Rakastunut naiseen

Ei, en aio tulla kaapista ulos tänään, olen (kiitos vaan kysymästä) täysin tyytyväinen parisuhteeseen, jossa olen ihanan miehen kanssa. Tahtoisin tänään kuitenkin julistaa suureen ääneen rakkauttani erästä naista kohtaan.

Pohjustuksena tälle rakkaudenjulistukselle kerron hieman taustatietoa keskittyen ihooni. Toisin kuin moni tämän postauksen perusteella erehtyi luulemaan, emme todellakaan ole ihoni kanssa pitkiin aikoihin olleet kavereita keskenämme. Hyvä kun edes tahdon moikata nähdessä! Blogger nyt vaan onneksi sattuu olemaan hyvä kaverini ja ilman mitään muokkauksia siloittaa ihoni automaattisesti reiluna ystävänpalveluksena.

Tosiasissa tilanne on viime syksystä lähtien ollut suurimman osan ajasta (ainakin minun mittapuullani) katastrofaalinen. Minähän lopetin reilu vuosi sitten Roaccutan-kuurin, jonka jälkeen ihoni tottelikin minua aina viime syksyyn asti. Siitä sitten alkoikin alamäki…

Nassussani on lähes joka päivä ollut minua ilahduttamassa joku ongelmallisempi, kipeämpi tai ainakin muita näppyjä suurempi tapaus ja leukani ja otsani ovat saaneet minut epätoivon valtaan pienen röhelmäisen tukkeuman kanssa. Joskus olisi tehnyt vaan mieli aloittaa aamu ottamalla käteen juustohöylä ja siistiä iholta pois pari ylimääräistä ihokerrosta ja viimeistellä koko homma hiontakoneella ja jäädä muovipussi päässä kotiin tekemään hidasta kuolemaa…

Mikään ei ole tuntunut auttavan täysin, vaikka moni juttu onkin tuonut pientä apua. Säännöllinen, yli puoli vuotta jatkunut käynti kosmetologilla Hjeronymous-kasvohoidossa on tuonut kyllä paljon helpotusta, samoin huhtikuusta asti syödyt antibiotit. Varmasti jälkimmäiset varsinkinkin ovat viimeaikoina näyttäneet vaikutustaan, mutta kaikkein suurimman avun koin saapuneen vähän aikaa sitten.

Otin nimittäin käyttöön kokeiluun saamani Paula’s Choicen tuotteet, eikä ihoni ole sitten viime kesän ollut näin hyvässä kunnossa!

Iho tuntuu sileältä ja tasaiselta, yksittäisiä satunnaisia hormoninäppyjä lukuunottamatta näppyjä ei nimittäin enää pahemmin ole. Kaikki pieni röhelmä ja tukkeuma näyttää kadonneen enkä ole enää täynnä epätoivoa joka aamu peiliin katsoessani. Toki tämä tilanne voi varmasti olla useiden osatekijöiden summan ansiota, mutta reilua viikkoa Paulan tuotteiden käyttöön oton aloitusta myöhemmin muutosta alkoi näkymään ja nyt muutaman viikon käytön jälkeen tilanne on todella selvä: tiukassa olevat tukkeumat ovat hävinneet.

Sain käyttööni kaksi tuotetta:

Resist Barrier Repair Moisturizer Skin Remodeling Complex (50ml, 25,50€), joka on itseasiassa tarkoitettu normaalista kuivemmalle ikääntyvälle iholle, mutta minulla tämä on toiminut todella hyvin. Tuote sisältää antioksidantteja ja koska se on pakattu ilmatiiviisti, pääsevät ne pysymään tallessa. Erityistä tässä tuotteessa on mm. sen sisältämä retinoli.

Resist Daily Smoothing Treatment with 5% Alpha Hydroxy Acid (50ml, 26,95€), joka on kaikille ihotyypeille ja erityisesti ikääntyvälle iholle tarkoitettu tuote. Tässä tuotteessa erityistä on nimenomaan sen AHA-happo pitoisuus, eli tämä siis kuorii ihon pintaa kevyesti estäen näin ihollani pahojen tukkeumien syntyä ja siloittaa samalla ihon pintaa.

Olen käyttänyt näitä tuotteita aamuin illoin niin, että olen ensin levittänyt Daily Smoothing Treatmentin ja sen imeydyttyä tuon toisen vielä siihen päälle. Nämä ovat yhdessäkin todella kevyen tuntuisia, joten yöksi olen vielä levittänyt päälle lisää kostetutustehoa tuovan kasvovoiteen. Koska AHA-hapot kuorivat ihoa ja siksi ohentavat sitä, on ehdottoman tärkeää suojata iho auringolta. Päiväkäytössä olekin lisännyt näiden kahden päälle sitten vielä suojakertoimellisen voiteen, mikäli olen mennyt ulos.

Noiden voiteiden kombo on saanut paitsi näpyt katoamaan iholtani, myös kuorinut ihoani niin, että viimeaikaisten näppyjen jäljet ovat nekin lähes täysin kadonneet.

Minut Paula vakuutti täysin tuotteillaan ja uskon, että tästä tulee kauniin tyttöjen välisen rakkaustarinan alku. (Toisaalta luotin Paulan asiantuntemukseen tuotteiden kanssa kyllä melko sokeasti jo ennen kokeilujanikin…)

Muita, jotka Paula on onnistunut viettelemään?

(Jos innostuit, klikkaa tänne.)

Kommentit
 1. 2

  sanoo

  Itelläni on ollut myös iho-ongelmia koko pienen ikäni. Olen syönyt antibiootteja ja käyttänyt erilaisia voiteita. Ne antoivat kuitenkin vain väliaikaisen avun. Noin kolme kuukautta sitten löysin Nujerra Akne -oppaan ja siitä on ollut ihan suunnaton apu! Opas neuvoo hoitamaan ihoa ensisijaisesti sisältä päin, ei ulkoa, niin kuin kuin monet hoitavat. Itse kuuluin tähän ryhmään, sillä en ajatellut ruokavaliollani olevan sen suurempaa vaikutusta ihoon. Nyt se kuitenkin tuntuu jo päivänselvältä asialta, sillä miten iho voisi mukamas rakentua (uusiutua) hyvin, jos se saa vain huonoja raaka-aineita!? Suosittelisin siis kokeilemaan ruokavalion muutosta (en kylläkään tiedä millainen ruokavalio sinulla on, muuta kuin että tykkäät hedelmistä ;), sillä minulla se on ainakin antanut parhaan ja pysyvimmän avun. Sinullahan on kuiva iho, niin uskoisin senkin helpottuvan siinä samalla! 😀 Iho on kirkastunut ja tasoittunut, näppyjä enää silloin tällöin(vähentyvät koko ajan) ja arpia enää vähäsen jäljellä. Muutenkin samalla koko kehon hyvinvointi paranee.

  Tässä vielä linkki sivuille, josta voi ladata Nujerra Akne -oppaan ilmaiseksi:

  http://www.nujerraakne.fi/

 2. 3

  sanoo

  Ihana postaus 😀 Mä olen käyttänyt lähes pullollisen tuota 2% BHA-lotionia, ja se kyllä auttoi aivan huomattavasti kesän villiinnyttämiin mustapäihin! Kiinnostaisi kyllä kokeilla noita AHA-tuotteita myös. Samplesta olen käyttänyt pari päivää Super Antioxidant Concentratea, ja tuntuu että haluisin sen myös ostoslistalle.. Kalliiksi tulee tilaus jos kaiken hankkii mitä haluisi 😀

 3. 4

  Anonyymi sanoo

  Hei Virve!

  Ikävää, että kasvojesi iho on ollut näppyinen ja sen sellaista. Oletko joskus ajatellut, että kaikkien ulkoisten hoitojen, voiteiden, pesuaineiden jne. lisäksi (tai pikemminkin niiden puolesta) pystyt hoitamaan ihoasi ruualla?

  Varsinkin suun ja leuan alueelle ilmaantuvat epäpuhtaudet kielivät ravinnon epäpuhtauksista ja ravinteettomuudesta.

  Muistelen, että kerroit joskus syöväsi paljon hedelmiä, tuoreita että kuivattuja. Ne sisältävät todella paljon sokeria, joka on vihoviimeinen aine, jonka pitäisi ihmiskehoon päästä. Syötkö sen lisäksi usein joitain näistä: leipää, pastaa, perunaa, limpparia, jäätelöä, karkkeja, margariinia…?

  Jätä viljat ja muut hiilarit (erityisesti sokeri) syömättä, popsi lihaa, kanaa, kananmunia, kalaa, rasvaisia maitotuotteita, pekonia, aitoa voita, kermaa sekä paljon kasviksia ja kotimaisia marjoja. Alat voida paremmin, suolistosi kiittää ja ennen kaikkea ihosi alkaa voida paremmin. Ruuan sisältämät rasvat vaikuttavat kehosi hormoneihin, hormonit tarvitsevat kunnon rasvaa. Hormonitasapaino vaikuttaa suoraan ihoosi. Kokeile kuukausi-kaksi-kolme, et voi olla huomaamatta eroa.

  Ihmettelen, miksi kukaan on määrännyt sinulle antibiootteja, nehän tekee suolistosi bakteereille enemmän haittaa kuin hyötyä, mikä takuulla näkyy muuallekin kehoosi, kuten ihoon. Paulan tuotteet ovat mukava bonus, mutta ihosi elää sinun (vatsasi ja suolistosi) kautta, ei kosmetiikan voimalla.

  Lämpimin terveisin: Anni

  ps. olet etevä googlettaja, etsi lisää tietoa hakusanoilla vähähiilihydraattinen ruokavalio tai Antti Heikkilä. Näillä pääset jo pitkälle 😀

 4. 5

  sanoo

  anonyymille ( klo 0:44 ) tiedoksi, että kaikilla ihon näppyisyys ei johdu sokereista, minulla se jatkui ja jatkui useammankin karppausvuoden jälkeen ja syynä oli lopulta muutama allergia 😉

 5. 6

  sanoo

  En nyt halua mitenkään dissata muiden ehdoituksia ruokavalion suhteen, mutta vähän veikkaisin, että kaikille ei toimi kaikki. Toisille karppaus toimii, toisille ei. Samaa pätee muihinkin ruokavalioihin. Nimim. ihon kunnon muuttamista ruokavalion muutoksilla yrittänyt (useiden kuukausien kokeilut, eivät juuri tepsineet..) Luomua ja prosessoimatonta ruokaa yritän syödä muutenkin, mutta silti naama on aina silloin tällöin kunnon sotkupizza.

  Paitsi ainiin, se tietysti on sitten ihan itsessä vika, kun ei toiminut, kun on jaettu huonot geenit. (Tai niin joku joskus kirjoitti jossain.. :P)

 6. 7

  sanoo

  Muistuttaisin edellistä vähähiilihydraattisen ruokavalion puolestapuhujaa vastuusta – mitään radikaaleja ruokavalioita, jotka vaativat huolellista perehdytystä ja asiantuntemusta, ei todellakaan missään netin kommenttipalstoilla suoraan ruveta suosittelemaan. Virvelläkin on paljon nuoria lukijoita ja suinpäin karppi-ruokavaliolle hyppääminen ei ole pelkästään typerää, vaan väärintehtynä suorastaan vaarallista. (Ensikertalainen syö helposti aivan liian vähän kasvista ja hedelmiä "runsaasti sokeria!" ja aivan liikaa proteiinia, joka pidemmän päälle rasittaa munuaisia.)

  Kyllä, hedelmät sisältävät sokeria, kyllä osa sisältää enemmän ja osa vähemmän. Silti tuorehedelmien hyöty on moninkertainen haittoihin nähden ravintoarvoista johtuen (vaikkapa nyt se kuuluisa C-vitamiini jota kyllä, löytää myös tomaatista. Silti appelsiinin sisältämä C-vitamiini on moninkertainen tomaatin sisältämään, kiinnostunut tarkistakoon finelistä joka tällä hetkellä on nurin.)

  KENELLEKÄÄN ei tee hyvää suoda runsain määrin pekonia, voita saatika kermaa. Toki, aito tuote on vähärasvaisia lisäainepommeja parempi vaihtoehto, mutta ihan peruspuhdas ruokavalio aivan tuikitavallisella lihalla, kalalla, kananmunilla ja maitotuotteilla on hyvä. Pekoni + kermadieetti ei todellakaan ole edes karppaajalle fiksua. Vahva eläinrasvan tankkaaminen ei tuo lisähyötyjä jota terveellinen, monipuolinen ruokavalio ei toisi.

  KENELLEKÄÄN ei myöskään tee hyvää vaalean leivän, pullan, einesten, limonadien, alkoholin tai muun vähäravinteisen ruoan syöminen. Niiden poisjättäminen ja mahdollisimman puhtaan ruoan syöminen on fiksu vaihtoehto ruokavaliosta huolimatta.

  Osalla aikuisiän akneen on tuonut avun vähähiilihydraattinen. Toisilla taas vahva antibioottikuuri. Kolmannella lääkevoiteet. Neljännellä maitotuotteiden poisjättö. Ei se ole niin yksioikoista kuin että jätä hiilihydraatit ja taivas aukeaa. Se on yksi vaihtoehto muiden joukossa, mutta vaatii HUOLELLISEN aiheeseen perehdytyksen ja kenenkään ei siihen harkitsematta pidä ryhtyä.

  Kyllä, antibiootti horjuuttaa suoliston tasapainon ja aiheuttaa osalle mm. hiivatulehduksia. Silti antibiootilla on pelastettu monia ihmishenkiä, samaten kuin parannettu aikuisiän aknea. Sama homma: osalle toimii, osalle ei.

  Vähähiilihydraattinen ruokavalio tuo avun osalle, muttei todellakaan kaikille. Sen tarjoaminen avuksi kaikkiin ongelmiin aikuisiän aknesta hormoniepätasapainoon on vastuutonta. Sitä voi suositella, mutta ylistyspuhe mainitsematta riskejä tai tarkempaa toimintaa on vähintäänkin ajattelematonta.

  /Vihainen hiilihydraattitietoisen ruokavalion kannattaja

 7. 8

  sanoo

  Se vielä piti mainita että etevä googlettaja osaa myös etsiä googlesta hedelmäsokerin ja valkoisen, prosessoidun sokerin eron.

 8. 9

  Janika sanoo

  Hei Virve, minä olen myös hurahtanut Paula's Choiceen! Ja mikä parasta, täällä Malesiassa on oma Paula's Choice Malaysia, joten ei tule postikulutkaan kalliiksi 🙂

  Olen käyttänyt 2% BHA Liquidiä sekä Super Antioxidant Concentratea, ovat olleet tosi hyviä. Nyt viikonloppuna kokeilin myös Paulan silmämeikinpoistoainetta, jolla lähti tosi helposti myös vedenkestävä ripsari pois. Lähtee seuraavaksi tilaukseen!

 9. 10

  Anonyymi sanoo

  Mulla lähti juuri pari päivää sitten tilaus Paulalle ja ongelmana on juurikin itsepäiset näpyt varsinkin leuassa, toivottavasti Paula toisi helpotusta tännekin päin. Tilasin CLEAR Normalising cleanserin, CLEAR extra strength tonerin, 8% AHA-geelin ja aurinkosuojan kasvoille. Odotukset varsinkin noiden AHA-happojen kohdalla on korkealla! Saapuisipa paketti pian, että pääsisi testailemaan..

  Itse olen ainakin huomannut, että omalle akneen taipuvaiselle iholleni ruokavaliolla ei oikein ole mitään merkitystä,valitettavasti. Ainoa minkä olen huomannut varsinaisesti pahentavan ihon kuntoa on aurinko!! Kesäisin iho on aina huonoimmillaan ja taas on alamäki alkamassa. Toivottavasti Paula kerkeää apuun ennenkuin kaikki toivo on menetetty. 😀

 10. 11

  sanoo

  Painiskelen täällä itse samanlaisten iho-ongelmian kanssa, mutta lähdin lähestymään pulmaa hieman eri kantilta. Nimeni alta löytyy linkki "blogiini", joka on omistettu ihan vain tälle ihon kunnostusprojektille.

  Aiempien kommentoijien tapaan päätin kokeilla ruokavalion vaikutusta ja nyt noin kolmen viikon jälkeen tilanne on jo parantunut jonkin verran. En itse luottanut täysin tuohon nujerra akne -oppaaseen, mutta poimin sieltä paljon hyviä vinkkejä ja loputkin ratkaisut perustelin muilla lähteillä. Perusasiat löytyvät tiivissä ja helposti luettavassa muodossa vaikkapa tästä mainiosta postauksesta Kaikki mitä rakastin -blogista: http://kaikkimitarakastin.blogspot.com/2011/04/lemppari-ihonhoitotuotteeni.html

  Olen ollut myös pienessä ostolakossa ( 😉 ) kosmetiikan suheen tässä samalla, sillä kyllästyin siihen, että mikään kokeilemani ei loppujen lopuksi kuitenkaan pitänyt lupauksiaan.

  Nyt kun ihon on alkanut vähitellen kesyyntymään, ajattelin harkita muutaman uuden kosmetiikkatuotteenkin hankkimista projektin tueksi. Nuo suosittelemasi Paula's Choice -tuotteet vaikuttavat kiinnostavilta. Seuraavana listallani onkin jokin kemiallisesti kuoriva tuote.

  Luin aiempaakin postausta, jossa puhuit Aha-hapoista ja jäin miettimään, miksi juuri aha:t eikä bha:t?

 11. 12

  Anonyymi sanoo

  no niin, sait mun intoutumaan.. 😀 tilasin just akneiholle suunnatun puhdistusaineen, kasvoveden ja kosteusvoiteen. katsoo nyt miten lähtee tehoamaan! 🙂 ps. oot velkaa mulle 60e!

 12. 13

  Anonyymi sanoo

  Hei! Löysin blogisi tänään, ja sain sellaisen käsityksen että olet kauneusalalla töissä? Osaisitkohan auttaa pulmassani 🙂 Ennen kärsin pahasta akneihosta, mutta e-pillerit auttoivat suurimmaksi osaksi. Nyt kiusana ovat aknearvet (jotka olen hieman saanut vaalennettua muutamilla tuotteilla, mutta häiritsevät silti..) ja mustapäät(!!). Mustapäistä en pääse eroon sitten millään, vaikka olen kokeillut tosi monia eri tuotteita. Osaatkohan suositella jotain tosi hyvää ja tehokasta? Kiitos!! 🙂 ps. jos olisi siis joku vähemmän hintava kuin tämän postauksen tuotteet…

 13. 14

  Anonyymi sanoo

  Anonyymille ja muillekin edullista ja toimivaa AHA-kuorintaa etsiville voin lämpimästi suositella mustapäihin ja aknearpiin iHerbistä saatavia Reviva Labsin glykolihappovoiteita. Voiteesta on saatavana miedompi 5% ja vahvempi 10% glykolihappoa sisältävä versio, miedommalla suositellaan aloittamaan. Voidetta käytetään öisin muutamia kertoja viikossa. Toimii erittäin hyvin mustapäihin ja aknearpiin, vaikka ovatkin varsinaisesti ikääntyvälle iholle suunnattuja. Itse en aio näistä enää luopua.

  http://www.iherb.com/Reviva-Labs-5-Glycolic-Acid-Cream-1-5-oz-42-g/5075?at=0

  http://www.iherb.com/Reviva-Labs-10-Glycolic-Acid-Cream-1-5-oz-42-g/5033?at=0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *