Rasvainen vartalo

Tälle työpassille ja tätä seuraaville päiville minulla on vain yksi suuri missio.

Käyttää nämä loppuun:

Minulle kertyy töiden ja blogin kautta paljon tuotteiden matkakokoja ja varsinkin vartalovoiteiden matkakokoja olen jemmaillut itselleni paljon.

Ai miksi?

No siksi, että käytän joka päivä vartalovoiteita ja ne ovat niin käteviä reissatessa! Jos en käytä vartalovoidetta yhtenä iltana, saatan seuraavana päivänä tuntea, kuinka karheaksi ihoni alkaa mennä ja jos en vieläkään rasvaa sitä, on inollani sitä seuraavana päivänä hilseilevän kuivia ja usein myös kutisevia läikkiä. Vartalovoiteen käyttö onkin siis pakollinen rutiini, jota ilman ihoni ei näytä eikä tunnu hyvältä.

Minun pakollisilla rutiineillani normaali 200 millin pönikkä kuluu loppuun kahdeksassa tai viimeistään kymmenessä päivässä tuotteen koostumuksesta riippuen, eli voidetta kuluu noin 20 milliä per käyttökerta, kun rasvaan ihan koko (iltaan mennessä kuivaksi menneen) vartaloni.

Kun sitten aloin katsoa näiden purkkien kokoja, en voinut kuin todeta, etteivät nämä riittäisi yhdelläkään matkallani yhtään mihinkään. Jokainen tuote riittäisi maksimissaan pariksi kolmeksi päiväksi, enkä harrasta niin lyhyitä matkoja yleensä. Ja jos olen reissussa, saatan välillä jopa joutua käymään suihkussa kesken päivänkin, eli voidetta saattaa kulua päivässä enemmänkin kuin vain sen 20 milliä. Tämän vuoksi en ikinä uskaltaisi ottaa reissuun vain yhtä tai kahta matkakokoista purkkia!

Miksi hemmetissä minä siis jemmailen näitä?

Jos lähden reissuun, voin aivan hyvin ottaa mukaani sen kokonaisen vartalovoidepönikän, sillä kulutan sen todennäköisesti kuitenkin loppuun. Tai ainakin voi käyttää edellisen pönikän vain puoliksi ja ottaa mukaani sen pari päivää sitten puolilleen jääneen pönikän.

Vartalovoiteiden matkakoot ovat siis tuotteita, joita en ikinä tule tarvitsemaan, eli hus, käyttöön vaan kaikkia ja pian.

Millaisia vartalovoiteiden käyttäjiä te olette? Kuinka usein rasvaatte, millaisista koostumuksista pidätte ja kuinka paljon teillä rasvaa kuluu?

Kommentit
 1. 1

  Anonyymi sanoo

  Vartalon hoitoon käytän pääosin apteekin rasvoja, joskus hurahtelen muihin vartalovoiteisiin kesäaikaan kun kosteutuksen tarve ei ole niin suuri. Mutta olen huomannut että apteekin tuotteista saan tehokkaimman avun. Lempparini on vartaloöljy, sen kosteus riittää minulla juuri ja juuri 24 h. Joskus lisäilen kuiviin kohtiin päivän aikana perusvoidetta, mutta harvemmin.
  Rasvaan ihon siis kerran päivässä, yleensä suihkun jälkeen. Rasvaa kuluu paljon, en oikein osaa arvioida määrää kun käytän eri rasvoja eri kohtiin vartaloa 🙂 Jalat rasvaan iltaisin, käsiä ja huulia tarpeen mukaan päivän mittaan. En poistu kotoa ilman käsi- ja huulivoidetta, mikään ei ole hirveämpää kuin kutiavat kädet ja huulet. Voin kuvitella että laivan sisäilma kuivattaa vielä erityisen paljon ihoa, minä ainakin kärsin jo ihan pelkällä risteilyllä super-kuivasta ihosta, joten ymmärrän hyvin voiteiden kulutuksesi. 🙂 – Iiris

 2. 2

  Anonyymi sanoo

  Mä en itseasiassa edes rasvaa vartaloani juurikaan, ainoat paikat jotka mulla useimmiten kuivuu on kasvot, huulet, jalat, kädet ja käsivarret ja joskus polvitaipeet. En muista olenko koskaan edes rasvannut koko vartaloani kerralla! 😀

  – Tuuli

 3. 3

  sanoo

  Hihihi! Ihanaa, että on muitakin voiteiden suurkuluttajia. Atooppinen ihoni imaisee parissa viikossa perus 200 ml tuubin/purkin voidetta. Etelänlomalla viime viikolla meni koko purkki viikossa… Ja siihen vielä aurinkovoiteet ja aftersunit päälle.

 4. 4

  sanoo

  Minunkin pitää rasvata ihoni joka ikinen ilta! Tykkään eniten kuivan ihon rasvaisista tuotteista 🙂 Minä en ymmärrä, kuinka saat vartalovoiteen kulutettua noin nopeasti! Minulla on 200 millin pönikkä käytössä pari kuukautta, vaikka kuinka yritän lutrata sitä. Harmittaa, kun en saa ostella uusia vartalovoiteita kovin usein, kun en halua, että niitä kertyy -.-

 5. 5

  sanoo

  Mä käytän mitään rasvaa ihan liian harvoin ja jalat on kyllä ihan sen näköisetkin. 😀 Mä rasvaan itseäni ehkä kerran kahdessa viikossa, paitsi reissussa tulee after sun-voidetta laitettua joka päivä suihkun jälkeen.

 6. 6

  Anonyymi sanoo

  Vartalovoide ei minulle ole mitenkään pakollista, talvella se tekisi varmasti hyvää jos hieman ahkerammin muistaisin käyttää. Ikinä en ole varmaan saanut kokonaista purtiloa edes kulumaan loppuun. Tykkään ostaa voiteita hyvän tuoksun vuoksi ja käyttää niitä vähän kuin tuoksuna, normaaleista hajuvesistä kun en tykkää.
  Koostumus saa olla paksua ja imeytyväsitä, liian liru on kaikista kamalinta.

 7. 7

  sanoo

  Oho..
  Itse käytän vartalovoidetta vain sääriin ja jalkoihin, ne ovat ainoa kuiva kohta kehossani. Ilman rasvaamista muuttuvat halkeileviksi kuin kuiva maa. En oikeastaan tykkää rasvaamisesta, enkä ole kovin innostunut näistä tuotteista. Jokin kevyehkö, hyvin miedontuoksuinen on paras, esim. Urtekramin ovat olleet suosikkeja. Tosin Korresin guavantuoksuinen toi niin vahvasti kaikki etelänlomat mieleen, että sitä käytti tosi mielellään.

 8. 8

  Anonyymi sanoo

  Mun tarvitsee rasvata joka ilta suihkun jälkeen koko kroppa, muuten hilseily alkaa. Reisiin ja mahaan laitan ensin napakoittavan geelin/seerumin, sitten laitan sääriin body butteria (eikä muuten usein riitä sekään, varmaan alettava öljyjä käyttämään). Lopuksi laitan ohutta mutta kosteuttavaa body lotionia seerumikohtiin ja muuallekin. Tykkään eniten juuri noista ohuista lotioneista, mutta olen huomannut että hyödyn niin paljon noista geeleistä ja paksuista tököteistä, että otin ne vakiorutiiniin mukaan.

 9. 9

  sanoo

  Talvella joudun rasvaamaan vartaloni joka päivä, sillä se kuivuu todella paljon. Mutta taas kesällä en rasvaa joka päivä vartaloani. Mutta kädet minulla kuivuu aina todella paljon, sillä teen semmoista työtä missä joutuu pesemään usein käsiä, kädet ja kynsinauhat halkeilevat todella paljon. Eli olen käsirasvan suurkuluttaja.

  Naamani rasvaan joka päivä, sillä se kuivuu herkästi. Itse tykkään semmoisista erinlaisista tuoksu rasvoista, mutta kyllä hajustamattomat käy yhtä hyvin.

  Inhoan semmoisia liru rasvoja, mitkä valuu purkista pois ,kun kallistaa purkkia. Koostumus saa olla semmoista paksua ja imeytyvää.

 10. 10

  Anonyymi sanoo

  Vink, haluaisitko kertoa meille ensimmäisten joukossa vähän suuremmasta Lush-uutuusjutusta? 🙂 http://www.lush.fi/news.php?n=381

  Voi toki olla ettei enää ehdi asumus- yms. tilanteesikaan vuoksi, mutta olisi kiva? 🙂

  Hyvää kesää!

  T.

 11. 11

  Anonyymi sanoo

  Täällä sama ongelma, eli pakko rasvata talvella päivittäin ja kesällä vähintään joka toisen suihkun jälkeen. Nykyään "rasvaan" tai enemminkin öljyän ihoni kookosrasvalla, jota saa luontaistuotekaupoista. Iso lasinen purkki maksaa reilun 10€ ja se on riittoisaa. Imeytyminen kyllä kestää, mutta kuivia kohtia ei sen käytön jälkeen löydy. Jos vaan tuoksu ei häiritse niin suosittelen!
  Hyvä keino kuivan ihon kuorimiseen suihkussa on sokerin ja oliiviöljyn seos. Jättää ihon pehmeäksi ja öljy tekee kalvon, joka estää kosteuden haihtumisen iholta.
  Terv. Köyhä opiskelija

 12. 12

  sanoo

  Itse kärsin myös atooppisesta ihosta, lapsena oli pahempi, sitten se keveni pariksi vuodeksi, mutta 15v iässä tuli takaisin, ei onneksi ihan niin pahana kuin lapsena. Apteekin voiteet ovat tällä hetkellä ainoita, jotka eivät ärsytä ihoa. Olen miettinyt jos jokin hyvä kosteuttava öljy löytyisi, ei sinulla olisi siihen mitään vinkkejä? Oliivi- ja rypsiöljyt haisee meinaa sen verran pahalle, mutta helpottavat nopeimmin.

  • 12.1

   Anonyymi sanoo

   Tuoksuttomimpia öljyjä ovat olleet jojoba- ja avokadoöljy, erityisesti tuo jälkimmäinen, iho on tykännyt kovasti. Omani tilaan iHerbista.

 13. 13

  Anonyymi sanoo

  Hei, osaisiko joku neuvoa oivan keinon, millä rasvata oma selkä 😉 ja millä ihmeellä laitan selkääni itseruskettavaa?

 14. 14

  sanoo

  Käytän vartalovoidetta ehkä kerran kuukaudessa 😀 Tuntuu hassulta käyttää niin harvoin, mutta iho ei tunnu tarvitsevan kosteutusta vaan on kimmoisa ja pehmeä muutenkin. Silloinkin kerran kuussa vain sen vuoksi, että tykkään vartalovoiteen tuoksusta 🙂 Jalkoja kyllä tulee rasvattua paksulla butterilla pari kertaa viikossa, mikä on ihan liian vähän!

 15. 15

  Anonyymi sanoo

  En käytä kuin jalkarasvaa, sellainen 250ml:n pullo (Schollin rasvaa) riittää lähes 6kk.
  Saan aika-ajoin lahjaksi vartalorasvoja (tai kaverini sellaisia meille jättävät, saunavieraina oltuaan), heittelen usein sitten päiväysvanhoina pois.

  Aurinkosuojakertoimellista vartalovoidetta meillä kuluu (geelipohjainen nopsaan imeytyvä mietohajusteinen on lemppari). Se kuluu hevoselle, jolla on iso valkoinen merkki päässä ja turpa valkoinen ja tuo turpa palaa, ilman rasvausta. 500ml:n voide riittää koko kesäksi. Apteekin Aco-merkki hevosella käytössä.

 16. 16

  Anonyymi sanoo

  Kun vartalovoiteiden päivittäisen käytön joskus aloitin, niin ei siitä tavasta pääse eroon edes näin kesäisin. Lähes koko vartalo on rasvattava aina suihkun jälkee, kesällä ehkä pystyy jättämään rinnan ja kyljet rasvaamatta. 😀 Yleensä käytän kuivalle iholle suunnattuja rasvoja, kaikki yleensä imeytyy, mutta kuumina päivinä hikoillessa saattaa tula rasvainen pinta iholle. Joskus elintarvike vaa'alla tarkistin että rasvaa menee sellainen 15-25g kerralla.
  Pitäisi olla enemmän matkakokoisia voiteita myynnissä. Tälläkin hetkellä tuolla kaapissa varmaan litra jotain huti ostoksia..

 17. 17

  Anonyymi sanoo

  Hmm.. Eikö jatkuva rasvaaminen tyrehdytä kokonaan ihon oman terveen rasvantuotannon? Minusta ainakin tuntuu, että mitä enemmän rasvaan, niin sitä enemmän iho myös kuivuu. Kierre siis. Atoppinen iho/muut lääketieteelliset tilat on tietysti oma lukunsa. Minusta on tuntunut oleellisemmalta pestä iho mahdollisimman hellävaraisilla aineilla, niin ei tule sitä kuivuuden ja suorastaan pistelyn tunnetta. Silloin riittää vain sipaisu pahimpiin kohtiin.
  Kasvoilla kosteuttava/geelimäinen kasvovesi ajaa yövoiteen virkaa tai korkeintaan kevyt seerumi. Kesällä varsinkin kosteusvoide yöksi tuntuu liialliselta. Parin yön voiteettomuuden jälkeen iho voi suorastaan upeasti. Tässäkin on minusta oleellista se, millä ne kasvot pesee.

 18. 18

  Anonyymi sanoo

  Kuten edellisellä kommentoijalla, minullakaan ei ole pakollista tarvetta käyttää vartalovoiteita 😀

  Olisin sen sijaan esittänyt Sinulle kysymyksen kasvovoiteista, nimittäin nyt olen käyttänyt pintakuivalle ja osin rasvoittuvalle sekaiholleni providan kehäkukkavoidetta joka kuitenkin tuntuu rasvoittavan ja jopa tukkivan ihoani ainakin näin kesäisin ja tahtoisin koittaa jotain keveämpää.

  Olin ajatellut että voisin koittaa Herbinan uusia MarjaSpa suojaavia päivä -ja yövoiteita mutta mitä mieltä olet kun ihotyyppini on sekaiho ja Herbinan sivuilla sanotaan että ainakin päivävoide on suunnattu sekaiholle. Voisiko siitä olla jotakin haittaa jos kuitenkin koittaisinkin?

 19. 19

  Anonyymi sanoo

  Mun ihokin kyllä kuivuu, jos en rasvaa, ja siihen tulee jopa ihottumaa. Siltikään en jaksa joka päivä tai joka suihkun jälkeen rasvata vartaloa, koska mun mielestä se on äärimmäisen raskas operaatio! Yritän kyllä rasvailla tunnollisesti. Mulla kuluu rasvaa n. 30 ml/kerta, lääniä on vähän enemmän ku sulla. 🙂 Itse en niinkään pidä vartalovoiden koostumuksesta, jotkut ovat kyllä talvella omiaan. Mutta noin pääasiassa pidän vähän kevyemmistä ja imeytyvimmistä koostumuksista (voiteet ja emulsiot). 🙂

  -Meri-

 20. 20

  Anonyymi sanoo

  Ei voi taaskaan todeta muuta, kuin että todella kummallista, kuinka nykyajan aivottomat naiset ovat kosmetiikan orjia. Kosmetiikan valmistajat ovat varmasti iloisia, että kaltaisianne löytyy, koska nehän ne rahat tahkoaa, kun te ähkitte lohkeilevan ihon kanssa päivittäin monta kertaa.

  a) eräs kirjoittaja puhui asiaa: kenenkään iho ei tipahda palasina pois, vaikka sitä ei rasvaa muutamaan päivään, vaan alkaa voida jälleen normaalisti, mitä se ei ulkoisesti rasvattuna tee. Täysin samaa mieltä.

  b) on jälleen kerran unohdettu sekin fakta, että ihon terveys tulee sisältä päin. Syökää terveellisiä rasvoja, niin ihonne kiittää: voi, oliiviöljy, kookosöljy, eläinperäiset rasvat. Tämä toiseksi viimeiseksi mainittu on myös erittäin tehokas ja luonnollinen iholle, jos nyt ulkoista rasvausta täytyy käyttää.

  Ihon tarkoitus, sen kunto, sen kuivuminen ja toiminta muutenkin on täysin hukassa teiltä lotraajilta. En tiedä onko markkinavoimien aivopesu tehnyt loistotyötä, mutta luultavasti vetelisitte ihollenne mitä tahansa tököttiä, kunhan se on pakattu söpöön purkkiin ja kyljessä lukee itsenäiseen ajatteluun kykenemättömiin tehoavaa hömppää, tyyliin "käytä aamuin illoin/nauti voiteen antamasta raikkaudesta ja napakuudesta ihollasi/voide sisältää käsin poimittua eksoottista vuoritähtikärhämää" jne…

  Oikein nautin vahingonilosta kaupassa katsellessani, kuinka (useimmiten) naiset hiplaavat ja nuuskuttavat pulloja ja puteleita valitessaan "sen parhaimman ja miellyttävimmän", vaikka tuote mitä luultavimmin on vain seos joitain todella luotaantyöntäviä kemikaaleja, joista mitään yksinäänkään nämä kyseiset naiset eivät iholleen lykkisi sellaisenaan. Mutta kun jonkun trendisetterin neuvosta sekaan lykätään joku kauden tuoksu, niin on ihan sama, mikä aineseos purkissa on. Kaupaksi menee, ja niistä vielä kirjoitellaan joissain blogeissa jopa arvosteluja.

  Esim. vanha kunnon Domino-keksi on ruokapuolella samaa sarjaa, kun nämä omituiset voiteet: niin ihanan söpö, makean näköinen ja makuinen, tuoksuu hyvältä, mutta sisältä täyttä myrkkyä elimistölle. Kerralla ei tee mieli vetää koko paketillista kuten ei koko vartalovoidepulloakaan kaadeta kerralla päälle, mutta pikkuhiljaa naposteltuna/joka päivä käytettynä paketti/pullo katoaa kuin itsekseen, ja siinäpä sitten on mukava pikku riippuvuus jo saatukin muodostettua.

  Aivan hirveää psykologista ja lopun kaiken fyysistä koukutusta teollisuudelta. Pahinta on, että se tehoaa ja vaikuttaa teihin niin voimakkaasti. No, mitä yksi lotraaja ensin, niin muut wanna-be-lotraajat perässä.

  • 20.1

   Anonyymi sanoo

   Tuo edellinen anonyymi 4.7. niin oikeassa, ei voi kuin ihmetellä nykyajan kosmetiikan kulututuksen määrää, kohtuus kaikessa ja pitää katsoa mitä kemikaaleja ihollensa lykkää. Älkää ainakaan blogin pitäjästä ottako mallia kulutuksen määrässä.

   Normaali iho ei vaadi hirveästi voiteita, kun rasvaa itsekini tsesään jos antaa aikaa, atooppinen ja ongelmaiho eri lukunsa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *