Päivä 156: Suosikkeja

Sain Beauty Babelta haasteen, johon vastausten miettiminen oli todella, todella hankalaa. Tiedätte, että rakastan monia tuotteitani hulluna, joten yksittäisten tuoteiden nimeäminen oli todella vaikeaa. No, yritin kuitenkin.

Kynsilakka ylitse muiden:

OPI Señorita Rose-Alita, joka on ihana ja täydellinen tumma pinkki kultaisella shimmerillä. En kyllästy koskaan!

Paljasta kauneusvinkkisi:

Kosteusvoide niin käsissä, jaloissa, kasvoilla kuin vartalollakin. Ihmisellä on elämässään vain yksi iho ja se paljastaa iän ja laiminlyönnin todella tehokkaasti. Hyvä puhdistus ja säännöllinen kosteuttaminen tekevät iholle ihmeitä. Te tiedätte, millainen läträäjä itse olen…

Tähän yhteyteen sopii yksi lempilauseistani:
20-vuotiaana sinulla on kasvot, jotka luoja sinulle loi,
40-vuotiaana kasvot, jotka olet hankkinut ja 60-vuotiaana kasvot, jotka olet ansainnut.
Pitäkää siis ihostanne huolta!

Tuote, jota ilman et elä:

Silmänympärysvoide ehdottomasti ja perässä tulevat muut kosteusvoiteet.

Rakkain meikkituotteesi:

Diorin viisikot, ehdottomasti. Niistä kaikkein rakkain taitaa olla ensimmäinen palettini Petal Shine.

Monikäyttöisin meikkituotteesi:

En itse innostu monikäyttöisistä tuotteista, sillä tahdon kaikkeen omat, erityiset tuotteensa, jotka ovat täydelliset juuri omassa käyttötarkoituksessaan.

Kallein kosmetiikkaostoksesi:

Enormous Lash -ripsienkasvattaja, jolla oli hintaa 99,90 euroa. On kuitenkin jokaisen sentin arvoinen, mikäli toimii. Ja jos ei toimi, saa siitä onneksi rahat takaisin.

Pahin hutiostoksesi:

Ihan hirveitä huteja ei itse ostamieni tuotteiden joukkoon ole mahtunut, mutta viimeisin, jonka muistan, on Rainbown jalkavoide, jonka juuri edellisessä postauksessa tyrmäsinkin.

Itse haastaisin Tintti Alangon kertomaan omia vastauksiaan.

Tämä haaste sai minut muuten lisäämään blogini oikean reunan palkkiin oman HG-listani (Holy Grail, ehdottomat suosikkituotteeni), jonne päivittelen suosikkituotteitani sitä mukaa, kun niihin törmään. Lista on vielä mleko lyhyt, mutta uusia suosikkeja löytyy varmasti pikkuhiljaa ja päivittelen niitä tietysti listalle sitä mukaa, kun niitä tulee vastaan.

Suosikkituotteistani puolestaan mieleeni tuli, kuinka moni teistä on kertonut löytäneensä suosittelemieni tuotteiden joukosta hyviä tuotteita itselleen. Koska minulta on pyydetty myös kyselyitä, laitoin sivupalkkiin tätä asiaa koskevan kyselyn pyörimään viikoksi. Kertokaahan siis omat vastauksenne!

Ja sitten palaamme taas blogini keskeiseen teemaan, eli loppuneisiin tuotteisiin.

Jälleen yksi Mavalan Mavadry otti ja loppui. Kuten olen monesti jo todennutkin, on tämä aivan loistava tuote ja ilman tätä en vain pärjäisi. En jaksaisi todellakaan vaihtaa lakkojani näin usein, mikäli minulla ei olisi toimivaa pikakuivattajaa apunani. Kun olen lakannut kynnet, annan niiden kuivahtaa minuutin pari, sitten vedän tätä kynsiini kerroksen ja reilussa minuutissa kynnet ovat kosketuskuivat ja viimeistään viidessä minuutissa täysin kuivat. Aivan pelastaja, sillä jostain syystä sitä aina keksii vaikka mitä käsillä tehtävää puuhaa heti, kun on saanut kyntensä lakattua. Suosittelen! Hintaa yhdellä pullolla on muuten noin seitsemän euroa.

Lisäksi minulta loppui Clarinsin matkakokoinen Multi-Active Day Cream, joka kyllä kosteutti kivasti, mutta jonka toimivuuteen meikin alla en ollut kovin tyytyväinen. Meikkivoide ei tuntunut levittyvän tämän päälle kovin siististi ja puuteroinnin jälkeen huomasin aina, että iho ei ole kovin freesin näköinen vaan jopa hieman suttuinen. Meikki lähti tavallaan mössööntymään tämän kanssa. Muuten tämä kuitenkin oli ihan kiva voide, mutta koska kuitenkin käytän meikkivoidetta päivittäin, en voisi itse koskaan harkitakaan hankkivani tätä hyvästä kosteutustehosta huolimatta.

Ja hei katsokaapas, minkä ihanuuden löysin lakkojeni joukosta:

Olen pitkään kuolannut kaupoissa hieman tämän tyylistä lakkaa IsaDoralta ja Mavalalta ja ollut hiilenä, kun en ole saanut sitä ostaa. Nyt kuitenkin päätin kokeilla pullossa varsin tylsältä näyttävää Lumenen Lupauksia vain (5) -lakkaa kynsiini ja voin vain todeta, että on kyllä ihana ja kesäinen sävy.

Mahtavaa, kun voi mennä omille meikkivarastoille tekemään löytöjä ilmaiseksi sen sijaan, että lähtisi kauppaan…

Ps. Huomasitteko muuten, että vastahankittu The Body Shopin Hamppu käsivoide pääsi heti HG-listalleni. Meillä on takana vasta yhden yön juttu, mutta olen aivan rakastunut!

Kommentit
 1. 1

  Anonyymi sanoo

  Mille tuon hamppukäsivoiteen INCI-lista näyttäisi?

  Odottelen niin kovin Diorin 5 Couleurs luomipalettia numero 173.

 2. 2

  Safir sanoo

  Laittaisitko joskus tuohon sivupalkkiin myös jotakin linkkejä joita suosittelisit esim. garden.co.uk tms.

 3. 3

  Annika sanoo

  Ompa paljon tullu kyselyyn jo vastauksia ja ei ole vielä edes päivä mennyt, saati sitten viikko. 🙂

 4. 5

  Fani sanoo

  Hei olisi kysymys koskien kynsien värjäytymistä. Kuinka herkästi tämä sitten tapahtuu? Täytyykö olla yhtä ahkera lakkailija kuin sinä, vai voiko tällainen ''silloin tällöin-lakkaaja'' saada aikaan värjäytyneet kynnet? Blogisi ansiosta olen innostunut kynsilakoista ja voi olla että jatkossa tulee niitä enemmän käytettyä, joten oisko aluslakka hyvä hankinta?

 5. 8

  NarNar sanoo

  Hei kauanko tuo Mavadry yleensä sinulla kestää? Itse olen useasti harkinnut kyseistä pikakuivattajaa, mutta jättänyt aina hyllylle takaisin pienen kokonsa vuoksi. 😀

 6. 9

  sanoo

  Anynyymi: Night Butterfly -palettia odottelen kyllä minäkin innolla. Onneksi enää kuukausi ja kolmen kuukauden malttamaton odotus palkitaan. 🙂

  Hamppu käsivoiteen inci:
  Aqua, Glycerin, cetearyl alcohol, myristyl myristate, Cannabis sativa, C12-15 alkyl benzoate, glyceryl stearate, dimethicone, PEG-100 stearate, cera alba, lanolin, panthenol, phenoxyethanol, parfum, methylparaben,propylparaben, allantoin, Xanthan Gum, Disodium EDTA, Evemia furfuracea, Limonene, Citronellol, Talc, Geraniol, Linalool, Citral, CI 77288, CI 77492, CI 77491, CI 77499.

  Sisältönsä puolesta inci on siis hyvä, sisältää paljon pehmentäviä ja kosteuttasitovia aineita. Naurattaa vaan taas tuo Body Shopin ratsastus eläimiä rääkkäämättömänä firmana (en lähde asiasta väittelemään kenenkään kanssa, mutta aika moni firma on tällainen…), kun sitten kuitenkin käyttävät tuotteissaan vesistöille ilmeisesti haitallista EDTA:ta. Ilmeisesti ovatkin siis vain nisäkkäitä vahingoittamaton firma. 😉

  Safir: Toki, kiitos ehdotuksesta! 🙂

  Annika: Olisipa mukavaa, jos kaikki kävijät vastaisivat, mutta kyllä tuo näinkin käy kun on jotain vastauksia kuitenkin tullut. 🙂

  Annika: Niiden laatu ja sävyt yhdistettynä hyvään pysyvyyteen ja levittyvyyteen ja siihen, kuinka ne häivyttyvät (erityisesti siis iridescentit) tekee niistä täydellisiä. 🙂

  Fani: Värjäytymisellä ei ole mitään tekemistä sen kanssa, kuinka usein kynsiään lakkaa. Kerrankin kun lakkaat "huonommalla" lakalla ilman aluslakkaa niin jo pärähtävät kynnet keltaisiksi. Vaaleat sävyt eivät tätä usein aiheuta, mutta tummat sävyt sitäkin useammin. Eli suosittelen hyvän aluslakan käyttöä aina! Omat kynnet värjäytyvät aina välillä, kun aluslakkana onkin ollut joku huono aluslakka tai kirkas lakka, joka ei välttämättä ole aina edes ollut nimenomaan aluslakka.
  Aluslakkaostoksille, siis. 😉

  Charming Nails: Oi, kiitos! Olet kyllä itsekin palkinnon ansainnut ehdottomasti. 🙂

  NarNar: Nyt olen käyttänyt melko tuhlaillen (3-5 kertaa viikossa) ja näytti kestäneen viisi viikkoa. Eli kyllä tuosta noin 20 käyttökertaa saa irti ja jos tavallisesti kynnet lakataan kerran tai pari viikossa, niin usemmaksi kuukaudeksi tuosta saa kyllä iloa. Kovin isokokoisia pikakuivattajia ei kannata ostaakaan, sillä nämä muuttuvat ajanmyötä purkaksi, jos ovat olleet jo pitkään käytössä. Esimerkiksi Poshen pikakuivattaja on aivan loistava, mutta koska pakkaus on isompi, ehtii se minunkin käyttötahdollani kuivahtaa sen verran, että viimeinen 1/4 on ihan venyvää purkkaa ja käyttökelvotonta. Tyydy siis tähän kokoon. 😉

 7. 10

  Anonyymi sanoo

  Cannabis sativaa tuossa hamppukäsivoiteessa. Kannabistako? Huumettako tuossa käsivoiteessa. No empä tiiä, tuskin huumeversiona. Aika huvittavaa ajatella, että on laittanu vaikka hamppu käsi- tai jalkavoidetta ja sitten menee lentokentälle ja ohoh, mitäs se huumekoira siinä vieressä haukkuu, ei sillä ole mitään aihetta haukkua? Tuskin, mutta tuli mieleen vain Bodyshopin hamppukäsi, sekä jalkavoiteen omistajana. Huomauttaisikohan huumekoira tuosta käsivoiteesta?

 8. 11

  Anonyymi sanoo

  Jos saa suositella niin suosittelen Weledan tyrnikäsivoidetta. Todella kosteuttava, vaikka ohuehkoa on hieman. On kosteuttanut erinomaisesti kuvaa käsieni ihoa.
  Tuossa lisää asiasta..
  http://www.weleda.fi/tuotteet/vartalonhoito/kaesien-ja-jalkojen-hoito/havtorn-handcreme-tyrni-kaesivoide/
  Hintaa oli vajaa 10€, kun ostin. Suosittelen. Ihanainen tuoksukin oli lisäksi.
  Lisäksi Weledan suihkuvoiteet ovat myös erittäin ihania samoin tuoksut.

  http://www.weleda.fi/tuotteet/vartalonhoito/creamy-body-wash-pehmeaen-voidemaiset-suihkuaineet/
  Ehdottomasti ovat kokeilun arvoisia. 🙂

  Vaikken ole kovin lämmennyt luonnonkosmetiikalle niin olen löytänyt weledalta silti hyviä tuotteita kuten jalkabalsamin, tyrni käsivoiteen, vartalovoiteeksi Skin Food yleisvoide (olen huomannut erittäin pehmentäväksi sekä kosteuttavaksi), Sitrus suihkuvoide, tyrni suihkuvoide, villiruusu suihkuvoide. Oli pakko ostaa nuo 3 suihkuvoidetta niiden herkullisen tuoksun vuoksi. 🙂

 9. 13

  sanoo

  Anonyymi: Hamppu ja marijuana ovat kummatkin cannabis -sukuisia, mutta tätä hamppua ei voi käyttää marijuanan tavoin, sillä tässä hampussa ei ole yhtään THC:tä, johon marijuanan vaikutus perustuu (marijuanasta puhutaan usein kannabiksena). Eli siis joissakin hamppulajikkeissa ilmeisesti on THC:tä ja vain niitä käytetään marijuanan lähteina. Kaikkea hamppua ei siis voi käyttää minkäänlaisena huumeena, joten tuskin ryntäisi yksikään koira perään. 😉

  Anonyymi: Kiitos vinkistä, täytynee tutustua. Weledan Tyrni suihkuvoide on houkutellut jo pitkään, joten sen varmaan otan pian kokeiluun vanhojen loputtua. Täytyy muutenkin käydä tutkimassa noita mainitsemiasi tuotteita. 🙂

  Tintti Alanko: Et ollenkaan myöhään, tänäänhän vasta haasteella heitin. 🙂 Kiitos kun vastailit, tuli heti suuri himo tutustua Bobbi Brownin peiteaineeseen.

 10. 14

  Anonyymi sanoo

  Meikkaan silmäni aina samalla tavalla ja nyt olen kyllästynyt. Haluaisin oppia uusia tapoja miten esim. levittää luomivärejä tai miten voisin korostaa silmiäni parhaiten.. Joten tietäisitkö sinä esim. jotain nettisivua, jossa tälläisiä "tee se itse"- ohjeita on? 🙂

 11. 15

  sanoo

  Anonyymi: Itse saan eniten iloa irti Youtuben videoista. Laita hakusanaksi "Eye makeup tutorial", "Eyeshadow turotial", "eyeshadow application yms. (katso, mitä muita hakusanavinkkejä youtube antaa) niin saat läjäpäin hyviä vinkkejä. 🙂

 12. 16

  Anonyymi sanoo

  Olisko sulla suositella jotain tuotetta nenänpään pieniä finnejä vastaan, jotka kai johtuvat liian suurista ihohuokosista?

 13. 17

  sanoo

  Anonyymi: Suuret ihohuokoset eivät aiheuta finnejä, mutta se, että huokosia (minkä kokoisia tahansa) ei puhdisteta päivittäin tarpeeksi huolella saattaa kyllä aiheuttaa finnejä. Ovathan puhdistustuotteesi ja -rutiinisi siis kunnossa? Kuoritko ihoa säännöllisesti ja käytät puhdistavia naamioita?
  Yksittäisiin näppyihin aivan loistava tuote on Cliniquen täsmähoito Spot Healig Gel (Suomessa n. 20e). 🙂

 14. 18

  sanoo

  Ja heti seuraavassa tekstissäsi, tosin kommenttien puolella paljastui jotain huonoa pitämistäni Bodyshopin tuotteista. Höh. En todellakaan tienyt tuollaista. Minähän kipittelin heti katsomaan aineet jotka joutuvat suihkusta alas ja petyin kun kahdessa kolmesta tuotteesta oli. 🙁 Taidan laittaa meiliä ja kysyä asiasta, kun Bodyshop kuitenkin mainostaa itseään luonnonsuojelijana. Minä en nyt ihan purematta tätä tietoa niele.

 15. 19

  Anonyymi sanoo

  Voinko käyttää ällöttävän kasvojen kosteusvoiteen esim. säärille. Todella ÄKLÖ haju todellakin, oikein oksettaa. Onneksi ei ollut kuin 7 euroa jtn.

  Sitten kysyisin epilaattorista. Millainen olisi hyvä. Onko kalliimpi parempi? Olen nähnyt aivan 30eurosta jopa 120 euroon asti. Hierova pää varmaankin olisi parempi (kai) taikka sitten ilman. Millaisen epilaattorin omistat. Itse olen nähnyt monessa kaupassa kovin mainostettavan tätä ja hintakaan ei ole ollut kallis.

  http://pan3.fotovista.com/dev/3/2/02623823/l_02623823.jpg

 16. 20

  sanoo

  Laura: Kerro ihmeessä, mitä vastaavat jos meilailet heille asiasta. 🙂

  Anonyymi: Sopii hyvin käytettäväksi säärille, itse käytän huonot ostokset yleensä ihan jalkapohjille ja jalkaterille.

  Epilaattoria ostaessa ei kannata valita ihan halvinta, mutta en nyt siihen omaisuuttakaan tuhlaisi. Omani on kyllä jo varmasti kymmenen vuotta vanha, sillä on ilmeisesti tuon esittelemäsi Braunin edeltäjä. Sanoisin, että 40-60 eurolla saa ihan hyvän epilaattorin.
  Hierova pää voi olla mukava ainakin aluksi, jos on herkempi kivulle (lievittää sitä).
  Tuo mainitsemasi Braunin epilaattori näytti ainakin täällä olevan Sokoksella -30% ja on varmasti ihan hyvä, ainakin edeltäjänsä on ollut. 🙂

 17. 21

  sanoo

  Tänään sain vastauksen, joka oli minulle todella positiivinen yllätys, en olettanut noin nopeaa toimintaa. Koska vastaus on niin pitkä, niin lähetin sen sinulle kokonaisuudessaan tuolla yläreunassa olevaan maili osoitteeseen. Mailissani heille kysyin että tulisiko minun huolestua esim. jos aamulla rasvaan rasvalla joka sisältää EDTA:ta ja menen uimaan pian sen jälkeen…:)

  Vastaus poisti minulta ainakin syyllisyyden tunteen tuotteiden käytöstä.

 18. 22

  sanoo

  Laura: Nopea ja ihan hyvä vastaus ja kiitos, kun jaoit sen kanssani. EDTA:n ongelma tulee kuitenkin jossakin vaiheessa käsitääkseni vastaan, sillä kaiken, mitä iholle lykkää, huuhtelee kuitenkin jossakin vaiheessa viemäriin. EDTA:n imeytyminen iholle on hidasta, joten suurin osa päätyy väkisinkin viemäriin. En ole perehtynyt vedenpuhdistamojen toimintaan mitenkään, eli en tiedä, päätyykö tuo sitten jossain vaiheessa kuitenkin vesistöihin vai mitä sille tehdään.
  Itse en tästä asiasta ole jaksanut huolta kantaa ja monissa tuotteissani on samaa aineosaa, mutta kunhan vaan tuli ajatuksenaihetta asiasta huolta kantaville. Hienoa kuitenkin kuulla, että TBS:n tuotteet ovat muuttumassa säilöntäaineettomiksi. 🙂

 19. 23

  M sanoo

  Vastaan nyt vähän vanhempaan postaukseen kun olen melko äskettäin alkanut lukemaan blogiasi(lukemista riittää! ;)). Käsittääkseni edellisistä kommenteista EDTA:ta oltiin ottamassa pois hamppukäsirasvasta, vai? Kävin mielenkiinnosta katsomassa BS:n sivuilta INCI:n ja siellähän se vieläkin komeili… Mutta, hauska huomata että BS laittaa INCI-listoissaan sulkuihin mitä kyseinen aine tekee! Hyödyllistä, niin saisi useampikin kosmetiikkayritys tehdä 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *