Projektilakka

Minulla on lähes poikkeuksetta aktiivikäytössäni aina joku lakka, joka on osoittanut suuria kulumisen merkkejä (no okei, edes jonkinlaisia kulumisen merkkejä…) ja sitä kautta jopa mahdollisia loppumisen merkkejä lähitulevaisuudessa.
Kutsun näitä lakkoja projektilakoiksi.
Poimin ne aina muiden lakkojeni seasta huomatessani sattumalta niiden lakkarajan laskeneen pullossa yllättävän alas. (Jos yhden lakan raja yli kolmensadan lakan kokoelmassa pääsee vähänkin laskemaan, on se heti jo yllättävää.) Projektilakka-nimitys tulee siitä, että päätän aina tuollaisen lakan bongatessani ottaa projektiksi sen loppuunkuluttamisen.
Yleensä projektilakaksi päätynyt kynsilakka koristaa jatkuvasti varpaitteni kynsiä.
Koska käytän töissä lähes päivittäin korkkareita useita tunteja, kuluvat kynsilakatkin hieman helpommin tietyistä kohdista varpaan kynsiä. Uusinkin siis koko lakkaukseni yleensä vähintään viikon tai korkeintaan kahden välein. 
Sormien kynsiä nämä projektilakat eivät välttämättä korista ihan kokoajan, mutta lähestulkoon kokoajan ainakin kun vaan sellaiselle tuulelle ja sille vaihteelle satun pääsemään.
Lakkaukset pysyvät yleensä lähes täydellisinä maksimissaan viitisen päivää, jonka jälkeen uusin ne. Vaikka lakkaisin samalla lakalla uudestaan, poistan silti lakan niistäkin kynsistä, jotka ovat vielä olleet hyvässä kunnossa (yleensä lähinnä pikkurillit). On mukavaa laittaa koko lakkaus uusiksi. 
Joka toisella kerralla levitänkin projektilakkaa siis sekä sormiin että varpaisiin ja joka toisella vain sormiin. Kun tätä kahdella lakkakerroksella ylläpidettävää tahtia jatkunut toista kuukautta, on lakkapullo yleensä jo melko lopuillaan.
Yleensä projektilakoiksi valikoituvat hieman neutraalimmat lakkasävyt -siniset, mustat tai muut tummat sävyt kun jaksavat harvemmin miellyttää silmääni jatkuvassa käytössä. Puoliprojektilakoiksi ne sen sijaan voivat päätyä päätymällä tavallista useammin varpaankynsiini.
Tällä hetkellä projektilakkanani on Essien A Crewed Interes, joka on upea pehmeän persikkainen creme-lakka. Lakka on miellyttänt silmääni niin, että siitä uhkaa jo tulla toinen lyhyen ajan sisällä loppuun käyttämäni Essien kynsilakka!
Kuten kuitenkin monet muutkin projektit, ovat nämäkin usein melkoisia ikuisuusprojekteja. Lupaavan alun jälkeen saatan piankin kyllästyä meneillään olevaan projektilakkaan ja etsiä uuden projektin. Tällöin vanha projektilakka jää odottamaan uutta projektia, johon innostuisin jälleen ottamaan sen mukaan…
Millaisia kynsilakkojen loppuunkuluttajia te olette?

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Jaksaisimpa minäkin lakata samalla lakalla edes kaksi kertaa peräkkäin! Vaihdan lakkoja kahden tai kolmen päivän välein ja värin valitsen ihan fiiliksen mukaan 🙂 Kyllästyn kuitenkin niin nopeasti kynsissä olevaan sävyyn, että käytän samaa lakkaa n. puolen vuoden välein. Kynsilakkoja riittää siis täälläkin päin 😀 Eikä tällä vaihtelulla yksikään kulu loppuun kovin nopeasti.

 2. 2

  Anonyymi sanoo

  hei tota miten sä yleensä menettelet sillon kun lakkaa on jäljellä pullossa ehkä kolmannes? sillonhan sutiin ei enää yllä tarttumaan paljon lakkaa ja se on sitten haastavaa tehdä siistejä lakkauksia.. :/

  • 2.1

   sanoo

   Kallista pulloa samalla kun laitat harjakset pullonsuusta sisään. Siveltimen varsi estää pulloa kaatumasta ja saat dipattua koko harjasosan lakkaan. Onnistuu hyvin yhdellä kädellä.

  • 2.2

   sanoo

   Minä jopa säilytän noita pullonjämiä kyljellään, niin lakkaan pääsee helposti käsiksi. Dippaamisen sijaan myös pyöräytän sitten sivellintä lakassa. 🙂

  • 2.3

   sanoo

   Toi pyöräyttäminen on mulle uutta. Siis sitä korkkia niinkuin akselinsa ympäri vai jotenkin niinkuin koukkaamalla pohjan kautta? Tunnustan itse heittäväni pullonpohjat veks siinä vaiheessa kun kallistaminen ei enää riitä.. 🙂

   Mä olen jossain nähnyt myös sellaisen telineen, jossa kynsilakkapulloa voi pitää lakkauksen ajan kallellaan, mutta se on ehkä jo vähän hifistelyä. 🙂

 3. 3

  Anonyymi sanoo

  Mikä pointti näissä loppumisten hehkuttamisissa on? Mikset vain heitä vanhoja sampoita, kynsilakkoja, voiteenjämiä ynnä muita roskikseen?

  Samaan aikaan kun hehkutat loppumisia, hankit uusia tuotteita (esim. uusia kynsilakkoja) loppuneiden tilalle. Joten: what's the point? Ymmärtäisin, jos hehkuttaisit jostain rojusta lopullisesti eroon pääsemistä, mutta kun samaan aikaan ostat samanlaista tavaraa lisää, niin syynä ei voi olla tavaranraivaus. Vaan mikä?

  • 3.1

   sanoo

   Niin… oletko lukenut blogiani? Jos luet yhteenvedot huomaat, etten oikeastaan osta yhtään mitään (niihin kootaan niin ostetut kuin loppuneetkin tuotteet). Olen töissä kosmetiikka-alalla ja bloggaan kosmetiikasta, joten uusia tuotteita tulee muutenkin. Blogin ideana on hillitä minua, etten vielä lisäksi ostakin uusia tuotteita. Täytyy sanoa, etten edes muista, koska olisin viimeksi ostanut kynsilakan.

   Se on siis blogini idea. 🙂

  • 3.2

   sanoo

   Puhumattakaan siitä, että ainakin mun mielestäni roskiin heittäminen on väääähäään eri asia kuin käytettävissä olevan tavaran – oli se sitten saatu tai ostettu – käyttäminen loppuun. Ei kai kukaan heitä käyttökelpoista tavaraa ainakaan roskikseen, eihän..? Mieluummin sitten vaikka kaverille, mitä – oho! – Virve onkin tehnyt jo aika paljon!

   Kannattaa tosiaan lukaista vähän useampikin postaus ennen kuin tulee arvostelemaan. 🙂

 4. 4

  Emmi sanoo

  Mulla on myös projektilakkoja! Joskus laitan kahta sävyä joka toiseen sormeen. Siis, vuorotellen. Pienissä kynsilakoissa ärsyttää se että jos siellä on vähän jäljellä niin ei tiedä riittääkö se kaikkiin sormiin kaksi kerrosta, siksi vuorottelen!

 5. 5

  sanoo

  MITEN sä saat lakkauksista noin siistejä? Varmaan taitolaji, mutta multa vaatii usein vähintään pari yritystä, että olen tyytyväinen, plus lakkaukset pysyy hyvinä ehkä pari päivää maks. En tiedä, mitä teen väärin! 😛

 6. 6

  sanoo

  Itse olen laiska lakkaamaan kynsiä. Lakat jämähtävät ennenkuin saan ne loppuun. Mm. Inglotin lakka on nyt jämähtänyt mikä on harmi koska pidän niistä paljon. Tulee erittäin siistiä jälkeä ja kestää kynnessä pitkään. Onko jotain keinoa laimentaa lakkaa? Kaverini suositteli kynsilakan poistoaineen sekottamista pulloon mutta en ole vielä uskaltanu kokeilla. Onko sulla vinkkejä??

  • 6.1

   Anonyymi sanoo

   Kynsilakoille on kai ihan ohentamiseen tarkotettuja aineita 🙂 Olin jostain lukevinani, että Mavalalla ainakin on joku sellainen, mutta ihan varma en ole.

  • 6.2

   Anonyymi sanoo

   Ainakin Mavalalla on kynsilakan ohenninta(nail polish thinner), mitä saa Mavalaa myyvistä kaupoista(mm. Citymarket, Anttila ym). sen käyttäminen on ilmeisesti suositeltavampaa, kuin poistoaineen, pitää paremmin lakan koostumuksen kunnossa.

   Itselläni on kyllä ihan erilainen lähestymistapa näihin lakkoihin. En raaski käyttää lakkojani, etteivät ne vain loppuisi. Varsinkin, jos kysessä on joku erityisempi yksilö.

 7. 7

  M sanoo

  Vaihtelee! Joskus alkaa tekemään mieli käyttää esim. vihreää lakkaa niin silloin saatan lakata pari-kolme kertaa vihreät kynnet. Toisaalta saatan lakata kerran vihreällä, kyllästyn heti sen jälkeen ja lakkaan jollain toisella lakalla seuraavan kerran 😀
  Muuten, tiedustelisin sellaista asiaa, että oliko sinulla jotain ongelmia Soap & Gloryn No Clogs Allowed!-naamion kanssa? Minulla on sama naamio, ja eräänä päivänä ihmettelin mikä ihmeen neste on valunut meikkipöydälleni… No siitä naamion tuubistahan se oli valunut! Se siis on väritöntä, rasvaista ja tuoksahtaa sille naamiolle. Mitäköhän se saattaisi olla? Hajustetta? Olen kyllä pari kertaa vuodon jälkeen naamiota käyttänyt ja ihan käyttökelpoistahan se vielä on.

 8. 8

  Anonyymi sanoo

  Mä inhoan loppumaisillaan olevia kynsilakkoja. Niillä lakkaillessa joutuu kikkailemaan kauheasti, että saa sutiin tarpeeksi lakkaa, ja joskus sutia täytyy uittaa pullossa useamman kerran, että saa edes yhteen kynteen riittävästi väriä. Lisäksi loppumaisillaan oleva kynsilakka muuttuu usein kamalaksi liisteriksi ja kun näin käy, heitän lakan menemään. Oikeastaan välttelen niitä kynsilakkojani, joissa tiedän lakkaa olevan jäljellä vain vähän…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *