Päivä 69: Nainenkin on erehtyväinen

Olen nyt ollu jo vuorokauden hyvin järkyttyneessä tilassa ja itseasiassa saanut melkoiset naurut itseni kustannuksella. En voi uskoa, että olen näin höynäytettävissä!

Paasasin täällä juuri toissapäivänä siitä, mitä en halua INCI-listoissani olevan. Noudatan tätä yleensä ja aina ennen uuden tuotteen ostamista tutkin INCIn tarkasti. Sama ei kuitenkaan näytä päteävän saamissani tuotteissa…

Kun Diorin Nude-meikkivoide ilmestyi ja olin kuuntelemassa kouluttajan hehkutusta tuotteesta, kuulosti se niin aidolta! Hän oli oikeasti ihan mielettömän innoissaan tuotteesta ja sen mineralisoidun lähdeveden vaikutuksesta iholle. Hänen kuiva ihonsa oli saanut tästä tuotteesta selkeän avun eikä sillä hehkutuksen määrällä vain ollut mitään rajaa. Tuote lähti kiertämään ilman pakkausta (jossa INCI olisi ollut) ja kun kokeilin tuotetta kädelle loistavan kouluttajan (joka käsittääkseni työskentelee myös ihotautilääkärinä?) sitä hehkuttaessa, tunsin, kuinka hyvä tuote on. Olin aivan innoissani ja villinä, tuotteen on pakko olla todella hoitava!

Minulle jäi siis tuotteesta erittäin positiivinen mielikuva ja tuudittauduin tähän niin vahvasti, etten missään vaiheessa katsonut tuotteen INCIä. Eihän Dior nyt minua pettäisi, tämän on pakko olla pro-kamaa!

Mainittakoon tässä vaiheessa, että minä olen niin vietävissä kosmetiikan suhteen kun vain neiti voi olla. Jos tuotetta vain hehkutetaan paljon, on minun pakko saada se käsiini ja kokeilla. Olen juuri sitä kohderyhmää, jolle kosmetiikkafirmat tekevät mainoksensa ja jonka lompakkoa he jahtaavat. Jos vain kehut tarpeeksi niin minä ostan. Ja kehotan vieä muitakin ostamaan!

Mutta mistä minä sitten eilen niin syvästi järkytyin? No, ajattelin aamulla reilun kuukauden käytön jälkeen tarkistaa, että mitä kivaa rakas pikkuinen Diorin Nude-meikkivoiteeni sitten onkaan syönyt. Järkytys oli suunnaton, suorastaan haukoin henkeäni ja minun teki Johanna ”Malaria” Tukiaisen tapaan mieli soittaa isälleni, jotta hän voisi vaaleanpunaisen Nokiani välityksellä riivata pahat aineet pullostani pois. Tämähän on täyttä kuraa!

INCI alkaa sillä kuuluisalla mineralisoidulla lähdevedellä, mutta mitäs sen jälkeen? Paljon vitamiineja, kosteuttavia ja ravitsevia aineita sekä pieni ripaus silikoneja hyvän pinnan tekemässä? Näin minä oletin.

Totuus on suomennettuna tämän kuuloinen:
Silikoni, alkoholi, silikoni, kosteuttava aine, silikoni, piimaa, silikoni… Loppuosasta löytyy kyllä hoitaviakin aineita, mutta koska tuotteesta on jo kuulemma 45% mineralisoitua lähdevettä (ja varmasti hirveästi tavallista vettä) ja silikoneja on niin paljon, ei sinne vaan voi enää mahtua kovin suuria pitoisuuksia hoitavia aineosia. Hajuste löytyy INCIstä puolivälin jälkeen ja kyllä tuonne loppuosaan vielä silikoniakin sai mahtumaan.

Kiitos, Dior!

Tässä kuitenkin taas nähtiin, että INCIä ei kannata tuijottaa sokeasti. Usein runsaasti silikonia sisältävät tuotteet ovat tukkineet ihoani, mutta tätä olen käytellyt kuukauden lähes päivittäin tyytyväisenä ilman pahoja tukoksia. Aion kyllä käytellä pullon loppuun, mutta en enää niin tyytyväisenä…

(Aloin nyt kyllä miettimään, että onkohan tämä tuote ollut syynä yläluomieni viimeaikaiseen kuivumiseen myös? Viimeaikoina yläluomieni juuri se alue, jolle meikkivoidettakin hieman sipaisen, on alkanut kuivumaan ja tänään se oli jo ihan ryppyisen kuiva. Hhhmm, tilannetta lienee syytä tarkkailla ja tehdä pieniä kokeita.)

Olen saanut ilokseni huomata, että blogiani käyvät lukemassa varsin viisaat ja asioihin paneutuneet ihmiset, joten heitän ilmoille kysymyksen, johon ehkä joku teistä osaa vastata.
Diorin kouluttaja nimittäin väitti, että Nude-meikkivoide on nestemäinen, sillä mineraalit eivät kuulemma voi vaikuttaa iholla ilman vettä. Ne siis tarvitsevat vettä ja jos eivät sitä muualta saa, imevät ne sen iholta ja iho kuivuu. Tämä kuitenkin sotii täysin sitä vastaan, mitä olen oppinut. Kun itse otin käyttöön bare Mineralsin vain viittä eri mineraalia sisältävän meikkipohjan, parani ihoni kosteustasapaino huomattavasti. Ihoni ei siis todellakaan kuivunut, täysin päinvastoin. Vastaavanlaisia kokemuksia on myös muilla sarjaa käyttäneillä ja pohja kuulemma tosiaan tutkitusti parantaa ihon kosteustasapainoa jopa 70%.

Eli jos joku viisaampi osaa kommentoida, onko tuossa Diorin väitteessä perää niin antakaa palaa, olen pelkkänä korvana!

Kun nyt olen muuten päässyt hyvään valituksen makuun niin pistän tulemaan täysillä samantien.

Luin nimittäin töissä uusinta huhtikuun Gloria-lehteä, jonka kauneusosio saisi saada satikutia! Sieltä nimittäin löytyi irtopuuteritesti, jonka laatija ei oikein ollut vaivautunut tekemään taustatyötä ja tuskinpa oli edes testannut kaikkia tuotteita kunnolla, vaikka niin väittikin.

Testissä nimittäin oli mukana Lumenen irtopuuteri, jonka valmistus on lopetettu jo puoli vuotta sitten! Tuotteelle oli myös laitettu hinta (13,40), jollaista sillä ei ole myyntiaikanaankaan ollut ovh:na useaan vuoteen. Oikea ovh hinta taisi olla viidentoista euron paikkeilla (juu juu, jostain saa halvemmalla, mutta ovh on ovh). Lisäksi toimittaja vielä totesi vaaleimman sävyn olevan hänelle liian tumma. Kas kummaa, vaalein sävy on kuitenkin väritön, eli ei ainna iholle mitään sävyä, kiinnittää vain meikin ja pitää kiillon poissa. Hohhoijaa.

Nice job, Gloria! Nyt sitten mammat juoksevat hulluna raamattunsa luettuaan kauppaan ja epäilevät kovasti myyjän sanaa, kun tämä kertoo heille, ettei tuotetta ole enää hetkeen valmistettukaan. Jos nimittäin joku asia on painettu naistenlehteen, on sen oltava fakta…

Kommentit
 1. 1

  Vihainen sanoo

  Tuo oli todella typerää Glooria lehdeltä! Itselle kävi juuri noin. Luettuani lehteä astelin kauppaan ostamaan kyseistä puuteria ja kas kas ei ollut ollut puoleen vuoteen. Kyllä siinä vähän ihmetystä tuli miksi tuollaista potaskaa kirjoitetaan. Ei tainnut ollut nähnykkään tuota Lumenen irtopuuteria. Siinä meni maku Gloria lehdestä.

 2. 2

  Anonyymi sanoo

  Eniten minua ihmetyttää miten alumiini on joutunut meikkivoiteisiin? Lumene Natural Coden ja Maybellinen Dream Matte Moussen listalla on ainakin alumiinia. Onko sillä tuotteessa jokin tärkeämpikin tarkoitus?

  -Katariina

 3. 3

  Anonyymi sanoo

  Blogisi on ihana. Kuinka muuten meikkivoiteeissa Talc-ainesosa, pitäisikö välttää vai ei? Olen kuullut että tukkisi, mutta en ole varma. Halvoissa sitä näyttää olevan lähes aina jo ensimmäisenä tai toisena.

 4. 4

  sanoo

  Kannattaa aina ottaa vastaan pienellä varauksella minkä sarjan tahansa kouluttaja- he tietävät paljon (olen itsekin kouluttaja), mutta heidät on koulutettu ketomaan tuotteesta asioita jotka kuullostavat innovatiiviselta – ja uudelta. Muut eivät ole pystyneet samaan -tyylillä. En itse ole koskaan kuullut etteivät mineraalit esim. meikkivoiteessa toimisi ilman liquid muotoa. Tosin olen omassa blogissani kritisoinut tätä loputonta mineraalitulvaa. Varsinkin kun mineraalimeikkivoiteet ja puuterit tekevät ihon erittäin kiiltäväksi! Kun meikkaustulos kuvataan tulee pohjasta superkiiltävä. Ottakaa järjellä kaikki uusi vastaan! Ihan sama homma on kosmetiikkabisneksessä kun pyykinpesuaineissa ja hammasharjoissa. Aina joku Brändi on keksinyt jotain uutta ja mullistavaa! Toki testaamalla saa omaan meikkipussiin sopivimmat tuottet!

 5. 5

  sanoo

  Katariina: Tähän en kyllä osaa vastata, oivottavasti joku muu osaisi valottaa asiaa.

  Anonyymi: Itse olen lukenut, että talkki saattaisi kuivattaa ihoa. Uskon kyllä tähän, sillä tavallista talkkiahan laitetaan iholle pitämään se hikoilemattomana ja kuivana (meikkituotteissa talkilla on varmasti kyllä myös muita ominaisuuksia). Kuivaihoisen kannattaa siis ainakin miettiä talkkia sisältävien puutereiden käyttöä.

  Tintti Alanko: Tämä minua juuri niin naurattikin: Minun pitäisi tietää paremmin ja niin siis tiedänkin, kenellä on oma lehmä ojassa, mutta silti olen vietävisä. Yleensä kuitenkin luen INCIn ensin, mutta en vain käsitä, kuinka saatoin jättää sen nyt lukematta. Tämän ”faktan”, että mineraalit tarvitsevat kosteutta toimiakseen oli kuitenkin alunperin kertonut tuotteeseen skeptisesti suhtautuneen kouluttajan ihotautulaakärikollega, joten tahtoisin kovasti kuulla tästä asiasta enemmän.
  Usea mineraalimeikki jättää ihon tosiaan kuulaan heleäksi ja runsaampi hohde varmasti jää kuvatessa todella erottuvaksi.

 6. 6

  Anu sanoo

  Hei!
  En muista kenekä blogista tänne eksyin tuossa muutama viikko sitten mutta nykyään käyn täällä joka päivä lukaisemassa tekstisi. Juttujasi on mielenkiintoista lukea ja täytyykin tässä katsella myös nuo alkupään kirjoituksesi, josko niistäkin saisin jotain uutta tietoa 🙂 Kiitokset mahtavasta blogista.

 7. 7

  Anonyymi sanoo

  Hah, aika hassua, olen nyt n.kuukauden päivät käyttänyt itse samaa Diorin Nude-meikkivoidetta ja ihmetellyt luomelleni ilmestynyttä kuivaa läiskää, joka ei ole lähtenyt muutoin kuin lääkärin määräämällä lääkevoiteella pois. Syyllinen taisi löytyä…

 8. 8

  sanoo

  Anu: Ihanaa, että olet tykännyt ja piristit iltaani myös kertomalla sen! 🙂

  Anonyymi: Nyt uskallan itsekin ottaa epäilykseni jo varsin tosissaan. (Varmuuden vuoksi vaihdan kuitenkin myös kohta vuodenpäivät lähes päivittäin käytössä olleen luomivärinpohjustajani kuitenkin uuteen.)

 9. 9

  sanoo

  Minä olen kyllä edelleen täysin Diorin Nuden lumoissa, silikonista huolimatta! Olen kuivaihoinen, mutta kyseisen meikkivoiteen kanssa ihoni tuntuu aivan normaalilta: ei kutinaa, kiristystä, punoitusta eikä muitakaan tavallisia kuivuuden ja couperosan aiheuttamia haittoja. Nude on niin peittävä, etten välttämättä tarvitse edes puuteria. Nähtävästi se siis toimii eri tavalla eri ihmisillä.

 10. 10

  Anonyymi sanoo

  Mietin tässä kuorintahanskan ja vartalonkuorinta-aineen eroja. Egolokisempihan kyllä tuo kuorinta hanska/kinnas on. Onko kuorinta kinttaan/hanskan kuorinta tulos yhtä hyvä kuin kuorinta-aineen. Tietystihän se varmaan riippuu myös kuorinta-aineestakin. Ajattelin myös kuorinta hanskan hygieenisyyttä. Kuinka usein kuorintahanska pitäisi vaihtaa uuteen?

 11. 11

  sanoo

  Fifi: Ihanaa kuulla, että Nude on toiminut sinulla hyvin. Aineosien toimivuus iholla on tosiaan ihan henkilökohtaista ja itselläni ti ole ollut ongelmia muualla kun silmäluomien lähellä. Jatkan itsekin kyllä käyttöä vielä muualla kasvoilla.

  Anonyymi: Kuorintahanska kuorii mielestäni tehokkaammin useisiin kuorintaaineisiin verrattuna. Toki kuorintahanskojakin on eri karkeuksilla, vaikkei sitä missään mainitakaan. Käytännössä vain olen huomannut asian. Hyieniasta ei mielestäni ole huolta, sillä hanskaa on helppo käyttää suihkussa saippuan kanssa yhdessä. Ja jos alkaa tuntumaan, että hanska on likainen niin muun pyykin kanssa vain koneeseen.
  Uuteen vaihtaminen riippuu täysin käyttötahdista, itse vaihdan ehkä kerran vuodessa.

 12. 12

  Anonyymi sanoo

  Moi! Olen etsiskellyt sopivaa kasvojenpuhdistussarjaa. Päädyin lumenen sensitive touch sarjaan, jonka pitäisi käydä couperosa iholleni. ja kaiken lisäksi, sarja ei sisällä selosteen mukaan silikooneja eikä alkoholia lainkaan! Mutta mietin, että mitä mieltä sinä sarjasta olet?

 13. 13

  sanoo

  Anonyymi: Itse olen kokeillut kaikki sarjan tuotteet ja vaikkeivät ne kaikki omalle ihotyypilleni olekaan sopineet (voiteet liian kevyitä) , niin kyllä ne varsin hyvältä kuulostavat.
  Tällä hetkellä käytän linjan sekaiholle tarkoitettua, kevyempää päivävoidetta kaulani iholle ja olen hieman ihmeissäni, sillä kaulani iho on alkanut kutisemaan ja muuttunut rosoisemmaksi. Pidän nyt kuitenkin hieman taukoa tuosta voiteesta, annan ihon parantua ja katson sitten uudelleen, voiko se olla aiheuttaja.
  Mutta paljon hyvää palautetta olen tuosta linjasta kuullut!

 14. 14

  Anonyymi sanoo

  kaikki meikkijutut muotilehdissä on firmojen sponsoroimia. Sitenhän ne lehdet tekee rahaa. Myyntihinnat-tilaukset kattaa vain osan tuotantokuluista. Kannattaa tosiaan lukea kaikki muotilehtien kosmetiikkajutut puhtaasti maksettuina mainoksina, sillä sitä ne on. Ja tämä on inside-tieto.
  Meikkivoiteessa alumiinia? En kyllä omalle iholle laittaisi…

 15. 15

  sanoo

  Anonyymi: Toivon itsekin kaikkien tietävän, että parhaiten lahjoneiden firmojen tuotteet ovat lehdissä, eivät suinkaan parhaat tuotteet. 🙂 Tässä tapauksessa tosin kyllä uskon, että kyseessä on myös ollut huono toimittaja…

  Oma lemppari juttuni muuten oli, kun eräs julkkisnainen soitti kahteen eri kosmetiikkafirmaan ja kertoi, että eräs naistenlehti on tekemässä juttua hänen meikkipussistaan ja ehdotti, että jos kumpikin firma (toisistaan tietämättä) antaa hänelle läjän tuotteita niin hänen meikkipussistaan löytyy vain heidän tuotteitaan. No, näin sitten tehtiin. Eli jopa nämä kurkistukset julkkisten kosmetiikkapusseille-jutut ovat usein feikkejä. 🙂

 16. 16

  Anonyymi sanoo

  Itsekin olin tuossa Diorin koulutuksessa. Nudea hehkutettiin jo niin ”yli”, että oli pakko olla hiukan skeptinen. Kotona luin INCIn ja petyin… Olen kuitenkin sinnikkäästi käytellyt sitä, eikä se ole tukkinut tai tehnyt muutakaan epämääräistä. Jotenkin vai luulisi, että noinkin isolla firmalla kuin Dior on varaa käyttää laadukkaampia aineosia.

  Asiasta toiseen; samaistun sinuun täysin, olen itsekin alalla 😉 Sitä tavaraa vaan kertyy, en osaa sanoa ”ei”. Ja hyvien tuotteiden roskiin heittäminen tuntuu kauhealta tuhlaukselta.
  Itse en käytä kuitenkaan sitkeästi niitä sopimattomimpia, vaan kylmästi eteenpäin tai roskiin.
  Olen seurannut blogiasi alusta asti, jatka samaan malliin 🙂

  -Laura

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *