Perfume free

Minulla on jo jonkun aikaa ollut töissä käytössä Nivealta saamani hajusteeton Pure & Sensitive antiperspirantti, joka on ollut minulle niin positiivinen yllätys, että päätin kehaista sitä teillekin.
Minähän en yleensä ensinnäkään jaksa innostua hajuesteettomista tuotteista ja kaikkein vähiten vieläpä silloin, kun kyseessä ovat dödöt. En hikoile voimakkaasti, mutta jo tavallisena perushikoilijana koen, että tahdon dödössä olevan hieman tuoksua, jotta mahdollinen hikoilu varmasti jää piiloon ja että kainalot tuoksuvat dödölle (vaikka antiperspirantti hikoilut hyvin estäisikin).
 
Päätinkin siksi käyttää tämän hajusteettoman yksilön työkäytössä, sillä siellä kukaan harvemmin haistelisi minua kovin läheltä ja minulla on työntantajan sponsoroima, vaikka päivittäin vaihdettavissa oleva työpaita päälläni muutenkin, joten  who cares.
Yllätyksekseni tämä antiperspirantti kuitenkin piti hikoilut hyvin kurissa ja kainalot tuoksuttomina. Mikään ihan supertehotuote tämä ei ollut, mutta tällaiselle perushikoilijalle kuitenkin erittäin positiivinen yllätys.
Toinen positiivinen yllätys oli tämän tuotteen koostumus. 
Käsi ylös kuka huomaa, että kainaloiden iho on välillä hieman kuiva tai ei ainakaan tunnu vauvanpepunpehmoiselta? Minä ainakin huomaan.
Tämä dödö kuitenkin kosteutti kainaloiden ihoa jättäen ne mukavan pehmeiksi ja sileiksi. Itse poistan kainalokarvat epilaattorilla, joten pistelevää sänkeä minulla on harvemmin, mutta kun kainaloiden iho oli pehmeän kosteutettu, sujui karvojenkin poisto entistäkin helpommin.
 

Mainio perusdödö, siis!
Ainoa miinus Nivean dödöille tulee minusta niiden lasisesta ja siksi varsin painavasta pakkauksesta, joka ei varmasti tee nättiä jälkeä, mikäli sellaisen pudottaa sopivassa kulmassa vaikkapa kylpyhuoneen kovalle kaakelilattialle…
Oletteko te kokeilleet tätä antiperspiranttia? Tykkäättekö ylipäätänsä hajusteettomista vai tuoksulla varustetuista dödöistä? Tai millaisia kokemuksia teillä on muista Nivean dödöistä?
PS. Vastauksena viimeaikoina jo usemapaan otteeseen kuulemaani kysymykseen: Alumiinitonta antiperspiranttia ei ole olemassa, silä alumiini tekee tuotteesta antiperspirantin.
Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Vastakysymys: Oletko ikinä kokeillut ns. deodoranttikiviä, kristallideodoranttia? Olin kokeillut varmaan markkinoiden kaikki deodorantit ja antiperspirantit läpi ennenkuin löysin l'Occitanen kiven (näitä on toki muillakin merkeillä). Nyt pysyy hienhaju kurissa, ja yksi kivi kestää näemmä varmaankin loppuelämän, kun se ei näytä mitään kulumisen merkkejä.

  Niin, ja siinä ei ole alumiinia, mutta siitä huolimatta se pitää todella tehokkaasti hajuhaitat poissa.

 2. 2

  sanoo

  Juu, minulta löytyy niin kivimäinen kristallideodorantti kuin samaa spayksi ja roll-oniksikin liuotettuna. Ihan ok, mutta tykkään enemmän tuoksullisista antiperspiranteista tehokkaamman pidon ansiosta.

  Kivi kestää kyllä tosiaan ikuisuuteen. 🙂

 3. 3

  sanoo

  Oikeesti. Tuo on paras vaihtoehto silloin kun käytetään hajuvettä. Noin 15.pullo menossa tai jotain 😉

 4. 4

  sanoo

  kyllä. koin juuri viime viikolla kuntosalin pukuhuoneessa ton lasinen-dödöpullo-meets-kaakelilattia -efektin. 😀

 5. 5

  Anonyymi sanoo

  Nivean dödöistä mulla on kaikista kauheimmat kokemukset. Lähes kaikki kyseisen merkin tuotteet ovat viimeistään loppupäivästä pettäneet ja töistä kotiin tullessa mieskin on käskenyt pitää kädet alhaalla =D. Kyllä on ankeaa kun itsekin huomaa haisevansa punttiäijälle vaikka olisi ollut vain hieman hermostuttava päivä töissä =(. Ei ikinä Nivean dödöjä enää, ei ikinä. -Herttarouva

 6. 6

  sanoo

  Olen käyttänyt Nivean dödöjä muutaman aikojen saatossa. Ihan ovat ok. Hikoilen niin vähän kainaloista, että olen helppo miellyttää jos tehosta puhutaan. Mä en tykkää Niveän dödöjen pullosta. Liian pieni pallo ja jotenkin huonosti käteen istuva painava pullo. Hajusteettomia käytän mieluiten, koska käytän niin paljon kaikkea muuta tuoksuvaa kuitenkin.

 7. 7

  sanoo

  Nivean dödöt on mun ehdottomia suosikkeja! Ostin kokeiluun apteekista pari purkkia Triple Dryta jonka piti pitää kainalot kuivana monta päivää, mutta en ole varmaan ikinä haissut yhtä pahalle kuin niitä käyttäessäni.:D Olen testannut paria eri Niveaa, jotka pitävät oikeasti kainalot kuivina normaalina arkipäivänä. Pearl & Beauty on mun lemppari ja vakkarikäytössä.

 8. 8

  sanoo

  Hassua, itse pidän Nivean pulloista juuri sen takia, että se on lasinen! Näkee milloin dödö loppuu, on nimittäin kauheita kokemuksia siitä kun dödö on aivan lopussa ja tarvetta sille olisi…

 9. 9

  sanoo

  Sanna, Läpinäkymättömistä pulloista pystyy päättelemään siitä miten se pysyy sormien välissä, kuinka paljon sisällä on tavaraa jäljellä

 10. 10

  sanoo

  Tämä nainen luottaa Rexonaan, shower fresh pitää kainalot kuivina ja hajuttomina koko päivän. Biotherm muutoin hyvä, mutta kainalot alkaa kutiamaan. Doven hair minimising pitää raikkaana. Pelkkä deodorantti ei riitä mulle, kainolot ovat kuin suonsilmäke muutaman tunnin kuluttua.

 11. 11

  Kishi sanoo

  Ottaisin dödöni tuoksuttomana, jos vain olisi sellainen vaihtoehto! Olen viitisen vuotta käyttänyt rexonan clear aquaa, koska se ei sotke hätäisen aamutoimijan paitoja valkoisella ja pitää hien poissa. Joltain se tuoksuukin, mutta ei liian vahvasti.

  Tähän liittymätön kysymys, mistä johtuu, että käsirasva jättää kämmenpuoleen sellaisen inhan kiristävän/lähmäisen kalvon? Ostin ihanan rasvan, jota kokeilin kämmenselkään (ja kuivien sormien sivuihin) ilman mitään ongelmaa kaupassa, mutta nyt kun pyörittelen kädet siinä kunnolla, kaikki muu imeytyy hyvin paitsi juuri tuo kämmenpuoli. Vähän hölmöä mennä aina pesemään ylimääräinen pois…

  • 11.1

   Anonyymi sanoo

   Käsivoide kannattaa levittää niin, että sitä laitetaan ensin kämmenselälle, ja hierotaan kämmenselkiä vastakkain (sekä sormia) kunnes suurin osa voiteesta on imeytynyt, ja vasta sen jälkeen hierotaan myös kämmenille. Kämmenpuoli harvoin imee kosteusvoidetta niin paljon kuin kämmenselkä.

 12. 12

  Anonyymi sanoo

  Nivean pearl&beauty aiheutti mulle yhtäkkisen reaktion viime talvena, jonka seurauksena piti käyttää apteekin sebamedia jokunen viikko.. olin käyttänyt niveaa jo useamman putelin, ei se pidoltaan parasta ollut mutta tuoksu ja pehmeys iholla oli plussaa. Sit se alko, vähän hikoilevat kainalot alkoi valua kuin vesihanat, kainaloiden ihoon sattui ja haju oli hirveä 🙁 en tajua mistä johtui, antiperspirantteja olen jälkeenkinpäin käyttänyt niin alumiini se ei kai ollut mihin iho reagoi. Nykyään käytössä doven minimising, ihana tuoksu ja tosi hyvä pito, ja karvat kasvaa oikeesti pehmeempänä takas 😀 ja garnierin mineral ultra dry 48hr pitää mut oikeesti hajuttomana sen 48 tuntia 😀 siinäkin haju sopivan raikas, suihkeenahan noi garnierit on kamalaa myrkkyä jota pitäisi laittaa vain yksin tuulitunnelissa.. 😀

 13. 13

  sanoo

  Neutralin dödö on paras. Hajusteeton, lisäaineeton, kevyt muovipullo, ihana korkki. Pitää miljoona kertaa Niveaa paremmin, oikeastaan paremmin kuin mikään muu.

 14. 14

  Anonyymi sanoo

  Kyseinen deodorantti ei ole tarpeeksi pitävä. Lisäksi se "kerrostuu" kainaloihin ikävästi. Myöskään muilla markettimerkeillä ei ole minulle mieluista hajusteetonta dödöä. Monissa on tunkkainen ominaistuoksu, josta en pidä.

  Olen jo useamman vuoden käyttänyt apteekista saatavaa vihreäkorkkista Bats-rollonia. Koska olen herkkäihoinen, luulin, että Batsin dödön alkoholi aiheuttaisi kainaloiden "palamista" tai ihottumaa, mutta se ei ärsytä yhtään. Lisäksi se pitää tosi hyvin, parikin vuorokautta yhdellä käyttökerralla, vaikkei varsinaisesti olekaan mikään pitkävaikutteinen.

 15. 15

  sanoo

  Sain joku aika sitten minipullon tota dödöä ja oon kyllä tykännyt, se on tosi hellävaranen kun mun kainalot on välillä tosi herkät ja ärtyneet, kun poistan karvat terällä/shaverillä. Lisäksi se kuivuu yllättävän nopeasti ollakseen roll on. oon ennen käyttänyt spray dödöjä koska niiden kuivumista ei tarvii odotella, mut tää oli positiivinen yllätys 🙂 Itekään en kovin paljoa hikoile, että riittää mulle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *