Rakas päiväkirja

Käytin loppuun yhden kasvonaamiostani ja aloin sen insipiroimana kartoittamaan naamiotilannettani.

Loppuun kului Lumenen Vitamin+ Virkistävä kasvonaamio, jonka valmistus on lopetettu jo aikaa sitten. Naamio oli tarkoitettu käytettäväksi esimerkiksi aamulla virkistämään, heleyttämään ja kosteuttamaan ihoa, mutta käytin tämän itse yövoiteen tavoin reiluna kerroksena pois. Hyvä tuote kyllä, mutta ei niin mainio, ettenkö selviäisi ilmankin.

Kun tämä tosiaan loppui, kasasin kaikki loput naamioni yhteen ja minuun iski paniikki. Naamiotilanteeni nimittäin näytti tällä hetkellä tältä:

Viisi naamioita, joista…

…Lushin Mask of Magnaminty menee vanhaksi 9.3. 2010, eli hyvin pian.
…Ole Henriksenin Firm Action Mask on ihan liian kuivattava iholleni tällä hetkellä muuten kuin täsmähoitona näpyille (joita ei ole ollut yhden yhtä sitten joulukuun alun).
…Cliniquen Turnaround on lähinnä vain tehokas kuorinta.
…Estee Lauderin Idealist on onneksi ihan hyvä puhdistava ja kuoriva naamio.
…Clarinsin HydraQuench Cream-Mask ei kykene kosteuttamaan ihoani tarpeeksi ja on muutenkin loppumassa kohta.

(Kuvasta puuttuu muuten Lushin Cupcake, josta riittää viel yhteen käyttökertaan.)

Puhdistus- ja kuorintapuoli oli siis hallussa, mutta kosteutusta ja hyvää pehmitystä ei olisi enää kauaa tiedossa. Tai itseasiassa hyvää kosteutusta ja pehmitystä ei ollut enää ollenkaan tiedossa. Apua!

Mutta kyllä, nyt tilanne on pelastettu ja minullakin on näitä:

My Beauty Diary kasvonaamiot ovat vilahdelleet monissa blogeissa ja kun vihdoin törmäsin eBayssa settiin, joka sisälsi 15 erilaista sarjan naamiota, en voinut olla ostamatta sitä. Normaalisti nämä nimittäin myydään seteissä, jotka sisältävät aina kymmenen kappaletta samanlaisia naamioita.

Naamiot ovat siis Taiwanilaisia, Aasiassa hyvin suosittuja kangasnaamioita. Ne ovat hyvin kosteita, joten selällään pötköttely niiden vaikutusaikana ei ole välttämättä tarpeen (itse ainakin nörtteilin koneella ensimmäistä kokeillessani). Hyvä, sillä vaikutusaika on 20 minuuttia!

Sarjalta löytyy siis erilaisia naamioita eri tarpeisiin, mutta kaikki ovat myös kosteuttavia.

Naamiot kuulostivat siis todella herkullisilta ja halusin malttamattomana aloittaa niiden kokeilun heti. Ensimmäiseksi nassuuni valikoituikin sarjan Aloe Mask, joka on tarkoitettu kuivalle ja kärsineelle iholle millaiseksi minun ihoni tällä hetkellä ehdottomasti lukeutuu.

Annoin naamion olla kasvoillani reilut 20 min ja se tuntui edelleen hieman kostealta ottaessani sen pois. Poistamisen jälkeen iho tuntui kosteutetulta, pehmeältä ja ennen kaikkea mukavan viilennetyltä (aloe verahan on tunnetusti rauhoittava ja viilentävä).

Itse naamiosta oli hankala saada kuva ennen kasvoille laittamista, mutta tältä naamion toiselle pinnalle teipattu suojamuovi näytti:

Huomatkaa, että naamio on muotoiltu kasvojen mukaan, eli se ei ole pelkkä tasainen liuska. Esimerkiksi nenälle on oikein oma muotoiltu paikkansa ja sivuilla olevien halkioiden avulla naamion saa tosiaan paineltua kunnolla kasvoille.

Tämä oli jo hyvä esimerkki pelottan näköisestä naamiosta! Jostain syystä koen näyttäväni surkealta mummo-paralta, jolle vaaleanpunaiset kisunkorvat ja myssy eivät ainakaan tuo lisää uskottavuutta. (Niin, kellepä ne toisivat…)

Tässä vielä kiinnostuneille tuotteen INCI:
Purified water, Propylene-Glycol, 1.3-Butylene Glycol, Hyaluronic-Acid, Algae-Yeast complex, Milk protein, Glycerine, Nanospheres, Aloe Extract, Mulberry, Albumin, Collagen, Kiwi, Bearberry, Lemon, Rosehip, L-Ascorbic acid, Bio-active Silanols, Mucopolysaccharides, Vitamin E Acetate, Squalane, Methyl Paraben, Litsea Cubeba Essential Oil, Carbomer, Triethanolamine, Sodium Hydroxide, Xanthan Gum, Citric Acid, Butyl Paraben, Ethyl Paraben, Propyl Paraben, Dimethicone, Tween-20, Lactamide.

Suomeksi: Tehokasta kosteutusta, pehmennystä ja hoitoa iholle. Loistava sisältö mielestäni.

Innolla kokeilen kaikki naamiot läpi. Aivan ihanaa saada kokeilla näin helposti monta erilaista naamiota!

Onko teillä näistä kokemuksia? Onko teille valikoitunut suosikkeja?

Sain muuten kaupan päälle vielä tällaisen kasvonaamion:

Tästä olen koittanut googletella hieman informaatiota, mutta jos tämä on jollekin teistä tuttu, niin kertokaa ihmeessä käytöstä ja vaikutuksista. Kielimuuri kun estää pakkauksen selventämistä…

Naamioista päästiinkin sitten vielä sopivasti hiusnaamioihin. Kulutin nimittäin yhden sellaisenkin loppuun.

Nivean vanha versio Intense Repair naamiosta ei kuulunut aluksi lemppareihini, mutta aloin viimeaikoina tykkäämään siitä. Tämä voi toki johtua siitä, että käytin tätä viimeaikoina vähintään 20-30 minuutin vaikutusajalla suositellun 5-10 minuutin sijaan. Näin käytettynä naamio tuntui kosteuttavan ja pehmitävän tukkaa ihan mukavasti tekemättä siitä kuitenkaan liian raskasta (vaikkei tukka missään tapauksessa jäänytkään enää silloin kovin ilmavaksi tietenkään).

Naamion uudistuneeseen versioon on lisätty silikonia, mikä tästä vanhasta puuttui, mutta en usko, että oma tukkani panisi pientä silikoniannosta tässä pahaksi. Pieni lisäselvitys ei varmastikaan tekisi tukalleni pahaa. Ehkäpä uudistunut versiokin on siis kokeiltava jossakin vaiheessa!

Tiedän, että minun pitäisi seruaavaksi keskittyä käyttämään 750 millistä Tigin Moisture Maniac hoitoainettani, sillä se on ollut minulla jo varsin pitkään jemmattuna. Tuntuu kuitenkin mukavammalta käyttää pois pienempiä purkkeja ja putiloita ensin, sillä ne tyhjenevät niin paljon nopeammin ja useiden purkkien väheneminen on niin paljon kivempaa kuin vain yhden jättipönikän tyhjeneminen (sitten joskus hamassa tulevaisuudessa, kun se mahdollisesti edes tapahtuisi).

Ehkäpä teen kompromissin ja käytän Moisture Maniacia jatkossa joka toisessa pesussa? Parempi se kuin että jättäisin sen odottamaan ja vanhenemaan.

Kyllä tulee taas syvällistä pohdintaa…

Kommentit
 1. 1

  Anonyymi sanoo

  Vau, kiinnostuin noista kangasnaamioista! Uusia arvosteluja odotellessa.. Olethan pian testannut myös Lushin ihanuudet?

 2. 2

  Anonyymi sanoo

  Tilasin Tigin Moisture Maniac shampoon ja hoitoaineen, mutta entisiäkin on vielä käyttämättä. Joten kuinka kauan nuo säilyy ennenkun menee vanhaksi?

 3. 3

  Anonyymi sanoo

  Miltä myyjältä ostit Ebayssä? Nuo naamiot alkavat olla niin kuuluisia, että on varmaan pakko kokeilla.

 4. 4

  Anonyymi sanoo

  Kuinka paljon, ja mihin hiusten osiin hiusnaamiota pitäisi laittaa? Itselle on tullut muutamaan otteeseen hiusnaamion ja hiuksiin jätettävien hoitoaineiden jälkeen sellainen tunne, että hiukset näyttäisivät likaisilta, vaikka juurikin pesin ne? Eli siis, veikkaan, että liiallinen hoitoaineilla läträäminen saa aikaan sen, että hiukset ovat omituisen lähmäisen näköset? 😀

 5. 5

  sanoo

  Anonyymi: Kaikki alkaa olla testattu, mutta vielä pitäisi ehtiä esittelemään loputkin helmikuun hankinnat ja helmikuun yhteenveto ennen kuin palaan noihin kokemuksiin. Kommentteja on kuitenkin tulossa (varsin ihastuneita sellaisia!). 🙂

  Anonyymi: Jos säilytät poissa kylpyhuoneen lämmöstä, niin ainakin vuoden ennen avaamista ja avattuina ainakin vuoden. 🙂

  Anonyymi: Myyjä oli ct_taiwan. 🙂

  Anonyymi: Riippuu ihan hiuksista ja naamiosta. Toiset naamion toimivat parhaiten paljon laitettuina ja pitkällä vaikutusajalla, toiset taas eivät. Latvoihin kannattaa kuitenkin keskittyä eikä päänahan lähettyville ja muistaa huuhdella huolella.
  Veikkaan kuitenkin, että vika on ehkä ollut enemmän tuotteessa. 🙂

 6. 7

  Anonyymi sanoo

  Tuntuuko muuten koskaan siltä, että hoidat ihoasi liikaa? Mietin vain, koska minusta välillä tuntuu ja kuitenkin tekee mieli kokeilla kaikenlaisia uusia tuotteita vain lisää

 7. 8

  sanoo

  Kiitos hyödyllisestä postauksesta, jospa tämän innoittamana intoutuisin naamion käyttöön vähän useamminkin 🙂

  Kirvoititko wannabe-insinöörissä kauhunkiljahduksia kangasnaamio-lookissasi? 😉

 8. 9

  Anonyymi sanoo

  Hei!

  Taalla Singaporessa ainakin Kose on erittain suosittu, olen tosin huomannut etta usein ne ovat "Whitening" sarjaa. Ja taalla myydaan myos My Beauty Diary naamioita, pitaapa ostaa ja kokeilla! (itse asiassa taalla on hirveasti myynnissa tuollaisia kasvoille muotoiltuja naamioita) Toinen suosittu merkki taalla on SK-II..

 9. 10

  sanoo

  Saitpa nyt minutkin kommentoimaan ensimmäistä kertaa. Asun nimittäin tällä hetkellä Taiwanissa ja samantyyppisiä naamioita on tullut kokeiltua. En kyllä edes tiennyt, että ne ovat jotenkin erityisen kuuluisia. Täällä ei mielestäni peruskempparista muunlaisia naamioita edes löydy (ainakaan hieman puuttellisilla kiinan taidoilla). Suomessa en ollut naamioiden suurkuluttaja, joten en osaa vertailla muihin tuotteisiin, mutta ihan kivoiltahan nuo tuntuvat.

  Muutenkin kosmetiikkaostoksilla olo on täällä aika haasteellista kun hyvin suuri osa tuotteista on ihoa vaalentavia. Hyvänä puolena tuotteissa on tietenkin usein aurinkosuoja, mutta toisaalta en haluaisi kasvoistani yhtään kalpeampia. Olen kuitenkin edelleen erittäin iloinen ja ylpeä eräästä ostosreissusta, jolloin sain kaikki haluamani Cliniquen tuotteet ja vielä oikeissa sävyissä juttelemalla myyjän kanssa, joka ei puhunut sanaakaan englantia. Kiinaksi kun osaan vain kolme väriä: musta, valkoinen ja punainen. =)

  Kiitos paljon kivasta blogista, olen kahlannut sen läpi viimeisen kuukauden aikana ja löytänyt paljon hyviä vinkkejä!

 10. 11

  sanoo

  Tummansininen naamio kuuluu Kose Medicated Sekkisei-sarjaan. Naamio on erittäin hoitava ja sen olisi tarkoitus kosteuttaa ja vaalentaa ihoa tehokkaasti. Naamio lupaa muun muassa vaalentaa maksaläiskiä, tasoittaa ihonsävyä ja parantaa ihon omaa kykyä sitoa kosteutta. On muuten kallis sarja, naamiopaketista saa maksaa sellaiset 40€, sisältää 6 naamiota.

 11. 12

  sanoo

  Kuinka pitkään nuo lushin naamiot oikein säilyy? Eihän siitä ole kovin kauaa kun tuon ostit?

 12. 13

  sanoo

  Mulla on ollut make up storen samannäköisiä kasvonaamio pillereitä, mitkä upotetaan kasvoveteen, mun mielestä olen näyttänyt aina ihan Hannibal Lecteriltä. (mitäpä ei nainen kärsisi kauneutensa tähden) Eilen kokeilin ensimmäistä kertaa mask of magnamintyä(rakastuin) ja heavenly bodiesia, joka tuoksuu aivan appelsiinituplalta! Superrakastuin siihen! Pehmitti todella ihon niin, etten tuntenut tarvitsevani kosteusvoidetta suihkun jälkeen, mikä on ennätyksellistä multa!

 13. 14

  sanoo

  Vastaava cliniquen moisture surge kangasnaamio on ollut käytössä myös loistava ja niitä sai ainakin sokokselta ostaa myös yksittäisinä kappaleina. En ole tuotetta enää nähnyt missään joten liekö sitten lopetettu…

  Onko REN:in kosteusvoiteet kasvoille hankkimisen arvoisia? Minulta loppui kaikki Ole:t sekä Gatineaun loistava aquamemory ja haluisin kokeilla jotain uutta… 🙂

 14. 15

  Anonyymi sanoo

  Mikä mummeli? Sinähän olet aivan mahdottoman lutuinen naamioinesi ja kissankorvinesi 🙂

 15. 16

  Anonyymi sanoo

  Kose on japanilainen merkki ja näyttäisi olevan ainakin paketin etupuolella tekstiä japaniksi.
  Laitapa vielä kunnon kuva Kosen naamion toisesta puolesta, niin saat suomennoksen! Kiitoksena suuresta avusta ja neuvoista joita olen sinulta saanut!!

  T: Buhiko-Pandasilmä (ex-panda)

 16. 18

  sanoo

  Ehhehee, yritän täällä pitää opiskelijoille demoja, mutta vaikea pitää pokkaa kun lävähtää kissankorvainen kurttumummonnaama kuvaruutuun 😀 !!

 17. 19

  sanoo

  nanna: Hahaa! 😀

  Anonyymi: Ei. 🙂

  viceversa: Tämä oli nätimpi versio, odottakaas kun näette seuraavan kokeilun… 😉

  Anonyymi: Täytyykin googletella tuota SK-II:sta. 🙂

  Noora: Oi, sieltä löytyy varmasti vaikka mitä jännää. 🙂

  Jossu: Kiitos infosta! 🙂

  Anni: Sain Mask of Magnamintyn helmikuussa, mutta se on valmistettu marraskuussa, eli säilyy neljä kuukautta. Ostamani Cupcake on puolestaan tuorenaamio ja säilyy n. kuukauden. 🙂

  Weezer: Juuri tuo Hannibal Lecter vertaus kimposi wantsun huulilta kun näki seuraavan naamioni kasvoillani. 🙂

  juárez: Moisture Surgen vastaavia en olekaan aikoihin nähnyt.
  Itse olen tykännyt REN:in tutteista kovasti.
  Tällä hetkellä luottotuotteeni päiväkäyttöön on ollut jo muutaman kuukauden herkän ihon Hydra-Calm Global Protection Day Cream, joka imeytyy hyvin ja käy myös mineraalipohjan alle. 🙂

  Anonyymi: Sitä minäkin koitin räkättävälle wantsulle sanoa… 🙂

  Buhiko-Pandasilmä: En panisi pahakseni, jos tästä jotain selvää saisit: http://img22.yfrog.com/i/si858785.jpg/
  🙂

  tiina: Seuraavan kangasnaamion kasvoillani nähtyää wantsu totesi ihan samaa. 🙂

  fantti30: Hahaa, iloista päivänjatkoa! 😉

 18. 20

  Anonyymi sanoo

  Kannattaa e-baysta tilaillessa kuitenkin hieman katsoa mitä My Beauty Diary naamioita tilailee, näistäkin on feikkejä liikkeellä… Googlaamalla löytyy feikkien tunnistusohjeita mm. aasialaisilta blogeilta. 🙂

 19. 21

  Anonyymi sanoo

  Kannattaa heittää Mask of magnaminty jääkaappiin! Se säilyy muutenkin tosi hyvänä ton parasta ennen-päivämäärän jälkeen mut jääkaapissa se ei kuivahda ja lohkeile. Nimim. parasta ennen syyskuussa -09 😉

 20. 22

  Anonyymi sanoo

  Hei!

  Osaat varmasti vasta kysymykseeni. Mulla kuiva iho, suihkun jälkeen oikein kiristää. Ootko todennu jonkun vartalorasvan ylitsepääsemättämän huipuksi ja kosteuttavaksi? 🙂

 21. 23

  Anonyymi sanoo

  Laitan kiinalaiselle kaverille kuvan tosta mysteerinaamiosta niin saa tulkita mitä se on 🙂

 22. 24

  Anonyymi sanoo

  Nyt on pakko tulla kiittämään sua miljoonasti uuden luottotuotteen löytämisestä! 🙂 Eli siis kyseessä Björn Axenin Styling Powder. Ennen tätä vannoin Tigin Dirty Secretin nimeen, kunnes viimeisimmän pullon loputtua tajusin, että eihän aerosoleja voi enää ulkomailta tilata. Voi sitä tuskan määrää! 😀 No Suomen hinnat eivät sitten niin mitenkään houkutelleet, joten rupesin etsiskelemään vaihtoehtoista tuotetta ja täällä törmäsin tuohon Björn Axeniin, josta en ollut koskaan ennen kuullutkaan ja päätin ostaa pienen pullon kokeiluun. Ja voi, se toimii aivan loistavasti, jopa paremmin kuin Dirty Secret ja tuoksukin on paljon kivempi. Joten kiitos sulle, että tukkaongelmat on selätetty eikä tarvitse maksaa itseänsä kipeäksi siitä! 😀

 23. 25

  Anonyymi sanoo

  Haha, no kasvonaamiokuvat toi suihkumyssy päässä on parasta! 😀
  Ja pakko varmaan joskus kokeilla noita naamioita, näyttää mielenkiinoisilta!

  Nyt tulee pari kysymystä, toivottavasti osaat vastata 🙂 Minulla on jonkin verran mustapäitä nenässä ja olen harkinnut kokeilevani mustapäälaastareita. Oletko koskaan kokeillut/tiedätkö ketään joka olisi kokeillut, että toimiiko nämä? Ebaysta voisi tilata ainakin Biore-merkkisiä, ne on aika edullisia ja niitä oisin kokeilla.

  Ja toinen kysymys 😀 Jos käyttää kynsissä kynnenkovettajaa, kynsiöljyä, alus- ja päällyslakkaa ja itse kynsilakkaa, niin missä vaiheessa nuo kynnenkovettajat ja kynsiöljyt laitetaan? Ja voiko niiden päällä käyttää kynsilakkaa? 😮

  Kiitos taas avustasi Virve ja anteeksi pitkästä kommentistani! 🙂

 24. 26

  sanoo

  Mua vähän hämmentää toi lemon tuossa naamion INCI-listassa. Eiks se oo aika ärsyttävä? Onko sulla mielipidettä näihin luonnonainesosiin ja siihen, kuinka ärsyttäviä ne ovat?

 25. 27

  sanoo

  Noi naamiot pisti kiinnostumaan, varsinkin kun ollaan äidin ja siskon kanssa osteltu niitä ja muita kanssamerkkejä taiwanista ja kiinasta aina kun siellä käymme! Pitikin kysyä, että miten hyvin olet perehtynyt aasialaiseen kosmetiikkaan? Esim. mustapäälaastarit (niitä löytyy tosin nivealtakin mutta aasiassa on laajempi valikoima ja monelta eri merkiltä) ja ns. "finniteipit", jotka laitetaan finnin päälle ja siinä teipissä olevat ainesosat auttavat kutistamaan finniä, ihoa vaalentavat tuotteet (tosin ei kukaan suomalainen ehkä halua vaaleampaa ihoa, heh)jne? Olisi kiinnostavaa lukea lisää mielipiteistäsi ja kokemuksistasi erityisesti aasialaisen kosmetiikan suhteen 🙂

  PS. Aiheutit mussakin aikamoisen Lush-himon, ehkä sitten kun tili on plussan puolella! 😉

 26. 28

  Anonyymi sanoo

  Siinä uudessa naamiossa oli muistaakseni 2. dimethicone Ö_Ö kerro kuitenkin testitulokset jos testaat tota!

 27. 29

  sanoo

  Anonyymi: Kiitos varoituksesta! 🙂

  Anonyymi: Kiitos vinkistä, laitoin heti. 🙂

  Anonyymi: Kiitos! 🙂

  Anonyymi: Garnierin Hydralock osoittautui todella loistavaksi vartaloemulsioksi! 🙂

  Anonyymi: ihana kuulla! 🙂

  Anonyymi: Itse olen välttynyt mustpäiltä, joten en osaa omakohtaisia kokemuksia kertoa, mutta monista mustapäälaastareista olen kyllä kuullut kehuja, eli kannattaa ehdottomasti kokeilla.
  Kynnenkovettaja ajaa aluslakan asian yleensä, eli erillistä aluslakkaa ei sen päälle yleensä tarvitse laittaa. Kun kynnet on lakattu, voit kosteuttaa kynsinauhoja kynsiöljyllä ja laittaa kynsiöljyä kynnen kärkiin vapaan osa alapuolelle, jolloin öljy pääsee imeytymään suoraan kynteen. 🙂

  Noora: 6-7 ensimmäistä aineosaa ovat pääraaka-aineita ja loppuja on todella pieni määrä yleensä. Lemon on tuossa luultavasti vain säätämässä tuotteen pH:ta ja vaikuttamassa tuotteen säilyvyyteen. 🙂

  Anonyymi: Kerrotaan. 🙂

  Josse: Valitettavan vähän, mutta yritän tulevaisuudessa perehtyä enemmän, sillä Aasiasta löytyy todella, todella mielenkiintoisia tuotteita! 🙂

 28. 30

  Anonyymi sanoo

  Tässä selvennystä KOSE-naamioon. Kyse on jonkinlaisesta vaalentavasta tuotteesta, nimi viittaa lumi-ihoon….

  KOSE-Lotionmask
  Näytteen käyttö-ohje:
  Käytä puhtaalle iholle.
  (Tehokkain käytettynä lämpimälle iholle, esim. kylvyn jälkeen.)
  1) Ota naamio pussista, levitä se ja laita tiiviisti kasvojen iholle.
  2) Anna vaikuttaa 5 minuuttia
  *Maskin poistamisen jälkeen suositellaan kasvoveden ja kosteusvoiteen käyttöä.
  *Hygieenisistä ja kauneudellisista syistä, älä käytä kertakäyttöistä naamioita toista kertaa.

  Siinäpä se.
  T: Buhiko-Pandasilmä

 29. 32

  sanoo

  Oi kiitos ihana Virve! Olen haaveillut kangasnaamioiden kokeilemisesta pitkään, mutta en ole jaksanut vaivautua etsimään nettikauppaa, josta saisi helposti tilattua.

  Nyt taitaa tuolle Ebayn myyjälle sadella tilauksia Suomesta, koska laitoin saman setin itselleni tulemaan. Vaikutti hyvältä. 🙂 En malta odottaa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *