Rakkaus ei saa raastaa liikaa

Olen ennenkin jo maininnut, että kasvokuorinnoissa voi olla hyvinkin selkeitä eroja.

Jutellaan niistä eroista tänään vähän lisää.

Käytin nimittäin juuri loppuu yhden all-time favorite kuorintani, Dr. Brandtin Microdermabrasion Exfoliating Face Creamin.

Eräs lukijani kysyi minulta vähän aikaa sitten kasvohoidossa käymisestä. Itse en käy kasvohoidossa usein, sillä en vaan koe sille tarvetta. Normaalisti en kaipaa ihonpuhdistusta, ihoni ei kaipaa mitään erityisiä hoitoja…minulla vaan ei ole tarvetta käydä siellä, vaikka se ihanaa hemmottelua onkin. Minulla on kotona hyvät tuotteet. Minä tiedän, mitä ihoni tarvitsee ja tiedän, etten saa kasvojeni iholle hoitolassa mitään sellaista erityistä, mitä en kotona voisi saada. (Paitsi ihanan hieronnan ja rentoutuksen.) Ainakaan niin harvoilla käynneillä, joihin minulla olisi varaa.

Hoito, jossa käymisessä kuitenkin hyötyisin, olisi mikrohionta. Tutustuin mikrohiontaan opiskellessani kosmetologiksi ja aina, kun sain toivoa, minkä hoidon kasvoilleni halusin, oli se ehdottomasti mikrohionta. Mikrohionta on siis supertehokas kuorinta, joka siloittaa ihon pintaa tehokkaasti ja tekee siitä ihanan pehmeän ja heleän. Jokainen meistä tahtoo pehmeän ja heleän ihon, eikö?

Miksi en sitten käy mikrohionnassa? No, koska minulla on Dr. Brandtin Microdermabrasion Exfoliating Face Cream kotonani! (Sekä siksi, etten lääkekuurini aikana edes saisi käydä.) Ja vaikka kuinka tahtoisit sanoa, että tämä nyt vaan on yksi tavallinen, astetta tehokkaampi kuorinta, niin et voi sanoa noin. Tai voit kyllä sanoa, mutta voi pojat, kuinka pielessä oletkaan.

Tämä on nimittäin jotain ihan muuta, kuin tavallinen kuorinta. Tämä on ihan taivaallinen kuorinta! Rakeet ovat todella, todella hienojakoisia, mutta tehokkaita ja iho jää tämän jäljiltä todella, todella pehmeäksi ja ihanan tuntuiseksi. Tätä voi ihan tosi verrata hoitolassa tehtyyn mikrohiontaan.

Muistaako joku muutamia vuosia sitten myynnissä olleen Lorealin kotikitin, jolla saattoi tehdä kotona mikrokuorinnan (mikrokuorinnan siksi, että mikrohiontaan kaipaat koneen)? Muistatteko, kuinka ihanan tuntuiseksi se jätti ihon? No, se ei ollut mitään verrattuna tähän!

Ainoa negatiivinen juttu tässä tuotteessa on sen hinta. Suomessa tämä maksaa Kickseissä järkyttävät 80 euroa, joten nettitilaaminen on huomattavasti kannattavampaa. Harmi vaan, että Mansikkanetistäkin dollareissa tilattaessa hintaa jää silti 55 euroa, joka on 10 euroa yli tullirajan (tai siis sen rajan, jonka jälkeen voit joutua maksamaan tuotteesta alvin 22%). BeautyBayssa tästä puolestaan saa pulittaa n. 65 euroa ja postikulut. Kallista lystiä, mutta toki halvempaa kuin mikrohionnassa käyminen.

Mikä tahansa tujulta tuntuva kuorinta ei kuitenkaan takaa samaa lopputulosta. Edellisen kuorinnan juju kun on kuitenkin tehokkaassa, mutta ei ihoa repivässä koostumuksessa. Samaa ei puolestaan voi sanoa tästä seuraavasta tapauksesta:

Cliniquen Exfoliatng Scrub on tuju. Ja kun sanon tuju, tarkoitan todella tujua enkä missään tapauksessa hyvässä mielessä tujua, kuten edellisestä kuorinnasta puhuessani.

Tämä oli ihan oikeasti jotain aivan hirveää minun käytössäni, siis ihan täysin ihoni raiskausta.

Tämä sopii varmasti hyvin, mikäli ihosi on todella paksu eikä yhtään herkkä (ja sellaiselle rasvaiselle iholle tämä onkin tehty). Mutta jos et kuulu tähän kategoriaan, pysy ehdottomasti kaukana tästä!

Ensinnäkin rakeet raapivat aivan älyttömästi. Yritin kostuttaa kasvojeni ihoa lisää ja hieroa vain hyvin, hyvin kevyin ottein, mutta silti minun oli lopetettava kuorinta lyhyeen. Sattui vaan liikaa ja mietin kokoajan, mitä iholleni tapahtuu.

Lisäksi kasvoni tuntuivat siltä, kuin seisoisin Vicks-pastilleja syövän tuulettimen edessä: Tuotteen runsaasti sisältämä menthol tuntui kasvojen iholla viilentävänä todella voimakkaasti vielä pitkään tuotteen poispesemisen jälkeenkin.

Kun kuvailin työkaverilleni kauhukokemuksia, nauroi hän minulle ja totesi, että hän puolestaan rakastaa tätä tuotetta ja se on ollut hänen luottotuotteensa jo pitkään. No, hän onkin paksumpinahkainen ja nimenomaan rasvaisemman ihon omaava.

Opetus: Pysy omalle ihotyypillesi tarkoitetuissa tuotteissa ja tee syrjähyppyjä vain harkiten. (Cliniquen 7 day scrub cream on huomattavasti ihoystävällisempi tapaus.)

Kolmas kuorinta, jonka tahtoisin esitellä, on täysi vastakohta edelliselle tuotteelle.

Chanelin Gentle Polishing Gel on yksi uusimmista ihastuksistani.

Rakeettomat, hellävaraiset kuorinnat sopisivat hyvin iholleni ja vaikka tiedän varsin hyvin, että ne kuorivat tehokkaasti, kaipaan silti salaa mielessäni rakeita. Juuri näiden syiden vuoksi ihastuin tähän tuotteeseen ikihyväksi.

Ranskaksi tuotteen virallinen nimi on Gommage Microperle Hydratation. Osa ”microperle” selittyy tällä:

Kuorinnan tosiaan tekevät pienet mikrohelmet, jotka ovat tasaisen pyöreitä ja pehmeitä. Niin pehmeitä, että kun niitä sormien välissä puristaa, menevät ne hieman lyttyyn, mutta sen verran kimmoisia kuitenkin, että ne palaavat takaisin omaan muotoonsa.

Erikoista tässä on muihin rakeellisiin kuorintoihin verrattuna se, että tätä käytetään kuivalle iholle hieroen. Auts? Ei mitään ”auts”, sillä nämä rakeet ovat todella, todella hellävaraisia. Jos kuorintaan kuitenkin tahtoo vielä lisää hellävaraisuutta, voi ihoa toki myös kostuttaa ennen kuorinnan levittämistä.

Ihosta tulee sileä ja pehmeä, mutta ilman mitään ylimääräistä raapimista ja ärsytystä. Toisin sanoen aivan ihana tuote minun ihotyypilleni.

Onko teillä kokemuksia näistä kuorinnoista? Kuinka tujua raapimista te tahdotte ihollenne, jotta uskotte sen olevan varmasti kuorittu?

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Äh, heti tuli hirveä himo kuoria naamansa. Pitäisi olla joku muistuttaja siihen, kun saattaa mennä pari kuukauttakin kuorimatta, mutta sepä sitten näkyykin. Pitänee seuraavaksi testailla tuota sinun inhokkiasi, kun oma iho on vähän semmoinen paksumpi (tai sitten vaan huonosti hoidettu, mene ja tiedä) ja usein tuntuu siltä, ettei kuorinta-aine tee mitään eroa normaaliin pesuun.

 2. 2

  Anonyymi sanoo

  täältä löytyy dr brandtin kuorinta, ja täydet kymmenen pistettä sille :)!

  olen myös luopunut kalliista kosmetoligikäynneistä minkä jälkeen iho on lähinnä ollut pahempi kuin ennen – sen sijaan kutsun tohtorin kotikäynnille säännöllisin väliajoin ;).

  'kotihoitosettiin' kuuluu nykyään tuon kuorinnan lisäksi pores no more-cleanser, vacuum cleaner-naamio sekä blemishes no more intensolution-kasvovesi. tehokkaita kaikki, eivätkä kuivata ollenkaan :O! oikein odotan nykyään ihon tehohoitopäiviä pirkka-tyyliin 'mitä tänään läträttäisiin':P?

  eilen kävin vihdoin aleshoppaamassa, kicksistä löytyi mm. OPIn 'I do! I do!' alle femmalla ja china glazen superpinkki 'rich & famous' alle kolmella eurolla. ostosreissulta tarttui mukaan myös chanelin exeptionnel-mascara ( tosin ihan täysihintaisena… ), harja näyttää tosi lupaavalta :)!

  /nanna

 3. 3

  sanoo

  Annikki: No, tuon Cliniquen jälkeen ei enää ainakaan voi sanoa, etteikö huomaisi mitään tapahtuneen iholle. 😉

  nanna: Oi, minäkin otan käyttöön ensiviikolla juuri tuon samaisen Chanelin mascaran. Ostin sen laivalta ennen joulua ja kokeilin jo silloin hieman ja tykkäsin kovasti. Innolla siis odotan käyttöönottoa. 🙂

 4. 4

  sanoo

  Sain viimein tänään luettua läpi kaikki aiemmat postauksesi, kiitos blogistasi!

  Harmi vaan, että bongasin Head2toebeautyn ja tottakai minunlaiseni kosmetiikka-addikti sekosi täysin nähdessään OPI:n lakkoja niin halvalla (ymmärtänet mitä tarkoitan)! Valitettavasti rahatilanteeni ei salli minun ostaa mitään vähemmän elintärkeää muutamaan viikkoon, joten olen joutunut kerta toisensa jälkeen sulkemaan selaimen ennenkuin olen ehtinyt näppäillä osoitetietojani. Elämä on välillä vaan niin vaikeaa!

 5. 5

  sanoo

  Mie en tykkaa rakeellisista kuorinnoista. Arsyttavat vain ihoa ja kuivattavat kamalasti.
  Tykkaan eniten kemiallisista, ja talla hetkella suosikki on etyde housen magic bubble peeling. Sellainen vaahto, joka latrataan nassuun ja hetken kuluttua ihan sormenpailla pyorittelemalla lahtee ihoa irti, siis ihan nakee ne kuolleet ihosolut jotka irtoavat.
  Kuorii tehokkaasti, jattaa ihon pehmeaksi, ja ihana kylla ei kuivata.

 6. 7

  sanoo

  Mä en kuori kasvojeni ihoa käytännössä koskaan. Jokaisen kokeilun jälkeen naama on vaatinut viikon rauhoittelun. En myöskään käy kasvohoidoissa, enkä pese kasvojani vedellä, suihkuunkin levitän ensin paksun Aqualan-L kerroksen kasvoilleni:)
  Kroppaani kyllä joskus kuorin, lähinnä keväisin, kun haaveilen tulevasta rusketuksesta:)

 7. 8

  sanoo

  Minun pitäisi ostaa kuorima-aine kasvoille. Lempparini Body Shopin teepuuöljy kuorinta oli siitä ihanna, että sen kuorivan vaikutuksen tunsi, mutta käytyäni kosmetologilla hän sanoi, että ihotyyppini on kuiva ja aika herkkä sekä viitteitä alkavasta couperosa ihosta löytyy. Siksi käyttelinkin edellä mainitun ihanan tuotteen vartalolla loppuun. Aikomuksena on ostaa Bodyshopista E-vitamiini sarjaan kuuluva kuorinta, jossa on hiukkasen kiteitä mutta varsinainen kuorinta tehokkuus perustuu aineksiin. Saa nähdä miltä se tuntuu käytössä, kun minä olen niitä että pitäisi tuntea se kuoriva tunne. Siksi tuo esittelemäsi Chanel olisi varmasti mahtava, mutta veikkaan että hinta on liian korkea jotta sen kehtaisin ostaa. 😀

 8. 9

  Cecilia sanoo

  Olen kyllä työkaverisi kanssa samoilla linjoilla, tuo Cliniquen Exfoliating Scrub on ihan lyömätön, kun taas saman sarjan 7 Day Scruc Cream tekee minun makuuni ihan liian vähän. Ihoni on tosiaan paksu ja rasvoittuva, ja se kestää melkein mitä vain ärtymättä.

 9. 10

  sanoo

  Tykkään itsekin mikrokuorinnoista, tai ainakin sen tapaisista. The Body Shopilla on aivan ihana c-vitamiini mikrokuorinta, todella pieniä rakeita jotka tekevät ihon aivan älyttömän sileäksi!

  Koska en kuitenkaan jaksa yhtä tuotetta käyttää, päätin kokeilla Malu Wilz-sarjaa. Ja ah, ihanaa! Omistan sarjan kuorinnan kuivalle iholle (sisältää jojoba-rakeita) sekä puhdistusnaamion. Molemmat ovat aivan täydellisiä. Lisäksi kerran viikossa käytän "välikuorintana" Lumenen rakeetonta kuorintaa. Nassu on aina yhtä sileä eikä edes näin talvella ole päässyt pahemmin kuivahtamaan 🙂

 10. 11

  Anonyymi sanoo

  Aijai, tuota Cliniqueta on tullut joskus tuubi käytettyä, ikävä kirvelevä Vicks-pastillielämys tosiaankin! Tykkään raekuorinnoista, mutta hellävaraisemmista. Minulla on erittäin öljyinen otsa (etenkin kulmien väli) ja monet kuorintavoiteiden rakeet tuntuvat "pakenevan" siitä pois, jolloin kuorinnan teho tuntuu laimealta.

  Neutrogenan kuorintaa tuli kokeiltua, ihan jees, mutta suosittelemasi Olen Walnut-kuorinta on aivan ihana. Myös kuivemmilla ihoalueilla. Aiemmin kokeilemani Olen kuorinta-aine kuivemmalle iholle oli pettymys, en huomannut oikeastaan mitään vaikutusta. Jatkan siis tyytyväisenä tällä saksanpähkinällä, kiitos suosituksesta!
  /Peppi

 11. 12

  Annika sanoo

  Minä olen tykännyt tuosta Cliniquen kuorintavoiteesta, paitsi siitä mentholin viileydestä kuorinnan jälkeen, mutta siihenkin onneksi tottuu. Ainakin se on tehokas. Ihoni ei onneksi ole herkkä.

 12. 13

  sanoo

  Minulla on tuo L'orealin mikrokuorintakitti ja se on niin mahtava, että säästelen sitä ja käytän harvoin. Harmillista, ettei sitä enää tunnu löytyvän mistään. 🙁 Se on juuri sopiva erittäin sekavalle sekaiholle eli tarpeeksi tujua rasvaisille alueille, mutta ei liian tujua kuiville poskipäille. 🙂

 13. 14

  sanoo

  Ah, kuorintoja. *rakastaa* Ja rakeellisia, kiitos. Onneksi iho on sitä paksumpaa luokkaa, joten voin hyvällä omallatunnolla käyttää hellempiä ja vähän raisumpia riippuen ihon kunnosta ja vuodenajasta.

  Mutta kysymykseen.. koskee naamioita. Siis käytetäänkö naamion kanssa kasvovettä ja missä kohdassa. Auta tyhmää. Eli pesen kasvot (ja kuorin) ja sitten olisi naamion aika, käytänkö kavovettä enne naamion laittamista vai jälkeen vaiko en ollenkaan? 🙂

 14. 15

  sanoo

  Kirjoituksesi ovat niin herkullisia ja hienoja kuvauksia(!), että minulle tulee aina hirveä himo tehdä jotain, tai siis tällä kertaa kuoria 😀

  Hommasin muuten BareMineralsin Get Started-kitin innoittamanasi (tai toivoin oikeastaan lahjaksi ja sainkin :D..), ja olen aivan rakastunut! Olen nyt viikon verran käyttänyt BM:ää ja iho tuntuu olevan oikeastaan paremmassa kunnossa, mitä se oli viikko sitten (tosin luulen, että kuvittelen, koska eihän nyt viikossa voi mustapäät yms hävitä, vai voiko?)

 15. 16

  Anonyymi sanoo

  Joko Virve on saanut haltuunsa diorin kevätvauvat? 🙂 Kaikille friikeille tiedoksi (ellei joku ole asiaa jo täällä maininnut) että garden.colla on kevätlookin tuotteet myynnissä, uutuusluomivärit löytyi sivuston luomiväriosion 2.sivulta 🙂 Sain tänään oman pearl glown postissa, i love it! <3

 16. 17

  Anonyymi sanoo

  hei ! osaisitko suositella iholleni sopivaa markettimeikkivoidetta ? minulla on todella vaalea iho, herkkä, pintakuiva mutta kumminkin vähän rasvoittuva ja kovin epäpuhdas iho( finnejä on aika paljon) ja jossainmäärin suurentuneet ihohuokoset. kiva jos osaaat auttaa !

 17. 18

  Anonyymi sanoo

  Itse tykkään käyttää kuorintaa, joka tuntuu kuorivan kunnolla, eli suosin rakeisia. Tosin, olen käyttänyt sekä rakeellisia, että rakeettomia kuorintoja, ja ne ovat tehneet samanlaista tulosta (noin suunnilleen) ja esim. nenästä röpsöttävät ihoriekaleet eivät ole kadonneet minnekään. Elikkäs, kysymyksenä olikin, että kuuluuko kuorinnan avulla edes päästä eroon kyseisistä ihoriekaleista (voi kamala miten heikottaa), vai mitä kuorinnan pitäisi konkreettisesti saada aikaan iholla? 🙂

 18. 19

  sanoo

  Täytyy sanoa että oli ehdottomasti paras mainoskirjoitus ikinä! Vaikka mä olen itse vannoutunut Sensain entsyymikuorintapulverin käyttäjä, ostan tämän perusteella varmasti tuon kuorintatapauksen! 😀 Ainoa miinus (jos nyt niin voi mistään tuotteesta sanoa) Sensaissa on se ettei se oikeasti lopu ikinä! Liian runsas koska ei pääse ostamaan uusia (vaikka olenhan minä ostanut…) heh.

 19. 20

  Sissi sanoo

  Mulla on käytössä Mary Kayn Microdermabrasion Set, ja ihanan pienet rakeet siinäkin on. Iho tuntuu ihanan pehmoiselle sen jälkeen. Toinen on Lumenen mineraalikuorinta, ihan ok, vaan ei mikään ihmeellinen. Rakeettomiin kuorintoihin en oikein luota…

 20. 21

  Anonyymi sanoo

  Mineraalipuuterista kysyn vielä:) Oriflamelta löytyy sellainen ja onko tämä sinun mielestä mineraalia nähnytkään: talc, mica, magnesium carbonate, nylon-12, amethyst powder ja sit jotakin ci numerosarjoja. Oriflamella on myös joku vastaava kuorinta, microdermabrasion, mut en oo vielä testannut. On oma herkälle iholle ja normaalille iholle.
  Kiitos tosi ihanasta blogista, seuraan päivittäin ja monia tuotteita on jo hankittu. Kuten moni on todennut niin sinun ostolakko on aiheuttanut täällä päässä ostoryntäyksen;-).
  -Anne-

 21. 22

  Anonyymi sanoo

  Mulle íhonkuorinta on ollu jo pitkään ihan järjetön kysymysmerkki kun en oikein tiedä mitä tälle omalle hipiälle oikein pitäis tehdä – näyttäis nimittäin vaativan kuorintaa _koko_ ajan. Välillä ihoa saa vaan rapsuteltua irti (joo, eww) ja esimerkiks kuumassa suihkussa saan kasvoni kuorittua ihan vaan sormin hinkkaamalla 😀 Olen käyttänyt hellempiä ja tujumpia tököttejä, sellaisiakin joiden pitäisi sopia päivittäiseenkin käyttöön mutta tilanne ei ole muuttunut oikein miksikään. Jos kuorin kasvot illalla, ne näyttävät kaipaavan sitä jo uudestaan aamulla. Jos kuorin kasvot naamalla, meikki tuo näkyviin hilseilevää ihoa vaikka olis kuinka naamaa rasvannut etc. Taitaa olla aika varata aika dermatologille, samankaltaista tilannetta löytyy nimittäin muualtakin kropasta paikoista, joita en edes kuori (joten ei voi liian usein kuorimisestakaan johtua. ARGH.)

  Näin loppuun kuitenkin megapitkän valituksen lopuksi: Kiitti ihan superihanasta blogista! Mäkin tilasin tuon BM-kitin joskus loppusyksystä enkä kyllä enää tahdo mitään meikkivoiteita käyttää, ha 😀 Pitäis kai harjoittaa enemmän empiirisiä kokeiluja kun välillä tuntuu siltä että sais olla vähän peittävämpi mutta pitää odottaa taloudellisesti valoisampia aikoja ja katsastella eri sarjojen arvioita sillävälin 🙂

  Blogia innokkaasti lukien ja Youngblood-sarjan nettikauppoihin ilmestymistä hartaasti toivoen
  Hanna

 22. 23

  Anonyymi sanoo

  Oli pakko tänään hetisuihkussa kuoria kasvot! ;D
  Käytän Freemanin vadelmakuorintaa, en tiedä onko siitä paljon hyötyä mutta tuoksuu ihanalle 🙂

  Asista toiseen, tiedätkö mitään hyvää suht halpaa meikinpohjustus-/mattavoidetta ennen meikkiä levitettäväksi? 🙂 Lumenea olen kokeillut, mutta kelpaisi tehokkaampikin 😀

 23. 24

  sanoo

  Chanelin kuorinta vaikuttaa mielenkiintoiselta, mutta todennäköisesti hinta on liian tähtitieteellinen mun kukkarolle. 🙂

  Sain purnukallisen Lumenen kauneuspisaroita, ovatko mielestäsi ihan huuhaata? Lumenen sivuilla niitä ei ainakaan enää näykynyt, joten liekö poistunut valikoimistakin.

 24. 25

  sanoo

  Tweek: Voi ei, älä vaan tilaa ensimmäistäkään kertaa Head2Toesta…siihen nimittäin jää koukkuun. 😉

  Ava: hui, kuulostaapa tujulta. 🙂

  Jenna K. Pitäisi minunkin kyllä ihan oikeasti testailla noita Dermosilin tuotteita. 🙂

  Basu: Kovin herkkä iho on tosiaan parasta vaan jättää rauhaan. 🙂

  Laura: Vähän turhan arvokas omallenikin kukkarolleni, sillä Strawberrynetissäkin hintaa jäisi vielä kolmekymppiä. Ei tosin enää onneksi ihan mahdoton hinta. 🙂

  Cecilia: Juuri tuontyyppiselle iholle varmasti omiaan. 🙂

  valeria: Pitäisikin tutkia tuota Malu Wilziä. 🙂

  Peppi: Tuo Olen kuorinta on kyllä ihana. 🙂

  Annika: Tehokas kyllä ehdottomasti. 🙂

  Gwenn: Valmistus on lopetettu parisen vuotta sitten, eli käytä vaan pian omasi ennen kuin menee vanhaksi. 🙂

  sinisiahetkia: Riippuu ihan naamiosta. Syväpuhdistavan tai muutenvaan poispestävän naamion kanssa pyyhin kasvovedellä naamion jälkeen, jolloin viimeisetkin naamion rippeet varmasti lähtevät ja ihon pH tasapainottuu vesipesun jälkeen. Toiset naamiot kehotetaan puolestaan pyyhkimään pois kasvoveteen kastetulla lapulla, eli niistä saattaa jäädä ihan hitunen iholle. Jos naamio kuitenkin on jätettävä, pyyhin kasvovedellä ennen. Homma on loogista, kun miettii, miksi käyttää kasvovettä: ihon puhdistuksen viimeistelyyn ja pH:n tasapainotukseen ainakin. 🙂

  Nekku: Ihanaa, että olet tykännyt. Kyllä viikossakin voi jo jotain ehtiä tapahtumaan, mutta myös uusien tulo on varmasti vähentynyt. 🙂

  Anonyymi: Kiitos, että vinkkasit. Katsopas huomisen postaus… 😉

  Anonyymi: Nyt pistit todella pahan ja pakko sanoa, että nyt en vain osaa. Markettipuolelta löytyy melko vähän todella vaaleita sävyjä eikä mikään mieleeni tuleva oikein täytä kriteereitä. Lähimmäs voisi kuitenkin mennä Max Factorin Facefinityn vaalein sävy.

  Anonyymi: Kuorinnan ei kuulu olla niin tuju, että se vie selkeitä iholiuskoja mennessään. Kuorinnan kuuluu vain poistaa ihon pinnalta kevyesti se ihosolukerros, joka olisi muutenkin juuri irtomassa. Hilseilyä hoidetaan siis ennaltaehkäisemällä sitä tehokkaalla kosteutuksella ja näiden kosteuttavien aineiden imeytymistä edesautetaan raivaamalla niille tietä kuorinnalla. 🙂

  juárez: Oi, tuo Sensain tuote on kyllä niin riittoisa, ettei lopu koskaan… 🙂

  Sissi: Mary Kayn tuotteita olisi kyllä kiva joskus testata. 🙂

  Anne: Nylon-12 ei ole mineraali, mutta muuten kyllä mineraaleja. Peittävyys ei varmaankaan ole kovin suuri ja talkin vuoksi voi olla melko kuiva sekä runsaan mican takia melko hohtava.
  Ihana kuulla, että seuraat blogia. 🙂

  Hanna: Voisiko olla lievää psoria tai jotain muuta vastaavaa. jopa? Ei ihon normaalisti noin kuuluisi hilseillä irti, mikäli sinulla on kunnon kosteusvoiteet oikeasti käytössä. Käy ihmeessä ihotautilääkärillä näyttämässä ihoasi niin helpottaa. 🙂
  Ihanaa, että olet tykännyt bM:n paketistasi. 🙂

  Anonyymi: Esimerkiksi Sokoksella myytävää Goshin pohjustajaa ovat monet kehuneet. 🙂

  Tiina: Kyllä minusta ainakin _tuntui_, että tekivät iholleni jotain. Päiväkäytössä ovat ainakin hyvä meikinpohjustaja jos eivät muuta! 😉

 25. 26

  Anonyymi sanoo

  Kyllä kuorinnassa täytyy silloin tällöin olla rakeita vähintään fiiliksen vuoksi. Tuota Dr. Brandtia täytyisi varmaan kokeilla. Estee Lauderin Micro-D:ssä on muistaakseni kolmen kokoisia rakeita, joista pienintä kokoa ei pitäisi pystyä edes tuntemaan. Joku koko siinä ainakin tuntuu ja se vielä lämpiää iholla ja onkin kokonaisuudessaan aikamoinen elämys sekä vielä tehokaskin. Voisi sitten vertailla tuota Dr. Brandtia siihen.

  Chanelin kuorinta pitäisi varmaan sekin hankkia, sillä mulla on samasta linjasta käytössä putsari ja naamio. Naamio ärsytti ihoa, mutta putsari on kaikkien aikojen paras. Se on se purete-linjan mousse.

  Kemiallisista paras kokeilemani on tuossa ylempänäkin kehun saanut Sensain entsyymipuuteri, perin tehokasta tavaraa. Hyviksi kakkosiksi pääsevät YSL:n kuorinta ja Dermalogican Daily Microfoliant.

  -Miesgepardi

 26. 27

  de sanoo

  Moi, itse kävin tuossa mikrohionnassa pari viikkoa siten ja tulos oli mukava, mutta eipä näy oikein enää. Niin asiaan, ajattelinpa kysyä että osaisitko suositella mitään mahdollisimman halpaa (opiskelijabudjetti), joka auttaisi mustapäihin. Niitä ovat kasvoni aivan täynnä! Puhdistan ihoni kyllä päivittäin ja kuorinkin usein, mutta ainoa ero on hieman sileämpi iho, mustapäille itselleen ei käy mitään. Ääh, toivottavasti jostain löytyisi apu.

 27. 28

  Anonyymi sanoo

  Tuli mieleeni, että jos kerran kuorinnan ei ole tarkoitus viedä selkeitä iholiuskoja mennessään, niin millä niistä sitten pääsee eroon? 😀 Minkä tyyppisiä aineita suosittelisit?

 28. 29

  sanoo

  Tänään oli kallis ostoskierros koska laukkuun sujahti tuo kuorintavoide jonka ostin Kicksistä. Sen lisäksi biothermin huulirasva ja Gatineaun uusin kosteusvoide Aquamemory sekä saman sarjan seerumi. Työpaikkalle oli vielä hankittava Schollin jalkadeodorantti. Mitähän lie mennyt noihin yhteensä… 250-300€? Turmiollinen on tämä, tämä sinun blogisi. 😀

 29. 30

  Anonyymi sanoo

  tuli tuosta mansikkakaupasta mieleen että eihän niihin pitäis mitään alveja tulla päälle kun kosmetiikkaa ei tullata, itse oon aina tilannu sieltä jotain 100e paketteja eikä koskaan oo mitään ylimääräisiä maksuja tullut, hajuvedet yms. asia erikseen.

 30. 31

  sanoo

  Anonyymi: Tullimaksua ei tule, mutta jos alv:tä kertyy maksettavaksi yli 10 euroa, joutuu sen maksamaan. Siksi tilaus kannattaa pitää max . 45 eurossa EU:n tullialueen ulkopuolelta tilattaessa.
  Jokaista pakettia ei toki ratsata ja sinulla on ollut tuuri, mutta jos pakettisi ratsattaisiin ja sen arvo postareineen on yli 45 euroa (ja parikymmentä senttiä päälle vielä muistaakseni), joudut maksamaan 22% alvia, eli satasen ostoksiin 22 euroa lisää.

 31. 32

  Anonyymi sanoo

  Kannataa kokeilla AHA tai BHA kuorintoja.. Itse en käytä enää ollenkaan rakeisia koska hyvin usein ne hajottavat ja ärsyttävät ihon pintaa heikentäen ihon omaa korjaamisprosessia.
  Katsoin tuon Dr.Brandt -linjan nettisivuja ja voin heti sanoa etten ostaisi mitään ko.sarjasta. Todella yliampuvia väitteitä tuotteista.. Lisäksi Tohtori Brandt on kirjassaan maininnut olevansa yksi yhdysvaltojen eniten Botoxia ja Hyaluronihappoa pistävistä ihotautilääkäreistä.. Jos hänen tuotteet todella toimisi niin kuin väittää ei varmasti tarvitsisi enää injektioita annella…
  Cliniquella on juu aivan kamala tuo kuorinta mistä puhuit, olen vuosia sitten kokeillut ja se riittii.
  Itse käytän ainoastaan Paulas Choicea kasvojen ja vartalon hoitoon…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *