Pop in the bath

Pääsin kokeilemaan elämäni ensimmäisen Lushin kylpyvaahtoviipaleen.

Minulla ei ole nykyisessä asunnossani kylpyammetta, mutta Lushilta kerrottiin, että voin murtaa sormenpään kokoisen palan kylpyvaahtoviipaletta jalkakylpyyni. Kuulostaa kivalta korvikkeelta!

Laitoin siis kylpyveden vatiin ja mursin sinne ohjeiden mukaisesti palan kylpyvaahtoviipaletta. Ja voin muuten todellakin sanoa, että tuo idea on varsin laiha lohtu!

Arvatkaa vaan, kuinka paljon olisin itse tahtonut sukeltaa päätä myöten tuohon ihanan tuoksuiseen pesuveteen!

(Minä ihan tosissani yritin! Jalat ja kädet mahtuivat, mutta takapuolen kohdalla teki jo tiukkaa.)

Sanon aina, että tykkään eniten tuoksuista, jotka tuoksuvat selkeästi jollekin tietylle asialle (omena, mansikka, suklaa…). Tästä en saanut mitään tiettyä assosiaatiota, mutta tämä vaan tuoksui silti niin ihanalta. Juuri tältä minä tahtoisin kylpyni tuoksuvan! Täytyy sanoa, että oli muuten ensimmäinen kerta, kun nostelin pitkin iltaa jalkojani nenäni eteen ihan vaan haistellakseni niitä. (Muttei kuitenkaan ensimmäinen kerta, kun wannabe-insinööri pyöritteli silmiään oudoille puuhilleni…)

Ihanana jalkakylpynäkin tämä siis toimi, mutta en ehdottomastikaan halunnut tyytyä kylvettämään vain jalkojani tässä, joten pakkasin loput palasta mukaani lähtiessäni vanhempieni luokse kyläilemään. Tästä piti ehdottomasti päästä nauttimaan kunnon ammeeseen (jos nyt 70-luvulta asti käytössä ollutta kylpyammetta voi sellaiseksi enää kutsua)!

Ja ah, oli muuten ihanaa!

Heitin kasvoilleni hieman ristiriitaisesti Lumenen Vitamin+ Virkistävän kasvonaamion ja laskin kylpyveden itselleni ja pulahdin rentoutumaan.

”Virve, vieläkö sinä olet hengissä?” huutelee huolehtivainen äiti oven takaa.)

Varpaista kurkkii muuten Mavalan kynsilakka sävyssä Gold.

(”Virve, onko kaikki vielä hyvin?” kyselee huolehtivainen äiti jälleen.)

Välillä haroin vaahdon sekaan koloja ja leikin kölliväni välimeren sinisissä aalloissa.

”Virve, tarvitsetko lukemista tai jotain?” kyselee äiti jälleen.)

Ja välillä vaan hautauduin vaahdon keskelle.

(”Virve, ethän ole vielä hukkunut?” kyselee rakas äiti-kulta jälleen ilmeisen tyytyväisenä siitä, että pääsee vuosikymmenen tauon jälkeen huolehtimaan kylpevästä lapsukaisestaan.)

Täytynee alkaa harrastamaan näitä kylpyhetkiä Lushin kanssa enemmänkin vanhempieni luona kyläillessäni!

Onko teillä jotain tiettyjä suosikkeja Lushin kylpyvaahtoviipaleissa tai kylpypommeissa? Pääsettekö ylipäätänsäkään koskaan kylpemään?

PS. Pari päivää sitten oli puhetta mukavista sanaleikeistä kosmetiikkatuotteissa. Eräs lukijani kysyikin minulta sitten, olenko tutustunut Anatomicalsin tuotteisiin. Voi, olenhan minä! Olen kasannut noita hykerryttäviä pakkaustekstejä sisältäviä tuotteita useaan otteeseen virtuaaliostoskoriini netissä (mm. täällä), mutta jättänyt ne aina ostamatta. Silti ne ovat jatkuvasti kutkutelleet mieltäni.

Ette siis usko, kuinka innoissani olin, kun eilen kipaisin ohimennen Seppälässä ja näin heidän kosmetiikkapuolellaan hyllyllisen Anatomicalsin tuotteita! Vihdoinkin Suomssa! Olisin halunnut pysyä tiukkana, mutta taskussa poltteli lahjakortti, jonka rippeitä olin muutenkin tullut tuhlaamaan ja pakkaustekstit ja halpa hinta (neljästä viiteen euroa kpl) houkuttelivat tarttumaan purkkeihin ja viemään ne kassalle. Seppälän valikoimiin kuului vain vartalotuotteita (käsivoide, jalkavoide, vartalovoide, vartalokuorinta, suihkugeeli, ja nestemäinen käsisaippua muistaakseni), mutta ne riittivät minulle ensihätään. Nämä kolme oli ihan pakko napata mukaan:

Cheese release me foot cream (pakkaus todellisuudessa vahva minunvihreä) , Not another rough day please body moisturiser (pakkaus todellisuudessa pelastusliivin neonoranssi) sekä Help the paw hand cream.

En nyt ala puolustelemaan tai selittelemään näitä teille mitenkään. Menin, näin ja ostin. Ja toivottavasti tykkäänkin. (Näitä ei muuten saanut Seppälässä tuoksutettua, sillä korkin alla oli pullon sulkeva metallisinetti.)

Helmikuu on muutenkin niin penkin alle mennyt kuukausi, että revitte pelihousunne kun tunnustan teille pikkuhiljaa loputkin ostokseni… Aion kuitenkin olla teille täysin rehellinen, joten uusia tuotteita on vilahtelemassa tulevissa postauksissani pikkuhiljaa.

En voi näköjään antaa itselleni yhtään vapauksia, kun heti sorrun vaikka mihin. Syynä sortumisiin on arvatenkin ollut se, että sain hetkellisesti hieman enemmän työtunteja ja sitä kautta enemmän palkkaa ja halusin edes hetken nauttia hieman varakkaammasta elämästä. No, ensikuussa palaan taas köyhäksi ja pidän tammikuun tapaan tipattoman maaliskuun. Maaliskuussa ei siis yhtäkään kosmetiikkaostosta ole sallittu. Olen tosin ehtinyt shopata jo sen verran ettei shoppailematon maaliskuu paljoa tunnu, kun vaikka mitä hypisteltävää on jo tullut tai ainakin tulossa…

Kommentit
 1. 2

  sanoo

  Anatomicalsin pakkausmuotoilulle on pakko kyllä antaa piste, tykkään itse tosi paljon putelien ulkoasusta. Onkohan niillä joku oma osasto joka keksii noita tekstejä?

  Näin yökukkujana on muuten tosi ilahduttavaa päästä lukeamaan yön tunteina tuoreita päivityksiä blogimaailman ollessa jo muuten niin hiljainen. Ja kylpyyn pääsee aivan liian harvoin!

 2. 3

  sanoo

  Olipa taas ihana postaus 🙂

  Minullakaan ei ole omaa kylpyammetta. Muutaman kerran vuodessa tulee kuitenkin tarve yöpyä hotellissa ja pyrin tietenkin aina varaamaan hotellin, jossa saa ammeella varustetun huoneen – maksakoonkin vähän ekstraa! Näillä hotellireissuilla pääsen siis toteuttamaan villeimmätkin Lush-fantasiani 😀 Esimerkiksi Honey Bee -kylpypallo on todella taivaallinen. Kuten kaiken kuvailusi perusteella myös tuo kokeilemasi, vaikuttaa todelliselta herkulta!

  Anatomicals – tuotesarjasta on tullut testattua muutamaa. Sisällöstä en erityisemmin piittaa, mutta ovathan nimet ja sisältötekstit hupaisia ja tuotteet edukkaita. Mukavaa siis, että ovat rantautuneet Suomeen! Käsisaippuan taidan ainakin käydä ostamassa.

 3. 4

  Anonyymi sanoo

  oot niin ihana tuossa kuvassa, missä koitat ahtautua jalkakylpyvatiin 😀

 4. 5

  sanoo

  Ostin itselleni joululahjaksi muutaman tuollaisen Lushin kylpysysteemin. Niiden tuoksut ovat ihania, mutten keksinyt mitään kätevää ja siistiä tapaa säilyttää palloja. Ja hullun kalliita kylpyjä, jos joka kerta käyttäisi niitä kylpiessään.

 5. 6

  Anonyymi sanoo

  Mulla toimii kans paremmin käytöätö et ostelen esim. joka kolmas kuukausi kosmetiikkaa, ja sit olen muutaman kuukauden pihinä. Ehdin miettiä tarkemin mitä tarvitsen, ja turhemmat ostokset jää vähemmälle (eihän niiltä koskaan voi täysin välttyä). Ihana listata ja vertailla ostoksia valmiiksi ja lähteä sit shoppaileen kun tietää mitä oikeasti tarvitsee 😀 Tosin diorin viisikot on sellaisia, että jos mieluinen paletti tulee myyntiin – niin sen haluan heti!

  Tuli muuten mieleen Diorin mystic smokys paletista, että vaikka aluksi emmin sen ostoa (koska monet epäilivät uutta koostumusta – varsinkin se valkoisen värin rakeisuutta…), on siitä joka tapauksessa tullut mun lempparipaletti, ja juurikin se valkoinen "rakeinen" väri on mielestäni aika toimiva väri silmämeikin viimeistelyyn. En siis käytä paletin valkoista sävyä silmämeikin "pohjustamiseen", vaan teen sillä viimeisenä korostukset silmänurkkaan ja kulmaluulle, sekä häivytystä. Antaa mukavan hohteen tummalle silmämeikille, ja hyvin kait siitä napista väriä irtoaa 🙂

 6. 7

  Anonyymi sanoo

  Kääk, miksi minä en omista kylpyammetta. Sellainen pitäisi jokaisella naisella olla. Ja tuo viipalekin on niin suloinen! Lushin valikoimissa on sellaisia kylpyihanuuksia, että en kestä kun en omista ammetta. Vielä toisen kerran KÄÄK.

 7. 8

  sanoo

  Kylpyamme olisi niin ihana. Nykyisestä 60-luvun kodin pikkuisesta kylppäristä se on remontoitu pois (kuinka yllättävää), mutta seuraavaan Uuteen Kotiin haluan ehdottomasti suihkun lisäksi ammeen.

 8. 9

  sanoo

  Huomasin kans nuo anatomicalsit seppälässä ja hitto, että himotti 😀 Olin nettikaupoista meinannut jo tilata. Kauppaan jäi, mulla on pienet ostorajoitteet päällä tulevan muuton takia.

 9. 10

  minikaktus sanoo

  I want to believe – ja Floating island -kylpysulat ovat ainakin ihania.

 10. 11

  sanoo

  Minä en aijo repiä pelihousujani, vaan odotan innolla mitä se Virve nyt on löytänyt! Ja voi olla, että minäkin kipaisen huomenna Seppälän kautta 😉

  Ps. Olen se Ma.. joka välitti sen Everyday mineralsin kabukin 🙂 nyt vain rekisteröityneenä.

 11. 12

  Anonyymi sanoo

  Pääsen vihdoinkin kaupunkiin jossa on KICKS! Pelkään että villiinnyn sinne päästyäni kovin.. Tarkoitan että päästyäni sinne luulen että vaaditaan kirves sieltä pois raahamiseen!Millainen kicks on hintatasoltaan? Nettisivut ovat todella hyvät, mutta hinnoista ei puhuta mitään. Ainakin aussieta pitää käydä hakemassa kotiin, minkähintaisia ne ovat suomessa?

 12. 13

  jenny sanoo

  Mullakaan ei ole kylpyammetta, joten olin innoissani kun viime kesän väliaikaisessa kämpässäni oli ja pääsin testaamaan noita Lushin kylpypommeja. Kokeilu ei tosin ollut mitenkään miellyttävä, sillä valkkaamani pommin (Big Blue vissiin) haju sai minut pahoinvoivaksi ja haisi minussa vielä ikuisuuden suihkutteluidenkin jälkeen. Enää ei hirveästi huvita testailla, mutta eipä tosiaan ole ammettakaan.

 13. 14

  kraula sanoo

  Kyselit, Virve, jokin aika sitten suojakertoimellisia sy-voiteita. (En "jaksa" etsiä ko. postausta niin kommentoin tähän tuoreimpaan.) Luokseni muutti tänään Shiseidon aurinkosuojasarjan sy-voide suojakertoimella 25. En ole itse mikään INCI-asiantuntija todellakaan, mutta mielestäni vaikuttaa myös ihan kosteuttavalta kamalta ainesosien perusteella. En tiedä, onko aihe sulle enää ajankohtainen edes, mutta tulit mieleen tuota ostaessani, niin ajattelin jakaa löydön 🙂

  Mietin kyllä sitäkin, että onkohan SPF 25 liian tujua jokapäiväiseen käyttöön, tai näin talvella käytettäväksi, eli pitäisikö tuo säästää kesän pahimpiin auringonpaisteisiin ja muutoin käyttää jotain kevyemmin suojaavaa?

 14. 15

  sanoo

  Hei, arvelin että tämä olisi kanava jossa ilmoitus tavoittaisi ihmiset joten ajattelinpa ilmottaa että myyn Dior-viisikkoni Petal Shinen hintaan 30 e. Pari kertaa käytetty mutta tuskin ollenkaan kulumaa, kaikki suojukset ja pakkaukset ja samettipussukka tallella. Aivan ihana paletti mutta liian kylmäsävyinen minulle. Jos joku kiinnostui niin laittakaa mailia tulemaan lenorca@yahoo.se !

 15. 16

  Anonyymi sanoo

  Moi!

  Rakastan niin kovin sun kulmakarvojasi. Miten meikkaat ne? Anteeksi, jos tätä on kysytty. 🙂

 16. 17

  Anonyymi sanoo

  minä en ainakaan revi pelipöksyjäni, vaan odotan innolla uusia postauksia uusista tuotteista :)! jei :)!

  itse olen yrittänyt kyllä pysyä tiukkana, nyt oli pakko ostaa uusi sy-voide kun vanhasta alkoi pohja paistaa ja samalla hankin loppuneen truth serumin seuraajaksi kokeeksi olen african red tea see the difference-seerumin. red tea sarja on kyllä ollut kaikenkaikkiaan aivan superihana :). ja vaikka olen tuotteet ovat melko hinnakkaita, näyttävät ne myös kestävän kohtuullisen kauan.

  myös eyeliner loppui, ja sen tilalle jouduin ostamaan kaksi – noista natural coden linereista kun ei koskaan näemmä tiedä, kestävätkö 4 päivää vai 2 viikkoa ennen kuin loppuvat *silmien pyöritystä*. juuri sopiva tuote minulle, mutta aivan liian lyhytikäinen vaikka edullinen onkin :|. osaisitko suositella jotain vastaavaa, vaikka kallistakin mutta päivittäisessä käytössä vähän riittoisampaa?

  /nanna

 17. 18

  Anonyymi sanoo

  Hei,

  Olen nyt lukenut blogiasi muutaman kuukauden ja tykkään kovasti: kirjoitat hyvää suomen kieltä, arvostelusi ovat kattavia ja postauksesi ovat sellaisen hyvän mielen tuovia! 😀

  Kysyisin hehkuttamastasi Bare Mineralsin meikkipohjasta. Ihan sinun kehujesi innoittamani sen sitten ostin viikko sitten ja olen kovapintaisesti yrittänyt sitä käyttää joka päivä edellistä päivää parempaa tulosta toivoen. Kuitenkin tuntuu siltä, ettei se sovi minulle: erityisesti nenän alueelle se ei levity tasaisesti, vaan ikäänkuin jää "lohkoiseksi". Yksi kohta on ihan punainen (kuin ilman pohjaa), toinen kuiva, kolmannessa on näkyvää pohjaa. Eli pohja kasautuu tiettyihin kohtiin eikä "tartu" toisiin.

  Kysyisin, onko sinulla ajatusta siitä, onko minulla vielä toivoa; muuttuuko pohja paremmaksi vai olenko heittänyt 100 euroa hukkaan (ostin Get Started -paketin)?

  Kiitoksia jo etukäteen arviostasi ja ihanasta, koukuttavasta blogista!

 18. 19

  sanoo

  Laitetaanpa vielä tännekin kehut, käväisin Lushin liikkeessä Isossa Omenassa. Aivan ihania tuoksuja ja värejä! 🙂 Ja valinnanvaraa riitti. Näistä tuli heti hyvä lahjavinkki ystäville (ja itselle).
  Ja ihan sen takia tässä kaupassa kävin, että olin juuri lukenut tämän postauksesi. Muuten en olisi kyllä uskaltautunut kaupassa käymään.

 19. 20

  sanoo

  Anonyymi: 🙂

  eini: Luulisi olevan ihan oma osastonsa. 🙂

  Sanna: Honey Bee pitääkin siis testata. 🙂

  Anonyymi: 🙂

  BeeDee: Ei ehkä joka kerta jos kylpee usein, mutta sellaiseksi hemmotteluksi ihania. 🙂

  Anonyymi: Hmm, tuollainen voisikin olla mukava idea, että esim. juuri joka kolmas kuukausi saisi ostaa. 🙂

  Anonyymi: Sama tunne! 🙂

  kiukkupussi: Sitten kun ostan asunnon, tahdon myös ehdottomasti ammeen. 🙂

  norppa: Onneksi ovat vasta tulleet, eli toivottavasti löytyvät vielä pitkään ja repertuaari laajenee. 🙂

  minikaktus: Kiitos, pitää pitää nuo mielessä! 🙂

  Maape: Virve on läytänyt vaikka mitä kivaa…ehkä vähän liikaakin. 🙂

  Anonyymi: Maahantuojat sanelevat yleensä tuotteiden hinnat pitkälti, eli ovat melko samat Stockan ja Sokoksen kanssa. Aussiet ovat Kicksissä tällä hetkellä tarjouksessa. Normaalisti shampoot ja hoitoaineet 9,90 ja tehis 12,50 mutta nyt on euron pari pois hinnoista.

  jenny: Voih. :/

  kraula: Kiitos suuresti vinkistä, täytyykin tutustua tuohon!
  Makuasia mielestäni, kuinka tujulla kertoimella tahtoo suojata. 🙂

  lenorca: Toivottavasti saat kaupaksi. 🙂

  Anonyymi: Oi, kiitos, kulmakarvani ovat ikuinen ongelmakohtani. 🙂
  Tällä hetkellä käytän niissä YSL:n kulmakynää nro. 5 ja Lumenen kulmavahaa.

  nanna: Kerrohan sitten taas kokemuksiasi. 🙂
  Vastaava linerikynä löytyy myös esimerkiksi Nivelta ja YSL:ltä löytyy myös sama, mutta kapeampana.

  Anonyymi: Kiitos. 🙂
  Onko ihosi millainen? Kuivuuko, kiiltääkö? BM kehottaa, että pohjaa malttaisi käyttää alkuun sen pari viikkoa, vaikka miten takkuiselta tuntuisi. Sen jälkeen ongelmat nimittäin usein tasottuvat ja katoavat. Aluksi pohja nimittäin saattaa tuntua iholla kuivalta, jolloin se ei levity hyvin. Nappaako pohja kiinni ihoon vai kosteusvoiteeseen? Kosteusvoiteen ylimääräinen rasvaisuus kannattaa painella iholta pois paperilla. Kannattaa myös muistaa, ettei pohjan määrä ratkaise ollenkaan yhtä paljon kun se, kuinka kauan hyvin hyvin pienellä määrällä ladattua sivellintä malttaa kasvoilla pyöritellä.
  Koita sinnikkäästi käyttää se kaksi viikkoa ja kysy sitten uudestaan, jos vielä tuntuu, ettei onnistu. Koitetaan sitten keksiä joku ratkaisu vielä. 🙂

  maria: Kiva kuulla, että rohkaisi käymään. 🙂

 20. 21

  sanoo

  Mun ei kannata listata tähän mun lempparikylpytuotteita Lushilta, niitä on niin paljon, että helpompi vaan mennä Lushin nettikauppaan selaamaan 😀 Mulla on oltava aina "Lush stash" eli varastossa tavaraa. Mulla on myös kylpyamme ja ihan sama kuinka epäekologista se jonkun mielestä on, minä käytän sitä erittäin usein. Kylpeminen on _terapiaa_.

  Pakko kertoa tähän loppuun ihan Lushiton juttu (sori, tämä on tätä Lush-uskovaisten huumoria); ostin uuden Trendin ja katselin takakannen mainosta Diorin Diorshow Extase ripsarista. En tunnistanut mallia, mietin vaan et onpas tutun näköinen… ihan kuin se Ostolakossa-bloggari! Kyseinen nainen on kuitenkin Monica Belluci, kun tutkin mainosta tarkemmin 🙂 Joten esitän toiveen, että toteutat tuon saman meikin kuin mainoksessa (vaikka silmämeikki onkin tosi tumma eikä taida olla sun tyylinen). Olisi kiva nähdä lopputulos. Teissä on jotain samanlaista!

Trackbacks

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *