Sensaatiomaistako?

Olen viimeaikoina peseskellyt kasvojani lähinnä Sensain (omaa sukuaan Kanebo) puhdistustuotteilla. Repertuaariini ovat kuuluneet kolme minulle uutta tuttavuutta:

Cleansing oil, Cleansing milk sekä Milky soap.

Sensain puhdistusrituaalin ideana on, että puhdistustuotteet on jaettu kahteen laatuun. Ensimmäisillä tuotteilla (step 1) puhdistetaan iholta kaikki rasvaliukoinen ja toisella vaiheella (step 2) kaikki vesiliukoinen. (Esimerkiksi Cliniquen kaksoispuhdistuksessa kun vaihe yksi on meikin pesuun ja vaihe kaksi ihon puhdistukseen.) Kummassakin vaiheessa tuotteita löytyy niin miedommin kuin voimakkaamminkin pesevistä vaihtoehdoista, mutta tuotteita ei ole varsinaisesti jaettu ihotyyppien mukaan vaan asiakas saa valita itselleen mieluiset lähinnä käyttötottumustensa mukaan. Sekä ensimmäisestä että toisesta puhdistusvaiheesta löytyy kummastakin neljä eri koostumusvaihtoehtoa.

Itse olen tykästynyt kaikkiin kokeilemiini Sensain puhdistustuotteisiin niin, että jatkan niiden kanssa ehdottomasti kokeilujani. Eniten ihastuin sarjan puhdistusöljyyn, joka puhdistaa iholta hyvin meikit ja liukenee vedellä huuhdottaessa pois iholta helposti jättämättä minkäänlaista öljyn tai kalvon tuntua iholle. Iho jää öljyn jäljiltä siis puhtaaksi, pehmeäksi ja mukavan tuntuiseksi.

Myös maitomainen puhdistustuote oli mukava tuttavuus. Maito poisti meikit iholta helposti ja vaivatta ja myös tämä liukeni veteen täysin vaivatta jättämättä sitä joillekin puhdistusmaidoille tyypillistä kalvon tunnetta iholle.

Käytin itse aina ykkösvaiheessa puhdistuksen apuna Sensain puhdistusliinaa (joka on yksi suurimmista rakkauksistani), mutta kokeilin tuotteet myös ilman liinaa ja ne liukenivat pelkällä normaalillakin vesipesulla helposti iholta pois.

Kakkosvaiheen Milky Soap oli niin ikään myös hyvä tuote. Tykkään siitä, että toinen käyttämäni puhdistustuote tekee sitten hieman ensimmäistä puhtaampaa jälkeä, mutta en tahdo ihon jäävän kiristävän kuivan tuntuiseksi. Asiantuntevin ammattitermein tämän voisikin kuvailla jättävän ihon sopivan natisevan puhtaaksi. Tarkoitan tällä sitä, että ihosta tulee todella puhdas ja ihan hitusen natisevakin melkeinpä, mutta oma pintakuivuuteen taipuvainen ihonikaan ei jää tämän jälkeen yhtään kiristäväksi enkä koe tätä millään lailla liian tujuksi. Käytin tätä paitsi meikinpoiston yhteydessä kakkosvaiheen putsarina myös aamuisin ihoani yön jäljiltä pestessä.

Milky soap on todella riittoisa tuote ja yksi pumpun painallus riitti yhteen käyttökertaan minulla hyvin. Tuote vaahtosi veden kanssa hieman muuttumatta kuitenkaan mielettömäksi vaahtovyöryksi.

Käytän kaksivaiheista ihonpuhdistusta, koska tahdon iholtani pois kaiken ylimääräisen lian, niin vesiliukoisen kuin öljyliukoisenkin ja koen, että kahdessa vaiheessa tehty puhdistus nyt vaan tuottaa helpoiten parhaan tuloksen. Samaan lopputulokseen voisi toki päästä yhdellä tujulla tökötilläkin, mutta en suotta tahdo kuivattaa ja rääkätä ihoani vaan teen homman mielummin kahdella miedommalla ja hellävaraisella tuotteella. Sitäpaitsi tykkään jokailtaisesta ihonpuhdistushetkestäni kovasti ja nautin siitä pienestä hetkestä, kun saan rauhassa paneutua hetkeksi itseni hoitoon.

Itse aion jatkossa ehdottomasti kokeilla muutkin Sensain puhdistustuotteet läpi, sen verran hyvän kuvan nämä kolme kokeilemaani tuotetta minulle antoivat.

(Myönnetäköön tosin, että Suomessa näiden puhdistustuotteiden hinnat ovat melko suolaiset ja kahden 50 euroa maksavan puhdistustuotteen ostaminen kirpaisee varmasti monen lompakossa…)

Mitenkäs te ja Sensain puhdistustuotteet? Onko kokemuksia?

Kommentit
 1. 1

  Ulpu sanoo

  Mua kiinnostaisi ihan tosi paljon kokeilla Sensaita, mutta en vaan kertakaikkiaan raaski, 50 € putsarista on kyllä tosiaankin liikaa…

 2. 2

  sanoo

  Mulla on Sensain puhdistustuotteet olleet käytössä noin vuoden verran. Ostin sellaisia pienempiä kokeilupakkauksia hintaan 29.90 € jossa on testikokoot (75 ml) sekä 1 että 2 vaiheesta. Oma suosikkini on Milky Soap joka on 2 vaiheen riittoisa putsari.

  Cleansing Oilin ostin alennusmyynnistä, ja käytän sen kyllä ihan mielelläni pois. Lumenen puhdistusöljy on kuitenkin huomattavasti edullisempaa ja käytössä en huomaa eroa Sensaihin joten jatkossa aion käyttää Lumenen öljyä 1 vaiheen puhdistukseen.

 3. 3

  Rosita sanoo

  Onkohan tuo öljyputsari samaa laatua kuin Shu Uemuran Cleansing Oil? Sain sellaisen ripsentaivuttimia tilatessani, enkä oikein ole osannut sitä käyttää. Mineraalimeikki ainakin peseytyy sillä ihan hyvin pois, mutta jotenkin jään kaipaamaan sitä puhtauden tunnetta (että iho tuntuu hengittävän) ja siksi olen aina vähintään kasvovedellä viimeistellyt iltapuhdistuksen. Silmämeikkiä en ole uskaltautunut sillä puhdistamaan, kun ripsivärin (myöskin Shu Uemuraa) tarttuminen ripsiin on jotenkin todella "vaikeaa". Olisiko sinulta saatavilla jotain vinkkejä käyttöön?

  Muuten käytän Cliniquen meikin puhdistusvoidetta, saippuaa nro 1 ja geelimäistä kasvovettä. Aamuisin riittää Acon puhdistusemulsio kuivalle/normaalille iholle.

 4. 4

  sanoo

  Ulpu: En kyllä itsekään maksaisi 50 euroa yhdestä puhdistustuotteesta, myönnettäköön… 🙂

  Eiko: Ja harmikseni joudun pilaamaan nyt ilosi kertomalla, että Lumenen puhdistusöljy jäi pois valikoimista ja tilalle tuli maitomainen putsari. :/ Eli jemmaa, jos vielä jostain löydät!

  Rosita: Nyt en kyllä osaa sanoa, kun en tuotetta niin tunne. Mutta usein öljyt tosiaan toimivat parhaiten puhdistuksen ensimmäisessä vaiheessa ja lisäpuhtautta voi sitten hakea toisella tuotteella, eli vaikka öljyä ensin ja Cliniquen kasvosaippuaa sitten.

 5. 5

  Anonyymi sanoo

  tämä kysymys ei liity kylläkään tähän keskusteluun,mutta haluaisin tietää miksi aurinkosuojan sisältävää päivävoidetta ei saa laittaa yöksi? tapahtuuko iholle jotain?
  aina sanotaan että ei saa laittaa,mutta miksi?

 6. 7

  sanoo

  sensaista ei ole juurikaan kokemuksia ( paitsi THE rätistä tietysti 😀 ), eikä varmaan tule olemaankaan koska olen huomannut että luonnonkosmetiikka sopii iholleni parhaiten :).

  kiva, että saatiin taas postaus :)!

 7. 8

  Anonyymi sanoo

  Kiinnostaisi muuten, mutta maksaa aivan liikaa. Käytän nyt Clinidermiä (öljy) ja Decubalia (vaahto) puhdistukseen ja nekin ovat minusta kalliita.

 8. 9

  sanoo

  Olen käyttänyt sekä Cleansing Oilia että kakkosvaiheen Creamy Soapia. Kokemukseni öljystä olivat aika lailla samanlaiset kuin sinulla, mutta juuri kalliin hintansa takia en ole raskinut ostaa sitä uudelleen (käytän sen sijaan kookosöljyä). Creamy Soapista en ole hennonnut luopua, se on nimittäin paras putsari, jota olen ikinä kokeillut! Todella riittoisaa myös, yksi tuubi kestää päivittäisessä käytössä (aamuin illoin) ainakin puoli vuotta, ellei enemmänkin. Itselläni taitaa nyt olla menossa kolmas. Tykkään siis, mutta en uskalla kokeilla useampia linjan tuotteita siinä pelossa, että koukutun niihinkin. 🙂

 9. 11

  Anonyymi sanoo

  Bongasin tänään Ison Omenan Kicksistä useita kappaleita noita Lumenen myynnistä poistuneita puhdistusöljyjä. Jos kyseessä on siis vaaleanpunainen pumppupullo. Sinne vaan kaikki hamstraamaan! 🙂

  -Mari-

 10. 12

  sanoo

  Itse pidin näistä Sensain puhdistustuotteista, kunnes tajusin, että ne kuivattivat ihoani tuhottomasti. 🙁 Nyt niiden jämät ovat varalla odottamssa niitä päiviä, jolloin meikkaan reilummin.

 11. 13

  sanoo

  No voi pahus minkä teit Lumene. Hyvä kuitenkin että tuli puheeksi, nyt tiedän jemmata varastoon :/

 12. 14

  Anonyymi sanoo

  Eilen siis kävin Isossa Omenassa ja tänään kävin Sellossa shoppailemassa. 😀 Evessä oli hirmu läjä meikkejä, ihonhoitotuotteita ja joitain tuoksuja -60%, mm. kaikki heidän Lumenen tuotteet! Menin sinne "ihan vaan kattelee ku en tarvii enkä saa ostaa mitään". Noh, kassalla köyhdyin 45 e ja kaikki oli siis -60%… 😀 Hups.
  Tää menee nyt vähän mainostamiseksi mutta kai hyviä uutisia saa jakaa, vai? :))

  -Mari-

 13. 16

  Anonyymi sanoo

  Itse ostin juuri laivalta tuota kakkosvaiheen milky soapia ja tykkään siitä kovasti. Olisin ostanut myös ykkösvaiheen puhdistusöljyn mutta laivalla työskennellyt hieman vanhempi myyjä rupesi kirjaimellisesti huutamaan minulle että en voi käyttää sekaihollani öljymäistä tuotetta, koska "et voi laittaa öljyä öljyn päälle". Haluaisinkin kysyä sinulta, oletko samaa mieltä asiasta? Olisin mielelläni ostanut myös sen ykkösvaiheen tuotteen mutta menin niin hämilleni myyjän kommenteista että otin vain kakkosvaiheen tuotteen sekä sen puhdistusliinasienen. – U

 14. 17

  Valistakaa ihmistä!!! :D sanoo

  Vähän sivuun aiheesta, mutta olen hämmentynyt tästä Kanebo/Sensai -suhteesta. Minulla on punakka ja kuiva iho ja käytin purkki purkin perään Kanebon Cream Finish -meikkivoidetta, koska se sopi iholleni loistavasti ja siitä löytyi myös tarpeeksi vaalea sävy. Sitten kyseinen tuote "lopetettiin" ja olen etsinyt korvaavaa tuotetta tuloksetta jo pari vuotta. Selaillessani nyt Strawberrynetin sivuja löysin sieltä vaikka mitä Kanebon tuotteita, myös Cream Finishiä. Onko Kanebon maahantuonti siis lopetettu Suomeen tai jotain? Jotenkin ymmärsin, että Sensai olisi Kanebon yksi sarja..?

 15. 18

  sanoo

  Anonyymi: KÄsittääkseni nimenomaan kemiallisen suojakertoimen sisältävät tuotteet voivat alkaa ärsyttämään ihoa, mikäli ne ovat jatkuvasti iholla.
  Eli kyse on tosiaan siitä, että voivat jatkuvasti käytettynä aiheuttaa ärsytystä.

  Sanni: Kiitos. 🙂

  nanna: Nyt näitä postauksia alkaa taas pikkuhiljaa tulla, pahoittelen pientä hiljaiseloa. Tai no, en pahoittele, koska elämä on ollut sen aikana niin ihanaa. 😉

  Anonyymi: Itsekin jättäisin normaalihintaisina väliin. :/

  .Nekku.: Hah, voisi tulla kalliiksi. 😉

  Iina: Kyllä. :/

  Mari: Kiitos muidenkin puolesta vinkistä! 🙂

  Tuulevi: Voi harmi. :/

  Eiko: Hyvä tosiaan, että tuli puheeksi. 🙂

  Mari: Kiitos infosta, ehdottomasti saa ja pitääkin jakaa. 🙂

  hellin: Kiitos vinkistä, pitäisikin kurkata tuo. 🙂

  U: Öljy liottaa öljyä, eli sopii kyllä hyvin rasvaisemmallekin iholle. 🙂

  Valistakaa ihmistä!!! :D: Sarja, nykyään tunnetaan meillä nimellä Sensai on ennen tunnetu meillä nimellä Kanebo. Kanebo on vain tavallaan "yläbrändi", jonka alla kulkee usea eri merkki kuten Sensai. Vanhat Kanebon alla kulkeneet tuotteet ovat vain siirtyneet Sensain nimen alle näin yksinkertaistettuna. Sensai on uudistanut tuotteitaan paljon ja mm. tuon Cream Finishin valmistus on (käsittääkseni) lopetettu. Strawberrynetillä on mielettömän isot varastot ja sieltä löytyy usein vaikka kuinka kauan aikaa sitten lopetetuja tuotteita, joten kyse lienee vaan siitä, että heiltä tuota nyt vaan vielä sattuu löytymään. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *