Päivä 68: Tissiliivirovio

Harvemmin kirjoitan tänne vaatteista. Muotibloggaria minusta ei ikinä saisi, sillä tuo aihe ei todellakaan herätä minussa mitään erityistä kiinnostusta. Yhdestä vaatekappaleesta tahtoisin tänään teille kuitenkin avautua, nimittäin rintaliiveistä.

Vuosikymmeniä sitten feministit käskivät tasa-arvon nimeisä naisia polttamaan rintaliivit ja elää rinnat vapaana heiluen. (Okei, ei näin nyt ihan oikeasti tapahtunut ilmeisesti, mutta annetaan legendan elää.) Minun mielipiteeni on, että rintaliivit eivät todellakaan ole naisten riistoa ja miesten typerää keksintöä sen enempää kuin painovoimakaan. Te rintaliivittä alati juoksentelevat naiset olette varmasti joskus myös kuulleet sanan painovoima jossain yhteydessä. Painovoima on voima, joka vetää kaikkia massallisia kappaleita toisiaan kohti.

Ei, rintojen yhteydessä ei kuitenkaan puhuta voimasta, joka vetäisi rintoja toisiaan kohti automaattisesti. Kyseessä on ikäväkyllä se sama ilmiö, joka tapahtuu niin otteesta irronneelle irtopuuterirasialle kuin liukkaista sormista lipsahtaneelle saippuallekin: ne putoavat kohti maata.

Eli rintaliivejä ei ole kehitetty naisten kiusaksi, vaan nimenomaan naisten iloksi ja pelastukseksi. Eli kun rintaliivit ovat kunnolliset (on yhtä kuin oikean kokoiset, oikean näköiset, oikean tuntuiset ja oikeaan tarkoitukseen tehdyt), ovat ne ihan mieletön ase maailmaa vastaan. Let’s face it, miehet kuvittelevat johtavansa tätä maailmaa. Onneksi me tiedämme, millainen vaikutus hyvällä tissiparilla on miehiin. Jos ei muuten tahto mene läpi niin tisseillä sitten. Ja tässä vaiheessa hyvät rintaliivit ovat tärkeät. Tai itseasiassa ovat olleet jo kauan ennen tätä. (Ja onneksi me naiset myös muuten tiedämme, että työpaikan hurja pomo onkin kotona se nössö, vaimolleen teetä keittävä, kaupasta maitoa suosiolla juokseva nallekarhu, joka lässyttää vaimolleen.)

Juttu on nimittäin niin, että vaikka kaupasta löytyy hyviä, kohottavia, muotoilevia ja liftaavia rintaliivejä, ei niiden varaan kannata täysin laskea jos on vielä mahdollisuuksia siihen, että rinnat näyttävät yhtä hyviltä ilman niitä kuin niiden kanssa. Juu juu, kaiken malliset rinnat on kauniita ja makuja on monia, kyse ei ole nyt siitä. Kyse on nimittäin siitä, että kaikilla naisilla tulisi olla hyvin tukevat liivit, sillä jos ei tukea tule, lähtevät rinnat valumaan kohti napaa. Siunattuja olkoon pienirintaisemmat, joille tätä ei fysiikan laeista huolimatta tapahdu.

(Pahemmassa tilanteessa ovat sitten usein tietysti imettävät… Tässä on muuten yksi hyvä perustelu sille, miksi en ole vielä kypsä äidiksi. Niin kauan, kuin asetan tissieni ulkonäön lapsen saannin yhteydessä yhdeksi suurimmista huolenaiheistani, en todellakaan ole kypsä äidiksi.)

Jälleen kerran päästään lempisanaani, jota olenkin jo monessa yhteydessä täällä hokenut. Sana on nimittäin teille jo tuttu ennaltaehkäisy. Jos olette nuoria ja teillä on hyvät tissit (tai vanhempia ja teillä on hyvät tissit) niin pitäkää niistä kiinni. (Ei nyt ihan fyysisesti, sillä miehenne pitää varmasti tästä puolesta huolen.) Jättäkää siis ne laiskat, rintaliivittömät sunnuntait väliin ja antakaa hyvien liivien tukea rintojanne!

Luin, että kahdeksalla naisella kymmenestä on vääränkokoiset rintaliivit. Yleensä rinnanympärys on liian suuri ja kuppikoko liian pieni. Esimerkiksi moni B 80 käyttäjä yllättyy, kun kokeileekin C 75 kokoa.
Harva siis itseasiassa oikeasti tietää kokonsa ja ostaa vaan aina sitä A80-kokoa, jonka on ostanut jo teini-iästä lähtien vanhasta tottumuksesta. Nyt olisi syytä päivitykselle.

Periaatteessa mittaus siis tapahtuu niin, että ensin otetaan mitta rinnan alta. Tämä rinnan alta otettu mitta kertoo rintaliivien numeroluvun. Jos mitta on 71cm, on ympärys X70. Jos mitta on 74, on ympärys X75. Jos mitta on 77cm niin kokeile ihmeessä sekä 75 ympärysmitalliset että 80 ympärysmitalliset. Valmistajat kun eivät itseasiassa ole aina turhan tarkkoja tässä asiassa.
Seuraavaksi mitataan sitten ympärys rinnan päältä. Kuppikoon paljastaa näiden kahden mitan erotus:
Koko A, erotus 13 cm
Koko B, erotus 15 cm
Koko C, erotus 17 cm
Koko D, erotus 19 cm ja niin edelleen.

Tämä on kuitenkin vain suuntaa antavaa, joten kannattaa kokeilla useat liivit sen oikean koon löytämiseksi. Mutta muista silti, että vaikka kokosi olisi toisissa liiveissä C 70, voi se toisissa olla hyvinkin B 75. Tiesittekö, että rintaliiveissä on nimittäin ns. ”sisarkokoja”, jotka ovat lähes samoja toisen koon kanssa. Sisarkoko on yhtä kuin seuraava kuppikoko 5 cm pienemmällä ympäryksellä. Muutenkin koot riippuvat hieman valmistajasta, joten älä osta liivejä sovittamatta.

Ja vaikka lähes jokainen nainen tahtoo ainakin sisimmässään olla siro ja hento, niin älkää ostako niitä liivejä, joissa teidän tulee jo ensimmäisestä käyttökerrasta lähtien käyttää tiukinta hakasta. Oletteko koskaan miettineet, miksi niitä hakasia on useita? Ei, se ei ole siksi, että samat liivit menisivät sekä isommalle että pienemmälle henkilölle ja valmistaja pääsisi helpommalla, kun ei tarvitse valmistaa useampia kokoja. Jutun juju on nimittäin siinä, että liivien ympärys venyy käytössä. Osta siis kaupassa liivit, joiden LÖYSIN koko on tarpeeksi napakka. Kun liivit sitten käytössä venyvät, voit siirtyä käyttämään seuraavaa tiukkuutta. Ja jos ne vielä venyvät, kiristä entisestään.

Toinen juttu hyvien liivien lisäksi on dekolteen ihon hoito. Dekoltee on se alue rintojesi ja kaulasi välissä ja juuri tämän alueen ihon venyminen saa rinnat roikkumaan. Eli kosteuta, pidä iho kimmoisana ja suojaa auringolta tältäkin alueelta niin rinnat voivat jatkossakin hyvin.

Ja vielä semmoinen juttu, että varmistakaa, että myös miehenne tietävät kuppikokonne. Numerot ja kirjaimet tässä yhteydessä ovat nimittäin heille täyttä tähtitiedettä eivätkä he halustaan huolimatta vaan uskalla ostaa naisille alusvaatteita juuri tuon koko-ongelman vuoksi. Kaupan täti kun ei osaa auttaa, kun mies kertoo rinnan ympäryksen olevan sen verran, että kädet menee ympäri ja hän saa vielä omistakin kyynärpäistään sen jälkeen kiinni tai että tissit ovat käteensopivat. Jos nimittäin naiselle ostaa vääränkokoisia alusvaatteita, ovat raktiot seuraavanlaisia:

Tapaus A, liian isot rintaliivit: ”Vitsi, se toivois, että mulla ois näin isot tissit ja nyt mulla onkin ihan liian pienet eikä se tykkääkään niistä niin paljoa…”

Tapaus B, liian pienet rintaliivit: ”Siis näyttääkö mun rinnat oikeesti näin pieniltä, mitä hittoa!?!”

Tapaus C, liian isot alushousut: ”Näyttääkö mun perse oikeesti näin isolta?! Pakko alkaa dietille heti tai se ei enää haluu mua!”

Tapaus D, liian pienet alushousut: ”Vitsi, se toivois, että mun perse ois paljon pienempi. Pakko alkaa dietille heti tai se ei enää haluu mua!”

Niin tai näin, aina siis väärinpäin. Eli jos miehenne ei tiedä kokoanne niin teidän on ihan turha ihmetellä, miksi seksikkäiden pitsialusvaatteitteiden sijaan lahjapaketeista ilmestyy perunankuorimahanskoja ja vedenkeittimiä.

Ja jos nyt vielä saan jostain huomauttaa, niin tahtoisin korostaa tässä yhteydessä sanan alusvaate merkitystä. Kuten sanasta voi päätellä, ovat alusvaatteet tosiaankin vaatteiden alle tarkoitettuja ja rintaliivit kuuluvat alusvaatteisiin. Kuinka hankalaa se onkaan ihmisten tajuta!

Hankkikaa siis oikeanlaisia rintaliivejä, mikään ei ole kauheampaa kuin niskan taakse sidottavan topin kanssa käytettävät tavalliset liivit. Sama pätee olkaimettomiin toppeihin. Tai no, yksi juttu on vielä kamalempaa: rumat, likaisen kulahtaneet rintaliivit tässä yhteydessä. Ja valkoisten toppien kanssa ei käytetä mustia liivejä eikä edes punaisia. Mustien toppien kanssa mustat olkaimet näkyvissä, punaisten toppien kanssa punaiset olkaimet jne. Uusien liivien osto ei ole välttämätöntä, liiveihin kun voi ostaa vaihdettavia olkaimia sopivissa väreissä.

Toisinaan hieman vilahtavat rintaliivit voivat muuten kyllä olla seksikkäätikn. Jos esimerkiksi toisen olkapään paljastavan paidan kanssa näkyy olkapäällä joku erittäin seksikäs ja erityisen näköinen ja asuun sopiva olkain, voi se näyttää ihan hyvältä. Ikäväkseni voin vain todeta, että harvemmalla suomalaisella on niin seksikkäitä alusvaatteita, että niitä sopisi vähän vilautella. (Ja usein ne, joilla on seksikkäitä alusvaatteita, vilauttelevat niitä vähän liikaakin.)

Eli inventoikaapa hyvät naiset rintaliivivarastonne ja katsokaa, että siellä on kaikkiin tilanteisiin sopivat, oikean kokoiset liivit. Hyvä, mutta niukka varasto voisi näyttää vaikkapa tältä:
-yhdet TUKEVAT urheiluliivit
-yhdet sileät t-paitaliivit (mahdollisesti irroitettavat olkaimet ja puuterin väriset niin toimivat monessa)
-erilliset olkaimettomat liivit ja erivärisiä olkaimia omien vaatteiden mukaan
-parit tavalliset, mutta tukevat ja nätit arkiliivit
-ainakin yhdet seksikkäämmät liivit

Millaisella liivivarastolla te menette? Haastan teidät myös mittaamaan, onko kokonne ollut oikea!

(Ja älkää nyt kukaan jälleen ottako tätä tekstiä turhan vakavasti.)

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Tavallisista kaupoista ei löytynyt oikeaa kokoa, mutta teininä tuli edullisten hintojen vuoksi ostettua kaikki alusvaatteet hennesistä ja muista perus vaatekaupoista. Vasta kunnon alusvaateliikkeessä asioidessani, minulle etsittiin oikea koko (jota ei muuten löytynyt kuin yhdestä alusvaateliikkeestä, vaikka läpi kävin viidet) ja varmistettiin istuvuus. Nyt olen tyytyväisenä käyttänyt muutaman vuoden Changen alusvaatteita, enkä vaihtaisi liikettä ihanan palvelun ja hyvän valikoiman takia. =)

 2. 2

  Anonyymi sanoo

  Tämä on ihan totta! Ostin juuri muutama kuukausi sitten ensimmäiset kunnon rintaliivit (jos urheiluliivejä ei lasketa) eikä kaduta yhtään, vaikka maksoivat maltaita. Päinvastoin, harmittaa, etten ole ostanut jo aikaisemmin! Olen pitänyt liivejä lähes joka päivä sen jälkeen eikä paluuta ole enää entisiin.

  Myös minä uskoin pitkään olevani kokoa B75, myöhemmin teinivuosien jälkeen myös C75. Tosiasiassa rintani pursuilevat kupeista yli ja se jos mikä näyttää ihan hirveälle ja näkyy paidoista läpi! Myyjän avustuksellä päädyimme kokoon E75, tosin ympärys olisi voinut olla myös tiukempi, mutta sellaista kokoa ei löytynyt. Seuraavana hankintalistalla on beiget yksilöt, vanhat henkkamaukan ja triumphin rintsikat lentää nyt roskiin!

 3. 3

  janita sanoo

  Itselläni tuo erotus rintojen päältä ja niiden alta on juuri tuo 13 senttiä, mutta A-koko ei kyllä mitenkään mahdu.
  Muuten tämä teksti innosti kyllä päivittämään omaa varastoani. =)
  Kiitos mielenkiintoisesta blogista, josta saa tosi paljon hyödyllisiä ja käyttökelpoisia vinkkejä!

 4. 4

  Anonyymi sanoo

  Ei jumpe sä kirjotat mielenkiintoista ja asiallista tekstiä! En varmaan ole ikinä missään blogissa jaksanut lukea noin pitkää tekstiä loppuun.
  Ihan uubermakeet noi käsirintaliivit !

  Ja asiasta kolmanteen, kokeilin sitä sunkin aikaisemmin suosittelemaa dependin kulma- ja ripsikestoväriä. Kulmat onnistu, mutta ripset ei sitten millään. Ei sulla olis mitään vinkkiä heittää? Ensinnäkin laput eivät pysyneet vaikka yritin laittaa monet kerrokset vaseliinia. Lappuun ei mennyt väriä yhtään (vaikka paketin havainnoillistavissa kuvissa laput oli ihan väriaineessa?) ja pidin silmiä kokoajan auki ? Pidin sen 30min. ja ei, ei mitään. Help 🙁

 5. 5

  sanoo

  Ooh, rintaliivit. Minä _inhoan_ rintaliivejä! Onnekseni kuulun tuohon pienten ja pystyjen joukkoon, jotka uhmaavat maailmankaikkeuden lakeja. Epäilen kuitenkin, että mahdollinen Äitiys saattaisi muuttaa kaiken.

  Oikeasti, sekä rintaliivit että sykemittari ovat no-no meikäläiselle. Ne puristavat ja ahdistavat!

  On kuitenkin tunnustettava, että minulla on kaapeissani useita kauniita, pitsisiä, hörhelöisiä A-kupin ihanuuksia. Niitä pidän vain jos haluan näyttää Muhkealta (naurakaa, te enemmän-kuin-A-kupin-naiset ihan vapaasti ;)) tai asu tarvitsee sitä!

 6. 7

  sanoo

  Olen tismalleen samaa mieltä! Itse asiassa vielä vuosi sitten naureskelin, että kuinka ihminen ei voi muka tietää omaa rintaliivikokoaan?? KUNNES menin itse alan liikkeeseen ostamaan liivejä ja hups, muuttuipa koko radikaalisti: Koosta B 85 kokoon E 75!! Eli sattuipa pilkka omaan nilkkaan ;o) ja juuri tämän takia suosittelen kaikkia menemään mitattavaksi! Itse olin kyllä kotona muka mittaillut itseäni, mutta niinpä vain silti käytin väärää kokoa.

  Ja kiitos dekolteen hoito-ohjeista! Enpä ole hoksannutkaan, että sieltähän se rintojen roikkuminen alkaa. Olen aina skipannut tuon alueen, mutta nytpä tiedän alkaa kosteuttaa sitäkin antoisammin. =o)

 7. 8

  Tanja sanoo

  Oon tosiaan vähän köyhähkö opiskelija ja siro. Eli 70 ympärys on melkein aina sellainen, että sen pitää silti olla ensimmäisessä hakasessa. Mun kuppikoko oikeasti olisi varmaan joku 65D/C, mikä on niin eksoottinen että sitä pitäisi kunnon liivikaupoista etsiä ja ei ole sit tullut käytyä. Ostan liivini yleensä hennesiltä, koska siellä yleensä ympärykset ovat vähän pienempiä kuin muissa merkeissä ja ne on mulla ainakin toimineet hyvin, eli on napakat ja tosi kestävät ja kuppi on just oikean kokoinen.
  Olkaimettomia liivejä mulla taas ei ole ollenkaan, uniquebrat on toiminut hyvin napakan tuubitopin kanssa. Jotenkin ne mallit on aina sellaiset, et tän kokoisten tissien pitäis roikkua jo jonkin verran et olis hyvä. On kyllä ollut pitkään ostoslistalla ja heti tarttuu mukaan, kun löytyis jotku hyvät.

  Aion kyllä huolta pitää tästä tissiparista, on niin nätti näky, ettei voi antaa noin vaan rupsahtaa 😀 Muut jutut olikin mulle tuttuja, mutta ikinä en oo tajunnut että tolla rasvaamisella voisi olla merkitystä, pitää alkaa sitäkin harrastamaan!

 8. 9

  K sanoo

  Tää oli hyvä, niin hyvä! Naureskelin vaan täällä itsekseni sun sutkautuksille, ne oli niin osuvia ja täyttä totta. Kiitos tästä päivän piristyksestä! 🙂

 9. 11

  sanoo

  Tää oli hyvä teksti, meni aika nappiin. Lisäyksenä voisin vielä mainita suuren turhautumiseni siihen, kun yleiset ns. halvemmat rintaliivejä myyvät vaatekaupat vaikeuttavat suunnattomasti sitä oikeankokoisten liivien löytämistä kohtuuhintaan.
  Käytän itse pakon sanelemana kokoa 70D, jolloin käytän liivejä yleensä aina tiukimmassa hakasessa, koska kokoisiani liivejä (ympärys 65) myydään vain harvoissa erikoisliikkeissä, ja maksavat lisäksi mansikoita. En edes ole erityisen pienikokoinen tai laiha, vain ylävartaloltani siro.
  Uskoisin, että jos kaikki ne naiset, jotka käyttävät tälläkin hetkellä väärän kokoisia liivejä, päätyisivät hankkimaan oikeankokoisia rintsikoita, voisi näitä kokoisiani löytyä useampia, jolloin tilanne saattaisi muuttuakin. Toivossa on hyvä elää. 🙂

 10. 12

  Anonyymi sanoo

  Kiva blogi:) Katselin tuolla aiemmissa postauksissa, kun puhuit Eu:n ulkopuolelta kosmetiikan tilaamisesta, niin ymmärsin tullin kotisivuilta, että kosmetiikka on tullivapaata….vai hajuvesistä menee tulli…en tosin löytänyt tullin tiedotteesta tullin prosenttimäärää hajuvesistä…tiedätkö sinä paljonko se on hajuvesistä? Olen tilannut vaatteita eu:n ulkopuolelta ja niidenkin tullittomuus raja on noussut 12 %:iin. Katsoppa linkki: http://www.tulli.fi/fi/04_Julkaisut/01_Asiakastiedotteet/04_Tulliselvitys_ja_tilastointi/ostaisinko_Internet_kaupasta.pdf t.soile

 11. 13

  sanoo

  Sain mitattuna ympärykseni 70, silti sen kokoiset löystyvät käytössä aivan liian löysiksi. Käytänkö silloin 60-65 kokoisia?

  Entäs kun erotus on laudalla 5cm, topit käyttöön? Ja Olen miettinyt saako tällä roikotus menetelmällä painovoimaa venyttämään?

 12. 14

  sanoo

  Viime vuonna minäkin tajusin käyttäneeni jo pitkään ihan väärän koon liivejä. aina vaan voivottelin että keille ne oikein näitä tekee, liivit eivät istuneet millään… sitten kerran jotenkin tajusin jopa itse koklata pienemmällä ympäryksellä ja isommalla kuppikoolla, niin kyllä alkoi liivejä löytymään!

  Itse olen jotenkin aika tarkka, ettei paidan läpi näkyis liivien ”rajoja” tai tursutuksia, niin ehkäpä siksi aina tulikin ostettua liian suurella ympäryksellä. Kyllä ne yllättävän pian muovautuu just hyviksi:)

  Kiitos hyvästä jutusta, oli mielenkiintoista lukea!

 13. 15

  Anonyymi sanoo

  Itsellä laihtuminen vaikutti todella paljon, ylläri ylläri, rintsikoiden kokoon. Luonnollisestikin, rasvaahan ne tissit on. Olipas aika huisia ostaa 75 ympärysmitan urheilurintsikat 🙂
  Mutta poikkean nyt asiasta kukkaruukkuun. Nimittäin tilasin Strawberrynetistä kaksi Diorin viisikkoa ja niiden ne pahviset pakkaukset on eri näköisiä kuin esim. sulla täällä blogissa. Rasiat vaikuttavat kyllä aidoilta, mutta mistä voin olla varma? Eli onko mulla nyt ihan varmasti Diorin _aidot_ viisikot? Tästä voisit myös tehdä postaukset, eli ulkomaisista nettikaupoista?

  Hyvää pääsiäistä, Pomena

 14. 16

  Anonyymi sanoo

  Pieni korjaus vielä tuohon tullihöpötyksiini: siis vaatteiden tullittomuusraja ei ole tietenkään 12%! vaan raja 12% tullivapauteen on 150 euroa…ennen se oli 50 euroa. t.soile

 15. 17

  Anonyymi sanoo

  tosi hyvä postaus:) survouduin itsekin pitkään monta kuppikokoa liian pieniin liiveihin kunnes käytyäni change-alusvaatekaupassa oikeaksi kookseni paljastui 70J (70H menee joissakin malleissa..). Olin ihan järkyttynyt, sillä tajusin miten pitkään olin käyttänyt väärää kokoa. pakko on sanoa tähän väliin sellainen juttu,että isorintaisella naisella ei ole vaihtoehtoja noiden erilaisten vaatteiden suhteen. esim en itse pystyisi ikimaailmassa käyttämään olkaimettomia liivejä, sillä ne eivät pysyisi päällä.

 16. 18

  sanoo

  Janita: Suuntaa-antavia nuo monesti vain tuntuvat olevan, itsekin olen huomannut tuota ilmiötä.

  Anonyymi: Onhan sinulla nyt sitten varmasti se pikavärjäävä paketti?
  Silmänympäryksille tosiaan vaseliinia yms. ja lappu sen päälle suojaamaan. Pikapaketissa lapulle ei väriä pahemmin edes tule, se on vaan suojaamassa. Sitten vain aktivaattorineste topstikulla ripsiin, annat vaikuttaa joitakin minuutteja ja sitten harjaat geelin mascaraharjalla ripsiin. Toimitko näin?

  redshift: Kokeile kaupassa kuitenkin kummatkin koot, voi olla, että suurempi koko ja pienempi ympärys istuvatkin paremmin.

  soile: Kosmetiikka on tullivapaata, jos yksityishenkilö tilaa alle 150 eurolla sitä omaan käyttöönsä. Se, mitä joudut maksamaan on alv jos tilaat EU:n ulkopuolelta. Alle 10 euron alv:ta ei kuitenkaan peritä, eli jos pidät EU:n ulkopuolelta tilatessasi huolta, että paketin arvo postikuluineen on alle 45€, ei maksuja tule. Jos arvo kuitenkin menee yli 45 euron, voi paketti joutua tulliin ja kosmetiikan 22% alv rapsahtaa päälle.
  Esimerkiksi Briteistä voit tilata ilman, että mitään rajoja tarvitsee edes miettiä. Punnan kurssi on nyt niin hyvä, että kannattaa kurkistaa lookfantastic.com.

  Pomena: Ovatko pahvit enemmän mustia kuin tummansinisiä? Vanhempien tuotteiden pakkauksissa taitaa olla näin jos en väärin muista. Mitä sävyjä tilasit? Tästä voi vähän päätellä tuotteen ikää.

  Olipas kiva kuulla teidän mieliiteitänne ja omia juttuja tästä aiheesta. Kiitos teille taas!

 17. 19

  sanoo

  Jälleen loistava postaus. Vähän tahdon lisätä noihin kokomitoituksiin. Kaikkien vaatteiden, niin myös alusvaatteiden, mitoituksissa ei ole käytössä mitään maailmanlaajuista yhtenäistä standardia. Jokaisella valmistajalla on siis omat kaavansa ja omat mitoituksensa. Tästä johtuu se että eri valmistajien kokonumeroinnit ovat lähinnä suuntaa-antavia eikä niitä aina voi verrata keskenään. Olen kuullut myös tapauksista joissa valmistajat pistävät tarkoituksella väärät kokonumerot vaatteisiinsa.

  Rintaliiveissä hankalaa on lisäksi se että ympäryysmitta vaikuttaa myös kuppikokoon. Esimerkiksi liiveissä 70D ja 90D kuppikoko ei ole sama vaikka numeron perusteella näin voisi olettaa. Tämä johtuu siitä että ympäryysmitan kasvaessa myös rintojen leveys muuttuu. Omasta puolestani voin sanoa että nuo ns. sisarkoot on puhdasta kukkua. Kokoni on 85DD. Olen kokeillut 80DD, 80F, 90D ja kaikki muut mahdolliset koot siitä ympäriltä mutta ainoastaan 85DD istuu. Ja sekään ei istu täydellisesti sillä rintani eivät ole saman kokoiset. Eripari-rinnat eivät ole mikään harvinainen ongelma. Tosilla kokoero on minimaalinen mutta on tapauksia joissa kokoero on parikin kuppikokoa. Silloin täydellisesti istuvia liivejä on mahdotonta löytää valmiina. Onneksi nykyään löytyy jo ompelimoita jotka voivat valmistaa rintaliivejä ja muita alusasuja mittatilaustyönä.
  Täytyy vielä todeta se että varmasti yksi iso syy siihen miksi ihmiset eivät niitä istuvia liivejä käytä on se hinta. On toki ihanaa että liivit istuvat mutta kyllä minua ainakin kirpaisee maksaa lähes 100 euroa yksistä liiveistä vain siksi että ne istuvat täydellisesti. Siksi käytänkin hyödyksi alennusmyyntejä ja teen useimmat rintaliiviostokseni niistä. Joskin silloin oman koon löytäminen mieleisistä malleista voi olla turhan hankalaa. Suuri kiitos omista istuvista liiveistäni kuuluu Change of Skandinavialle. Heillä on hyvä asiantunteva palvelu ja kauniita malleja myös isorintaisille asiakkaille =)

 18. 20

  Anonyymi sanoo

  Toi mitta-asteikko ei kyllä päde mulle mitenkään. Ton mukaan mun rinnat on kokoa B (voi kun olisikin), mutta tälläkin hetkellä mulla on päällä D:t, ja nämä on liian pienet (kyllä, käytän liian pieniä liivejä isompien puutteessa, myönnän..). Ehkä mulla on sitte vaan niin patalaput nää tai jotain että mittaus heittää

 19. 21

  rydong sanoo

  Törmäsin blogiisi muutama päivä sitten ja luin kokonaan läpi parissa päivässä. Kirjoitat ihanan pirteästi, mutta tiedät myös paljon, jatkathan samalla linjalla!

  Voiko dekoltee-aluetta kosteuttaa ihan samalla kosteusvoiteella kuin muutakin vartaloa? Vai pitäisikö kasvovoidetta levittää myös dekolteelle? Kiitos jo etukäteen.:)

 20. 23

  Anonyymi sanoo

  Minne tämän päivän kirjoituksesi on kadonnut? Siinä kerrottiin Diorskin meikkivoiteesta vai mistä se olikin.

 21. 25

  Anonyymi sanoo

  Moi,

  kiva blogi sinulla ja paljon asiaa huumorilla höystettynä:)

  Pitipä ihan kysyä, että onko sinulle kokemusta/tietoa näistä dekoltee-voiteista, eikös sellaisiakin ole ihan erikseen? Minkä ikäiselle ja millaiseen käyttöön ovat tarkoitetut ja onko niistä oikeaa hyötyä?

 22. 26

  sanoo

  Anonyymi: En ole tainnut nähdä kellään pelkkää dekoltee-voidetta (kertokaa, jos joku tällaisen tietää!), mutta monilla sarjoilla Lumenesta Dioriin on kaulalle ja dekolteelle tarkoitettu voide (taitaa olla jopa Dovella, ellen väärin muista). Etupäässä kaulalle näitä kyllä käyttäisin, sillä niiden ideana on olla ihoa napakoittavia. 40+ tuotteiksi määrittelisin nämä, nuoremmalle iholle käy kaulalle ihan se kasvojen voide jos ei erityisempää kiinteytyksen tarvetta ole ja dekolteelle melkeinpä ihan vaan oma kropparasva. 🙂

 23. 27

  sanoo

  Tuo kuppikoon laskukaava on kyllä aikalailla aikaansa jäljessä. Muistaakseni itse saan tuolla kaavalla laskettuna jotain 75DD luokkaa olevan tuloksen, vaikka tissini eivät millään mahtuisi sen kokoisiin liiveihin, ja ympärykseen jäisi käden mentävä kolo. Ostan ihan rintaliiviliikkeistä myyjän avustuksella yleensä koko 65/70F/G. Joten johtuisikohan tuosta taulukostakin, että naiset ostavat väärän kokoisia liivejä.

 24. 28

  sanoo

  Oon samaa mieltä kyllä monen aiemmankin kommentoijan kanssa, että ei noi koot voi pitää paikkaansa. Kaverin kanssa mitattiin noita. Hänellä yleensä B-kuppi käytössä, A liian pieni ja erotus ympäryksissä oli 10cm.

  Kokeilemalla löytyy kyllä parhaimman kokoiset liivit.

 25. 29

  Anonyymi sanoo

  Ompa hassu mitoitus. Sen mukaan olisin 75A, vaikka päälläni on 75C. Jo 75B saa aikaan tursuilua nänneistä. Kai mun nännit on sitten niin ylhäällä, ettei sen vuoksi mene alta C:n kuppeihin;)

 26. 30

  Helinä sanoo

  Näitä vanhoja postauksia lueskelen ja pakko nyt kommentoida, vaikka varmasti oletkin jo, Virve, kuullut, mutta Lushilla on uutuutena juuri tuollainen dekoltee- ja rintavoide nimeltään Lovely Jubblies! =D Sen ideana ovat ihoa kiinteyttävät kasviuutteet, jotka liftaavat ihoa ja arvostelijoiden mukaan jopa jossain määrin toimii, vaikka tuskin sillä kovasti venähtäneitä isoja rintoja ihan pystyyn enää saa. Mutta ehkä ennaltaehkäisevästi tai kun pientä roikahtamista alkaa ilmaantua…?

  En tiedä, vähän kyllä kiinnostais näin 3-kympin täytyttyä kokeilla, vaikkei itselläni yhtään roikukaan (pieni AA-kuppinen kun taidan olla, mutta silti käytän aina liivejä tai napakkaa toppia =)) ja aluetta muilla rasvoilla aina suihkun jälkeen hoitelen. Mutta hei kuulostaahan toi jo nimensäkin puolesta ihan hulvattomalta! 😉

 27. 31

  sanoo

  Helinä: Jännää, että luontaistuotteidenkin puolella on erityisiä rintavoiteita, kun niiden sisältö on kuitenkin siellä ihan vaan tavallisen kosteusvoiteen sisältöä. Synteettisiä aineita sisältävissä tuotteissahan noiden napakoittava teho perustuu kalvonmuodostajiin, jotka tekevät sen kevyen napakoittavan tunteen iholle, mutta luonnonkosmetiikan tuotteissa noita kalvonmuodostajia ei samalla lailla ole. Eli ihan tavallinen tehokosteutus (kuten sitten tuo Lushin rintavoide) pitää tuon dekolteen ihon kimmoisana ja kun siihen yhdistää hyvin tukevat rintsikat, on lopputulos paras. 🙂

 28. 32

  Helinä sanoo

  Juu, tuossa viitataan erityisesti kiinteyttävinä aineina mesiangervohaudukkeeseen ja tiikerililjan terälehtiin, joilla olisi "astringent" vaikutus eli kiinteyttävä. Ehkä näitä ainesosia ei niin käytetä sitten ihan tavallisissa kosteusvoiteissaa siellä.

  En osaa sanoa noiden ainesosien kiinteyttävästä vaikutuksesta, mutta tuskin niistä hallaakaan on. Olen samaa mieltä, että mikä vaan kosteutus, turhan venyttelyn välttely (etenkin urheillessa hyvä tuki lienee oleellinen) ja rintsikat myös vapaapäivinä kotosalla ovat avainsanat tässä taistelussa maan vetovoimaa vastaan. Itseäni jo ihan humoristisen nimensä puolesta kiinnostaa. 😉 Tosin isorintaisella 100 g:n purkki ei pitkälle riitä, mutta minulla voisi kestää jopa puoli vuotta (mittauserotukseksi jäi 8 cm ja rinnan alta tulos 66cm…). Heh! =) Alla vielä linkki suomenkielisille Lushin sivuille, josset ole jo kurkannut (tai joku muu kiinnostuu). Brittisivustolta löytyy sitten niitä käyttäjäkokemuksiakin tuotteen kohdalta. =)

  http://www.lush.fi/tuotteet/kosteusvoiteet-vartalovoiteet/LOVELY-JUBBLIES-105484

 29. 33

  sanoo

  Löysin tän vanhanpostauksen uuden rintsikka päivityksen alaosasta, ja kiitos paljon tää on kyllä tosi hyvä ! En todellakaan tiennyt että kuppikoon mittaaminen menee tuollalailla, joten vois mennä tarkastuttamaan oikeen rintsikka koon jonnekki kunnon rintaliivi liikkeeseen =)
  Muutenkin sun blogis on tosi kiva ja aihealueetkin on just mua kiinnostavia ! (näin itsekkin kosmetiikan liikaomistajana)
  Joten kiitos hienosta blogista !

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *