Sävy 030…eikun…

Työpaikallani ei ole myynnissä Nivean meikkejä, joten niitä tulee testattua harvemmin. Tämä on toisaalta harmillista, sillä sarjalla on useita varsin mukavanoloisia tuotteita. Olikin siis mukavaa, kun sarjan uudesta Extreme Resist -meikkivoiteesta sattui lehden välistä näyte kohdalle.

Hauskinta tässä näytteessä oli kuitenkin ehdottomasti eräs pieni juttu.

Juu, näyte on tosiaan sävyltään 030 Beige. Mutta mitä ihmettä, eihän tästä laadusta edes löyty sellaista sävyä? Niinpä, siksi pussista löytyykin tämä pieni lisäys:

Tekstit oli siis painettu, pussit täytetty ja sitten joku huomaa, että pussiin oli eksynyt Beauty Lift -meikkivoiteen värikoodaus. Mitä sitä turhaan uusimaan kalliita näytepusseja ja haaskaamaan luonnonvaroja, painetaan vaan uusi teksti pakkauksen sivuun! Fiksua, ehdottomasti mutta noh, mielenkiintoista…

Tahtoisitteko ehkä kuulla myös muutaman sanasen itse meikkivoiteesta?

Koostumus on ohut ja kevyt, mutta meikkivoide teki silti puolipeittävän tai melko peittävänkin lopputuloksen riippuen siitä, minkä verran ohuita kerroksia iholle levittää (tätä pystyi hyvin kerrostamaan). Meikkivoide jättää todelle kevyen ja rasvattoman tuntuisen pinnan iholle ja tuntuu iholla hyvin miellyttävältä eikä itseasiassa ollenkaan pahalta pakkelilta, millaiselta useat meikkivoiteet ovat ihollani tuntuneet mineraalipohjiin siirtymisen jälkeen.

Ainoa ongelma oli se, ettei meikkivoidetta voinut työstää iholla kovin kauaa ilman, että meikkivoide hieman kuivahtaa ja jämähtää. Pintakuivalle tai kuivalle iholle en tätä kuivahkoksi muuttuvan koostumuksen vuoksi suosittelisi, mutta normaalista rasvaisemmalle iholle tämä varmasti sopii hyvin, jos hakee ohuen tuntuista ja pitkäkestoista meikkivoidetta, jolla pystyy kuitenkin tekemään peittävähköä lopputulosta.

Sävy 04 ei tietenkään ollut tällaiselle kalpeanaamalle se paras mahdollinen, mutta ihmeen hyvin tämänkin sai kyllä iholle häipymään. Kotoa en kuitenkaan kehdannut tätä kokeiltuani oikein poistua…

(Niin, en ole ollenkaan kuvauksellinen ja minulla on vain yksi ilme kameran edessä -tai no, hallitsen kyllä useita irvistyksiä ja virnistyksiä sen lisäksi… Tiedättehän Frendien Chandler-ilmiön?)

Lupauksensa mukaisesti meikkivoide pysyi siistinä läpi päivän iltaan asti eikä lähtenyt mistään kohti liikkeelle. Periaatteessa tämän olisi voinut jättää puuteroimatta, mutta itse sipaisin kevyesti päälle vielä Aliman Finishing Powderia kurkittuani ensin muutaman tunnin, kuinka hyvänä tämä pysyi ilman puuterointiakin. Rasvaisemmalle iholle suosittelen kuitenkin puuterointia tämän kanssa varmuuden vuoksi.

Ihoni on tosiaan tällä hetkellä hieman huono demostroimaan meikkivoiteiden peittävyyttä, joten joudutte valitettavasti lähinnä vain luottamaan sanaani. Onneksi kokemusta on kuitenkin monen monesta meikkivoiteesta, joten vertailupohjaa on paljon.

Voisin itseasiassa sanoa tämän olevan kuin hieman paranneltu versio L’orealin Infalliblesta. Samankaltainen peittävyys, kestävyys ja pinta, mutta koostumus on ohuemman ja miellyttävemmän tuntuinen, minkä vuoksi tämä kesti vielä siistimpänä kuin Infallible. Harmi vaan, ettei tästä löydy kovin vaaleita sävyjä.

Näissä kuvissa meikkivoide 12 h levittämisen jälkeen:

(Tämä jättää iholle hyvin mattaisen pinnan, eli kaikki selkeä shimmeri ja glimmeri, jonka kuvissa näitte, oli peräisin muusta meikistä.)

Yllättynein olin siitä, kuinka siistinä ja mattaisena otsa pysyi. Harva meikkivoide kykenee pysymään näin siistinä otsallani, sillä yleensä nestemäiset meikkivoiteet ovat aina iltaan mennessä liikkuneet hieman otsani kevyisiin ilmejuonteisiin.

Ja niin, unohdin muuten sanoa, että kävelin meikit kasvoillani myös räntäsateessa, eli siihenkin nähden tämä kyllä pysyi iholla todella hyvin.

Tämä oli oikein mukava meikkivoide ja myisin tätä mielelläni, jos tätä olisi meillä myynnissä!

Onko joku muu kokeillut tämän? Kuulisin mielelläni kokemuksianne myös muistakin Nivean meikkivoiteista.

PS. Luin juuri, että mm. I should coco saippua ja Yummy Yummy suihkugeeli jäävät pois Lushin valikoimista. Höh, mutta onneksi minulla on kumpaakin vielä. Tämä kuitenkin varoituksena niille, jotka ovat noista tykänneet. Saippuasta ainakin uskon monen pitäneen.

PPS. Jos tahtoo lähipäivinä shoppailla Feeluniquessa hieman edullisemmin, kannattaa sinne siirtyä tämän blogin linkin kautta. Tuota kautta siirtyessä saa ostoksistaan checkoutin yhteydessä automaattosen 7,5% alennuksen ilman mitään erillisiä koodeja (voimassa 30.5.2010 asti).

Kommentit
 1. 1

  lusheihin hurahtanut sanoo

  Kiitos jälleen kivasta postauksestasi! Meikkivoiteista on aina mielenkiintoista kuulla arvioita, vaikka itse olenkin nykyään ihoni suosikin, L'Orealin feikkimineraalin käyttäjä. Mulla iho päättää, mitä se suostuu sietämään, joten…

  Huomasin itsekin Lushin uutisista, että aikamoinen määrä tuotteita tulee jollain aikavälillä poistumaan. Ainoat mistä olen vilpittömän pahoillani ovat Soft-shampoopala ja Chox Away-suklaasaippua. Chox Awayta suklaisempaa ja hoitavampaa saippuaa ei ole eikä varmaan tulekaan. Softin voi aina korvata Seanikilla, joten sen suhteeen aina pärjää, mutta tuo saippua, voi murheen päivä.

  Onneksi Choxia on tullut hamstrattua varmaan lähemmäs puoli kiloa, koska huhut sen loppumisesta ovat olleet ilmassa jo kuukausia, joten kyllä tässä hetken pärjää. Etenkin koska se ei ole todellakaan ainoa varastossa oleva Lushin saippua, joka kotoa löytyy 🙂 Ja lisäksi on geelit ja jellyt, joten kyllä pesuaineita riittää.

  Katselimme puolisoni kanssa sun Lush-saippuavideon tuossa päivänä eräänä, ja molemmat oli sen jälkeen todella hyvillä mielin ja leveä hymy huulilla. Sulla on kyky vangita ihmiset katselemaan saippuoita, siis saippuoita, hyvät hyssykät sentään 😀

  Olet luonnonlahjakkuus monella tavalla, joten ei muuta kuin jatka vaan hyvää työtä!

 2. 2

  Anonyymi sanoo

  Mä oon käyttänyt jo pitkään Nivean Ideal Finish -meikkivoidetta, koska se vaan saa niin täydellisesti punoituksen peittoon, mihin ei mikään muu kokeilemani meikkivoide ole pystynyt. Onhan se silikonipommi, mutta ei ole kyllä mitään reaktioita aiheuttanut iholleni, joten jatkan käyttöä tyytyväisenä.. 😀

 3. 3

  Anonyymi sanoo

  Hei tosi kiva! Oon ettiny peittävää ja nimenomaan koostumukseltaan ohutta meikkivoidetta, enkä olis ikinä tullu testaamaan Niveaa, muistissa on kyseisen merkin 90-luvun oranssit meikkivoiteet, jotka ei peittäny mitään. Kiitos sulle taas kerran…!

 4. 4

  Anonyymi sanoo

  kokeilin innoissani tuota nivean meikkivoidetta muutaman viikon ajan, ja halusin todella tykätä siitä. muuten toimikin oikein hyvin, mutta sain siitä omituisia allergisia reaktioita, mikä on outoa, kun yleensä en reagoi millekään tuotteelle. silmät alkoivat vuotaa ja punaista näppyrykelmää nousi päivän aikaan kasvoille. 🙁
  eli jälleen kerran palaan infalliblen käyttäjäksi!

 5. 5

  Anonyymi sanoo

  Hei Virve!

  Löysin mahtavan blogisi aika vasta, en ole vielä kaikkea ehtinyt lukea mutta pikku hiljaa, pikku hiljaa.. 🙂

  Minulla oli kysymys, joka ei varsinaisesti liity blogiisi, mutta olisi kiva jos jotain jaksaisit vastata! Elikkä, olen tämän vuoden abi ja tulevaisuudessa kiinnostaisi kovasti työskennellä kosmetiikan parissa. Juuri kosmetiikkamyyjä tai vastaava olisi ihan unelmatyö:) Asun vain aika pohjoisessa, ja ainakin estenomin koulutusta on vain Etelä-Suomessa(?)

  Osaisitko kertoa, millainen koulutus olisi sopiva tai onko edes täällä pohjoisempana mitään kauneudenhoitoalaan liittyvää? Amikseen en haluaisi mennä kosmetologin koulutusta hankkimaan näin jo lukion käyneenä.
  (Meillä ei ole koulussa opoa, googlettamalla tietysti löytyy vaikka mitä, mutta olisi kiva kuulla asiasta joltakin, joka kyseisestä alasta jotain tietää.)

  Kiitos jos viitsit vastata! 🙂

 6. 6

  Anonyymi sanoo

  Mitä mineraalimeikkivoidetta suosittelisit rasvaiselle ja epäpuhtaalle iholle joka tarvitsee värin tasoitusta, mattapinnan ja aika hyvän peiton. Kokeilin Lily Lolon meikkivoidetta mutta tulos oli liian kuulas, ja arvostelujen perusteella TBS on myös samanlainen. Mikä siis olisi sellainen firma joka toimittaisi nopeasti/pienet lähetyskulut/vaaleita sävyjä/halpoja sampleja? Uskallanko tilata Jenulence.comista? Youtubessa näin että sen meikkivoiteella saa aikaan hyvän pinnan mutta tilaussysteemi on omituinen ja en ole lukenut yhtään arvioita onko luotettava paikka.

 7. 7

  Jenni sanoo

  Ihan kun feeluniquen valikoima olisi supistunut huomattavasti, ainakin siihen verrattuna mitä se oli viime kesänä kun ensimmäistä kertaa tilasin. Sillon valikoimaa oli vaikka kuinka ja oli ihan valinnanvaikeutta ja nyt taas tuntuu siltä etten löydä mitään/siellä ei ole sitä mitä haluaisin ostaa. :/

 8. 8

  minikaktus sanoo

  Voi ei. I should coco on ihana. Varsinkin ne kookoshiutaleet. No, ehkä se tulee vielä retrona takaisin jossain vaiheessa… Ja minähän olen ihan valmis tilaamaan sitä Englannista.

 9. 10

  sanoo

  Anonyymi: Voih, Chox awayta en jostain syystä edes ajatellut, vaikka luinkin sen tuolta listalta. No, onneksi sitä on vielä jäljellä. 🙂

  Anonyymi: Mitäpä sillä sisällöllä on väliä, jos näyttää ja tuntuu hyvältä. 🙂

  Anonyymi: Sävyt eivät kyllä ole minusta edelleenkään parhaita mahdollisia. :/

  Anonyymi: No voi tylsyys. :/

  Anonyymi: Myös Vaasassa on mahdollisuus opiskella estenomiksi -tosin ruotsiksi. (Eikä sekään nyt ihan kovin pohjoisessa ole tietysti.)
  Kosmetologin opinnot ovat työn kannalta ne hyödyllisimmät, sillä siellä oppii sekä meikkaamisesta että ihosta. Maskeeraajan koulutus menisi myös, mutta silloin ei toki ole pahemmin kokemusta ihon toiminnasta. Kosmetiikkamyyjän koulutukset alkavat myös pikkuhiljaa yleistymään, mutta vielä niitä ei ole kovin monessa paikassa ja pohjoisin taitaa olla Tampereella. :/
  Amiksessa kosmetologin opinnot voi suorittaa myös lukiopohjaisella linjalla, jolloin myös koulukaverisi ovat käyneet lukion eivätkä ole suoraan peruskoulusta. 🙂

  Anonyymi: En tunne monen merkin mineraaleja omakohtaisesti, mutta moni on suositellut everydaymineralsia. Googlettelemalla löydät lisää infoa.
  Mainitsemastasi sarjasta en ole koskaan kuullut, joten en osaa siitäkään sanoa. :/

  Jenni: Minustakin on jotenkin tuntunut, että aina kun etsin sieltä jotain, ei juuri sitä sarjaa olekaan. En sitten tiedä, satunko nykyään vain katsomaan juuri niitä sarjoja, joita tuolla ei ole koskaan ollutkaan. 🙂

 10. 11

  Anonyymi sanoo

  Hei, kiitos ihanasta blogistasi, luen sitä päivittäin! 🙂 Minulla olisi sinulle kaksi kysymystä: 1. osaatko sanoa miksi Lumenen vedenkestävän silmämeikinpoistoaineen käytön jälkeen silmät tulisi vielä huuhdella vedellä? Näin lukee purkissa, mietin vain että minkä takia… 2. olisin erittäin kiinnostunut kuulemaan mielipiteesi Freemanin Feeling Beautiful-tuotteista. Kiitos paljon jos ehdit vastata! 🙂

  -Elli-Noora

 11. 12

  Anonyymi sanoo

  sulla toi meikkivoiteen sävy näyttää yllättävänkin hyvältä…ite kokeilin kotona ollessani tota ja sävy oli ihan järkyttävän ruskee mulle..,mut muuten oli ihan hyvä 🙂

 12. 13

  Anonyymi sanoo

  Itse ostin Sokoksen myyjän suosituksesta itselleni tuon meikkivoiteen ja olen kyllä ollut tyytyväinen. Pysyy hyvännäköisenä todella pitkään. Ainoa, että värisävyjen valikoima tuntuu kovin pienelle. Itselläni on vaalein sävy ja ilmeisesti suosituin, sillä ko sävy oli loppunut lähes kaikkialta kun sitä vuosijuhliini metsästin. En kuitenkaan pidä itseäni kovin kalpeana ja silti saan hiukan väriä meikkivoiteesta. Veikkaankin, että monille perussuomalaisille kalpea naamoille vaaleinkin sävy saattaa talvella olla liian tumma.

  Itse kiinnitin myös huomiota siihe, että meikkivoide tuntuu levitettäessä jotenkin jännälle, ehkä hieman karhealle. Ei kuitenkaan semmoiselle hieman rasvaiselle mihin yleensä on tottunut. Olet myös oikeassa siinä, että meikkivoide jämähtää kasvoille todella nopeasti, joten nopeus on valttia jos tahtoo tasaisen pinnan.

  Suosittelisin silti sillä lopputulos on niin upea. Ihon pienet epäpuhtaudet peittyvät mutta ihosta ei tule pakkeloitua.

  Jenni

 13. 14

  Anonyymi sanoo

  Vaikuttaa hyvältä! Itse käytän tällä hetkellä Infalliblea, mutta se alkaa olla jo hieman paksua kun aurinko pilkistelee, tuota Niveaa voisinkin kokeilla.
  Minulla olisi myös yksi kysymys; satutko tietämään, mikä funktio denaturoidulla alkoholilla on XZ öljyhoitojen INCIssä, ja vieläpä ensimmäisenä?!

  Iitu

 14. 15

  Anonyymi sanoo

  Moi,

  Kun kosmetiikkamyyjä olet niin kysyn sulta, jos jotain vinkkiä saisin, että osaisitko suositella kuivalle ja herkälle iholle tuotteita? Tälläkin hetkellä ihossa ihan tosi kuivia länttejä ja talvisin on vielä pahempi. Eli siis päivä- ja yövoidetta, kasvovettä, kasvojenpesuainetta, naamiota, kuorintaa, meikinpoistoainetta yms? 🙂 Ei toki noita kaikkia tarvitse luetella, mutta jos jotain vinkkejä saisin! Kannattaisiko yöllä olla tuhdimpi voide naamaan kuin päivällä? Ja kaula eritoten on mulla tosi kuiva, joten jos kaulaan on jotain erityistä voidetta! Oon kesällä lähdössä laivalle, joten sieltä joitan vois sitten löytyä halvempaan hintaan, siksi kyselen 🙂
  Kiitos vastauksesta jo etukäteen!

 15. 16

  houkutuslintu sanoo

  Jossain blogisi vaiheessa mainitsit, että sulta loppui Lumenen mustaherukka (Black Currant) suihkugeeli. Jäin siihen käsitykseen, että pidit siitä kovasti (niin minäkin). Nyt sitä on taas myynnissä, samoin vadelmaa, ja molemmista on myös vartalovoiteet (olisiko kesätuotteita?). Alle neljä euro puteli. Ihan vaan tiedoksi, jos saat taas hurjan markettishoppailukuumeen 🙂

  Ai niin, taisit pitää myös Kings & Queens mango-suihkugeelistä. Pirkka-sarjassa on mango-appelsiini tuoksuinen suihkugeeli, joka minusta tuoksuu todella samalle, ehkä jopa hiukkasen raikkaammalle. Hintaa vaivaiset 1,5 euroa. Siis jos taas saat sen kuumeen siis 😉

 16. 17

  Anonyymi sanoo

  Ei minulla varsinaisesti mitään asiaa ole, mutta ajattelin sanoa, että sinulla on ihanan kuulas ja samettinen iho (onpas hauska käyttää noita sanoja, kun omaan naamaan ei voi :D).

 17. 18

  Anonyymi sanoo

  Anonyymi, joka kyselit koulutusvinkkejä, niin ainakin Oulussa toimii Oulun kosmetologikoulu, jonka kävin itse pari vuotta sitten. Koulu on tosin maksullinen, mutta opetus on hyvää ja yhtenä linjavaihtoehtona on myös kosmetologi-maskeeraja. Itse teen nykyään kosmetiikkamyyjän töitä. 🙂 Ja kouluun on muistaakseni 18 vuoden ikäraja, joten suoraan yläasteelta sinne ei pääse.

 18. 19

  Anonyymi sanoo

  Hmm, osaisitko suositella mulla jotain hyvää meikkivoidetta? Tarvitsisi olla aika peittävä, sillä iho on epätasainen ja toisinaan finnejä. Eli rasvainen myös. Ja todella todella vaalea! Luulisin että samaa luokkaa kuin sinä 🙂 Meikkivoiteen etsiminen on yhtä tuskaa, niin ajattelin että olisiko sulla mitään neuvoja kun olet itsekin vaaleahipiäinen. Niin, tosiaan, markettihintaisia. Tuo Nivea kuulosti hyvältä, mutta jos siitä ei löydy vaaleita sävyjä…
  -Emmi

 19. 20

  Anonyymi sanoo

  Miksi ihmiset yleensä kesällä käyttävät kevyempää meikkipohjaa? En käsitä

 20. 21

  sanoo

  Elli-Noora: Vaikkei tuotteessa olekaan öljyjä, on se silti öljymäinen ja tuollaiset kannattaa aina huuhdella pois silmistä, sillä saattavat monilla turvottaa yöllä. 🙂
  Freemaneista ei ole ollut enää moneen vuoteen valitettavasti omakohtaisia kokemuksia. :/

  Anonyymi: Tuntui kyllä kivalta, mutta sävy jätti pahat rajat. Ei ehkä näy niin selkeästi kuvissa. 🙂

  Jenni: Sävyvalikoima on tosiaan ärsyttävän kehno. :/

  Iitu: Liottimena olettaisin toimivan ja samalla keventämässä koostumusta. Tuo on kuitenkin helpompi huuhdella pois tukasta kuin esim. perus öliiviöljy ja jos huuhtominen olisi yhtä hankalaa, jäisi varmasti monelta kauppaan.

  Anonyymi: Millä lailla herkälle? Reagoitko helposti tuotteille, hajusteille, jollekin tietylle aineelle? Esimerkiksi Lumenen Sensitive touch -linjan putsari ja kasvovesi ovat mukavia tuotteita, samoin Erisanin vastaavat. Oikeastaan mukava kombo voisi olla Lumenen putsari yhdessä Erisanin kasvoveden kanssa. Voiteet riippuvat aikalailla siitä, millä lailla iho on herkkä, mutta ihan apteekin perusvoiteetkin voisivat olla toimivia, ainakin rasvaisimmat kuivemmille kohdille vaikkapa yöaikaan.

  houkutuslintu: Bongasin nuo myös juuri Stockalla ja olin aivan täpinöissäni, että tekivät paluun. 🙂 Tuota Pirkkaa olenkin tuoksutellut, mutta en enää muista tarkalleen, millainen oli. Pitääkin käydä taas tuoksuttamassa. …ilkimys. 😉

  Anonyymi: Hauska kuulla nuo sanat ensimmäistä kertaa elämässäni. 😉

  Anonyymi: Kiitos! 🙂

  Emmi: Mitenkäs olisi L'orealin Infallible? 🙂

 21. 22

  sanoo

  Anonyymi: Kesällä iho on usein tasaisemman värisen näköinen, sillä se on yleensä hieman päivettynyt. Moni myös tahtoo meikin olevan keyempi, sillä kesällä kasvot usein hikoilevat enemmän. Kesäauringossa vahvempi pohja myös näkyy selkeämmin kuin talvella. Lisäksi moni on sitä mieltä, että pohjan pitää olla kevyt, jotta he ihan varmasti myös ruskettuvat.

 22. 23

  houkutuslintu sanoo

  "houkutuslintu: Bongasin nuo myös juuri Stockalla ja olin aivan täpinöissäni, että tekivät paluun. 🙂 Pitääkin käydä taas tuoksuttamassa. …ilkimys. ;)"

  My pleasure 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *