Sävyttävä päivävoide vaalealle iholle

Roaccutan-kuuri on kuivattanut ihoani kovasti ja pelkän Cliniquen Almost Powder Makeup -meikipuuterin käyttö on saanut väistyä ja meikkipohjaksi on vaihtunut sävyttävä päivävoide.

Vaaleaihoisen on kuitenkin tuskallisen hankalaa yrittää löytää sävyttävää päivävoidetta, joka olisi tarpeeksi vaalea omalle iholle. Toki sävyttävän päivävoiteen ideana on usein, että tuotteella tuodaan kasvoille hieman tervettä sävyä ilman, että tuote jättää varsinaisia rajoja, mutta koska monet sävyttävät päivävoiteet on suunniteltu hieman eteläeurooppalaisemmalle iholle, on tällaisen pohjoismaisen vaaleaverikön lähes mahdotonta löytää niiden joukosta luonnolliselta näyttävää sävyä. (Ja turha heittää sitä valhetta, että Estee Lauderi Day wear plussan sävytetty versio muka mukautuisi ihon sävyyn kaikilla ihonsävyillä. Hah, sitä se ei todellakaan tee!)

Aiempi suosikkini oli edesmennyt Diorin HydrAction Deep Hydration Skin Tint sävyssä 1, mutta kun Dior lopetti tuotteen valmistuksen, iski minulle hätä. Jemmoistani löytyy sitä vielä kaksi kappaletta (toinen töistä ja toinen kotoa), mutta entäs kun ne loppuisivat? Tai entäs, kun joku vaaleaihoinen pyytäisi suosittelemaan jotain sävyttävää päivävoidetta? Diorin sävyttävän päivävoiteen uudistuneessa versiossa ei nimittäin todellakaan ollut tarjolla mitään näin vaaleaa.

Pienen panikoinnin jälkeen tilanteeseen saatiin helpotusta. Helpotus ei ratsastanut paikalle valkoisella orhella vaan nökötti hyllyssä valkoisessa tuubissa:

Shiseidon The Skin Care Tinted Moisture Protection SPF 20 sävyssä 1 on kerrankin vaalea sävyttävä päivävoide!

Diorin edesmennyt sävy 1 (vasemmalla) oli kyllä tätä hieman kellertävämpi ja vaaleampi, mutta tämä on silti huomattavasti muita kokeilemiani sävyttäviä päivävoiteita vaaleampi.

Mikään ihan vaalea sävyhän tämäkään ei tietenkään ole, mutta vaalein Suomen markkinoilla tietämäni sävyttävä päivävoide kuitekin tällä hetkellä. Lisäksi pitää myös muistaa, että sävyttävän päivävoiteen ideanakin on tuoda ihan ripaus sävyä kasvoille ollen samalla läpikuultava ja hoitava. Koska tuote tosiaan myös on läpikuultava, näyttää sen sävy nokareena ollessa tummemmalta kuin millaiseksi se iholla häviää.

Sävyttäväksi päivävoiteeksi tämä on melko peittäväkin jopa (ja itseasiassa Dioriakin peittävempi) ja palvelee loistavasti ihoani nyt, kun se kaipaa tasoitusta, muttei ole silti päällystettävissä kovin paksulla tai raskaalla meikillä.

Shiseidon sävyttävä päivävoide on koostumukseltaan kosteuttava, muttei liian rasvaisen tuntuinen. Itseasiassa useimmat kokeilemani sävyttävät päivävoiteet ovat olleet tätä selkeästi rasvaisempia! Seka- ja rasvaisella iholla sävyttävät päivävoiteet voivat usein tuntua liian rasvaisilta, mutta normaalista kuivemmalle iholle ne ovat omiaan. Tämä tapaus menee kuitenkin sekaihollanikin hyvin ja on sen verran ”vähärasvainen”, että kaipaa kuivemmalla iholla alleen ehdottomasti jotain lisäkosteutusta. On kuitenkin mukavaa, ettei kaikkien sävyttävien päivävoiteiden tarvitse aina olla niin rasvaisia.

Tykkään tuotteen iholle jättämästä heleästä pinnasta, vaikkakin se osaksi häipyykin iholtani kiinnittäessäni tuotteen puuterilla iholleni. Tämä kuitenkin tuntuu ja näyttää ohuelta, vaikka tasoittaakin ihoa minusta sävyttäväksi päivävoiteeksi loistavasti.

Suuri plussa suojakertoimelle 20! Lisäksi plussaa tulee tietysti myös siitä, että siinä missä meikkivoiteet ovat lähes poikkeuksetta 30 millin pakkauksissa, on tämä sävyttävien päivävoiteiden tapaan tietysti 50 ml pakkauksessa.

Shiseidon sävyttävän päivävoiteen ykkössävy on ollut luottotuotteitani ihoani kuivattaneen Roaccutan-kuurin ajan, sillä ihoni on kaivannut sävylleen tasoitusta, mutta en ole voinut käyttää kuivumisen vuoksi paksua tai raskasta meikkiä. Luottotuote, jota ilman en tästä kuurista selviäisi!

Itse laitan kuivalle iholleni tuotteen alle seerumin ja kosteusvoiteen, mutta kun ihoni vielä oli rasvaisempi, saatoin käyttää tätä pelkän seerumin kanssa tai jopa yksinäänkin.

Voin todellakin suositella tätä tuotetta!

Tarkkoja hintatietoja en valitettavasti tuottelle tiedä, mutta veikkaisin hinnan olevan noin 45 euron tuntumassa. Shiseidon meikkejä ja ihonhoitoa myyvät ainakin (useimmat) Sokokset ja Stockmannit.

Valitan, mutta kuvia minulla ei tästä ole ihollani. Palataan asiaan ehkäpä sitten, kun Roaccutan-taistelu on käyty…

Onko tämä tuote teille tuttu? Tai olisiko teillä vinkata muita sävyttävieä päivävoiteita, joista voisi löytyä vaalealle iholle sopivaa sävyä?

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Kovasti on tehnyt mieli kokeilla tuota Shiseidoa, mutta kokemukseni merkin varsinaisista meikkivoiteista on ollut, että ainakin vaalein sävy on kovasti hapettunut ja tummentunut päivän mittaan iholla. Oletko huomannut mitään tuon kaltaista sävyttävän päivävoiteen kanssa, vai pysyykö sävy muuttumattomana päivän??

 2. 2

  sanoo

  Tuo ei ole tuttu tuote, mutta vaikuttaa lupaavalta. Itse olen käyttänyt kalkkilaivan kapteeni -sekaihollani Moisture Surge Tinted Moisturizerin vaaleinta versiota. Ohuesti levitettynä se menee, vaikkei olekaan paras mahdollinen sävy kalpealle naamalleni.

 3. 3

  nanna sanoo

  voisiko tuosta saada kuitenkin kuvan levitettynä tuohon kämmenselälle :)? sais vähän osviittaa sävystä ja peitosta, paremmin kuin tuosta klönttikuvasta :).

  tuote kuulostaa lupaavalta!

  /nanna

 4. 4

  Anonyymi sanoo

  Oletko kokeillut tätä ? Madara Moon Flower -sävyttävä päivävoide

 5. 5

  Anonyymi sanoo

  Aivan loistavalta kuulostava tuote kalvakalle talvi-iholle! Itselläni on talven pintakuivattama epäpuhtauksiin taipuvainen (välillä herkkäkin) sekaiho. Osaisitko suositella jotain meikkivoidetta tällaiselle ongelmaiholle? Mielellään sellainen, jossa ei ole silikonia (tai muita tukkivia ainesosia). Mineraalimeikit (kuten Bare Minerals) ei vaan jostain syystä ollenkaan sovi iholleni. Myöskään meikkivoidepuuteria, joka toimii kesällä loistavasti, ei voi edes harkita tarvikuivalle iholle. Eilikkäs nestemäinen saisi olla. Mikään superpeittävä tuotteen ei tarvitse olla, mutten kuitenkaan usko, että pelkkä sävyttävä päivävoidekaan ihan riittää, vaikka Shiseidon tuote hyvältä kuulostaakin..

 6. 6

  Anonyymi sanoo

  Pitääkin kokeilla tuota Shiseidon sävyttävää kosteusvoidetta joskus. Itse olen jo useamman purkin käyttänyt Avedan mineral tinted moisture -voidetta. Tästä sarjasta itselläni on käytössä toiseksi vaalein sävy 02 Beechwood ja se sulautuu hyvin lakanan kalpeaan ihooni. Eli se vaalein sävy on varmaankin lähes valkoinen…

 7. 7

  sanoo

  Diorista minäkin tykkäsin. Parina viime kesänä luottotuotteeni oli Avenen sävyttävä päivävoide. Ihanan kevyt mutta kävi silti melkein meikkivoiteesta. Ja riittoisa tuotekin vielä.

 8. 8

  sanoo

  Onko tuo Shiseido paljonkin Lancômen Hydra Zen Teinten 01-sävyä vaaleampi? Osaatko verrata sitä sen peittävyyteen?

 9. 9

  sanoo

  Löysin ehkä hauskimmat kynsilakat pitkään aikaan – tutuille hajuvesille tuoksuvat Color Clubin Copycat-päällyslakat! 😀 Löytyy Daisya, löytyy Weekendiä (mun oma ikilempparini), löytyy Lolaa, löytyy Parisienneä… Tuli heti ostolakko-virve mieleen 😀 Pistin tilaukseen, ei ole vielä tullut perille. Head2toe:sta bongasin 😛

  PS: Ethän luovu kynsilakoistasi? Säikähdin hulluna kun luin tyhjennyksestä ja kattelin että myyt telineetkin pois. Apua, ihania sävyjä joista luovut :O Niiden kulumisen seuraaminen on ollu ku paraski jännäri (heh, on mullaki huvit) ja tuntuu peräti haikealta ajatella ettei niitä jatkossa ole kuin parisenkymmentä (raasua).

  Viitisenkymmentä lakkaa kuulostaa kauhean paljolta mut on käytössä jokseenkin vähän. Luulisi että siihen määrään saisi kerättyä suosikkisävynsä eri väriryhmistä ja peräti eri tummuuksissa ja shimmerillä ja cremellä, mut niin vaan löytyy edelleen puutteita semmosen sadan lakkapullonkin jälkeen. Varsin omituista, joku matikkanörde voisi selvittää miten se on mahdollista 😉

  Hyvää kevättä!

 10. 10

  Anonyymi sanoo

  Lancomen Hydra zen on ollut ihan mahtava, jopa atooppiselle iholleni. Kosteuttaa hyvin ja vaaleitakin sävyjä löytyy!

 11. 11

  sanoo

  Kati: Minulla esim. Lancomen sävyttävät päivävoiteet tummuvat pahasti, mutta tämä ei ole ainakaan tummunut. 🙂

  nanna: On itseasiassa levitettynä tuohon vasemmalle puolelle klönttiä, eli menee todella kauniisti ja ohuesti iholle yksiin. 🙂

  Anonyymi: En ole kokeillut.

  Anonyymi: Vain luonnonkosmetiikan puolelta löytyy käsittääkseni silikonittomia meikkivoiteita ja niistä minulla ei ikäväkyllä ole paljoa kokemuksia. :/

  Anonyymi: Ooh, pitääkin tutustua. 🙂

 12. 12

  sanoo

  Sonia: Minun muistikuvieni mukaan Lancomen Hydra Zen olisi vähemmän peitävä. Olen nimittäin kokeillut sen vain kerran, sillä sen vaalein sävy 1 oli minulle liian tumma, eli tämä on sitä vaaleampi. 🙂

  Lenita: Oi Oi, kuulostavat ihan mielettömiltä! Kiitos vinkistä!

  Ja ei huolta, lähes kaikesta muusta olen valmis luopumaan paitsi kynsilakoistani. Hytissäni on jo tyhjä kori, jonne ne muutaman sataa lakkaa aion jemmata… 😉

 13. 13

  Anonyymi sanoo

  Moikka Virve! 🙂

  Osaatko sanoa yhtään paljonko on kosmetiikkaa myyvän kosmetologin palkkahaitari suurinpiirtein? Entä jos nimenomaan haluaa myydä kosmetiikkaa, niin onko palkkaus kuitenkin yleensä sama huolimatta oletko kosmetologi vai kosmetiikkamyyjä? Eli kannattaako lähteä kosmetologiksi jos suurin mielenkiinto on juuri kosmetiikan myymisessä?

  Pohdin tässä tulevaisuutta, työ kosmetiikan parissa on suurin intohimoni, mutta haluaisin kuitenkin olla varma siitä että tulevaisuudessa on myös varaa maksaa auto- ja asuntolainaa pois..

 14. 14

  sanoo

  Anonyymi: Suomessa kosmetiikkamyyjä on pääsääntöisesti aina ihan vaan nimikkeellä "myyjä", eli tuntipalkka on sama istuuko Prisman kassalla rahastamassa asiakkaita vai myykö Stockalla meikkejä. Suurin osa firmoista menee kaupanalan työehtosopimuksen mukaan, siis (kuten tavaratalotkin tietysti omien palkallistensa kanssa). Todella harva firma maksaa konsulenteilleen tätä parempaa palkkaa, mutta toki konsulenttien työtunnit ovat usein myös iltaisin ja viikonloppuisin, jolloin lisiäkin maksetaan.

  Palkan voi siis suoraan katsoa kaupanalan työehtosopimuksesta. Kyllähän tuolla Suomessa elää, mutta onhan se reilusti alle keskipalkan.

 15. 15

  sanoo

  Ja niin siis kosmetologien hoitolassa saamasta palkasta minulla ei ole tarkkaa kuvaa, sillä se riippuu tietysti onko millaisella sopimuksella vai omalla toiminimellä vai miten. Rikastumaan silläkään ei kuitenkaan pääse kovin helpolla.

 16. 17

  karoliina sanoo

  oletkos lumenen sävyttävää päivävoidetta kokeillut? Muistaakseni siinä on sävy 0 ihan kaikkein vaaleimmille(:

 17. 18

  Anonyymi sanoo

  Heissan,
  Shiseidoa on ollut, vaaleista sävyttävistä on paras ollut Laura Mercierin Porcelain, sopii tosi vaaleille ja vähän tummempi on eilen kotiinkuljetettu Nars Finland. Joka taitaa olla kaiken hypetyksen arvoinen näin kahden päivän kokemuksella. Siinä Best of the best. Valitettavasti monet Suomen markkinoilla olevat ovat liian tummia. Jopa Lumene, jonka luulisi olevan perillä meidän posliini-ihoistamme.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *