ollut punata myös huulet, kun pohjustus on muun kasvojen osalta kunnossa 🙂

 15. 17

  sanoo

  Ostin tänään juuri tuon peitevoiteen ja koko tuoteperhe kiinnostaa kovasti. Näidenkin viestien ja tämän postauksen rohkaisemana taidan kokeilla meikkivoidetta ja puuteria:)

 16. 18

  sanoo

  Ihanaa kun kirjoitit postauksen Fit-me tuotteista. Olenkin harkinnut ostoa, mutta en ole ollut varma. Tämä postaus vahvisti päätöksen. Nykyisen meikkivoiteen loputtua ostan fit-me meikkivoiteen.

  Muuten, tiedätkö mitään pohjustusvoidetta, joka pienentäisi ihohuokosia?
  Olisi kiva tietää sellaisesta, noin valokuvauksen kannalta.

 17. 19

  S sanoo

  Itellä kans tuo meikkivoide, mutta sävy 115 (punapohjaiselle iholleni just bueno!), enkä voi kun kehua! Täydellisesti sulautuu iholle, ja pystyy kerrostamaankin vaivattomasti. Kaiken lisäksi tää on ensimmäinen omistamani meikkivoide, joka oikeasti tuoksuu hyvältä! 😀 ei siis perus meikkivoiteelta, vaan siinä on selkeästi joku hyvä tuoksu mukana, ahh <3 Plussaa tuo mulle myös se, että pullo ei näytä sellaiselta halvalta, vaan on simppeli ja elegantti, tuo mieleen jonkin selektiivisen meikkivoiteen (:

  Peitevoidettakin aion kokeilla, kunhan saan edellisen lumeneni käytettyä!

 18. 20

  Helena sanoo

  Kiitos postauksesta! Olen harkinnut noiden hankkimista seuraaviksi meikkipohjatuotteiksi, ja taidankin toteuttaa aikeeni. 🙂

 19. 22

  sanoo

  Itsekin olen miettinyt tätä FIT ME-juttua.. Mutta paketissa ei ainakaan mun nähden sanota, että onko se sopivampi kuivalle, vai rasvoittuvalle iholle. Itselläni on sekaiho, joka ainakin talvella vaatisi kosteuttavaa meikkipohjaa.

  Sävyn valintaa helpottaisi sekin, jos nuo 100- 200- ja 300-luokat olisi jaoteltu vielä punaiseen taittuviin ja keltaiseen taittuviin. Itselläni ainakin on sellainen himpun verran 'orientaali'iho, joka sitä keltaisempaa vaatisi.. Luulin aina ennen olevani hyvin, hyvin vaaleaihoinen, mutta enpä taida ollakaan.

 20. 23

  sanoo

  Mulla kävi viime kauppareissulla tuo meikkivoide kädessä. En ostanut. Ja nyt tätä lukiessa oon tyytyväinen etten ostanut. Oon niin vaalee, siis NIIN VAALEE, ettei mulle löydy oikeen väristä meikkivoidetta mistään ;( sniff.

  • 23.1

   sanoo

   Kannattaa katsastaa Illamasquan Rich Liquid Foundation, siitä löytyy sävyjä aina vitivalkoisesta tummanruskeaan 🙂 Lisäksi sisältää runsaasti pigmenttiä, minkä ansiosta peittokyky on loistava ja se on superriittoisaa.

  • 23.2

   sanoo

   Myös Skin Basesta ja Light Liquid Foundationista löytyy erittäin vaaleita sävyjä ja myös SB:ssä on se valkoinen, jota voi käyttää vaikka blendailuun jos ei muuten saa tarpeeksi vaaleeta. Kannattaa myös katsastaa Grimasin meikkivoiteet, sekä nestemäisestä meikkivoiteesta, että kakkumeikkivoiteista löytyy erittäin vaaleita sävyjä. Grimasin G0 taitaa olla yksi vaaleimmista Suomen markkinoilta löytyvistä meikkivoiteista.

 21. 24

  sanoo

  Toi 110 oli sittenkin aivan aavistuksen vaaleampi kuin Lancômen 010, 120 näytti olevan jo lähempänä kesäsävyäni (kesäisin oon kellertävämpi) ja vieläkin odottelen jos saisin jälkilähetyksenä sen 115-sävyn, jotta pääsisin kokeilemaan…

  Tosin, nyt sit tietysti olin Egyptissä ja olen ruskea kuin mikä. 😀

 22. 25

  Anonyymi sanoo

  Onko tuo peitevärin sävy 15 keltapohjainen? Itse en tuota sävyä ole löytänyt mistään, ainoastaan 10 ja 20 ovat osuneet silmääni, mutta tuo 10 on sitten taas ikävän oranssin näköinen minun mielestäni 😐

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *