Päivä 80: Itsensäruskettelua

Löysin juuri aivan loistavan itseruskettavan tuotteen kasvoille ja tahdon ehdottomasti jakaa sen kanssanne.

Kokeilin nimittäin eilen Diorin Dior Bronze Self-tanner Natural Glow:n kasvoille tarkoitettua itseruskettavaa ja rakastuin.

Koostumukseltaan tämä on ohuen geelimäinen ja tämä antaa jo levitettäessä ihan kevyen sävyn kasvoille. Sävystä tulee hyvin luonnollinen, mutta rusketusta tulee kuitenkin selkeästi. Olen itse melko vaalea ja normaalisti käyttämäni itseruskettavat suihkeet tekevät hieman kevyemmän päivetyksen kuin tämä, mutta kesätuotteeksi tämä on aivan loistava. (”Katos, mulla on portugalilainen nainen,” totesi humalainen, vappua aloitteleva wannabe-insinööri tänään, kun esittelin päivetystäni. Eli luonnollinen, mutta kuitenkin ruskettunut lopputulos.)

Aivan loistavaa tässä tuotteessa on myös se, ettei itseruskettavan haju missään vaiheessa puske läpi. Vihaan itseruskettavan ominaishajua (DHA) sydämestäni ja tämän kanssa sitä ei vaan yksinkertaisesti tullut ollenkaan. Suomessa hintaa on n. 38 euroa, mutta suosittelen kurkistamaan garden.co.uk:n valikoiman. Siellä hintaa näyttäisi olevan vain 20,5 puntaa.

Aion ehdottomasti investoida tähän jahka vaan saan viisi itseruskettavaa suihkettani kulumaan loppuun. Okei, siihen voi mennä hetki, mutta tulenpahan ainakin olemaan lähitulevaisuudessa hyvin ruskea ilman auringon UV-säteilyn haittoja…

Ja kun nyt olen pääsyt rusketuksen makuun, niin esittelenpä sitten samalla aiheeseen liittyvät meikkituotteeni:

Kuvassa vasemmalla ylhäällä on Guerlanin Terracotta Bronzing Brush jonka vieressä Lumenen Sun Radiance Ihon sävyn heleyttäjät Hunaja ja Pronssi. Oikealla yläkulmassa Chanelin aurinkopuuteri 61 Desert Coral ja sen alla Guerlanin Terracotta Pearly Brush Brunettes 02. Kaksi pyöreää purkkia vasemmalla ovat bareMineralsin Warmthia. Alhaalla on sitten Lumenen aurinkopuutereita, kaksi Natural Coden aurinkopuuteria ja yksi Lorealin aurinkopuuteri.

Näitäkin siis löytyy, mutta vielä pitäisi saada näitä kulumaan. Normaalisti olen niin väritön, etten voi käyttää aurinkopuuteria kuin pienen sipauksen enkä ole koskaan saanut aurinkopuuteria käytettyä edes kuopalle. Ja silti näitä löytyy näin monta jemmoista…

Suosikkini on Chanelin aurinkopuuteri, joka on sävyltään todella vaalea ja luonnollista jälkeä tekevä. Edullisempi suosikkini on Lumenen nykyisen aurinkopuuterin mattaversio, joka myös on vaaleaihoiselle loistava tuote.

Mitkä ovat teidän suosikkejanne kasvojen itseruskettavissa ja aurinkopuutereissa?

Kommentit
 1. 1

  Anonyymi sanoo

  Mä niin odotan sitä ku saat taas ostaa jotain 😀 ois ihanaa lukea sun ostoksista ! tai ehkä mun pitää pistää oma blogi pystyyn missä kerron omista ostoksistani 😀

 2. 2

  sanoo

  Hahaa, ihana tuo wannabe-insinöörin kommentti! Repesin aivan täysillä! =oD

  Itse olen käyttänyt suihkutettavaa (muistaakseni Garnier) itseruskettavaa vartalolle, mutta olen kokenut sen vähän hankalaksi, tulee raitoja kun käsi ei aina ole itse suihkuttaessa yhtä etäällä ihossa ja vähän on hankaluuksia itseään suihkia ylipäätään tiettyihin kohtiin. Kasvoille en ole löytänyt hyvää itseruskettavaa. Kuinka suojaat hiuksesi kun suihkutat kasvoille itseruskettava suihketta?

 3. 3

  sanoo

  Mun lemppari on Rimmelin aurinkopuuteri (Myönnettäkööt, että en ole muita testaillutkaan). Tuossa on nimittäin hinta-laatusuhde kohdallaan eikä edullisimmille aurinkopuutereille tyypillisesti ole niitä himskatin hileitä jotka ei sovi mun käyttötarkoitukseen. Käytän aurinkopuuteria päivittäin jonka vuoksi niitä hileitä sisältäviin aurinkopuutereihin en lämpene.

 4. 4

  sanoo

  Mulla on käytössö Dermosilin aurinkopuuterikuulat ja ne on ihan huiput. En vaihda toiseen, koska mitään pahaa sanottavaa ei niistä ole. Mulla oli käytössä joskus vuosia sitten kasvoille tarkoitettu itseruskettava voide. Nimeä ja merkkiä en vaan enää muista. (Kyseessä oli siis ihan perustuote, Loreal tai Garnier..) En ole onnistunut vastaavaa, yhtä hyvää enää löytämään. Yleensä näiden itseruskettavien kasvovoiteiden sävy ei edes mun kasvoissa näy. Vaikka mulla on siis todella vaalea iho.

 5. 5

  Anonyymi sanoo

  Ootko kokeillu Clarinsin päivettävää kasvoille? Se on sellaista aika nestemmäistä koostumukseltaan. Ite ainakin tykkään siitä kovasti ja aion ostaa taas kesäksi uuden. Aurinkopuutereissa tykkään tuosta isosta lumenesta, mikä sullakin näyttää olevan.
  Niin ja muuten, onko sulla kokemusta Clarinsin toisesta itseruskettavasta, selaisessa ruskeassa tuubissa olevasta, joka on tarkoitettu vartalolle? Mietiskelin sellasta kesälle, kun tuo kasvoversio on ainaskin hirmu kiva.

  Tiedätkö onko itseruskettavat samanlaista ”myrkkyä” iholle kuin aurinkosuojat? Luin tuolta kemikaalicoctailista ettei suojia kannattaisi käyttää ja pisti vähän miettimään, että mikäköhän nyt on paras ratkaisu… Miten ite suhtaudut tähän?

 6. 6

  sanoo

  Lupaatko sä, ettei tuo Diorin tuote varmasti haise? Mä inhoan sitä hirveää haisua, mikä itseruskettavista tulee.

 7. 7

  Ansku sanoo

  Hei! Minä käytän tällä hetkellä Lumenen aurinkopuuteria, joka passaa hyvin vaaleahkoon ihooni.

 8. 8

  sinttu sanoo

  Äsken ensimmäisen kerran kurkistin blogiisi, olen nähnyt nimen useassa eri paikassa pyörimässä kyllä jo jonkin aikaa. Yksi kysymys juolahti mieleeni liittyen suureen kosmetiikkavuoreesi; kuinka kauan käytät samaa tuotetta? Eli tarkoitan, että kuinka kauan vaikkapa tänään avaamasi purnukka pyörii kokoelmasi seassa? Varmasti kyllä tämän tiedätkin, mutta kosmetiikkatuotteillahan on tietty käyttöaika jonka jälkeen ne ”pilaantuvat”. Pakkauksissahan on valtaosassa nykyisin merkintä, kuinka kauan tuote säilyy avattuna (se avatun purkin kuva sekä numero + M joka kuvaa käyttökuukausia).

  Luin joitakin postauksia, joissa mainitsit joitain tuotteita, jopa muutama vuosi sitten ostettuja. Käytätkö siis edelleen niitä, joiden ostohetkestä on jo noinkin kauan?

 9. 9

  Anonyymi sanoo

  Suosikkeja minulla ei ole, mutta tiedän mitä en ainakaan suosittele: ROCin Hydra+ Summer Skin. Tuota kun levittää kasvoille ja erehtyy myöhemmin naamaa siveleen, niin tuo rullautuu pois :S eikä kosteuta yhtään.

 10. 10

  Anonyymi sanoo

  Sori että tulee näin aiheen vierestä, mutta tahtoisin tietää olisiko sinulla joitakin vinkkejä ripsarien pysyvyyteen? Kun olen kokeillut niin vedenkestäviä kuin tavallisiakin monia enkä vieläkään vuosien etsimisen jälkeen ole löytänyt sellaista joka pysyisi ripsissäni kauemmin kuin alle tunnin, jonka jälkeen ripsarit löytyvätkin alaluomilta. Kyseisestä syystä en siis ole voinut käyttää alaripsissä ripsiväriä koska on pitänyt olla mahdollisuus pyyhkiä ”levähtäneet” ripsivärit pois sotkematta muuta meikkiä. Taivutan myös ripsiä ennenkuin laitan ripsivärin, vaikuttaako tämä asiaan? Osaisitko siis suositella jotakin vinkkiä miten ripsivärit pysyisivät tuntejakin ripsissä? 🙂

 11. 11

  Anonyymi sanoo

  Sitä vielä kysyisin että mikä on kaikin tavoin paras kasvovoide jota voisit suositella normaali/sekaiholle?

 12. 12

  Anonyymi sanoo

  Luin juuri jostain naistenlehdestä muistaakseni että mitään melamiinintuotantoa lisääviä tuotteita ei tulisi käyttää jos ei halua ihonsa vanhenevan ennenaikaisesti. Enpä ole koskaan ennen kuullut moisesta! Voiko tässä olla jotakin perää vai onkohan ihan huuhaa-juttu?

 13. 13

  Anonyymi sanoo

  tää nyt ei liity tähän itseruskettava-asiaan, eikä tämä kyllä meikkeihinkään liity, mutta satutko tietämään toimiiko mustapäälaput oikeasti? mulla on nenässä tosi paljon pieniä mustapäitä ja haluan niistä eroon!:(

 14. 14

  sanoo

  Mulla kesti varmaan kuus vuotta saada tuommonen lumenen aurinkopuuteri kulumaan loppuun ja kuitenkin käytin sitä melkein päivittäin aikoinaan. Se taisi kyllä loppuvaiheessa olla vanhaakin, mutta ei se silloin käynyt mielessäkään. Että mitenköhän saat käytettyä nuo KAIKKI jutut tuosta kuvasta, mielenkiinnolla odotan 😀

 15. 15

  sanoo

  Anonyymi: Itsekin odotan kovasti, että pääsen joskus ostamaan kivoja tuotteita. 😉

  Jana: Itseruskettavaa suihkiessa käytän taas iki-ihanaa ja monikäyttöistä suihkumyssyäni. 🙂

  Anonyymi: Olen joskus kokeillut Clarinsin kasvoille ja vartalolle tarkoitettua itseruskettavaa, mutta en voi käyttää Clarinsin itseruskettavia, sillä niistä puskee itseruskettavan haju läpi.

  Olen lukenut paljon väittelyä aurinkosuojien ”myrkyllisyydestä” mutta itseruskettavan DHA:n haitallisuuteen en ole koskaan törmännyt. En ole tosin perehtynyt tähän asiaan kovin tarkasti, joten en osaa asiaa sen enempää kommentoisa valitettavasti.

  Honey: No tämän vähempää ei itseruskettava voi kyllä enää haista itseruskettavalle. 🙂 Keskusteltiin tästä aiheesta työkavereiden kanssa ja kukaan ei ollut vielä löytänyt tästä itseruskettavan hajua. Käy ainakin pyytämässä Sokokselta tai Stockalta pieni näyte purkkiin niin voit itse asian todeta.

  sinttu: Lähes kaikki tuotteet kuluvat loppuun suositellun ajan sisällä. POikkeuksena ovat muutamn puuterimaiset tuotteet ja jotkut huulikiillot. Toki heti jos havaitsen koostumuksessa tai tuoksussa muutoksia niin heitän pois. Kannattaa kuitenkin muistaa, että tuo merkintä on vain se aika, jonka valmistaja takaa tuotteen pysyvän hyvänä. Kuten monet ruoka-aineetkin, säilyy kosmetiikka hyvin vielä pitkään parasta ennen päivämäärien jälkeenkin, varsinkin, jos se ei ole nestemäinen vaan puuterimainen tuote.
  Ja käytän tosiaan vanhimpia (pari vuotta vanhoja) tuotteitani, mikäli ne ovat kunnossa. Mielestäni ei ole järkeä heittää hyviä tuotteita roskiin.

  Anonyymi: Oletko kokeillut lämpimällä vedellä lähteviä mascaroita? Näitä ei kosteus leväytä kuten vesiliukoisia eikä ihon oma rasvakaan kuten vedenkestäviä. Tällaiset mascararat löytyvät Kanebon lisäksi esimerkiksi myös Cliniquelta, Estee Lauderilta ja Lorealilta.

  Anonyymi: Mahdotonta suositella hyvää voidetta tietämättä ihostasi sen enempää.

  Anonyymi: Esimerkiksi saunan tai kasvojen höyrytyksen jälkeen käytettyinä noilla saa kyllä jonkun verran olemassa olevia mustapäitä pois. Ennaltaehkäisynä kannattaa puolestaan käyttää _huolellista_ meikkien puhdistustusta.

 16. 16

  Anonyymi sanoo

  Pieni kysymys vielä tuolta Garden.co:sta tilattaessa: Jos tilaa vain sillä 45 eurolla, niin tuleeko se paketti suoraan kotiin vai pitääkö se silti hakea tullista? Meillä täällä Torniossahan on tulli tietysti lähellä ja on muuten tosi jäykkää toimintaa siellä; hidasta ja niin TARKKAA, että tuntee itsensä ihan rikolliseksi kun sieltä paketteja hakee:D Mutta kun ajattelin, että jos tilaan jotain tyttärelleni Ouluun, niin tuleeko se paketti hänelle vai mistä hän sen Oulussa sitten hakee, tiedätkö? t.soile

 17. 17

  Anonyymi sanoo

  Mulla on toi Cliniquen ripsari mistä tossa edellisessä kommentissa mainitsit, mutta haluaisin tietää mikä lorealin ripsari on koostumukselta samanlaista, siis poistettaessa? Tää clinique on ainakin ihan mahtavaa, rakastan sitä miten se lähtee pois kun pesee :))

 18. 18

  sanoo

  soile: Garden.co.uk sijaitsee Enlannissa, eli EU:n tullialueen (onkohan tämä nyt oikea termi?) sisäpuolella. EU:sta tavaroita tilatessasi ei siis tarvitse miettiä tilatessa tullirajoja tai alvien maksamista, voit siis tilailla huoletta (alv:n voit joutua maksamaan tilatessasi kosmetiikkaa eu alueen ulkopuolelta yli 45 eurolla). Toki mistä tahansa ja mitä tahansa tilatessa on vaarana, että paketti jää tulliin, mutta tuskinpa sitä kosmetiikkaa tilatessasi tapahtuu. Huoletta voit siis tilailla vaikka kuinka paljolla. 😉

  Anonyymi: Lorealin punainen kaksipäinen mascara (Beauty Tubes) lähtee pois lämpimällä vedellä.

 19. 19

  sanoo

  ”Luin juuri jostain naistenlehdestä muistaakseni että mitään melamiinintuotantoa lisääviä tuotteita ei tulisi käyttää jos ei halua ihonsa vanhenevan ennenaikaisesti. Enpä ole koskaan ennen kuullut moisesta! Voiko tässä olla jotakin perää vai onkohan ihan huuhaa-juttu?”

  Anteeksi, hyppäsin tämän anonyymin kommentin yli kokonaan huomaamattani. Minulla lyö kyllä nyt ihan tyhjää, mutta en taida keksiä yhtään tuotetta, joka nimenomaan lisäisi ihon melamiinintuotantoa, keksiikö joku? Itseruskettavienkaan teho kun ei tuohon perustu vaan DHA:n pintasoluja ”värjäävään” vaikutukseen.

 20. 20

  sanoo

  ONNEA kasikymppisen johdosta!!! 🙂 hieno suoritus!!!

  Niin ja ite tykkään käyttää Oriflamen Giordani gold bronzing pearlseja, niillä saa ihanan päivettyneen värin koko naamalle tai sitten voi vaan korostaa vähän poskipäitä tms. Yleensä sipaisen myös vähän dekolteelle luomaan päivettynyttä tunnelmaa 🙂

 21. 21

  sanoo

  Heippa,

  itsekin rakastuin tuohon Diorin itseruskettavaan kasvoille. Paras!

  Onko sulla mitään vinkkejä vartalolle, itseruskettavaa siis?

 22. 22

  Anonyymi sanoo

  Kommentoin nyt ensimmäistä kertaa ja täytyy sanoa, että aivan loistava blogi! Olen aivan koukussa tähän, vaikka en mikään kosmetiikkafriikki olekaan. 🙂

  Olet saanut mut vakuuttumaan siitä, että mun on löydettävä pikapuolin silmänympärysvoide sekä ihan tavallinen päivävoide, joissa molemmissa olisi aurinkosuoja. Luin tosin tänään joltakin foorumilta (eli varmaan tosi luotettavaa tietoa), että silmänympärysvoiteena ei kannattaisi käyttää aurinkosuojallista voidetta, koska se kuulemma helposti ärsyttää silmien ympärillä olevaa herkkää ihoa. Mitä mieltä olet?

  Osaisitko suositella jotakin kohtuuhintaista uv-suojallista silmänympärysvoidetta 21-vuotiaalle? Kävin eilen katsomassa apteekin valikoimaa, kun kuvittelin, että sieltä voisi saada laatua, mutta uv-suojallisia en ainakaan sieltä bongannut. Kiitos kovasti, jos ehdit vastailemaan.

 23. 23

  sanoo

  aNNiKa: Kiitoksia. 🙂

  KitKat: Vartalolla tykkäsin Lorealin itseruskettavasta spraysta (versio, joka ei vaadilevittämistä). Tämä kuitenkin tuoksahtaa jo hieman itseruskettavalle jonkun ajan kuluttua. Tykkään myös Lumenen itseruskettavasta vaahdosta, jonka tuoksu on varsin mieto, mutta käsittääkseni sen valmistus on lopetettu. :/

  Anonyymi: En suosittelisi suojakertoimellista silmänympärysvoidetta käytettäväksi aamuin illoin, sillä jatkuvassa käytössä se voi tosiaankin ärsyttää. Harmillisen harvassa noita suojakertoimellisia versioita tosiaankin on, varsinkin edullisempien joukossa. Lumenen Vitamin c+ sarjassa on silmänympärysvoide suojakertoimella 6 ja Nivealta löytyy Q10-linjasta SP15 voide. Jälkimmäinen on periaatteessa vanhemmalle iholle, mutta uskon sen anti-age tehon perustuvan lähinnä tuohon aurinkosuojaan.

 24. 24

  sanoo

  oon liian vaalee aurinkopuutereihin…. Itseruskettaviakin on vähän karsastunut. On mul kyl avonin aurinkopuuterihelmet ja ne on ollu kivat, mut tosiaan oon yleensä vähän liian valkonen niihin. Mun poikaystävä oli viime vuonna 3vko portugalis ja nyt taas siel, niin pakko kyl huomauttaa et se rusketus on kaikkea muuta kuin luonnollisen näköinen ainakin sillä kun se sieltä palaa 😀 et toivottavasti sun naama on vähän hillitympi!

 25. 25

  Anonyymi sanoo

  "En suosittelisi suojakertoimellista silmänympärysvoidetta käytettäväksi aamuin illoin"
  -> Tarkennatko vähän, kannattaako kuitenkin käyttää joka päivä (ts. laittaa aina aamulla)? Sun neuvojen perusteella nimittäin ostin 30 kertoimiset päivävoiteen ja silmänymp.voiteen ja oon nyt niitä päivittäin käyttänyt, mutta en tietenkään yöllä..

  Taidan laittaa tuon Diorin ostoslistalle Clarinsin sijaan, mutta entä mikä olis hyvä tuote mielestäsi vartalolle?

 26. 26

  sanoo

  Anonyymi: Joka päivä voi kyllä huoletta käyttää, mutta kannattaa tosiaan ottaa yöksi suojakertoimeton versio, kuten oletkin tehnyt. 🙂
  Vartalolle tykkään käyttää Lorealin itseruskettavaa sprayta, mutta siinä onkin jo mieto itseruskettavan tuoksu jonkun ajan kuluttua levittämisestä. Siksi tuo ”tykkään käyttää” taitaakin olla hieman väärä ilmaisu. 😉

Trackbacks

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *