Palautekeskustelun purku

Kiitos kaikille teille palautetta antaneille! Jokaisen mielipiteen kuuleminen oli minulle tärkeää ja oli mahtavaa tajuta, että olen juuri nyt sillä linjalla, mitä blogiltani toivottekin. Uteliaisuuttani lähdin asiaa selvittämään ja uteliaisuuden nälkäni on nyt tyydytetty.

Kuten toivoittekin, pidän jatkossakin saman linjan: pääpaino tuotteissa ja niiden esittelyssä ja ehkä silloin tällöin pieni aiheeseen liittyvä postaus muuhun elämääni viitaten. Ja ehkä joskus joku pieni juttu ihan kaiken ulkopuoleltakin ihan vaan siksi, että niin haluan tehdä ja se tuntuu hyvältä.

Yksi asia, mistä sain palautetta ja minkä olen itsekin toki tiedostanut, on kommentteihin vastaamisen jääminen. Aina viimekesään asti jaksoin ja ehdin vastata 99,9 prosenttiin blogiini jätetyistä kommenteista, mutta työkiireiden vuoksi se on nykyään jäänyt todella vähälle.

En usko, että enää koskaan tulen vastaamaan ihan jokaiseen kommenttiin, mutta tahtoisin edelleen voida olla avuksi teille kysyessänne neuvoja. Ongelmana on yleensä ollut se, että postauksen jälkeen voi tulla 30 kommenttia, jotka ovat todella kiinnostavaa luettavaa, mutta jotka eivät yleensä kaipaa vastaustani ja kolme kommenttia, joihin sitten tahtoisin vastata. Ja voi kuinka inhoankaan tätä Bloggerin systeemiä, etten voi vastata kommenttiin suoraan sen alapuolelle vaan vastaus näkyy vasta koko kommenttirimpsun sillä hetkellä viimeisimpänä kommenttina. Tämäkään ei olisi niin hankalaa, mutta kun arviolta kolme neljäsosaa kysyjistä kulkee nimellä ”Anonyymi” ja siihen vielä päälle anonyymit muuten vaan kommentoijat, jolloin minusta tuntuu niin tylsältä laittaa pitkän ritirimpsun perään ”Anonyymi: Tee niin ja näin ja kokeile tuota ja tuota,” jolloin vastaukseni tuntuu jotenkin hyödyttömättömältä. Muistaako se Anonyymi edes ikinä käydä katsomassa, tuliko mitään vastausta? Ja tuskin kukaan muu hyötyy tästä vastauksesta, sillä eihän kukaan jaksa lukea kaikkia kommentteja läpi ja etsiä, kenen Anonyymin kommenttiin vastaan.

Yksi vaihtoehtohan olisi tietysti jättää anonyymien kommenttien postausmahdollisuus pois, mutta en halua sitä missään tapauksessa. Olen saanut niin monelta Anonyymilta niin monta tärkeää mielipidettä ja niin paljon tärkeää tietoa ja miettimisen aihetta, etten todellakaan tahtoisi jättää niitä pois.

Lupaan kuitenkin jatkossa yrittää löytää paremmin aikaa kommentteihin vastaamiselle, sillä me kaikki saamme siitä paljon irti. Kysyjät saavat vastauksia, minä saatan itsekin keksiä uusia juttuja vastauksia miettiessäni ja muut lukijatkin voivat bongata vinkkejä. Työviikkoni aikana se on yleensä todella hankalaa ja työviikkoni aikana ilmestyvät postauksetkin ovat lähes poikkeuksetta ajastettuja (enkä tahdo myöskään käyttää koko vapaa-aikaani jokaiseen kommenttiin vastaamiseen vapaaviikoillakaan), mutta uskoisin, että hommaa helpottaisi suuresti se, mikäli kysyjä esiintyisi millä tahansa nimimerkillä.

Toivoisinkin siis, että jatkossa vastausta toivovat käyttäisivät kommentissaan edes jotain nimimerkkiä, jolloin kommenttiin vastaaminen olisi huomattavasti helpompaa ja voisin vastata vaikka vaan niihin muutamiin kysymyksiin postauksien yhteydessä ilman, että homma menisi sekavaksi. Miltäs kuulostaisi? (Tulen ohjeistamaan tähän muuallakin täällä, jolloin uudetkin lukijani ovat asiasta kärryillä.)

Ja niin… Muutama on harmitellut blogin alkuperäisen idean vähän jääneen jalkoihin ja kenties unohtuneen kokonaan. Älkääs nyt, lupaan yllättää teidät vielä myöhemmin tänään!

Kiitokset vielä kaikille kommenttia jättäneille!

PS. Kun aihe nyt tuli esiin, niin herätetäänpä keskustelua tästäkin: Kommentit esiin ponnahdusikkunana vai vaan postauksen perässä? Kumpi teistä on lukijaystävällisempää?

Kommentit
 1. 1

  Anonyymi sanoo

  Juu tuo nimimerkki systeemi on hyvä, mutta minun omalla on jokin ongelma etten pysty vastaamaan tälläiseen komentti jutskaan millään muulla kuin anonyymillä.
  Pustyn ponnahdusikkunassa kyllä vastaamaan! Ponnahdusikkuna systeemi olisi mielestäni muutenkin helpompi käyttää, kosa siitä pääsee suoraan "koko" blogiin eikä tarvitse mennä ns. uudestaan takaisin…

  T: Tiksu

 2. 2

  sanoo

  Tiksu: Minulle käy oikein hyvin tuollainen postauksernkin loppuun näpytelty nimimerkki.

  Olen pitkään miettinyt tuota "kommentit ponnahdusikkunaan vai postauksen perään" -juttuakin, joten herätetäänpä keskustelua siitäkin. 🙂

 3. 3

  sanoo

  No pahus, kun en ehtinyt alkuperäiseen palautekeskusteluun kommentoimaan, kommentoin sit tähän. Luen sun blogia, koska kosmetiikan tuotearvostelut kiinnostaa. En pahastu, jos alat postata muutakin, mutta voin kyllä luvata hyppääväni yli jokaisen "tänään pukeuduin näin/söin tätä/olin täällä" -kirjoituksen. Kosmetiikkablogiin kosmetiikkapostauksia, elämälle sit vaikka elämäblogi.

 4. 4

  Anonyymi sanoo

  Mä tykkäisin kans ponnahdusikkunasta. Helpompi stalkata ja antaa kommentteja 🙂

  -Henni

 5. 5

  sanoo

  Kuulostaisi oikein toimivalle, jos tekisit välillä vastauspostauksen, jossa vastaisit lukijoiden kysymyksiin. Itse en ainakaan muista minkä postauksen alle olen kysymykseni jättänyt. Lisäksi moni muukin saattaa hyötyä vinkeistäsi ja tunnisteen avulla ne löytyvät helposti.

 6. 7

  Mira sanoo

  Mie taas tykkään paljon enemmän tästä nykyisestä, että postauksen perässä on kommentit 🙂 Mutta ei toki haittaa tuo ponnahdusikkunakaan, mikäli se on useammalle hyödyllisempi.

 7. 8

  sanoo

  Minä en pidä ponnahdusikkunoista, ärsyttää kaikki ylimääräiset ikkunat joita joutuu erikseen klikkailemaan kiinni. Toisaalta taas seuraan nykyään blogeja lähes pelkästään kännykällä ja harvoin viitsin erikseen klikata itseäni varsinaiseen blogiin jossa kommentteja voisi lukea. Silloin teen niin jos postaus on sellainen että odotan kommenteissa olevan lisätietoa. Eli tällä mielipiteellä ei varmasti ole bloggarille paljon arvoa 😀

  Myöhästyin varsinaiseen palautepyyntöön vastaamisessa mutta sanon tässä sen verran että minä olen lukenut blogiasi säännöllisesti pitkään ja luen kyllä jokaisen postauksen vaikka se olisikin lifestyle-tyylinen. Mutta se miksi luen tätä blogia on nimenomaan kosmetiikka, tuotearviot ja tiedot uutuuksista jne. Muut jutut eivät kiinnosta niin paljoa, mutta menevät siellä asiapostausten joukossa. Ja jos ei kiinnosta, niiden yli on helppo hypätä. Eli blogi on mielestäni erinomainen nykyisenlaisena!!

 8. 9

  sanoo

  Itse suorastaan vihaan niitä ponnahdusikkunoita. Mun koneella ainakin niistä on ihan älyttömän vaikeeta lukee kommentteja ja ihan mahdoton kommentoida. Varmaan tottuisin erilliseen ikkunaankin, mut mun mielestä on loogista ja paljon helpompaa jos ne kommentit löytyy ihan yksinkertaisesti sieltä postauksen perästä (:

 9. 11

  Agatha sanoo

  Minulle on oikeastaan ihan sama onko kommentit tässä perässä vai ponnahdusikkunassa, kun ne jokatapauksessa ovat erikseen klikattavissa auki.

  Tuo kysymyksiin vastaaminen on sikälikin ongelmallista, että kuten joku tuossa yllä jo sanoikin, ei sitä aina muista mihin postaukseen on kysymyksensä esittänyt, joten jos vastauksen saaminen viivästyy, sitä unohtaa käydä katsomassa onko vastausta tullut. Tokihan blogistasi löytyy paljon tietoa jo suoraan vanhoja tekstejä lukemalla, kiitos niistä!

 10. 12

  L sanoo

  Heippa! Kysymykseni koskee inglotin geelirajausta: mikä menee vikaan kun se suttaantuu minulla ihan kamalasti ja jatkuvasti saa kattoa onko rajaukset levinneet? mieleeni on tullut että laitanko sitä yksinkertaisesti liikaa. Harmittaa kun sen jälki on muuten niin nättiä ja sinulla se ilmeisesti pysyi niin hyvin 🙂

 11. 13

  Anonyymi sanoo

  Itsekin kannatan vastauspostausta, harvoin mitään kysyn mutta olisi kiva lukea mitä muille vastaat 🙂 mungolifen annahan tekee niin että antaa kysymysten kerääntyä ja sitten aika ajoin tekee vastauspostauksia, mikä on ihan kiva koska joskus samoja asioita tulee itsekin pohdittua.
  Ei mitään ponnahdusikkunoita t: kännykällä blogeja lukeva 😛

 12. 14

  Anonyymi sanoo

  Nimimerkki-systeemi kuulostaa toimivalta! (: Itse koen helpommaksi, että kommentit ovat tekstin perässä. Luen blogeja suurimmaksi osaksi kännykällä, ja avaan itse blogin kiinnostavien kommenttien toivossa. Jos kommentit olisivat vielä erillisen ikkunan takana, kommentointi tulisi ainakin itselleni hankalammaksi.

  T: Mirja

 13. 16

  tiia sanoo

  Ponnahdusikkuna toimis! Tää nykyinen ei toimi ollenkaan 😀 tai toki toimii mutta vaikeata.

 14. 17

  Anonyymi sanoo

  Ponnahdusikkuna kuulostaa hyvältä, mutta aika sama kai se loppujen lopuksi on, kummin ne kommentit näkyy. Päätä itse. 🙂

  Minäkään en ehtinyt eilen kommentoimaan, mutta olenkin samaa mieltä kuin muut; mahtava blogi tällaisenaan ja tuotepostausten perässä kuolaan, mutta en todellakaan pistä pahakseni henkilökohtaisempiakaan postauksia välissä. 🙂 Kuten joku muukin kommentoi, tykkään jotenkin hirveesti noista vanhemmista yhteenveto-postauksista!! Ja kun esittelet varastojasi.

  Mutta summa summarum: en lopeta lukemista, teet mitä hyvänsä. 🙂

  -Mari-

 15. 18

  Anonyymi sanoo

  Vastaa anonyymeihin ottamalla anonyymin kommentin kellonajan siihen niinkuin Anonyymi 15:15 🙂

 16. 19

  Anonyymi sanoo

  "Muistaako se Anonyymi edes ikinä käydä katsomassa, tuliko mitään vastausta?"

  Mulla itselläni on tapana tehdä siten, että jos kysyn/kommentoin kelle tahansa bloggaajalle jotain, mihin toivoisin vastauksen, niin laitan postauksen kirjanmerkkeihin ja käyn aina välillä tarkistamassa, että onko kommenttiini vastattu. 😀

  Ja esimerkiksi mulle toi ponnahdusikkuna vai ei -asia on oikeastaan ihan sama, sillä en lue sun blogia tavallaan "etusivun kautta", vaan klikkaan aina Bloglovinista suoraan postaukseen jolloin ne kommentit näkyy kuitenkin tässä postauksen alla. 🙂

 17. 20

  Jane sanoo

  Ponnahdusikkuna on paljon kätevämpi, vaatii vain klikkauksen sulkeutuakseen eikä tarvitse palata edelliselle sivulle ja odotella sivun latautumista lukeakseen blogia eteenpäin.

 18. 21

  kynsilakkanimun sanoo

  Moi, vähän palautetta; Voisiko sivujen ulkoasu olla hieman erilaisempi? Enemmän värejä jne. Ja lisäksi kuvien laadut ovat melko huonoja. :/

 19. 22

  sanoo

  Hei, minäkin olen ponnahduksen sekä vastauspostauksien kannalla. 🙂
  Ja nimimerkit ehdottomasti, en oikein ymmärrä mitä järkeä on kysyä jotain pelkästään anonyymina muutenkaan.

  Blogisi on ihana juuri tällaisenaan! Vähän vain kaipailen joitain poisjääneitä osioita, kuten esimerkiksi kuukauden tuotesaldo ja google analytics-tulokset esimerkiksi. Höpsöttelyä siis! 😉 Jonnekin jäi myös ripsien kasvatusseerumin tulokset, mutta taisitkin ottaa ripsenpidennykset..

  Keep up the good work!

 20. 23

  Anonyymi sanoo

  Kommenteista tuli mieleen, että eikös Bloggerissa ole nykyään mahdollista avata kommentit postauksen alle suoraan, ilman, että sivu vaihtuu? Se olisi ihan hyvä kompromissi.

 21. 24

  Helinä sanoo

  Pohdiskelusi vastaamisesta kuulostaa ihan ymmärrettävältä. Minusta on hyvä idea, että vastausta toivova laittaisi nimimerkin, vaikka sitten kommenttinsa loppuun, jos ei "nimiriville" onnistu. Eihän sen nimimerkin tarvitse kummoinen luovuuden näytös olla.

  Itse tykkään ehdottomasti nykyisestä sivumallista, jolloin kommentit näkyvät aina samantien. Minusta ponnahdusikkunat ovat suunnattoman rasittavia ja sellaisissa blogeissa tulee harvemmin kommentteja edes avattua.

  Ulkoasu- ja kuvanlaatu-palautetta antaneen kommentoijan kanssa olen päinvastaista mieltä: kuvat ovat ihan hyvälaatuisia tarkoitukseensa nähden (nehän voi klikata isommaksikin) ja tykkään selkeästä ja simppelistä ulkoasusta. Tämä blogi erottuu edukseen muista…ei tule päänsärkyä. =)
  Kiva kuulla, että jatkat samalla mainiolla linjallasi jatkossakin! Sinulla on sana hallussa ja otsikkosi ovat nokkelia. Kiitos hyvästä blogista, Virve!

 22. 27

  sanoo

  Täällä kannatetaan myös ponnahdusikkunaa! 🙂

  Ja itse tykkään tästä blogista tällaisena kuin se on aikaisemmin ollut, eli oikeastaan vain kosmetiikka-arvosteluihin keskittyvä. Itse kun en sitten tippaakaan jaksa lukea lifestyle-juttuja. Mutta eipä nekään minua täällä haittaisi, jättäisin vain lukematta 🙂

 23. 28

  Anonyymi sanoo

  en oo lukenut näitä kommentteja enkä sen kummemmin tätäkään postausta, aattelin vaan ilmaista mielipiteeni; ois kiva nähdä enempi tuotteista kuvia sun käytössä, esim vaikka luomiväriä luomilla yms.
  ja anteeks jos tää on ihan turha kommentti jos tässä siis on kyse just tästä =D

  – eva

 24. 29

  Anonyymi sanoo

  Sanon ehdottoman EIn ponnahdusikkunoille, ne ovat rasittavia! Näin on hyvä <3

 25. 30

  Anonyymi sanoo

  Moikka! Minä kyselin nimimerkillä Mini suositusta viime kuun My Chanel postauksen yhteydessä, ja olen käynyt kurkkimassa vastausta vähän väliä..mutta vastaatko niin vanhoihin postauksiin enää ollenkaan..?

 26. 32

  sanoo

  mini: Anteeksi, että kesti. Kävin vastaamassa. 🙂

  sipuli: Kiitos kun muistutit tuon olemassaolosta! Joku suositteli sitä joskus, mutta unohdin koko homman. Otan heti käyttöön!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *