Raja menee tässä!

Kuten olen blogissani kertonutkin, olen melkoisen tylsä meikkaaja. Meikkaan joka päivä, mutta en ole suunnaton väreillä revittelijä. Pidän meikistä, joka korostaa omia piirteitäni ja joka saa huomion kiinnittymään minuun eikä niinkään vain meikkiini. Tykkään silti, että meikissä saa olla hieman sävyä, mutta ei välttämättä räikeitä papukaijamaisia värejä.
Kuten pari päivää sitten kerroin, sain Clarinsilta back to school -henkisen ”meikkipenaalin”, joka piti sisällään mm. valikoiman merkin uusia Crayon Kohl -silmänrajauskyniä. Kosmetiikkamyyjänä olen aina tykännyt myydä merkin kyniä, sillä minusta asiakas saa niistä loistavasti vastinetta rahoilleen. Monien selektiivisten merkkien silmämeikkikynät maksavat nimittäin melkoisesti Clarinsin kynien kustantaessa vain n. 15 euroa!
Pidän näissä uusissa Crayon Kohl -kynissä erityisesti siitä, kuinka pehmeitä ne ovat piirtää. Ne ovat myös kestäviä, joten ne eivät levähdä pienessä sateessa, lumipyryssä, hikoilussa tai naisellisissa itkupotkuraivareissakaan. Silti ne ovat helppoja puhdistaa silmistä silmämeikinpoistoaineella, sillä minä en itse ainakaan jaksa käyttää päivittäin silmämeikinpuhdistukseen koko Kymmenen uutisia. 
Crayon Kohl -kynissä on vaahtomuovisen häivyttelyapplikaattorin sijaan sivellinpää, jolla niiden piirtämää jälkeä voi pehmennellä ja häivytellä. Nämä pitkäkestoiset kynät on muuten tehty paitsi ulkorajauksia varten myös kajal-osioisen nimensä mukaisesti vesirajan sisärajauksiin ja koinkin niiden pysyvän siinäkin hyvin.
(Ulkorajauksissa suoritin ”älä tee kuten minä tein vaan kuten minä kehoitan” -tyyppisen extremekokeen eräänä iloliemen täyteisenä iltana nukahtaessani meikit kasvoillani. Mustalla kynällä edellisenä päivänä tehdyt rajaukset olivat silmissäni täydellisen siisteinä vielä yli vuorokautta myöhemmin iltapesuille mennessäni. Kestoa on siis todellakin kokeiltu ja todettu se hyväksi!)
Sain itse meikkileikkeihini seitsemän sävyä, joista oikeastaan jokainen on minun makuuni.
Vasemmalta oikealle: 01, 02, 03, 04, 05, 06 ja 08.
Sävyistä yksikään ei ole minun makuuni turhan kirkkaana erottuva, vaan kaikki ovat melko pehmoisia ja syviä sävyjä. Pidän juuri tällaisista sävyistä, jotka eivät yksinään käytettyinä näytä esimerkiksi voimakkaasti sinisiltä, vihreiltä tai violeteilta, mutta joiden sävyvivahteet huomaa selkeästi ne mustan rajauksen rinnalle vetäessä. Nämä tuovatkin siis meikkiin silmiä kauniisti korostavia vivahteita, mutta eivät ole liian dominoivia sävyjä. Usein tällaiset johonkin suuntaan taittavat sävyt ovatkin nimittäin arkimeikissä huomattavasti kovaa mustaa pehmeämpiä tai tavallista ruskeaa mielenkiintoisempia.
Silmissäni on paljon vihreyttä, joten omaksi suosikkisävykseni on kynistä valikoitunut sävy 05 Intense Violet. Se korostaa kauniisti omia silmiäni näyttäen kuitenkin meikissä tarpeeksi tummalta ja olematta kuitenkaan liian hallitsevasti violetti.

Silmämeikkikynä onkin tuote, jota käytän itse päivittäisessä meikissäni. Jos minun on esimerkiksi ajanpuutteen vuoksi valittava rajauksen ja luomivärin välillä, käytän usein mielummin vaan rajausta. Varsinkin tällöin on mukavaa, ettei rajaus ole pelkkä tavallinen ja ehkä jopa hieman tylsäkin musta tai ruskea, vaan johonkin suuntaan hieman taittava.
 Tässä vielä Clarinsilta sopivasti video, jossa syntyvä lookki kuvaa myös omaa arkilookkiani hyvin:

Millaisia rajaajia te olette? Käytättekö rajausta päivittäin? Oletteko kokeilleet Clarinsin rajauskyniä? Tai oletteko löytäneet joltakin merkiltä sen oman suosikkirajauksenne? Ja niin, mitä sävyjä käytätte?
Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Täytyy myöntää, että olen aika laiska rajailia, tykkään usein tehdä rajaukseni luomivärillä. Kesällä käytän huomattavasti pirteämpiä sävyjä rajaukseen kuin talvella. 🙂

 2. 2

  Anonyymi sanoo

  Olisiko sulla tietoa mitä luomiväriä käytettiin tuolla videolla tai ajatuksia jostakin vastaavasta? Mulla on vihreät silmät ja kaipaisin jotain "arkiluomiväriä". Kiitos avusta! t. Anne

 3. 3

  Anonyymi sanoo

  Kajalia kuluu paljon! En astu koti ovesta ulos jos ei ole vähintään kajalia ja ripsaria laitettuna, yleensä kyllä arki meikki on vain kajal ja ripsari sillä pärjää ja eipä ole turhaa tönkkiä naamassa "ahdistamassa" Tätä tuotetta täytyy kokeilla kun kajalin ostokin alkaa olla ajankohtainen hyvin pian.

 4. 5

  Anonyymi sanoo

  tästä mun pitikin kysyä jo viime postauksen yhteydessä 🙂 nimittäin miten sä saat rajaukset lähtemään kunnolla pois, varsinkin jos laitat niitä pisteitä ihan sinne ripsirajaan? tuntuu, että vaikka käyttäisin vesiliukoista kynää, sitä on sula mahdottomuus saada täysin ripsirajasta. lopulta hinkkaan luomia inhottavasti, joskus jopa vanupuikolla, ja silti rajaus vaan jumittaa. ja olen kokeillut aika monia silmämeikinpuhdistajia, aina niitä, joiden pitäisi poistaa myös vedenkestävämeikki… olisikos vinkkejä siis tähän? (olisi muuten ihanaa jos tekisit jonkun meikinputsaus for dummies -postauksen! :D)

  kiitos jo etukäteen jos ehdit vastata 🙂

  • 5.1

   Anonyymi sanoo

   Minä pyyhin vedellä kostutetulla vanulapun kulmalla ripsien alapuolelta päin (useamman kerran, käännän lapusta aina puhtaan kulman) ja niin vesiliukoinen väri lähtee hyvin. Vedenkestävään tarvitsee tietysti jotain poistoainetta.

  • 5.2

   sanoo

   Johtunee ehkä harvasta ripsirivistöstäni, mutta minulta ne lähtevät aina ihan ongelmitta ilman mitään erikoisempaa kikkailua ihan vaan vanulla ja silmämeikinpoistoaineella. En siis valitettavasti osaa oikein antaa mitään erikoisvinkkejä, mutta tuossa yllä on ainakin yksi vinkki toiselta lukijalta. 🙂

 5. 7

  Anonyymi sanoo

  Hyvältä näyttää, mutta ei vain osaa käyttää kynää rajauksiin. Nestemäinen asettuu ripsirajaan melkein ilman peiliäkin, mutta kynä ei sitten millään. Senpä takia arkimeikissä vain luomiväriä. Mikähän on Clarinsin kynä numero 7? Vai eikö sitä ole olemassakaan… aina kiinnostanut sävyjen nimet ja numeroinnit 😀 -Johkis-

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *