Smell this!

En ole koskaan aiemmin elämässäni tainnut kuluttaa loppuun hajuvettä, jonka olisin ihan itse itselleni ostanut. (En ole tosin ostanutkaan elämässäni kovin montaa hajuvettä.) Tuntuikin siis aivan erityisen hienolta, kun Diorin Dior Addict Shinen (EdT) viimeiset pisarat pirskoutuivat päälleni.

Täytynee tunnustaa, että olen leikkinyt tämän kanssa teiniä hajuvesiosastolla: napannut pullon käteen, suihkinut pari suihkusta, suihkaissut vielä pari suihkausta ja sitten vielä pari suihkausta, laittanut pullon takaisin hyllyyn ja palannut sitten kuitenkin vielä suihkaisemaan pari suihkausta. (Kavereitani en tällä sentään ole ruiskutellut, vaikka sekin tosin kyseisen kuluttajaryhmän tapoihin näyttää yllättävän usein kuuluvan…) Tämä ihan vaan siksi, että tuoksu on melko kevyt eikä mielestäni kestänyt iholla kovin hyvin (esimerkiksi Miss Dior Cherie L’eau:n tuoksu tuntuu vielä omassakin nenässä monen monta tuntia suihkauttelun jälkeen, vaikka sekin on EdT.).

Olen todella nirso hajuvesien suhteen, mutta tästä minä tykkäsin. Mikään ihan mieletön imppaan-yötä-päivää-itseni-tällä-pyörryksiin -hajuvesi tämä ei kuitenkaan ole enää hetkeen ollut (kuten aluksi), mutta varsin mukava silti. Tuoksu on kivan kevyt ja raikas ja kuuluu kukkais-hedelmäisiin tuoksuihin. Jotenkin sellainen hieman klassinen, mutta silti kevyesti sitruksinen olematta kuitenkaan liian sitruksinen. Tämä on naisellinen, mutta silti hieman tyttömäinen mielestäni. Mukavan kepeä arkituoksu, siis. (Harmi vaan, ettei hinnassa ole Suomessa ainakaan mitään kepeää: 20 ml tuoksu maksaa yli 50 euroa!)

Pakko muuten kommentoida Diorin kummallista tuoksupolitiikkaa tähän väliin. Diorilla on ollut jo muutaman vuoden ajan (vuodesta 2007?) asti myynnissä Miss Dior Cherie EdT.
Nyt tuoksu uudistettiin, mutta tuoksun nimi on edelleen Miss Dior Cherie EdT. Tuoksussa on jotain samaa, mutta se on selkeästi eri tuoksu.

Tuoksua jo aiemmin käyttänyt asiakas nappaa siis hyllystä vanhan tottumuksensa mukaisesti Miss Dior Cherie EdT:n ja yllättyy kotona, kun tuoksu onkin erilainen. Mitä ihmeen järkeä on vaihtaa itse tuoksu, mutta pitää tuoksun nimi samana, jos pakkauksen ulkonäkökään ei oikeastaan muutu? Oudoin veto ikinä, sanon minä.

Sitten takaisin omiin tuoksuihini.

Useampi on kysellyt tuoksupostauksen perään ja vaikka sellainen on joskus aiemminkin tullut, niin kerrataan nyt vielä, mitä tuoksuja minulta tällä hetkellä löytyy omasta käytöstä. (Vessanraikastimet olen jättänyt tästä pois.)

Tykkään siis etupäässä kevyistä ja raikkaista, mutta naisellisista tuoksuista, joissa saa olla ripaus sitrusta. Esimerkiksi Kenzon L’eau Par Kenzo on minun makuuni liian mitätön vaikka kevyt ja raikas onkin ja Versacen Versense jo sitten liian sitruksinen. Olen hyvin nirso. Äklömakeat ja liian vhvat tuoksut aiheuttavat minulle helposti migreenin, vaikka yritänkin niitä ahkerasti töissä kokeilla siedätyshoitona.

Helpoiten makuani kuvaa Diorin Miss Dior Cherie L’eau, joka on juurikin kaikkea sitä, mistä minä itse tykkään. Kevyt, raikas, hieman sitruksinen, naisellinen ja silti tyttömäisen kepeä.

Toinen suosikeistani on Mariah Careyn Luscious Pink, joka on myös kaikkea sitä mitä edellinen, mutta selkeästi erilaisella tavalla. Tämä on hieman pehmeämpi ja miedompi eikä pysyvyys ole yhtä loistava kuin Miss Dior Cherie L’eaussa. Tätä minulla on lisäksi vielä puolikas ystävältäni saama jättipullollinen (100 ml).

YSL:n Babydoll poikkeaa kahdesta edellisestä siinä mielessä, että vaikka se onkin kaikkea sitä, mitä nuo kaksi muutakin ovat, on se hieman makeampi. Tässä on sitruksisuutta, mutta mm. ananas, omena, mustaherukka ja ruusu antavat tähän kivoja vivahteita. Astetta aikuisempi samaa linjaa edustava tuoksu, kuin kaksi muutakin, mutta silti kivan leikkisä.

Guccin Eau de Parfum II on hieman erilainen kuin muut tuoksuni ja jollain tavalla hieman tyylikkäämpi ja aikuisempi kuin muut tuoksuni, muttei silti mikään vahva tai tyylistäni poikkeava. Tässäkin on kevyt sitruksisuus antamassa raikkautta ja mustaherukka tekee tähänkin herkullisen lisän, johon erilaiset kukat tuovat naisellisuutta. Kuten olen aiemminkin sanonut, käytän tätä, kun minun tarvitsee olla hieman asiallisempi.

Raikkaiden tuoksujen kategoriaan sopii myös lahjaksi saamani DKNY:n ompputuoksujen kaksipäinen käsilaukkukoko, jonka toisessa päässä on omenaisen fressi ja kirpsakka perus Be Delicious ja toisessa päässä puolestaan oma saman linjan suosikkini Be Delicious Fresh Blossom, jonka kirpsakkuutta on pehmennetty hieman kukkaisuudella. Eivät täysin suosikkejani, mutta tulevat kyllä käytetyiksi.

Massasta selkeästi poikkeava tuoksu on Cleanin Warm Cotton. Cleanin tuoksuissa on jujuna se, että ne imitoivat nimensä mukaisesti raikkautta: puhdasta pyykkiä, saippuaa, puhdasta puuvillaa (puhtaat lakanat), suihkunraikkautta… Näitä käyttävät paljon sellaista työtä tekevät ihmiset, jotka eivät voi työnsä luonteen vuoksi käyttää hajuvesiä (esim. sairaaloissa työskentelevät ihmiset). Cleanin tuoksut ovat todellisia mielipiteenjakajia ja toiset innostuvat niistä täysillä ja toiset taas eivät voi millään ymmärtää, miksi joku tahtoisi tuoksua puhtaalle pyykille.

Itse tykkään kovasti tuoksua silloin tällöin ihan vaan puhtaalle. Warm Cotton tuo selkeästi mieleen puhtaat lakanat ja pyykit ja joinakin päivinä on vain mukava tuoksua sille. Tämä on oma suosikkini Cleanin tuoksuista, mutta esim. Fresh Laundry on myös todella suosittu. Suomessa Cleanin tuoksuja myyvät tällä hetkellä vain Kicksit.

Itse säilytän tuoksuja niiden omissa pahvipakkauksissaan, sillä vaikka itse tuoksupullo onkin usein kaunis sisustuselementti jo itsessään, antaa pahvikotelo sille hyvän suojan valolta ja parantaa siten tuoksun kestävyyttä. Valo ja lämpö ovat tuoksun kaksi pahinta vihollista, joten otollisin paikka tuoksun säilyttämiselle olisi sen oma pahvikotelo, joka majailisi esimerkiksi vaatekaapissa.

Millaisista tuoksuista te tykkäätte ja mitä tuoksuja teiltä tällä hetkellä löytyy? Entäpä kuinka usein niitä tulee käytettyä ja kuinka te niitä ylipäätänsäkään säilytätte?

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Mä en hirveästi pidä hajuvesistä, ja siksi käytänkin aika harvoin mitään tuoksua. En voi sieltää liian voimakkaita ja hyttysmyrkylle tuoksuvia hajuvesiä (järjestäen kaikki haisevat nenääni hyttysmyrkkynä tai muuna kamalana hajuna). Tällä hetkellä käytän Kenzon Amouria ja Escadan pari vuotta sitten lanseerattua kesätuoksua, jonka nimeä en muista. 😀

 2. 2

  sanoo

  No voi peppu menin just toivoo iskältäni tuliaiseks tota Diorin hajuvettä ja tietenkin oon haisutellu sitä vanhaa! No saa luvan olla hyvä jos se sen muistaa tuoda. 😀

 3. 3

  sanoo

  JLCHARLOTT4: Minä olen toisaalta ihan kateellinen niille, joiden makuun menevät lähes kaikki tuoksut. :/

  Tiia: Toivottavasti tulee sellaista, mistä pidät. Mutta kuten sanoin, niin ärsyttävää tosiaan, että vain itse tuoksu muutetaan ja käy juurikin tuollaisia tilanteita. :/

 4. 4

  BabyDoll sanoo

  Mäkin tykkään YSL:n Babydoll- hajuvedestä 🙂 Muita suosikkeja on Victor & Rolfin Flowerbomb ja Lolita Lempickan paprikanmuotoisessa pullossa oleva hajuvesi.

  En kyllä oikein ymmärrä miten nuo Clean-tuoksut eroavat normaalista hajuvedestä. Jos joku ei työnsä puolesta saa käyttää hajuvesiä, niin eikö kielto koske silloin kaikkia hajuvesiä riipumatta siitä miltä tai miten voimakkaalta hajuvesi tuoksuu. Hajuvesiallergialla ei ainakaan omalla kohdallani ole mitään tekemistä tuoksun voimakkuuden kanssa, vaan ikävän reaktion voi saada aikaan jo erittäin mietokin tuoksu. Toki voimakkasta hajua on "vaikeampi" paeta kuin mietoa, mutta esim. hoitotyössä, jossa potilas ei voi poistua paikalta hoitajan hajuveden katkun ahdistellessa voi mietokin tuoksu olla aivan liikaa.

 5. 5

  Anonyymi sanoo

  täällä ilmoittautuu kevyiden tuoksujen ystävä :). hyllystä löytyy DKNY women edp, elizabeth ardenin green tea scent spray, calvin kleinin eternity moment edt, diorin j'adore edp sekä hieman voimakkaampi armanin diamonds edt pimeisiin talvi-iltoihin ja juhlakäyttöön.

  sain juuri metsästettyä myös kappaleen takavuosien suosikkiani rochasin tocadea, joka muistaakseni tuoksui ainakin omaan nenääni sellaiselta saunanjälkeispuhtaalta – toivottavasti mielikuva on oikea, eikä postilaatikosta pöllähdä 100 ml migreenipöpöjä ;)…

  babydoll-pulloa hipelsin ranskassa tax freessa, mutta jätin kuitenkin hyllyyn koska muistelin sen olevan pitkäaikaisemmassa käytössä omaan makuuni hieman liian makeahko.

  /nanna

 6. 6

  Anonyymi sanoo

  Minulla on myös tuo Guccin tuoksu, tykkäsin siitä ensin kovasti mutta nyt on jäänyt käyttämättä. Vähän ehkä liian naisellinen minun makuuni, tykkään enemmän raikkaista tuoksuista kuten Davidoffin Cool Water. Tuo DKNY:n sauvan vaaleanpunainen versio on myös vallan ihastuttava! Olen käyttänyt Be Deliciousia jo vuosikaudet, mutta tuo keveä kukkaisversio aiheesta toimii mielestäni vielä paremmin!

 7. 7

  sanoo

  Mun suosikit kuuluvat ehdottomasti raikkaisiin ns. vesituoksuihin. Suosikkejani on Armanin Acqua Di Gio, Bvlgarin Aqva Pour Homme, Cliniquen Happy for Men sekä aromaattisempi, tällä hetkellä käytössäni oleva Versacen Pour Homme. Itse olen kovasti harkinnut tuota Cleanin tuoksua, pitäneekin mennä nuuskimaan sitä tässä joku päivä taas jos vaikka tarttuisi mukaan…

 8. 8

  sanoo

  Itse olen ihastunut tuohon Miss Dior Chérie -tuoksuun (ja käyttänyt jo pari pulloa), mutta jos sitä on uudistettu niin oh no! Nyt minulla on käytössä Armanin Idole ja Chloén tuoksu (jonka pullossa se vaalea nauha).

  Olen kokeillut paljon erilaisia tuoksuja ja olenkin pyrkinyt ostamaan joka vuosi vähintään yhden uuden tuoksun, jota minulla ei ole aiemmin ollut. Ralph Laurenin Romancesta pidän edelleen, samoin Bossin Womanista sekä Lancômen Hypnosesta. Vaikka onhan noita ihania tuoksuja paljonkin, kun käy Stockalla haistelemassa :-).

  Itse en ole koskaan sietänyt Chanelin No 5:sta, oli sitten miten kulttituoksu tahansa – mun mielestä se haisee kissanpissalle. Samoin monet muut tuona aikakautena kehitetyt tuoksut (tai hajut..). Myös Riccin L'Air du Temps saa henkeni salpautumaan, samoin Poison jne.

 9. 9

  neutraali sanoo

  BabyDoll: Jos on sellaisessa työssä, jossa ei saa "erottua" tuoksunsa kanssa syystä tai toisesta, vaikka tuoksuallergioista ei tarvitsekaan huolehtia, niin nämä Clean-tuoksut voivat olla ihan omiaan. Tällaisesta työstä esimerkkinä juurikin eräät hoitoalan tehtävät. On monia töitä, joissa oma persoona pitää jättää taka-alalle ja pyrkiä olemaan melko neutraali, jolloin voimakkaat tuoksut ja värikkäät meikit saa unohtaa – silti voi ja ehkä on toivottavaakin ehostaa itseään luonnollisen näköisellä meikillä ja tuoksuttaa itseään hiukan jollakin melko neutraalilla.

 10. 11

  sanoo

  Oma suurin suosikkini on Viktor & Rolfin flowerbomb (jonka poikaystävä oli ostanut minulle yksi päivä, ihan muuten vaan), talvisin suosikkituoksuni on escadan magnetism ja ikuinen suosikkini on se donna karanin vihreä. Tosin rakastuin myös donna karanin uuteen, siihen liilaan tuoksuun, joku berry? Pakko saada aina kesätuoksu.

  Olen muuten todella nirso tuoksujen suhteen, uuden etsiminen on tuskaa. Tässä yksi päivä kokeilin sitä versacen vaaleanpunaista tuoksua, missä on se järjetön timanttikorkki, on aina tuoksunut mun mielestä todella hyvälle. No suihkaisin sitä kerran kevyesti ranteelle, ja sain ihan järkyttävän pahoinvoinnin ja päänsäryn. Ei kiitos. Mulle käy näin tosi usein…

 11. 12

  sanoo

  Jokunen vuosi sitten tutuistuin Lolita Lempicka edt:een. Aivan ihana tuoksu, kestää iholla kauan, mutta ei kuitenkaan ole raskas tuoksu. Harmi vaan, että sitä ei tuoda lainkaan Suomeen, mutta onneksi on internetin ihmeellinen maailma. 🙂 🙂 Lolita on mulla käytössä juhlatuoksuna. Arkeen sopiikin sitten paremmin D&G Light Blue. Tykkään myös kovasti käytössä olevasti Calvin Klein Obsession (for women) tuoksusta.

  Omistan siis vain nämä kolme tuotetta ja ne ovat kylpyhuoneessa sisustuselementteinä (ilman pahveja). Lolitan pullo on ehdottomasti esillepantavin. Nätti kuin mikä.

  Tykkään itse siitä, että on vain muutamia tuotteita käytössä, koska silloin jostain tuoksusta tulee se oma tuoksu.

 12. 13

  Anonyymi sanoo

  Minulla ei ole yhtään hajuvettä enkä niistä välitä, mutta tuo Clean kuulostaa oikeastaan mielenkiintoiselta. Pitää ehkä mennä niitä tuoksuttelemaan 🙂

 13. 14

  sanoo

  Samis tuoksumaun suhteen 🙂 (sillä kaksipiippuisella tosiseikalla, että näiden _lisäksi_ kelpuutan kymmeniä muitakin tuoksuja…)
  D&G Light Blue on Armanin Acqua di Gion kanssa lemppareista parhaat… jotenkin voisi ajatella niiden istuvan omaankin makuusi?

 14. 15

  sanoo

  BabyDoll: Tuoksuvat sille, kuin olisit käyttänyt huuhteluainetta. Toki jokainen varmasti tietää oman työnsä rajoitukset tuoksujen suhteen, mutta moni käyttää noita sellaisessa työssä, jossa tuoksujen käyttö on rajoitettua, mutta ei koe omasta puhtaalle tuoksumisesta olevan kellekään haittaa. En siis usko, että kukaan näidenkään kanssa pörrää sängyssä pakostikin makaavie potilaiden edessä. 😉

  nanna: Jatkuvasti ja päivittäin käytettynä en minäkään varmaan BabyDollia kestäsi. :/

  Anonyymi: Ja DKNY:n uudet omput ovat muuten myös aika hauskoja. 🙂

  juárez: Oi, varsinkin tuo Versace on ihana. 🙂

  Laura: Minusta on aina hauskaa, kuinka venäläiset naiset lähes kaikki tahtovat tuota Chanel vitosta. Tosin hauskin oli eräs aasialainen mies, joka ei voinut millään hyväksyä, ettei miehille ole omaa Chanel vitosta… 😉

  neutraali: Kiitos, osasit sanoa tuon hyvin. 🙂

  nonnu: Kiitos. 🙂

  Weezer: Itse tykkään juuri enemmän noista DKNY tuoksuista verrattuna niihin varsinaisiin Dona Karanin tuoksuihin. Minustakin se uusin DKNY:n violetti omppu oli varsin hauska. Ehkä hieman liian makea jatkuvaan käyttöön minulla, mutta varsin kiva kuitenkin. 🙂

  Caitia: Harmi, ettei Lolitan tuoksuja tuoda Suomeen. :/

  Anonyymi: Käy ihmeessä tuoksuttelemassa. 🙂

  Triina: Tässä se hankaluus tuleekin, sillä Light Blue on jo liian sitruksinen ja Acqua di Giokaan ei vaan ole kolahtanut oikein. :/

 15. 16

  sanoo

  Elämäni suurin rakkaus on ehdottomasti Dolce & Gabbanan Light Blue! Mielettömän seksikäs ja elegantti 🙂 Kumppanillani on citrus allergia jonka takia joudun jättämään pullon nykyään kauppaan.

 16. 17

  Anonyymi sanoo

  No ostin just miamista britney spearsin fantasyn 🙂 tosi mukava tuoksu,mutta mäkin haluisin ton miss diorin cherien,niin söpö pullokin.

 17. 18

  Anonyymi sanoo

  Tosta muuten tulikin mieleen kun sanoit, että lämpö ja valo ovat tuoksujen pahimmat viholliset. Niin olen minäkin aina luullut, mutta kauppojen tuoksuhyllyt antavat juuri toisenlaisen kuvan, kun hajuvedet on pakattu tiiviistii matalille hyllyväleille ja niiden päällä kunnon kuumottavat loisteputket. Lämmön voi jopa tuntea kun poimii esimerkiksi testerin hyllystä ja sitä nuuskaisemalla sen suutinosasta voi jopa haista "palaneenkäryä". Ei siis aivan sananmukaisesti palanutta, mutta ainakin lämmenneen ja muuttuneen hajun. Tästä voineen päätellä myös tuoksun itse pullossakin muuttuneen, vaikkei välttämättä yhtä pahasti..

 18. 19

  sanoo

  Käytin 10 vuotta Lancomen Aromatonic vartalosuihketta. Ihanan raikas sitruunainen joissa on hieman vihreää teetä! mutta enää en löydä tuota tuoksua mistään! nyt on siis haussa uusi suosikkituoksu…

 19. 20

  Anonyymi sanoo

  Minne suosittelemasi Highlight-tuotteet ovat hävinneet? Olisi taas kiva ottaa vinkkejä pitämistäsi tuotteista! 🙂

 20. 21

  sanoo

  oho 😮 oon aina säilyttäny hajuvedet hyllyllä esillä, en edes ajatellu et ne voisivat mennä siinä huonoksi 😮 tai huonommaksi

 21. 22

  sanoo

  Emo: Tuo on kyllä monen mieleen. 🙂

  Anonyymi: On muuten jännä juttu, että Britneyn tuoksujen maahantuonti Suomeen lopetettiin. :/

  Anonyymi: Tämä johtuu siitä, että liikkeet ja hyllyt suunnittelevat typerät insinöörit, joilla ei ole mitään ymmärrystä asioista. Hyllyjen ja lamppujen lämpötiloista on jatkuvaa vääntöä aina ja pistää kyllä itsellänikin ihan vihaksi välillä, kuinka lämpiminä hyllyt ovat joissakin liikkeissä. :/

  Anonyymi: Ei ole tullut mitään erityistä mieleen hetkeen, tuntosarvet ovat kyllä kokoajan pystyssä. 🙂

  kaisakaisa: Jos tuoksut ovat aktiivikäytössä ja kuluvat ihan hyvää tahtia, hätää tuskin tulee, mutta jos eivät, niin suosittelen muuta säilytystapaa. 🙂

 22. 23

  Cerp sanoo

  Tuo clean kuulostaa kiinnostavalta! Paljon nuilla on hintaa? Oon jo melkein hoitsu! 🙂

 23. 24

  Anonyymi sanoo

  Minä pidän Guccin Envy me ja Lancomen Miracle tyylisistä tuoksuista 🙂 Saattaa myös vaaleanpunaisilla pulloilla olla vaikutusta. ;D Olen tosi huono ostamaan hajuvesiä, kun kaupoissa kun suihkauttaa niin tietysti hajuvesi haisee karmealle, enkä jaksa odotella sen tuoksun muuttumista iholla ja en oikein ymmärrä niitä paperilappusia mihin tuoksutellaan. 😀 En saa niistä mitään irti. 😮

  Olisi minulla myös pieni probleema. Käytän BareMineralsin mineraalimeikkipohjaa sävyssä Light ja nyt aloin käyttämään Xen-Tan -itseruskettavaa (joka on muuten huippu! _LUONNOLLISEN_ näköinen rusketus eikä haise todellakaan itseruskettavalle), niin pitäisi hommata vähän tummempi. Mikä olisi hitusen tummempi sävy BM:ltä, mutta ei punakka tai oranssi vaan lähinnä kellertävä/oliivin sävyinen? 🙂

 24. 25

  Anonyymi sanoo

  Hei! Lushista.. Kuinka kauan tuo Baby Face kesti käytössä? Suosin luonnonkosmetiikkaa, ja tuo ihana herkku houkuttelisi… =) *Debs*

 25. 26

  Anonyymi sanoo

  Minä käytän tuoksuja varsin vähän ja harvoin. Teen usein keikkahommia hoitoalalla, enkä käytä töissä oikeastaan koskaan hajuvettä. Tosin ei sitä joka paikassa ole kiellettykään, joten voisin käväistä Kicksissä nuuhkuttamssa noita Cleaneja.

  Olen kevyiden ja raikkaiden tuoksujen ystävä. Saan ihottumaa ja kylmiä väreitä kun muistelen miten joskus varhaisteininä marinoin itseni tätini Opiumilla ja lähdin kouluun…

  Tällä hetkellä kaapista löytyy seuraavat tuoksut: Ralph Laurenin Polo Sport Woman, Ralph Laurenin Ralph, Carolina Herreran 212, Calvin Kleinin Truth ja femmalla joskus Lidlistä ostettu Suddenly Uno -niminen hajuvesi. Jälkimmäinen tuoksuu muuten (yllättävää kyllä)ihollani oikein kivalta ja olen saanut siitä jopa kehuja ihan vierailta ihmisiltä 😉

  T: Dara

 26. 27

  Julia sanoo

  Yhden hajuveden olen saanut elämäni aikana kulutettua, nimittäin Nina Riccin olikohan se Nina-tuoksun, kuiteskin sellaisessa omenan muotoisessa pullossa. Todella hyvä ja kevyt tuoksu, nyt on jo toinen menossa. 🙂 Toinen, mitä käytän paljon on Versacen Bright Crystal, johon olen kanssa hyvin mieltynyt. Ihana tuoksu!
  Seuraavaksi himottaisi ostaa tuo BabyDoll tai Miss Dior Cherie.. 🙂

 27. 28

  Anonyymi sanoo

  Revlonin colorstay meikkivoide, en tiedä oletko perehtynyt, mutta kysyisin sellaista kuin; tätä tuotettahan myydään kuivalle ja normaalille iholle sekä rasvaiselle ja sekaiholle. Itselläni ongelmana on ollu ihossa olevien kuivien kohtien korostuminen meikkivoiteen laittamisen jälkeen, ja ihoni on sekaiho, mutta ei kovinkaan rasvoittuva. Joten, mitä mieltä, kannattaako ottaa kumpi versio? Onkohan nuo kaksi eri versiota kuitenkin yhtä peittäviä?

  Kiitos vastauksestasi =)
  Blogisi lukemisesta on tullut ihan arkirutiini, ja juttusi jaksavat _aina_ piristää! Olet selvästikin oikein herttainen ja suloinen tyttö (:

 28. 29

  sanoo

  Omistan vain kaksi hajuvettä, toisen voitin palkintona ja toisen sain joululahjaksi.
  Tuoksu, minkä voitin on Make Up Storen joku tuoksu mustassa pullossa, jossa vaaleanpunaista tekstiä. Se on aivan käsittämättömän ihana! Hieman säästellen sitä tulee siis käytettyä… Mielestäni on hauska juttu, että vaikka sitä en itse valinnutkaan, satun silti pitämään siitä.

  Toinen tuoksuni on The Body Shopin Japanese Cherry Blossom, joka sekin on aivan ihana! Harmi vain, että tuoksu tuntuu haihtuvan iholta turhan nopeasti. :/ Siksi sitä ei tule niin käytettyä, kun pitäisi olla pullo mukana kaikkalla.

 29. 30

  Anonyymi sanoo

  Hei! 🙂 Oot joskus voivotellu, kun ei oikeen tahdo löytyä vedenkestävää ripsaria, joka pitäisi myös taivutukset, niin ootko kokeille koskaan Lorealin Telescopic ripsivärin waterproof-versiota? ( sininen puteli ) Mulla ainaki piti taivutukset hyvin, mutta se ei ehkä niinkään tuuheuta ainakaan mun ripsiä, mutta pidentää kyllä! 🙂

  T: Sonja

 30. 31

  Anonyymi sanoo

  Voi ei, onko Miss Dior Chérie muuttunut? Ihmettelin viimeeksi onko hajuvesimakuni muuttunut kun en enää suosikistani pitänytkään kun sitä haistelin testerinä, mutta tuossahan se olikin. Harmi, sillä vanha oli parempi ja sitä en ehtinyt ostaa vielä. 🙁

 31. 32

  sanoo

  Oma "nimkkotuoksuni" on pitkään ollut juuri tuo Gucci II, siis se pinkki versio. Ihana kevyt ja vademainen… Rakas, pari kuukautta sitten pois nukkunut mummoni sanoi minulle, kun sairaalassa hänen vuoteensa äärellä olin, että "sinä tuoksut ihanasti hallaimilta"… Eli vadelmilta. Tämä rakas muisto tekee tästä tuoksusta minulle erityisen rakkaan, kuin mummo olisi aina kanssani kun suihkutan tätä tuoksua iholle..

  Ja nyt kevään tullet (myös viime vuonna tosin) eräs lempparini on ollut YSL Young Sexy Lovely. IHANA kepeä, flirttaileva, kukkainen, nuorekas ilman että olisi millään tapaa teinituoksu (olen 24-vuotias).
  Ja jollain tapaa se on hurmaava, kevyt tuoksu, jossa on sitä jotain… Tämä on ostoslistallani kesäksi; Gucci II tuo niin paljon arkojakin muistoja mieleen, että sitä käytän aivan erityisissä tilaisuuksissa, vaikka eräs lempituoksuistani onkin.. Mutta YSL – se on raikasta nuorta naisellisuutta parhaimmillaan!

 32. 33

  sanoo

  Cerp: 30 ml taitaa olla Suomessa 49€ jos en ihan väärin muista ja 50 ml 79 €. Vähän hintavia, mutta kestävät kyllä onneksi hyvin kun ovat EdP-versioita. 🙂

  Anonyymi: Lappu aina vähän vääristää tuoksua, mutta sille ensin tuoksuttamalla saa jo hieman suuntaa, haluaako edes kokeilla omalle iholleen tuoksua.
  Kiitos Xen-Tan vinkistä!
  Seuraava sävy olisi sinulle varmaankin Medium Beige. 🙂

  Anonyymi: Minä vähän lutrailin ja tuhlailin, joten kesti vain kuukauden. Kestäisi kyllä tuhlailematta varmaan 6-8 viikkoa. 🙂

  Dara: Yllättävistä paikoista voi tehdä hyviä tuoksulöytöjä. 🙂

  Julia: Bright Crysltasissa on ihana pullo! Ja on tuoksukin kyllä varsin ihana. 🙂

  Anonyymi: Mielelläni auttaisin, mutta tuosta meikkivoiteesta minulla ei ole yhtään mitään tietoa. :/

  maria: Pitäisi tuoksutella enemmän TBS:n tuoksuja, sillä moni on löytänyt sieltä hyviä. 🙂

  Sonja: Ongelmana on itseasiassa ollut, etten ole löytänyt taivutukset pitävää vesiliukoista ripsiväriä ja joudun siksi käyttämään vedenkestävää ja vedenkestävien ongelmana on, ettei mikään tunnu tuuheuttavan, Telescopickin vain pidentää ja erottelee. :/ Mutta kiitos kuitenkin! 🙂

  Anonyymi: EdT muuttui tässä juuri keväällä. :/

  Nami: Tuoksuihin tulee kyllä niin paljon lisää kaikista ihanista muistoista. 🙂

 33. 34

  Anonyymi sanoo

  mari, joka haikailit lancomen aromatonicin perään : käy ihmeessä nuuskuttamassa elizabeth ardenin Green Tea Scent Spray:ta, se voisi olla hieman saman tapainen :)! tuoksu on hiukkasen vielä normaalia edt:a keveämpi, raikas ja puhtaan tuoksuinen. yksi omista lemppareistani, suosittelen :)!

  /nanna

 34. 35

  Ulpu sanoo

  Mä luin Sannin blogista KENZOn kukkaisvesistä ja nyt taisinkin vihdoin löytää itselleni The tuoksun! Tuoksuttelin laivalla viikonloppuna sarjan Eau de Fleur de Silk tuoksun. Ihanan mieto kukkaistuoksu. Mun on vaikea löytää kivaa tuoksua, koska oon jonkin verran herkistynyt tuoksuille ja hyvin usein hajuvedet tökkii tai ne on liian voimakkaita. Oon kuitenkin halunnut löytää jonkun kivan, miedon tuoksun, jota voisi vaikka ihan arkenakin joskus suihkauttaa. Nyt uskon ja toivon löytäneeni sen! 🙂

 35. 36

  Anonyymi sanoo

  Ohoo, ihana postaus 😀 Rakastan tuoksuja, mutta 99% saa niistä minulle pahan olon ja päänsäryn (ja eipä se hajukaan enää sen jälkeen ole niin kiva) 🙁 Ja monesti vielä jonkun aikaa tuoksua saa käyttää, ennen kuin herkistyn sille. Tiedätkö Virve, saako mistään näytteitä (muuten kuin kosmetiikkamyyjiltä kinuamalla.. :D)? Miniatyyrejakaan ei tule vastaan kuin laivalla, jossa tulee käytyä kerran kahdessa vuodessa… (Vai osaako joku vinkata?) Ja toisaalta jotenkin en enää edes kehtaa käyttää tuoksuja kuin rimpsalla, koska itse olen pahimmillani saanut sellaisen migreeni kohtauksen että makasin päivän oksentamassa vain siitä, että vieressäni istui henkilö, joka oli aiemmin pessyt kätensä voimakkaan tuoksuisella nestesaippualla (hemmetin palmolive-myrkyt) joten en halua vahingossakaan pilata kenenkään päivää istumalla hajuvesineni bussissa!

  Nuo Cleanit kuulostaa kyllä ihan ihmeellisiltä 😀 Siis puhtaan pyykin haju, häh? Eihän PUHDAS pyykki nyt millekään haise, paitsi ulkona kuivatettu haisee ulkoilmalle… Ja no, senkin hajun saa ihan ilmatteeks kun hengailee ulkona (metsän tuoksu on kyllä aika ihana, varsinkin näin keväällä, mutta jostain kumman syystä kun on ulkoilmaa haistellu tarpeeks niin haluaa että vaatteet ei haise edes sille :D) Ja "puhdas" eli jollain ihmeen myrkkyhajustearielilla pesty tai huuhteluaineella läträtty haisee vaan pahalle, ja toisaalta jos sille haluaa haista niin miksi ei voi vaan käyttää niitä pyykin pesemiseen..? Ei tajuu 😀 Pitääkin ihan mielenkiinnosta käydä tuoksuttelemassa jossain Cleanin näkemys puhtauden tuoksusta…

 36. 37

  sanoo

  Ulpu – hihii, vähänkö kiva että löysit Silk-tuoksun mun postauksen kautta…! 🙂 Joku siis oikeasti saattaa kiinnostua siitä mitä kirjoitan, jee! ^_^

  Virve – mä ostin just laivalta Babydollin (luulin muuten että se kirjoitetaan erikseen…. olenko nolannut itseni? :/ Pullossahan se lukee erikseen…) ja olen niiiiiin ihastunut siihen! Makea, mutta greippi tuo siihen ihanan pirteää raikkautta. Nam!

 37. 38

  sanoo

  nanna: Ihanaa, että tekin vinkaatte muille tietojanne täällä enkä minä vain yksinäni. Kiitos siis sinulle jälleen. 🙂

  Ulpu: Onnea tuoksun löytämisestä! Minulle ainakakin tulee aina todella hyvä mieli, jos satun löytämään tuoksun, jota voin käyttää jatkuvasti ilman migreeniä. 🙂

  Anonyymi: Ei oikein näytteitä saa muualta kuin nettihuutokaupoista oikeastaan. :/
  Nuo Cleanit tosiaan tuoksuvat samalle, kuin jos pyykki tuoksuisi pyykinpesuaineen tai huuhteluaineen jäljiltä sellaiselle neutraalin raikkaalle. 🙂

  Sanni: Et sinä vaan minä. 😉 Täytyykin korjata. Jotenkin automaatttisesti oletin, että Baby doll on Babydoll kuten samanniminen vaatekin. 🙂

 38. 40

  -m- sanoo

  "Mitä ihmeen järkeä on vaihtaa itse tuoksu, mutta pitää tuoksun nimi samana, jos pakkauksen ulkonäkökään ei oikeastaan muutu?"

  Olen ollut itsekin tällaisessa tilanteessa. Tykkäsin itse myöhäisteininä Versacen Versus -tuoksusta, joka siihen maailmanaikaan (90-luvulla) näytti tältä: http://www.reviewperfumes.com/versace/versus-donna

  Aivan yhtäkkiä kävi niin, että samalla nimellä myytiin aivan erinäköistä ja ennen kaikkea erilaista tuoksua.

  Pöh. Mä haluan tuon ysäri-versuksen vieläkin takaisin! 🙁

 39. 41

  Anonyymi sanoo

  Kyllä Cleanin tuoksuja ovat myyneet Suomessa Kicksien lisäksi Stockmann ja Sokos, jatkuvasti niitä on esillä kantistarjouksissa ja muutenkin. Oma suosikkini on ollut Shower Fresh, ja siitä tykättiin työpaikallakin kovasti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *