Pyhäinhäväistys part 2

Muistatteko, kun joku aika sitten kerroin näppärästä ideastani sekoitella ihanaisia Diorin viisikkojani keskenään vaihtelemalla luomivärinappien paikkoja paletista toiseen?

Laitoin lopulta oikeastaan jokaisen palettini uusiksi ja ajattelin nyt teidän pyynnöstänne esitellä, millaisia komboja sain aikaan.

Aluksi yritin pitää mielessäni, mikä nappi kuului alunperin mihinkin palettiin ja se olikin melko helppoa, mutta lopulta lakkasin ajattelemasta asiaa, sillä minulle sillä ei ole enää mitään väliä.

Itseasiassa koko intohimoinen suhtautumiseni Diorin viisikoihin on viimeaikoina kadonnut ja siinä missä ne ennen olivat minulle niitä ihania, kallisarvoisia vauveleitani, joita rakastin keräillä, ovat ne nyt vaan ihania ja hyvälaatuisia luomivärejä. En enää tunne suurta intohimoa ja pakkomiellettä jokaiseen uuteen viisikkoon, vaan olen tyytyväinen elämääni jo omistamieni palettieni kanssa. Näissä on vaikka kuinka paljon kivoja sävyjä ja nämä riittävät minulle toistaiseksi vallan hyvin!

Mutta nyt niihin paletteihin, joita taioin itselleni yhdistelemällä viisikoitani.

Tässä taitaa olla lähinnä yhdisteltynä Petal Shinea ja Night Butterflyta. Tähän en kajonnut suuremmin.

Tässä puolestaan Goldsia ja Elegantea.

Tässä on useamman paletin harmaita ja hopeita yhdistettynä yhteen nudesävyyn. Mainio paletti smoky-meikkiin.

Sky glow tuunattuna.

Tämän Coquette-pienokaisen kanssa en pahemmin tehnyt muuta kun vaihtanut hileisen keskinapin toiseen nappiin.

Goldfever jatkettuna muilla (Iridescent Leatherin ja Sunset Cafen?) sävyillä.

Tällä hetkellä suosikkipalettini on ollut tämä Incogniton paletti, jonka oikeaan yläkulmaan olen vaihtanut Goldfeverin (vai Iridescent Leatherin?) shimmerisen sävyn, keskelle muistaakseni Eleganten nudesävyn ja oikeaan ylänurkkaan shimmerisemmän ruskean.

Pink May jäi vähälle tuunaukselle, mutta keskinappi lähti ainakin vaihtoon.

Tämä on toinen suosikkini, jossa kohtaavat Petal Shine, Purple Crystal, Pearl Glow sekä Elegante.

Pink Idol ja Sunset Cafe.

Petal Shine ja Purple Crystal.

Sunset Cafe ja Golds.

Harmaan sävyjä yhdistettynä Mystic Jaden vihreään ja Tropical lightin minttuun.

Nudepaletti, josta löytyy sävyjä Goldfeveristä ja/tai Iridescent Leatherista ja Earth Tonesta sekä Pink Mayn keskinappi.

Sinisen ja harmaan sävyjä Twilightista ja parista muusta paletista sekä mintunvihreä nappi Mystic Jadesta.

Mm. Mystic Jadea ja Incognitoa.

Tämä yhdistelmä syntyi ihan vahingossa jäljelle jääneistä sävyistä ja itseasiassa paletista tuli oikein hyvä. Tuo oikean alanurkan lilan sävy on Pink Idolesta ja jäänyt vähäiselle käytölle, mutta toimii mainiosti näiden uusien kavereidensa kanssa.

Tämä paletti on ihan puhtaasti jämäsävyjä. Yksi nappi (Incognitosta) on loppunut, keskellä on hileinen nudesävy Coquettesta, oikeassa alanurkassa oleva on liian lämmin ruskea, vasemman alanurkan luomiväri on hieman liian rakeinen ja oikean ylänurkan sävylle (Incognito) ei vaan nyt ollut muualla hyvää paikkaa. Se kuitenkin pääsee pian toiseen suosikkipaleteistani, sillä olen kohta kuluttanut siitä jo loppuun yhden sävyn.

Tämä on totaalinen jämäpaletti, jonne päätyivät kaikki valkoisen vivahteet ja hileinen musta nappi. Näitä käytän todella harvoin ja vähän, mutta kai näillekin jossakin vaiheessa tulee käyttöä.

Sellaisia yhdistelmiä minä siis tein. Oikeastaan jokainen paletti koki pientä sörkkimistä eikä mikään säilynyt täysin ilman nappien vaihtelua. Jos höpöttelin omiani sen suhteen, mistä mikäkin sävy oli peräisin, niin antakaa anteeksi. Kuten kerroin, olen tosiaan lakannut välittämästä asiasta.

Olen oikein tyytyväinen aikaansaamiini komboihin ja olen niiden kautta löytänyt vaikka mitä uusia kokeilemisen arvoisia juttuja. Minähän olen siis nykyään todella tylsä silmämeikkailija ja käytän yhä lähestulkoon vain tiettyjä, samoja sävyjä päivittäin. Lisäksi olen suunnattoman laiska yhdistelemään eri paletteja keskenään meikatessani ja tahdon lähes poikkeuksetta kaikkien sävyjen löytyvän aina samasta paletista.

Itseasiassa suosikkipalettini näyttävätkin tällä hetkellä jo tältä:

Incognito on iällisesti vanhin palettini, joten on varsin hyvä, että sen tummemmatkin sävyt ovat vihdoin alkaneet kulua vähintäänkin kuopille. Ehkä siitä tulee ensimmäinen kokonaan loppunut palettini? Yksi sen sävyistähän on tosiaan jo loppunut.

Nämä molemmat paletit nyt vaan ovat niin helppoja sävyjä jokaiseen päivään ja jokaiseen tilanteeseen, että näillä on aina varmaa tehdä meikki. Nykyään ymmärrän todellakin ihmisiä, jotka käyttävät vain muutamaa luomiväriä, sillä minusta on näköjään itsestänikin kovaa vauhtia tulossa sellainen…

Onko kukaan muu vielä kehdannut tehdä samaa ”pyhäinhäväistystä” ja sekoitellut viisikoidensa sävyjä?

Kommentit
 1. 1

  nanna sanoo

  voi miten kivoja :)! minäkin olen tavaranvähennyksen myötä menettänyt intohimoni moniin asioihin, mitkä ennen olivat 'pyhiä' – tai ainakin luulen sen johtuvan siitä, kun huomaa ettei materia loppujenlopuksi ole sen enempää kuin kasa hyödykkeitä. tai turhakkeita…
  oletkos muuten minusta edes vähän ylpeä: palasin viikon työmatkalta etelä-euroopasta ja AINOA tax free-kosmetiikkaostokseni oli uusi clarinsin dödö ( se huippu ) kohta loppuvan tilalle :)! kaikki muut tuliaiset ovat syötäviä, niissä kun on se hyvä puoli että eivät jää nurkkiin pyörimään vaan katoavat melko nopsaan luonnollisen poistuman kautta ;).

  ( niin ja siis en shoppaillut tax freen lisäksi muuallakaan – en edes sephoralla koska en tarvinnut mitään:)! *ylpeä* )

 2. 2

  sanoo

  Noooooooooouuuuuuuuuu…Raiskattuja Dioreja!!

  Varmasti käytännöllisiä mutta en ikinä, en ikinä, voisi tehdä omilleni noin! Enkä halua että yksikään paletti ikinä loppuu saati menee pahalle kuopalle. Ainoastaan Night dust saa loppua koska minulla on niitä kaksi.

  Olen järkyttynyt ja shokissa.

  :DD

 3. 3

  sanoo

  Onpa ihania yhdistelmiä!

  Aikoinaan (yli 10 v sitten) ostin todella paljon Dioria mutta nykyään en enää lainkaan. Yleensä paleteissa oli 2-3 kivaa ja lopuista en välittänyt ollenkaan, tämä olisi tosiaan ratkaissut ongelman 😀

 4. 4

  sanoo

  Tosi kivan näköisiä ja helposti yhdisteltäviä paletteja varsinaisia Dior-freedom paletteja 🙂

  Toisaalta tekisi melkein mieli tehdä samantyyppisiä yhdistelmiä, sillä muutamat sävyt paleteissa on tosiaan aktiivisemmassa käytössä kuin toiset ja näin yhdistellen pääsisi paljon helpommmalla.

 5. 5

  sanoo

  Noistahan tuli todella hyviä! Jopa parempia kuin alkuperäisistä, onnistunut homma siis. 🙂 Mä olen pitäytynyt vaan Inglotin nappejen sekoittamiseen eri palettejen välillä, en ole uskaltanut vielä ryhtyä muuttelemaan ''valmiita, kiinteitä'' paletteja. 😀

 6. 6

  sanoo

  Minulta meni kesällä Dior-neitsyys! Elegante kuuluu nyt kokoelmiini ja olemme tykänneet yhteiselosta alusta alkaen <3.

  "Onneksi" Dior ei suunnittele noin "fiksusti" palettejaa, noihinhan tulisi haksahdettua ihan kunnolla! Tuo smoky-paletti näyttää tosi hyvältä, tuollaisia sävyjä etsin itse tällä hetkellä (ja vielä kun oppisin niitä käyttämään).

 7. 9

  Anonyymi sanoo

  Minusta palettien sekoittelu on todella hyvä idea, sillä monesti ihanassakin paletissa on ainakin yksi sävy, jota tulee vähämmän käytettyä. Itsellä ne ovat ehdottomasti vaaleat ns. korostussävyt, joita löytyy melkein joka paletista.

  Jossain vaiheessa kyllästyin usean värinapin paletteihin ja ostin vain yksittäisiä värejä. Kuitenkin esim. Diorin luomivärejä ostaessa viisikko tulee lopulta paljon halvemmaksi kuin yksittäisten sävyjen ostaminen… Mutta toistaalta kaikkein kalleimmat ostoksethan ovat niitä, joita ei käytä. Jos paletissa on vaikka kolme kivaa sävyä ja kaksi, joista ei niin välitä, niin kannattaako koko palettia ostaakaan? Huh, vaikea dilemma! 😀 -Mariia

 8. 10

  Anonyymi sanoo

  Hei, olen mielenkiinnolla lukenut blogiasi. Olisi kiva saada mielipiteitäsi ja ohjeitakin miten ostaa ulkomaisesta nettisivustolta ihohoitotuotteita, esim. Look Fantasticista, joka myy Ole Henrikseniä, olen kovasti kiinostunut näistä tuotteista, olen kuullut niistä pelkästään positiivista palautetta …. etsin siis itselleni sitä täydellistä ihonhoitosarjaa (vielä ei ole löytynyt) En ole koskaan tilannut mitään, joten olenkin aivan keltanokka näissä asioissa, joten aivan rautalangasta pitäisi vääntää ……heh.

 9. 11

  sanoo

  Hihhih, mun on vaikea tajuta, miksi luomivärinappien vaihto paletista toiseen olisi järkyttävä juttu 😀 sehän on järkevää ja elämää helpottavaa. Tosin, mulla ei ole koskaan ollut Diorin luomivärejä enkä selkeästi oikein tajua niiden päälle riittävästi 😉

 10. 12

  Anonyymi sanoo

  Ei liity dioreihin,mutta kyselisin, kun itsekin olet rottakuurin syönyt, niin ovatko näpyt palanneet takasin? Itselläni kuuri loppui eilen, ja jännityksellä jään odottamaan miten käy, nyt näppyjen kokonaan kadottua.

 11. 13

  sanoo

  Heini: Siis se Dior on raiskattu jos siihen menee vaihtamaan napin eikä enää aito ja oikea 😀 mutta kukin tekee kuten tahtoo, elekee nyt oikeesti luulla että olen shokissa 😉 vain puolishokissa.

 12. 14

  Anonyymi sanoo

  Tämä on kyllä Diorien raiskausta! ;O Näyttävät feikeiltä kun silmät/aivot yrittävät koota noita oikeiksi paleteiksi. En voisi kyllä ikinä itse tehdä moista.

 13. 16

  sanoo

  nanna: Voi nanna, kuinka ylpeä sinusta olenkaan! Eikö olekin mahtavaa tajuta, ettei ihan oikeasti tarvitse shopata kun ei tarvitse mitään? 🙂

  Charming Nails: Itse en oikeastaan välitä koriste-esineistä kodissani millään lailla… 😉

  fashionedinfinland: Moni sävy jää tosiaan vähälle käytölle. :/

  Eiko: Näin reissaavana ihmisenä tällainen on todella mukavaa. 🙂

  JLCHARLOT4: Onneksi on Inglot. 🙂

  Panda: Onnea! 🙂

  Anonyymi: Siitä se lähtee. 😉

  Anonyymi: Toimivia nimenomaan. 🙂

 14. 17

  sanoo

  Mariia: Itse tykkään, että yhteensopivia sävyjä on vierekkäin ja samassa paletissa, en jaksa kaivella useita esiin, joten tämä on hyvä ratkaisu. 🙂

  Anonyymi: Kannattaa kurkkia nuo nettishoppailua koskevat postaukset ainakin. Pähkinän kuoressa siis: tavarat koriin, tarkista mistä tavarat tulevat ettet saa alveja maksettaviksi ja sitten vaan kortin kanssa maksuun. 🙂

  Heini: Tämä on näitä uskonasioita, joiden pyhyyden loukkaaminen voi järkyttää toisia. 😉

  Anonyymi: Nyt reilut puoli vuotta kuurin lopettamisen jälkeen ja puoli vuotta e-pillereiden lopettamisen jälkeen olen taas alkanut saamaan näppyjä (pari kuukautta sitten alkoivat ilmestyä) ja osa niistä on kipeitä, ihonalaisia patteja ja jatkuvasti on jotain pientä röhelöä menossa. Menen itseasiassa huomenna hakemaan uusia pillereitä ja jos ei helpota niiden avulla, menen varmasti uudelleen ihotautilääkärille. Pientä helpotusta siis tuli, mutta nyt alkaa taas mennä pahempaan suuntaan. :/

  Anonyymi: Niin, eiväthän nämä enää aitoja paletteja ole, aitoja sävyjä vaan. 🙂

  Anonyymi: Pitämällä niitä käyttö- enkä koriste-esineinä…?

 15. 18

  Anonyymi sanoo

  Minulla on noin 20 palettia jatkuvassa käytössä eikä niistä yksikään ole noin epäsiistissä kunnossa. Paletit kulkevat mukanani työ- ja lomamatkani, joten nekään eivät ole mitään koriste-esineitä. En ymmärrä, miten voit noin epäsiisteillä paleteilla edes meikata.

 16. 21

  sanoo

  Epäsiisteiksi en sanoisi noita. Minusta epäsiistit on sellaisia joita ei ole ikinä siistitty. Virvehän nyt selvästi on putsannut nuo kun vaihdellut nappeja. Ehkä aplikaattorit on likaiset ja se tekee epäsiistin vaikutelman jonkun silmiin? Tai tuo nappien kuluneisuus?

 17. 22

  Anonyymi sanoo

  "Tämä on totaalinen jämäpaletti, jonne päätyivät kaikki valkoisen vivahteet ja hileinen musta nappi. Näitä käytän todella harvoin ja vähän, mutta kai näillekin jossakin vaiheessa tulee käyttöä."

  Todella hyvä yhdistelmä 🙂 aivan minun lemppari. Jes!

  Haluan ehdottomasti vierailla Inglotissa sekä Helsingin Stockalla (MAC) ennen Joulua. Tahtooooo kaikkea kivaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *