Päivä 92: Helpotusta stalkkereille

Moni blogia kirjoittava on julkaissut blogissaan kuvia itsestään ja on näin ollen tunnistettavissa koska tahansa ja missä tahansa. Itse en ole tahtonut aiemmin tälle linjalle lähteä, sillä tahdon pitää henkilöllisyyteni salassa ja koska kosmetiikkabloginkaan pitäjä ei näytä aina kovin hehkeältä edes töissään, on kasvottomana anonyyminä pysyttely huomattavasti parempi ja mieluisampi vaihtoehto minulle.

Pohdimme kuitenkin tätä tunnistettavuus asiaa wannabe-insinöörin sekä meillä kyläilleiden wannabe-insinöörin siskon ja tämän miehen kanssa ja puheeksi tuli, että kyllähän minun pienistä kuvanpalasistani saisi ihan hyvin koottua tunnistettavissa olevan henkilön jos vain on tarpeeksi kiinnostunut stalkkaamisestani.

Juu ja kyllähän minä tietysti tiedän, minulla on varmasti ihan mieletön läjä stalkkereita, jotka ovat epätoivoisesti yrittäneet saada koottua itselleen kuvan tästä hömpän hömpästä kosmetiikkaprinsessasta ja koska wannabe-insinöörillä ei vapun (vihdoin!!!) loputtua ollut muutamaan tekemistä, kokosi hän kaikkien stalkkereiden iloksi minusta pienen kuvakollaasin helpottamaan tunnistettavuuttani :

(”Kirjoita nyt edes, että kokosi nopeasti tai vasemmalla kädellä tai jotain muuta, ettei kukaan vaan luule, ettei wannabe-insinööri pystyisi parempaan!”)

Tältä minä siis näytän, joten turha on enää kysellä! (Huomatkaa muuten tässäkin, kuinka paita, huulikiilto ja asusteena käytetty myssy mätsäävät väreiltään. Myös toinen hiha ja kasvoilla käytetty naamio näyttävät menevän hyvin yhteen…very important!)

Eli turha enää pyydellä kuvia minusta, tämän parempaan en ryhdy. Tätäkin hemaisevaa kuvaa on jo joduttu photoshoppaamaan, joten voitte vaan kuvitella, millainen photoshoppaaminen olisi ”oikeassa” kuvassa…

(”Ja tätähän kuvaa editoidessa ei itseasiassa ole käytetty Photoshoppia vaan Paintia. Photoshopilla tehdessä wannabe-insinööri olisi saanut aikaan huomattavasti paremman kuvan… Kirjotatko sä niitä kommentteja sinne ylös?! …pitäis vaan lopettaa sun blogisa lukeminen ja antaa sun kirjotella sinne mitä haluut…”)

On minulla kyllä ihan oikeaakin asiaa tälle päivälle. Tänään nimittäin ihmetellään huulikiiltojen pakkauksia ja niillä huijaamista.

Tässä teille tehtävä: Aseta mielessäsi seuraavat huulikiillot järjestykseen niiden sisältämän huulikiillon määrän perusteella.

Itse ajattelisin, että toinen vasemmalta tai toinen oikealta ovat pienimmät ensimmäisen vasemmalta, kolmannen vasemmalta ja oikeassa reunassa olevan ollessa suurimpia. Kolmas oikealta olisi sitten jossain keskivaiheilla. Eikö voisi hyvinkin mennä näin?

Tässä oikea järjestys:

(Käytin apuna pakkauksiin merkattuja unssi-painoja ja laskin, että gramma ja milli menevät yllättäen huulikiilloissa yksiin, toiset vain merkitsevät sisällön milleinä, toiset grammoina…tämä kyllä yllätti minut, sillä oletin millin huuliiltoa painavan enemmän kuin millin vettä.)

Vasemmalta oikealle:

MACin minikokoinen huulikiilto on vain 2,4 g (0,08 OZ).
Benefitin Her Glossines näyttää todella isolta, mutta tavaraa on itseasiassa vain 3 g (0,10 OZ).
Diorin minikokoiseen Ultra-Glossiin mahtuu tavaraa 5 ml (0,16 OZ), mikä yllätti minut täysin.
L’orealin Glam Shine on melko tyypillinen huuliilto, jossa on tavaraa 6ml (0,20 OZ).
Diorin DiorKissi vetää 8 ml (0,27 OZ).
Maybellinen Shiny-licious puolestaan oli ennakko-odotusteni mukaisesti isoin 14 ml.

Mitkä minut sitten yllättivät eniten? No Benefit pienuudellaan ja Mini Dior vetävyydellään.

Miksi ryhdyin näitä pohtimaan?

Sunnuntaina tajusin, etten ole käyttänyt loppuun sitä toista huuliiltoa, jonka olin laittanut tavoitteekseni saada kulumaan ennen toukokuuta. Näin ollen viime maanantana otin heti käyttööni vain pari kertaa kokeillut Benefitin huulikiillon ja yllätyin kovasti, kun se jo perjantaina näytti tältä:

Alle puolet jäljellä!
Jos olisin käyttänyt kiiltoa ahkerammin (lisännyt yhtä säännöllisesti joka päivä) ja koko loppuviikon ajan, olisi se kulunut loppuun arviolta yhteensä noin kahdeksassa päivässä. Myönnän kyllä olevani tuhlari ja saan kyllä normaalistikin kuusi millisen kiillon loppumaan reilussa kahdessa viikossa töissä käydessäni, sillä tykkään pitää huulet huoliteltuina.

Tekstini pointtina ei kuitenkaan ollut huulikiilloilla läträämiseni vaan ihan vaan hämääväksi tehdyt pakkaukset. Kuvittelet saavasi paljon ja itseasiassa saat paljon vähemmän. Tai sittten hyvässä tapauksessa toisinpäin. Kannattaa siis hieman tarkkailla noita millilitroja meikeissä (ihonhoidossa käytetään aika lailla vakiokokoja).

Toinen hyvä esimerkki tästä ovat mascarat. Keskiverto mascarassa on tavaraa noin 7 ml. Nykyään tosin on opittu, että suuriharjaisiin mascaroihin laitetaan tavaraa enemmän runsaan kuluvuuden vuoksi ja pienempi harjaisiin vähemmän, sillä massaa kuluu näissä mascaroissa vähemmän.

Tässä kuvassa on Diorin minikokoinen Unlimited, jossa on 3 ml massaa.
Sen alla on minikokoinen Diorin Blackout 4ml massalla.
Toiseksi alimpana on keskikokoinen Lumenen Blueberry Curl 7 ml massalla.
Alimpana on Max Factorin möhkäleharjallinen False Lash Effect huikealla 13.1 ml massalla.

Sitten tietokilpailukysymys:
Kaikki varmasti tietävät Max Factorin perus Masterpiece -mascaran? Kuinka paljon olettaisitte niinä olevan tavaraa? Noin 7 ml Lumenen Blueberry Curlin tapaan? Oikea vastaus on 4.5 ml. Eli jos ostatte mielummin Max Factorin Masterpiecea Diorin Diorshown sijaan ihan vaan siksi, että Max Factor on edullisempaa niin miettikääpä uudelleen, sillä 11,5 ml Diorshown ja 4,5 ml Masterpiecen litrahinnat ovat melko samoissa lukemissa…

Tässä teille pohtimista sunnuntain iloksi!

Kommentit
 1. 1

  Moi sanoo

  En tiiä ootko jo jossain välissä esitelly kaikki sun poskipunat, mutta olis kiva nähä ne? 😀

 2. 2

  tuite sanoo

  Ohhoh 😮 Luulin tähän saakka, että Masterpiecessä on saman verran tavaraa kun Blueberryssä ja näin ostin sitä ”euron halvemmalla”, mutta säästöä ei näköjään tullutkaan :D. Käytän siis mascarat lähes aina loppuun.

  Ois muuten kiva kuulla jotain kynsien hoidosta, sillä omat kynnet on älyttämän pehmeät (taittuu helposti) ja katkeilee koko ajan. Kynsilakkakin näyttää rumalta näissä… Pureskelin siis lapsuudessani kynsiä ja sormien nivelien ihoa verille lähes 15 vuotta ja kamalaan kuntoon on menneet. Onkohan mitään tehtävissä?

 3. 3

  Anonyymi sanoo

  Rakastan blogiasi! Ja kiitos sinun lähti tänään ensimmäinen tilaus konadnailsille, innostuin ihan kamalasti kun luin konadista jostain postauksestasi.

 4. 4

  sanoo

  hei olisko sulla jotain hyviä itseruskettava -vinkkejä? mä oon käyttänyt iät ja ajat doven kevyesti päivittävää voidetta mutta vaikka mä kuinka yritän uskotella itselleni että se on hyvää niin ei se ole – se muuttuu läikikkääksi aina ajan kanssa. mut mä oon tosi huono kokeilemaan mitään uusia kun sit ei yhtään tiedä onko naama aamulla ihan oranssi yms.

 5. 5

  sanoo

  Moi! Tää sun blogi on yks mun suosikeista, itsekin kun olen kosmetiikan suurkuluttaja. Ihanaa välillä katsoa kuvia meikeistä yms, eikä aina niitä iänikuisia ’päivän asu’ jne. 🙂
  Toi oli erittäin hyvä huomio, että mascarojen sisältämät massat voi vaihdella paljonkin, koska itse sorrun ostamaan yleensä noita halvempia. En ollu tullu edes ajatelleeksi et niissä on niin paljon eroja. Kiitos tästä(kin) uudesta tiedosta! 🙂

 6. 6

  sanoo

  Wannabe-insinöörille pointsit ja taputukset ja propsit kuvamuokkauksesta sekä ylipäätään blogiin osallistumisesta ja kiinnostuksen osoittamisesta! Aivan mahtavaa! =oD

  Mutta olipas yllätys tuo Masterpiece… Tutustuin siihen vasta syksyllä mutta ihastuin ja olen sen jälkeen ehtinyt kuluttaa jo 3 putkiloa loppuun. Pohdinkin tässä ihan vähän aikaa sitten, että olenko tosiaan alkanut läträämään ripsaria silmiini todellakin niin runsaissa määrin ja enemmän kuin aikaisemmin, mutta tässä taisikin tulla vastaus. Onko tuo Diorshow siis koostumukseltaan ja jäljeltään hyvin verrattavissa Masterpieceen? Tykkään tuosta MP:stä mutta tuntuu vähän hurjalta ostaa joka toinen kuukausia uutta ripsiväriä. (Joo, on mulla muutama muukin ripsari käytössä, mutta vetelen 80% ajasta.)

 7. 7

  sanoo

  Minä olen niin nuuka, että olen näitä grammoja ja millilitroja laskeskellut jo pitkään. SIksi käytänkin arkipuuterina MaxFactoria, jossa on aivan huippu hinta-laatusuhde.

 8. 8

  sanoo

  No kenet tahansa voi varmasti tunnistaa netistä, jos on teknisesti orientoitunut ja energiaa riittää…

  Toisaalta nimellä esiintyminen voisi myös lisätä töitä, eli hyvätkin puolet siinä olisi 🙂

 9. 9

  sanoo

  Moi: Yritän esitellä lähiaikoina. 🙂

  tuite: Katsotaan, jos saisin aiheesta enemmänkin postausta aikaan. 🙂

  anonyymi: Kiva, että innostuit Konadista!

  Katariina: Itse tykkään kasvoilla Lorealin ja Garnierin sprayattavista itseruskettavista, jotka levittyvät aina tasaisesti ilman, että käsillä tarvitsee levitellä.

  Sonja: Kiva antaa ajattelemisen aihetta. 🙂

  Jana: Eivät ole verrattavissa, heitin vain Diorin massansa vuoksi esimerkiksi. Mielestäni Lumenen Blueberry Curl ja Blueberry Volume ovat melko hyvin rinnastettavissa Masterpiecen ja Maxin kanssa.

  Anne: Hyvä, että joku on tiedostanut asian. Puutereiden ja jauhemaisten tuotteiden kanssa vaan ei voi suoraa vertailua tehdä, sillä tuotteen paino ei välttämättä kerro kaikkea. Toiset puuterit ovat todella hienojakoisia ja siksi hienojakoista puuteria voi mennä tiettyyn rasiaan määrällisesti saman verran ei niin hienojakoisen kanssa, mutta paino on hienojakoisemmassa vähemmän. Eli siis sama ilmiö, kun että ämpärillinen tiiltä painaa enemmän kuin ämpärillinen höyheniä, vaikka tilavuudeltaan näitä olisi yhtä paljon.

  Mikko/ Rahasta-blogi: Aika harvalle nimellä esiintymisestä loppujen lopuksi on mitään konkreettista hyötyä, joten itse ainakin pysyttelen mielummin anonyyminä.

 10. 10

  Joshi sanoo

  Ootkos muuten koskaan miettiny mihin ne huulikiillot ja huulipunat huulilta häipyy.. Mahtaa olla massu täynnä kosmetiikkaa kaikilla huulikiillon suurkuluttajilla 😀 Olis ”hauska” tietää kuinka paljon tota meikkiä on kropassa kun kuolee. +kaikki hiuskiinteen jäämät keuhkoissa..
  Mutta mega lämmintä ja aurinkoista kevään jatkoa, näitä postauksia on aina kiva lukea 🙂

 11. 11

  Anonyymi sanoo

  Samaa asiaa kuin tuitella eli olisi kiva kuulla, miten saisi kynsistä vahvemmat. 🙂 Mun kynnet liuskoittuu tosi helposti (varsinkin peukaloiden ja etusormien kynnet), joten apua kaipailisin. Ja mun kohdalla ei ole kyse mistään pureskelusta tms.

 12. 12

  sonja sanoo

  olisi tosi kiva saada postaus jossa opetat tekemään smokey-eye silmämeikin! haluaisin niin kovasti joskus kokeilla sitä kun olen lähdössä bilettämään, mutta en tiedä sitten sopisiko se minulle kun olen niin vaalea:D mutta olisihan se kuitenkin kiva oppia tekemään!

 13. 13

  Anonyymi sanoo

  Tosi hyvä aihe. Myös poskipunien ja puutereiden grammamäärissä on suuria eroja.
  Diorshown kiinnostavuus nousi huomattavasti!
  -Blondi-

 14. 14

  sanoo

  Katselin muuten tänä aamuna ripsariani, ja se on MasterpieceMax ja siinä lukee kyljessä että 7.2ml. Onko tuossa Max-versiossa sitten niin paljon enemmän tavaraa kuin perus Masterpiecessä? Hmm… Mutta jos tuossa Maxissa on 7.2 ml, niin sehän kyllä on verrattavissa tuohon Blueberryyn… jäi vain pohdituttamaan. =o)

 15. 15

  sanoo

  Joshi: Puolet syön, puolet päätyy papereihin ja nenäliinoihin, tiedostettu on. 😉 Voinpahan ainakin sanoa, ettei minussa ole läskiä, ne makkarat ovat vain huuliiltoa…
  Jälleen kerran vain totean, että kuolinsyyni tulee olemaan kosmetiikan yliannostus. 🙂

  Anonyymi: Yritän väkertää asista postausta.

  sonja: Katsellaan… 🙂

  Jana: Mascaroissa, joissa on tarkoituksena tehdä tuuheuttava efekti on myös runsaammin massaa, sillä sitä kuluu enemmän. Maxissa on näin ollen enemmän massaa kuin perus Masterpiecessa.

 16. 16

  Anonyymi sanoo

  Moi!
  Olen harkinnut ostavani Talikan ripsiravinnetta, jonka luvataan tuuheuttavan ja pidentävän ripsiä 28 päivässä. Hinta 19€. Mietinkin, että mitä mieltä olet? huijausta vai mahdollista? minulla on ollut käytössä Gerard`s-merkkinen ripsiravinne, joka on tarkoitettu käytettäväksi kestovärjäysten jälkeen ja ripsiä hoitamaan-ajaako saman asian kuin tuo Talika? Incistä katsoin sen verran, että ainakin molemmat sisältävät Nettle-extract-nimistä ainesosaa…

 17. 17

  Anonyymi sanoo

  Oletko kokeillut itseruskettavista vichyn capital soleil auto bronzantia, hydra-bronzing milk face and body. Sain pari päivää sitten purkin ja nyt on kokeiltu, kasvoihin en uskaltanut vielä laittaa jos tulee laikukas. Olin tyytyväinen tulokseen. En ole moniakaan kokeillut, mutta kaikista tähän mennessä on tullut hieman laikukkaita. Tästä ei ainakaan tällä kertaa tullut. Ja värikin on ok, ei mitenkään oranssi.

  Helena Rubinstein Golden beauty summer legs olis myös kokeiltavana myöhemmin. Onko tietoa siitä? Samoin erilaisia Garniereja, mutta niitä olen joskus kokeillutkin.

 18. 18

  Anonyymi sanoo

  Sinä taisit nyt laskea vähän väärin. 🙂 Oz eli unssi on painon yksikkö. Tilavuusmitta on fl. oz. eli fluid ounce. Toinen painaa vajaat 30 grammaa, toisen tilavuus on vajaat 30 ml. 6 ml on noin 0,20 fl. oz. (ei oz) ja sen paino on täysin tuntematon.

  Rohkenisin myös veikata, että millilitra huulikiiltoa painaa reilusti alle gramman. Tuonhan voisit testata uhraamalla yhden huulikiilloistasi ja mittaamalla aineen painon ja tilavuuden. Samalla saataisiin myös selkoa siitä, onko tuotetta valmistajan lupaama määrä vai mahdollisesti vähän enemmän tai vähemmän…

 19. 19

  sanoo

  Anonyymi: Kiitos, fl. oz olikin minulle tuntematon käsite. Olen edelleen hämmentynyt, sillä tuo Benefit grammoineen ja oz merkintöineen sekoitti pahasti. Muissa tosiaan lukee fl. oz. ja millilitrat, Benefitissä vain grammat ja oz. Vertailin IsaDoran huulikiiltoa, joka on Benefitin kanssa samankokoisen näköisessa pakkauksen sisältöä ja siinä oli 3,4 ml ja fl.oz.
  Eli olettaisin, että grammoina ilmoitetussa voi nyt sitten olla vähän enemmän millejä, mutta ei kovin paljoa, sillä riittoisuus on aika sama kuin milleinä ilmoitetuissa ja siksi oletin menevän yksi yhteen.
  Täytyykin nyt sitten perehtyä asiaan tarkemmin ja tehdä punnituksia, kiitos kommenttisi. 😉

 20. 20

  Anonyymi sanoo

  Moi!
  Mitä mieltä oot ripsiravinteista? esim. tämä talikan mainostama, 28 päivässä ripsiä pidentävä ja tuuhentava 🙂
  Mihin tuote voi perustua?

 21. 21

  sanoo

  Anonyymi: Ripsiravinteilla voi vaikuttaa _katkeileviin_ ripsiin, sillä ne kosteuttavat. Jos ripsiä ei vain kasva runsasta määrää niin millään ulkopuolisella aineella ei voi vaikuttaa niiden kasvuun.

 22. 22

  sanoo

  Itseasiassa luin jokin aika sitten jostain lehdestä ameeerikassa kukoistavasta ripsibisneksestä. Yleisille markkinoille siis tullut jotain ripsiä kasvattavaa tuotetta jota aiemmin ovat käyttäneet vain ripsensä menettäneet syöpäpotilaat.
  😀

 23. 23

  sanoo

  Sanni: Hei, nyt kun sanoit, niin muistelen itsekin kuulleeni tuosta joskus. Muistelisin, että siinä vaan oli vaikka mitä sivuvaikutuksia….? Hitsi, nyt jäi häiritsemään kun en yhtään muista tuosta tuon enempää.
  Mutta juu, toki voi olla yksittäisi ihmeaineita, mutta näillä edullisilla ripsiravinteilla ei ihmeitä tehdä. 🙂

 24. 24

  sanoo

  Oiskohan ollut Kauneus&Terveys -lehdessä minne kirjottelee joku usa:ssa asuva maskeeraja, ei se tietenkään tainnu niistä sivuvaikutuksista mitään mainita 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *