Quickie

Pikainen ylistys parille mukavalle kotimaiselle hiustuotteelle.

Cutrinin värjättyjen hiusten Colorism-linjan pinkeissä pakkauksissa olevat shampoo ja hoitoaine ovat nimittäin olleet kovasti minulle mieleen.

Tuotteet ensinnäkin tuoksuvat ihanan esanssisen ja pistävän vadelmaiselle, mistä pidän itse paljon.

Linjan shampoo pesee tukan puhtaaksi ja ilmavaksi, mutta selvittää tukkaa hieman jättäen sen jo itsessään melko pehmeäksi.

Kyllä, shampoo sisältää ripauksen silikoneja, mutta itse en välttele niitä mitenkään erityisesti jos tuote ajaa asiansa niiden kanssa eivätkä ne edes ole INCI-listan kärkipäässä. (Jos tuotteessa olisi niitä minun makuuni liikaa, lätsäyttäisi jo pelkkä shampoo tukkani jättäen päänahan muutaman pesukerran jälkeen yhä likaisen tuntuiseksi.)

Myös linjan hoitoaine on ihana, sillä se siloittaa tukan ihanan kiiltäväksi ja sileäksi lyhyelläkin vaikutusajalla ilman, että tukka jää tämänkään jäljiltä liian lättänäksi lituskaksi.

Hoitoaineessakin on ripaus silikonia, mutta tuotteen teho ei perustu vain siihen. Itse itseasiassa tykkään, kun hoitoaineessa on hieman silikoneja, sillä tukkani kaipaa niitä pienissä määrin näyttääkseen paremmalta ja tuntuakseen sileämmältä.

Tykkään tästä kaksikosta suuresti ja jos minulla vaan olisi vähemmän hiustuotteita, hankkisin nämä varastoihini täysikokoisina.

(Kuvissa tuotteiden matkakoot, joita olen käyttänyt useampia reissatessani.)

Oletteko kokeilleet näitä?

PS. Joku kommenttipuolella tiesikin kertoa, että nämä löytyvät tarjouksesta Sokoksen hiustenhellimisviikoilta!

Kommentit
 1. 1

  Anonyymi sanoo

  Moikka Virve! Oon lukenut sun blogia jo pidemmän aikaa.. Oon jäänyt miettimään, että sähän tiedät kaiken INCI-listoista eikös? Noh, etkö suhtaudu negatiivisesti mineraaliöljyihin ja muihin paskoihin, mitä tuotteisiin tungetaan? Tuntuu, että muut (itseni mukaanlukien) kauhistelevat kaikenmaailman maaöljyjohdannaisia :s. Mitä mieltä olet näistä aineista, ja uskotko niiden olevan haitaksi? Jos et niin miksi et? Mielenkiinnosta kyselen: mietin onko täysin hysteriaa heivata mineraaliöljyt pois kaapeista..

 2. 2

  sanoo

  En nyt sentään kaikkea niistä tietä, mutta mielelläni niitä tutkin ja selvitän.

  Itse en ymmärrä yleistä mineraaliöljykammoa. Mineraaliöljy on aine, joka pehmittää ihoa tehokkaasti ja tekee iholle ns. suojakalvon, joka estää kosteuden haihtumista. Se ei ole kosteuttava aineosa, vaan kosteutta iholle lukitseva. Joillakin aine toki saattaa tukkia ihoa, mutta oma kuiva ihoni ei tällä hetkellä pärjäisi yhtäkään yötä ilman, että kuorrutan sen reilusti mineraaliäljyjä sisältävällä voiteella (kuten Lancomen Nutrix Rich tai Vitalis).

  Ne eivät siis ole haitaksi millään lailla tietääkseni ja niiden "paha" maine johtuu vaan siitä, että joillakin moisen suojakalvon muodostaminen saattaa tukkia ihoa. Jos iho on kuitenkin kuiva eikä tukkeudu kovin helpolla, suosittelen jättämään niiden välttelyn.

  Mineraaliöljylle on tehty kamalan paha maine, vaikkei se ole yhtään sen kummoisempi aineosa kuin moni mukaan.

  Tämä on siis minun mielipiteeni, joka pohjautuu omiin havaintoihini ja aiheesta lukemiini juttuihin.

  Ennen tuotteiden poisheivaamista kehotan kuitenkin ensin selvittämään itselleen, miksi aineosaa tarkalleenottaen välttelisi ja mikä siitä tekee itselleen pahan ja olemaan menemättä joukkohysteriaan mukaan. 🙂

 3. 3

  Anonyymi sanoo

  Kiitos pastauksesta! Just olikin tarvetta uudelle shampoolle ja sokoksella on sopivasti hiustenhellimis viikot, joista tota saa alennuksesta. 🙂

 4. 4

  sanoo

  Itse oon käyttäny noita tosi kauna, jo yli vuoden, mukavan edullisia ku meille aina ostetaa äidin kanssa sellaset mun kammoamat jättipullot juuri tuota hoitoainetta ja sampoota, koska molemmilla värjätyt hiukset ja tykätää hurjan paljon. 🙂

  Niin ja koska sähämn oot tälläinen Lumenen NC huulikiilto fani, voin iloksesi kertoa, että näin tänään Sokoksella käydessäni, kyllä, uusia, uusissa pakkauksisa ja uusissa sävyissä, olevat NC huulikiillot! Ne oli ihanan herkulliset sävyt ja koska tänää en raaskinu ostaa, nii huomenna kyllä käyn ostamassa jonkun niistä, niin ihanan näköisiä olivat sielä. 🙂

 5. 5

  sanoo

  Tulipa sopivasti tämä postaus, nimittäin tänään korkkasin juuri kyseiset putelit. Ja voi vitsi tykästyin! Tukka jäi tosi pehmeäksi ja puhtaantuntoiseksi. Olen aikasemmin käyttänyt cutrinin korjaavaa (sitä vanhempaa mallia olevaa), enkä tykännyt läheskään niin paljon mitä tästä.

 6. 6

  Vive sanoo

  Minä olen tykännyt näistä. Pesevät ainakin omat hentoiset, värjätyt hiukseni pehmeiksi ja suhteellisen ilmaviksi, ja bonuksena aivan ihanan raikas tuoksu.

  Noista NC:n huulikiilloista muuten, joista Anni mainitsi — itse hamstrasin suosikkiani Berry Sherbetiä varastoon, kun kauhukseni huomasin nuo uutukaiset sävyt! Sinänsä kivoja ja kesäisiä, mutta ei oikein minun huulilleni istuvia nuo uutuudet. Uusi pakkaus on kyllä ihan hauska, mutta onnekseni löysin vielä vanhaa mallia Anttilasta. 😉

 7. 7

  Anonyymi sanoo

  Hei! Kerroin joitakin postauksia sitten hyvin innoissani, että olen uusi lukijasi. Nyt on jotenkin pettynyt olo, sillä et ilmeisesti vastaa kommentteihisi?

 8. 8

  sanoo

  Mä olen käyttänyt Cutrinin Curlism sarjaa jo useamman vuoden ja tykännyt todella paljon. Itse tarvitsen shampoon ja hoitoaineen, jotka pistävät hiukan luonnonkiharan ja kuivan kuontaloni kosteutetuksi ja sileämmäksi ja sen Curlism vanhat versiot ovat tehneet. Uusia versioita en ole vielä kokeillut, kun on vielä jemmoja tyhjennettävänä.

 9. 9

  Anonyymi sanoo

  Tykkään noista ihan sikana, mutta yks miinuspuoli niissä on. Tulee nälkä jokaisen suihkun jälkeen 🙂 Ne nimittäin tuoksuu Hedelmäpommille, siis sille jogurtille.

 10. 10

  Minä vaan... sanoo

  Täälä on kans yksi joka rrrakastaa cutrinin tuotteita <3 Itsellä käytössä ihanat karpalon tuoksuiset careism shampoo ja hoitoaine (molemmat 950ml pumppupulloja..) ja käyttövuoroaan odottelemassa colorism shampoo, huuhdottava hoitoaine ja jätettävä hoitoaine (suihke), tosin nämä mun versiot on jostain syystä ruusunmarjan tuoksuiset. Olen tosin tuota vadelmaakin kokeillut muutaman näytepussin verran ja tykkäsin. Ja nuo colorismit on ihan normaalikokosia 😀

 11. 11

  Anonyymi sanoo

  Nämä on kyllä ihania tuotteita, mitä olen muutaman kerran kokeillut, sekä monet muut Cutrinin tuotteet.
  Ihmettelen tässä kommenttien perusteella, onko niitä eri tuoksuisia? Lisäksi olen kovin kummastellut, miksi näiden -ism -tuotteiden pakkaukset vaihtelevat koko ajan ja onko tuotteiden koostumustakin muutettu?

  -Mari-

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *