Päivä 85: Ihanaa vai kamalaa?

En nyt ole ihan varma, onko tämä ihanaa vai kamalaa, mutta viimeinen sormieni kynsille kelpuuttamani lakanpoistoaine loppui juuri.

Ihanaa siksi, että nyt saan luvan kanssa ostaa uuden (kokeiluun lähtee Dependin vihreä, ympäristöystävälliseksi tituleerattu lakanpoistoaine…noista myrkyistä ei kyllä kovin helpolla saa ympäristöystävällisiä). Kamalaa siksi, että joudun nyt tosiaankin ostamaan jotain. Ja viimeinen sormieni kynsille kelpuuttamani tuote siksi, että jäljellä on vain puolikas pieni pullollinen Dependin punaista, tekokynsille tarkoitettua lakanpoistoainetta, jota en todellakaan lähde kynsiini laittamaan. Sen INCI on hyvin selkeä: Alcohol Denat ja Ethyl Acetate. Varpaiden kynsiin voin nuo jämät käyttää, mutta kynsille en todellakaan.

Mikä lakanpoistoaine minulta sitten loppui?

Kyseessä oli Lumenen Quick & Chic lakanpoistoaine, joka on asetoniton, mutta sisältää kuitenkin denaturoitua alkoholia (suosikkini IsaDora ei sisällä näitä kumpaakaan, ja Dependin vihreä sisältää alkoholia, mutta aion silti uskaltaa kokeilla sen). Lisäksi tähän on lisätty hoitavia öljyjä, jotka kyllä mielestäni heikentävät huomattavasti käyttömukavuutta. En todellakaan tykkää, että kynteni jäävät lakanpoiston jälkeen tahmaisiksi ja vaikka aina huuhtelenkin ne huolella ennen uutta lakkausta tuntuu silti, että tuota jää vielä kynsiin. En koskaan ostaisi tätä tuotetta.

No mihin nuo viimeiset pisarat tuota kamalaa litkua sitten kuluivat? No edelliset lakkaukset oli pakko saada pois, jotta saatoin lakata kynteni uudelleen näinkin kesäisiksi:

Ihanaa vai kamalaa? Minun tuomioni on kamalan ihanaa! Tämä lakka on niin kamala, että se on itseasiassa jo aivan ihana. Keltainen lakka ei ole yhtään minun tyyliäni, mutta koska tykkään värien käytöstä, on tämä silti jollain kierolla tavalla minun makuuni. Lakkana on siis Lumenen Natural Code 13 Get Color kolmella kerroksella.

Saisinkohan muuten samalla huomenna ostaa itselleni vihdoin uuden lasiviilan? Kerroin kuukausi sitten, kuinka lasiviilani hajosi, mutta en ole edelleenkään ostanut uutta tilalle. Olen kituutellut vanhalla, hajonneen viilan nysällä. Kuvassa vertailun vuoksi Lumenen Blueberry Curl mascara, jotta mitasuhteet tajuaa täysin:

Viila on tosiaankin suurinpiirtein yhtä pitkä, kuin mascaran korkki. Ehkä siis huomenna sorrun luvalliseen tuhlailuun ja ostan sekä uuden lasiviilan että uuden lakanpoistoaineen.

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Kun nyt joudut (ilmeisesti ensimmäistä kertaa koko ostolakon aikana?) ostamaan uuden tuotteen, olisi kiva kuulla, millä perusteella valkkaat mitä ostat 🙂

 2. 3

  sanoo

  Oho, _vähänkö_ makea tuo keltainen lakka! Keltainen ei ole yhtään munkaan väri mutta pieninä annoksina esim. just kynsissä menee.

 3. 4

  sanoo

  Minulta löytyy myös tuo Natural Coden keltainen lakka.. Muuten ihanan värinen, mutta voivoivoi kun erehdyin laittamaan sitä kynsiin ilman aluslakkaa, koska halusin lakan kestävän vain päivän-pari… Kynsissa on edelleen ällöttävän kellertävä väri, vaikka lakkauksesta on aikaa jo toista kuukautta! 🙁

 4. 5

  sanoo

  Pakko kyllä minunkin on todeta, että tuo keltainen lakka on aika mahtava. Itse en osaisi tuollaista väriä kantaa, mikä on harmi, koska todella keväiset/kesäiset kynnet olet itsellesi saanut! 🙂

 5. 7

  Anonyymi sanoo

  Mitä asetoni muuten tekee kynsille? Kuivattaa tai jtn? Mietin vain kun yritän kasvattaa kynsiä ja mulla on joku sellanen kynsilakan tapanen aine jonka pitäis saada kynnet kasvamaan nopeammin. Mut onkohan tulos +-0 kun käytän asetonia sisältävää kynsilakan poistoainetta n. 2-3 krt viikossa?

 6. 8

  Mari sanoo

  Itse katselin aikaisemmin tuota keltaista lakkaa kaupassa, mutta nyt tuon kuvan innoittama ostin sen! Sekä myös oranssia lakkaa 🙂

  Oletko muuten käyttänyt aurinkopuuteria? Olen kyllä kaikki kirjoituksesi lukenut, mutta en muista. Mietin, että onko sinulla hyviä vinkkejä sen käyttöön?

 7. 9

  sanoo

  Anonyymi: Kynsille laitettavalla tuotteella ei voi parantaa kynsien kasvua, sillä kasvu tapahtuu ”sormen sisällä”. Tuotteella voit kyllä suojata kynttä, jotta se kasvaa vahvana, mutta kasvuvauhtiin tuolla ei voi mitenkää vaikuttaa. Asetoni kuivattaa kyntää, eli samalla haurastuttaa ja edistää kynnen katkeilua. Jos kynnet ovat vahvat niin kyllä asetonipitoistakin poistoainetta voi käyttää (varsinkin jos harvemmin poistelee) mutta tiheämmässä käytössä ja hauraammille kynsille se vain tekee hallaa.

  Mari: Täältä löytyvät omat aurinkopuuterini, mutta ei mitään erityisiä vinkkejä: http://ostolakossa.blogspot.com/2009/04/paiva-80.html.
  Mattaisella aurinkopuuterilla voi myös muotoilla kasvoja esimerkiksi poskiluiden alta, hiusrajasta, nenän sivuilta ja leuan alta. Helmiäistä sisältävä aurinkopuuteri puolestaan korostaa enemmän ja sopiikin siksi paremmin kasvojen korkeimmille kohdille, eli esimerkiksi poskipäille, otsalle, nenänvarteen… Toki mattaistakin aurinkopuuteria voi käyttää myös näille alueille.

 8. 10

  sanoo

  Kuulostaako muuten pahalta tälläinen kynsilakanpoistoaineen inci: Acetone, Brassica Oleifera, AMP-Isostearoyl Hydrolyzed Wheat Protein
  Kyseessä siis Miramen kynsilakanpoistoaine…

 9. 11

  sanoo

  Sanni: Asetonia sisältävät kynsilakanpoistoaineet kuivattavat kynttä, eli kokeile seuraavaksi vaikkapa Miramen asetonitonta versiota. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *