Salalomalla blogista

Olen tunnollinen ihminen. Asetan itselleni tavoitteita ja pidän niistä kiinni.Tämä ei tarkoita, että menisin jokaisen muiden minulle asettaman tavoitteen mukaan vaan sitä, että jos itse päätän jonkun asian olevan tärkeä minulle pyrin siihen tiukasti.
Yksi tavoite on ollut tämä blogi. Minä olen halunnut kirjoittaa kosmetiikkablogia, joka päivittyy joka päivä. Kukaan ei velvoita minulta sitä, mutta minä vain tahdon itse asian olevan niin. Okei, joskus voi jotain tulla eteen enkä saa blogia päivitettyä, mutta minulla on tavoitteena julkaista postaus päivässä.
Mietin viime keväällä, että se saattaisi olla aivan mahdotona tänä kesänä. Olisin jälleen puolet kesästä laivalla töissä ja siellä ei vaan ehdi bloggaamaan. Kun työt aloittaa aamulla aikaisin ja lopettaa puolen yön paikkeilla ollen iltapäivällä vain muutamia tunteja vapaalla ei hommaan vaan riitä energiaa.
Tänä kesänä luvassa oli myös muutama ulkomaanmatka. Syksy, talvi ja kevät oli painettu sellaisella tahdilla, että parille pienelle reissulle oli todellakin tarvetta. Mitä rentoutumisreissuja ne olisivat, jos niiden aikana kokisi, että täytyisi blogata kosmetiikasta?
Koska tiesin, että bloggausaikani olisi tänä kesänä kortilla päätin, että pidän salakesäloman blogista. Ajastaisin kaiken valmiiksi ja olisin koko kesän täysin huoletta ja stressittä.
Käytin toukokuussa kaksi vapaaviikkoani blogipostauksien tehtailuun -usein ihan kellon ympäri.  Kuvasin, kirjoitin, kuvasin, kirjoitin ja kirjoitin vielä vähän lisää. Lopputuloksena syntyi postauksia kolmeksi kuukaudeksi ja mielenrauha. Salaloma, here I come!
Ajattelin ensin, etten sano asiasta mitään, mutta nyt parin kuukauden ajastettujen postausten julkaisemisen jälkeen tuli kuitenkin sellainen olo, että halusinkin mainita asiasta. Jos joku siis miettii, että onpas välillä samanlaisia kuvia niin joo, niin on. Kaikki blogissa viimeisen kahden kuukauden sisällä ilmestyneet kuvat on otettu viime toukokuussa kahden viikon aikana ja monien postasten kuvat on jopa otettu samana päivänä. 
Joku kuittaili vähän aikaa sitten, että jaahas, taas huulimeikkipostaus, minulla ovat selvästi ideat lopussa. Kun laittaa kotona esiin sieltä löytyvät tuotteet ja näpyttelee satakunta blogipostausta niin niiden joukossa on helposti samantyyppisiä tuotteita ja nyt joukosta löytyi paljon ihania huulimeikkejä, joista halusin kirjoittaa. Mielummin esittelen niitä kun olen postaamatta. Kyse ei siis ole sen kummemmasta inspiraation puutteesta.
Ja anteeksi, en ole ehtinyt tehdä niitä uutuustuote-postauksia, sillä niiden tekeminen on oikeasti melko aikaavievää. Kun aloin julkaista niitä, sain ilkeitä kommentteja siitä, kuinka vaan copypastean uutuuskirjeitä ja että en edes kirjoita itse mitään. Tosiasiassa nuo postaukset ovat paljon työllistävämpiä kuin muut postaukset, sillä niitä varten kahlaan läpi sähköposteja jopa kuukausien takaa löytääkseni tietoja ajankohtaisista tuotteista ja yritän löytää postauksiin kiinnostavia tuotteita ilman, että esittelisin kolmea ripsiväriä ja neljää meikkivoidetta yhtäaikaa. Pidän itse kuitenkin noista postauksista, joten yritän palata niihin taas sitten, kun minulla on aikaa blogata.
Kukaan ei vaadi minulta, että postaisin päivittäin, sillä tämä on yksityinen blogi enkä saa tästä palkkaa. Minä itse kuitenkin tahdon kirjoittaa kosmetiikkablogia, joka päivittyy aktiivisesti ja se puolestaan vaatii sen, että käytän siihen aikaa.
Pahoittelenkin myös sitä, etten ole ehtinyt viimeaikoina liiemmin vastailla kommentteihinkaan. Luen ne, mutta yleensä ohimennen ja työkiireiden keskellä, joten en vain ole ehtinyt vastailla niihin vaikka aina välillä olenkin yrittänyt järjestää sille aikaa.
Minä nautin bloggaamisesta ja kosmetiikkablogin kirjoittamisesta. Minusta on ihanaa kokeilla uusia tuotteita ja saada kertoa niistä teille. Minusta se vaan on aivan suunnattoman kivaa!
Siksi aina välillä tuleekin ikävä fiilis, kun kommenttiboksiin eksyy niitä ikäviä kommentteja, joissa ei ole perää. Ikävintä on ehkä, kun joku valittaa siitä, että mainostan blogissani tuotteita. Tämähän on kosmetiikkablogi, joka perustuu tuotearvosteluihin, joten jokainen tuotteiden esiinnosto on tavallaan väkisinkin mainontaa!
En ole itse saanut blogihistoriani aikana senttiäkään yhdestäkään kosmetiikkatuotteisiin liittyvästä postauksestani. Toisin kuin moni iso kosmetiikkablogi en ole koskaan edes tehnyt maksullisia yhteistyökamppanjoita, joissa esittelisin kosmetiikkatuotteita. Minulle on absoluuttisen tärkeää, että jokainen tuotearvosteluni ja tuote-esittelyni on täysin oman mielipiteeni pohjalta kirjoitettu ja kun teen sen ilmaiseksi ei kukaan voi koskaan väittää, että raha olisi vaikuttanut kirjoittamaani. Minulta ei siis voi ostaa kosmetiikkapostausta. Jos saan blogilla rahaa tapahtuu se selkeitä mainosbannereita näyttämällä tai affiliate-linkeiksi merkattujen linkkien käyttämisen kautta. Sitten viime syksyn ette tosin ole kuitenkaan nähneet näistäkään kumpiakaan blogissani. 
Tuntuu todella ikävältä, kun joku käy (aina tietysti anonyymisti) kiukuttelemassa siitä, että postaukseni ovat mainoksia. Hukun kosmetiikkaan jo ihan tarpeeksi, joten sieluani ei ihan tosi osteta yhdellä ripsivärillä tai meikkivoiteella, joka minulle on blogipostausta varten lähetetty. Firmat lähettävät minulle paljon tuotteita ja minulla on täysi vapaus kirjoittaa niistä ihan mitä tahdon. Minulla on myös täysi vapaus olla jopa kirjoittamatta niistä. En minäkään ole jokaisen teille esittelemäni tuotteen fani henkilökohtaisesti, mutta löydän melko helposti lukijoideni joukosta ihmisiä, jotka ovat kaipailleet esittelemieni kaltaisten tuotteiden perään.
Tiedän, että moni ihminen innostuu ilmaisesta kosmetiikasta aivan suunnattomasti ja joku varmasti jopa kokee, että sanon tuotteista jotain ihan vaan siksi, että olen saanut ne ilmaiseksi. Minulle tuotteilla ei kuitenkaan ole enää samalla lailla arvoa kuin mitä niillä joskus on ollut ja jos kaikki kosmetiikkani tuhoutuisivat tai varastettaisiin en itkisi sitä hetkeäkään. Itseasiassa se saattaisi jopa tuntua hyvältä, sillä voisin vapaasti olla edes hetken minimivarustuksella! Kun paitsi työskentelee kosmetiikkaosastolla ja myös kotiin tulee joka viikko useita kosmetiikkalähetyksiä ei niillä vaan ole enää aikoihin ollut sellaista ooh-arvoa, vaikka niistä yhä kovasti bloggausmielessä innostunkin. En ajattele, että ”Jes, sain ihanan huulipunan!” vaan ”Jes, tästä huulipunasta on pakko saada kertoa lukijoille!
Yritän aina muistaa kertoa postauksissani mistä tuote on minulle tullut. En liiemmin osta kosmetiikkaa, mutta kerron paitsi sen, että joku tuote on tulllut blogini kautta myös jopa sen, että olen vaikkapa saanut tai vaihtanut sen kaveriltani. Ja silti jopa postauksiin, joista käy ilmi, etten ole edes itse saanut tuotetta firmalta blogiani varten saatetaan kommentoida tuotteiden mainostuksesta!
Myönnän, että varsinkin silloin mielensäpahoittaja tulee kylään väkisinkin. Kirjoitan tällä hetkellä täysin ilmaiseksi blogia voidakseni jakaa sen lukijoille vinkkejä tuotteista, jotka olen itse kokeillut ja todennut hyviksi saamatta siitä mitään muuta kuin hyvän mielen kuullessani, että joku on saanut sen kautta hyviä vinkkejä ja silti joku viitsii tulla tahallaan olemaan ilkeä. Ilkeitä kommentteja lukiessa tulee aina kiitolliseksi siitä, että on itse saanut hyvän kotikasvatuksen sekä käytöstavat ja että omat asiat ovat sen verran hyvin ettei koe tarvetta vastaavaan käytökseen. 
Blogissani ei olla hetkeen nähty mainosbannereita tai affiliate-linkkejä ja pidän linjani tällaisena toistaiseksi, mutta se ei tarkoita, etteivätkö ne taas joskus palaisi mukaan. Toivoisin kuitenkin siinäkin vaiheessa vielä muistettavan, ettei niillä ole mitään tekemistä tuotearvostelujeni kanssa enkä tosiaan koskaan vastaanota kosmetiikkaesittelyistäni senttiäkään eikä yksikään yhteistyöfirmani voi olettaa, että kumartaisin heitä vain koska he ovat lähettäneet minulle ilmaista kosmetiikkaa.
Vietän ei-enää-niin-salaista kesälomaani vielä kuukauden, jonka jälkeen viimeistään alkaa jälleen tullaa tuoreempia postauksia. Kesken loman tuli kuitenkin pieni tunne siitä, että pari sanaa odottivat sanomista.

Ihanaa lomaa niille, joilla sitä on vielä jäljellä!
Kommentit
 1. 2

  sanoo

  Peukku ylös, hyvä Virve! 🙂 Mä en pystyisi moiseen kirjoitusrumbaan, vaikka olisikin noin paljon aikaa. Tulee ähky. Joskus on postauksia ajastettuna, mutta harvemmiten. Nauti lomasta!

 2. 3

  sanoo

  Mä olen vahvasti sitä mieltä, et ne negatiivisesti kommentoivat kertovat kommenteissaan enemmän itsestään kuin kommenttien kohteesta. Itse aika pitkälti pidän sen linjan, että jos ei ole mitään positiivista sanottavaa niin voi sen suunsa supussa pitää (ainahan esim. kaikki postaukset eivät välttämättä juuri sinulle mieluisia ole, mutta onko tällöin vika kirjoittajassa? Mielestäni ei.). Rakentava kritiikki toki aina paikallaan, mutta sen pitää olla rakentavaa eikä ilkeämielistä. Nauti bloggauslomastasi olet sen ansainnut enkä minä itse ainakaan tuota ole edes huomannut vaikka päivittäin postauksesi luenkin 😀

  • 3.1

   sanoo

   Minustakin rakentava kritiikki on aina paikallaan varsinkin silloin kun sen esittää perustellusti, jotta siitä voi ottaa oppia. 🙂

 3. 4

  Anonyymi sanoo

  Itse ainakin arvostan sinua bloggaajana, koska todellakin postaat usein! Lisäksi testaat uusia tuotteita, ja kerrot niistä rehellisesti. En melkein voinut uskoa, että saat ilkeitä kommentteja. No, joka tapauksessa olet yksi suosikki bloggaajistani. Hyvää loman jatkoa.

  • 4.1

   sanoo

   Kiitos kommentista! <3 Blogiin tulee melko harvoin ilkeitä kommentteja suhteessa muihin kommentteihin joten ehkä ne siksi tuntuvatkin aina erityisen ikäviltä kun niihin ei ole liiemmin tottunut.

 4. 5

  J sanoo

  Kiitos hyvästä blogista!! Olet lomasi ansainnut, nauti !♡ Ja oot tehny mieletöntä työtä näiden ajastuksien kanssa.

 5. 6

  Jenny sanoo

  Kiva kuulla sinusta näin "livenäkin", tykkään muutenkin lukea kuulumisia tuotepostausten välissä 🙂 Ihanaa loppulomaa sinulle, täällä luetaan välillä postauksia kesätöiden tauoilla kun muuten ei meinaa ehtiä enkä halua jäädä postauksissa jälkeen 😀

 6. 7

  Anonyymi sanoo

  Joo, aina löytyy näitä joiden on ihan pakko sanoa jotakin negatiiviseen suuntaan. Löysin äskettäin blogisi ja pidän tästä todella paljon ja päivittäin täällä tulee käytyä <3 Paiskaa mielenpahoittajat pois, ne ovat ihan väärässä paikassa 😉
  -Bemu

 7. 8

  Anonyymi sanoo

  Tykkään blogistasi tosi paljon ja ehdottomasti arvostan kun näkee teksteistäsi, että olet nähnyt vaivaa niiden eteen! Ehdottomasti yksi parhaista kosmetiikkablogeista! Aivan loistavan ihanaa loman jatkoa! 🙂

 8. 9

  sanoo

  Hauskaa loman jatkoa sinulle. Itselläni on ollut useampi eri aihealuieita käsittelevä blogi ja aina siinä vaiheessa, kun blogilla rupeaa olemaan lukijoita ilmestyy kateelliset anonyymit, jotka pahoittavat kirjoittajan mielen. Älä välitä niistä. Sinulla on hyvä blogi.

 9. 10

  Anonyymi sanoo

  Vau, oon muutenkin joskus ihmetellyt, että miten jaksat kirjoittaa postauksia joka päivälle, mutta ihan uskomatonta, että käytit noin paljon aikaa, ettei postausten välissä olisi taukoa! Kiitos mahtavasta blogista ja rentouttavaa lomaa sulle! 🙂

 10. 11

  sanoo

  Mä en edelleenkään voi nostaa muuta kuin hattua tuolle sun 100 postauksen ajoittamiselle, kun kuulin siitä niin olin 😮 😮 😮 Mä en varmaan kuuna päivänä pystyisi! Mutta oikeasti ihan loistava tapa pitää itse vähän lomaa niin, että lukijat eivät "kärsi" tästä lomasta mitenkään. Aika mimmi oot! 🙂

 11. 12

  Anonyymi sanoo

  Tässä postauksessa esille nostamasi asiat ovat juuri syitä siihen, miksi tykkään niin kovasti lukea blogiasi! 🙂

 12. 13

  Anonyymi sanoo

  Olen lukenut blogiasi jo kauan ja arvostan sitä, kuinka omistaudut blogillesi ja jaksat postata usein. Jätä negatiiviset kommentit omaan arvoonsa, et ansaitse niitä.
  Ihanaa kesää! 🙂

 13. 14

  Anonyymi sanoo

  Ihanaa lomaa sinullekin, olet sen kyllä ansainnut! Henk. koht. en ymmärrä bloggauksiesi haukkimista mainoksiksi, ilmaiset kuitenkin suoraan ja selkeästi jos jokin ei toimi tai ole rahan väärti. Itse ainakin nautin siitä hirmuisesti koska kritiikkiin ei kaikkialla törmää ja haluankin kuulla rehellisen mielipiteen. 🙂 Toki voisin mennä make up alleyyn selaamaan arvosteluita, ja sitäkin teen, mutta onhan sinun postaukset huomattavasti viihdyttävämpiä ja aihetta avaavampia. Ja täältä saa lukea aina kaikenlaisesta muustakin kosmetiikkaan liittyvästä mielenkiintoisesta asiasta, mikä ei välttämättä olisi tullut itselle mieleen. Haters gonna hate jne..

  Tsemppiä ja hyvää lomaa!

 14. 15

  sanoo

  Huh, oon kyllä niin kateellinen siitä et jaksoit tuollaisen kirjoitusrumban! 🙂 Mut sulla tosiaan on ihan uskomaton motivaatio kun vaan päätät niin ja se on upee juttu. Ihanaa lomaa <3

 15. 16

  sanoo

  Moikka! Oon seurannut sun blogia vuoden verran siitä saakka kun sen löysin 🙂 nyt oli ekaa kertaa pakko konmentoida! Tykkään sun blogistas todella paljon, koska postaat usein ja paljon erilaisista tuotteista. Lisäksi kuvat on hyvälaatuisia ja niistä oikeasti näkeekin meikin laatua ja jälkeä (toisin kun monissa muissa meikkiblogeissa). Muutamia tuotteita oon ostanu sun kerrottua niistä. Tällä viikolla ostamassa juuri Oriflamen the one sarjan puuteria ja peitevoidetta. Ja oot todellakin ansainnut lomasi! Voin vaan kuvitella kuinka aikaa vievää on kirjoittaa joka päivä (itse kirjoitan joka toinen päivä :p). Hyvää lomaa sinne, nauti, rentoudu ja lataa akkuja. Paras tapa kerryttää uuta inspistä 🙂 ootan innolla taas reaaliaikaisia postauksia, vaikka tosin en ole edes huomannut ajastuksia 😀 – Look by Mari

 16. 17

  Anonyymi sanoo

  Iso kiitos sulle oikeasti hyvästä blogista! 🙂 niin paljon on niitä muotihempukoita jotka käy kerran kuussa pahoittelemassa taukoa ja selittelemässä parit selfiet, ja sitten taas kadotaan kuin tuhka tuuleen ja kumminkin nostetaan palkkaa siitä (ketjubloggarit..). Iso osa pointseista ostolakolle tulee nimenomaan hyvistä jutuista ja siitä, että teet hommaa kuin työtä saamatta palkkaa, eli sydämellä 🙂 monet purkkipulmat on ratkottu täällä ja usein eksyn lukemaan postauksia vuosien takaa. Plus toki aamukahvit ennen töitä on pelastettu loistavan ajoituksesi vuoksi, joka aamu on uutta luettavaa 🙂

 17. 18

  sanoo

  Apua, sä olet kyllä ahkera. Mulla ei ole koskaan yhtään juttua valmiina, vaan kirjoitan kaiken ihan fiilispohjalta. :'D

 18. 20

  Anonyymi sanoo

  Moi,

  Olen seurannut blogiasi pitkään ja olen aina pitänyt tyylistäsi kirjoittaa, informoida ja innostaa meitä muita kosmetiikkaan hurahtaneita! Teet hienoa työtä blogisi kanssa ja tosifanit seuraavat sinua aina! En uhraisi toista ajatusta Mielensäpahoittajille! Onnellista salalomaa! 😀

 19. 21

  Anonyymi sanoo

  Tapasin seurata blogiasi ahkerasti. Sitten kaikkien blogien seuraaminen jäi. Nyt olen taas löytänyt tieni tänne ja vierailen täällä lähes päivittäin. En yleisesti ottaen pidä blogeista tai blogimaailmasta, ja siksi blogien seuraaminenkin jäi. Suurin osa blogeista ärsyttää minua, mikä mistäkin syystä, monet tuntuvat olevan oman egon boostausta, esittämistä, kiiltokuvamaisen elämän näyttämistä sun muuta, ties mitä. Pidän toki kosmetiikasta ja tulee halvemmaksi lukea puolueettomia arvioita (tässä myös yksi syy siihen, miksi pidän blogistasi ja palaan siihen aina uudelleen ja uudelleen), kuin tehdä ohilyöntiostoksia toistuvasti. Olen aina uskonut, että voin luottaa siihen, että jos kehut tuotetta, on se mielestäsi oikeasti hyvä (plus että sinulta löytyy oikeaa asiantuntemusta ja kokemusta roppakaupalla), mutta myös sanot rehellisesti, jos se on paska.

  Tämän lisäksi tekstistäsi välittyy aito lämpö. Pidän persoonastasi. Sinulta löytyy tiettyä nöyryyttä (jonka puutetta inhoan) ja pidän siitä, että sinulla on jalat maassa. Olet rehellinen ja avoin. Se, että kaltaiseni paatunut kyynikko ajattelee yhdestäkään bloggaajista näin, on saavutus sinänsä ja oikeasti Virve, viittaa kintaalla typerille nillittäjille, sulla on oikeasti hyvä blogi, joka on aarre kaiken kaupallisen ja epäluotettavan hötön joukossa, ole ylpeä saavutuksestasi!

 20. 22

  Anonyymi sanoo

  Voi Virve, oot kyllä niin ansainnut lomasi. 🙂 Toivottavasti olet päässyt rentoutumaan ja nauttimaan elämästäsi kesän aikana. Mahtaneeko Ruotsin sää olla parempi kuin meidän tänä kesänä?

  Noista soraäänistä ei kannata pahemmin välittää, vaikka helppohan se minun on sanoa. Ihmiset, jotka tulevat netissä vinoilemaan nimettöminä, ovat usein moniongelmaisia tapauksia, jotka koettavat hankkia egolleen pönkitystä muita lyttäämällä. Mutta eihän se edes toimi! Toisten haukkumisesta tulee lopulta itsellekin paha mieli, ainakin jos haukkuja on terve yksilö.

  -Tiina

 21. 23

  Laura sanoo

  Anonyymeille nillittäjille voi sanoa vaan WTF ja höpöhöpö, sulle pelkästään toivottaa hyvää lomaa, olet todellakin sen ansainnut! En kyllä yhtään ymmärrä tota mollaamista, onhan tää jo sun työn takia yksi objektiivisimmista ja informatiivisimmista kosmetiikkablogeista!

 22. 24

  sanoo

  Hyvää lomaa, tuommoisen urakan jälkeen olet todellakin ansainnut sen! itse kun en kykenisi olemaan noin ahkera 😀

 23. 25

  Anonyymi sanoo

  Oikein virkistävää, miten aikuisesti ja neutraalisti suhtaudut ilkeisiin kommentteihin, vaikka ne varmasti hetkellisesti mielen pahoittavatkin. Kypsä, itsevarma ja provosoitumaton on juttuja, joita ei moneen bloggaajaan voi yhdistää. Vaikka julkista blogia kirjoittaakin, aina silloin tällöin huomaa kiusaajien päässeen bloggaajan vyön alle, ja se on tosi ikävää.
  Olen aika uusi lukija, mutta neutraalit ja selkeät tuotearvioinnit ovat niitä, jotka tuovat (melkein joka päivä) minut takaisin blogiisi, kiitos niistä:) Kieltämättä (ehkä ajastuksesta johtuen?) viime postaukset ovat olleet hyvin ripsiväri- ja huulimeikkipainotteisia, tai sitten minusta vain tuntuu siltä x)
  Olet muuten ollut huisin ahkera, pidä ihana loma!

 24. 26

  Anonyymi sanoo

  Hauskaa ja rentouttavaa lomaa, Virve! Pidän blogistasi todelle, ja blogisi onkin ainoa jota jaksan aktiivisesti seurata. Ilkeämieliset kommentit voit jättää omaan arvoonsa. Toivotan sinulle hauskaa kesän jatkoa, ja innolla jatkan tulevien postaustesi lukemista!

 25. 27

  Anonyymi sanoo

  hei Virve 🙂 jostain syystä tuli nyt halu näin kommentoijan näkökulmasta sanoa sana tähän asiaan 🙂 olen nimittäin joskus ihmetellyt sitä, kun et ole postauksessa maininnut selkeästi esim. tuotteiden alkuperää, samaten olen muistaakseni maininnut siitä, että pelkkä "affiliate"-maininta ei välttämättä ole riittävä (tämän luin jostain kuluttaja-asioihin erikoistuneen lakimiehen kannanotosta). pakko kyllä myöntää tähän samaan hengenvetoon, etten ole jokaista blogin kommenttia lukenut läpi, vaikka aika paljon olenkin. ihan hirveän ilkeitä ei ole ainakaan läjäpäin jäänyt mieleen, ehkä et niitä julkaise tai en vain ole sattunut niitä lukemaan. en tarkoita väheksyä asiaa, varmasti niitäkin on. kuitenkin mielestäni olisi hyvä osata ottaa vastaan aiheesta annettua kritiikkiä tai ihmettelyä siten, ettei vaan leimaa sitä ilkeilyksi. omasta mielestäni olen pysytellyt asiallisella linjalla. onko kaikki kriittinen tai ihmettelevä ilkeää? tai sitten olen tosiaan sokea oikean ilkeyden kanssa. edelleenkään ei ole tarkoitus väheksyä kokemustasi ilkeydestä, mutta joissain tilanteissa on myös hyvä muistaa, että omalla tulkinnalla on suuri vaikutus varsinkin tekstipohjaisissa vuorovaikutustilanteissa. tämä ei tietenkään tarkoita, että asiattomuudet olisivat millään tavalla hyväksyttyjä. olen vain joskus tätäkin ihmetellyt, kun bloggaajat mainitsevat ilkeydestä ja ilkeämielisyydestä ja itse ei sitä ole näiden kyseisten blogien kommentteja lukiessa koskaan tajunnut. (mutta toki, sataa prosenttia kommenteista en ole lukenut :)) mun pointti on, että voiko minun mielestä täysin asiallinen, mutta kriittinen tai kyseenalaistava kommentti tuntua jonkun mielestä ilkeilyltä? mikä tekee kommentista ilkeän?

  hauskaa lomaa!

  • 27.1

   sanoo

   Ehdottomasti saa sanoa jos on epäkohtia ja minusta rakentava palaute on aina asiallista! Olen oppinut paljon saamani palautteen kautta. Jos teen tai sanon jotain hassua niin kuulen mielelläni, kuinka asia oikeasti on tai kuinka voin tehdä sen jatkossa toisin. Ei siis ehdottomastikaan huolta, etteikö saisi kommentoida jos on joku omaa mieltä vaivaava epäkohta. 🙂

   Oikeasti ilkeitä kommentteja tulee kommenttilaatikkoon melko vähän ja usein nekin tulevat vanhoihin postauksiin eli eivät selkeästikään aktiivilukijoilta vaan ihan vaan postauksiin päätyneiltä tai silloin tällöin blogissa käyviltä. Jos samoista asioista kuitenkin on usein outoa kuittailua niin mielelläni selvennän asioita näin yleisemmin omassa postauksessaan siltä varalta, että muutkin miettivät niitä.

   Ja jos joskus olen unohtanut laittaa, mistä tuote on minulle tullut niin kyllä siitä saa kysyä. En jätä sitä tarkoituksella sanomatta, mutta joskus se vaan saattaa puuttua postauksesta (tai sitten olen saanut tuotteen vaikkapa äidiltäni lomatuliaisena mitä en ole kokenut tarpeelliseksi raportoida). 🙂

   Eli älä siis huoli, jos itse koet kommentin asiallisella tavalla esitetyksi kritiikiksi on se minustakin sitä varmasti. Itse tarkoitan tällä ehkä lähinnä kommentteja, jotka ovat luokkaa "Esittelemäsi tuotehan on ihan paska, mainostat sitä vaan koska saat rahaa siitä." Tuollaisiakin nimittäin tulee joskus. Eli kritiikkiä saa aina esittää, mutta tottakai siitä tulee rakentavaa vasta sitten, kun sille kertoo perustelut ja vielä vinkkaa, kuinka voisin tehdä asiat jatkossa paremmin. 🙂

  • 27.2

   Anonyymi sanoo

   kiitos vastauksesta! ok, mukava tietää, että saa myös kysyä ja ihmetellä jos siltä tuntuu ilman, että se tuntuu ilkeilyltä. mitään törkeyksiä en missään nimessä siedä tai hyväksy, mutta mielestäni erilaiset näkemykset rikastuttavat keskustelua ja kaikenlaiset pohdinnat ovat mukavia pelkän positiivisen "hehkutuksen" rinnalla. varmaankin ovat nämä ilkeät kommentit jääneet lukematta, sillä kovin vanhojen postausten kommentteja ei tule kyllä luettua, vaan lähinnä kaikkein tuoreimpien.

 26. 28

  Anonyymi sanoo

  Hei, älä ota kaikkia kommentteja henkilökohtaisesti, niitä on ihan turha murehtia. Valittajia ja marisijoita löytyy aina. Aina löytyy parannettavaa ja voisi tehdä parempia postauksia, ottaa parempia kuvia, tuottaa laadukkaampaa tekstiä jne, mutta entäs sitten? Sinulla on varmasti halua tehdä elämässä muutakin kuin vain hioa postauksia loputtomiin. Joten älä stressaa, kaikkia ei vain voi miellyttää. Tämä blogi on jo nyt yksi parhaista suomenkielisistä kosmetiikkablogeista, joten nauti lomastasi hyvillä mielin, me nautimme sinun ajastetuista postauksista sillä aikaa 🙂 Käytät valtavasti aikaa blogin ylläpitämiseen, joten jos siitä saat muutaman lantin yhteistyön tai mainosten avulla, niin anna mennä vaan! Ihanaa lomaa! -Johkis-

 27. 30

  sanoo

  Yksi syy, miksi minä luen tätä blogia, on juurikin se että tämä päivittyy aktiivisesti. On tosi kiva lukea päivittäin jotain uutta 🙂 Tässä blogissa eniten kiinnostaa Inside the industry ja muutkin taustatiedot. Lisäksi kiinnostaa Virven oma elämä ja ruotsalaistuminen 😉 Luen kyllä jokaisen postauksen, aina.

  Olen kauneusalalla töissä, mutta tosi laiska meikkaaja ja ihonhoitokin vähän on mitä on. Nyt sain kuukausi sitten taas Roaccutan-kuurin, viides kerta yhdeksän vuoden aikana. Tällä kertaa kuurin jälkeen jatkan "miniannoksella" ainakin vuoden ajan. Iho kuivuu ja hilseilee, niin naamasta kuin muualtakin kropasta. Luin täältä kaikki roaccutan-tagin alla olevat postaukset, mutta harmi kun on niin vanhoja ettei tuotteita varmaan löydy, Ja lisäksi asun ulkomailla, täältä ei löydy Lumenea 😀 Yritin ettiä kasvonaamiota, mutta kahesta eri tavaratalosta löyty tasan yksi naamio, brändi By nature from New Zealand. Ostin tän ja kotona huomasin että se on iholla lämpiävä tuote. Ei hirmu hyvä ohkasella, kuivalla iholla. Kokeilin kuitenkin ja lopputulos oli ihan kiva. Pitäis varmaan mennä ihan kosmetologille ettii hyviä tuotteita, mutta kun täällä vähän semmonen tuputus-myyntitapa enkä haluais tuhlaa paljon rahaa. Mistä tulikin mieleen, että kaupoilla on hyvä käyttää taktiikkaa "minulla on 50 dollarin budjetti, saisinko jotain siihen hintaan?".

  Tästä tulikin näköjään pieni avautuminen ja eksyminen sivuraiteille. Ei voi mitää 🙂 Kiitos Virve blogista ja toivottavasti lomasi on ollut rentouttava! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *