Sitähän sä kysyit

Kun aletaan puhua ripsiväreistä, on eniten kuulemani kysymys se, tykkäänkö nykyään eniten vanhasta suosikistani Max Factorin False Lash Effectistä, uudesta ihastuksestani Isadoran Big Bold Mascarasta vai kenties Max Factorin FLE:täkin runsaampaa jälkeä tekevästä False Lash Effect Fusionista.

Ihastuin FLE:hen ja FLEF:n Civer Girl -versioon Lash Blast Fusioniin aikoinaan, mutta sittemmin ripseni olivat kokeneet kasvupyrähdyksen NeuLashin avulla ja olin ihastunut IsaDoran suuriharjaiseen, välittömästi runsautta tuovaan Big Bold Mascaraan. Oli siis vaikeaa tietää todellista suosikkiani, sillä ripseni olivat olleet niin erilaiset kahta muuta mascaraa käyttäessäni.

Päätin siis ottaa revanssin näiden kolmen mascaran välissä ja kutsuin kuvausryhmän paikalle.

Kolme mascaraa, kolme harjan mascaramassaan dippausta ja kolmekymmentä harjanvetoa.

Mikä mascaroista suoriutui parhaiten?

Alkujaan suosikkini oli Max Factorin False Lash Effect, jolla sain ripsiini hyvin pituutta ja erottelua, mutta myös ihanaa tuuheutta. Ihan muutamalla vedolla efekti ei syntynyt, vaan temppi vaati erityistä levitystekniikkaa, jossa harjaa ei vedetä suoraan ripsien läpi tai siksakata, vaan jossa harjaa pyöräytetään ripsienpintaa vasten, jolloin massa tarttuu niihin, mutta ripset erottuvat hyvin.

Kolmellakymmenellä harjanpyöräytyksellä ja kolmella mascarandippauksella lopputulos oli hieman lisää pidennystä, mukava erottelu ja jonkun verran tuuheutta. Mascarassa on hyvää se, että tuuheuden rakentamista olisi voinut vielä jatkaa pidempäänkin, mutta koska vertailuolosuhteiden tulee olla kaikille mascaroille samanlaiset, lopetin tähän.

Tykkään lopputuloksesta, mutta työtä supertuuheiden ripsien saamiseksi joutuu tekemään melkolailla ja nämä kolmekymmentä harjanvetoa tekivät ripsistä vasta melko hentoiset.

Max Factorin False Lash Effect Fusion on eurooppalainen versio jenkkilän Cover Girlin Lash Blast Fusionista, josta siis aikaisemmin pidin. Fusionin tästä tekee se, että mascara tuo ripsiin sekä pituutta että tuuheutta ja mascan massa olikin hieman FLE:tä vahamaisempaa ja paksumpaa, mistä itse pidän kovasti.

Mascara toi selvästi enemmän runsautta kuin edellinen, mutta erotteli ripset yhä myös samalla. Tykkään tästä yhä enemmän kuin tavallisesta FLE:stä, sillä pitkät ripseni kaipaavat ennen kaikkea tuuheutta ja runsautta ja koin saavani niitä tämän vahamaisemmalla koostumuksella enemmän.

Tuuheuden rakentamista olisi voinut jatkaa vielä näiden kolmenkymmenen vedonkin jälkeen ja lopputuloks olisi yhä pysynyt siistinä.

IsaDoran Big Bold Mascara on ollut uusin ihastunukseni sen välittömästi tuuheutta ja runsautta tuovan koostumuksen vuoksi. Harja on muita kookkaampi ja toisin kuin kaksi muuta harjaa, on sen harja perinteisemmän mascaraharjan näköinen.

IsaDoran mascara tuo ripsiin niin hyvää tuuheutta lähes heti, että olin jo kymmenellä vedolla samassa tuuheuspisteessä kuin edellisellä mascaralla kolmenkymmenen vedon jälkeen. Kahdenkymmenen vedon jälkeen meinasin jo lopettaa, mutta jatkoin kolmeenkymmeneen vetoon asti.

Itseasiassa lopputulos tämän mascan kohdalla oli parhaimmillaan jossain kymmenen ja kahdenkymmenen vedon paikkeilla, jolloin kaikissa ripsissä oli runsaasti mascaraa, mutta ripset näyttivät yhä siisteiltä.

Mikä mascaroista oli suosikkini?

No ehdottomasti IsaDoran Big Bold Mascara, sillä sen kanssa tuuheuden ja runsauden sai huomattavasti haastajia nopeammin ja vähemmällä vaivalla.

Oletteko te kokeilleet näitä kolmea mascaraa? Mitä olette tykänneet? Mikä on oma suosikkinne?

(Ja niille parilla mascaranvedolla selviäville, jotka pyörittelevät vetojen määrälle silmiään kerrottakoon, että keskimääräinen ripsivärin vetojen määrä silmissä on yhteensä kuulemma noin 70 vetoa, minkä allekirjoitan itse mutisematta ja korotan toiseen potenssiinkin jopa joskus.)

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  itselläni on myös isadoran big bold mascara ja on suosikkini 🙂 toivottavasti tuote ei ikinä lähde pois myynnistä 😉

 2. 2

  sanoo

  Miksi oi miksi tuota ei FLEF:ia ole vedenkestävänä (tiedän kyllä ettei se olisi yhtä hyvä)? Tykkään FLE:n vedenkestävästä versiosta todella, mutta tuuheus olisi kiva lisä tähänkin.

 3. 4

  sanoo

  Hmph, mä olen aina hymähdellyt ripsivärimainosten "näin näyttävää jälkeä jo yhdellä vedolla".. Kyllä se vähintään 50 vetoa tarvitaan yleensä, yhdellä vedolla ei edes tuu väriä ripsiin 🙂

 4. 5

  sanoo

  Minä olen kanssa sellainen ikuisuussutija, että naurattaa mokomat yhden vedon ripsivärit. 🙂

 5. 6

  sanoo

  Mulla menee kyllä ripset sellaseen klimppiin jos vetäisin noin paljon vetoja 🙂 laskin aamulla, että laitoin alle 10 molempiin silmiin. Tosin, tykkään aika luonnollisesta lopputuloksesta enkä halua että ripset tarttuu yhtään toisiinsa… Vaativa. Diorin ripsarit antaa minusta aika kivasti väriä jo vähilläkin vedoilla. Tosin nyt käytössä oleva New look ei ole niin hyvä, kuin jotkut muut saman merkin ovat olleet…

 6. 7

  sanoo

  Mullekin ripsarin levittäminen on taidetta, harrastus, ei ihan liikuntasuoritus, mutta sinne päin. 😉
  Nyt tarvii kyllä kokeilla tuota Big Boldia. Tai siis kunhan Project 10 Pan loppuu. Ja jos sitä on vedenkestävänä markkinoilla. 🙂
  Mäkin olen niitä, jotka on odotellut, että eikö siitä fusionista voi pyöräyttää vedenkestävää versiota, mutta ei sitten vissiin – pyh.
  Jännä nähdä, olisiko Big Bold minun käytössäni haastaja kahdelle lempparilleni, eli Maybellinen Falsiesille ja tuolle FLE originaalille.

 7. 8

  sanoo

  Olisin kysynyt kun itsekin painiskelen saman ongelman kanssa; pituutta löytyy mutta tuuheutta ei sitten niinkään. Onko nämä marketti tuotteet sinusta jopa parempi ostos kuin "merkkituotteet"? Itse olen alustavasti käynyt kyselemässä tuuheuttavia ripsivärejä ja usein oon myyjä suositellut hypnose ripsaria. Olisiko kuitenkin niin että saisin paremman tuloksen halvemmilla tuotteilla? 🙂

 8. 10

  sanoo

  Mä laskin kans joskus ja ei kyllä millään saa seittemääkymmentä mun ripsiin millään ripsivärillä, edes kuivahtaneella, ehkä mun levitystapa on erilainen. Siksakkaan hieman, mutta niinhän ilmeisesti kaikki?

 9. 11

  Anonyymi sanoo

  tuskin sentään toiseen potenssiin, sehän tarkoittaisi 4900 vetoa.. 🙂

 10. 12

  Anonyymi sanoo

  paljonko nua kaksi jälkemmäistä ripsari oikeen maksavat ? Ois kiva kokalta nekin.

 11. 13

  sanoo

  isadora on minunkin suosikkini, aivan upeat ripset saa sillä tehtyä, ja ei todellakaan tartte montaa vetoa laitella 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *