Palautekeskustelun aika

Sain joitakin päiviä sitten eräältä blogissani käyneeltä palautetta siitä, kuinka blogini oli kuulemma todella tylsä, koska se keskittyi vaan tuotteisiin:

”Sulla on oikeesti ehkä maailman tylsin blogi. Itse olen tyttö ja kiinnostunut muodista yms mutta tää on niin tylsää luettavaa kun kirjotat pelkistä kosmetiikka tuotteista ja meikeistä ei edes yhtään kuvaa susta itsestäs. Joku tykkää joku ei , minä en. Ota tämä lähinnä vinkkinä. Voisit jatkaa kertomalla näistä sun meikki jutuistasi mutta voisit kirjottaa muustakin ja laittaa kuvia itsestäsikin. Kiitos. Terveisin todella tylsistynyt ”lukija””

Aluksi minua tietysti tympäisi ihan älyttömästi. Hemmetti, jos blogini kerran on kosmetiikkatuotteisiin keskittynyt tuoteblogi, niin eihän se tietenkään ole sama asia kuin lifestyle-blogi ja tottakai blogini on juuri tällainen, sillä se kuuluu kosmetiikkablogien genreen. Blogien pointtinahan on yleensä se, että niissä ollaan keskitytty johonkin tiettyyn aihepiiriin oli se sitten bloggaajan elämä, koirat, ruoka tai vaikka tietokoneet. Vastasin kipakasti ja ärsyyntyneenä takaisin pyöritellen silmiäni ja unohdin sitten lopulta koko homman.

Tai luulin unohtaneeni, kunnes kommentti sitten paria päivää myöhemmin tuli takaisin mieleeni ja osasin alkaa ajattelemaan asiaa eri tavalla. Pidän kommenttia toki edelleen ”outona” ja sellaisen ihmisen kirjoittamana, joka ei ehkä ymmärrä, ettei pelkkä blogi ole suora synonyymi lifestyleblogille ja oman elämänsä ja itsensä esittelylle, mutta nyt osaan kiittää sen antajaa siitä, että se sai minut ajattelemaan hommaa uudella tavalla.

Olen pitänyt blogiani nyt 2,5 vuotta ja se on aina ollut ja tulee aina olemaankin kosmetiikkatuotteisiin keskittynyt blogi, mutta aloin miettimään, voisiko konseptia jotenkin laajentaa ja kehittää. Olisiko kivaa välillä kertoa enemmän omasta elämästään ja ehkä vilauttaa jokunen kuvakin? Olisiko kivaa joskus esitellä tuotteita ”tällainen päiväni oli” -tyyppisen postauksen yhteydessä? Vai mikä ylipäätänsä olisi kivaa?

Näitä asioita pohtiessani päätin kysyä asiaa suoraan teiltä lukijoilta. Toisin kuin moni bloggaaja, joka väittää kirjoittavansa blogiaan vain itselleen, minä kirjoitan tätä ihan vaan teille. Esittelen tuotteita, jotka ovat tulleet jo minulle tutuiksi ja tahdon jakaa tietoni niistä teidän kanssanne. Tässä hommassahan ei olisi mitään järkeä ilman teitä ja on ihan mahtavaa, kuinka paljon täällä on kävijöitä joka päivä!

Nyt kysyisinkin siis, mihin suuntaan te toivoisitte blogini kehittyvän? Mitä te tahtoisitte täällä näkyvän enemmän? Tai mitä vähemmän? En ole intohimoinen meikkaaja enää nykyään varsinkaan, joten tutoriaalitoiveille voin suoraan viitata kinnasta (sorry!), mutta muuten sana olisi nyt vapaa.

Onko teille aivan sama, kuka näitä tuotearvioita kirjoittelee, vai kiinnostaako bloggaajan elämä ja persoona enemmänkin? Onko mukavaa nähdä kuvia bloggaajan elämästä, vai riittävätkö tuotekuvat?

Kertokaa ja auttakaa minua tekemään blogistani monipuolisempi. En lupaa, että suoraan ottaisin oppia teidän toiveistanne, mutta niiden lukeminen olisi minusta erittäin mielenkiintoista ja antaisi minulle varmasti paljon lisäeväitä ja innostusta blogini kanssa puuhailuun.

(Kuvissa suloinen lokakuussa syntynyt veljentyttöni, jonka pientä elämää on ollut aivan ihanaa seurailla vierestä ja päästä olemaan siinä myös osallisenakin.)

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Pyhpah, sun blogi on juuri tälläisenä täydellinen! Minä en ainakaan jaksa alkaa lukemaan lifestyle-blogeja, nimittäin mua ei kiinnosta toisten elämä (anteeksi nyt vain). Näin on juuri hyvä ja toivon, että tälläisenä tämä blogi pysyykin!

 2. 2

  sanoo

  Täytyy sanoa, että älä mene muuttamaan konseptiasi yhden kommentin takia. Lifestyleblogeja ja niiden erilaisia versioita on jo yhtä paljon kuin sinulla kosmetiikkaa (eli tarpeeksi… :D) ja tämänlaisia blogeja tarvitaan niiden tarpeisiin, joita ei kiinnosta mitä kukakin bloggari on aamulla syönyt tai illalla katsonut telkusta. Blogisi on aivan loistava näin!

 3. 3

  Anonyymi sanoo

  Sun blogis on näin hyvä. Oon lukenu joka postauksen ja sun blogistas oon saanut innotuksen just tähän blogien lukemiseen! Blogisi on hyvä, koska tän ideahan on olla kosmetiikkablogi, eikä mikään "tänään ostin paidan ja sitten menin syömään" jne. Älä muuta mitään, tämä on just hyvä!

 4. 4

  hheini sanoo

  Pidän sun blogin linjasta! Tuotteiden takia tätä luen, mutta jos ihmiset haluaa tietää susta muutakin niin en mä silti kelkasta pois hyppää. Kunhan ei vaikuta kosmetiikkapostausten määrään tai laatuun, mitä epäilen syvästi. 🙂

 5. 5

  Karo sanoo

  Blogisi on mielestäni hyvä juuri tällaisena! Tuotteista on ihana lukea kunnolla, eikä vain tyyliin "Tätä sudin sitten aamulla naamaani samalla kun päivitän blogin tai luen cosmoa. On kiva, en tiedä mitä maksaa kun sain blogin kautta."

  Tosin myös kertomukset laivaelämästä ovat olleet tosi kivoja ja piristäviä "tuotearjen" keskelle! Mutta sanoisin siis, että pidä vaan vanha linja. 🙂

 6. 6

  Anonyymi sanoo

  Mua ainakin kiinnostaisi lukea myös henkilökohtaisempia juttuja, jos sellaisia vain haluat kirjoittaa. 🙂 Eli siis olisi kiva välillä lukea enemmänkin sun elämästä! Ne, joita ei kiinnosta, voivat helposti skipata postaukset.

  Ja erityisenä postaustoiveena on kaikki huumorimielessä kirjoitetut jutut! 😀 Siis samaan tyyliin kuin se, jossa kuvailit työpaikkasi asiakkaita… Se oli niiin loistava!

 7. 7

  sanoo

  Kommentin lähettäjä ei varmaankaan ole ymmärtänyt kyseessä olevan kosmetiikkablogi, ihan kuten itsekin totesit. Tottakai on kiva tietää, kuka blogia kirjoittaa ja kenen mielipiteistä on kyse, mutta esittelyssä sanotaan ihan selvästi, mistä blogissasi on kyse.

  Mun mielipide on kuitenkin, että teet blogistasi juuri sellaisen kuin itse haluat. Itse en lopeta lukemista, jos joskus kerrot lomamatkastasi tai mitä päivääsi on kuulunut. Sitten voisi tehdä tiukkaa, jos kokonaan lopettaisit tuotteista kertomisen ja kivat vinkit! 😉 😉

  Pähkinänkuoressa: kiitos blogistasi, se on minun mielestäni hyvä just näin!

 8. 8

  sanoo

  Juupajuu, että sellainen kommentti.
  Mun mielestä sun blogi on ihan mieletön näin. On hauskaa, että vilahdat jossain itsekin oman elämäsi kanssa, mutta pääpaino (siis todella lähes kaikki postaukset) koskee tuotteita. Sulla on välissä hauskoja postauksia ihan ohi aiheen, niinku ne kuivatut hedelmät mm. taannoin. Mä toivoisin, että säilytät blogin samanlaisena! Täältä saa ihanasti tietoa ja arvioita tuotteista, mutta silti raotat omaa elämääsi ihan pikkuruisen, että lukija tietää, että siellä näppiksen takana on ihan oikeesti joku oikea ihminen <3.

 9. 9

  sanoo

  Mä tykkään sun blogita tällaisena kuin se onkin! Vilahtaahan täällä välillä sun nassu ja muitakin kuvia ja vähän juttuja. Itse en kaipaa mitään lisää, mutta en pistä pahakseni vaikka tälle jotain lisää tulisikin – ei siis tarvitse kuitenkaan tulla. Luen tätä kuitenkin juuri kosmetiikka-juttujen takia 🙂

 10. 10

  Anonyymi sanoo

  Ei kannata turhaan huolehtia muiden mielipiteistä. Sinä tätä blogia pyörität ja uhraat sille aikaasi. Jos joku ei pidä tyylistäsi tai aiheestasi, ei heidän tarvitse silloin lukea. Toimi niin kuin itse haluat, tämän kuuluu olla myös sinulle mieluisaa 🙂 Itse ainakin nautin blogistasi juuri sellaisena kuin se on!

 11. 11

  sanoo

  Mä taas olen juurikin sitä mieltä, että kosmetiikkablogi on kosmetiikkablogi ja lifestyleblogi on lifestyleblogi. Jos rehellisiä ollaan, niin yleensä skippaan kaikki lifestylejutut lukemistani blogeista, ei vaan jaksa oikein kiinnostaa, sillä sitä arkea elän ihan itsekin.

  Tosin poikkeuksen tekee sinun laivaelämä- juttusi, se on ollut mielenkiintoista luettavaa, sillä se ei millään tavoin vastaa omaa arkeani.

  Jatka vaan siis ihan omalla linjallasi (joka mielestäni ei ole millään tavalla tylsä!) ja lisää lifestyle- juttuja jos haluat (vaikka ne itse saatankin skipata yli). 🙂

 12. 12

  sanoo

  Minusta tää blogi on just hyvä ja täydellinen just tämmösenä !

  Sillon kun haluan lukea lifestyleblogeja, voin ihan vapaasti mennä lukemaan jotain lifestyleblogia. Jos haluan lukea muotiblogia, voin mennä lukemaan muotiblogia. Jos taas haluan lukea kosmetiikkablogia, tulen tänne.

  Riipinraapin-blogeja on vaikka millä mitalla, ei jokaisesta blogista ole mikään pakko tehdä sellaista.

  Jos kyseinen kommentoija ei tästä blogista tykkää, eikö olisi vaan helpompi siirtyä sellaiseen blogiin, jonka aihealue kiinnostaa, eikä yrittää muuttaa tätä puoliväkisin omaan muottiinsa? 🙂

 13. 13

  Krista sanoo

  Olen täysin koukuttunut sun blogiisi, tää on ihan mahtava! Joka päivä ootan uutta postausta, selailen vanhoja tekstejä (vaikka olen lukenut ne jo kymmeniä kertoja aikaisemminkin) ja kahlaan myös kommenttiboksit läpi – enkä minä kyllästy, vaan opin aina jotain uutta ja mielenkiintoista! Minusta on myös hienoa, että esittelet tuotteita monipuolisesti eri hintaluokista.

  Pidän siis blogistasi juuri tällaisenaan, ja toivon että pidät jatkossakin saman linjan. Joitain pieniä toiveita ja vinkkejä heitän kuitenkin ilmaan, ettei tämä mene kommentti mene ihan vain jaaritteluksi (:

  Vaikka et varsinaisesti halua turoriaaleja tehdäkkään (enkä sitä odotakaan), olen joskus joidenkin tuotteiden kohdalla toivonut hieman tarkempaa selostusta niiden käytöstä käytännössä. Mielestäni olisi myös mukava lukea kosmetiikan käytöstäsi ns. päiväkirja-muodossa eli päivittäisistä rutiineistasi kosmetiikan parissa.

  Vastaat blogisi kommentteihin yleisesti ottaen hyvin, ja otat näin ollen lukijasi hyvin huomioon. Joissakin postauksissa vastauksesi kommentteihisi kuitenkin puuttuvat (en tiedä, onko tämä vahinko / onko sinulla tarkoituksena vastata niihin tulevaisuudessa…). Lukijoiden kommenteissa on kuitenkin tullut ilmi sellaista, johon olen toisinaan jäänyt odottamaan vastausta sinulta.

  Toivon että pidät blogisi tiukasti kosmetiikkablogina, mutta en tosin pidä lainkaan pahana, että joskus valoitat, kuka siellä ruudun takana kertoo tuotteista.

  Tässä oli hieman omia ajatuksiani blogistasi, toivottavasti ne auttavat sinua pohdinnoissasi.

 14. 14

  Anonyymi sanoo

  mä just rakastan sun blogia tälläsenä, se on nii uniikki! jokasen blogin ei tarvi olla semmone massablogi

 15. 15

  sanoo

  Hei postauksen toinen kuva on aivan ihana…!

  Mulle sun blogi kelpaa ihan "tällaisenaan"; se on asiallinen ja simppeli tuoteblogi, ja paino tosiaan sillä sanalla tuote. En oo vissiin kaikista lukemistani blogeista löytänyt hyviä vinkkejä toimivista tuotteista, yhteensä, kuin sun blogista.

  Tutoriaaleja on muissa kosmetiikkablogeissa aika reilusti, joten niitä en välttämättä sun blogiin kaipaa, mutta mä tykkään ihan hirveästi katsella kuvia päivän meikeistä! Vaikka ne oliskin ihan "tylsiä" kahdella eri sävyllä toteutettuja simppeleitä silmämeikkejä ym. Mutta ymmärrän, ettei joka päivä nappaa ottaa kuvaa arkimeikistä.

  Toi sun oma ehdotus "tällainen päiväni oli" kuulostaa kyllä hauskalta! Eli jos joskus jaksat toteuttaa sen niin innolla ainakin minä luen sen. 🙂

 16. 16

  elli sanoo

  musta olet aivan ihana ja tietysti olis kiva lukee ja nahda kuvia sun muustakin elamasta, mutta oon ollut myos erittain tyytyvainen nailla pikku"paljastuksilla" mita oot tehny joissain postauksissa. ehka pelkaan vahan sita etta jos kerrot enemman huomaat jossain vaiheessa kertonees liikaa ja sitten et halua enaa kirjottaa ollenkaan? 🙂

  ostolakossa on ehdottomasti sisaltopitoisin (ja silti hauskin) blogi mita luen ja taalta on niin monet vinkit poimittu, kiitos niista kaikista! erityisesti tykkaan sun otsikoista, joille kikattelen taalla yksikseni. kaikki kehityssuunnat otetaan vastaan, muista silti pitaa yksityisyyden raja just siina mika itsesta tuntuu mukavalta 🙂

 17. 17

  sanoo

  Oon tykännyt todella paljon sun blogista =) Musta on ihan kiva, että kaikki ei esittele jopa syömäänsä ruokaa, vaan että keskitytään selkeästi tiettyyn aihealueeseen. Mutta toki nekin postaukset missä olet enemmän raottanut omaa elämääsi on toki olleet piristäviä! Keep on going =)

 18. 18

  Anonyymi sanoo

  Kosmetiikkablogina kiitos, elämäntapa-uusitoppi-ystäväni-ah-penskani-on-niin-ihana-blogeja on jo riittämiin.

 19. 19

  Anonyymi sanoo

  Sun blogi on loistava juuri tällaisena kuin se nyt on! Rakastan tyyliäsi kirjoittaa ja kaiken kaikkiaan blogisi on aivan mahtava! Todella monta hyvää vinkkiä olen täältä saanut ja aiempiakin postauksia olen lukenut moneen kertaan. Olet vetänyt blogillesi selkeän linjan eli mitä täällä kertoa ja mitä ei. Arvostan sitä, että tämä linja on myös pitänyt ja loppujen lopuksi sinähän se henkilö olet, joka päättää millainen tämä blogi on ja millainen ei.

 20. 20

  Anonyymi sanoo

  Mielestäni blogisi on juuri tälläisenä hyvä! Saa tarkat arviot tuotteista eikä ole turhanpäiväisiä "mitä tänään puin päälle" ja "tänään söin tätä"- postauksia 😀

  Että mie ainakin tykkään kovasti blogistasi <3

  Jen

 21. 21

  sanoo

  Mun mielestä, sun ei pidä muuttaa blogias ollenkaan! Just tän kosmetiikkajutun takia tätä luenkin, löysin viime vuoden loppupuolella sun videon youtubesta, ja mua huvitti miten paljon sulla on kosmetiikkaa! Pari kuukautta sitten aloin lukea sun blogias, ja voin kyllä sanoa, että tykkään! Sun houkuttelun takia on jo pari kosmetiikka juttua tullut lisää ostoslistaan. 🙂 Tottakai ois kiva kuulla vaikka sun työstä tai vähän itsestäsi, mutta älä jokaiseen postaukseen niitä juttuja tunge! Ei oo ihan hirveen kiva lukee joka päivä blogeja, jossa kerrotaan mitä on syönyt ja moneltako meni nukkumaan. 😀 Tää on ihan mahtava näin! ♥

 22. 22

  sanoo

  Tykkään blogistasi just tälläsenä kun se on. Ihan mielelläni nään kuitenkin välillä kuvia blogin kirjoittajastakin (:

 23. 23

  sanoo

  musta tää on kans hyvä just näin 🙂 on kivaa lukea välillä enemmän susta itsestäskin mutta tää blogi on kosmetiikkablogi ja se on hyvä niin. voisin lainata hheiniä:

  "Pidän sun blogin linjasta! Tuotteiden takia tätä luen, mutta jos ihmiset haluaa tietää susta muutakin niin en mä silti kelkasta pois hyppää. Kunhan ei vaikuta kosmetiikkapostausten määrään tai laatuun, mitä epäilen syvästi. :)"

  täysin samaa mieltä 🙂

 24. 24

  sanoo

  Höpsis, yhden kommentin takia ei kannata alkaa blogia muuttamaan. Miksi ihmeessä tämä pettynyt lukija edes luki blogia, jos se ei häntä kiinnostanut? Lifestyleblogeja on vaikka miten paljo, joten miksi hän jäi tätä seuraamaan? Blogillasi on niin paljon lukijoita, että ei meitä olisi, jos blogissa olisi jotain vikaa.

 25. 26

  sanoo

  Blogisi on täydellinen just tälläisenä, tuotearvioista tykkään paljon. Oon saanut täältä paljon hyviä vinkkejä esim. olen alkanut käyttämään kasvovettä ja joitain uusia tuotteita olen meikkipussukkaani blogisi perusteella haalinutkin. Mutta jos henkilökohtaisempaakin elämääsi haluat meidän kanssa jakaa niin ilolla ainakin täällä sellaisia luetaan.
  Päivänasublogeja on aivan tarpeeksi ja jos joku ei blogistasi tykkää niin ruksistahan pääsee pois. Eli yritän sanoa: tykkään blogistasi.

 26. 27

  sanoo

  Yhdyn moniin edellisiin; tämä linja on oikein hyvä.

  Ajattelen asiaa puhtaasti itsekkäästi; MINULLE on hyötyä tuotteisiin keskittyvistä bloggauksista. Saan niistä vinkkejä ja ideoita.

  En seuraa lifestyle-blogeja lainkaan, koska minulle on tarpeeksi viihdettä omassa elämässäni 😀 Minua ei kiinnosta (kaikella ystävällisyydellä toki) miten pukeuduit, mitä söit, mitä koirasi/kissasi/lapsesi teki tänään tai miten sisustit vessasi.
  Ei sellaiset satunnaisesti tehdyt postaukset häiritse (usein skippaan ne), mutta tämä linja on parempi ja siksi olenkin blogisi lukija.

  On outoa, että joku keuhkoaa tämän olevan "maailman tylsin blogi". Käsittääkseni kukaan ei pakota seuraamaan mitään blogia?
  Minä seuraan vain kiinnostavia blogeja enkä tosiaan tuhlaa aikaani tylsiin blogeihin 😀

 27. 28

  Anonyymi sanoo

  Minustakin tämä on aivan mahtava blogi. Ihan ensimmäinen blogi, mitä olen säännöllisesti seurannut. Ihan hirmu ärsyttävä tuon "tylsistyneen lukijan" kommentti. Noin älyttömän kommentin voi jättää ihan omaan arvoonsa, sillä eihän kukaan häntä pakota mitään blogia lukemaan!!! Älä vaan ihmeessä jätään mitään pois. Tuotejutut ovat niin ihania lukea omalla tyylilläsi kirjoitettuna. Mutta myös esim. se laiva-asiakasjuttu oli aivan mahtava. Eihän se mitään haittaa, jos jotain lisää, mutta ihan tällaisena tämä on ollut kyllä ihan paras!

 28. 30

  Anonyymi sanoo

  Niin ihanalta ihmiseltä kuin vaikutatkin, mua ei kiinnostaisi syventyä elämääsi ainakaan tämän blogin merkeissä. Pidän tästä juuri tällaisena 🙂

  Olisi kyllä hauskaa jos jaksaisit vielä tehdä kuukausittain yhteenvedon loppuun käytetyistä ja ostetuista/saamistasi tuotteista.

 29. 31

  Anonyymi sanoo

  Aivan ihania kuvia nuo!:) Luen tosi mieluusti toisinaan noita henkilökohtaisempia postauksia mutta pääasiassa seuraan kyllä kosmetiikan takia. Henk.kohtaisuudet on ihana lisämauste silloin tällöin- eivät tässä blogissa ehkä jokapäiväisesti kuitenkaan. Tähän mennessä tuntuu että niillä "syvemmillä" postauksilla on aina kuitenkin ollut joku kiva juju tai pointti, jos ymmärrät mitä tarkoitan. Ei vain sellaisia että "näin söin tänään ja oli mukava päivä". Heh =)

 30. 32

  Anonyymi sanoo

  Samalla linjalla menen kuin monet aiemmatkin eli todella todella pidän blogistasi näin jo! Tarkat selostukset tuotteista ovat olleet hyviä ja monia tuotteita olen itsekin ostanut kehujesi jälkeen, joten kiitos! Mielestäni mukavia postauksia ovat olleet myös työsi laivalla, joten niistä olisi kiva lukea jatkossakin. Kuvat sinusta ja arjestasi ovat olleet mukava lisä 🙂

 31. 33

  Anonyymi sanoo

  Eikös sulla ole aika iso kävijämäärä kuitenkin?

  =tarkoittaa sitä että olet saavuttanut oman lukijakuntasi joita kiinnostaa kosmetiikka tuotteet ja arvostelut/vertailut.

  Käsittämättömiä tuollaiset jotka haluaa laittaa kaikki samaan muottiin. Maailmassa on varmasti miljardi blogia joten kyllä kaikille löytyy omat kiinnostuksen kohteitaan vastaavat!

  LOL!

  -Lyyli

 32. 34

  sanoo

  Kirjoitat mitä tahansa, nii mä diggaan ja luen pelkästään jo kirjoitustyylin perusteella. Mua on helppo miellyttää :D:D

 33. 35

  Anonyymi sanoo

  Oon ihan addiktoitunu tähän blogiin, juuri tällaisena kuin se nyt on! Sulla on mahtava kirjoitustyyli ja postaukset ovat opettavaisia. Kiitos kaikesta, jatka samaan malliin (:

 34. 36

  sanoo

  Musta tuntuu että suunnilleen viimeisen vuoden aikana sun blogi on muuttunut itselleni paljon vähemmän kiinnostavaksi. Osittain se voi johtua siitä, että blogin alkuperäinen idea (tuotteiden vähentäminen) on kadonnut oikeestaan täysin, sitä oli tosi kiinnostavaa seurata. Nyt olet lähinnä joka postauksessa kehunut jotain tuotetta (mikä on herättänyt itsessäni epäilyksen kirjoitatko edes rehellisesti) tai vilautellut kuvia uusista tuotekasoista. Lisäksi jostain syystä sun kirjoitustyylikään ei enää miellytä, tuntuu jotenkin todella pinnalliselta, siis verrattuna aiempaan. Osittain tää tunne varmasti johtuu siitäkin, että olen itse muuttunut paljon vähemmän materialistiseksi, mutta luulen että blogikin on muuttunut enemmän tai vähemmän.

  Joka tapauksessa mikäli jaksan tätä tulevaisuudessa vielä lukea, niin toivoisin vaikka laivapostauksia, luonnonkosmetiikkaa ja niitä loppuneita tuotteita, jos niitä nyt edes voi tuollaisella arsenaalilla ikinä loppua… Suurin osa lukijoista näyttää olevan kuitenkin tyytyväisiä.

 35. 37

  Anonyymi sanoo

  Hei, olen seurannut blogiasi toista vuotta juuri sen takia, että se on selkeästi rajattu ja informatiivinen. Näitä lifestyle blogeja/muotiblogeja on maailma täynnä, mutta tämä sinun erottuu joukosta. Älä lähde turhaan tekemään blogista sillisalaattia, se on tälläisenaan erittäin mielenkiintoinen ja palveleva. Henk.koht minua ei kiinnosta mitä sinulla on tänään ollut päällä tai millaista soppaa olet keittänyt, vaan tuotetestaukset ja suositukset, niillä blogisi erottuu massasta; asiantuntijuudella.

 36. 38

  sanoo

  Emmä oikeen tiiä, tartteeko tollasia kommentteja ottaa niin vakavasti. Ei sillä, jäisin itsekin miettimään asiaa toki… Mutta täähän on ihan selkeesti kosmetiikkablogi, onhan monella muullakin blogilla selvä teema, ei aina tarvitse esitellä elämäänsä. Kukin lukee niitä, mitkä kiinnostaa.

  Ja oothan sää täällä kertoillu tuosta laivatyöstä esimerkiksi jonkin verran. Se kyllä kiinnostais enemmänkin 🙂

 37. 39

  Anonyymi sanoo

  Miksi lähteä muuttamaan hyvää? Kerrot kosmetiikasta laidasta laitaan. Asiantuntevasti ja rehellisesti.

 38. 40

  sanoo

  Tämä blogi on näin just parasta! Kosmetiikka hömppää pääasiassa ja joskus jotain muuta pientä. Mikään muu blogi ei piristä päivää niinku tämä sun blogi 🙂

 39. 41

  sanoo

  Ensinäkin, sun blogi on aivan paras! 🙂 Olen lukenut varmaan kaikki sun postaukset ja saanu ihan sairaasti hyviä vinkkejä ja tärkeitä varoituksia. Mikään blogi ei ole koskaan "kiinnostanut" mua näin paljoa ja mä tykkään sun tavasta kirjoittaa asioita.

  Tykkään siitä, että blogi rajautuu aiheeseensa; kyse on kosmetiikasta. Jos kumminkin aiot lisäillä lifestyleä (mikä olisi tietysti ihan mukavaa) olisi mun mielestä kiva jos lisäisit sitä vaikka postauksen loppuu siten, että pääpointti olisi kosmetiikassa.

  Kiitos kauheesti, että jaksat jakaa kaikkia sun kokemuksia meille, keitä et edes tunne. Se kertoo sun ystävällisyydestä ja kiltteydestä! 🙂

 40. 42

  Agatha sanoo

  Itse luen tätä blogia lähinnä vain tuotejuttujen takia, saan niistä vinkkejä mitä tuotteitä mahdollisesti hankin tulevaisuudessa tai vastaavasti mitä ei kannata itselle ostaa. Sen sijaan musta on paljon kivempaa, että tylsät listat loppuneista tai uusista tuotteista on nyt kesätauolla, tuotteita on minun mielestä parempi arvostella sen mukaan mikä milloinkin on ajankohtaista kuin sen mukaan mikä on loppunut.

  Joten ei, en kaipaa lisää "taustatietoa", jos se ei liity mitenkään kosmetiikkaan, tämän hetkinen linja on hyvä. Ja valitan vielä siitä, että kehotat esittelytekstissä kysymään tuotevinkkejä blogin puolella, mutta et silti ehdi vastata niihin. Ehkä voisit tehdä "Q&A postauksen", johon lukijat saisivat esittää kysymyksiä ja sinä vastaisit?

 41. 43

  sanoo

  Blogi on täydellinen näin. Olen joka postauksen alusta asti lukenut eikä tätä blogia tarvitse muuttaa suuntaan eikä toiseen. Piste 🙂

 42. 44

  sanoo

  Noita lifestyle-bloge löytyy vaikka millä mitalla, ja ollaanhan me saatu kurkkaus sun kotiinkin ja vähän matkoihin tuotteiden ympärillä! Mä olen ainakin ollut toooodella tyytyväinen tähän tuoteblogiisi, josta olen saanut itse paljon apua purkkiviidakossa tarpoessani! Mutta vaikka muuttaisit blogiasi, niin tulen silti lukemaan.

 43. 45

  -m- sanoo

  Löysin blogisi vasta aivan vähän aikaa sitten. Tulin ja jäin nimenomaan kosmetiikan takia. Pidän tästä juuri tällaisena.

  "Riipinraapin-blogeja on vaikka millä mitalla, ei jokaisesta blogista ole mikään pakko tehdä sellaista"

  JUURI NOIN!

 44. 46

  Sini sanoo

  Hei sun blogi saa tietenkin näyttää juuri sulta! 🙂 Aloitin itsekin blogisi seuraamisen vasta 3kk sitten Karkkipäivä-blogin seurauksena. 🙂 Sen sijaan, että lähtisit kokonaan muuttamaan blogisi tyyliä tai jos kehittäminen tiettyyn suuntaan tuntuu liian vaivalloiselta tms. niin voisit vaikka pyytää lukijoilta toivepostaus-ideoita. 😛 Niitä voisit sitten toteutella vaikkapa joka toinen kuukausi (ottaen huomioon työrytmisi :P) ja kirjoittaa esimerkiksi yhden toivepostauksen päivässä. Okei, tämä kuulosti nyt todella sekavalta! 😛 Itse pitäisin ainakin enemmän toivepostaus-viikoista 🙂 joten pyydänkin sinua kirjoittamaan … tämä on oikeastaan aika vaikeaa, koska olet jo kirjoittanut niin monista jutuista… siitä, mikä sai sinut juuri sinä päivänä onnelliseksi! 🙂 Jepulis! Paljon haleja ja pusuja, rakastan blogiasi! (ei silleen creepy-tavalla)

 45. 47

  Susanna sanoo

  Mä lukisin mielelläni otteita sun elämästä ja sen kohokohdista aina silloin tällöin 🙂 Musta oli mielenkiintoista esimerkiksi kurkistaa sun kotiin ja kuulla niistä sun mielenkiinnon kohteista, jotka ei kosmetiikkaan liity.

 46. 48

  sanoo

  Heh, mä olen lukenut sun blogia aika kauan vähän vaihtelevalla innostuksella, mutta en koskaan ole edes miettinyt, että hmm, miksei se kerro omasta elämästään…

  Kaikkein hulluinta tässä on se, että mä en edes käytä kosmetiikkaa enempää kuin mitä menee suihkusaippuaa ja ripsiväriä 😀 Silti olen aina tykännyt jutuistasi, ja haaveillut kosmetiikkajuttuja.

  Mutta joo asiaan… Pidä blogi vaan tällaisena, tai tee hyvin pieniä muutoksia. Mielellään ei mitään turhia postauksia tästäkään eteenpäin! 🙂

 47. 49

  sanoo

  Rakastan tätä blogia tällaisenaan ja etenkin tukkani on 100 kertaa paremmassa kunnossa kun se on aikoihin ollut kiitos täältä ongittujen vinkkien. Sinällään pidän tyylistä tällaisena ja luen jatkossakin vaikka blogin linjalle ei mitään tehtäisi.

  Kuitenkin… minä olen utelias ihminen, joten voithan vaikka esmes kerran kuussa laittaa jostain ihan muusta aiheesta kun kosmetiikasta tänne. Enemmän sanoisin, että miltä susta itsestä tuntuu. Minä luen tällaisenakin ja luen jatkossakin. Jos välillä esim. näen yhtä hellyyttäviä kuvia kuin nämä tässä olevat, niin en valita ollenkaan.

  Joten jatka vaan meidän normaalien ihmisten päivän pelastamista hyvien tuotteiden esittelemisellä niin meidänkin ihomme/kasvomme/hiuksemme voivat paremmin <3

 48. 50

  sanoo

  Hei, tämä on ehkä paras suomalainen kosmetiikkablogi, anna sen olla sellainen. Tuon lainaamasi kommentin jättäisin sataprosenttisesti omaan arvoonsa, vähän sama jos kyseinen tyyppi tulisi minun hamstereista kertovaan blogiin mähisemään, että pitäs olla enemmän kuvia omistajista ja niiden vaatteista. Eihän sellaisella olisi mitään tekemistä blogin varsinaisen sisällön kanssa. Minä pidän juuri sellaisista blogeista, joissa on sisältö rajattu suht tarkkaan, ettei samasta blogista löydy juttua koirista, puutarhasta, omista kuulumisista, vaatteista, meikeistä ja kirja-arvosteluista. Sekahedelmäsalaatti voi toimia lautasella, muttei blogimaailmassa. Se, että JOSKUS on juttua vähän jostain muustakin (onhan sinullakin ollut juttua työpaikasta ja joskus jotain vaate- ja koruaiheisia postauksia), ei haittaa, mutta jos siitä tulee blogin yleinen linja, niin ei kiitos.

 49. 51

  Anonyymi sanoo

  Minä arvostan sitä, että niitä käyttökokemuksia ja arvioita kirjoittaa alalla työskentelevä, asiaan perehtyvnyt ammattilainen. Olen lukenut ihan jokaisen postauksesi, ja nauttinut suuresti kun olet raottanut ovea myös omaan elämääsi -antaahan se kivaa taustaa- mutta ensisijaisesti tykkään lukea niistä purnukoistasi ja ihailla täsmällistä ihonhoitoasi 🙂

  Erityisenä suosikkina olen myös tykännyt postauksista, joissa kerrot työstäsi (mitä kosmetiikkamyyjä ajattelee, miten tuotteita myydään, mitä myyjä tekee työpäivänsä aikana, työstä laivalla), sillä se on niin kovin erilaista kuin oma työni. Mikäli sinulla tulee ajatuksia/ideaa tällaisista jutuista, ainakin minä lukisin niitä innoissani :)!

  Toinen suosikkiaiheeni on ne jutut, joissa edullinen tai jopa "halpis-"tuote paljastuu erinomaiseksi. Myös vanulappuvertailu oli valaiseva.

  Olen täysin eri mieltä tuon kommentoijan kanssa ja minusta on kunnioitettavaa, että olet pitänyt tiettyjä rajoja. Ehkä nykyään, kun useimmat kirjoittavat kaikesta elämänsä sisällöstä, sitä oletetaan niiltäkin, jotka eivät niin tee. Toivon pääpainon pysyvän siis entisellään, mutta en minä ole koskaan kyllä pahastunut henkilökohtaisemmista postauksistakaan, kaikki olen ilolla lukenut 🙂

 50. 52

  Anonyymi sanoo

  kyllä sun blogisi on hyvä ihan just tällaisena, mä en lähtis muuttamaan mitään (: tietysti välillä on hauskaa lukea ja nähdä kuvia ihan tavallisesta arjestasi, mutta eiköhän me kaikki lukijat olla täällä sen kosmetiikkahömpän perässä 😀 lifestyleblogit sitten erikseen!

 51. 53

  sanoo

  Minä pidän blogistasi juuri tällaisena. Tässä on just sellaista asiaa kuin pitääkin. Jos täällä olisi välillä kuvia "päivän aterioista" yms täytettä, harmittaisi vaan ja joutuisin loikkimaan niiden yli siihen _olennaiseen_ eli kuviin purkeista ja purnukoista 😉

 52. 54

  Anonyymi sanoo

  Hei! Olen samaa mieltä monen aiemman kommetoijan kanssa. Pidä vain nykyinen linjasi.

  En juurikaan lue naistenlehtiä, joten en saa tietoa kosmetiikka-asioista oikeastaan muualta kuin netistä. Luotan kirjoituksiisi ja olen tehnyt pari hankintaakin blogisi perusteella, joten ilman muuta toivon, että jatkat tuotteiden esittelyä.

  Päivän asuja ja muuta henkilökohtaista elämän kuvausta on netti pullollaan, mutta tämän blogin kaltaista en ole toista löytänyt. Olen tykännyt myös työstäsi kertovista postauksista, mutta nehän liittyvät myös kosmetiikkaan, tavallaan ainakin.

  t. Minttu

 53. 55

  Anonyymi sanoo

  Lukematta kenenkään muun kommentteja pyydään seuraavaa: Älä tee blogistasi "Virve nukkuu, Virve herää, Virve pukeutuu, Virve poseeraa" -tyylistä teinipläjäystä. Seuraan muutamia blogeja ja kirjoittajasta kiinnostaa vähän tausta (kosmetiikkablogeissa esim. miksi joku on niin innostunut kosmetiikasta, mistä hankkii tietonsa yms.). Olen seurannut blogiasi alusta asti ja pienet tiedot taustastasi ovat olleet hauskoja, positiivisia ja rentoja. Ehkä siksikin koukutuin blogiisi, kun kirjoittaessasi anonyymina, bongasin aamumeikkaus bussissa -jutusta TKL:n aikataulukopion 😀

  Yksi iiiso pyyntö: Kun kirjoitat tuotearvioita, selkeästi ilmoita jos tuote saatu arvioon. Mainostekstejä kun voi lukea ihan lehdestäkin 😉

 54. 56

  Anonyymi sanoo

  Pidä samanlaisena! Aina tietää että jotain mielenkiintoista on tiedossa kun olet tehnyt postauksen ja se johtuu siitä että siellä on asiaa. Itse luen tätä sen takia että kosmetiikka kiinnostaa ja juttusi ovat niin hyviä. Olet luotettava arvioija, kosmetiikkahulluutesi on ihanaa seurattavaa ja kirjoitat oikeasti hyvin. Älä muuta jos ei itsestä siltä tunnu. Kaikkein parasta blogissasi on ollut mielestäni alkuajat kun olit niin innoissasi tuotteiden vähentämisestä ja sitten esittelit välillä varastojen tilannetta jne. Nykyään tästä puuttuu sellainen fiilis, ehkä joku tavoite vähentämisen suhteen voisi piristää? 😉 Mutta blogisi on ihan nykyiselläänkin mahtava!

 55. 58

  Anonyymi sanoo

  Blogisi on loistava juuri sellaisena kuin se on. Blogisi myötä olen innostunut lueskelemaan myös muita; mm. urheiluun, muotiin ja kauneuteen liittyviä blogeja. Sinun blogisi on kuitenkin ainoa, jota seuraan päivittäin. Eli olen täysin koukussa : ). On todella mukava lukea blogia, joka on humoristisesti ja hyvin kirjoitettu; erittäin sujuvaa tekstiä! Lisäksi blogistasi saa arvokasta tietoa. Olen tehnyt useita hankintoja blogisi perusteella. Jatka samaan tyyliin. Mukavaa kesää!

 56. 59

  sanoo

  Mä olen hyvin samoilla linjoilla muiden kommentoijien kanssa: sun blogisi on hyvä juuri tällaisenaan. Tärkeintä siinä ovat tuotejutut, mutta kaikki nuo kivat välipalat kärpäsen talutushihnasta hassuihin asiakkaisiin ovat kivaa vaihtelua. Mutta suhde on näin varsin sopiva. Mä olen utelias paskiainen, ja mua aina kiinnostaa bloggaajien elämä, mutta kyllä mä tätä sun loistavaa blogia nimenomaan hyvien tuotejuttujen takia luen.

  Ja kirjoitat muuten mukavan jouhevaa ja letkeää tekstiä. Sitä on ilo lukea.

 57. 60

  Anonyymi sanoo

  En ole ikinä kommentoinut yhtäkään postaustasi, (vaikka olenkin lukenut ne lähes kaikki) mutta tämä oli sen verran tärkeä aihe, että nyt minullekin iski tarve saada ääneni kuuluviin. Eli älä muuta linjaasi! Blogisi on huippu näin, minua eivät kiinnosta ihmisten "päivän asut" ja yleiset lätinät, olen kiinnostunut kosmetiikasta ja blogisi on ainoa suomenkielinen, täysin tuotteisiin keskittynyt blogi.
  Toisaalta, _välillä_ on mukava lukea myös hyvän ja mielenkiintoisen kirjoittajan muita kuulumisia. 🙂 Myös minä tykkäsin valtavasti siitä, kun kerroit työstäsi laivalla.

  T: Hiljainen Lukija

 58. 61

  Anonyymi sanoo

  Eieieieii. Älä muuta mitään. Paljoakaan.N

  -No muutama kuva enemmän itsestäsi (tai EH:sta…) olisi kiva.

  -Enemmän tarinaa mielenkiintoisesta työstäsi

  -Meneekö kaikki vapaa-aikasi kosmetiikan parissa, vai harrastatko jotaon? Kerro harrastuksistasi =)

  Heini

 59. 62

  Anonyymi sanoo

  Kommentoija rassu on tainnut luulla tätä lifestyleblogiksi. Ei ihme, että piti tylsänä, ei minuakaan kieltämättä kiinnostaisi lukea lifestyleblogia jossa esim. esitellään uutta suihkumyssyä tai vertaillaan eri merkkisiä vanulappuja.
  Kosmetiikkablogina tämä taas on kaikkea muuta kuin tylsä tai huono 😀
  Minun mielestä olisi parempi jos jatkaisit vanhaan malliin etkä alkaisi lisäämään lifestyle postauksia. Mulla tuli ainakin tuosta sinun ideasta fiilis että alkaisit lisäämään niitä vain tuon yhden kommentin takia. Mutta tee mitä haluat, joka tapauksessa aion lukea blogiasi 🙂 -heli

 60. 63

  sanoo

  Olen pitänyt blogistasi tällaisenaan. Tärkeintä ei ole se, että laajennat blogia esim. lifestyleblogien suuntaan, vaan että kirjoitat omalla persoonallisella tyylilläsi, kuten tähänkin asti. Minuakaan ei monien muiden tavoin kiinnosta bloggaajan elämä sinänsä, mutta blogin kirjoittajalla pitää ehdottomasti olla persoona, joka näkyy teksteissä! Sinulla on herttainen ja nokkela tapa kirjoittaa, siitä pidän erityisesti.

 61. 64

  sanoo

  blogisi on aivan ihana! 🙂 kiinnostuin tämän lukemisesta juuri siksi (vaikken itse meikkaa/laita itseäni pahemmin, vaikka ehkä haaveissa on), että se on erilainen, eikä samanlainen ruoka-vaatetus-ystävät-blogi.
  mutta, luen myös todella mielenkiinnolla myös niitä postauksiasi, jotka 'poikkeavat' blogin aiheesta. eikös se ole mukava kirjoittaa välillä hieman jotain erilaista, esitellä hieman itseään ja elämäänsä, jos siltä tuntuu? koska yksi 'poikkeava' postaushan ei tuhoa koko blogin ideaa – päinvastoin, minusta se vain vahvistaa sitä!
  blogisihan on sinun ja vaikket sitä itsellesi kirjoita, vaan ns. meille, saat silti päättää mitä kirjoitat, miten kirjoitat jne. ihanaa on välillä nähdä jokin välähdys elämästäsi, koska se ei todellakaan muuta blogin luonnetta radikaalisti 🙂

  jatka vain niin, kuin itse koet parhaaksesi!

  toivottavasti en nyt kirjoittanut tuhannetta kertaa samaa, mitä muutkin, koska en kaikkia kommentteja lukenut läpi… 😀

 62. 65

  Anonyymi sanoo

  Tämä on ensimmäinen kommenttini blogiisi, vaikka olen lukenut varmaan kaikki postaukset..

  Nyt tuntuu kuitenkin tärkeältä kommentoida tähän, että rakastan blogiasi sellaisenaan kuin se on. Hauska kirjoitustyylisi varmasti piristää minun lisäksi todella monia muitakin!

  -Joanna

 63. 66

  Roosa sanoo

  Olet näköjään saanut jo aika paljon palautetta mutta en jaksa niitä lukea vaikka siellä olisi samaa kuin minulla joten runoilen tähän nyt oman mielipiteeni.

  Ensinnäkin, en ole ollut lukijasi vielä hirvittävän kauaa. Ensin innostuin vain tuotteista koska ne minua todella kiinnostivat, mutta samalla tutustuin hiljalleen sinun persoonaasi. Jos olisin lukenut blogiasi alusta alkaen, olisin saattanut hieman tympääntyä, tai ainakin nyt en jaksa kamalasti lukea niitä ihan vanhimpia. Nyt juuri kun olen tutustunut blogiisi paremmin, olet alkanut kertomaan enemmän omasta elämästäsikin, mielestäni ihan sopivasti, esimerkiksi lomamatkasi jutut olivat ihania. Ja suoraan sanottuna vihaan ja en ymmärrä mitä ideaa sellaisia blogeja on lukea missä on vaan tein sitä ja tätä tänään ja blablablaa ei kiinnosta jonkun tuntemattoman elämä, voin sillä aikaa elää omaa elämääni. Mutta nimenomaan, he kirjoittavat blogia ehkä itselleen, tai ainakin väittävät niin. SINÄ kirjoitat blogia aidosti MEILLE (no varmasti vähäsen itsellesikin tietenkin), ja se on aivan riemastuittavaa! Älä siis ala liikaa paasaamaan jokaisesta päivistäsi, mutta jonkin verran kuitenkin. Tämä on kosmetiikkablogi ja sinun elämäsi pyörii vahvasti kosmetiikan ympärillä joten mikäs siinä. Pidän siis paljon, jatka samaan malliin ja onnea jatkoon! 🙂

 64. 67

  Helinä sanoo

  Tämä on ainoa blogi, jota seuraan niin, että luen jokaisen postauksen. Enkä edes käytä kuin varmaan muutamaa prosenttia esittelemistäsi tuotteista (sillä käytän luonnonkosmetiikkaa). En osaa edes sanoa, miksi silti tykkään blogistasi niin paljon JUURI sellaisena kuin se on… luultavasti siksi, että se poikkeaa muista selkeälinjaisuudellaan. Olen todella kiinnostunut kosmetiikkateollisuudesta kokonaisuutena, sen mainonnasta ja INCI-asioista. Minusta on mahtavaa lukea hauskaa, hyvinkirjoitettua tekstiä, josta OPIN kaikenlaista.

  Lisäksi mielestäni jutuissasi on bloginpidon varrella tullut esiin ihan sopivasti omaa persoonaasi ja elämääsi siellä täällä, kunhan vain lukee jutut kunnolla! Kuviakin on näkynyt. Minusta on ihan ookoo, että kerrot lomamatkastasi, uudesta asunnostasi tai työskentelystäsi laivalla jne., mutta minusta lukijoiden ei ole tarpeen tietää jokaisesta baari-illasta tai leffassakäynnistä. Niistä voi lukea muista blogeista, jos sen tyyppinen "tirkistely" kiinnostaa. Jatka samalla konseptilla; eivätköhän kävijämäärät puhu puolestaan. =)

 65. 68

  Omenahillo sanoo

  Minä luen blogiasi vain ja ainoastaan tuote-esittelyiden takia. Ja monta hyvää kosmetiikkatököttiä olen tätä kautta löytänytkin. Itse en pidä lainkaan lifestyle-blogeista, en ole lainkaan kiinnostunut muodista enkä tuntemattomien ihmisten elämästä.

  Nykyisellään tämä on yksi suosikkiblogeistani, tietenkään joka ikinen juttu ei minua kiinnosta, mutta ne on helppo jättää lukematta. Eihän minkään blogin lukeminen ole kansalaisvelvollisuus. 😉

 66. 69

  Helinä sanoo

  Ja niin jos niitä toiveita kysyttiin, niin toki toivoisin enemmän juttuja luonnonkosmetiikasta (vaikka tiedän, ettet työsi puolesta pelkäksi luonnonkosmetiikan käyttäjäksi voisikaan ruveta).

  Lisäksi viime kuukaisina kommenteihin vastailu on jäänyt huomattavasti vähemmälle (varmasti kiireen takia). Se oli ihan ymmärrettävää elämäsi kokiessa suuria mullistuksia ja myös nykyisen työtahtisi takia, mutta kun postausten määrä on taas palannut entiselleen, odotin ehkä kommenteihin vastailunkin kokevan comebackin… Minusta oli tosi mukavaa, kun vastailit aina kommentteihin, sillä niistä oppi vielä lisää itsekin! =) Itse en ole jäänyt mitään vastauksia vaille, mutta tuntuu, että moni edelleen kyselee neuvoja, joihin eivät saa vastausta ja se saattaa olla turhauttavaa. Tietysti osa kyselyistä on sellaisia, että niihin saisi helposti itsekin vastauksen lukemalla postauksesi tarkemmin tai googlaamalla (missä myydään jotain tuotemerkkiä tms.), mutta joillain kysyjillä on huolia esim. ihonhoidon kanssa. Eihän siinä mitään, jos et enää jaksa näihin perehtyä, sillä se on takuulla aikaavievää, mutta ehkä siitä olisi sitten hyvä antaa selkeä uusi linjaus, etteivät lukijat turhaan kysele ja jää odottelemaan vastausta. =)

  Mutta muita muutoksia en kaipaile! Vallitseva tasapaino tuote-esittelyjen ja pohdiskelevien juttujen välillä on juuri passeli! (Kannattaa myös harkita tarkkaan, miten paljon haluaa ylipäänsä itsestään ja vapaa-ajastaan paljastaa, ettei siitä myöhemmin tule rasite bloginpidolle. Minusta olet siinä suhteessa onnistunut hyvin.)

 67. 70

  Anonyymi sanoo

  Kuten miljoona muutakin vastaajaa, mäkin tulen tänne nimenomaan lukeakseni kosmetiikkablogia. Lifestyleblogit eivät ole mun juttu, eivätkä oikein kosmetiikkajuttuja satunnaisesti sekoittelevatkaan. Mutta tuotearvioinneista, pienistä havainnoista liittyen koko kosmetiikkamaailmaan ja ylipäätään sellaisten tuotteiden esille tuomisesta, joita en itse muuten huomaisi, en saa tarpeekseni.

  Mitä taas blogaajan persoonan esilletuomiseen tulee, niin sillä on merkitystä, mutta ei kuvina tai yksittäisinä faktoina. Persoona tulee esille rivien välistä, kirjoitustyylistä ja yksityiskohdista. Ne ovat myös se syy, jonka takia blogia jaksaa lukea, ei siihen enää muuta lisäinformaatiota tarvitse, ellei kirjoittaja jostain syystä sitä halua antaa.

 68. 71

  Anonyymi sanoo

  Olen ehdottomasti samalla linjalla valtaosan kanssa. Älä muuta blogiasi, se on täydellinen juuri nyt ja oikea kohderyhmä on sen selvästi löytänyt. Postaukset ja kuvat itsestäsi sillointällöin ovat mukavaa vaihtelua, mutta jos niitä alkaa olla paljon nykyistä enemmän menee tämän blogin aivan helmi idea vähän puille.
  Lisäksi uskon että nämä "lifestyle" blogit saavat paljon enemmän asiatonta kommenttia niskaansa vaikka eivät tietenkään sitä ansaitsisi hekään.

  Eräitä laulunsanoja vielä lainaten: "Hei älä koskaan ikinä muutu, pysy aina tuollaisena kuin nyt oot!" 🙂

 69. 72

  Anonyymi sanoo

  Olipa tyly älyhoi-kommentti, nevermind her bollocks. Mutta, omia kommentejani kuitenkin. Tykkään blogistasi valtavasti ja pidän juuri siitä, ettei tämä tosiaan ole sellainen söinpä-mansikkamuro-mysliä-ja-kohta-ikeaan-ja-oih-kun-gnarls-barkley-kuulostaa-ihkulta-korvissani-viilettäessäni-i-podeineni-pitkin-poikin-vakio-lenkkipolkujani-uusissa-ginatricot-spandexeissani.
  Huomaan kuitenkin tykkääväni kaikista eniten juuri niistä kosmetiikkajutuista, joissa itse "näyt" enemmän. Esim videopostaukset, siitä miten säilytät kosmetiikkaasi, monen muunkin mainitsemat laivakosmistyöpostaukset jne. Jos jotain erityistä siis toivoisin, niin tämäntyyppisiä juttuja lisää ja jos jotain juttua irtoaisi luonnonkosmetiikasta niin se on aina plussaa. Lushia myös lisää! 😀 Shaippuoita!!
  p.s. Pidän kirjoitustyylistäsi, nasevan näpsäkkää. Kiitos ja kaunista kesää! t.Badbomben

 70. 73

  Anonyymi sanoo

  Haluan sanoa, että tee kuten itsestäsi parhaaksi tuntuu.

  Mielestäni ei kuitenkaan ole aihetta minkään sortin muutoksiin. Olet fiksu tyttö, joka on pitänyt yksityiselämänsä koukerot riittävän kaukana blogista.

  On kivaa, että välillä "kevennyksenä" kirjoittelet ihan aiheen vierestä ja esim. annat muihin aiheisiin liittyviä vinkkejä ja laitat kuvia muistakin kuin kosmetiikkatuotteista, mutta mielestäni blogiasi on mukava lukea juuri siksi, että kirjoitat persoonallisesti, muttet tuo itseäsi esille liikaa, et pönkitä tällä egoasi, puhumattakaan siitä, että blogin pääpointti olisi itsensä esittelyssä ("tänään näytin näin hyvältä" ja siihen päälle jotain 100 kuvaa ko. henkilöstä).

  Joskus luin useitakin muoti-/lifestyleblogeja aktiivisesti, mutta totesin niiden vain ärsyttävän, koska 99% niistä tuntuu olevan kirjottajan itsetunnonkohennusprojekteja, kehujen kerjäämistä ja niiden yli-itsevarmojen bloggaajien kohdalla puhdasta egoistista itsensä esittelyä.

  Veikkaan, että persoonallinen, rehellinen ja vilpitön tyylisi on yksi syy tämän blogin suureen suosioon. Tsemppiä siis tästäkin eteenpäin :).

 71. 74

  Anonyymi sanoo

  Oon kans samaa mieltä useiden kommentoijien kanssa että pidä blgi vaan tuoteblogina. Itse tykkään lukea kokemuksistasi eri tuotteista. Nimenomaan juuri sitä tulen tänne lukemaan! Mielestäni on myös mukavaa että esittelet myös ihan halpatuotteita etkä vain hintavampia merkkejä. Ohan se joskus kivaa kuulla jotain omastakin elämästäsi (varsinkin kun pidän hyvin paljon persoonastasi, joka on tullut blogissa esille), mutta pääpaino on kyllä kiinnostuksella kosmetiikkaan ja muihin tökötteihin. 🙂

  Terkuin Milla

 72. 75

  Anonyymi sanoo

  Mun mielestä oot tähänkin asti osannut tehdä tästä blogista mielenkiintoisen, osaat varmasti jatkossakin kun teet sellaisia juttuja, mitkä susta hyviltä tuntuu. Blogin pääpaino on ollut tuotteissa, mutta silloin tällöin on vilahdellut jotain muutakin. Se sopii mulle 🙂 Jos jotain voisi toivoa, kommentteihin vastaaminen sulta on syystä tai toisesta viime aikoina jäänyt vähemmälle.

 73. 76

  Anonyymi sanoo

  Mulla on kieltämättä ollut vähän ikävä enemmän henkilökohtaisia postauksiasi, ehkä lähinnä siksi että kirjoitat niin hauskasti! Kosmetiikkaesittelyt saattaa välillä olla vähän "tylsiä" siinä mielessä 🙂 Ja voi että miten iiihana söpö veljentyttö!

 74. 77

  sanoo

  Sun kirjoitustyyli on niin kiva, että voisit kirjoittaa vaikka eturauhasleikkauksista ilman kuvia ja lukisin sitä riemulla.:)

 75. 78

  Anonyymi sanoo

  Tykkäilen sun "anonyymistä" tavasta pitää blogia. Ihan virkistävää vaihtelua ettei bloggaajan naama ole joka ikisessä kuvassa 😀

 76. 79

  Heidi sanoo

  En ole piiitkään aikaan mitään kommentoinut, mutta nyt tuli tarve kertoa omia ajatuksia, vaikka monet ovat jo ihan samansuuntaista kertoneet!

  Olen seurannut blogiasi melkein alusta asti, ja tykkään siitä tälläisenä. Huomaan toki saman kuin tuolla alussa yksi kommentoija, eli että blogi on jotenkin muuttunut, kun vertaa alkuaikaa. Toisaalta, kukapa meistä ei muuttuisi vuosien varrella?

  Luen joitakin lifestyle-blogeja, ihan vaan sen takia, että se on puhdasta aivojen nollausta! 😀 Ostolakko on kuitenkin "erilaista" viihdettä, eli luen sitä lähinnä vain tuotearvioiden takia. Toisaalta tykkään ihan hirveästi myös muista kirjoituksistasi, erityisen mielenkiintoisia on jutut kosmetiikkamyyjän työstä, ja hauskuutta tuo sitten nämä kaikki "Dior-kärpäsen lennätykset" ja "lähes sammuin, mutta meikit oli pestävä!!"-postaukset! 😀 😀

  Totta kai sitä on aina sen verran utelias, että myös henkilökohtainen elämä kiinnostaa, mutta toisaalta "pelkään", että liiallinen paljastelu muuttaa blogia liikaa. Tarkoitan siis, että mitä enemmän henkilökohtaisia asioita kertoo, sitä enemmän on mahdollisuutta saada paskaa kommenttia, mikä ihan automaattisesti vaikuttaa blogikirjoituksiin. Ja missään nimessä ei kiinnosta muutos lifestyle-blogiksi, eli sitä älä edes harkitse! 🙂

 77. 80

  Johanna sanoo

  Älä missään nimessä muuta yhtään mitään, mun mielestä tää sun blogi on ihan täydellinen näin! Mua ei edes pahemmin kiinnosta sun henkilökohtaiset asiat, kunhan kerrot niistä tuotteista 🙂

 78. 81

  Anonyymi sanoo

  Hei!
  Olen seurannut blogiasi tiiviisti. Ja pidän siitä juuri sellaisena kuin se on. En itse jaksa kiinnostua lifestylestä ja muodista, ne blogit jätän lukematta. Minun toiveeni on siis, ettei blogi muutu. Välillä toki voi olla vähän muitakin postauksia, mutta pidä pääpaino kosmetiikassa.
  Kiitos ihanasta blogista!

 79. 82

  Anonyymi sanoo

  Hei Virve,

  mun mielestä sun blogi on todella hyvä tällaisenaan. En muista olenko jo kirjoittanut tästä vai onko mun vain pitänyt mutta en ole saanut aikaiseksi, mutta osa sun blogin vahvuuksia on se, että etusijalla on joku muu kuin bloggari itse.

  Moni lifestyle-blogi on mielestäni muuttunut ihan turhaksi kirjoittajan rääpimiseksi. Jokaiseen postaukseen tulee kymmenittäin outoja kommentteja joihin bloggaaja vastaa vittuillen ja välillä räyhää postauksissaan miten tyhmiä lukijat ovat (en usko että sinä tekisit näin!)

  Oman persoonan pitäminen erossa blogista (vaikka olethan esittäytynyt ja tiedämme mitä teet työksesi ja miltä näytät, mutta se on silti eri asia kuin poseerata joka päivä samoissa asennoissa) pitää blogin jotenkin puhtaampana kaikesta henkilökohtaisesta sonnasta, jota lukijat suoltavat ja jotka tekevät blogin ilmapiiristä jotenkin ahdistavan!

  Sä olet kosmetiikan asiantuntija ja se näkyy joka postauksessa. Blogisi tunnelma on lämmin ja välitön. Tämä on tosi hyvä, olen monta tuotettakin hankkinut suosituksestasi.

 80. 83

  sanoo

  Tää blogi on just hyvä tällasena ku se on! 😀 Tää on ensimmäinen blogi ikinä mitä aloin lukemaan ja ehdottomasti mun lemppari juuri ton kosmetiikan takia. Mielestäni blogisi ei tarvitse mitään lifestylejuttuja, tosin joskus pienenä lisänä on kiva nähdä kuvia myös sinun elämästäsi. Mutta siis kosmetiikan takiahan mä tätä luen ja siitä oon pääasiassa kiinnostunut.

 81. 84

  sanoo

  Blogisi on aivan ihana juuri tälläisenä 🙂 Satunnaisesti tulevat lifestyle-tyyppiset postaukset on kivoja piristyksiä, kun aihepiirissä suunnilleen pysytään (tyyliin päivän kosmetiikat tai tarinoita työstäsi kosmetiikan parissa).

 82. 85

  sanoo

  Lifestyle-blogit eivät kiinnosta. Haluan mieluummin lukea kapeammin, mutta syvemmin johonkin tiettyyn alaan keskittyvää blogia (kuten esimerkiksi tätä).

  Mm. työtäsi laivalla käsittelevät jutut ovat olleet "normaali linjasta" poikkeavia, mutta silti hyvin hauskoja ja mielenkiintoisia, koska ne eivät kuulu omaan jokapäiväiseen elämääni. Haluaisin siis blogin pysyvän ennallaan, kiitos hyvästä blogista! 🙂

 83. 86

  Kirsi sanoo

  Minusta blogisi on hyvä näin ja suomalaisen blogosfäärin ehdottomasti paras laatuaan. Tuota saamaasi haukkukommenttia pidän todella kummallisena. :/

  Jos hieman listaan asioita miksi minä ja perheeni sekä lähisukuni naiset pidämme blogistasi niin paljon:

  1. Se on äärettömän hyödyllinen ja sitä lukemalla säästää sekä rahaa, että itseään huonojen tai sopimattomien tuotteiden ostamiselta.

  2. Sitä lukemalla ei tarvitse enää ostaa naistenlehtiä saadakseen kunnollisia tuotearvioita. Blogisi tuotearviot sitä paitsi hakkaavat lehtien vastaavat 6-0.

  3. Blogisi aihealue on tarpeeksi rajattu. Lukijan ei tarvitse kahlata läpi kymmentä päivän asua ja maisemakuvaa löytääkseen ammattitaidolla ja harrastuneisuudella tarjoamaasi TIETOA.

  4. Sinulla ei ole tarvetta egoilla. Persoonasi on läsnä teksteissä, mikä on mukavaa ja tekee blogistasi helposti lähestyttävän, mutta blogisi ei ole minä-minä-blogi. Minusta on ihan oikeasti mukavaa, ettei sinulla ole tarvetta postata kuvia itsestäsi juuri muuten kuin havainnollistamismielessä. 🙂 En halua tietää kaikkea bloggajan elämästä, enkä missään tapauksessa halua, että bloggaaja kokisi minun lukijana painostavan häntä paljastamaan enemmän.

  5. Blogisi on asiallinen ja luotettava ja silti positiivinen ja viihdyttävä. Ei välttämättä yhtä "mainstreamia" kuin lifestyle-blogit joissa yleensä on jokaiselle jotakin, mutta meille kosmetiikasta kiinnostuneille aivan ykköspaikka. Joku saattaa kauhistella tuotteiden määrää tai rutiinejasi, mutta ihminen on perusluonteeltaan päivittelyyn ja paremmuudentunteeseen koukussa oleva olento, eikä siitä tarvitse välittää. 😛

  6. Kirjoitat hyvää kieltä paitsi kieliopillisesti, myös tyylillisesti ja kuvasi ovat tarkoituksenmukaisia.

  Basically, minä en kaipaa minkäänlaisia muutoksia! Olen hyötynyt ja iloinnut blogistasi niin paljon, ettei minulla ole kertakaikkiaan mitään valittamista. 🙂

 84. 87

  Anonyymi sanoo

  Tää on ikivanha postaus, mutta ajattelin hieman kommentoida tänne. Eikö ihmiset ymmärrä, että blogeja on erilaisia. On muotiblogia, ruokablogia, kosmetiikkaan ja kynsilakkoihin keskittyvää blogia, on pelkkää valokuvausblogia esimerkiksi maisemista jne.. En mä ainakaan viitsisi mennä mihinkään ruokablogiin kirjoittamaan, että kirjoittaisit välillä muodista ja laita tänne itsestäsikin kuvia vaikka blogin tarkoitus olisi ruokakuvissa ja -resepteissä :D.

  Ja miksi kaikkien blogien pitäisi olla lifestyle- tai muotiblogeja, eihän siinä ole mitään järkeä. Jos jonkin blogi ei ole kiinnostava ja on jonkun mielestä tylsä, kannattaa mennä lukemaan niitä muita blogeja jotka kiinnostavat.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *