Poronpalleroita, jäkälää ja poronmaitoa…?

Rakastan uusia innovaatioita kosmetiikan puolella. Aina juttujen ei täydy olla totaalisen uusia, mutta on vain hienoa, että joku on keksinyt käyttää niitä.

Yksi ihanan innovatiivinen (ja ennen kaikkea kotimainen!) tuotesarja, jonka tuotteita sain kokeiltavakseni on Lappi Facial. Lappilaiset kasvojenhoitotuotteet käyttävät apunaan jo näin (taas uudelleen) pääkaupunkiseutulaisenkin korvaan perin eksoottisia aineosia: poronmaitoa ja jäkälää!

Kaikille tuttu kotimainen Lumene on myös keksinyt käyttää poronmaitoa 40-vuotistaipaleensa kunniaksi lanseeratun Natural 3-tehovoiteen reseptissään, mutta minusta on jotenkin aivan ihastuttava ajatus, että yksityisyrittäjätkin lähtevät kehittämään omia juttujaan ja siksi minusta on ihana tuoda Lappi Facial -tuotteita blogissani esille.

Sain kokeiltavakseni Lappi Facial -tuotesarjan viisi ihonhoitotuotetta: Lapin lähdevesipuhdistusgeelin, Lapin lähdevesikasvosuihkeen, Poronpallerojäkälä kuorinnan, Poronmaitonaamion sekä Poronmaitoemulsion.

Kaikki kokeilemani tuotteet ovat hajusteettomia ja niiden tuoksu muistuttaa lähinnä perusvoiteiden neutraalia tuoksua. Toki eksoottiset tuoksut olisivat tuoneet mukavaa luksusta, mutta hajusteiden lisääminen olisi tietysti voinut rajoittaa tuotteiden käyttöä herkemmillä ihmisillä. Fiksua siis karsia ne pois.

Lähdevesipuhdistusgeeli oli mukava hellävarainen puhdistustuote, jonka INCI:stä löytyi vain yhdeksän eri aineosaa! Mukavaa, sillä nykyään jo pelkissä puhdistustuotteissakin on usein useampaa kymmentä aineosaa. Geeli puhdistaa kevyen meikin hellävaraisesti ja liukenee helposti veteen, mutta jättää ihon pesun jälkeen todella miellyttävän tuntuiseksi. Geelit eivät yleensä ole minun juttuni, sillä ne ovat usein liian peseviä, mutta tästä minunkin ihoni tykkäsi. Puhdasta, muttei kiristävää, eli juuri sitä, mitä minä ja ihoni haemme.

Lapin lähdevesikasvosuihke on myös mukava tuttavuus ja käytössä lähes totaalisen tuoksuton. Aineosaluettelosta löytyy heti veden jälkeen glyceriniä ja panthenolia, eli kyllä tässä muutakin ollaan suihkimassa kuin pelkkää (lähde)vettä. Inci oli kuitenkin helppo ja selkeä kahdeksan aineosansa kanssa, eikä niistä ennen kaikkea yksikään ollut denaturoitu alkoholi.

Itse en ole ollut suihkutettavien kasvovesien lähin ystävä, mutta tätähän voi toki myös suihkauttaa vanulappuun ja pyyhkiä kasvot vanulla. Mineraalimeikkien ystävänä tykkäsin tästä kuitenkin kovasti, sillä jos meikkipohja jää joskus liian tunkkaisen tai jauhoisen näköiseksi (mitä toki tapahtuu vain todella harvoin), voi kasvovesisuihkeella suihkauttaa meikin päälle hieman raikastusta, minkä jälkeen pohja näyttää todella heleältä ja freesiltä.

Tuotteista ylivoimaisesti eksoottisimman kuuloinen ja jännittävimmän oloinen oli Lapin poronpallerojäkälä kuorinta. Kehäkolmostyttönä hihitin aluksi hysteerisesti nimeä suussani maistellen. Jäkälä oli kyllä tuttu termi, mutta poronpallerot kuulostivat korviini hieman papanoilta… Onneksi Google kuitenkin selvensi minulle poronpallerojäkälän olevan jäkälälajike ja tämän oppitunnin jälkeen uskaltauduin hieromaan sakean geelimäistä tuotetta kasvoilleni pelkäämättä erikoista lapinkastetta.

Kuorinnan rakeet tuntuivat pieniltä ja hyvin kuorivilta, mutta silti jotenkin hellävaraisilta kasvoilla, eli uskoisin kuorinnan sopivan hieman herkemminkin hankaamiseen reagoivalle iholle. Käyttöohjeissa varoiteltiin mahdollisesta pienestä nipistelystä, mutta minä tai toiseksi koejänöseksi loikkinut äitini emme kumpikaan havainneet moista ilmiötä. Parempi kai kuitenkin varmuuden vuoksi varoittaa, jottei panikointia synny.

Kuorinta oli mukava käyttää ja jätti ihon mukavan pehmeäksi. Varsin mukava tuote hauskalla nimellä ja raaka-aineella!

Viimeistelin lappilaisen kasvohoitoni sarjan Poronmaitonaamiolla, joka osoittautui varsin mainioksi pehmittäjäksi ja kosteuttajaksi. Naamion annetaan olla kasvoilla kymmenisen minuuttia, minkä jälkeen sen voi joko huuhdella vedellä tai vain pyyhkiä iholta pois paperin tai vanun avulla.

Suosikkijuttuni tässä naamiossa on kuitenkin se, että sen voi jättää iholle yöksi, jolloin se käy myös täyteläisestä yövoiteesta. Rakastan nimittäin kosteusnaamioita, jotka voi jättää iholle. En todellakaan ymmärrä, mitä järkeä on ensin tuoda iholle kunnolla kosteutta ja pehmitystä ja sitten huuhtoa iho puhtaaksi vedellä ja viedä lähes kaikki saavutettu hoitoteho veden mukana viemäriin… Plussaa tälle naamiolle myös muuten siitä, että tuotetta voi huoletta käyttää myös silmänympärysiholla.

Myös sarjan Poronmaitoemulsio tuntui iholla todella mukavalta. Kuusikymppisen äitini iholle voide ei ollut keveytensä vuoksi täysin riittävä, mutta omalla ihollani voide tuntui päiväkäytössä aivan mahtavalta. Ensinnäkin jo itse voiteen koostumus oli ihanan pehmeä ja voidetta oli jotenkin poikkeuksellisen mukavaa levittää kasvoille juuri sen koostumuksen ansiosta. Voide myös tuntui kosteuttavan sopivasti, mutta imeytyi iholla lähes mattapintaiseksi. Ei ollenkaan kiristävän mattaiseksi, mutta juuri sopivan mattaiseksi. Käyttämäni mineraalipohja toimi tämän kanssa mainiosti ja myös nestemäinen meikkipohja istui tämän päälle hyvin. Itse tykästyin tähän voiteeseen kovasti ja käytän purkkini ilolla.

Ainoa huono puoli näissä kivoissa (ja ehdottoman eksoottisissa tuliaistuotteissa Suomesta ulkomaille) on saatavuus. Myyntipisteet sijaitsevat pääosin pohjoisemmassa, mutta onneksi Espoossa sijaitseva Villikaura myy näitä nettikaupassaan, eli periaatteessa tuotteet ovat kuitenkin kaikkien saatavilla. Toivotaan, että tuotteiden saatavuus lisääntyy ja useampi pääsee räpläilemään tuotteita ihan livenäkin!

Onko joku muu päässyt kokeilemaan näitä? Mitä mieltä olette ylipäätänsäkin näistä pienemmistä, omaa juttuaan toteuttavista sarjoista? Ovatko muut yhtä innoissaan niistä kuin minä?

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Olipas mielenkiintoisia tököttejä, ja mä kun ehdin jo innostua. Sitten menin tonne nettikauppaan ja näin noi hinnat niin ääää! Ihan törkyhintaisia tälläiselle opiskelijabudjetilla kituuttelevalle 🙁 Nyyh.

 2. 3

  Anonyymi sanoo

  …kyllä nuo ovat törkyhintaisia ihan kaikille; eipä taida merkki kauaa markkinoilla kituutella.

 3. 4

  Anonyymi sanoo

  Olisiko mahdollista, että tekisit esittelyitä lidlin ideree ja cien tuotteista. Minusta ne ovat hymiä ja todella halpoja : )

 4. 5

  Anonyymi sanoo

  Mukavaa lukea pitkästä aikaa sun kirjoitteluja! Onnea uuteen elämänvaiheeseen.

  Miltä näiden ainesosat näyttää, onko esim. kasviöljyjä vai mineraaliöljyjä? Monet hauskan kuuloiset kotimaiset tuotteet näyttävän INCIn lukemisen jälkeen lähinnä siltä, että ne on tehty siihen samaan, halpaan voidepohjaan ja korkeintaan maustettu itse.

 5. 7

  Anonyymi sanoo

  (taisi kommentin lähettäminen epäonnistua…!)

  Eli jos jaksat niin laitappa noiden INCIt tänne! Erityisesti kiinnostaisi tietää mitä tuo kasvoemulsio sisältää, hinta 98€!!!! HUH!

 6. 8

  sanoo

  Ohhoh tuota hintaa tosiaan! Taidan jättää kokeilematta. Ymmärrän, ettei laatukosmetiikkaa ilmaiseksi saa, mutta joku roti sentään!

 7. 9

  sanoo

  Ensin kiinnostuin ja mietin jo joululahjaksi itselleni tai äidille, klikkaus nettikauppaan sai naaman venähtämään. Miksi niin kalliit hinnat!

 8. 10

  Anelma- sanoo

  Oho. Minäkin ehdin jo innostua varsinkin lyhyiden incilistojen takia, mutta hinnat kyllä pitävät poissa. Harmi sinänsä, tykkään ideasta.

 9. 11

  taju meni sanoo

  Taivas varjele! 100 euron kasvovoide!!! Saa kyllä sisältää Lapin kultahippuja tuohon hintaan eikä vain jäkälää. Upeilta kuulostavat tuotteet, mutta lappilaisten ahneus rahastajina tunnetaan täällä etelässä vähän liiankin hyvin… valitettavasti. Muuten tuon kertomasi jälkeen olisin jo hankkimassa niitä kokeiluun.

 10. 12

  Virpi-fanittaja sanoo

  Haluan lämmintä mieltä pursuten toivottaa sinut tervetulleeksi takaisin mieltämme ilahduttamaan! Olet aarre meille lukijoille! Myönnän, että olin jo aika huolestunut, kun sinua ei näkynyt täällä, mutta ilman muuta reaalielämä tarvitsee aikaa ja tarmoa etenkin nyt, kun olet myrskyn silmässä. Hyvä, että tunnut selvinneen kaikesta kuohunnasta sielu ehjänä.

  Ja muistathan, että vaikka elämä heittelee, sillä on tapana ottaa myös koppi! Suurten myrskyjen jälkeen koittaa aina tyven, joten kun saat myllerrykset ojennukseen, on aika katsella tähtisilmin tulevaisuuteen. 23-vuotiaana ehdit vielä mitä tahansa, joten voit hyvin ottaa ihan rauhallisesti ja nauttia elämästä, kunhan sen aika koittaa.

  Sylintäydeltä tervetuloa takaisin!

 11. 13

  Anonyymi sanoo

  Ihanaa, oot palannut bloggaamaan! Tsemppi-peukku ja virtuaali-hali. Kyllä sitä aina parasta jaksaa odottaa. Tää oli kyllä ehdottomasti viikon kohokohta huomata uusia postauksia sulta <3

 12. 14

  Anonyymi sanoo

  Tosi kiva, että kirjoittelet tänne myös tällaisista pienemmistä yrittäjistä. Etenkin kun tuotteet ovat kohdallaan! Hinta tosiaan minuakin hirvittää (hihii), varmaa jäävät ostamatta.

 13. 15

  sanoo

  Kuulostaa hyviltä! Kauniit pakkaukset on tärkeä juttu minulle, harmi ettei näillä hinta ja ulkonäkö kohtaa. :/ Yllättävän isoja hintaeroja sarjan sisällä: puhdistustuotteet kohtuuhintaisia verrattuna voiteeseen ja naamioon.

 14. 16

  Klaara sanoo

  Houkuttelevan kuuloinen tuotesarja kyllä hinnasta huolimatta! 🙂

  Ihana kun olet taas täällä kirjoituksinesi! Blogisi on selvästi blogosfäärin inspiroivin sillä sen ansiosta olen tehnyt täysremontin ihonhoidossani (jonka vuoksi ihoni on paremmassa kunnossa kuin ikinä ennen), hankkinut suihkumyssyn (!), oppinut kiinnittämään tuotteiden sisältöön huomiota ja löytänyt lukuisia ihania tuotteita päivittäiseen käyttöön. 🙂 Ja sama pätee melkeinpä puoleen koko suvun naisista! 😀 Kiitos!

 15. 17

  sanoo

  Miten hauskaa! Onkohan tuossa kuorinnassa kuorivina rakeina se jäkälä? 🙂

  Pakkausten ulkonäkö ei harmi kyllä ole kovin houkutteleva. Tuotteiden idea on hyvä, ja sillä voisi halutessaan kyllä päästä esim. Aasian markkinoille (eikös siellä tykätä kaikesta pohjoisen eksoottisesta jususta?) 🙂

 16. 18

  nanna sanoo

  mielenkiintoisen kuuloisia tuotteita :)!

  minäkin tietysti heti klikkasin nettikaupan auki, ja onhan noilla voiteilla hintaa… muut tuotteet ovat mielestäni kohtuuhintaisia. toisaalta, jos tuon hintainen voide tekisi iholleni ihmeitä ei se olisi lainkaan kallis, kaikki on suhteellista ;). en kyllä ihan kokeiltavaksi raskisi ostaa, saakohan sarjasta näytteitä?

  minähän löysin blogisi avustuksella itselleni ole henrikseniltä siihen mennessä lähinnä täydellistä olevat ihonhoitotuotteet – kunnes muutama viikko sitten vaihdoin kokeeksi RENiin ja estelle & thildin kasvoveteen ja sanottakoon, ettei sekään koe nyt ihan edullisimmasta päästä ollut… mutta kannatti ehdottomasti :)!

  nyt on asianlaita niin, että myös minun ja olen suhde kohtasi loppunsa mutta pysymme niinikään ystävinä ja tulen pitämään olen rippeitä varalla pimeässä peilikaapin perällä. naisella täytyy AINA olla plan B XD !!

 17. 19

  sanoo

  Hintaviahan lähes kaikki noista ovat, mutta ymmärtäähän sen. Poronmaitoa ei lypsetä samalla tahdilla ja volyymillä kuin lehmien maitoa ja jos asiakaskunta on pieni, täytyy tuotteiden kulut kuitenkin jollakin kattaa.

  Anonyymi: Katsotaan, josko noista Lidlin tuotteista joskus jotain saisi. Näillä näkymin ei ole tulossa juttua, sillä vaikka mitä vanhaakin pitäisi kulutella ensin pois. :/

  Anonyymi: Esimerkiksi kosteusvoiteessa ei ole mineraaliöljyä, naamiossa puolestaan on tehostamassa pehmitystä. Melko perus voidepohjahan tässäkin voiteessa kyllä on, mutta tuntuu iholla todella miellyttävältä. 🙂

  Anonyymi: Kasvovoiteen INCI: Aqua, Cervidae lac, propylene glycol, caprlylic/capryl triglyceride, glycerin, stearoxy dimethicone, cetyl alcohol, dimethicone, glyceryl stearate SE, polyacrylate 13/polyisobutene/polysorbate 20, phenoxyethanol, methylparaben, tocopheryl acetate, methylisothiazolinone, sodium phytate.

  Virpi-fanittaja: Virve kiittää kivasta kommentista. 🙂

  Anonyymi: Kiitos kivasta kommentista! 🙂

  Anonyymi: Kurjaa tosiaan, että pienempien firmojen tuotteet ovat usein turhan kalliita monien kukkaroille. Pieni myyntivolyymi näkyy yleensä hinnoissa. :/

  kiukkupussi: Lähdevesi on ilmeisesti raaka-aineena poronmaitoa halvempaa. :/

  Klaara: Mahtavaa kuulla! 🙂

  Pääsky: Jäkälältä vaikuttaisi. 🙂

  nanna: Kiva kuulla, että Ren ja E&T:kin ovat löytäneet luoksesi! 🙂

 18. 20

  sanoo

  Eikä liity tämäkään asiaan mitenkään, mutta vanhaa postausta luettuani tuli mieleen kysymys kiiltotipoista: laitoit hemmotteluillan aikana kiiltotipat ennen föönausta. Miten kiiltotippojen vaikutus muuttuu ennen föönausta tai föönauksen jälkeen? Käytän kanssa kiiltotippoja mutta latvasuojaan ja lähmin yleensä kuiviin hiuksiin kun tuntuu toimivan paremmin kuin kosteina kun föönaus kuitenkin pörröttää hiusta jonkun verran. Eli miksi ennen eikä jälkeen? 🙂

 19. 21

  sanoo

  Huh huh,oletpas saanut tyyristä tavaraa testattavaksi.Olin jo valmiina tilaamaan nuo ihanalta kuulostavat tuotteet,mutta että hinta.Toki ymmärrän,että jostain on kate saatava,mutta voi jäädä todella ikävän lyhyeksi tuon tuotesarjan elämä,ikävä kyllä.
  Joku valitti pakkauksien rumasta/vaatimattomasta ulkoasusta-viis siitä,jos matsku on hyvää.
  Harmi vaan,kun taitaa jäädä kokeilematta..

 20. 22

  sanoo

  Lenita: Kosteisiin hiuksiin laitettuna siloitusvaikutus on kevyempi, eli tulos tavallaan laimenee. Omalle tukalle se riittää.

  Tässä pari pointtia Lappi Facial valmistajan suusta, olivat mielestäni oikein hyviä ja selittävät ehdottomasti hintaa ja pakkauksia:

  -Poronmaitoa lypsetään huhtikuusta syksylle…yhdellä lypsykerralla tulee n. puoli kahvikupillista maitoa n. 2xpäivä ja tuotteet sisältävät pääraaka-aineena moista valkeaa kultaa. (Incissä toisena ja kolmantena.)

  -Valmistaja kerää jäkälän käsin ja silläkin on yksi keräysaika vuodesta. Myös puhdistus tapahtuu käsin.

  -Lähdevesi haetaan talviaikaan metsälähteestä, siinäkin on monta vaihetta! Aivan eri asia siis kuin hanavesi.

  -Purkkien ulkonäöstä: Lapissa on karua ja kaunista. Pakkauksia on mietitty paljonkin eivätkä purkit tarkoituksella ole lasisia. Tuote tuntuisi kuulemma heti liian ”pariisilta”. Värit tulevat luontoa mukaillen: Karua ja myöskin värikästä ja tietysti keskiyön aurinko, joka kasvattaa hyviä raaka-aineita, puhtaasti!

  Nämä ovat minusta todella mielenkiintoisia pointteja, joita ei tule ajatelleeksi, kun miettii tuotteiden kalliita hintoja. 🙂

 21. 23

  sanoo

  Hmmm… Hyviä pointteja nuo, mutta täytyy kyllä olla jo aika isot merkkipäivät sillä sukulaisella jolle pystyisin tuollaisia tuliasia Suomesta ostamaan:( Innostuin nimittäin heti tuota lukiessani, että jes nyt löysin jotain todella suomalaista tuotavaa ensireisulle tuonne välimeren sukulaisille! Mutta palkka on mikä on, ei voi mitään. Kannattaisi kyllä yrittää myydä noita myös ulkomaisiin (aasialaisiin) verkkokauppoihin, jospa sitten saisivat enemmän maksukykyistä asiakaskuntaa.

 22. 24

  Anonyymi sanoo

  Ihan loogisia pointteja, mutta ostajan kannalta tuo kaikkihan on jokseenkin epäolennaista. Tuotteen teho ratkaisee, ja samanveroisia tuotteita löytyy erittäin todennäköisesti huomattavasti halvemmallakin.
  Mutta pienellä menekillä hinnat on tietysti pakko pitää katossa, oli raaka-aineena sitten vaikka pelkkää kraanavettä.

 23. 25

  sanoo

  Kiva tuoteidea ja olisi tosi mukavaa kokeilla mutta tässä elämäntilanteessa ja tällä budjetilla tulee valitettavasti seinä vastaan ainakin tuon emulsion ja naamion osalta. Eipä sillä, olen tänä vuonna elämäni ensimmäisen kerran ostanut kalliita kasvojenhoitotuotteita (siis minun mielestäni kalliita) ja nyt kun kasvoni pukkaavat ties mitä mömmöjä ulos ihosta ja näytän ihan hirveältä niin todellakin haluan katsoa tämän loppuun saakka ja uusia kalliita kokeiluja en ala siksikään tekemään. Vähän kyllä surettaa, että nyt olen sitten naimisissa tämän uuden kalliin kosmetiikkani kanssa… 😉

  Tuota kasvosuihketta taidan silti kokeilla, vaikutti kivalta. Minulla on joskus ollut Body Shopin (muistaakseni) kasvosuihke ja tykkäsin siitä aikoinani todella paljon, varsinkin meikin päälle suihkautettuna se oli ihana ja kevensi heti oloa jos sattui olemaan kovin "maalattu" tunne kasvoilla. =) Kiitos siis kun kerroit näistäkin tuotteista!

  Niin ja tuohon hintapolitiikkaan piti sanomani, että onhan se selvää, että joku pienyrittäjä pyörii aivan toisenlaisissa budjeteissa ja tuotantomäärissä ja valmistuskustannuksissa jne. kuin joku oikeasti iso monsterifirma. Toivottavasti nämä tuotteet ja tämä yritys saavat lisää tuulta siipiensä alle, mielelläni näkisin heidän menestyvän! Henk.koht. arvostan sitä, että kirjoitat myös näistä pikkufirmojen tuotteista, hieno homma!

 24. 26

  sanoo

  Kiitos paljon vastauksesta, löytyisikö markettituotteista mitään vastaavanlaisia voiteita mitä suosittelit minulle päiväkäyttöön? Ja ihonpuhdistuksesta sen verran, että kannattaako käyttää herkän ihon tuotteita, vaikka naamani kuitenkin kiiltelee ja siinä on ajoittain epäpuhtauksia vai voisiko puhdistukseen käyttää vahvempia aineita?

  Ja jaksele noiden elämänmuutosten kanssa, itsekin juuri erosin pitkästä suhetesta ja yritän selvitä päivä kerrallaan 🙂

 25. 27

  sanoo

  Vaikuttavat mielenkiintoisilta kyllä! ja ymmärtäähän että sen seitsemän poronpallerot ja lypsyt tekevät tuotteesta kalliita, jollei omalle kukkarolle sovi niin voi olla että turistit haluavat vuolla lapin kultaa kasvoillensa 😉 yksityisyrittäjät rocks anyway. Lähdevesisuihke ja kuorinta kiinnostavät kenties eniten.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *